Boo!
Én régebben egy Espumisan-os kupakot elmostam, és kicseréltem a Vigantol tetejét erre, mert pont akkora, és ez pipettás

. De mostanában mindent egyszerre kap meg (Cebion multi, Béres, Vigantol) a Nurofenes adagolóból

.
Lois!
Nem ástam bele magam a témába, mert igaziból nem vagyok érintett (még), de minden rizikó növekszik sajnos az idő előrehaladtával

. Egyfelől ugye a cukorbetegséget önmagában rizikóként kezelik, ami a fejlődési rendellenességeket illeti, másfelől ugyanez igaz a 30-35 feletti nők esetében is. Így meg persze növekszik a rizikó. Ez nyílván csak a statisztika, de ezért nem szeretik, ha cukros "későn" szül.
Arról nem is beszélve, hogy az általában nem kap túl nagy hangot, hogy (persze, egy nem beállított cukros babájának lehetnek kisebb-nagyobb bajai), de még egy jól beállított cukros ANYA szervezetét is nagyon megvisel egy terhesség

. Sok év cukor után pl. előbb-utóbb mindenkinek lesz retinophatiája, és ezt nagyon felgyorsítja a terhesség (nekem Botonddal lett a terhességem alatt, de aztán szerencsére elmúlt, pedig csak 21 voltam!)...
Szóval egyrészt a babára nézve is jobb a korai szülés, de főleg az anya miatt szorgalmazzák, hogy ne hozza előrébb az (esetleges) szövődményeket.
Boo!
Igen, nagyon okos vagy, leülhetsz, 5-ös

.
Bár igazából nem a magas cukor jelenléte csak a gáz, mert azt egy jól beállított cukrosnál eléggé leredukálható, hanem ami a cukrosoknál igaziból gáz az az ingadozás. Egy egészséges embernél a vércukortartomány kb. 4,5-7,5 között mozog. Ez egy cukrosnál kb. 2,5-12 között van, és ez az ami hazavágja az ereket. És én még optimista voltam, mert egy rosszul beállított cukrosnál kb. 2-25 között is mozoghat

. Nekem most terhesen erre nagyon oda kell figyelnem, szóval most 3,5-8,5 között próbálom tartani fixen

. Hát, nem könnyű

. Botonddal könnyebben ment, de most kaptam meg az eredményeimet a 3 havi vércukorátlagom 6,2, a fructosaminom, ami meg 3 heti átlag, az 230 és abból egészségeseknél a referenciatartomány 205-285. Ergo a vérképem olyan, mintha makk egészséges lennék

.
Na, befejeztem a cukiságokat

.
Hát igen, talán nem most kéne répahajra váltani

. Még egy kis színezés, azt mondom.... De egy ilyen nagy változás, leszívás, festés...stb. aztért már gáz sztem

. És én a helyedben először tuti fodrásszal festetném be, mert egyotthoni festékkel sose fog sikerülni a fekete hajadat befesteni

. Le kell koktélozni, és csak utána befesteni, és még úgy sem biztos, hogy szép színe lesz elsőre. Utána viszont már festheted otthon, de elsőre ne, mert csak csalódás lesz

!
Natehátakkor egyetértek Pocokkal

. (Konkrétan ugyanazt írtuk

)
Pocok !
Mamatali bejegyezve, babatalit csekkolom