A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vera! Egyik nap fogyózok, a másik nap nem, mert ideges vagyok, és olyankor eszem... :? Így csak 1 kiló ment le, de legalább nem híztam! ;) :lol:
Mekkora tökök! :shock: De édes baba volt Míra! :)

:arrow: fürdeni

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie: flumicil gyull.fáj.csill.+izomlazító tabl.+flector krém,ezeket eszem.érdekesen pakolok főzők+takarítok,előveszem az edényt felrakom a levest (még jó,hogy zöldség pucoláskor jött a fájás,mert egy nagy vödörrel elraktam a mélyhűtőbe sárgarépával,úgyhogy csak ki kell vennem most a levesbe) aztán megyek ledőlök 20 perc kb. nem mértem,aztán a másodikat rakom fel,aztán megint pihi,így telnek a napjaim,de úgy néz ki bevált. :roll: Kérdeztétek,hogy mennyit segítenek pl: most anyumat kértem meg,hogy teregessen,jól elfáradt,mondta is ,hogy elszokott a munkától,meg,hogy mennyit lótok futok most esett le,neki...k.... De majd a többit erről odaát...

Regi írtam-küldtem odaát egy linket nézd meg,kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá :roll:

Amúgy én sem tudok enni normálisan,látszik is rajtam. Sz.tem a gyógyszer is cseszi a gyomrom és nincs étvágyam,meg idegeskedek...Ilyenkor nézem meg azt az oldalt,néha bejön erősítek pozitív gondolkodásomon....
varga tünde

Vera: ezt még nem halottam Vincetoxicum,de utána nézek holnap. :)
varga tünde

Maggie! Párodnak jobbulást akkor!

Mi nagyrészt fával fűtünk, a gáz túl drága lenne.
Nincs a ház még leszigetelve, bár nem olyan hatalmas, olyan 60 akárhány négyzetméter lehet kb. De még nem tudom, mennyit fát fogunk elhasználni. Mi kisebb adagokban vesszük, mert nem alakítottunk még ki neki tárolásra alkalmas helyet... :roll: (De ismerőstől vesszük kedvezménnyel! ;))

Kasvirágot én adtam Szelinek megelőzésre, még a dokink adta, napi 2 golyócska ugyebár, de így is volt beteg. Aztán a többi homeos szertől nem jött ki annyira rajta (főleg az oscillococcinum hatott a leggyorsabban)... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Tegnap megnéztük a kanapékat, de nem találtunk megfelelőt. El kellene menni egy nagy böhöm bútorboltba, de nem a Kikába (mert az drága), de sajna soha nem érünk rá munkaidőben mind a ketten :roll:

Azért a szoba berendezésében előbbre léptünk, megvette G. a laminált padló szegélyeit (Dettyk :wink: ) meg egy állólámpát.

Ma vizsgáztatni megyek. Sajna holnap is :x
(De már csak három hétig járok levelezőket vizsgáztatni, aztán velük olyan márciusig szünetelek).

Közben előrelépések történtek a pénzes kutatás ügyében. 8-10 interjút kell készíteni, dokumentumokat elemezni és végül egy tanulmányt írni. Két helyszín közül választhattam: Sátoraljaújhely és Tiszafüred.
Az utóbbit választottam a közlekedés miatt.
Na, meg ott vannak barátaink is, nyaraltam is arrafelé :roll:
Bár nem hiszem, hogy nagyon sok időm lenne nyaralgatni.
Szerintem olyan hat odautazással meg is tudnám oldani a dolgot.
Még a kutatás előtt lesz egy meeting Bp-en, csajok, ott majd segítséget kérek tőletek, hogy hogyan tömegközlekedjek, mert Bp-et nem nagyon ismerem :oops:

Rugó még alszik, megyek, megrakom a tüzet :arrow:

Maggie, még mindig nem tudni, mi a férjed baja? A múltkor mintha írtad volna, hogy megy tükrözésre vagy hová... MOst csináltatunk vagy 200 liter cefréből házipálinkát, ha kész lesz, viszünk neki fél litert :wink:

Megyek is dolgomra :arrow:

Kép
vindolanda

Sehol senki :shock:

Épp begyújtottam, Rugó már fel is kelt :roll: :?
Mindig nagy netezést tervezek reggelre, de meghiúsul állandóan.

Virslit eszik, csinálok neki kakaót is :arrow:
Spongya Bobot néz 8)

Kép
vindolanda

Jó lenne rendelni a harisnyadiszkonttól pár zoknit, térdzoknit meg harisnyát :roll:
Na, majd ha jön a fizetésem jövő héten :roll: :wink:

Kitolom a kukát az útra :arrow:

Kép
vindolanda

KÖzben rájöttem annak a problémának a lehetséges okára, hogy a csigaevő halak miért nem eszik a csigáinkat.
Szerintem túletetem a halakat :idea:
Mindig rácsodálkoznak az ismerősök, hogy miért vannak nekünk 5-6 cm-es guppijaink meg 7-8 cm-es szifujaink. Rugó is mindig etette egy időben a halakat.
Olyanok lettek, mint a vágóállatok :roll:
MOst kevesebb kaját adok nekik, és a csigaevők újra úszkálnak. Hónapok óta csak pihengettek egy árnyas helyen. Azt sem tudtuk, élnek-e :roll:

Mióta diétáznak, mintha a csigák is kevesebben lennének :idea:

Kép
vindolanda

De elfogyott a haleledel is, a csanából hazafelé majd veszek. Itt a faluban vannak horgásztavak, így vagy két-három kisállat- és horgászbolt van a településen :roll:
Hatig nyitva vannak :roll:

Na, amíg dvd-zik Rugó, kivasalom a vizsgáztató ruhámat :arrow:

El is zárom magamat, de legalább tudtatok mit olvasni.

