A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

én is csak pozitívan tudok beszámolni az apás szülésről. én sem akartam, pont ezen érvek miatt, mint amin neked is jár az agyad, Tessza :wink:, és ő sem volt túl lelkes. de amíg vajúdik az ember, az azért elég hosszú idő, több óra, addig lehet beszélgetni vele, mert nincs mindig ott valaki, bár a fizetett szülésznő lehet, hogy végig ott van... aztán meg a kitolás fázis meg olyan gyors, hogy még ha ki is akarna menni, sodródik az eseményekkel, és izgul, és benn marad! :lol: és általában a fejednél van, tehát nem lát semmit a vérből. persze a kíváncsi férjem, mikor kísérte ki Fannit a légúttisztításra, azért odakukkantott... :roll: jól le is szidtam utána, mikor elmesélte! :twisted:
és azóta minden leendő apukának azt tanácsolja, hogy maradjon benn, mert neki is nagy élmény volt, jobban kötődik a gyerekéhez is. és én is úgy gondolom, hogy mélyebb a kapcsolatunk tőle, és én is a tiszteletet vívtam ki a szemében ezzel a közös élménnyel!

úgyhogy még egy szavazat az apás szülésre!

Kukli
köszi a számokat!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

segítség: nekem nem kellett volna... nektek kell egymásra hangolódni a gyerekkel. esztek, alszotok, fejsz, pelenkázol... engem zavart volna, ha mindig ott van valaki, akit szórakoztatni kell, vagy ő akar engem szórakoztatni, ahelyett, hogy pihennék.
kaját viszont fogadj el bárkitől!!! :wink: néha persze jól esik egy-egy látogató, de az is inkább később, amikor már kicsit összeszedted magad, meg már rutinosabban csinálod a dolgokat.

meg mikor anyukám feljött, akkor gyorsan elszaladtam mindig zuhanyozni! az olyan jó volt! nekem ez elég nagy problémám volt, hogy nem tudtam elmenni zuhanyozni, mert mindig felsírt, ha bemásztam a kádba... :roll:
és az elején izzadsz, vérzel, folyik belőled a tej... a legnagyobb szórakozás az első hónapban a zuhanyozás!!! majd meglátjátok!!! 8) :lol: :lol:

többi anyukának volt ilyen érzése??? :roll: vagy csak én vagyok ufó??? :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Plusz voks apás szülésre. Nekem a végére ért be, mert nem tudtam, hogy mikor kell behívni, sznő ahogy beért, bekérette. Csibb nekem sem látott semmit szinte, de amit igen, azt elmondta nekem is. :evil: :evil: :evil: Megértelek. Utána napokig zavaróan az egekig marasztalt. Nem lehetett vele beszélgetni, mert tátott szájjal csodált. :lol:
Első hetekben (két hét) nekem itthon volt Zsolti. Fürdés szempontjából tényleg jó, de más ne jöjjön, csak tényleg ha kaját hoz. 8) Hadd legyünk már otthon kényelmesen azzal a jó kis folyással.
Szval teljesen egyetértek az előttem szólokkal. Amúgy Zsoltit szerintem már ki sem lehet zavarni majd erről a szülésről, annyira várja. :shock: Végülis, labda, érdekes dolgok-eszközök, új ruha, na meg egy baba is.... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Most én csatlakozom Csibbhez. Ha valaki megkérdi segítsen-e mondd azt, hogy igen, hozzon vagy inkább küldjön neked kaját.
Ha személyesen hozza, ne engedd leülni, csak annyira nyiss ajtót, hoyg kikapd a kezéből a kaját és csapd rá az ajtót :)

Nekem anyósom próbált segíteni. Én rögtön azzal kezdtem, hogy küldjön nekem kaját, erre mit tesz a drága, odajött hozzánk főzni.
Nem ismerte a konyhámat, innentől kezdve nem volt pihenés, amíg ott volt, mert hol van ez, hol van az, ilyen edény, olyan edény.
Főzött spagettit, mondtam, hogy ne használja hozzá a szürőbetétet, mert bár szuper találmány, de nyersen átfér rajta a spagetti és utána kín szenvedve lehet csak elmosogatni. Majd ő at jobban tudja! Gondoltam csináld csak majd mosogatásnál rájössz, hogy igazam van.
Kaja után gondoltam, most, hogy a gyerek is alszik, eldölők kicsit. Mit tesz a drága??? felolvas nekem abból a kismamaújságból, amit én már 10x oda-vissza átolvastam.

Nem is tudom mit ajánljak fel annak a nyertesnek, aki kitalálja, hogy végülis ki mosogatott és küzdött meg a szürőbe beleszáradt spagettivel (mert nem áztatta vízbe) :) :twisted:

Kép

Kép
gabka77

nem vagy ufo csibb, nekem is mindig annyira jó esett zuhanyozni.
nekünk még a kórházban felhívták a figyelemet, hogy amíg a gátseb nincs begyógyulva, lehetőleg ne törölgessünk, nagyműsor után, hanem inkább zuhanyozzunk le :)
még jó is esett :)
néha muszáj volt ezért a gyerkőcöt betteni a kis görgös mózesba és együtt zuhanyoztunk, volt hogy sírt, de akkor gyorsabban zuhanyoztam

Kép

Kép
gabka77

Köszi az élményeket. Én fóbiás vagyok azon a téren, hogy az én házam, az én váram. A konyhámhoz meg különösen nincs köze senkinek. Szólt az agresszív kismalac.
Úgyhogy megerősítettek abban, el leszek egyedül. :wink:

Bár tudom, hogy már én is túl vagyok a felén az útnak, de eddig még nem igazán foglalkoztatott a szülés. Hát kezdek parázni rendesen. :?

Kép
Kép
tessza76

Gabka:Hát az apás szüléses sztorival sikerült könnyeket csalnod a szemembe nekem is!!! :D
Örülök, h mindenkinek jó élménye van az apás szüléssel kapcsolatban! Nagyon szeretném, h bent legyen apuka és szerencsére Ő is akarja, csakis a vértől fél! Ja meg attól, h az lesz neki a legrosszabb, h nem tud nekem segíteni amikor szenvedek! Tehetetlen lesz ...

Anyós témához: Szerencsém van asszem az anyósommal, mert egyelőre úgy cselekszik ahogy mi szeretnénk. Az első unokája lesz, így természetesen nagyon várja, de mindig mondja, h szóljunk mit szeretnénk! Legutóbb mondtam neki, azt h főzzön! Imádom a főztjét! Meg is rendeltem már a szülés utánra a sült kacsát :):)!! Apóssal viszont hadilábon állok (elváltak a szülők), mert nagyon nem akart engem elfogadni a fiam miatt! Amikor bejelentettük, hogy unokája lesz, megkérdezte: Nem kapkodtátok ezt el??? Azóta talán kezd ráeszmélni, h mégis csak az Ő unokáját hordom a szívem alatt és már megkérdi tőlem, h Hogy vagyok! :). Javulgat!!! :):)

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!
Csak gyors bekukk, az elmúlt napokban azért olvasgattam, vagy inkább átfutottam, amit írtatok, sajnálom, hogy csak ennyire volt időm, mert igazán jó témák kerültek sorra, és így nem elegendő, hogy csak átfutom :?
Na sebaj, majd otthon, ráérő időmben.
Holnap utazom haza, vasárnap már jelentkezem.
Itt minden rendben, volt egy kis riadalom, 160/95-ös vérnyomás, de szerintem csak a mérő volt rossz, mert dokinál már csak 135/X volt, de azért elkezdem a szénhidrátdiétát, mert elég nehezen bírom már a beszélgetést is... :?

Valakinek tipp, hogy rosszul viselt melír után sötétbarnára festeni sikeres ötlet-e? :twisted:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ma Lasagne Bolognese-t csináltam! Apának nagyon izlik :D:D:D. A fiam meg még nem kóstolta meg, mert épp csajozik!!!!! Bezony! Tegnapelőtt bejelentette, h lehet összejön valakivel, össze is jöttek tegnap! Szerelmes a gyerek!!!! Annyira aranyosak!!! Kérdeztem, h miben nyilvánul meg hogy összejöttek? Csókolóznak és fogják egymás kezét! Hát nem édesek??? :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca, nem mondod, hogy már kezdik. 8) Na már kezdem érteni, hogy a szülők miért késnek el legtöbbször a felvilágosítással. "Az én koromban" jó ha 14-15 évesen voltak a fiúk erre érettek.

A Lasagne nálunk is kedvenc, szinte hetente csinálhatok. Erre tegnap kijelentettem, találjon már ki valami mást. Kitalált: tejszínes csirkével rakott palacsinta. Először a sokk ért, hogy én aki szökőévben sem csinálok palacsintát, jól megkaptam. Az már csak ma esett le, hogy ez is rétegzett tészta.... :lol:

Kép
Kép
tessza76

Nemlajos, várunk vasárnap.

Kép
Kép
tessza76

Sziasztok!

Jó kis témák :)

Tényleg Bea, miért lettél táppénzen? Lehet, hogy írtad, csak nem olvastam figyelmesen... :oops: Egyébként én is munkamániás vagyok, védőnő szerint zizis, és tényleg sokan csodálkoznak, hogy miért nem vagyok otthon... Ezen meg én szoktam:)

Apás szülés: nálunk is bent volt a párom, és a többiekhez hasonlóan óriási élmény volt számára. Pedig aztán ő is látott mindent ebből, de ez nem befolyásolta a kapcsolatunkat negatívan, sőt!... És rengeteget segített, a dokinak is :) Masszírozta a hátamat, tartotta bennem a lelket (ugye nekem a kitolási szak volt kicsit hosszabb, ez nem volt leányálom, és nagyon sokat jelentett, hogy velem volt). Az utána készült fotókon (doki fényképeket készített rólunk) olyan átszellemült-boldog arca van, miközben a kezében tartja a kisfiát, amit előtte sosem láttam.
A lényeg: a szülés az apáknak is hatalmas élmény, amiről kár lenne lemondaniuk. Persze ha ódzkodik tőle, akkor nem kell erőltetni. Még egy adalék: egy kolléganőm mesélte, akinek 3 gyereke (fia) van, hogy apa sajnos nem ért oda a második kisfiú születésére, és sokáig nem volt köztük olyan bensőséges a kapcsolat (mármint apa és fia között), mint az első és a harmadik gyerek esetében, akiknek a születésénél bent volt ő is...

Gyermekágyi folyás: tényleg kellemetlen, de valóban csak az eleje az ijesztő... Nekem kb másfél-2 hétig volt erős a vérzésem, és aztán kezdődött a folyás, ami eltartott még néhány hétig.
Nem véletlenül 6 hét az a gyermekágy.
És engem is nagyon zavart az elején, ha jött valaki hosszabb időre, bár az tényleg jól esik, ha ennivalót hoznak. Anyu a 3-4. héten eljött hosszabb (néhány napra), az akkor jól esett, de mást nem nagyon tudtam volna elviselni...
Ja, nekem Samu 6 hós korában jött meg az első mensim a szülést követően...

Vizesedés: úgy tudom, h homeos szerek is vannak erre és a csalánteán kívül más gyógytea is jó rá, de utánanézek ennek pontosabban.

Katka, tényleg nagyon nehéz lehet most neked, szorítok, hogy sikerüljön a pároddal rendbe hozni a kapcsolatotokat... Lányaid gyakran vannak apukájuknál?

Holnap megyek genetikai 4D-re, izgulok, remélem, h minden OK lesz.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!
Nem győzlek benneteket olvasni.
Nálunk nem lesz apás szülés, Géza nem mer bejönni. Mert eddig csak rosszakat hallott. Én meg nem erőltetem. Persze remélem a vajúdásnál azért még bent marad. Aztán majd úgy szorítom a kezét, hogy nem tud majd kimenni :roll:
Segítségem nekem sem lesz, de szerintem ez nem is baj. Majd megoldódik minden magától.
Anyós téma. Nekem nincs, úgyhogy egy gonddal kevesebb. De volt vele problémám bőven. Főleg miután levágták a lábát, és én pelenkáztam...
Az én szüleimre meg majd nem igazán szívesen bíznám a babát :(
Marad az ikertesóm, aki meg pont az államvizsgára fog készülni.
De főznöm nem kell majd, mert Géza a suliból hoz nekem haza ebédet (majd) minden nap :)

Kép

Kép
rszg

Tessza: Emiatt a szerelem miatt én nem agódom :D!!! Ha láttad volna hogyan mesélte el azt hogy "jöttek össze"?! Te is úgy gondolnád, h ez szinte olyan ártatln mint az oviban :D:D:D:D!!!
Fúúúú én nem szeretem sem a lasagne-t, sem a Bolognait... Nekem még van egy kis kumplistészta céklával! Tejszínes csirkével rakott tészta? Ügyes!! :D:D Bár ezt tutttti nem fogod minden héten egyszer megcsinálni! :wink:
Gabka: asszem Te írtad, hogy megtaláltad hogyan lehet a hsz-okat szerkeszteni! Hogyan??? Én nem találtam még meg, igaz amíg nem írtad nem is kerestem!!! :D

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!
Én is ezer éve nem jártam erre :oops: de olvasgatni, ha időm engedi, olvasgatok, most vagy 6 oldalt :shock: reagálni már nincs erőm, de holnap a férjem nappalos lesz, egyedül leszek itthon, csak főznöm kell, majd jövök!!! :wink: Nagyon jók a témák!Holnap reagálok, üdv mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Eszembe jutott, mit akartam kérdezni. Szülésznő! Mennyit illik neki adni?

Kép

Kép
rszg

Én nem fogadok szülésznőt, de sztem 15-20körül! Elég lesz a dokit kifizetni majd!

Szép napot!
Vica
wicca

Erpé, nem nagyon írtam róla azért nem olvastad, végül is a lényeg a stressz volt, keményedések stb. Igazából megszenvedem, de ez van.A kisbabám a legfontosabb.
Most itthon teszek-veszek, főzés-sütés, stb. tanulok varrni, most elkezdtem egy zsákot, amit kiságyra lehet majd tenni, holnap nem alszom itthon, Vasárnap utazom, azért tőlünk messze van Vác, nem úgy mint tőletek, itt majd mindenki Pest, Pest környéki :D
Hétfőn meg apa hozza a kiságyat(IKEAS) nem tom milyen lesz, azt fogjuk összeállítani, ha nem maradok, fönn, meg apaságit intézünk.

Én nem béreltem fel szülésznőt, kellene :shock: :?:

béreltem... :lol: :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Látom az anyós téma is terítéken volt ma :) . Én is úgy vagyok vele, hogy néha nagyon ki tud akasztani, de azért jó hogy a közelben van és tud segíteni. Tanácsokat ő is szívesen osztogat, de ha kell én már leállítom, az évek alatt belejöttem :D Na meg a fia is leállítja, ha kell még a telefont is leteszi miközben beszél még :wink:

Én ma nem voltam a legjobb formámban :( , iszonyú fáradtnak éreztem magam egész nap, állandóan leesett a vérnyomásom ami amúgysem túl magas, ráadásul egész délelőtt bevásárlás volt, egy csomó mindent megvettünk karácsonyra a gyerekeknek. Kit tudja hogy én egy hónap múlva alkalmas leszek-e még ilyenre :roll: Gyerekek is hozták du. a formájukat, na meg ez a pocaklakó is folyamatosan rugdosott befelé, úgy éreztem néha szétrugja a méhszájamat. :x
Úgyhogy megyek is pihenni. Mindenkinek jó hétvégét!!

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

csajok!

Kva ideges vagyok. Asszem csepereg vmi ott alul. Elmentem betét keresni, ami kimutatja a magzatvizet, de már nem árulják sehol. Asszem elmegyünk ma dokihoz, de suliban vagyok, dogát írunk délben. Mindjárt sírok....

remélem ez csak vizelet :?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon, biztos minden rendben lesz! Nyugodj meg, az idegesség csak ronthat. Gyere, ha már többet tudsz! Szorítunk neked!

Kép
Kép
tessza76

kösssz, tessza, remélem minden ok lesz. csak nem tom mikor jutok el a kh-ba, még suli van és gyilkos dolgozat 11 után

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon próbálj megnyugodni, és ahogy tudsz vmit jelentkezz!!!!! Hülye kérdés, de nem fürcsi után volt? Reméljük semmi különös nincs. Ha minden képpen be kell menni a dogára, utána siess azért a kh-ba! Addig sokat gondolunk rád!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

köszi kukli. Pisi után jön kicsi, meg később is, picike. Nem fürcsi után volt:-(

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nektek sosem volt ilyen?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

De mi csepeg, látod a színét, és mennyi? Menj orvoshoz, hogy lássa, de nyugi!!!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

színtelen, szagtalan, pár csepp

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Ha pisi után jön, sztem enyhe inkontinencia lehet, akkor semmi gond. Nekem nem volt, akinek volt talán többet tud. Dokid nem lehet felhívni egy percre? Ha az van amit sejtünk, intimtornával helyrerázhatod majd. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nekem csepeg néha, de az nem víz, előfordul ilyenkor egy kis vizelet, folyás, arra kaptam kúpot, gyakrabban fürdök, de volt hogy munka közben én is megijedtem, mert olyan érzésem volt, mint akinek megjött. Remélem már Dokinál vagy, gyere és tájékoztass minket mihamarabb!!!!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Papillon, nekem sajna szokott ilyen lenni. De mivel már a terhesség előtt is előfordult, így tuti vizelet. Amit utána olvastam, abból az derült ki, hogy a magzatvíz nyákosabb dolog. De erről nyilatkozzanak az érintettek.
Most koncentrálj a dogára, aztán irány a doki. Már látom is, hogy csóválja a fejét a doki, hogy minden csip-csup problémával zaklatják a kismamák.

Kép
Kép
tessza76

Most látom hogy még itt vagy, azonnal menj orvoshoz, hátha csak váladék de biztos ami biztos, egy doga se éri meg!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nekem tegnap megkezdődött a cici csöpögés. Valaki írta, hogy neki is elég korán kezdődött. Ez fokozódni fog? Egyenlőre még csak pici nyomot hagyott a pólómon (melltartó nem volt rajtam).

Kép
Kép
tessza76

:lol: remélem. De nekem tegnap kezdődött, nedves lett a bugyesz, akkor gondoltam, h vásárlás közben a meleg bótban beizzadtam (vettem egy irtó cuki rugdalózót :oops: , 240 ft-ért)

Aztén reggelre is az izzadásra fogtam, de suliba menet éreztem , h jön ki vmi, többször :? , akartam venni ezt a betétet, de nem lehet már kapbi, ami kimutatja a magzatvizet. Meg tegnap 5-6-ot akkorát rugott, h fájt :shock: szóval be vok tojva, majd este megyünk dokihoz, fél5-ig suli, persze, ha nem rosszabbul a helyzet. Eddig nem volt ilyen problémám és járok jógára, ahol van fél óra intim torna.... szóval, nem tom.... remélem nem lesz baj. És köszi a sok aggódást :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nem mehetek Bea, és í védőnő szerint pár órán nem múlik semmi, és ez egy szadista genyótanár, akivel nem is lesz több óránk....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

na, mindjárt vége a számítógépes órának, aztán majd este írok, h mi volt a dokinál.

Pussz nektek

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

ok, hát ha csak néha néha csepeg, akkor szerintem csak nem gond, ha magzatvíz lenne, egyből menne stem, ebben a korban már nem nagyon szokott gond lenni. szadista tanár!!!!!!!!!!!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

az, hülye köcsög.
De szivárogni szivároghat kicsit.... ez az aggasztó, ami magától is rendbejöhet, meg fel is lehet tölteni, de kva gáz lenne

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon: ne idegesíts!!!! hát erre kell kezdődjön a nap??? nagyon remélem nem a sok idegeskedés meg stressz miatt van, mert akkor majd a dokid jól leszid és végre pihizhetsz otthon táppénzen. remélhetőleg valami ártalmatlan dolog. amint tudsz valamit írj!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Magzatvíz nem nyákos sztem. Egy nagy zuhéééééééé! Érezni hol pattan szét a burok, és utána dől ki rendesen. Legalábbis nekem így volt. Niagara szitu!
Rszg hallottam olyat, hogy a kispapa mondta ő be nem megy, aztán hirtelen a kh-nál voltak, anyuka gyors volt, így rögtön vitték szobára, apukát nem tudták, hogy kint maradna, ezért adtak ruhát, rászóltak siessen, az meg úgy be volt rittyentve, szót fogadott, és bent maradt végig. Sztem ha látja szükséged van rá, ott lesz. :wink: De erőltetni tényleg nem szabad.
Vica én ma kezdem anyuvala bevásárlást. Amint Boti ébred, ugrunk a kocsiba. :) Zsolti egy barátját költözteti. Vicces, a srác már 2x költözik 2 éven belül, és mindig ugyanabba a házba. Csak most nem a szüleivel, hanem már egyedül. :) Nem tud szabdulni az épülettől, bár nem is akar.
Tessza Tencsi tejcije volt jó gyors. Nekem iylenkor Bobóval már volt, most nincs. Vegyél dm-ben betétet a melltartóban, akkor nem lesz cikis helyzet. :wink:
Na lépek, épp licitálok teszveszen, egy irtó cuki 20 részes babacsomiért, ami 120 ft-nál jár. Szegény csaj bebukja. :oops:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

[quote="gabka77"]m írta:gabka77ás: szent imrések. apának is kell szülőruha? milyennek kell lennie?

Épp most csütörtökön voltam a minden hónap 2. csütörtökjén tartott kismamaklubban a Szt, Imrében, ahol a szülésznők elmondták, hogy hol mi hogyan történik, mi várható, hogy néz ki stb.
Azt mondták, hogy a kispapának venni kell kispapa-ruhát, amiben ott lehet vajúdás-szülés közben. Ezt a gyógyászati segédeszközöket áruló boltban lehet beszerezni, ami a büfé mellett van (ami pedig nem tudom hol van, lehet, hogy arra gondoltak, ami az F épület földszintjén van). Ha ott kéred, tutira azt adják, ami kell. Azt iselmondták, hogy ha valaki enélkül jön, azt is megoldják, szoktak lenni otthagyott kispapás cuccok előző szülésekről, amiket eltesznek, ha nem viszik el.

Masut
masut

[quote="tessza76"]M írta:tessza76a hős voltam, és elmentem uszodába. Nagyon jól esett. :D Aztán meglátjuk elkaptam e valamit.

Te is sportos kismami lettél? :lol:
Én a héten háromszor voltam és úgy döntöttem, rendszeresen fogok járni, mert nagyon jól érzem magam tőle. :)

Masut
masut

én is imádok úszni lányok, viszont az uszodától irtózom... :shock: nálam csak a természetes vizek jönnek számításba :oops:
usziban mindenféle nyavalyát el lehet kapni, már a szagától rosszul vagyok.. aztán meg jönnek a gondok hogy hogy írtsam ki ezt meg azt a gombát.... :shock:

Nemlajos:
nézd meg az én hajam :D nekem is csíkozva volt, most festették sötétbarnára.. ott ahol a szőke melír volt picit világosabb.. így még természetesebbnek is hat 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adryn 2008.11.15 13:07-kor.

KépKép
KépKép
adryn

Papillon Én is várlak a hírekkel! De érzem, semmi gond nem lesz. Remélem jól érzem.

Kép

Kép
rszg

[quote="adryn"] írta:adrynn is imádok úszni lányok, viszont az uszodától irtózom... :shock: nálam csak a természetes vizek jönnek számításba :oops:
usziban mindenféle nyavalyát el lehet kapni, már a szagától rosszul vagyok.. aztán meg jönnek a gondok hogy hogy írtsam ki ezt meg azt a gombát....

Szerencsére nálam sosem volt még ilyen gond. A dokim csak támogatta az ötletet. így ki is használom. Bérletet is vettem már, 10 alkalmas, így egy kicsivel kevesebbe kerül a belépő. :)

Masut
masut

Papillon!
Mit mondott a doki? Azóta is tart ez a szivárgás?

Masut
masut

Masut: Papillon csak este tud dokihoz menni... délután 5-ig suliban van :shock:

KépKép
KépKép
adryn

Milky hol van??????

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Papillon, nagyon szorítok, hogy minden OK legyen veletek, és megnyugtató hírekkel gyere majd estefele. Elhiszem, hogy ideges lettél, én is izgulnék...

Tessza, Masut, úszás jól hangzik, én is arrafelé kacsingatok, már a dokival is beszéltem róla, hogy most inkább ezt csinálnám. Jövő héten megyek is. Ti egyébként melyik usziba mentek?
Sőt, lehet, hogy kipróbálom valamelyik Aqanatal foglalkozást, ez egy vizes szülésre felkészítő tanfolyam, elég sok helyen van (http://www.aquanatal.com/), és már sok jót hallottam róla.
Én is imádok úszni, és nem nagyon szoktam összeszedni ott betegségeket. De ez valószínűleg hajlam kérdése...

Tessza, előtej nekem a terhesség alatt nem volt, és most sincs, de ismerek olyanokat, akiknél jelentkezett elég korán. Melltartóbetét, és ahogy Kukli írta, a DM-es OK.

Tényleg, Milkyvel mi lehet? Azt írta, h pénteken kiengedik. Szóval Milky, jelentkezz, ha otthon vagy!

És a mai nap híre: voltam a Praxis Rendelőben genetikai 4D-n Hajdú Krisztinánál. Azt mondta, miután megmutattam neki a kombinált teszt és az AFP eredményét, hogy az AFP-t felejtsem el, a kombinált sokkal megbízhatóbb, pláne ha "ennyire" negatív (1:9600), mint az esetemben. Jelenleg a kombinált 95%-os valószínűséggel szűri a Down kórt, az AFP esetében meg nem érti, miért végzik még mindig ezt a vizsgálatot. Ez a szűrés az UH előtti korszakban (hetvenes évek) jó volt, azóta viszont nem sok értelme van.
Persze megnézte a babócát is (hiszen azért mentünk), mindene megvan, egészségesnek tűnik, gyönyörűszép, és a másik nagy hír: kislányunk lesz!!! Kaptam DVD-t és fotókat, és ásított és játszott a lábaival, szóval nagyon szép élmény volt. :)
Ja és szép nagy orrcsontja van, és a koránál hosszabb combja, mindkettő arra utal, hogy nem Down kóros...
Apa ha hazajön (most egy hétig külföldön van), akkor elkezdjük törni a fejünket a neveken...

erpé

Gratu Erpé a kiscsajhoz...!!! kérünk 4D-s képeket !!!!!!
még a végén a csajok lesznek túlnyomó többségben... 8) sebaj.. lesz felhozatal a fiainknak :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Erpé! Én is a Praxisban voltam, csak nem kértem 4D-t, nekeünk Győrfi Mátyás csinálta, róla is sok jót hallottam.
Uszodába a BVSC-be járok, az van legközelebb és munkába menet útba is esik, szóval nem kell kacskaringót tennem, ami nagyon jó. :)

Masut
masut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: