A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi
Gréta folyamatosan ezt csinálja. Sőt mindnebki megdöbbenésére,még a védőnő sem akarta elhinni,csak amikor a saját szemével látta,hogy Gréta a hátáról simán átfordul a a hasára,sőt hasról is a hátára fordul. Ilyet állítólag csak 5-6 hónapos korban csinálnak a babák... :shock: Valahogy csuda erős ez a gyerek.. :)
Ja,én kérnék szépen dvd-t!
párodnak jobbulást! :wink:
és nyugodtan megihatsz 1 dl bort,ez a dokim,és a védőnőm is mondta,hogy valóban 3 óra alatt kimegy a hatása. De csak akkor idd,ha Zsófi legalább 3 óránként szopizik. különben be fog csípni... :lol:

Kata
aranyos nagyon Márk!
Sajnálom,hogy nem tudtok ma kiruccanni. De legalább előrelátó voltál! :)
Anyósnak jobbulást!

Móni és Toldiszilvi
ez a gyerek valóban nem úgy néz ki,mit aki éhezik! :lol:
Katának igaza van,ha nem lenne neki elég a kaja,akkor sírna,és keresné a cicit,és NEM aludna olyan jókat! szóval nyugi. Az meg hogy mennyit eszik és mennyit kellene,az szerintem minden babánál változó. Gréta már 3 hetesen is benyomott 70-80 grammokat,most meg olyan 100 körül eszik. szóval,ez teljesen változó!

Na,ébredezünk... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Most hívott a férjem, hogy anyósnak leállt az egész bélműködése.
Már csak a morfiumot adagolják neki...
Lányok attól tartok, szomorú karácsonyunk lesz.
Apa holnap elmegy hozzá sógornőmmel, remélem még nem lesz késő.
Nagyon nehéz most nem bőgnöm.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata
:( :( nagyon sajnálom anyósodat. Látta még a picit? Vagy csak képen?
Meg azt is, h nem tudtunk találkozni. Úgy készültem rá....
Mi azért voltunk, mert ugye mi sokkal közelebb vagyunk. Nem volt vészes közlekedni (jó nagy a kocsi kereke) és olyan romantikusan szép idő van.
Pasikám 5500 gramm és 58 cm és azt mondták igazi masszív pasi :) hát az :)

KépKép
KépKép
fleur

egy kis karácsonyi érzés:

http://www.youtube.com/watch?v=u_YsIElJifA

KépKép
KépKép
fleur

Kata,
nagyon-nagyon sajnálom. Sok erőt Nektek, Anyósodnak pedig a lehető legkevesebb fájdalmat.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina, hihetetlenül ügyes Gréta.
Ez tényleg nem szokványos! Büszkék lehettek rá!
Zsófi is fordult már át, de szerintem az csak véletlen volt. Amíg nem volt rajta a terpeszpelus, a hátáról az oldalára és vissza rendszeresen gurulgatott, azóa az egyik lába égnek áll, nem olyan egyszerű :wink:
Írd majd meg nekem kérlek a címedet, hogy el tudjam küldeni a dvd-t.

Na, most nézem világosban, hogy nem jött ki a tegnapi kaki a szőnyegből. :cry: Vanish szappannal tisztítottam. Nekiesik újra.

Fleur, egyetértek, romantikus az idő. Imádom a hóesést, a havas tájat, amíg el nem kezd olvadni persze.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Fleur
most nagyon nagy örömet szereztél nekem! imádom ezt a dalt,csak még nem tudtam eddig rájönni,hogy ki énekli. De most már hallgathatom!!!!! :P

Zsuzsi
jó takarítást! pont az előbb jutottál eszembe,mert Grétus akkorát rottyantott,hogy mindkettőnknek öltöznie kellett..... :lol: :lol: :lol:
Nektek a terpesz pelust amúgy ki mondta,hogy hordani kell? én még nem vettem meg,meg akarom várni,míg visszamegyünk a kórházi kontrollra.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina,
mi voltunk 4 hetesen csípő ultrahangon és ott mondták. 6 hét múlva kontroll. Remélem, megszabadulunk tőle.
Persze, várd meg, mit mondanak majd a kórházban.

Rottyantás :-)

Tegnap óta ritkul nekünk is a kaki, már nincs minden pelusban.

Mangora,
hatásodra kísérletezni fogok az ételekkel.

Citrusfélékkel hogy álltok? Nekem nagyon hiányzik.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
én szinte minden nap eszem mandarint... én inkább a banántól tartózkodom.
nekünk még csak a doki mondta a terpesz pelust meg a védőnő. El akartam vinni Grétust ortopédia vizsgálatra,de azt mondta a védőnőm,hogy csak 3 hónapos korban van ilyen. Na,ezt egy kicsit furának tartom. januárban meg úgy is kell visszamenni a koraszülött osztályra kontrollra,hát ott majd megnézetem.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina,
nálunk 4 hetes kortól van a szűrés. Még egy hetes sem volt Zsófi, már időpontot kellett kérni.
Úgy tűnik, ez is orvosonként, régiónként változik.

Koraszülött-osztályra mentek vissza? Lemaradtam valamiről?

4 hetesen voltunk koponya és hasi uh-n is.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na elhozzák holnap anyóst egy közelebbi kórházba...
ez is valami, mégse 5 órát kell utazni.
Apa majd csak pénteken megy el, mert nem tudni mikor lesz a szállítás.
Márkom nagy szemekkel nézett míg sírtam, annyira kis tündér.

Fleur, csatlakozom Edinához, én is imádom ezt a számot, és a mai pocsék napomba egy kis fényt hoztál vele,köszönöm neked.
Dani méreteihez gratula,szép nagyfiú.
pedig úgy vártam a mai napot hallod....
A kazán dolgot sajnálom, de csatlakozunk hozzátok:idén január 20án költöztünk és haldoklik a kazánunk a szerelő szerint, remélem az új évet kibírja.... Az építtető persze mindenféle magyarázattal előállt

Edina, nekem azt mondták 6 hetesen kell ortopédiára vinni Márkot. na az meg pont a szilveszter körüli időszakra esik.
nem értem én ezt.

Én banánt és mandarint is eszek, lekopogom...

Zsuzsi, vanis tényleg jó, de basszus ez az anyatejes kaki olyan erős, ruhából sima mosással ki se jön.

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na, csípőszűrésre mi január 6.ára kaptunk időpontot, nem a 6.héten sajna.
Zsuzsi, nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy a 8.héten kell koponya és hasi uh....
Meg tudod írni hova vitted Zsófit és hol jelentkeztél be?

köszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, nagyon sajnálom az anyósodat... reméljük, hogy nem szenved túl sokat...

Edina, nem semmi, hogy Gréta milyen kis ügyes, gratulálok!

Nálunk a házidoki javasolta a csípőszűrést és hozzá hasi és koponya ultrahangot. Hatodik hét környékén. Mi jövő kedden megyünk.
Ja és fizetős, de nem bánom, nézzék meg rendesen.

Fleur, nagyon komoly, hogy Dani ilyen villámgyorsan fejlődik:)
Bírod még tartani?:)

Anyatejes kaki...
Hát, én megfogadtam, hogy a következő gyerekemnél csak narancssárga ágyneműt használok... Tényleg nem jön ki!!! Illetve egy napig áztattam a lepedőt, és aztán 95 fokon mostam. Na így. A szőnyeggel nem tudom, mit lehet csinálni.

:shock:
monke

Hali!!!

megvolt tegnap este a 6 hetes kontrol nekem.Minden rendben,vérezgetés még normális de ez nem mensi a doki szerint.
Fogamzásgátlásról is beszélgettünk azt mondta hogy a helyi cuccok nem megbizhatóak.
Azt mondta hogy kell 3 hónap mire minden visszarendeződik odabent.

Ma meg Annával voltunk csípőszürésen,jól megtekergette a doki bácsi,de egészségesek vagyunk.

Kép

Kép
krisztinaa

Az etetéssel én is kivagyok,főleg este.Már vagy 3 napja minden este visszabukja a kaját,de nagyon nagy mennyiséget,utána meg éhes és szerintem a pocak is fáj.Hajnal 3-ig dekkoltunk tegnap éjjel is.

Kép

Kép
krisztinaa

Fleur, sikerült megríkatni. Gyönyörű ez a szám. Nem tudom, mitől vagyok ilyen érzelgős, régen nem voltam, mostanában meg mindenen bőgök. Biztos az Anyaság.

Kata, legalább ennyi könnyebbség, hogy közelebb lesz hozzátok.

Koponya és hasi uh.: Madarász utcai Gyerekkórház (13. ker.), tel: 06-1-450-3700
7000 Ft volt a vizsgálat.

Kérdezd meg Mangorát is, hogy ők hol voltak ma.
Ha esetleg eljöttök a a Madarászba, olyan jó lenne, ha beugranátok hozzánk.

Anyatejes kaki: csak áztatással, súrolással jön ki, nagy nehezen. A fehéreket domestos fehérítővel csináltam.

Holnap megyek 6 hetes kontrollra. Este bozótót kell vágnom :-)

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hú, Zsuzsi, te is túlleszl már a bűvös 6-oson...
Köszi az infókat, holnap be is jelentkezek.
Annyi kérdés még, hogy egy időben megcsinálták a 2 vizsgálatot?
Talizni tényleg szuper lenne, attól függ apa hogy ér rá, mert ugye ő vinne minket.

Krisztina, nálunk is van össze-visszaság az evésben, sajnálom a hajnalig tartó nyüglődést.
kontrolleredményhez gratula, örülök hogy Anna csípője is rendben van.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én szülés óta nem írtottam "bozótot", tök féltem, hogy elkapja a borotva a sebeket.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,
Itt a koponya és hasi uh-t csinálták, egyszerre. Vicces volt a mini uh-fej vagy mi.

Én sem irtottam a bozótot szülés óta, azért néz úgy ki, ahogy. Holnap viszont jelenésem van. Már beüzemeltem a szerkezetet.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Reni, Katicat :cry:, sajnálom :cry:.

Fülbelővés örülök, hogy szóba jött, a balesetveszély nekem nem is jutott eszembe, csak az, hogy ha ránézek egy kis kopasz fülbevalós kislányra, egyszerűen nem tetszik. Apával meg is beszéltük, hogy amíg nincs rendes hajszerkezete, addig tuti nem lesz. De a balesetveszély indokoltabb :wink:.

