A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Boo!
Kérlek az én okos IP tévém már magától beállította felvételre 8)
A szememet már meregettem erősen a bemutatókor is, hogy itten meg ami a szösz lesz teúristenazégbe!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Nyuszi!
Lesz tali, csak még a helyét nem fixáltuk le :D
Boo :arrow: neked is jó?? Műtét most szerdára van kitűzve, nem jövő hétre igaz?

Apák és a ő nagy szabadságuk :arrow: ÉnFérjemnek is vannak hobbijai, és nem gátoltam benne sosem, bár ezek cseppet sem veszélyesek, és nincs miatta sokat távol tőlünk.
Ellenkező esetben én nem tolerálnám. Nekem egy 2 hónapra lepattanok és te addig egyedül oldj meg mindent, válóok lenne. Mert a kedvtelése-hobbija-függősége vagy nevezzem bárhogy, túl nagy terhet róna rám. A gyerekkel kapcsolatos szempontokról nem is beszélve.
Mikor terhes lettem volt egy már kifizetett álomutunk (neki álma, tőlem kapta ajándékba) én nem mehettem, ő meg nem ment el egyedül (vagy bárkivel akivel akar), bármennyire is biztattam rá.
Ez egyrészt jólesett, másrészt akkora lúzerség volt, hogy csak röhögtem magunkon. Annak is örültem volna ha elmegy, és jól érzi magát.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Czigka!

Szerintem ezt SOHA nem fogja megérteni olyan ember, akinek nincsen olyan hobbija, ami (Ronmay szavaival élve) függőséget okoz. No komment.

A férjem autóversenyzik :wink: :lol: :lol: . És nem is carul. (Szériaautóval ő tartja a rekordot a Hungaroringen, és az Euroringen is 8) ). Szóval nekem nem kell bemutatni ezeket az adrenalin-függő majmokat :lol: . Szerintem ez pontosan olyan sport, mint teapának a repülés, szóval maradjunk annyiban, hogy ez nem ettől függ, hanem ember, és értékrend kérdése :wink: !
Felesleges azon vitázni, hogy kinek a férje a jobb fej, és ki a jobb fej feleség :lol: .
Én azért választottam Ricsit, mert azonos az értékrendünk! Te azért választottad Teapát, mert nektek is egyezik, Ronmay-éknél, meg hajjajj :lol: :lol: :lol: . És ez így van rendjén :wink: .
Énapa is kiment tavaly novemberben a Nürnburgringre, Németországba, először nélkülünk. Eredetileg 3 napra mentek, de második nap este hazajött, mert leversenyezte/nézelődte a két napot, és utána már velünk akart lenni :wink: . Ő ilyen típus, igényli, hogy nyakán üljön a csacsika család :lol: . Ahogy én is írtam már, hogy utánfutó vagyok :lol: . Nekünk ez a természetes :wink: . De vannak olyanok, akiknek igénye néha a különlét, mint Ronmayék-nél. És ez totál rendben van! Komoyan! Mindenki olyan párt választott (jó esetben :lol: ) akivel egyezik az értékrendje, a szükségletei, a nézetei....

Nekem most tökre az jön le, hogy szted Boo vagy én mindenáron magunk mellet akarjuk tudni a férjünket, miközben jajszegény, sokkal inkább menne pl. versenyezni, de NEM! Énapa ha menni akar, megy! De ő, az említett esetekben nem menne :wink: .
(Megkérdeztem, azt mondta 5 nap különléttől ő becsavarodna, és hazafutna :lol: :lol: :lol: )
És bocsáss meg, de ezt muszáj leírnom: ha a párom csak ünnepnapokon lehet velem, ő viszont repülni vágyik, akkor repüljön el mellőlem, de szélsebesen, és kurv@messzire, mert én olyan pasit akarok magam mellett tudni, aki rám vágyik, főleg, ha sose lát :twisted: :lol: . Szóval nekem ez a no comment kategória, de hangsúlyozom, ezért nem vagyunk egyformák!!! Én a te férjedhez sose mentem volna hozzá, énapa meg téged sose vett volna el, és fordítva :lol: . Még jó, ha mindenki megfelelne neki, folyton féltékeny lennék :wink: :lol: :lol: . Ki van ez találva :wink: .

(Mi 6 éve vagyunk együtt, és 2* voltunk külön több napot: az említett 2 napos német út, illetve még 2 napot, mikor lementem egy ifitáborba elvileg egy napra, de akkora vihar lett, hogy inkább ott maradtam éjszakára. )

A hobbi feladásával amúgy tökre egyetértek! Ha vkit erőszakkal vesznek rá, annak nem lesz jó vége! Én már annak idején is megmondtam Ronmaynek, hogy az ő hobbijuk nálam válóok :lol: . Énapa, ugyanúgy, ahogy a tied, reggel kimegy a pályára, délután hazajön, és tavasztől őszig általában megyünk vele (ez havi 2-1 nap kb,). És mielőtt Botond megszületett, megbeszéltük, hogy mivel apának ez az élete, nem fogja ezt abbahagyni... Ehhez képest kevesebb, mint feleannyit jár versenyezni, az esti autós bandázásokra már szinte sosem megy, és épp a minap mondta, hogy sztemég 3-4 éve van hátra a kocsizásból, mert már nem érdekli annyira, kinőtte. Mióta megvan a gyerek, jobban vágyik haza, máslett a fontossági sorrend...
Ezektől a típusú emberektől erőszakkal nem tudod elvenni az "életüket", de apának most már Botond az élete, anélkül, hogy ezt elvártam volna tőle. Ő ilyen típus. Más meg másmilyen :wink: .
És azt is ő mondta múltkor, hogy milyen jó, hogy nem vállalt előbb gyereket, mert korábban nem lett volna még itt az ideje. Sztem erre is gondolt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

A sielős témánál meg megértem az érveidet, de ezt a babát ő is elvesztette. Itt nem arról van szó, hogy beteg vagy depis a feleségem, és nem hagyom magára, hanem arról (is), hogy elvesztettük a KÖZÖS magzatunkat :( .
És amíg én a gyászomat élem, addig a férjem ne dajdajozzon részegen egy hüttében, mert ez nem méltó ehhez a helyzethez!
Én ezt eddig nem akartam leírni, de most már kikívánkozott, mert te nem értettél meg minket! Sajnálom.... :oops:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mi baba előtt sokszor töltöttünk külön időt, csináltunk saját programokat. Nekem igényem volt/van a csak barátnős programokra, régen szerettem külön bulizni is, pláne, hogy Apa nem volt soha olyan bulizós, táncolós mint én. Ma már kimerül a barinőzés egy vásárlásban, vacsorában stb.

Ő gyakran eljár itthonról, a meccseket a barátaival szereti nézni a saját házában, ez tizenéve így van, engem soha nem zavart.

Voltunk már külön nyaralni is, az is nagyon jó volt, függetlenül attól, hogy a közös nyaralásokat is szerettük.

Valóban mások vagyunk, bár a pici babával én is nehezen toleráltam volna egy hosszabb időtartamú "eltávozást".

Az abortálásra csak annyit akarok reagálni, hogy amikor nekem volt a missed ab-m, Apa nem nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel. Én "gyászoltam", teljesen magam alatt voltam, de ezt ő nem tudta úgy átérezni, hiszen csak 3 hete tudtuk, hogy terhes vagyok. Szerintem a férfiak (az enyém biztos) másképp élik ezt meg. Minket sajnálnak, de ugyanakkor nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

Petra ma olyan jól érezte magát a bölcsiben, hogy úgy kellett noszogatni, hogy tán jöjjön már adjon egy puszit, mert jöttem érte! :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

sziasztok!

hát jó kis téma,de én is inkább Booval értek egyet,de apa nálunk is elég
sokat dolgozik és csak hétvégente ér rá és csak két ehtente az egész
hétvége,amúgy meg csak vasárnap...
bár múltkor elment volna a kolegája 50. szülinapjáta,de amióta 1ütt
vagyunk,akkor ment volna el másodszor,de lebetegedett,viszont
most szombatra áttettek egy kisebb szülinapi bulit,de arra sem megy,m
inkább Nagyatádra megyünk az öccse meccsére...
de apa is inkább velünk van szívesebben...

Kép
Kép
csibe83

KAty!

Igen, ez totál így van sztem majdnem minden pasinál, hogy valójában ez a te gyászod,ők nem élik meg annyira. Kérdeztem Ricsit még az előbb, ő is azt mondta, hogy biztos nem élné meg ezt annyira tragikusan, de tudja, hogy én milyen vagyok, megy egyáltalán, egy nő már akkor anya, mikor megfogan :roll: .
Ezért is írtam, hogy amíg ÉN a gyászomat élem....
Megértem, hogy ez egy pasinak nem valódi gyász, de egy nőnek sztem valamilyen szinten az, legalábbis én tuti annak élném meg.
És ilyenkor NEKEM igenis kéne a TÁRSAM!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo, Czigka, Dodi

Van benne igazsság, de HIÁBA beszélsz lyukat a hasába, ő soha nem volt még Apa nem tudja hogy milyen az ha lemarad a gyereke első kúszásáról vagy bármi másról. Én anno mondtam neki, de sajnos Ő az a hülye kategória aki a saját érzései és saját kárán tanul. Nem tudatosan, csak egyszerűen ennyire béna. Magának kellett éreznie. Én meg ráhagytam. Elmondtam neki egyszer hogy ilyenkor még nagyon gyorsan fejlődik a gyerek 0-3 éves korig. Mozgás, járás, beszéd..stb. Ilyenkor sok a 2 hónap. Utána már nem ilyen intenzív ez. De ő nem született Apának. És borzalmasan lassú ember. Neki az hogy APa legyen egy nagyon nehéz bonyolult folyamat. Rendkívül zárkózott tele fusztrációkkal, ugyanakkor maximalista, precíz pontos. Én sem születtem anyának, de nekem volt 9 hónapom és utána a minden nap, hogy megérjek a feladatra. Nálunk is az van mint nálatok. Majd minden nap, max 1-2 órát vannak együtt, sokszor még annyit se.7végét igyekszünk együtt tölteni. Ez sokszor megy is. Néha vannak azok, hogy elmegy mászni. S míg tudtam mozogni addig mentem én is. Az utóbbi két hónapban nem mászom csak, és így a vége felé elég nehezen bírom.
És 1,5 év alatt nagyon sokat fejlődött. Én azt tartom normálisnak, gyereknevelésben is, hogy nem leordítom a fejét és kivágom a palávert, hanem elmondom az érveimet. HA nem megy nem megy, majd tanul a saját hibájából és aztán mondhatom neki, hogy ezt próbáltam elmondani. Apánál ez nagyon bejött. Visszajött Patagoniából és bazi sok minden megváltozott. Benne.
Ahogy Dodi írta. Mászik még nem hagyta abba de azért ő se azzal az intenzitással mint gyerek előtt, és nem azért mert én tartottam vissza. Tudjuk azt, hogy ha nagyobbak lesznek a kölykök könnyebb lesz a szenvedélyünkre időt szakítani, vagy esetleg a kölykök mászatása, tanítatása lesz a szenvedélyünk. Persze nem akarom fényezni APát(meg magamat se), de elég "híres" arc a mászók körében, nagyon sokat tett a sportért, rég csinálja és mindenki felnéz rá, és olyan teljesítményei vannak mint más magyar mászónak még nem volt.
A mászókat és a motorosokat és még van pár hobbi amit nehéz megérteni. Ők szabadon élnek, nehéz korlátozni vagy ha akarod pont az ellenkezőjét éred el. Ez egy embertípus. Maguknak kell rájönniük mi még a másik fontos érték. Nálunk is van még prioritás beli probléma, de nagyon sokat haladtunk. Én türelmes vagyok, mert tudom, hogy ez a gyümölcs beérik és alapvetően nagyon jó APa lesz belőle, már most is az és ez még fokozódni fog, ha megszületik Törpilla.
Én azt gondolom, hogy alapvetően két férfi tipus van. Az egyik APa akar lenni, gyereket akar, a másik egyszer majd gyereket akar(de valójában sose szánja el magát mert fél a felelőségtől). Ő az utóbbi kategória. NEkünk Roló csoda gyerek, ő lett. Törpillát már akarta. Érted?
Egy ember érzéseit nem lehet úgy gyorsítani hogy hisztizünk neki, ezt előbb utóbb megérzi.
JA és egy nagyon fontos dolgot ne felejtsünk el. ÉN IS MÁSZOM ÉS IMÁDOM. Én értem meg a legjobban milyen azt "szüneteltetni".

Szobatisztaság:
Én gyerekem csak egy pontban felel meg. És még beszélni se beszél: csak az Apa megy, meg a Papa

KépKép

KépKép
ronmay

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:40-kor.
Vendég

Sajnálom lányok. Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:41-kor.
Vendég

Czigka

Én értelek :wink:
Alkohol, cigi nálunk sincs :wink: :lol: Apa abszolút nem bulizós, én inkább az voltam....de a mászópartikban benne vagyunk :lol:

NEkem sokszor meg az az érthetetlen, hogy hogy lehet tízezreseket elverni egy este alatt, miközben nézzünk egy meccset és vedelünk...
Abból mi elutazunk vhova :wink: :roll: :lol:

DE így kerek a világ! Vki házimozi rendszerre gyűjt, mi minden fillérünket elutazzuk..

És akkor már meg se merem említeni, hogy április végén Franciaországba megyünk családostul, igen az alig két hós babával.

Annyira mások vagyunk, hogy a mi életünk teljes elmebetegség mások szemében, őrültség! Anyám éveken keresztül próbált győzködni, mára már belefáradt és elfogadta. De ezt a FRot még neki se említettem..majd :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Czigka

Ez az egész nap felhőket bámulja ismerős. Siklóernyőztem még a mászásom elején, tanfolyamom is van, tudom milyen kémlelni az eget.
Mondjuk én a mászás mellett döntöttem, CSAK azért mert repülni öregen is tudok :lol: De nagyon frankó dolog :wink:
Mi ha utazunk vhova és elmegyünk egy fal mellett azonnal meg kell nézni mi az :lol:

Nekem nem volt még Ab-m. nem tom milyen :roll: Mi Rolót "nem akartuk" még, de lett. 2 hónapot bőgtem mert a mászásom legjobb formájában lettem terhes. Ez se feltétlenül normális, és sok anyuka el is ítélt. Főleg aki éveket dolgozott azon hogy terhes legyen. Én se voltam vagyok az az Anyának született típus. Vkinek meg a családalapítás a fő életcélja.

De egyszó mint száz a vége. Mindenkinek úgy jó ahogy. Én most hullámzok, mert már terhes a kisebbik bébim. ÉS látni akarom!

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!

Én "veletek" nem is vitázom úgymond, mert ti ufók vagytok :lol: . Mindketten :lol: . És a gyerekeitek is azok (lesznek) :lol: .
Nemrég írtam, hogy nekünk hónapokba telt családdá válni, ezért fél apa az új "feladattól". Ő sem született apuka-típus, és nála a "muszáj", meg a "kötelező" szavak heves tiltakozást váltanak ki zsigerileg :? :lol: :lol: . Nem véletlen, hogy nem irodista, megkattanna :wink: . Szóval tökre megértem amit mondasz, vkinek több idő kell, vkinek kevesebb. Apának kb. fél év kellett, hogy belerázódjon, pedig ő ráadásul nagyon sokat van a gyerekkel (meg itthon), tehát aki normálisan dolgozik, annak még több idő kellhet, ha ilyen típus.... Ezzel a világon semmi gáz nincs.

Nekem az a felfoghatatlan, mikor vki h-p-ig dolgozik, alig látja a családját, hétvégén is elvágyódik, és még az üdüléseit is külön tölti :? . Jobbanmondva az a felfoghatatlan, ha vki ezt erényként tünteti fel....
De ahogy írod, teapánál is megváltozott a fontossági sorrend. Tudom, közel sem olyan, de én is fennen hírdettem, hogy bezzeg az én életem nem fog változni a gyerektől! Nem a lóf@szt :twisted: . De nem azért nem megyek el bulizni, vagy mozizni, bnőzni vagy vásárolgatni annyit, mint korábban,mert nem tehetném meg,hanem mert már nem érdekel. Időnként jólesik,és el is járunk, de már közel sem izat annyira semmilyen program. :wink:

Czigka!

Akkor tehát arra az örömteli megállípításra jutottunk, hogy TEapának TE vagy a legmegfelelőbb feleség, BOOapának BOO, RONMAYapának RONMAY, ÉNapának, meg ÉN, mert mi tudjuk tolerálni az ő hülyeségeiket,ők meg a miénket 8) :lol: :lol: :lol:

(Bár szívem szerint én simán itthon maradnék örökre, de ha a gyerekek oviba mennek, biztos keresek vmi melót, vagy kitalálunk vmi vállalkozást, mert ha ők nincsenek itthon, megmakkanok :lol: . Botond előtt egyetemre jártam, most babázok, mint itt a legtöbben, de utána kell vmi feladat, mert valahol villognom kell :twisted: :lol: :lol: . Na meg nem hiába szereztem diplomát :wink: . Szóval mi sem úgy tervezzük, hogy marad ez a békebeli-módi családmodell :lol: .)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ronmay!

Franciaország coooool 8) :lol: :lol: .
Akkor akadtam volna ki, ha csak teapa menne :twisted: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Örvendetes, hogy a végkifejlet az, hogy mindenkinek úgy jó, ahogy van! :lol: :lol:

Mellesleg mindenkinek az a jó, amit megszokott. Én pl. a piálásnak nem örülnék, Apa egyáltalán nem alkoholizál. De ha úgy ismertem volna meg, hogy pl. meccs nézés közben iszik egy-egy sört, akkor valószítűleg nem zavarna, hiszen úgy ismertem meg.
Ezért lehet, hogy mindannyian a saját példáinkat tartjuk a normálisnak, ez így is van jól szerintem.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

Tippeket kérek! A gyerekem pár napja állandóan egyszál bodyra vetkőzteti magát, komolyan mondom már nem tudom mit adjak rá :twisted: :twisted: :twisted: le tudja vetni a kantáros gatyát, zokni sose állt meg a lábán, de most már a harisnyát is lehúzza, próbáltam szépszóval, kiabálva :oops: , meggyőzve, nem tudom mit csinálájak vele....most is itt rohangál nekem bokáig tolt harisnyával :twisted: :twisted: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Csak egy röpke kérdés erejéig néztem be ide.....

Használt, működőképes légzésfigyelőt keresek. Van valakinek eladó?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Pont ma értekeztem élő chatban a régiósokkal :shock: :shock: 8) 8) :lol: Tök normális webáruházuk is van http://www.regiojatek.hu/
Én sokat szoktam járni hozzájuk, mert az egyetem mellett is van egy, de most majd a fő központjukba megyek, az meg ott van az Eleven Park mellett. Amúgy újabb habtapivesszőfutásba kezdtem, de már látatlanban nem veszek többet, ezért az a tervem, hogy jövő héten a mamatali előtt még bemegyek megtapizni a kiválasztottat a kis kacsómmal.
Thomast mutattam tegnap a kölykömnek, de neki csak a GyésM kell...én meg lassan agyhúgykövet kapok tőle. De a Thomas bárgyú zenéje még hamarabb megőrjítene valszeg :oops:
Műtét :arrow: Asszisztens...basszus ez mekkora szívás lett volna ha még oda is bumliztok :?

Tike!
Énfiam is leveszi a zokniját, ezért is van rajta puhatalpú, mert azt meg sem próbálja :) HArisnyát magában ő is bizergálja, de a gatyát nem, így harisnya magában sosincs rajta, az nálunk csak alsó-öltözet.

Ronmay!

Szerintem teljesen okés hogy utaztok a béjbivel, én semmi károsat nem látok benne. Mi is mentünk Horvátországba a 9 hetes unokahugimmal :) Én is csak szimplán irigykedem :roll:

Én sárkány-repülőztem régen párszor (csak mint utas), nagyon tetszett, azt hittem szerelem lesz, egy jó barátomat is belelkesítettem, így Ő is felment, erre meg jól lepottyantak. Megúszták kisebb-nagyobb sérülésekkel...de belőlem ezek után kihunyt a láng ami a sárkányozás iránt lobogott... :oops:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.03.01 21:58-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
Én híradózok rólatok szívesen, ha gondolod :wink:

24. 7. évadja :arrow: Én arról mentem szülni :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

sziasztok!

Boo!
aszisztensről no comment...
holnapra egy kalappal...
akkor majd loistól várjuk a híreket...
de nekem is szólhatsz,ha gondolod...

Kép
Kép
csibe83

Boo,

csak ügyesen holnap! Drukk és puszi!

KépKép

KépKép
kispocok13

Jó reggelt!

Ilyen is rég volt, itt ülök, iszom a kis 3+1-met és híreket olvasok. Gyerek Apjával ment bölcsibe. Persze én meg kiviszem az ebet :wink:

Lois

Úhh én azt hallottam hoyg a sárkányozás a legveszélyesebb a repülős sportok között, de ezt Czigka talán jobban tudja :wink: :roll:

Boo

Drukk Drukk! :wink:

Örülök, hogy most ez az út senkit se akasztott ki :lol: vagy már megszoktátok és elkönyveltétek az "ilyen család" és kész. Anno mikor rolóval mentünk Angliába, akkor pl. Orsinak voltak aggályai...apropó láttátok milyen cuki kisfia lett? meg kell zabálni!

Tegnap előtt meg tegnap este, egész éjszaka keményedtem és a kellemetlen érzést felváltotta az enyhe fájdalom. Persze ez még messze van a a vajúdós fájdalomhoz, de sztem ezek jóslók voltak. Rendszertelen és kettő között aludtam is :lol: Igazából akkor jönnek mikor pisilnem kell :roll: Persze reggelre elszállnak :twisted:
Nem hittem volna hogy valaha örülni fogok a fájásoknak....de azért erre térjünk vissza szülés közben, mikor ordítani fogm, hogy ez qvra fáj :lol:
DE picit megnyugtató, hogy mégis valaha meg fogok szülni? :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Miron már a műtőben van :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

És már kinn is van Anyájánál, egyelőre alvós-sírós hangulatban, de túl van rajta, ez a lényeg :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Miron bébinek mennek a drukkok!

Utazás: mi is a 3 hós Bodzival voltunk Horváto.-ban nyaralni. Sokan kiakadtak, meg furcsán néztek, h minek megyünk egy ekkora gyerekkel. Erre azt mondtam, h nem mindegy annak a dednek, h hol szopizik? Amúgy meg az adott o.-ban is vannak kisbabák. És nagyon jól éreztük magunkat, kellett az a 10 nap, csak magunkban.

Apa témát én már akarom feszegetni, a lényeg sztem, amit nagyjából Dodi is írt, h mindenki olyan pár mellett él, aki megfelel neki és akit tolerálni tud. Ha a kapcsolatban élőknek megfelel ahogy élnek, egészségükre.

Vetélés téma: amikor nekünk Szonji után elment a baba és műteni kellett, előző este együtt sírtunk apával összeölelkezve, h miért történik ez velünk és baromira sajnáltuk magunkat. Apa a műtét előtt, alatt, után végig velem volt (persze nem a műtőben, csak kint várt). Annyi volt a különbség a "gyász" folyamatában, h Ő azért hamarabb túllépett, mint én. Én még most is szoktam arra gondolni, h mekkora lenne már az a babánk, stb.

Régió és Régió között vajon van különbség? Mert mi párszor a B.örsiben voltunk, de attól abszolút nem vagyok elájulva. Mondhatni elég gagyinak találom :?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Na ez gyors műtét volt, amíg megírtam a hsz-emet, kész is lett :)
Dejó, h túl van rajta.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

lois!
de jó-de jó...
remélem minél hamarabb elfelejti szegényke ezt az egészet és
minden rendben ment...
sok-sok gyógypuszi Mironnak!!!!

Kép
Kép
csibe83

Szonibaba!
Vannak kiskereskedelmi egységei, meg nagykereskedelmi boltok. A budaörsi az pont kisker. Én olyanban még nem voltam, csak nagyokban, azok nagyon gigantikusak, jól strukturáltak, szerintem nagyon jók.

Kisbaba :arrow: Szerintem cseppet sem jelent röghöz kötöttséget, sőt, minikorában sokkal egyszerűbb elindulni mint mondjuk a hozzátáplálós korszakban.
Én utólag bántam, hogy nem mentünk el Zéténnyel anno 2009 ősszel, csak a következő nyáron, szerintem semmi gond nem lett volna. Hisz akkor semmi sem kellett neki, csak én, autózást is bírta, szóval sima ügy lett volna.
De persze ezt gondolom gyereke válogatja, nekünk elég gondmentes korszak volt, ezért az optimista látószög.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Remélem Miron hamar jobban lesz és nem lesz szükség több ilyesmire :wink:

Van valaki aki nem adatta be a meningococcus oltást? Nekem nem is említette se a védőnő, se egyik doki se a kettő közül. Itt olvastam róla, meg egy ismerős gyerekdokival beszélgettem a múltkor és ő azt mondta azt mindenképp adassam be. Rákérdezek majd a védőnőnél, de nem tudom hova lehet besuvasztani, mert Hédi jövő héten kezdi a kullancs elleni oltássorozatot, gondolom csak az után lehet beadni neki :roll: Dodi: anyukád mit mondott erről az oltásról?

tike

Gyerekkel utazásban egyetértek Loissal, mi 1 éves koráig nem voltunk sehol ottalvósan, nyaralástól féltünk, de semmi gond nem volt, így utólag bánom, hogy kihagytunk pár lehetőséget :roll:

tike

Sziasztok

Mint lelkes zugolvasótok jelentkezem.Bocs a kéretlen belekottyért:

Tike
Én mindenképp beadatnám,mert nagyon veszélyes,ha valaki elkapja.mi tegnap jöttünk haza a kórházból,agyhártyagyull. gyanúval kerültünk be,de szerencsére nega lett minden eredmény.No,nem kívánom azt az ideget senkinek.Súlyos következményei lehetnek ennek a betegségnek,de majd Dodi is biztosan elmondja "orvosi" szemszögből is.

Boo
Gondolok rátok. :wink:

Bocsánat még egyszer,hogy előmerészkedtem :oops:
szotyo
Kiskőrös

Tike!
Van egy barátnőm, két hónappal idősebb a lánya Zéténynél, ő nem oltatott (semmi ajánlottat csak a kötelezőket). Pont múlt héten olvastam egy cikket arról a 3 éves angol kislányról aki elveszítette az összes végtagját a C típusú meningococcus miatt. És erről beszélgettünk. Hát neki is kerekedett rá a szeme, hogy ilyen súlyos szövődményei vannak, meg ennyire pikk-pakk bele lehet halni, mert az ő orvosa abszolút oltásellenes, meg homeo-fun, és mindenről lebeszélte. Most a halásztelki eset óta nem beszéltünk, azóta szerintem már átértékelte az álláspontját, és oltatni fog.
Amúgy ez az ajánlás róla:
Közösségben élő fiataloknak, gyermekeknek, csökkent immunitással rendelkező pácienseknek ajánlják az orvosok.
Az oltás 5-10 évig ad védelmet.
konjugált vakcina két hónapos kortól adható, kétszeri oltás szükséges a védelem kialakulásához. Két éven felülieknek a nem konjugált vakcina is adható, egyszeri oltás szükséges.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Szotyo!
Üdv itt :) Nem csak "zugban" lehet ám jelen lenni :wink:
Mekkora a gyerkőc? Akkora mint a mieink?? Mi indokolta a gyanút? Láz volt meg a foltok is? Vagy volt körülöttetek beteg is?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois
Köszi.Boo-val jól ismerjük egymást :wink: Mi segítettünk beszerezni neki az urnát és azóta tartjuk a kapcsolatot.De igazából én szinte a kezdetektől olvaslak titeket.Dodival is priviztünk már,az anyukája véleményét kértem ki többször is :wink:

És azért nem szeretnék írni,mert egyrészt nem akarok belekottyolni egy már jól összeszokott társaságba,másrészt nem akarok ide a nyilvánosba írni.2 zárt topiknak vagyok tagja.
2 kislányom van,ikrek,májusban lesznek 3 évesek.

Azért kerültünk kórházba,mert az egyikőjük vasárnap fájlalta a nyakát,majd egész délelőtt fel sem akart kelni,feküdt az ágyon,mint egy darab fa,meg sem mozdult és ha a nyakához értem,ordított.Hívtam az ügyeletet,aki azonnal hívta a mentőt,mert,hogy ugyan nem produkálta a többi tünetet,de nagy volt a nyaki kötöttség és inkább beküldtek kivizsgálásra.De szerencsére nagyobb volt a riadalom,mint a baj.Nem tudják pontosan,mi lehetett ez,valszeg meghúzódhatott neki,vagy valami ilyesmi :roll: Az eü.-ről mindenesetre teleregényt lehetne írni :roll:
szotyo
Kiskőrös

Köszönöm a válaszokat. Én is azon gondolkodom, hogy halasztjuk a kullancs ellenit és beadatom a meningo-t még mielőtt bölcsibe kerül. Azt hiszem beugrok a védőnőmhöz és megbeszélem vele :roll: Egyébként ezért kell fizetni? Milyen árban van?

tike

Szotyo!
Akkor azért volt olyan ismerős a neved :)
Nemírásra megértem az érveidet :roll:

Örülök hogy csak vaklárma volt a gondotok :)

Tike!
Receptre írják fel, ki kell váltani, és úgy adják be.
Több oltóanyag van, Z. Menjugate-t kapott. Nem emlékszem az árára, de nem volt extrém összeg az biztos.
Kullancs nekünk is halasztva lett még, hétfőn kapja a barioltást :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Mironnak sok-sok gyógypuszi, neked kitartást! Nézd a jó oldalát, most legalább te is kapsz ágyat :wink:

tike

Boo

De legalább túl vagytok rajta... :wink:

Most voltam WCn és vmi barna szerű egybecucc jött ki belőlem, de nem sok, inkább csak olyan összetapadós.. ez lenne a nyákdugó?Rolónál nem volt ilyenem vki vmit tud az esetről? :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

:D Sziasztok! belekotty.................

Ronmay:

Igen nyákdugó bizony....! Nekem is volt (mondjuk nekem napokba telt amíg távozott :lol: ) aztán amikor már szülni mentünk az ügyeletes doki megvizsgált és utána jött ki a "valódi" nyákdugó! egy nagy egybefüggő véres cucc :roll: :?

de már a barna is valami............

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Mokibuci

És hány hetes terhes voltál?Mikor távozott...
Szép a lánykád neve! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

sziasztok!

ronmay!
nekem szülés előtt távozott a nyákdugóm és olyan kicsit véres
taknyos cucc volt...én ahogy feláltam a fotelből a bugyimba távozott
és eléggé nagy takony volt...

Boo!
szegény Miron!!!remélem kiheveri hamar a műtétet és hamar othon lehettek...
ismét sok-sok puszi neki...

Kép
Kép
csibe83

Ronmay:

akkor már 40 után voltam...... :?
köszöni a lánykám :oops:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Ronmay. hamarosan babázhatsz :wink:

Kaptam ma gyedet, de a múlt havi 98 helyett csak 89-et. Szerintetek miért lett ennyivel kevesebb?

tike

tike!
nem lehet,h a február miatt,h rövidebb?
de ez csak tipp...

Boo!
hogy vagytok???
nem emrlek hívni,nehogy zavarjak...

lehet,h ronmay már vajúdik?? :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Csibe: Én is erre gondoltam, csak 3 nap ennyit érne? :twisted:

tike

[quote]l írta:ehet,h ronmay már vajúdik??
--------------------------------------------------------------------------------
vagy már babázik :lol:

tike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: