Sziasztok!
Jó kis témák
Tényleg Bea, miért lettél táppénzen? Lehet, hogy írtad, csak nem olvastam figyelmesen...

Egyébként én is munkamániás vagyok, védőnő szerint zizis, és tényleg sokan csodálkoznak, hogy miért nem vagyok otthon... Ezen meg én szoktam:)
Apás szülés: nálunk is bent volt a párom, és a többiekhez hasonlóan óriási élmény volt számára. Pedig aztán ő is látott mindent ebből, de ez nem befolyásolta a kapcsolatunkat negatívan, sőt!... És rengeteget segített, a dokinak is

Masszírozta a hátamat, tartotta bennem a lelket (ugye nekem a kitolási szak volt kicsit hosszabb, ez nem volt leányálom, és nagyon sokat jelentett, hogy velem volt). Az utána készült fotókon (doki fényképeket készített rólunk) olyan átszellemült-boldog arca van, miközben a kezében tartja a kisfiát, amit előtte sosem láttam.
A lényeg: a szülés az apáknak is hatalmas élmény, amiről kár lenne lemondaniuk. Persze ha ódzkodik tőle, akkor nem kell erőltetni. Még egy adalék: egy kolléganőm mesélte, akinek 3 gyereke (fia) van, hogy apa sajnos nem ért oda a második kisfiú születésére, és sokáig nem volt köztük olyan bensőséges a kapcsolat (mármint apa és fia között), mint az első és a harmadik gyerek esetében, akiknek a születésénél bent volt ő is...
Gyermekágyi folyás: tényleg kellemetlen, de valóban csak az eleje az ijesztő... Nekem kb másfél-2 hétig volt erős a vérzésem, és aztán kezdődött a folyás, ami eltartott még néhány hétig.
Nem véletlenül 6 hét az a gyermekágy.
És engem is nagyon zavart az elején, ha jött valaki hosszabb időre, bár az tényleg jól esik, ha ennivalót hoznak. Anyu a 3-4. héten eljött hosszabb (néhány napra), az akkor jól esett, de mást nem nagyon tudtam volna elviselni...
Ja, nekem Samu 6 hós korában jött meg az első mensim a szülést követően...
Vizesedés: úgy tudom, h homeos szerek is vannak erre és a csalánteán kívül más gyógytea is jó rá, de utánanézek ennek pontosabban.
Katka, tényleg nagyon nehéz lehet most neked, szorítok, hogy sikerüljön a pároddal rendbe hozni a kapcsolatotokat... Lányaid gyakran vannak apukájuknál?
Holnap megyek genetikai 4D-re, izgulok, remélem, h minden OK lesz.
RÉ