Alkotói szabadságon voltam: szabadidőmben megvarrtam a másik hordozós cuccot, azt a mei tait, kötőskengurút (nem találtam meg a kábelt, nem tudtam képet rakni, no majd apa besegít később). Jó hír, hogy később tuti használni fogom, rossz hír, hogy nem vagyok ennek a biztonságáról sem meggyőződve, ameddig nem tartja a fejét szerintem ez is gáz. Persze pár percig jó ám, de itt min. 1 óra hosszára kell megoldás. Addig kísérletezem, mire már nem nyeklik-boklik a feje és utána vígan sétálhatunk hármasban :wink:

Grétával ma voltunk védőnőnél, egy érdekes dolgot mondott, hogy nem szabad minden nap tejszaporító teát inni. Hmmmm. 5,8kg Gréti és talán kimondhatom: anyatejes pöttyök eltűntek...őőő, sajnos a haja is :roll:

Fleur, én már 5 munkanapja vagyok egyedül :lol:, a fent említettel ütöm el a sétaidőt :roll:. (esténként meg sudokuzom, hogy legalább 9-ig el tudjak még számolni....)

Fotókat minden nap megnéztem, cukik nagggyon!

üdv.: Fr

u.i.: tessék ide is képet rakni, én lemaradtam az iwiwesekről (Ervickét nézem szorgalmasan :wink: )

Kép
Kép
friday

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1260995006.3024.jpg[/img] Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok!!

Íme néhány kép rólunk !!!

Ma egész jó napunk volt el ne szóljam éjszaka is egész jó volt evett és aludt is tovább remélem a többi is ilyen jó lesz !!

KÖszi mindenkinek a biztató szavakat a súllyal kapcsolatban de majd a képeken megmondjátok h mi a helyzet !!! :wink:

Hu de jó aki már a 6 hetes dolgon túl van már én is várom nagyon !! Én szombaton csináltam teljes generált vagyis feltöltödést, hajfestés, szemöldök készítés festés, borotválás úgy hogy most jól érzem magam persz az utóbbit csak óvatosan !! De l már olyan voltam mint egy jetti!! :D

Nekünk is 6 hetesen kell menni csipő szürésre de ahol lakunk ott van helyileg hála istennek és a piciket előre veszik!! DE ilyen hasi, koponya uh ra nem szoltak még h menni kellene !! :roll: !

Zsuzsi nekem is kellene dvd majd küldöm a címemet!!! köszi előre is !!!

Na mennem kell óhajt a kis drágám !

Puszika !!
Sz
[/img]

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hi, előkerült a kábel:

mei tai súlyteszt :lol: :
Kép

a fejtámasztó része élőben nagyobbnak tűnik, de akkor sem túl jó:
Kép

és a végére egy kis szoknyás-mosolygós :lol:
Kép

Kép
Kép
friday

Jó reggelt!
Szépek vagytok, Szilvi, Friday (Gréti, Máté...)
:P
Tetszik nekem ez az "alkotói szabadság" kifejezés.

Tegnapi "bozótvágás" téma kapcsán:
Azért nagyon gyorsan eltelt az idő.... legutóbb olyan október körül volt szó ugyanerről, emlékeztek?

Én egyelőre nem irtok, de: egyrészt örülök, hogy újra látom a "bozótos övezetet" (a hasamtól hónapokig nem láttam), másrészt meg annak is örülök, hogy újra meg merem nézni...
Szóval azért szépen lassan állnak vissza a dolgok a régi kerékvágásba.

Nálunk még mindig szép nagy hó van, ma elmegyünk sétálni apósommal (egyedül még nem tudok a babával)
Drukkoljatok, hogy ne szóljak be neki valamit, mert hajlamos vagyok minden hülyeségre ugrani

Egész jó éjszakánk volt nekünk is, Dávid 2x evett (2-kor és 6-kor kb.), közben aludt (vagy csendben nézelődött az ágyacskájában).
Most meg mintha ő is elkezdene mosolyogni, bár lehet, hogy még nem tudatos...

Ja még annyi: Kata, a wiw-re feltett egyik képeteken (ahol hozzád bújik Márk) Márk nagyon hasonlít rád szerintem! Nagyon aranyos:)

Szép napot,
Móni
monke

Sziasztok,

Móni, akkor drukkolok, hogy ne "szólj be" apósodnak. Jó sétát!
Mosolyhoz gratulálok!

Bizony, gyorsan telik az idő. Szerintünk. A párom szerint nagyon lassan, ha már a bozótos övezetnél tartunk :wink:

Zsófi este nehezen aludt el, éjfélkor, nyűgös volt, sírdogált. Aztán kelt 4-kor, majd 7-kor. 4-kor biztosan ébren volt egy darabig, mert ahogy a párom mondja, "apró hangok" jöttek a kiságy felől. :-) Ezzel az bredési renddel egyébként ki vagyok békülve, mert így csak 1-szer kelek fel éjjel a szó szoros értelmében.

Nagyon aranyosak a képek! A szoknyás Gréti különösen tetszik. :-)
Szilvi, ne aggódj, látszatra teljesen tökéletes Máté!
Azt hittem, hogy Neked hosszabb hajad van. Rosszul láttam az iwiw-en?

Friday, minden elismerésem, hogy két gyerek mellett szabadidődben mire van időd :-) Nagyon ügyes vagy!

Szép napot!

Puszi
Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kép

A bozot írtásba azért én se mentem bele olyan részletesen csak felületesen de úgy hogy Móni mondja tök jó h x hónap után látom h mi van ott lent tök jó érzés ! hmmm , mikor megláttam majdnem dobtam egy hátast !!

Ma egész jónak mondható éjszakánk volt. Zsuzsi mi is nyüglödtünk fél 1 ig aztán 4 kor kelt most meg 8 kor evett és itt durmol mellettem az ágyban! :lol: !!

Ja tegnap nagyon ideges voltam !! Most vettük két éve a hütönket és egy jó hónapja ki kellett hívni a szerelőt mert állandóan bejegesedik és uszik a vízben a hütő alja. na megcsinálta de rá két napra még rossszabb lett eddig kibírta egy hétig h nem jegesedett most meg egy két nap ! Na de elkérte az árát! :twisted: ! Na tegnap felhívtam h jöjjön ki és nézze meg és mondtam h azért nem szóltunk hamarabb mert megszületett MÁté! :D ! Kérdeztem tőle h mikor jön mert apicivel nem tudok csak úgy ugrálni , hmm sztetek mit válaszolt nem tudja majd vmikor jön és ideérkezik hu majdnem elküldtem a fenébe.. úgyhogy most itt várom majd h vmikor jöjjön ! Fel kel kelnem pedig milyen jó lenne még pihizni itt akis drágámmal apa helyén ! Na de ez a beszólás érdekes !!! Megértő egy fickó! :roll:

Friday édi Gréti nagyon!! TE a bnőm egész jól bebugyolálta a picit a kendőbe és mintha egész jól tartaná a kis fejét !!

Kata sajnálom anyosodat és kitartás nektek és tényleg ne sírjál !!!!
Tényleg rád hasonlit azon a képen Márk megnéztem!!! :wink:

Mangora na mi volt a dokinál???? Sikerült a Madarász utcai korházat felhívni és a dokit megtalálni? TE hogy szeded ezt a tejserkentő homeos cuccost?

Tök piros volt MÁté popsija mondja a bnőm h a pelustól is lehet :roll: :roll: , de most a bepantennel kenjük és alakul !!

Ma a mamival fogunk fürdeni mert apuci céges buliba megy úgyhogy egyedül is leszünk végig egész nap .. de ma elmegyünk sétálni egy picit !!!

Máténak állandóan hideg a kis keze pedig nem fázik meg melege sincs ti babáitoknál is van ilyen???

VAn aki kiváltotta ezt a bababónuszt a dm be?? Ha igen , Mit kell csinálni ???

De jó süt nálunk a nap és tök szép a táj föleg itt a pilisi hegyek közt gyönyörű a táj körbe itt van a szép panoráma! :wink:

Na megyek összeszedem magam kiíváncsi vagyok mikor fog jönni ez a szerelő remélem nem akkor mikor el akarunk menni sétálni?!?! :shock:

Na puszika

majd még megprobálok jönni!!

Sz[/img]

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Dávid keze is hideg. (néha a lába is).
Azt hiszem, ez normális, a tarkója, a teste ne legyen hideg (az jelzi, hogy fázik).
monke

Hi!

Toldiszilvi: nagggyon édik vagytok!!!! :D Dm kuponnal 2 éve volt dolgom, ha azóta változott, bocsi, szóval a születési anyakönyvi kivonat másolatát kellett bemutatni (arra most nem emlékszem, hogy vissza adták-e) és kaptam a bónuszfüzetet. Sok mindent vásároltam le belőle, leginkább az ajándék cumira emlékszem, így legalább kipróbáltuk a dm-s cumit is :D . Hűtőszerelő bukta a jattot...

Monke, apóshoz kitartás!

Bozontot múlt héten irtottam, majd utána ez alkalomból felavattuk...ideje volt...mindkettőnek :wink:

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

elég rossz esténk és éjszakánk volt, apa végig sírdogált ás Márki minta megérezet volna, fél 1től fél 8ig alukált.
Apa ma szülinapos,azért a parfümnek nagyon örült.
Nehéz napok várnak még ránk, az az érzésem.
Ma kinn volt a védőnő, nagyon tetszett neki, 4330 grammot mértünk, centi nem volt nála így a hossz mérés elmaradt,minden rendben amúgy.
Kinn voltunk 1 órát az udvaron,most jöttünk be, gyönyörűen süt a nap és ropog a hó, ezt imádom.

Friday, nagyon gyönyörű Gréti és Bors is cuki a hordozókendőben.
Nagyon ügyi vagy, Renivel együtt olyan kreatívak és energiabombák vagytok, irigylésre méltó.
De jó, hogy nektek már LEHET....azt!!! :lol:

ToldiSzilvi, nagyon kis cuki Máté, némely képen olyan képet vág mint az én drágám.Nem pici a gyerek, legalábbis a képeken nem ez jön le.
Hűtő :cry: , főleg így karácsony előtt.
Szerelő bunkó!

Móni,ToldiSzilvi, de jó, hogy láttok vmi hasonlóságot a gyerekem és köztem, tök örültem mert eddig mindenki azt mondta hogy rám tuti nem hasonlít.Na bevallom,én sem látom.

A naptárak ma lettek készek, apa d.u elhozza, kíváncsi vagyok, de már csak asztali naptárt lehetett, és azt is elgkésőbb 12.18ig feladni hogy karira elkészüljön.
Bababónusz hogy műkszik, bevallom nem tudom, de a dm oldalán le van írva, rémlik.

Móni, após :cry: De mit szólogat be férfi létére?unatkozik gondolom és ezért avatkozik bele a dolgokba.

Zsuzsi, mi volt a dokinál?Este lehet már összebújnotok, de jó!

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

na elírtam a fiam nevét, Márk(i), hi-hi

katicat
Szigetszentmiklós

Após nem szólogat be:)
Attól félek, hogy ÉN szólok be neki valamit (mert már minden jóindulatú tanácsra-megjegyzésre ingerülten reagálok)

Na de csak nem.

Én, amióta megváltozott a DM bónuszrendszere (a kártya stb), bevallom, egyáltalán nem tudom követni:(
monke

Sziasztok!

Még visszaolvasni nem volt teljesen időm, csak egy darabig jutottam! Inkább úgy döntöttem gyorsan írok, amíg nem ébred Marci!

Márk, Márté, Dávid, Gréta, Bors nagyon édik!!!

Reni, nagyid miatt :(

Kata, anyósod miatt :(

Lányok mindkettőtöknek és egész családotoknak sok erőt kívánok!!!

Kata, én is kérek szépen dvd-ből, ha nem nagy gond, priviben küldök majd címet! Ilyen feltöltős dologban nem tudok segíteni, eben nálunk öcsém a guru, én csak letölteni szoktam onnan, ahova ő felteszi nekem :) Esetleg azt meg tudom kérdezni tőle, hogy ha nekem elküldöd, akkor ő feltölti és a többiek le tudják tölteni! De ez idő, mert nála minden sokáig tart :) Meg persze találkozni is kell vele :)

Móni, apóssal úgy lehetsz akkor, mint én nagyival! Tisztára kiakaszta hülyeségeivel és nem lehet beszólni, mert akkor jön a hiszti meg a kurva anyázás (rám...) :( Kitartás!!!

Tegnap megvolt a hasi és koponya ultrahang, és a csípőjét is megnézte a doki néni MArcinak, de minden rendben van! Csípőre annyit mondott a doki, hogy azzal 4 hós korban kell kontrollra menni, mert akkor látszik a csontosodás. Szombaton még megyünk ide az sztk-ba csípőszűrésre, mert arra már megvolt az időpontunk, ott is megnézik, de az ingyenes!

És mert láttam h valaki kérdezte, mi a Budai Egészségközpontban voltunk (12. ker. Királyhágó u.) és itt csak 5000 Ft volt az egész!
Telszám: 0614895200
Ha valakit érdekel! És a Budai Gyermekkórházban csinálnak ingyenesen is, de oda már idénre egy hónappal ezelőtt sem volt időpont :(

Mézes recepttel jövök, nem felejtettem el, csak elő kell keresnem! Amúgy nekem már évek óta bevált és nagyon puha hetekig, ha fémdobozban van tárolva :) Úgyhogy kitartás, ha valaki még sünt akar, jön a recept :)

Szilvi, én a homeós bogyót elég össze-vissza szedem, de ált minden második etetés után. Azt mondták a patikában, hogy napi 3-5x5 bogyót kell belőle bevenni. Bevallom én nem szoktam számolni hányszor szedem be, csak úgy érzássel :)
Madarászban a dokit még nem sikerült felkutatni.
Hűtőgép :( Remélem azóta volt a szerelő!

Bozótot már írtottam egyszer, de csakborotvával, így már lehetne újra kezdeni,de jobb lenne eljutni vele a kozmetikushoz.Lehet két ünnep között elszabadulok oda is meg fodrászhoz is, mikor itthon lesz apa!

Marci keze és lába is hideg általában! De én is úgy vagyok, amhogy Móni írja, a tarkóját szoktam nézni, az mindig meleg!

Zsuzsi, én citrusféléket is eszem, sőt, amikor fájt a torkom volt hogy egy nap egy citromot megettem, de amúgy narancs és mandarin is megy :)

Nem emlékszem már ki kérdezte, igen, a kutyus is a miénk :) Egy törpeuszkár és Lilinek hívják! Marcit egész jól fogadta, bár azért féltékeny, őt is kell mindig simogatni. Ennek mondjuk annyira nem örülök, mert akkor jön mindig, h szeretgetésre vágyik, amikor Marci a kezünkben van. De édesen szimatolja a picit és egyáltalán nem bántja :) Ő a harmadik gyerekem Marci és nagyi után :)

Amúgy a tegnapi hosszú kiruccanós napunk nagyon jól sikerült. Áramszünetet átvészeltük és majdnem az összes karácsonyi ajándék is megvan! És MArci is nagyon jól viselkedett egész nap. Reggel fél 9-kor mentünkel itthonról és csak az esti fürdetésre jöttünk haza, azaz olyan fél 8 felé. Meg kell mondjam, h két nagy táskával mentünk mint egy málhás és előtte való nap egész este azon agyaltam, hogy vajon mit fogunk itthon hagyni, de a végén semmiben nem szenvedtünk hiányt :) Csak a reggel kezdődött szarul kicsit, mert ki akartam sterilizálni a termoszt, de ahogy betettem a fazékba a műanyag tömítés nem bírta, úgyhogy tönkretettem :( Utána meg a tápszert túlmelegítettem, kicsúszott a kezemből a cumisüveg, ahogy megfogtam és jól leforráztam magam... :( Na így indultunk neki a napnak :):):) Én már csak röhögtem kínomban... Mondjuk jó fárasztó nap volt...

Ma meg volt itt a védőnő. Kérdeztem a hasfájásról, mert MArci szegénykém nagyon szenved délelőttönként. És inkább olyan, mintha görcsölne... :( És a sérv miatt az erőlködés nem tesz jót neki... egyre kijjebb van az is, de szerencsére még visszanyomható :( Mondta, hogy mivel már holnap 6 hetes próbáljuk kis a Gruppen vizet (már valaki írt is róla). Tapasztalatotok van vele kapcsolatban???
Ajánlotta még, hogy irassak kálciumot ampullásat fel, mert az ilyen náthás időben az is nagyon jó a picinek a cebionon kívül, meg mondta, hogy legyen itthon normaflor is, az meg a bélflórának jó pl. hasmenéses betegség v antibiotikum szedés után.

Bocsi, ha valami kimaradt, ennyire emlékezetem :)

Mangora

Kép
mangora

Hali!!!

Képzeljétek,Anna alszik és az előbb besípolt a légzésfigyelő.Rohantam hozzá és alig bírtam felrázni. :shock: :shock: :shock:
Egyre jobban érzem hogy nem elnnék nyugodtan ha nem lenne.

Én ezeket a cseppeket mindig elfelejtem beadni neki ...

Nagyon édesek a picik a képeken.

Most vettem észre hogy a füle háta mögött ki van száradva,pedig kenegetem olajjal minden este.A popsink sem múlt el,bár a bephanten sokat segít.canestent mondott a védőnő ha nem javul,tegnap be is kentem de még rosszabb lett.

Pöttyök múlóban,lényegesen kevesebb mint eddig.

Voltunk ma is levegőzni,ő aludt én havat lapátoltam :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!!

Holnap beoltanak úgy döntöttem h mégis jobb lenne már csak a Máté miatt is ! Remélem én se bánom meg !!

bár kicsit fáj torkom! :cry: nem is tudom mit lehet ilyenkor szedni!??? Ti tudjátok?

puszi

sz

hív a kis drágám :D

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Este 19.10kor meghalt anyósom :-(
Szegény apa, ma van a 31. szülinapja...Nem hiszem el.
Nagyon ki van készülve, eddig bőgtem vele, de erősnek kell lennem, nehogy elapadjon a tej, még az hiányzik.
Lányok gondoljatok ránk légyszi.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,
Fogadjátok őszinte részvétemet.

Neked sok erőt kívánok.

Vigyázz magatokra...

Móni
monke

Kata

Nagyon sajnálom ami történt! Veletek vagyunk, gondolunk rátok! Sok erőt kívánok. Arra gondoljatok, hogy nem szenved és neki ez így jobb.

Kriszti
Piros pöttyök :( Nekünk is van sajnos, de csak az arcán, nyakán.

Toldiszilvi
Anyukám szedett homeopátiást a torkára, pár nap alatt rendbetette. Homeogene 9 a neve. Én meg orrfolyásra szedtem a Coryzaliat, 1 nap alatt elmúlt.

Móni
Akkor félreértettem, ne haragudj! Azt hittem a többedik napon mondták nektek ezt a 10 perces szoptatást. Így érthetőbb a dolog.
Egyébként szép fejlett baba, nincs is vele semmi gond. :wink:

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!!

Kata
Fogad őszinte részvétemet és légy erős sok enerigát küldök nektek , föleg ott van Márk aki most tud nektek sok erőt adni !

Kitartás !

Puszi

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kata,őszinte részvétem :(

Kép

Kép
krisztinaa

Katicat, őszinte részvétem :cry:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Kata!

Őszinte részvétem!
Gondolunk rátok! Sok erőt kívánunk!!! És vigyázzatok magatokra!!

T Szilvi!

Én is azt a hómeos bogyót szedtem a torkomra 2 óránként kapkodtam és jó volt! Biztos nem bánod meg az oltást, legalább is én nem bántam meg! De azért szólj a dokinak a torkodról!!
Képek :wink:

Pöttyeink még nekünk is vannak, doki szerint tejkiütés.

Voltunk 1 hós tanácsadáson, igaz még csak 3 hetesek vagyunk, de pont karácsonykor leszünk 1 hósak. Rögtön oda kakilt a vizsgáló asztalra:))
Egyébként minden oké, kicsit még sárgák vaygunk, doki szerint nem vészes.

Hú csajok semmire sincs időm!! egyszerűen leülök olvasni és Bátor máris ordít!
Még mindig 2-2,5 óránként szopizik van hogy büfivel pelusozással együtt 1 órára megy ki így jó esetbe marad 2 órám. Éjszaka pedig nagyrészt köztünk ragad, túl fáradt vagyok ahhoz, hogy félóránként kikapkodjam a kiságyból. Mellettem olyan nyugisan alszik.

Na most mennem kell, mert nyöszörög!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Kata,
csak most olvastam a szomorú hírt.
Őszinte részvétem az egész családnak, Anyósodnak örök nyugalmat.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Megvagyok, minden rendben, csak sűrű volt a tegnap és a ma.
Tegnap egészségház, védőnő (Zsófi 4015 g!), majd nekem délután nőgyógyász. Utóbbin is minden rendben volt, megkaptuk a felmentést :-)
Közben nagyon feszült voltam, mert Zsófi egész nap sírós volt, 2 óránként evett, közben nem aludt, és nem tudtam, hogy tudok elmenni így az orvoshoz. Még a párommal is veszekedtem feszültségemben. :-( Az orvosnál várnom kellett egy órát, hiába volt időpontom. :evil: Épp 3 óra telt el az etetések között, Zsófi már sírt.

Este jöttek a szüleim, ma is itt voltak, most mentek el. Reggel mentem az SZTK-ba, a bőrgyógyászatra. A jobb kezem nagyujja tiszta ekcéma, fogni is alig tudok vele. Persze igazán hatásos szert nem kaphatok rá, mert szoptatok. Valami mosószerre lehetek allergiás. Ezentúl csak gumikesztyűben nyúlkálhatok a mosószeres vízbe.

Mangora, nagyon stramm lány vagy :-) Minden elismerésem az egész napos kimozdulás miatt. A jó eredményekhez gratulálok! Örülök, hogy ezt mondod, hogy a csontosodás csak 3 hónapos korban fejezeődik be, akkor van remény a terpeszpelus kapcsán.
Lili nagyon aranyos :-)

Enikő, fel a fejjel. Összeszoktok hamarosan!

A nőgyógyász nagyon örült neki, hogy be vagyok már oltva.

Vigyázzatok Magatokra!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!
B
Beoltott a barátnőm és két hét múlva meg a sima ifluenzára!!

Hu képzeljétek el a párom fönöke is elkapta és az intenziven van a cégnél pedig beoltottak volna mindenkit csak 3 nem kérték és ők el is kapták ! Úgy hogy nagyon nagyon jól döntöttem legalább is remélem!!

Na majd még megprobálok jönni!!!!

Mikorra hat ez az oltás???

Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Kata, őszinte részvétem az egész családnak! Légy erős !!!! Tudom kevés vigasz, de mikor megy valaki, akkor jön is valaki. Sajnálom, hogy így történt, de Márk tartsa bennetek a lelket és adjon erőt nektek!!!

Szilvi, én is beoltattam magam tegnap. Azt mondta a házidoki, hogy két hét, amíg kialakul a védettség, de így is 30% az esély rá, hogy elkapja, akit beoltottak... Ja, meg a szoptatás miatt a kicsi védettségére is rákérdeztem, azt mondta hogy nem egységes a szakmai álláspont, hogy védett lesz-e a baba, de elméletileg annak kell lennie... :shock:

Enikő, tudom ez nem vígasztal, de nálunk van olyan, hogy épp befejezzük a büfizést + pelusozást és újra tátog a lelke, hogy éhes!

Szerintem most értük el a növekedési ütemet, mert ma hajnal óta egyfolytában eszik.
Kriszti, nálatok is ez lehet az oka!

Én ma voltam 6 hetes kontrollon a nőgyógyásznál, minden rendben volt. Mindenre engedélyt kaptunk mi is :) Azt mondta, hogy amig a mensi meg nem jön, addig hormonális fogamzásgátlásról nem lehet szó, ő is a Pharmatexet ajánlotta, mi is ezt használtunk korábban, de most kaptunk ingyen tőle 4 dobozzal :):):)
De a tortúra, amit ma is végigjártunk Marcival. Egyzett lesz a gyerkőc nagyon. Miután tegnap este derült ki, hogy mára van még időpont és tudok menni jött a sakkozás, hogy Érdről hogyan jutok be a 3.kerületbe délután fél 3kor. A megoldás az lett, hogy páromat hajnalban bevittük Marcival a munkahelyére, így hazahozhattam az autót és kettesben mentünk vissza délután a dokihoz, majd felvettük apát és együtt jöttünk haza. De épphogy befejezte Marci a kajálást fél 2kor, mikor indulni kellett, még nem aludt úgy tettem a hordozóba, aggódtam is amiatt hogy nem fog elaludni, hanem sírni fog útközben. De szerencsémre elaludt :) Mire végeztem a vizsgálaton (Addig az asszisztens vigyázott Marcira) addigra ismét felkelt, hogy ő bizony éhes, úgyhogy ott a váróteremben etettem meg :) Csak ezután tudtunk újra útrakelni :) És mire odaértünk apáért a találkahelyre, addigre megint felébredt, hoyg éhes, úgyhogy a parkolóban az autóban is megetettem :) Mire hazaértünk megint felébredt és megint éhes volt...stb. Már egész mobilnak érzem magam etetés ügyileg, bár a tápszerrel együtt azért nem egyszerű mutatvány...
Most aludt el nemrég és még nem fürdött :) Kicsit pihizek és felkeltem fürdeni :)

Holnap meg csípőultrahangra megyünk, de oda szerencsére tud jönni párom is, úgy azért egyszerűbb lesz!

Puszi Mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
Örülök, hogy minden ok volt a 6 hetes kontrollotokon, és have fun

És gratulálok a szépen fejlődő babákhoz!!!

Sajnos nálunk csak rossz hírek... Dávidka finoman szólva is csak tovább stagnál, ráadásul tegnap volt egy elég ronda hányásos-bukásos rohama, még jobban lement a súlya:((( Nem tudni, hogy ez összefügg-e a gyarapodás hiányával.
Anyám szerint velem is pont ez volt születésem után (mármint fogytam, az elegendő anyatej stb. dacára), nem tudom, hogy ez esetleg valami örökletes. Mindenesetre akkor valami gyógyszerrel kezeltek (csak az a doki, aki rájött, és meggyógyított, már nem él)

Dokink javaslatára próbáljuk minden étkezés után tápszerrel kínálni, de nem fogadja el... elvileg tehát jóllakik az anyatejtől. Nem tudom, hogy ennek örüljek-e vagy sem, hát hiszen nem hízik semmit. Magát a tápszert ismeri, ette, amikor beteg voltam. nem azzal van a baj.
Hétfőn vizeletvizsgálat, kedden UH (a csípő- és koponya mellé kértünk hasüregit is, most elsősorban ezen lesz a hangsúly. Igyekeznek még idén a végére járni a dolognak.

A szívem szakad meg, és nem tudom, mit csinálhatnánk.
Azt hiszem, pár napig nem jövök, legalábbis nem írok. Nem igazán vagyok a humoromnál.

Gondoljatok ránk, lányok. Megint nagy szükségünk lenne pozitív energiákra.
Puszi
M.
monke

Kata
Őszinte részvétem :( :( nagyon sajnálom, h így alakult.

Móni
Rátok is nagyon gondolok. Szorítok, h megtaláljátok az okot!!!!!

Bocs csak ennyire tudok most reagálni.
fűtés már van ez jó hír, de Lilla hányós lett mára, ha még hány akkor ügyelet, kórház is lehet...remélem Dani megússza. Nem tudom mi jöhet még karácsony előtt. Nem nagyon van karácsonyi hangulatom :( :(

KépKép
KépKép
fleur

Móni, Fleur
Nagyon sajnálom!Azért fel a fejjel, jóra fordul majd minden.

Fleur
Esetleg tegyél fel Lillának egy Daedalonetta kúpot, segíthet és figyelgesd, iszik-e eleget, nehogy kiszáradjon.Ha acetonos a lehellete, akkor van gond. Addig kúrálgasd szerintem otthon, míg nincs ilyen gond, a doki sem tud jobbat, legfeljebb beledöf egy szurit.
Megnézem, a kúp vényköteles-e.

Lányok!
Nekem sincs igazából karácsonyi hangulatom. Pedig olyan jó lenne. Ma délelőtt jön haza Rics munkából ( tegnap hajnalban ment dolgozni) és 25-ig itthon lesz. Remélem a hangulat is megjön vele együtt. Azért frankó, hogy 25-ére beosztották 24 órázni. Végülis neki van kicsi gyereke... három is. Na mindegy.

Szebb napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Fleur
Sajnos vényköteles, de szerintem írass fel a dokival, legyen otthon tartalékban legalább.
Jobbulást kismanónak! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Én is csak röviden jelentkezem. Írtam már a héten, és azt jelezte, hogy bekerült a fórumba, mégsincs benne...

Nagypapi is eltávozott közülünk. Ma van a temetés, de én nem tudtam menni. Bibit nem lehet vinni és nem is tudom rábízni senkire, mert nagyon sűrűn kajcsizik.

Kata, részvétem. Nem is tudok mást mondani, nem is lehet...

Móni, Fleur nektek kitartás, remélhetőleg pár nap és már teljesen jól lesznek a kicsik.

Arról írtam még bővebben, hogy mennyire szépek a babás fotók, de most nincs energiám újra leírni. (pedig fontos, ezért majd pótolom) Annyira szép nagy szemük van a fiúk mindegyikének, hogy csoda...Gréti meg tüneményes kis kopi pufók baba. Bibi is kopaszodik és hízik nagyon. Mostanában az egész napos alvást felváltotta az egész napos evés.

Mos karácsonyik én se nagyon fogok jönni, mert nagyon sok dolgom van még.

Puszilok mindenkit és remélem, hogy jó hírekre jövök majd.
Azért az ünnepek előtt benézek, hogy boldog ünnepeket kívánjak.

R

Kép
Kép
34372

Reni,
őszinte részvétem Nagypapád halála miatt.
Sok erőt a családnak!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Móni, remélem, mielőbb fény derül az okokra. Nagyon szorítok Nektek, hogy ne legyen semmi baj.

Vick, sajnálom, hogy így alakult Ricsi beosztása, ez tényleg felháborító, hogy nincsenek rá tekintettel.

Fluer, Lillának jobbulást, reméljük, megússzátok, hogy Dani nem kapja el.

Én is csak rossz hírekkel tudok jönni. Zsófi egész éjjel szörcsögött, köhögött, reggel hívtam a gyerekorvost, hogy mi legyen. Nem jött ki, mert ma nem rendel, ügyelet van. Azt mondta, amíg nincs láza és szopik, nincs baj, ha azonban láza lesz vagy nem szopik, hívjam, és azonnal kórház. Szívom szegénykém orrát a porszívóval, nem nagyon jön semmi. 37,6 a hőemelkedése.
Teljesen kivagyok én is, nem tudom, mit csinálhatnék.

Szóval nincs karácsonyi hangulatom nekem sem. :-(

A páromnak meg muszáj volt most bemennie, 20-án éves feltöltésre van határidő, rengeteg ember munkájáért felel, de jön, ahogy tud. Hétfőn véget ér neki a nagy hajtás, kedden még egy utolsó értekezlet, és aztán ithon van január 4-ig. Persze dolgozni valamennyit fog.

Mindenkinek rengeteg pozitív energiát küldök!

puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: