A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

jaj.. és a 6 hetes vérzés lett a laptető.... :evil: rémálmom lesz :shock:

KépKép
KépKép
adryn

Én is a hálóninget javaslom szülés után, abban mégiscsak egyszerűbb cserélgetni a betétet. Nem tudom máshol hogy van, de nálunk adnak hálóinget a kórházban, és hát rendesen használódnak. Igaz volt olyan, hogy éppen sok volt a szülés és nem tudtak tisztát adni :roll: Én mondjuk kb. egy napig voltam a kórháziban aztán a sajátomban.

A vérzés az elején tényleg elég erős tud lenni, de szerintem változó hogy kinél milyen. Ugyanezt gondolom a méhösszehúzódásokról is szülés után. Gabka én a másodiknál annyira erősen görcsöltem, hogy szinte könyörögtem már, hogy ne adjanak méhösszehúzó injekciót, ugyanis anélkül is baromi erős görcseim voltak, főleg mikor szoptattam. Emlékszem a dokim azt mondta hogy ez jó jel is, mert akkor tuti gyorsan visszaalakul a méhem az eredeti állapotába, ez mondjuk akkor nem igazán vigasztalt :( . De az is igaz, hogy nekem a menstruációs görcseim is igen intenzívek, erősek szoktak lenni, lehet hogy van összefüggés :roll:

Nekem kb. akkor jött meg újra a mensim, amikor abbamaradt a szoptatás.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Adryn ne aggódj, azért ne úgy képzeld el mint egy 6 hetes menstruációt :lol:
Ahogy telik az idő egyre kevesebb és úgy emlékszem, hogy úgy a 2. hét után inkább már barnázgatás. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

ja.. akkor jobban hangzik... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Adryn lehet nekem azért volt csak rémes, mert sosem barnáztam. De a végén tényleg nem a vér volt kellemetlen. Bocsi ha ijesztő volt. :oops:
Én nem is kaptam méhösszehúzó szurit. :shock: Bizti mert látták nekem nem kell? Szopinál néha görcsöltem egyet, akkor szisszentem, de ezt pl. megúsztam teljesen. Én is hallottam,hogy többetszülőknél kicsit rosszabb. Bízunk a legjobbakban. :) Vagy sziszegünk?
Ne nevessetek, de én nagyon tanácsolom viszont azt, hogy vegyetek míg lehet kapni (ha lehet még gyerek úszógumit). :wink:
Gabka, úgy kialudtam magam, hogy 2 napja én kelek, ő alszik még. :)
Adyrn véres laptető! Miket nem csinálsz! :shock: :lol: Tök jó nemsokára babás leptetőink leszek. :)
Arra gondoltam, akik elküldték a számukat, azoknak ma továbbítom a többiekét is, mert belegondoltam ebbe a 25. hétbe Wiccánál. Bizti nem lesz rá szükség, de az :twisted: nem alszik.
Szép napot! Én fázom!!!!!!!! Csinálok egy teát. :!:
A javulás:
Nagybetegen:
Kép
Már ropizgatva:
Kép
És végre a főnök a topic ellenőrzése közben pizsiben (fogzás miatt beszippantott szájjal)
Kép
Bocsi. :oops: Ígérem idén nincs több kép. :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt,

Szuper!!!akkor én is képbe kerültem (újra!!!) :D Arra emlékeztem, hogy csak eleinte fáj!
Kukli: Örülök, hogy Boti jól van!! És én még kérek képet az idén!!! Sokat!!! Nagyon szeretem nézegetni !!! Nekem a ropis teccik naon :D!!
Bea: Akkor most már végig táppénzen maradsz?

Milky: Jelentkezz ha hazaértél, bízunk benne, h jó hírekkel jössz!

Megy ma valaki UH-ra?

No, de. nem leszek, majd csak délután v. este. Írjatok sokat! Puszi

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Csak megint beugrás... izgik a témák :twisted:
Szülés utánra nálunk a kórházban eleve a Tena betétet ajánlják.. meg a Tena hálós bugyiját - roppant csinos darab :twisted: . Tényleg praktikusak. (A méretet szokták tudni a gyógyszertárban - bugyinál is, betétnél is, ha az ember mondja, hogy szülés utánra kell) A vérzés tényleg változó... valaki pár nap erősebb vérzés, aztán már csak normál betét... Na én nem ez a kategória vagyok.
Nálam rövidgatya+póló kombinációt vált be szülés után... a hálóinget sosem szerettem. A kórházban meg olyan meleg volt, hogy még így is szenvedtem tőle...
Utófájás: nálam az elsőnél semmi nem volt... a másodiknál igencsak... a harmadiknál a falat kapartam néha :twisted: Bár életben tartott, hogy tudtam, csak pár nap.. de fájásban olyan volt, hogy nem éreztem rosszabbnak a vajúdást sem :twisted: .. csak ez eltartott 3-4 napig... (viszont az is igaz, hogy így nekem a 4-5. napra szinte teljesen összehúzódott a méhem.) A szülésznő szerint a harmadik gyereknél a legrosszabb.. bár neki csak 3 van, a folytatást nem tudhatja :twisted:
Most majd megpróbálok konzultálni szülés előtt a homeós dokinkkal, hátha van utófájásra vmi csodaszere... :twisted:

.. ennyi voltam.. tombolás van... :roll:
rebi

Jó reggelt!

Kukli, igenis kérünk még képet! Főleg, ha a szülés borzalmai fejezetet boncolgatjuk, jó látni, hogy miért is érdemes. Érdekes élmény lesz élő zuhanyrózsaként tengetni életünket jó hosszú időn át. De most legalább kiderült egy újabb kérdés, amit illik tisztázni a kórházzal, azaz adnak e hálóruhát? Bár eléggé megrémített az a hozzászólás, hogy amikor sok volt a szülés, nem volt tiszta. :shock: Akkor már inkább az otthon szülés, és a saját megszokott bacitörzseim.

Adryn, főleg a múlt hét volt húzósabb. Kedden a vízszerelők boldogítottak egész nap, de van végre 4 év várakozás után zuhanykabinunk, és immáron egy hete gép mosogat helyettem. Persze fele olyan szépen, sokkal több idő alatt, és szerintem kevésbbé gazdaságosan, de megalkudtam. Szerdán a munkahelyemen töltöttem az időt, csütörtökön végre rendbeszedtem a lakást a szakik után. Pénteken meg hulla voltam a héttől, úgyhogy minden elismerésem azoknak, akik még babavárás mellett gyereket nevelnek, dolgoznak, tanulnak...stb. Be is görcsöltem rendesen, úgyhogy ismét magneB6 fogyasztó lettem.
Ja csütörtökön voltam a védőnőnél, és 80 kg-t mért. Én reggel a mérlegen 78-at. Hát nem dícsért meg, és ezentúl havi 1 kg-t engedélyezett. :roll: Az előző mérésnél 76,5 voltam az ő mérlege szerint, tehát 6 hét alatt jött fel 3,5 kg. Ja és mind az orvos, mind a védőnő csak legyintett a vizesedésre. Pedig kénytelen voltam a gyűrűimtől megszabadulni, és reggelente fájdalmas volt a járás. Amíg az embernek nem nőnek elefánt lábai, addig nem kell vele foglalkozni? Szerintem a megelőzés, vagy az időben elkezdett kezelés (pl. életmód váltás) fontosabb!

Ja és a héten elkezdődött, hogy már egész nap érzem a picurt, sőt szerda este rugott akkorát, hogy párom is érezte.
Mióta kiderült hogy fiú, elkezdődött a névadási mizéria. Na nem párom és köztem, hanem a családban. Apósom naponta javasol valamit. Pl. hogy apám meg utána adjunk György Zoltánt. Ez csak annyiban sántít, hogy ő György Zoltán, apám meg Zoltán Gábor volt. Na itt döntöttük el, hogy Gábor lesz a gyermek. Ja és ha mégis lány, akkor én eldöntöttem Éva lesz.

Eddig nem éreztem, hogy a babavárás miatt hisztisebb lennék, de már megint kiütköznek rajtam az anyós-após kiütések. Párom velük dolgozik, szinte egész nap együtt vannak, és egyre többször tapasztalom azt, hogy amiben eddig féjemmel egyet értettünk, abban megváltozott a véleménye, ami véletlenül megegyezik anyósomék szemléletével. Asszem itt kezdődik az üldözési mánia. :roll:

Kép
Kép
tessza76

Jó reggelt!!!

Titeket olvasván, beparáztam és rögtön megkérdeztem a kolleganőimet a vérzésről. Nevettek a reggeli témán, de aszonták, hogy 6 hét az kizárt, náluk tuti nem volt annyi. Pár nap csak... a császáros meg a természetes szülős is ezt mondta. Nah, akkor most mi van :roll:

Hát Tessza, sztem nincs üldözési mániád, nem jó, ha az ember fia/lánya sok időt tölt a szülőkkel, akarva, akaratlanul sajátjaivá válnak a szülők gondolatai :x és abból jön a konflikt otthon :evil: tapasztaltam, még exnél....

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Tessza: De jó, hogy már apukája is érezte a mozgást!! :D Nagyon teccik a névválasztás, férjem Gábor, én meg ugye Éva :D:D!!
rebi: Köszi az infókat :)!
Szóval első gyerekesek NE AGGÓDJATOK :wink: !!!
Nálunk anno megtiltották a rövidgatya+poló vagy pizsi használatát!! Csak hálóinget lehetett viselni! Sőt! Az elejn még azt is mondták, h se bugyi se betét :shock: :shock: :shock: !!!!! Én jelenleg szoktatom magam a hálóinghez!

Szép napot!
Vica
wicca

Segítsetek nekünk vizesedésre mit kéne tennünk :!: :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Tessza, nem arra gondoltam, hogy koszos hálóinget adtak :lol: , hanem hogy egyik reggel nem tudtak adni hálóinget, így maradtam abban amiben voltam vagy sajátot vettem vel.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Wicca, nálunk is Gábor-Éva párosítás van :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

papillon
nekem anno amit a doki mondott rá: sószegény (=hagyjam el :P) diéta.. meg hetente 1-1- gyümölcsnap... Aztán nem tudom, mennyire használt, mert szerencsére nagy gondom nem volt vele...

wiccca
na elképzeltem magam szülés után napokig pucér fenékkel, amikor ömlik a cucc... boáááááááááááááááááááá

Amúgy a kórházban tényleg érdemes érdeklődni, mik a szokások, meg mit adnak, mit nem... mert ez annyira változó, hogy ihajj...
rebi

Ha már a kórházaknál tartunk, azt is érdemes megtudni, hogy pl. mennyi pelust adnak a babáknak. Nálunk naponta 5-öt adtak, ami néha kevésnek bizonyult. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

papillon, egyikünk sem azt mondta, hogy 6 hétig vérzik az ember szülés után, hanem azt, hogy pár napig igen erős a vérzés, aztán még náhány napig (nálam, ha jól emlékszem a tényleges vérzés egy hét volt) vérzik az ember, utána jön egy kis barnázás és utána jön egy erős folyás, ennek a hossza váltózó. mire a 6 hetes kontrollra mész, már valszeg elmúlik.
nekem kb az 5. hétig volt folyásom.
viszont, amig "ki nem tisztulsz" érdemes várni a keksszel :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabka77 2008.11.14 08:46-kor.

Kép

Kép
gabka77

Jó reggelt!
Kuklika,
nagyon aranyos Boti.
Wicca, szerintem végig, bár nem így terveztem :cry:
Milky, várunk!

Bea, Maja

Kép
bea1978

tessza, annyiban hasolnlít a felállás nálunk is, hogy a párom a szüleinél dolgozik, de szerencsére nem nagyon hagyja magát lényeges dolgokban.

nálunk is próbálkoztak a névválasztásba beleszólással, de leszereltük őket, már az első gyereknél.

Páromék Balázsok, párom már a 3. én meg közöltem, hogy nem lesz negyedik, mert ha szólok, hogy Balázs, akkor vagy mind ugrik, vagy egyik sem és általában az utóbbi történik.
azt mondtam, hogy ha 3 fiú lesz, akkor a 3. lehet majd Balázs :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabka77 2008.11.14 08:51-kor.
gabka77

Vica, így már kicsit jobb a helyzet. :lol:

Az én férjem is Gábor. 8) Évával meg tele van a családom női ága, úgyhogy tradiciót vinnék tovább.

Papillon, tekintve, hogy a dokitól, védőnőtől nem kaptam elég infót, így utána olvastam a vizesedésnek. Teljesen ellentétes infókkal találkoztam. Pl. a sótlan étkezésre valahol azt írták, hogy régebben ezt javasolták, de ez már elavult, sőt káros is lehet. Ajánlották a petrezselymet, meg a csalán teát. Az utóbbival állítólag az a baj, hogy az a vért tisztítja, nem a szövetek közti vizet viszi el, ami ugye a probléma. Egyébként pihenést javasoltak, és nekem bejött. Na jó, a zöldséget a reggelihez azóta nem sózom meg, de sótlanul nem vagyok hajlandó főzni. És hát a mértékletes étkezés. Ja és a heti 1 nap gyümölcsnapról én is olvastam.

Rebi, köszi az infót. Elgondolkodtató az eseted, de mi amúgy is csak kettőt tervezünk.

Kukli, Botinak gratula a gyógyuláshoz.

Milky, várunk a hírekkel. Remélem kiderült a neme a lurkónak.

Kép
Kép
tessza76

Bea, mit történt, hogy táppénzre kerültél?

Gabka, párom mindig is szülő-függő volt, de azért mostanra mi is egész jól összecsiszolódtunk. A helyzetet meg meg kellett tanulnom kezelni. Bár első reakció a felháborodás, inkább megvárom, míg lehiggadok, és akkor arra törekszem, hogy ész érvekkel megbeszéljük a dolgot. Megkérdezem, miért így gondolja, majd ajánlok egy kompromisszumos lehetőséget. Na jó, azért bosszant, hogy ha valamiben már egyetértettünk, akkor azt miért kell újra átrágni. :evil:

Kép
Kép
tessza76

Az én drágám szerencsére nem függő, csak a családi vállalkozásban ténykedik. szerencsére más értelemben teljesen elszakadt a szüleitől :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok,

A szülés utáni vérzés tankönyv szerint 4-8 hétig tart. Az eleje tud nagyon kínos lenni, akkor aztán pikk-pakk minden átázik, de hidd el ez csak az 50. problémád lesz. Lesznek komolyabbak is.

Nekem mindkét gyerekkel megjött 2 hónappal szülés után. Ebben az a rossz, hogy a mensis napokon az anyatejnek más az íze és zavarja a babát.

A méh 1000Xszeresére nő meg a terhesség alatt és ugye vissza kell húzódnia. Én például 1 nappal szülés után úgy nézek ki, mint akiben még bent van a baba. 5 nap után meg, mint egy 4-5 hónapos terhes. De ez nagyon változó.
Van kórház ahol adnak injekciót meg cseppeket, de én azt hallottam, hogy alapvetően erre nincs szükség és a cseppek hasfáját okoznak a babának... :( Természetesen is visszahúzódik a méh, főként ha rendszeresen szoptatsz. A szoptatás termel még összehúzót. Ezrét a szoptatások eleinte tudnak görcsöket okozni. Első szülésnél a legenyhébb (én elig éreztem), a másodiknál azért már elég kemény szopik is voltak.

Még egy dolog. Szerintem mindegy, hogy hálóing vagy pizsama... Az a fontos, hogy sok legyen belőle. Egyrészt a vérzéssel könnyen elázol, másrészt többnyire mindenki vizesedik terhesség végére és ezt szülés után kezded el kiizzadni. A babák miatt meg nagyon meleg van. Én olyan napi 2-3 hálóinget elhasználtam és kétszer legalább zuhanyoztam, hogy a komfortérzetem meglegyen. Apuka hozta mindig az új hálóingeket.... Igaz most már nem kell 5 napot bent lenni, ahogy hallom 2 nap után kihajítanak.

Bocsi a regényért....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Szülő függőség
Senkit nem akarok elkeseríteni, de anyós-após többet lesz az életetekben, mint eddig bármikor, mivel az unoka életében részt szeretnének venni... Engem ez anno nagyon szíve ütött... Ha nem harmonikus a viszonyotok, akkor bizony nem lesz könnyű. Anyósban feljönnek az ő emlékei, amik persze szépek, de a ma már más a trendi. Azért arra lehet számítani, hogy miért nem adsz réklit a gyerekre, miért nem teáztatod, biztos, hogy szomjas, miért nem adsz neki pépeset a 6. héttől, miért veszed fel a gyereket folyton, miért nem veszed fel a gyereket folyton stb.... És ők ezt teljes hittel mondják, hiszen a párotoknak ő az anyukája, ő így csinálta és ugye milyen tökéletes lett a fia....
Na jó, nem akarok általánosítani biztos vannak szuper anyósok is, csak nekem nem jutott....

Katka

katka22

Katka, nagyon igazad van anyós témában, nekem szerencsére eléggé nyitott anyósom és halad a korra. nagyon szeretjük is egymást, mégis az első és egyben igen komoly konfliktusunk a gyerek miatt volt. (nem olyanba szólt bele, mint amiket Te leírtál)
Ő eleve olyan tipus, hogy Ő mindenhez ért, amit valójában csak ő hisz, de igen erős a meggyőződése. :) Ez mindaddig nem is érdekelt, zavart, amig nem engem tartott fel az okoskodással.
de szerintem már egyszer régebben leírtam a konfliktusunkat.
Egyébként én a mai napig nagyon szeretem és mivel ő, ill. ők az egyetlen nagyszülők, meg egyáltalán akire rá tudom bízni a gyereket, viszonylag szoros a kapcsolatunk. De nem tudok vele 1-2 óránál többet eltölteni. 2 perc alat le tud fárasztani és fel tud idegesíteni :twisted:

Kép

Kép
gabka77

na a lányok már mindent leírtak a témában! az én hálóingem nem lett véres. sőt a bugyijaim sem, bírta a tena! 8) viszont én is elég sokat pecsételtem. a méhösszehúzódás kicsit kellemetlen, de mindig arra kell gondolni, hogy kisebbedik, ami jót tesz az alakunknak! :wink:

az anyós témát én elég rövidre zártam... nekünk volt konfliktusunk még az esküvő előtt, úgyhogy nálunk nem rózsás a viszony. viszont miután szültem minden nap el akarta vinni 2 órára sétálni a gyereket. ezt a kezdeményezést én még csírájában elfojtottam, mert egy újszülött nem biztos, hogy minden nap ugyanabban az időpontban sétaképes, és lehet, hogy nem is pont akkor, mikor ő épp ráért... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Helló!
Hú ez az anyós téma….. Nekem még egyszer nem pelenkázta Botit, nem etette, nem itatta, de kitalálta, ha szülök elviszi két hétre (1 óránál sosem voltak többet kettesben), mert ő mindent meg tudott csinálni 30 éve. Utálom, hogy meg sem kérdezni, én hogy szoktam, a gyerek hogy szokta meg, stb…. Na meg majd mikor jönnek a melyik oltást miért vagy miért nem adatod be, és nyomják beléd a felelőtlen szülő érzetét még a nem is direkt….. Bocsi, jobb ha abbahagyom…
Nálunk kh-ban még apukának is vinni kell ruhát szülésre. Múltkor kéket vettem a szeme színéhe, erre szülés közben reklamál, neki miért nem zöld mint a dokiééééé! Hát most zöldet kap. Azért jó, hogy néha kizökken közben, és ilyen hatalmas problémáik vannak. Amúgy aki a Szt. Imrében szül, arra készüljön, gyereknek csak kórházi ruha mehet esetleges kiütések miatt – sztem jogos, amúgy se pelu, se semmi….. Vinni kell mindent!!!!! (2-en kaptunk talán egy termékminta popikrémet)
Milky írj mindenképpen ha olvasol majd! Inkább írj előbb, mint visszaolvass (bár ha ezt olvasod…..)
Wicca nagyon durva a betét bugyi nélküli dolog. Egész nap medenceemelésen feküdnék…..
Tessza csak lassan. Ne húzz bele többet úgy, mint múlt héten. Hát nem tom. Sztem a kilókkal ennyire nem érdemes foglakozni. Sztem én is híztam ennyit az utccsó 6 hétben (bőven),d e mérleg megkegyelmezett és kifogyott az eleme. A boldog tudatlanság tök kiegyensúlyozottá tesz jelenleg.
Menek ebédelni, emg elkezdem a számokat küldözgetni vhogy.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Azért anyós témában szerintem van jó is... Valóban sokat van Nálad, amíg pici a pici, de amikor már nagyobbacskák a gyerekek, akkor viszont csak 'leadod' őket pár napra és értük mész. A nagyik egészen másképp szeretnek, mint mi (és nem kell nevelniük ;) ), szóval ezzel az esettel mindhárom fél jól jár.... :)

Katka

katka22

Segítség:
Kérdeztétek van-e segítségem.... Hááát, nem nagyon. Édesanyám meghalt 10 éve, apukám beteg és 120 kilóméterre lakik. Bátyámék is...
Amikor tönkre ment a házasságom, akkor nagyon bezárkóztam (szégyelltem magam) és barátaim sem nagyon vannak. Néhány van persze, de senki nincs 30 km-en belül.....
A lányokhoz volt babysitterem 6 évig, de most nyáron váltunk meg egymástól... Igaz, hogy őt fizetnem kellett, de mivel 6 évig ő volt a lányokkal, amikor kellett ez nagy segítség volt.
A lányok apukája lakik 10 kilóméterre, de neki ugye ehhez a terhességhez nincs köze és van egy barátnője, aki nem örül neki, hogy vannak gyerekei....

De köszönöm a bíztató szavakat. Nagyon jól esik. Próbálok ám apukával kommunikálni, de most jobb egy kicsit egyedül, hogy át tudjam gondolni a saját érzéseimet.... Nem adtam meg fel, hogy lehet ebből valami, csak egyre kevesebb esélyt látok....

Katka

katka22

Köszi mindenkinek a vizesedéshez és a vérzéshez való hozzászólásokat :P

Anyós: Kicsit betojtam, ami jó, h aránylag messze lakik, ami rossz, hogy el fogja várni, h néha nála legyen. A lányának már van 2 gyereke, gondolom majd ugyanúgy akarja nevelni az enyim és foglalkozni vele :x amit én nem szeretnék....

Én inkább anyumnak adom!!!! Remélem ebből nem lesz konflikt :? de félek, igen :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

kukli, milyen ruha kell apának?
valami spéci, vagy csak egyszerüen új póló és valami naci?
lehet, hoyg az én hibám, de nem tiszta most számomra, hogy a gyereknek mit kell vinni :roll: azt hogy popsikrémet, az tiszta :)

Kép

Kép
gabka77

Kórházi cucc babának:
- Pelus (mondjuk napi 5) - newborn
- Popsi krém - szerintem alapból a gyógyszertári a jó, védőnéni ad receptet
- Popsitörlő kendő
- Body (legalább napi 1)
- Rugdalózó ((legalább napi 1))
- Néhány böfi pelus (legalább napi 2-3) a kiskocsiba sem árt...

Szerintem ez az alap. Tapasztalt anyukák még valami?
Néhány extra:
- Én cumit szoktam vinni (tudom sokan ellenzik és nem minden baba szereti, de nekem jó szolgálatot tett)
- Külön pihe-puha meleg takaró

Egyébként szerintem az anyuka kórházi pakkja sokkal nagyobb.

Katka

katka22

Papillon, szerintem az esetek igen nagy arányában ez a normális, hogy az lányok jobban bíznak a saját anyjukban, mint az anyósban :)
Biztos lehetsz a konfliktusban és a sértődésben. Ha értelmesen lehet anyóssal beszélni, legjobb ha a pici fia teszi, mondja meg, hogy ez a természetes, hiszen tuti, hogy anyós is inkább a saját anyjának adta a gyerekét, mint az anyósának.

Nálunk ebből nincs gond, mivel anyámékkal nem beszélünk és a gyereket még csak nem is látták.
De épp pár hete valotta be anyósom, hogy ő épp ezért "örül" annak, hogy anyám nincs a képben :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabka77 2008.11.14 12:18-kor.

Kép

Kép
gabka77

Gabka lehet kapni 1500 ft körül egyszer használható sterilt műtős szettet. Nem jöhet be utcai ruhába, szülésre be kell öltözni. Mikor is mész a dokihoz? Tegnap volt nála bnőm, de szülésre ment éppen (vagy vhova).
Sztem babának nem is kell több. Katka listája nekem tökéletes. :) Ja engem beszívattak még az újszülött kesztyűvel, még azt is vettem. Aztán rájöttem májusban mikor megsültünk, bizti nem fogom szegényt ezzel nyúzni. Nekem nem karmolta magát nagyon. Amúgy mi mindenből a gyógyszertárit vettük, most is azt fogjuk az elején. Jól láttam Levi volt bekenve egy képen azzal, ugye? Gabka Szt. Imrébe csak hazamenős ruhát vigyél. Ahány ház, annyi…..

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Papillon, kicsi Alíznak Boldog 0. Névnapot Kívánunk! Simózd meg helyettünk! :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, köszi az infót.
Akkor nálunk marad a zöld, mert a sote-n is abban volt és neki nagyon jól állt :) Zöld a szeme a drágámnak.
mondtam is neki ott a szülőágyon, hogy ha nem éppen mással lennék nagyon elfoglalva, akkor lehet letámadnám ... :)
sajnáltam is pár hét múlva, hogy nem lehetett hazavinni :)

Levi borotvahabos képét tettem fel szerintem régebben :)
a krémezést mi megúsztuk.

Oké, akkor csak a saját hülye fejemnek... a szt. imrébe csak hazamenős cucc kell, popsitörlő, krém és pelus, takaró és textilpelus.

köszönök minden infót :)

Kép

Kép
gabka77

Ezt el lehet tenni. Nekünk is megvan. De ha zöld az álma, meg elvileg egyszer veheti fel.... Szval otthon majd lehet orvososdit játszani. :lol:
Arra a képre gondotlam, csak azt hittem az fürdető. :oops:
Na mentem ledőlni! Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó pihit, én is ledölnék szivesen, csak nem tudom, hogy mit szólna hozzá a vezetői kar :)
Nem baj, már csak 5 hetet kell dolgoznom, aztán én is pihizek otthon :)

ja köszi a telszámokat, le is mentettem.

Jaaaa, arra is elfelejtettem válaszolni, hogy hétfőn megyek Kovács dokihoz, amit eddig tapasztaltam belőle nagyon tetszett, remélem személyesen nem cáfol magára :)

Kép

Kép
gabka77

sziasztok!!
anyós: hát én egy kicsit félek tőle... mert már most osztogatja a tanácsokat hgoy majd mit nem szabad agyerek mellett... lehet hogy fiatal vagyok, de tudom hogy hogyan szeretném a gyerekemet nevelni,stb... párom és a huga meséltek a gyerekkorukról, ami nem volt valami jó, sőt mondhatni rossz volt nekik. tehát idegesít hgoy pont ő akar kioktatni a gyereknevelésről.

A párom hugát nagyon becsülöm, talán ő az aki példát mutat nekem. fiatal, 21 éves, két gyereke van. egy két éves és egy fél éves. A kétéves Réka már kisebb verseket mond, tökéletesen beszél és nagyon okos... Nemtudom hogy csinálja :D az ő segitségét és tanácsait tuti megfogadnám... az anyósé viszont nagyon zavar :oops: :oops: pláne hogy nyaggat a problémáival amit az enyém mellett nagyon nehezen viselek, felidegesit elég sokszor, pedig tudja hogy nyugodtságra lenne szükségem, és mellette ottvannak a saját problémáim is ..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

kukli köszi a számokat :P

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Na engem meg is zargattak. Jönnek az ágyneműért. :)
Gabka takaró nem kell. Azt adnak nekik. Arra kényesek, hogy bármi ami a babával érintkezik, az ő külön babamosodájukból legyen, bármilyen esteges allergia miatt. Így nem kell nézni, ki mivel mosta a bébi ruháit, stb... Bocsi de lesz sznőd ugye? Dinka vagyok, a memóriám eltűnt. Főleg, hogy fája fejem a hidegtől. Szval ha lesz, nyugodtan kérdezz rá mindenre. Sztem engem pont ezért akar látni az enyém. Szüléshez itt vihetsz enni (szőlőcukor), inni, kell vmi amiben szülsz, vajúdóba sztem érdemes köntöst vinni, zuhipapucs, tusfürdő, többit meg mint máshol (bugyi, betét enkem előtte is kellett)...... még vihetsz cd-t is ha akarsz vmi nyugtatót hallgatni, de van nekik pl. Enya, meg sok relax cd-jük.
Remélem mindenkinek a neve mellett van a száma. :roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Na engem meg is zargattak. Jönnek az ágyneműért. :)
Gabka takaró nem kell. Azt adnak nekik. Arra kényesek, hogy bármi ami a babával érintkezik, az ő külön babamosodájukból legyen, bármilyen esteges allergia miatt. Így nem kell nézni, ki mivel mosta a bébi ruháit, stb... Bocsi de lesz sznőd ugye? Dinka vagyok, a memóriám eltűnt. Főleg, hogy fája fejem a hidegtől. Szval ha lesz, nyugodtan kérdezz rá mindenre. Sztem engem pont ezért akar látni az enyém. Szüléshez itt vihetsz enni (szőlőcukor), inni, kell vmi amiben szülsz, vajúdóba sztem érdemes köntöst vinni, zuhipapucs, tusfürdő, többit meg mint máshol (bugyi, betét nekem előtte is kellett)...... még vihetsz cd-t is ha akarsz vmi nyugtatót hallgatni, de van nekik pl. Enya, meg sok relax cd-jük.
Remélem mindenkinek a neve mellett van a száma. :roll:
Tessza Halacskáját átírtam. :)

Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok,

rám is rám férne egy kis ledőlés :lol: főztem, készítettem keksztekercset nasizni Vasárnapra /fagyóban van/, megyek Kamilla nézőbe, csak pár száz km, és én olyan éhen kórász vagyok, hogy mostanában még a kórházba is gondoskodom szendvicsről, üccsiről. :D
Tegnapi kevert sütim villámgyorsan elfogyott, mondjuk sokan is voltunk.

Tessza, még 1-2 hónapot mentem volna, de így alakult.

Anyós, após kérdést jól kiveséztétek, könnyű nekem, nekem csak Anyukámmal kellesz megküzdenem. Néha ő is mond olyanokat, hogy ez így lesz , meg nem lesz így...de a világért se bántanám meg ezzel, az első unokája, már most a mindene :!: :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kukli felzargattak? Akkor ebből nem lesz alvás. Én meg nem tudok.
Köszi a számokat, mennyi rózsaszín :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nuszó? 1905 :D ? vagy rosszul látok?

Bea, Maja

Kép
bea1978

moncsi, mi a párommal még a legelején megállapodtunk abban, hogy mindenki a saját családját,szülejét kezeli :)
nekem ugyan nincs kit kezelnem, de teljesen jól müködik, hogy párom állítja le mindig a saját anyját, másképp veszi ki magát a dolog és kevésbbé fajul konfliktussá a dolog.
szerintem, ha a párodéknak rossz volt a gyerekkoruk, akkor ő nyugodtan mondja meg az anyukájának, hgy majd Ti eldöntitek, hogy mit hogy csináltok és ha majd tanács kell és KÉRITEK, akkor majd jöhetnek a tanácsok.
azt mondjuk azért ne vágj a fejéhez, hogy rossz anya volt, mert azért azt nem kellene.
néha én is tudnék mesélni anyósnak, hogy mi mindent csinált rosszul és nekem mennyi melóm van a páromban.

Kép

Kép
gabka77

Ma hős voltam, és elmentem uszodába. Nagyon jól esett. :D Aztán meglátjuk elkaptam e valamit. :roll: Persze utána első utam a cukiba vezetett, és bezserbóztam. :lol: Hát ugye kell a szénhidrát a gombáknak... :lol:

Nálunk is anyósék az egyetlen nagyszülő jelöltek, így kénytelen vagyok a kompromisszumra. Ráadásul tanyán laknak, sok állattal, tehát ideális lesz majd a gyerkőcöknek nyári szünetben. Egyenlőre meg vállalkozóként dolgoznak, tehát olyan vészesen nem lesznek a nyakunkon, főleg hogy tavasszal már megy a nagy üzem (kertészek).

Ha jól olvasok a sorok között, akkor volt/lesz pár apás szülés is. Én nem tudnám ezt elképzelni, ráadásul férjem elég rosszul bírja a vért. Már csak az kell, hogy közben még őt tutujgassam. Bár lehet, hogy figyelem elterelőnek pont jó lenne? Mi volt a büszke apák véleménye a szülésről? Utána nem változott meg a viszonyotok?

Kukli, köszi a névadást. :D

Kép
Kép
tessza76

Kukli köszi az infót.
igen lesz szülésznőm, (Molnár Gabi) majd jól kifaggatom :)

Kép

Kép
gabka77

tessza: Nem kell vért látnia, ha nem bírja, de a vajúdás alatt, nekem nagyon nagy segítség volt, hoyg velem volt. még ha nem is tudott "segíteni", nem voltam egyedül sosem, mindig volt, aki adott egy korty vizet, irta helyettem az sms-eket :)
Vér igazából csak a végén van, akkor meg már akár ki is mehet, mert úgysem fogod fel, hogy kinek a kezét töröd össze :)

én attól tartottam, hogy nehogy valaki a szeme láttára okozzon fájdalmat, mert lehet, hoyg verekedést csap :)
erről volt is egyszer a netten egy videó, amikor kijön a baba, a doki rácsap a popsijára, hogy felsírjon, erre apuka behúz neki egyet :)

Az én párom, bár viszonlag fiatalka, még jóval a terhesség előtt közölte, hogy ő ott akar lenni. Ne várjam tőle a köldökzsinór elvágást, vagy bármi egyebet, de velem akar lenni.
ehhez képest, amikor megkérdezték tőle, hogy a köldökzsinórt akarja-e ő elvágni, annyira lelkes volt, hogy csak tátottam a számat :)
megnézte még a lepényt is (azt mondta nagyon csúnya, legközelebb én is meg akarom nézni) és úgy kellett félrerángatni, hogy a varrást legalább ne nézze már végig és különben sem lát tőle a doki :)
utólag bevallotta, hogy kicsit elgondolkozott, hogy ott ahol az az oriási fejecske kijött, mi lesz az ő picike ..... (fej méretéhez képest picike) .... harangozni fogunk, vagy mi lesz :) :oops: :lol: :roll:
de kb ennyi. nem változott semmi, vagy talán mégis.
sokkal mélyebb lett a kapcsolatnuk, mert olyasmit éltünk át együtt, ami leírhatatlan élmény.
mélységes tiszteletet vivtam én ki minden anya számára, azzal, hoyg láthatta, hogy a szülés nem gyerekjáték, bizony fájdalmas, viszont azt is láthatta, hogy amint ott volt a gyerek, mintha nem is lett volna fájdalom, több órán keresztül, azonnal csak a szeretetet látta rajtam, meg a boldog mosolyomat
na hormonoknak és az élmény felelevenítésének köszönhetően, most elvonulok bőgni egy kicsit :)

Kép

Kép
gabka77

Gabka, nekem is könnyes lett a szemem.

A harangozás témát mi már körül jártuk, szinte az első hónapban. De megnyugtatták páromat. :lol:

Még az jutott eszembe, hogy a melóhelyen az első öt kérdésben benne volt: Lesz segítséged, legalább az eslő hetekben?
Hát nem tudom, szerintem nem kérek meg senkit.

Kép
Kép
tessza76

Ja és Papillon segítségével bejelöltem néhány embert az iwiw-en. Ha majd arra jártok....

Kép
Kép
tessza76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: