Sziasztok!
Először is dícsérném a pocikat....alakulunk, alakulunk...
Pandi!
Te szinte csak hasból állsz!

Nagyon vékony vagy. Dóra baba nem akar még kijönni? Na nem azért, még maradhat, csak úgy látom nagyon megszokta a helyét....
Eszter!
Mekkora babád lesz? Mert én sokkal nagyobbnak látom a te pocakod, mint az enyémet, pedig utánam vagy pár nappal!
Rohamos szülés:
a rohamos szülés nagyon sok veszélyt rejt magában valójában. Nem akarok senkit riogatni, nem is részletezem, hogy mik történhetnek, de lehetnek bajok. Most csak olyat mondok, ami nem annyira rémes, de a gyermek életében hátrányos lehet: tanulási nehézség, zavar, enyhe mentális retardáció, stb.
/Volt szerencsém tanulmányaim során olyan gyerkőchöz, aki 7 évesen még nem volt alkalmas iskolába menésre, mert nagyon le volt maradva a társaihoz képest, egyik oknak a 38. héten lefolyt rohamos szülést állapították meg./
Mondjuk erről senki nem tehet, hogyha rohamos szülése van, de szerintem megfelelő orvosi hozzáállással elkerülhető lenne. Biztosan vannak jelei, amik erre engednek következtetni, de biztos az is, hogy nagyon sokszor mint derült égből villámcsapás, úgy következik be. /Ez az én véleményem. /
Köszi a poci-bókokat...

Egyébként szinte sehova máshová nem híztam, mint hasra, pedig 15 kg-nál tartok. Egy picit a combom felső részén ott észreveszem, hogy húsosabb lett

, de egyébként a többi az mell, meg has.
El kell mondanom nektek, hogy szegény kis keresztlányom, az öcsémék kis újszülöttje, milyen tortúrákon megy keresztül.
Szülés után a körülmények miatt levitték a koraszülött osztályra. Azóta is ott van.
Azt mondták, hogy fertőzés gyanúja miatt antibiotikumos kezelést kap- mondanom sem kell, hogy a homeopata szülésznőnek forr az agya a dologtól azóta is -, és megfigyelés alatt tartják.
Tegnap úgy volt, hogy minden rendben, ma reggel visszaviszik az újszülött osztályra.
Ehhez képest a főorvos ma azt mondta, hogy nem megy innen sehova a gyerek, mert amíg ő hétfőn nem látja a laboreredményeket, addig fertőzés veszély gyanúja áll fenn, és addig itt marad az ő osztályán.
Közben több szálon bonyolódnak az események: mást mondanak a nővérek, az ügyeletes orvos meg a főorvos. Egyik azt mondja, hogy van fertőzése a babának, a másik hogy nincs. A harmadik meg azt, hogy nem is azért kap antibiotikumot, mert fertőzése van, hanem mert tüdőgyulladásos koraszülöttek mellé tették be!!!
Ez aztán a tiszta helyzet, nem??
A baba az első két napban állítólag hányt- visszabukta a kaját -, de mást nem kapott, mint invert cukorszirupot, meg tápszert! Sógornőmnek van már előteje, azt lefeji és beviheti neki, de azért még adnak hozzá neki tápszert. Pedig ő nagyon szeretné szoptatni és ráadásul a kicsi nagyon éhes is, mert ugye annyiszor nem kap enni, ahányszor szüksége lenne rá.... 3,5 kg-os, neki nem annyi kéne, mint egy koraszülöttnek.
Hajnalban kimosták a gyomrát, mert a magzatvíztől volt valószínűleg a hányás, de azóta nem jött vissza a kaja, mégsem engedik mellre tenni! Csak cumiból kaphat előteje+ tápszert.
Azt mondják, hogy addig nem javasolt az anyatejes táplálás, amíg ki nem derül, hogy konkrétan van-e baja a babának, vagy nincs
Mióta káros az anyatej?????????????
Én úgy tudtam, lehet, hogy tök hülye vagyok?????, hogy az a legbiztonságosabb, legsterilebb, legmegfelelőbb táplálás egy csecsemőnek! Ezek szerint mégsem.... Szóval, tápszerre fel!
A tesómék teljesen ki vannak készülve, nem elég, hogy a sógornőmet császározták, akkor még ilyen tortúrákat kell kiállniuk.
Ja, és ráadásul a szülészet és a koraszülött osztály nem egy épületben van, szóval az öcsém szinte egész nap ott van, ő kíséri a sógornőmet, amikor viszi át a tejet. MErt ugye egyedül nem is javasolják neki, hogy mászkáljon.... de különben a tejet nem juttatják el a kisbabának.
És a röntgen, gyomormosás, antibiotikumos kezeléshez való hozzájárulásokat utólag íratták alá velük.... Illetve a laboreredményeket sem közölték, sőt azt sem mondták nekik ma délelőttig, hogy a baba visszabukta a kaját.
Szerintetek itt mi az igazság? Várom a véleményeket.
Én azt látom, hogy alapvetően a legnagyobb baj az, hogy a szülőket semmiről sem tájékoztatják és semmiről sem kérdezik meg. Holott ez kutya kötelességük lenne.
Bocs, hogy ilyennel traktállak benneteket, de szeretném látni, hogy ezt mindenhol így csinálják, vagy csak a vidéki kórházakban van fejetlenség????
Kata