:arrow:

Kép
vindolanda

Mármint ha erre jártok :roll:

Öltözünk és pakolunk :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, jól nyomtad!!!!! :lol: Én személy szerint imádom ezeket a szösszeneteket olvasni. :lol: :lol:

Még nem írtam volna, a tükrözés eredménye is negatív. Még arra gyanakszunk, hogy az immunbetegségére kapott szurira reagálhat így. Ma megy a reumatológusához, átbeszélik ezt is.
Aztán hétfőre van időpontja egy begyógyászhoz, aztán meg jöhetnek a természetgyógyászok és egyéb alternatív orvoslással foglalkozók.

Én megjártam a tüdőgondozót. Természetesen nincs semmi. Csináltattak egy röntgent, meg egy fúvás vizsgálatot. MInden rendben. A felvételen valószínűleg az izomhúzódás látszott. Tényleg rossz volt, nagyon fájt. Bár a fiúk nem vették komolyan ezt sem, nem vagyok egy "nyafogós" fajta, általában észre sem veszik, ha valami bajom van. Ha már kidőlök, akkor meg aztán végképp nagy a baj, de azt sem veszik komolyan.

Vindo, nézzetek be a Postakert utca sarkán lévő Lakáskultúra áruházba. Drágának néz ki, de nem annyira az. Szép cuccaik vannak.
dmaggie

Bazééé. G. elvitte reggel a kocsikulcsot, így nem tudok elindulni. Most hazautazik a munkahelyéről, és ha szerencsém van, nem is kések sokat. :x

Kép
vindolanda

Sziasztok Lanyok!

Csak egy nagyon keveske idom van, rakok fel par kepet, aztan majd jovok (valoszinu szombat este, apa megy a haverjahoz).

Puszi Nektek, kellemes hetveget! :wink:

Bob, a mester! :D

Kép

Kép Pihenek egyet, Rania jol kifarasztott!!

Kép Testverkek

Kép

Kép Kép
Vendég

Vindo na ez a méreg és nem a cián :evil:
pótkulcs?
Az Askoban nagyon jó ülőgarnitúrák vannak elérhető áron.
Ha jössz fel Pestre meg is tudnátok nézni :roll:
http://globalplaza.hu/uzlet/asko-butor

Maggie de jó, hogy nincs baj :D
párodnak meg jobbulást++++++++++
Az akupunktúrás kezelések csodákra képesek.
Én nekik köszönhetem cicuskámat :lol:
De a rendelőben találkoztam olyan emberrel is akinél más orvosok elakadtak de a doktor úr meggyógyította :lol:

Mi is fával fűtünk. Egyenlőre még nem vettünk, azt használtuk amit itt hagyott az előző tulaj. Lehet, hogy nem lesz sokkal olcsóbb mint a gáz de sokkal jobb az idő a lakásban. Én meg kimondottan szeretek lemenni begyújtani :roll: Imádom hallgatni ahogy pattog a fa és az az illat :D
Gyerekként is sokat gyújtottam be mire anyuék hazaértek.

Cica 2. napja hisztizsák :? Nem akar enni, nem akar aludni, csak ellenkezni akar de azt nagyon. Sír, veszekszik, hisztizik én meg egyre nehezebben viselem :oops: :oops: Már vettem be magnéziumot, ha jól emlékszem Heni mondta, hogy használhat :roll: Remélem fog is :roll:

Tényleg Heni merre vagy???????????
Na meg Kispocc???????????????

Tali mikor legyen?
Ha az ovóda akkor kb 1500/fő lesz, de lehet keresek másik helyet :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Niki csodásak a gyermekeid :lol: :lol: :lol:
Rania tisztára te vagy :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hol van mindenki?

Nekem sikerült aludnom fél órát. Ledőltem mikor cicus kidőlt.
Olyan jól esett :)

Kép Így dőlt ki :lol: persze hiszti után

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Vindo! Jó lesz az a kis plusz pénz akkor! :)
Túletetés... :lol:
Csatlakozom Maggie-hez a szösszeneteiddel kapcsolatban! :)

Niki! Tüneményesek a gyerekeid! :)

Cicus édesdeden alszik, nem is látszik, hogy hisztizett! ;)

Na, akkor leírom, hogy miért kellett nekem egy bicikli! :)
Hétfőtől van munkám! :) Zs egyik motoros haverja egy pékség résztulaja, és kialakít egy új üzletet, és épp panaszkodott Zsoltinak, hogy még nincs embere, ő meg feldobta a labdát, hogy itt vagyok én! ;) Kicsit tartott a pasi a dologtól, de ma próbamunkán voltam, és megfeleltem! :) Az eladó csajok is mondták, hogy kellemesen csalódtak, és milyen ügyes vagyok ahhoz képest, hogy sose csináltam ilyesmit! :)
Úgyhogy hétfőn kezdek is, le is leszek jelentve!
Viszont... A nyitva tartás miatt délelőtti műszakban olyan korán kell mennem, hogy még busz se jár :?, így vettünk egy biciklit, amúgy is nagyon szerettem volna egyet már rég, és most itt volt az alkalom, hogy tényleg szükség van rá! Reggelente, illetve hajnalonta azzal fogok bejárni!
Zsolti ma hozza haza! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Csak össze vissza beleolvastam, mert Lilla miatt nem nagyon kapcsolom be a gépet, hogy ne nézzen mesét. Most elvitte apa egy kicsit, h haladjak a dolgaimmal. Úgyhogy most is csak lejelentkezem, h még élek és egyben vagyunk.

De azért Regi gratulálok a munkához!!!

Nekem méhszáj már nyitva majdnem 2 ujjnyi, de még vaskos, tegnap két kisebb darab nyákdugó is távozott, azaz sztem az volt, de ennek túl nagy jelentősége nincs és folyamatosan görcsölgetek, hol kevésbé hol jobban, de azért úgy nézem, h Viranka már elbukta a csokit :) vagy marha gyorsan szülök meg :)

Lilla du.i alvása remekül elromlott mióta bölcsibe jár itthon nem hajlandó délután aludni, pedig ott szokott. Ma nem is sikerült legyűrnöm, úgyhogy hagytam. De én azért elég fáradt vagyok.....és még mi vár rám :wink:

KépKép
KépKép
fleur

Tökre kivagyok azon, h beszüntetik a 2 legnagyobb kereskedelmi rádió csatornát...:evil:
Azt hittem átmennek másik sáv szélességre, de ahogy olvasom megszűnnek...ez tök gáz....kivándorlok komolyan.....

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!!!

Ma Pesten voltunk, kis csavargás, meg :arrow: el is felejtettem mondani, hogy ma nem leszek napközben:oops:

Regi micsoda hirek!!!!!!!!!!!!!!!!!JAj de örülök!!!!! Mit fogsz majd csinálni? Mi az a korán? És ha hull a hó???? Hogy mész be?,????

Móni nyugi, olcsóbb lesz a fával fűtés tuti mint a gáz 8) meg persze a hőérzet más 8)

Fleur még két heted van hátra ám, szeintem nem fog jönni Dani sokkal előbb:-)
Még pihenj!

Rádiókon én is kiakadtam :evil:

Péterke a mai napot élvezte:-) csak 1 órát aludt a kocsiban, de még mindig pörög :shock: haza felé nem birt elaludni, pedig annyit helyezkedett :shock:

Az auchanban nagy játék akció van, hatalmas plüss Micimackó és barátai, Péterke ahogy meglátta, kiabálta, hogy TIGRIS:-) IÁ:-) annyira szereti őket:-)
Viszont akartam venni Péterkének a C&A ban bélelt kord nadrágot, de nem volt, a Deichmanban sem kaptunk cipőt :evil:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, itt vagyok :wink:

Reggel éppen beestem vizsgáztatni. A vizsgával gyorsan végeztünk, utána Gáborral bútorboltokat látogattunk.
Megfelelőt eddig nem találtunk, de a Praktiker weblapján megláttuk ezt:
[url]
http://www.fotexnet.hu/praktiker_aruhaz ... terracotta

[/url]
Szerintem éjszaka meg is rendeljük 8)

Regina, ez fantasztikus :D A koránkelés sem rossz, ha van miért korán kelni :D
Biciklizés 8)

Niki, gyerekek csodásak :D
Tényleg kerolosabb Alex :D

Móni, köszi a javaslatot, de a szállítási díjjal is kell kalkulálnunk :?
Db-ből is sok :roll:

Pestre csak én megyek szerintem vonattal :roll: GPS-szel nem lenne gond :wink:

Fleur, két ujjnyi :shock: :D
Akkor már közel a vége :D Hajrá :!:

A két rádiót én nem hallgattam :roll: Míg Db-ben laktunk, a Friss Rádiót hallgattam éjszakánként. Annak kicsit más vonalon mozgott a zenei világa :roll: De tudom, hogy ha valamihez hozzászokik az ember, azt nehéz nélkülözni. Itt a Friss Rádióról szoktam le, nem fogni tisztán...

Menni kell Rugóért, apjával fürdik. :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Na, még egy bejelentkezés, aztán irány az ágy, B. még fürdik.

Visszatérve a Kedvesre, egyre többen mondják, hogy pszichés eredetű lehet a dolog. Mondjuk reggelenként ki tudna futni a világból. Sedatifet adtam neki már tegnap is, meg ma is. Majd látjuk a hatását.

Móni, vajon mi lehet Cicusod aszcendense? Már gondolkodtam azon, hogy melyik jegy ennyire határozott. :roll: Nem is csodálom, hogy jól esett egy kis pihi!

Niki, kéééész vagyok. Leírhatatlanul gyönyörűek. Kösziiii.

Regi, hiperszuperóriási!!!!! Szívből gratulálok. Akkor sportosban nyomod majd? Azért a hideg hajnalok engem is elriasztanának, igazi hőőőőős(nő) vagy!!! :lol: Köszi a homeós tapasztalataidért. Az oxcillot én is megvetettem ma, jó lesz majd itthon talonban. Meg kinéztünk Apának is egy szert. Azért az ech.-val teszünk egy próbát. Már kiragasztottuk A-nek, hogy holnap hogyan adagolja majd. :wink: :lol:

Heni, nagyon hiányoztál ám! De legalább jól érezted(tétek) magatokat. Bercó is mindig megszeretgeti a plüssöket a boltokban, bár a labdákat jobban szereti rugdosni. A héten voltunk a Müllerben, még be sem léptünk, már mondta, hogy labdát veszünk. De nem vettünk.

Na, jön, mennem kell.
dmaggie

Helló, drága lányok!
Végre ideértem Hozzátok ;-) Egy igen fontos dologgal kezdek: A TALI NAGYON ÉRDEKEL, örömmel mennénk, de csak hétvége jön szóba. De majd ha lesz jogsim, változni fog a helyzet! ;-)

FLEUR: nagyon sokat gondoltam Rátok Danival, az én tippem nov. 7. Na nem a volt nagy "ünnep" miatt, hanem apukám szülinapja. Szerencsét hoz! ;-)
Lillus és a hiszti: Gremese leírta, amit én is mondtam volna, szerintem is nagyon okos kislány Lillus, és érezheti, hogy jön a tesó, azért lehet több a balhé... hát nagyon nehéz lehet, de mindig is csodáltam a türelmedet. Egyébként szerintem néha tényleg egy erőteljes szülői rászólás segít, Ádi őrjöngéseinek is rendszerint ez vet véget. Az abszolút hisztinek meg a kiságyba tevés (gondolkodási és megnyugodási célzattal), bár tény, hogy Ádó nem hisztizik sokáig.

GREMESE: fémdrót, és az a lépcsőn legurulás, te jó ég, szörnyű lehetett...:-( Képek: hát tényleg valami gyönyörűség Gegi! És azok a combok a tévé előtt! ;-)

VINDO: tök ügyes vagy, hogy így vezetsz, szerintem ez nagyon bátor dolog. hát a hülyék jönnek még az autósiskolás táblás autó közelébe is, a múltkor épp egy kamion akart minket 80-90 km/h-nál leszorítani, de nem engedtük ;-)
szerintem még nem is gratuláltam az adjunktusi kinevezésedhez, de nagyon örültem neki! főiskolán asszem minden eggyel feljebb van (már beosztásilag).
Mi is ott tartunk ám szobatisztaságilag, ahol Ti. Ádi időnként szóba
hozza, hogy a bölcsiben wc-be pisilnek (de ő valójában nem, csak
hamukál), de ez sem hatja meg, úgyhogy én sem forszírozom. Majd jövő nyáron.
Sok sikert a pénzes kutatáshoz!

NIKI: annyira energikus anyuka vagy, ezt (is) úgy irigylem Benned! ;-) Málta szuper hely lehet, szorítok hozzá! A kicsik valami fenségesen szépek! És én nem látom, hogy annyira eltérű lenne a színük (írtad, hogy Rania sokkal világosabb bőrű), de lehet, hogy csak a világítás miatt...

KISKOLBI: mi van nálatok most állásügyben? próbáltam a soraid között olvasni, de mérsékelten sikerült (szóval ha van időd-kedved róla írni amoda, kérlek, tedd meg, érdekel minket!). Máté hihetetlen komplex dolgokat mond, és már mesél is hosszan, nahát!

KAQK: hajrá, mozgás (helyettem is, légy szíves! ;-)) Emmus pisilése: :-), a kis édes! Szépséges kis hölgy a kalapban és sapiban is! ;-)
Szegénykéim, a fogaitokkal mindketten küzdötök, jobbulást!

HENI&VINDO: szuper minitali lehetett, gyönyörűek a srácok! És végre látom Vindót is néhanapján egy-egy képen, pedig igazán nincs oka rejtőzködésre. ;-)

TÜNDI: Bence szépítkezése ;-))))) Szegénykém, Neked pedig gyors gyógyulást a derekaddal!

MAGGIE: remélem, már kigyógyultatok a náthából, drágák! Bercó meg szuperügyes nagyfiú a kakilással! Mi max. megtárgyaljuk, hogy most az jött a pelusba, és örülünk ;-) Albertnek jobbulást, remélem, semmi komoly, Te pedig, kérlek, ne idegeskedj előre a tüdőszűrőn! Te vagy a csapat egyik legoptimistábbja, úgyhogy tudod! :-) Az általad megálmodott központ meg lenyűgöző, remélem, egyszer valóra válik!

VIRANKA: annyit gondoltam Bálóra meg Rád az allergia kapcsán, akkor ez most azt jelenti, hogy nuku bölcsi? Jaj ne már... :-(((
Lányod hatalmas arc (és milyen hosszú kislány! minden ovis lány ilyen nagy, és le vagyok maradva, vagy csak Míra ilyen magas?)
Óriásiak a képek (hiszti ;-), vadmacska - :-))))) és odavagyok a tökös Míráért is, cukker pufi baba volt. :-)

ÁGICA: fú, de ügyes volt Petrus a gipsszel, és Te pedig azért vagy nagyon ügyes, mert találtál állást, remélem, jól érzed magad a mhelyeden! Szerintem sincs Petrus lábának baja, de a Te anyai megérzésed a lényeges.

MÓNIKÁM: hú, ezek a hajnali kelések, nem lehet könnyű...és az APEH meg :-(( Hisztiző Cicushoz is sok erőt, Neked úgyis mindig annyi jó kedélyed és energiád van, csak nyugi! :-)

SILKA: hát szerintem nálunk is addig lesz éjjel jó világ, amíg Ádi a
kiságyában alszik (már alig fér bele, de a költözés előtt nem akarunk variálni, majd utána kap új kiságyat).
Nem tudom, Lizi mióta mióta él ekkora alvásmennyiséggel, de Ádinál is vannak néha hetek, amikor jóval kevesebbet alszik, aztán visszaáll. Hátha Nálatok is változik a dolog...

GICA: ügyes vagy az ikrekkel, én egy gyerekkel is nehezen indulok el bárhová ;-), és hát Gergő szuperügyes a szobatisztasággal.

REGI: Jobbulást Neked, kerüljön el a nátha! Nagyon örülök a munkádnak, sok sikert hozzá!

PANNDI: örülök, hogy voltál egy jó buliban ;-) A csajok gyönyörűek a képeken! :-)

NEKTARIN: szerintem szuper nevet választottatok :-)

ANITJA: jaj, de szépségesek vagytok! És az avatarod is szuper!

MILÉNAMÓNI: szegény Zétus, remélem, mielőbb túljut ezen a beszokási betegségeken, és biztos élvezni is fogja a bölcsit. Sok sikert Neked az angollal.

DETTYk: tök jók lehetnek a kézműves-foglalkozásaitok ;-) Panka tünemény (Ádi is nagy Bóbita-rajongó, úgyhogy kezet foghatnának). A gyurma nálunk is nagyon menő, igaz, katasztrófa, ahogy a szoba kinéz utána.

Mi jól vagyunk, csak elég nagy a logisztikai zűrzavar, mert a bölcsi
félúton van a munkahelyeinket tartalmazó belváros és a lakás között, és hideg lévén Sanyinak kell Ádit szállítania, így nem sokat tud bent lenni a mhelyén (szerencsére ezt nem veszik rossznéven, viszont nem tud haladni a munkájával, így megint éjjelre marad).
Immunrendszer védelme: ha náthásodik Ádó, jön a Cebion, amúgy semmi, leszámítva a szokásos gyümölcsöket (alma, körte, banán) és a napi kb. két deci Hohes C-jét :-) Én, ha érzem, hogy közelít valami közérzeti izé, rögtön bekapok egy 500-as C-vitamint, de van, hogy kettőt. Általában működik, vhol olvastam, hogy Szent-györgyi több grammnyit (!) bevett egy nap, mintha csak valami életelixír lenne. Hát meg szeretek enni is, biztos nincs
vitaminhiányom ;-) Na, ez úgy hangzott, mintha nálam lenne a bölcsek köve, holott baromi egészségtelenül élek egyébként... mindegy, most már nem törlöm ki ;-)
Talán novembertől már több nyugi lesz munkafronton mindkettőnknek.
Lakásvétel csak januártól játszik, kinyomoztam, csak akkor lesz
érdemes foglalózni is, így inkább a vezetésre koncentrálok addig. Meg azért eléggé nyomaszt már a tudat, hogy negyed évszázadra eladósodunk, amikor most semmi tartozásunk nincs, semmi hitelünk és van spórolt pénzünk. De hát itthon meg már szó szerint sokszor megőrülök (direkt nem írtam, mi van, de szinte napi szinten égnek állt a hajam dolgoktól, alig várom már, hogy elmenjünk - természetesen az egész arról szól, hogy nem bírom elviselni, ahogy Ádit kezelik a szüleim, bocsánat a kifejezésért, de annyira hülyén, hogy rossz nézni, a gyerek meg ugye nyakig amúgy is a hisztikorszakban... és persze dönthetnék úgy, hogy ne vigyem le, de amikor ordítja, hogy mami, papi, akkor nyilván nem zárom fel ide, ha meg levegőre akarom vinni, akkor is ugyanott vagyunk, áh, mindegy).
Munkahely most jó, oké, élvezem. Tegnap nyílt meg egy nagy kiállítás a volt mhelyemen (Országos Széchényi Könyvtár), nyelvemlékek a kezdetektől (Heni! ;-)), hát, amikor a Halotti Beszéd előtt álltam (az igazi és egyetlen előtt!), majdnem elsírtam magam a gyönyörűségtől. Reménytelen vagyok, tudom.:-)
Hozok majd még képeket, meg Ádi is exponált néhányat, így van jó néhány érdekes portrénk a műanyag kisszékről és a babakocsiról, meg egy Ádi szemeiről igen közelről, úgyhogy ezeket mindenképpen látnotok kell. ;-))))))))))

Kép
Kép
irina

Ja, fűtéshez: itt központi kazán van, amibe régebben koksz ment (az olcsóbb volt), ma már azt alig lehet kapni, csak fa és szén van drágán. Plusz ugye estére felfűtve dögmeleg, reggelre hideg, utálom, pedig nem is nekem kell vesződni vele, de hát már annyira vágyom egy gázfűtéses, temperálható szobára, hogy még... Emlékszem, Bongyiéknál is hasonló volt a helyzet. Nem is tudom, mi van velük, remélem, minden oké...
Juba is eltűnt... meg Nyerkit. És még sokan mások. TESSÉK JÖNNI (mondja a bagoly a verébnek, tudom...) :-)
Na, képek mindjárt.

Kép
Kép
irina

Vindo én megnézném a helyedben, nekem hasonló volt leányzó koromban a szobámban és nem volt túl praktikus, mivel a ,,karfa" rész mindig leesett, a két párna szétcsúszott :roll: csábitó az ára nagyon, de szerintem gondoljátok még át.

Heni
KépKép
heni81

Maggie, Tőled szerettem volna kérdezni valamit: Ádi újabban elkezdett halandzsázni, nagyon mulattatja. Ilyesmiről nem hallotta még, de beszél továbbra is szépen, ahogy eddig is, csak időnként átvált mindenfélékre. A kérdésem az lenne, hogy ez a halandzsa gond-e vagy csak játék, vagy milyen jelekre érdemes figyelni. Tudod, paraanyuka. :roll:

Kép
Kép
irina

Akkor képek:
A MODERN FOTÓMŰVÉSZET GYÖNGYSZEMEIBŐL, KÉSZÍTETTE: Furci Ádika.
Kép Kép
Kép

EZEK ITT PEDIG A FURCI-MURCIRÓL készültek:
Kép Kép

Kép
Kép
irina

Na, az egyik kisszék megduplázódott, nem baj, így olyan concept art kezd lenni. :lol:
Kezd az agyam elszállni, ezért el is búcsúzom, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Csak visszajöttem. :wink: :lol:

Fleur! Lassan Te is úgy jársz, mint Miléna. Annyira féltünk itt, hogy korábban jön Dani, most meg már rohansz a kiírt időpont felé. Nyákdugó nekem 3-4 hétig távozgatott. Viszont Gergővel bő két ujjnyinál a dokim már burkot repesztett. :wink: Azt mondta, hogy két ujjnyinál már nem tart sokáig a burok egyébként sem.
Szóval HAJRÁ!!! Én még nem is tippeltem. Legyen vasárnap, vagyis elseje.
Itthon Bercó is átalakította az alvási szokásait mióta bölcsibe jár. Van olyan is, hogy nem is alszik. De leginkább az van, hogy nagyon későn, 2-3 között alszik el, aztán meg várhatjuk, hogy mikor ébred fel, majd későn alszik el ismét. Ma sikerült 1 után elaltatnom, így most már alszik is.

Vindo, nagyon ügyes vagy ám! Milyen útvonalat használsz Böszörmény felé? Szeretsz vezetni? Hú, ez a kanapé. Nagyon tetszik a színe.

Irina, de jó, hogy jöttél!!! Egyébként nem aggódtam, gondoltam, hogy valami banális dolog van mögötte. Erre is tippeltem. :wink: Furcikátok gyönyörűséges és mekkora... :roll:
Hehe, ilyeneket Bercó is mond, csak nem csinálja. Ő is mondja, hogy bilibe pisilek, stb. Szerdán meg azzal etette meg az anyukámat, hogy ő beteg és fáj a hasa. A mama annyira elhitte, hogy másnap kérdezgette tőlem, hogy jól van-e, lázas-e, stb. Én meg csak néztem. Ja és azt mondta: Nem jó gyógyszer, kiköp. :lol:
Bevallom őszintén, hogy nem nagyon tudom a választ, de rákérdezek. A józan paraszti eszem viszont azt mondatja velem, hogy ez egyfajta játék. Szerintem inkább hasznos. Például a beszédértési vizsgálatok egyik része abból áll, hogy teljesen értelmetlen szavakat kell visszamondaniuk a gyerekeknek. Ez inkább igen fejlett nyelvhasználatot jelent számomra.
Felébredt, mennem kell. [/b]
dmaggie

Maggie, drága vagy, előre is köszönöm, hogy utánakérdezel!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Jó reggelt :)

míg gyerekszobában vonatoznak(szerintem pár perc amíg békében) gyorsan pőtyögök :)

Maggie!
http://www.datanet.hu/pharma/phorient/111/111homeop.htm
ha lejjebb lapozol ott van az adagolása :)

Regi!
Gratulálok :) aztán majd írod h. majd odafagytál a bicajhoz :) Ugye Dettyk :)

Dettyk!
láthattam Apukád nevét talán Kukori és Kotkoda mese végén?

Fleur!
a csudába :) most mi lesz velem csoki nélkül :) kíváncsi vok Dani bébi mikor óhajt kibújni :) vagy úgy lesz mint itt oldalt,h. a mentősök telefonon levezénylika szülést :) :)
Danubiust tinikorom óta nem ,slágert meg ritkán hallagatok :?

Irina!
Ádó nagyon cukker :) s milyen jó a látásmódja :) egészségtelen élet :) :) akkor én nem is írom :) egyszerűen nem vagyok hajlandó mostanság semmiféle vitamint,zöldséget,gyümölcsöt magamhoz venni :( no jó gyerekeim tömmöm,azaz sorbaállnak apjuknál az 500C vitaminért :)
hülye vezetők meg mindenhol vannak :) de te ügyes vagy :)

Bálint is olyanokat mesél eszem megáll :) még jó h. tudom mi igaz abból amit mond :) most az a dilije,h. mindenkinek mutogatja a körmét ezzel a szöveggel:Bigi kőmöm kietette azaz Brigi körmönm kifestette :() (nyáron ez történt,de most megint eszébe jutott)

Kolbi!
H1N1 oltásról érdekelne véleményed :) akár oda is :)

Móni!
édes Gréta ahogy alszik :) az úszósapi a fején?
s miért csak fél órát aludtál?lányod is akkor kelt ?

Tali: nekem mindenféleképp csak november,mert most szó szerint anyagi csődben vagyunk,túl sok mindent kellett kifizetni ebben a hónapban :(

közben megjöttek kölkök,kipróbálták B. kéztörlőét,M megmosta B kezét :) most Csodabogarak c. Dvd-t szeretnének nézni :) nagyon jó kis történetek ajánlom mindenkinek :) bár zenéje kissé pszihósra sikerült

szép napot :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Rugó felébresztett, de amúgy is kelnem kell, megyek vizsgáztatni :?

Heni, mivel tegnap olyan sokáig tartott az altatás, hogy nem tudtunk kikászálódni az ágyból utána, megnézzük személyesen :wink:
Mármint ha hazaértem :wink: Csak 15 gyerek lesz, hamar itthon vagyok :D

Irina, igen, egy főiskolán tényleg máshogyan mennek a dolgok. DE ez egy fura keverék, mert egyetemi kar vagyunk. Így az új munkatársaknak már a dékán joga eldönteni, hogy egyetemi vagy főiskolai besorolást kapnak - ami végül is a fizetésekben lényeges :oops:
Szerencsémre én egyetemi adj. lettem, míg rajtam kívül szinte mindenki főiskolai ez-az.

Ádi ilyen kis fotós tehetség? Rugó a mobiltelefonnal fotózik mindig, legtöbbször a saját lábát, mert arra néz a telefon. Van egy csomó fotónk csupasz és harisnyás lábakról :roll:
Költözés, hitel - sajnos, ez a kettő általában együtt jár :roll: De a hitel ellenére is jó érzés lesz majd :wink:
MI még hét évig hitelesek vagyunk.
DE minden héten eljátszunk a gondolattal, hogy eladjuk a db-i lakást, abból kifizetünk mindent, és milyen jó lesz. Aztán marad a régiben a dolog :roll:
Ádi milyen kis sármos 8) :oops:

Maggie, a 35-ön járok :roll: Van ott minden, traktor, kósza biciklisek, segédmotorosok, teherautók, kamionok. ááá

MInden jót, lassan pakolgatnom kell, Rugót is ellátom, aztán kilenc körül mennem kell :arrow:

Kép
vindolanda

http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu&mode=BohModSite&page=BohPgSiteExperiences&article_id=29

http://www.orvostudakozo.hu/index.php?m ... ers&id=660
innen másoltam ki :)

Tisztelt Doktornő

5 éves kisfiam és két nagykoru (18 és 20 éves) megelőzésként szeretném nekik adni, az Echinacia 9ch golyócskákban vettem a patikában és szeretném kérdezni, hogy naponta hány golyót kell adni és mennyi ideig lehet. És kiegészithetném-e még valamelyik másik homeopátiás szerrel. A patikában nem igazán tudtak felvilágositást adni.
Köszönöm válaszát.

Kedves Csilla!

Mindegyik gyermek szedheti az Echinaceát naponta 2*5 golyócskával 1 hétig. Ezt kiegészítheti hetente 1x1 tubus Oscillococcinummal, ill. az Echinacea szedése úgy javasolt, hogy 1 hét szedés, 1 hét szünet.
A szünet ideje alatt adhat nekik Vincetoxicumot D4vagy D6 higításban, naponta szintén 2*5 golyócskával 1 hétig. Ha ezt nem kap a gyógyszertárban, akkor kérjen Engystol tablettát, melynek ez az egyik összetevője, ebből is adhat nekik megelőzésként naponta 2*1 tablettát.

Az Echinacea a bakteriális fertőzésekkel szemben, a Vincetoxicum a vírusfertőzésekkel szemben készíti fel az immunrendszert.
Ezeket a homeopátiás szereket egészen a tavasz végéig folyamatosan adhatja gyermekeinek.

http://www.lurkovilag.hu/index.php?c=10 ... =10&menu=1

:arrow: most már tényleg :)

Vindo!
enyém fiam 5 kor keltet :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép
viranka

Sziasztok!

Irina olyan jó volt olvasni a soraidat :lol:
köszi az sms-t :lol:

Viranka miután kidőlt gyorsan felraktam a kaját, megcsináltam ezt-azt majd lefeküdtem aludni. Így tudtam fél órát pihenni :D
úszósapka a fején csak kifordítva :lol:

Regina szuper :lol: :lol: :lol: gratulálok az álláshoz.
Télen uuuuuuuuuutálni fogod a biciklit 8)
Nem fogsz tudni elég vastag nadrágot felvenni :roll:

és nem emlékszem többre :oops:

mennem kell főzni finom zöldséglevest meg rakott karfiolt.
délután meg sütök pogácsát :roll:

A talira majd viszek almalevet Nektarin :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hú, itt a szokásos hétvégi szélcsend :lol:
Pedig még Böszörményben is megnéztem, miket írtatok, de nem nagyon volt termés.

Móni, jó főzőcskézést :wink:

Viranka, öt óra :? Ittál már kávét?

Dolgozni :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Megvagyunk. Egész de. kint voltak a fiúk szedték össze a leveleket.ÉN meg főzőcske és társai.. Elvagyunk.

Köszi Viranka a homeós dolgokat. :)

Irina: köszi! átérzem a helyzeted,nem is kell írnod. Jók a képek. :lol:

Móni: Cicusé is , na meg az összes többi kép is nagyon jó..

Fleur: HAJRÁ! :)

Megyünk ki a temetőbe.........
varga tünde

Megyünk a Baumax-ba, megnézzük a kanapékat :arrow:

Tünde, fájsz még?

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vera! LMóni! Az lehet, de még mindig jobb lesz, mint gyalog! ;) :lol: (Egyébként már felpróbáltam, rámegy a farmeromra a béléses melegítő nadrágom! 8) Hát remélem, hogy úgy már nem fagyok oda nagyon!!!)
Ma is dolgoztam, mert valszeg 1 hét múlva nyit a bolt, addigra kennem-vágnom kell mindent, mert egyedül leszek a pékségben, ráadásul, a váltásom még nincs is meg... :roll: (Hogy őt mikor fogják betanítani, azt nem tudom... ???)
Rettenetesen elfáradtam, új minden, de azért bírtam... :)
Hétfőn meg Zsolti viszi bölcsibe Szelit... hát kivi vagyok, hogy boldogul majd... :lol:

Most csak ennyi, kiáztatom magam a kádban, meg hajat is kell mosnom... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Kérdésetekre válaszolva: 5-kor nyit a pékség hétköznap... :? És 8 órát fogok dolgozni (délelőtt vagy délután) eladóként. Elég színvonalas hely, népszerű a városban! :) Persze nekem is ez átmeneti, mint Ágicának. De kihívásnak veszem, és jó, hogy egy teljesen más szakmában is kipróbálhatom magam. :) Ráadásul a pénz se sokkal kevesebb, mint a bankban volt az alapom... :shock: (Mostanság a bankos volt kolléganőim se kapnak jutalmat, és elég sokat panaszkodnak, mert rettegésben tartják őket a létszámleépítés miatt... Totál kivannak... :()

Kép

Kép
regcsiken14

NNA, ahogy igertem, szombat este, es itt vagyok! :D Csak ahogy ez lenni szokott, most ti nem lesztek.. :roll: :lol:
Vendég

Halihó!

Megérkeztem én is.

Nagyon jó előadások voltak ma is, de szörnyen elfáradtam.
Bercó ugrál az ágyon és mondja: fancba. :oops:

Irina, megkérdeztem. A tanár nő is azt mondja, hogy nem gondolná, hogy bármi problémát is okozna, de ha zavar, akkor dicsérd meg, hogy milyen ügyes, majd mondd meg neki, hogy ezt most nem értetted és szeretnéd, ha úgy folytatná, hogy te is értsd. :lol:
dmaggie

Apa az egyik haverjahoz ment hazibuliba, mindket gyerek agyban, en meg lazitok! :D

Ma nagyon kirugtunk a hambol. Baratainknak volt belepoje az Ascot-i loversenyre, nem tudtak elmenni, igy nekunk adtak a jegyeket! :D Kirittyentettuk magunkat, meg a gyerekeket, es elmentunk :D Rajta volt a jegyen, hogy szepen kell feloltozni...amint felhuztam a ruhamat, Alex le is bukta! :? :lol:
Mindenesetre jol ereztuk magunkat, Rania be akart maszni a lovakkal versenyezni... :roll: :D (Lehet, nyert is volna :D )
Vendég

Niki, ha még bírom, akkor én még leszek. Meg ugye Bercótól is függ, fogalmam sincs, hogy mikor fog elaludni, egyelőre a fürdésre kellene rávenni.
dmaggie

NIki, akkor neked volt a legszebb, legegyedibb ruhád. :lol: :lol:
dmaggie

Szerintem a gyerekek valahogyan ösztönösen vonzódnak az állatokhoz, a lovakhoz meg különösképpen.
dmaggie

Regi, teljesen igazad van. Biztosan nem véletlen, hogy most ez került az utadba. NO, meg itt is emberekkel kell bánni, az meg szerintem nagyon fekszik neked.
dmaggie

Maggie, írogatunk? :lol:

Rugó hív :arrow:

A Baumaxban nem volt a kiválasztott kanapé. De a drágábbat állítólag akciózzák 40 000-re decemberben :roll:

Kép
vindolanda

Szia Maggie, jokat szoktam nevetni Berco beszolasain! Ja, egyedi ruham volt, a bordo kis feher folttal jol mutatott, meg az Alex-fele parfum! :lol:
Ja, koszonjuk a dicsereteket, gyermekeim neveben! :D

Raniat nem a lovak erdekeltek......hanem a futas.... :D

Vindo, megvarjatok akkor az akciot?
Vendég

Sziasztok, ma itt volt az unokatesó, 3 éves kisfiú, Kristóf. Nem nagyon jól jönnek ki Péterkével, mert nem nagyon pendülnek egy hullámhosszon :? Folyamatosan bántotta Pétert, Elszedte a játékait, szétrombolta amit csinált és hiába szóltunk rá, olyan volt mintha direkt csinálna. Végén már az anyukája rácsapott a fenekére erre ő visszaütött :shock: :shock: :shock:
JAj Péterke nagyon más, Kristóf ő mindig ilyen.Egyke gyerek és javarészt mindent ráhagynak.

Vindo hogy sikerült ma a vizsgáztatás, buktatsz is meg diákot??:roll:

Regi nyugi persze , hogy átmeneti, hisz a semmitől jobb, én is simán elmennék boltba is, egyszerűen bármit el kell vállalni, nem szabat otthon ülve várakozni.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Lányok!
Én is itt. :) Átfutottam az utolsó két oldalt.

Regi!
Gratuálok az álláshoz! Legalább van valami.

Móni!
Nagyon édes a fürdősapis kép! Mindenhol el tud aludni a leányzó?

Fleur!
Már az utolsó napok. Kitartás!

Heni!
Jó lehetett egy kicsit shoppingolni!
Az uncsitesó pedig elég fárasztó lehetett. De később még jól ki fognak jönni biztosan!

Niki!
De szépek a gyerkőcök! És Alex is milyen nagy már!

Vindo!
Nekünk is ilyen tipusú kanapénk van. Nekünk nincs bajunk vele.

Irina!
Hajrá vezetés. Üdvözlöm Pétert! Sajnos nekem most nem fér bele a pótóra dolog, pedig szükség lenne rá nagyon.
Ádi nagyon szuper képeket készített! No és az Anyukája is róla! :)
Nálunk is szokott halandzsa nyelv lenni, de én eddig nem foglalkoztam vele. Ők olyat szoktak, hogy egy dalt, v mondókát ( :) amit egyébként szépen tudnak) elkezdik halandzsául énekelni, mondani.
Elhiszem, h már költöznél elfele, de eljön ennek is az ideje. A hitel pedig ne aggasszon mi is el vagyunk adósodva 20 évre.

Jóéjt
Gica

Kép
gica1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: