Eszike!
Köszönöm szépen mégegyszer!
Bagzerka!
Itt megint nem látom a képed, de biztos tuti jó. A Quinny babakocsik általában nagyon jól néznek ki!
Szeder!
Érdekes amit írtál...
Az én anyukám imádta kismama korában a fokhagyma szószt, tömegesen ette végig a terhessége során. Én is imádom.
Komolyan kérdem, Ti nem kezdtek el "elhülyülni"? Én igen...
Semmit sem tudok megjegyezni, az 5 perce hallott dolgokat is elfelejtem, ha nem figyelek nagyon nem emlékszem a beszélgetések elejére... néha azt is elfelejtem amit én akarok mondani. Szörnyű.
Nah és miután mindent elfelejtek, amire emlékszem:
Köszi az infot az iwiw-vel kacsolatban, de sajna a .net-es verziót is szűri a rendszer. Nem mintha nagy tragédia lenne, csak nem tudlak Benneteket bejelölni.
Szüléssel kapcsolatos kérdések:
- Választotok szülésznőt is vagy csak orvost?
Orvost mindenképp (ha vállal) az "alternatívsága" miatt és ha ő ajánl szülésznőt is majd mellém, akkor őt is meg fogom keresni. Szóval igen.
- Hogy tervezitek, apás szülés legyen? Ahol van nagyobb gyerek, ott ki vigyáz rájuk?
Igen, apa bent lesz, bár azt már leszögezte, hogy a kitolást nem nézné premierből végig, ha nem gond. Nagy kegyesen engedélyeztem neki, hogy akkor hátatfordíthat az eseményeknek.
- Kértek fájdalomcsillapítást, vagy anélkül szeretnétek? Van elképzelésetek a szülési pozícióról? Hanyatt/széken/vízben? Alternatív megoldások?
Nálam itt kezdődnek a HA-k.
Szeretnék fájdalomcsillapítás nélkül szülni. Ha más kibírta, nekem is ki kell bírni. Persze ha nem húzódik el nagyon a dolog, ha nem fáj iszonyatosan, stb.
Igen, alternatív poziciókra készülök, kifejezetten rettegek a hanyatt fekvéstől. A labda és a szülősámli szimpatikusak nagyon, valamit szeretnék élni a víz fájdalomcsillapító/fokozó erejével, de nem feltétlenül kádban.
Beleegyeztek a burokrepesztésbe? Gátmetszésre vagy gátvédelemre készültök?
Nem szeretnék gátmetszést, abszolút képben van a gátvédelemmel szülés. Ha lesz rá idő, ha bírni fogom még a fájdalmakat, ha a babának nem árok ezzel, stb.
- A választott kórházban mikor lehet veletek a baba? Állandóan/első éjszaka után/háromóránként?
A szülés utáni 2 óra együttlét után elviszik és 4 órán keresztül nem hozzák vissza, addig kötelező pihenni. Utána visszaadják és éjjel-nappal velem lehet. De ha pihenni szeretnék, akkor le lehet adni a "megörzőbe".
- Hogy döntötök előre, szoptatni szeretétek, vagy tápszerezni inkább? Visztek a kórházba cumit, cumisüveget/mellszívót?
Szoptatni egyértelműen, de lehet hogy nehézségek árán fog csak sikerülni, ugyanis befelé fordulós a mellbimbóm. Küzdeni fogok a tejcsiért ha kell, uh. nálunk alap hogy veszünk előre mellszívót majd valamilyet. Ha esetleg a "fizikai hátrányom" miatt nem sikerül a szoptatás, akkor megpróbálok majd nem kútba ugrani és a tápon is fel fog nőni a gyerkőc.
Ha, akkor... cumit nem akarok. Szerintem nincs rá szükség.
Cumisüveget egyet veszünk a cici gondok miatt előre. Habermann típusút, ez teljesen biztos. Baromi drága, de mindenkinek ajánlom aki esetleg a cumisüvegezés után vissza szeretne téri a szopira. Profi a cucc. A "PCOS gyerekes fórum ajánlásával".
- Meddig kell a választott kórházakban bentmaradnotok? Utána ki lesz veletek otthon?
3-5 nap a standard idő. Ha nem első gyerekem lenne, valszeg a szülés után összecsomiznám a gyereket és mennék haza, de egyenlőre nem vagyok ennyire nagyképű.
A Férjem biztos otthon lesz (majd jól egymás agyára megyünk
Vásárlás:
Én a barátnőm rossz példáján okulva nem fogom az utolsó pillanatra tartogatni a vásárlást. Neki augusztusra volt kiírva a babája, de téraránytalanság miatt, június végén befektették a kórházba. Ők is jól kitalálták, hogy majd a végén megvesznek egy csomó mindent, de így bukott a dolog, ugyanis a szülésig a kórházban parkolt. Ott meg annyira megijesztették minden szarral, hogy amikor meg végre hazamehetett hétvégén, eszébe nem volt vásárolni menni.
Kicsivel írom. Az összes minden szentség mentsem meg minket (mindenkit) attól, hogy koraszülött legyen a babánk!!! Én ezt szívből kívánom mindnekinek!
Szintén barátaink példáján okulva, ilyenkor a legkisebb baja az az embernek, hogy mit vegyen még meg. Az idő amit azzal "nyersz", hogy a baba a kórházban van, nem arra fog elmenni hogy vásárolgass. Szerintem.
A barátaink kisfia 5 hónaposan meghalt. Nem nagyobb a tragédia attól, mert otthon már megvolt mindenük, nem a pénz fáj nekik.
Monee

Cumizom
bújócska gugolva