A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Zsófinak tényleg szép súlya van :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Cicus: Gratulálok Zsófi babához! Gyönyörű leányzó! Sok-sok egészséget, boldogságot kívánok nektek!

Hát én is meglepődtem, hogy már megint mire jövök. :D
Azt tudjátok, hogy simán ment neki a szülés? Biztosan nagyon hamar megszületett Zsófi.
Várjuk majd a részleteket.
Tényleg nem semmi méretek, ez igen! :)

Éjszaka lehet tudta alatt megéreztem valamit, mert 00.10-kor felébredtem és ideültem a gép elé, hogy hátha történt valami, de akkor még nem volt írva semmi tegnap este óta.

Na lányok, ki lesz a következő?

Titokbaba: hogy érzed magad? Esetleg te jössz?

Sannah: igen a személyügyestől kértem papírt, és csak ezt a TGYÁS-osat adta, akkor ezek szerint azért, mert a családi és az anyasági az én dolgom intézni, ahhoz nincs köze a cégnek. Annyit tudok, hogy ahová mi tartozunk Államkincstár az valahol a 11. kerben van.

Kép
cedis

Naaaa, micsoda történések!!!!!!

Gratulálunk Cicusnak Zsófi babához!!!!!
Gyönyörűséges kisbaba és a méretek is nagyon szépek! :) :) :)

Cicus egy ötös csapatot előzött, ha jól nézem. :)

Nekem úgy néz ki lejjebb vándorolt a pocakom, mert befér a tenyerem a pocakom és a mellem közé+a pulzusom is vissza rendeződött 100 körülire. :) Tök jó!!!!!!!!!!!!!

Csajok! Bocsi az okoskodásért, de látom, hogy sokaknak elvész a hosszú bejegyzése a végén. Én mindig kijelölöm küldés előtt és copy-zok, mert azzal garantáltan újra be lehet illeszteni, ha elveszne a szöveg. :shock:

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Ohh, micsoda hírek!!!

Cicus: nagyon sok boldogságot kívánunk Zsófi babának!!!! Gratulálok, gyönyörű kislány, és micsoda méretek, kérem szépen :lol:

Annus: pénteken kell mennem 11:00-re.

Titokbaba: csak nem ????? Jaj, de izgi, így a vége felé...... már minden bejelentkezéskor azt nézem először, hogy van-e új baba.

Köszönöm lányok a megnyugtatást. El szerettem volna menni 4d-s uhu-ra, de sajna nem lenne sok értelme, kisfiam mindig olyan pózban fekszik, hogy a háta és a feneke van kifelé az arcát befordítja, eddig még csak egyszer láttuk, valamikor a 20. hét környékén, de akkor is egy kézzel takarta magát, azóta nem mutatta meg a pofiját sajnos, de nem baj, már csak három hét!!!!!!!
Vendég

Na beszéltem Cicussal!

Estére bementek a kórházba,mert úgy érezte ez már a szülés,voltak neki fájások már egy ideje.3 ujjnyira nyitva is volt.9kor volt burokrepesztés,kapott EDÁt is.Aztán mondta h a végén volt nagyon nehéz.Az utolsó 1 órában kb 1 percesek voltak,az már EDA nélkül.Zsófi pont fordítva volt,mármint az arca felfelé volt.Így vágni is kellett,hiába nem első baba.A köldökzsinór is rajta volt picit.Ja és nem akart eltűnni a méhszáj teljesen,hiába volt kitágulva.Ezért is volt elég fájdalmas,meg már próbálták kézzel is eltüntetni,meg 2 doki is nyomta kifelé Zsófit.
De minden oké volt,meg azért elég gyors is,de a vége jó keményre sikeredett.
Reggel már vele is volt a baba,szopizott is.Reméli h pénteken mehetnek haza.Ügyeletesnél szült,de nagyon jó dokit fogott ki,mindenkivel meg volt elégedve.

Puszil mindenkit,és üzeni h aki tud az kérjen EDÁT :lol: :lol:
Ja és leginkább az első szülőknek üzeni h nem kell félni, gondoljatok arra h minden fájás előrébb visz ,csak ügyesen okosan és megéri a végeredmény! :wink:

Ja és mondta h marhára fáj a hasa,ugye minnél többedik baba,annál jobban érezni a méhösszehúzódást.A szoptatásnál meg pláne jó kis görcsei vannak.

annus11

Ja ha mázlija van vkinek és nyom egy vissza gombot,akkor is van h visszakapja az irományát,de én is inkább copyzok :wink:

annus11

Annus – allitolag 3 kg, mondjuk nagyobbnak is erzem, mint Leat, az tuti. Én is kicsit parazom, h nagyon fog fajni a hasam, mert 2-ik bebi. Leaval jol turtem, majd meglatjuk most hogy birom.

Elveszett iromanyok - en wordben irom eleve.....

Kép

Kép
leo50

Sziasztok Lányok!

Édesek vagytok, hogy ennyit gondoltok ránk! :D Most jöttem a dokitól. Tegnap a nyákdugó ment el. A baba fejét már nehezen lehet kimozdítani, beékelődött a szüléshez. A méhszáj 2110... Azért hihetetlen ez nekem, mert a fiamat 3000-es méhszájjal szültem meg 3 óra alatt :shock: . Na mindegy, a lényeg, hogy a baba jól van, egy héttel nagyobb a méretei alapján. Nálunk súlyt nem mondanak, de a doki szerint már 3 kg fölött van. Jó tanácsként azt kaptam, hogy hosszabb utat ne tervezzek :wink: . Én még szeretném a hétvégéig kihúzni vagy a jövő hét elejéig, de fronthatások miatt nem tudom mennyire fog ez menni. CTG ok volt, fájások 70-80 közöttiek voltak zömében, de mint tudjuk ezekkel az értékekkel még heteket ki lehet húzni :wink:

Egyébként Annus én is azért hallottam meg az sms-t, mert számoltam a fájásokat :lol:

Eszem valamit, aztán megpróbálok aludni, mert este nem sokat sikerült!

Puszi

titokbaba

Titokbaba: akkor tuti te leszek a következő! :shock: :D
Már tűkön ülök mindig, ha megnyitom a fórumot, hogy mire jövök éppen.

Nem tudja valaki megmondani, hogyan kell használni az Avent elektromos sterilizálót? vettem egyet a netről, de nem volt hozzá használati útmutató, és aki eladta nem ő használta.

Kép
cedis

Leo!
Mondjuk nekem is nagyobb Niki mint Iza,vagyis jó hosszú a lába.
Én is éreztem az összehúzódásokat még napokig,sziszegtem rendesen szoptatás közben.Szerencsére csak akkor fájt.

Titokbaba!
Huuu,te már most úgy állsz mint ahogy én sose fogok szülés előtt :lol: :lol: Kíváncsi vagyok meddig húzod,pontosabban h beelőz e vki :wink: Cicus is azt mondta h ő is azt hitte majd te szülsz :lol:
De ha van vmi akkor igyekezz be,nehogy otthon megszülj!

annus11

Cedis!
Fogalmam nincs,de neten keress rá,tuti van fenn használati utasítás!

én meg az smsek miatt szülök majd meg,ma is jött 2,én meg úgy rohantam h ki szült,de senki :lol: :lol:

annus11

Na én meg csak most jövök ... és mire! :shock: :shock:

Isten hozott Zsófi baba! Cicusnak meg nagy gratula és sok tejet!

Leo én elmondom Csaninak mi lesz, és reménykedem hogy jól viseli majd!

Izgulok itt mindenkiért! Hihetetlenek vagytok!Csani fórumán nem voltak ilyen korai babák! Áprilisi fórumon márc 15-én született az első bébi, de itt hogy mi megy... már októberi babánk is van! :shock: :shock:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Azt a mindenit!

Történnek ám a dolgok!

Gratulálok Cisusnak !És milyen szép súllyal született!Nagyon gyönyörű ügyes kislány!

Komolyan ide kell most már ragadni a nethez mert mindig van valami fejlemény!

Én is voltam ma ctg-n.Tegnap nagyon fájt a hasam.Elég sokat keményedett is.
Nem nagyon mért semmit.Egy igazi fájást mért de az fájt is.Azt mondta a doki,hogy dolgozik már a méhem de csak jósolgat.Még nem komoly.

Titokbaba!
Vigyázz nagyon magadra.Bár ha a babák úgy döntenek,hogy jönni kell akkor bizony nincs visszaút!

Az én kórházamban is front van teljesen.Szülés pont nem volt de már 9 órakkor fogadásokat kötöttek a szülésznők,hogy Még hány szülés lesz ma.Lesz ma munkájuk rendesen!
Ultrahangot nem csinált a dokim.Azt mondta jövő hét kedd 9 óra ctg és utána rám néz.Ha addig nem lesz semmi fejlemény.

Tegnap megtapasztaltam milyen érzés lenne egy vizilónak ha le kellene borotválnia a lábát.
Maradandó élmény volt az biztos.
73,3kg a versenysúlyom
Nekem a kettes a szerencseszámom de arról már lecsúsztam.
A védőnő átszámolt ma éás már betöltött 37 hetesnek írt.Úgyhogy már Doroti baba sem lenne koraszülött.de szerintem a súlya is elég jó már!

Megyek képeket nézni a g-mailra.

hadedit82

Isten Hozott Zsófi baba!!! Sok boldogságot, egészséget a babának, mamának egyaránt!!!!

Zsófi baba születési dátumára mindig emlékezni fogok, szerintem nagyon jó nap, Ma van az én szülinapom is :-) :-)

Titokbaba: : izgi, Tuti Te leszel a következő!!! várjuk a híreket!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Boldog Szülinapot neked is Kriszta! :)

Hadedit!
Tegnap én is borotváltam lábat...hasonló gondolatokkal. :D

Titokbaba!
Ez elég izgi, de azt kívánom, hogy úgy legyen ahogy te szeretnéd!
(A barátnőmnek ma pápázott reggel a nyákdugója, kb. annyi idős kismama mint te, úgyhogy itt is izgalmak vannak. A tesója még aznap ment szülni annak idején, de persze ez semmit nem jelent...bár én örülnék) :)

Itt esik az eső, pedig olyan szép napsütésesnek indult ez a nap. :(

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok Kismamamák,
szeretnék pár babaholmit ajánlani Nektek,
főleg lányruhák, de van babakocsi, autósülés is.
Budapesten lakom, átvétel csak személyesen
(rugalmas vagyok budai helyszínekben :))
Köszönöm előre is
bogyó
http://gallery.me.com/politebudapest
bogyogyorgyi

Cicus GRATULÁLOK ZSÓFI babához :D :D :D Isten hozta :lol: :lol:
Nagyon sok boldogságot és egészséget kivánok nektek :!: :!:
Micsoda méretek :!:

Titokbaba pedig az éjszaka azt álmodtam hogy szültél :wink:

Kiváncsi vagyok ki lesz a következő :oops: :wink: olyan izgi :lol:

Leo én is "felkészitem"Kingát de nagyon jól elvan az apjával remélem nem lesz gond :wink: Igaz még sosem voltunk egymástól távol.
Én is most nagyobbnak érzem a babót mint Kinga volt.

t katinka

Kriszta!!!

javascript:emoticon(':D')Akkor Neked is Boldog szülinapot!!!!

Tényleg szép nap a születésre!
Bár itt is esik az eső. :D

hadedit82

Hogy Ti milyen jófejek vagytok :D !!! De én is ugyanúgy izgulok, hogy valakinek nem indult-e el valami! :D

TKatinka:
Remélem könnyű szülést álmodtál meg nekem :lol: :wink: !

Béen:
Akkor mennek a drukkok a barátnődnek is!

Egyébként simán lehet, hogy más beelőz. Mióta hazajöttem a dokitól egy fájásom nem volt, és olyan jót aludtam! :D

Edit:
Lábborotválás nálam is tegnap volt. Ha már egyszer doktorbácsihoz megyünk :). Sőt a bikinivonalnál is leszedtem :oops: , és tapogatással próbáltam megoldani, mert a tükrös dolog sem vált be. Még azzal sem láttam semmit. És nekem az jutott eszembe, hogy milyen rossz lehet a pocakos férfiaknak, akik sose látják meg a férfiasságukat... Nekünk legalább az esély meglesz, hogy amint lemegy a has, meglátom a combom :lol: .
A 73 kg teljesen jó! Nekem is annyim van :wink:

Kriszta:
Boldog születésnapot!

Péntekig jó lenne egyben maradni. (Ezt le fogom írni mindig, hátha hajlandó a fiatalember "meghallani" :lol: :lol: )

Mindenkinek szép napot! Este még jövök!

Puszi

titokbaba

Kriszta!
Isten éltessen téged is!!!

Hu,nekem is kéne egy szörtelenítés,jó hogy mondjátok!Bár én már régóta vakon csinálom 8)

annus11

Sziasztok!

Cedis: én újonnan vettem, így van használati utasításom, bescennelem és elküldöm e-malben, jó így?

Titokbaba: de izgi!!!!!! Hajrá!!!!!!
Vendég

Mkriszta: Boldog Születésnapot!!!!!!

Szőrtelenítés: na én inkább a kozmetikusra bízom, jövő héten megyek, addig nem szabad kijönnie a kisfiamnak!!!!!

Edit: akkor Te is készülődsz????
Vendég

Hihetetlen ez a babanet, írok-írok, de már el is küldi pedig nem nyomtam nagy entert még....

Annus: köszi a híreket Cicusról, minél kevesebb fájdalmat kívánok neki!!!!!!

Csajok, mit jelent a papíromon, hogy a lepény II-III-as fokban érett?

Bei: szerintem Te még túl is hordod :lol:

Titokbaba: mondjuk ha logó hasú hájas, akkor még tükörből sem, ahogy mondani szokták, de igen nekünk majd eljön az idő, hogy újra lássuk, hol is kell borotválni......
Vendég

Hát szerintem most már karban kell tartani magunkat mert ki tudja mikor akarnak ezek a babák kibújni!

A bikinit is megcsináltam de akkor már annyira viccesnek gondoltam magam!A tükrös dolog már nekem sem megy!Vakon vagyok teljesen.
De már az is vicces ahogy a kádból mászom ki.
Elmeséltem a Zsoltinak is és úgy röhögött!
Felajánlotta,hogy legközelebb megcsinálja nekem.De mikor mindketten elképzeltük a szitut akkor még jobban röhögtünk.
Hát remélem nem kell már sokszor balerinát játszanom a kádba.
Megbeszéltem a Dorotival,hogy a jövő hetet megvárjuk és hétfőn mehetünk születni!
A cuccom útra kész.Már csak apának kell papucsot venni,mert abban jöhet csak be a szüléshez.
Tényleg!Zsófinál bent volt az apa is?

hadedit82

Cicus..Húúú-haa, ez ám a jó hír, nagyon gratulálok neked és jó egészséget, sok tejecskét!!!
Gyönyörű és formás a kis Zsófi
:lol: :lol: :lol:

Titokbaba...ha így fájdogálsz még a végén te leszel a következő???..de mint olvasom a többiek is erre tippelnek. :wink:
Felkészültél??? bár még egy hét nem ártana a tüdőérés miatt, pihizz!!!

Cedis, Ma megjött a More Milk Plusz kapszulám. :D Remélem én is hogy segíteni fog.60db-osat rendeltem, majd meglátjuk hogy hat, 2 nap alatt ideért így lehet sitty-sutty rendelni ha fogy. :wink:

Voltam védőnéninél, annyit zabáltám hétvégén hogy tök féltem a méréstől! :roll: :oops:
Képzzeljétek nem is híztam!!!Hurrrráááá!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: illetve 3 hét alatt 20dkg-ot! Így most tartok 10,20kg súlytöbbletnél.Az elég jó magamhoz képest!
Vérnyomásom kicsit jobb már, eddig 90/60 volt most 110/70 :)

Elkezdtem bepakolni a kórházi táskámba :) .Rájöttem hogy meg kell varrni a szoptatós melltartóm pántját, és ki kell mosnom őket, meg ki kell mosni a köntösöm is...még jó hogy időben elkezdtem összeszedni a dolgokat. :roll:
Férjem ma ment a Dm-be venni nekem nagy Tenna betétet...szegényke :oops: :? :lol: de szerintem már nem csinál ebből ügyet.

Kép
Kép
lovaszkata

Titokbaba csak azt hogy szültél de hogy könnyű volt-e :roll: hát arra nem emlékszem :roll: :wink: de kivánom hogy könnyű legyen :wink: :)

Szőrtelenités én is vakon csinálom.de nem könnyű az biztos.
Ma nekem is le kellett vennem a gyürüket ugy huzódik a kezem meg dagad :shock: elég furcsa érzés :roll:

Nekem Kingánál nem fájt szülés után a hasam akkor most fog :cry:

t katinka

Sziasztok!

Hát rám is marhára rám férne már a szőrtelenítés, de hát én sem látok már ott lenn semmit, pedig holnap dokihoz is megyek kenetvételre, szóval duplán muszáj lenne.

Kriszta: Boldogságos szülinapot!

Sannah: Köszi, ha átküldöd.

Megérkezett anyósom, most Bazsit tök jól lefoglalja, jó végre, hogy egy picit pihenhetek.

Titokbaba: jó, hogy tudtál pihenni. Ez a nyákdugó távozás nem jelenti feltétlen, hogy hamarosan szülés lesz?

Kép
cedis

Na én meg kivasaltam a ruhákat,addig Izát lefoglalta az apja.

Nekem is még a szoptatós melltartókat kéne kimosni...

A lepény érettsége arra utal h mennyire van "elhasználódva".Ha angyon,akkor lehet h már nem táplálja rendesen a babát.De ezt figyelik,nem kell aggódni. :wink:

Nyákdugó távozása után valóban eltelhet akár 1-2 hét is!De legalább a dugó már félig ki van húzva :wink:

annus11

Helló, helló!

Cicus: nagyon-nagyon gratulálunk nektek, igazán szép méretes Zsófi baba és csodaszép a fotón. Minden jót, sok boldogságot az egész családnak!

Na tessék ma is mire jövök, Szilvi is akkor szült, amikor 2 napig nem tudtam benézni, ma meg apa elvitte a notebookot, a cégeset meg ma leadtam. apropó...
Leo: T-Mob-os 3G-s kártyám volt, totál jól működött, 7,2 Mbit/s sebességgel, szóval gyors volt. De nem tudom mi volt az ára, mert ugye a cég fizette.

Kriszta: Isten éltessen sokáig, minden jót kívánok neked is!

Titokbaba: a spániles sztoridat álmodtam tovább :lol: de mivel tegnap a doki kissé sokkolt ezzel a 4 kg-val, átváltottam bernáthegyire :lol: Normális vagyok???
Izgulok érted, hétvégén jönnek a frontok sajna, jövő hétvégén pedig telihold lesz :roll:

Tegnap én is epiláltam dokibácsi előtt, majd 1 órát fetrengtem a kanapén, mire elkészültem :oops: A nunit nem borotválom, hanem kis fejű hajvágóval rövidre vágom, de a múltkor azt már az uram csinálta :wink: és Edit: iszonyatosan röhögtünk mi is :lol:

Tegnap este Barni is nagyon beindult még éjjel 1-kor is úgy rugdosott és tologatta a pocim, hogy azt hittem belezöldülök. Biztos érezte Zsófit :wink: remélem észbe is kapott, hogy ha ez így megy tovább totál le lesz maradva, és nekifogott a fordulásnak. Egyelőre úgy érzem nem sikerült neki, de ma este is beindult...hátha!

Most jöttünk szülésfelkészítőről, a mai téma a légzés, relaxáció volt, illetve a kispapák szerepe. Szerintem iszonyatosan jó volt, a pasik csak úgy itták a szülésznő szavait :lol: :lol: :lol:

cicóka

Sziasztok!

Na, megjöttem, túl vagyok a mai sűrű napon, csupa jó hírekkel. :) A védőnőnél minden rendben volt, nem híztam (!), a vérnyomásom 140/80 volt, valószínű azért mert egész nap majd' szét ment a fejem.. De azt mondták, h ez még simán belefér. Amúgy az is érdekes, hogy nálunk a terhesgondó az emeleten van, kb 40 lépcsőt kell megmászni, lift nincs.
NST tökéletes, legközelebb pénteken kell mennem.
Este voltunk Szigetváron, doktorbácsi megvizsgált, méhszáj zárt, minimálisan megrövidülve. Áramlásvizsgálat tökéletes, a doki eszerint a "a baba láthatóan nagyon jól érzi magátodabennt", szerinte mostanában még nem szülünk. Én is így érzem. A lepény is jó, abszolút nincs elöregedve, a méretek alapján átlagos baba, nem kell extra nagyra számítani. Ennek örülök, főleg ha tényleg elviszem a végéig.
Mkriszta: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT így a nap végén! :lol:
Cedis: azt hiszem mintha te kérdezted volna a párásítót?! Most végre nem felejtettem elmegnézni a típusát:
http://www.ababa.hu/sencor_shf-900_ultr ... asito.html
Mi ilyet vettünk, a Sparban, 4500 Ft körül volt, tök jó, én nagyon szeretem. Lehet illóolajat is beletenni és eddig nem vizkövesedett el, tényleg halk, és éjjeli fényként is lehet használni. Tesómék vettek anno 10-en x ezerért olyat amin egy textil lap szívja fel a vizet és onnan párolog el, és a kemény víztől két hét után eltömődött a szövet és csak búgott a gép, semmit nem csinált. Én bátran ajánlom ezt az egyszerű masinát.
Holnap jövök! De ha éjjel felébredek azért benézek, hátha valaki beindul.... :)

Kép
orsolymors

még mindig nem tudtam visszaolvasni bocsánat....
hát én tegnap megjártam a poklot és a mennyet is...
a szoptatás miatt volt a mizéria...vasárnap azt beszéltem meg a dokival hogy hétfőig még ráér elkezdeni a tejapasztó gyógyszert ha valóban nem lehet szoptatnom..igaz ezt az örzőben a "szakember"nem tudta és még reggel adott nekem egy bogyót a kezembe azzal hogy:"ezt vegye be!"...de hál'isten az agyam nem szar és szépen csak eltettem...majd beszéltem a dokival és erre odaböki a "szakember" :"akkor köpje ki a gyógyszert" és elment :shock: szóval ilyen módon döntik el a gyerekem és az én sorsomat is egyesek...na de azek után nekem hétfőn el kellett érnem az immun dokimat...már délelött közepe volt mire sikerült telefonvégre kapnon s elmondtam a nyomoromat hogy nem engednek szoptatni és én ha az úgy jó akkor nem szedném a gyógyszert csak hagyják nekem a dolgot...erre azt mondta hogy ő ebbe nem szeretne állást foglani a klinikai dokival szemben...na akkor teljesen kiborultam és összeestem...végig bőgtem egy órát aztán megpróbáltam egy lehetetlenséget is hogy a témában legnagyobb szaktekintélyt felhívtam telefonon hogy szerinte ha a gyógyszert elhagyon akkor az antitestek átmennek -e a gyereknek illetve az mennyire káros vagy nem.....hát természetesen nem mondott véleményt hiszen semmit nem tud rólam...látatlanban nem vállalja be nyilván..de én végső elkeseredettségemben azért megpróbáltam
telt az idő egyre jobban kiborultam hogy senki nem szólt az egész terheségem során erről az egészről és most meg mindenki parázik felvállalni a döntést hogy mondjon nekem valami féle megoldást hogy akkor igen vagy nem és akkor legalább tudnám hogyan tovább....
majd jött a védőnő és kérdezte hogy a gyerekgyógyászt az itón megkérdeztem-e...mondtam őt még nem...na akkor őt kérdezzem hisz ő tudja talán...akkor várnom kellett a 14órát hogy bemehessek az intenzívre a gyerekhez illetve az orvoshoz(14-16ig és 19,15-19,45ig lehet az itóra bemenni a babákhoz szigorúan csak szülők)és végre megkaptam a választ hogy amennyiben elhagyom a gyógyszert akkor simán vihetem a tejet mert 24 órávak késöbb kiürül belőlem és onnantól semmi akadálya...de mondom neki hogy és akkor ha nem eszem a bogyót felmennek az antitestek számai és az akkor átmegy-e a tejen keresztül és bántja-e a babát mert ha nem akkor minden vágyam teljesülne
erre azt mondta hogy ááá nem megy át a tejjel annyi sőt a 8mg medrol is olyan kicsi mennyiség hogy még talán azzal is szoptathatnék de persze azért a babának az a jó ha semmi szteroidot nem kap....
azóta újra szép a világ és a délután határtalan boldogságban telt pláne hogy a gyerek semmiféle segítségre nem szorult továbbra se és nagyon stabil volt mnden életfunkciója...a cukra ingadozott de hiszen nem kapott enni nem is csoda...
ezek után nekiálltam szipózni a tejet és olyan 15ml jött össze amit este bevittem neki nagy boldogan...addigra mondták hogy tápot adtak már neki és 10-15gr-okat eszik...
na lényeg hogy azóta is próbálkozok a tejjel de azt mondták még nem nagyon lesz hisz másfél hónap kimaradás van így csak késöbb indul meg...de ma du.is vittem 15ml-t és bizakodón kérdeztem hogy akkor tegnap nem volt semmi baj a tejjel?megett szépen?erre kiderült hogy kidobták és nem adták oda neki...meeeert nem volt világos számukra hogy akkor én most mikor hagytam abba a gyógyszert....isten ments hogy megkérdezték volna ugye....de mivel váratlanul estem be szülni így utoljára pénteken vettem be a gyógyszert s késöbb a műtét miatt se lehetett volna...amúgy az egész ittlétem ilyen végig....csupa akadályugrás az egész egytől egyig csak megéli magát lusta beképzelt és főképpen végtelenül bunkó az egész csapat kivéve a választott orvosomat aki nem csak a csásárt csinálta csak meg hanem még külön kérésre leszedett egy anyajegyet is rólam amit eddig nem bírtam megoldani mert szégyellős voltam...ezzel neki a szövettanon is gondja akadt és ennek ellenére megcsinálta....

Kép
menion
Budapest

na de hogy ne csak rosszakat meséljek elmondom hogy a kisasszony úgy belehúzott a dolgokba hogy ma már 20-25öket eszik és azt mondták hogy ennél többet nem is adnak mert akkor már attól lenne rosszul...amit most 2re bevittem azt miután ismételten bizonygattam hogy nem vagyok idióta és gyógyszer mentes a tej hát képzeljétek még mikor ott voltunk végig nézhettük ahogy megetetik vele...és úgy le húzta egy szuszra mint a sicc....aztán a látogatás végén megmondták hogy este már ne jöjjek az intenzívre hanem már a postra menjek mert kiteszik oda....mert annyira stabil hogy nem kell neki a gépi ellenőrzés...
este mentem és azt hittem végre felszabadul és én is rendesen babázhatok de azért ennyire nem vagyunk toppon csak a monitor nincs ott de inkubátor kell neki a meleg miatt hiszen kihülne a szobahőmérsékleten...de hát ez is ragyogó eredmény és ha így megy tovább akkor hamar utilaput kötnek a lábunkra :lol:
akkor viszont csecsemős osztályra kell menni ami vagy a madarász vagy a péterffy kórházban van majd azt ki kell találni melyik a jó nekünk ...de ott már én fogom etetni meg ha tudom szoptatni is...
szóval lányok azt tudom mondani hogy ettől az egésztől jól kifáradtam kikészítettek teljesen és feleslegesen mert az egész cirkusz a tej körül csak erre volt jó másra nem...
kérlek titeket drukkoljatok tovább is értünk mert ilyen körülmények közt szükségünk van rá...én és a baba nagyon igyekszünk rajtunk eddig se múlt semminek a sikere...
én különben jól vagyok leszámítva ezt a lelki tortúrát azóta már nem tudnak megbántani a bunkó stílusukkal...napi szinten vannak ilyenek amúgy mint ez a "köpje ki"sztori de már nem érdekel mert megoldódott a tejkérdés és innentől már csak dolgozni kell hogy legyen tejci...
aztán most hogy ezt rátok zúdítottam majd nem írok egy db-ig mert holnap Laci hazaviszi a gépet mert itt nem tudom őrizni és a szoba összenyílik a másikkal illetve szinte fehér embert nem látok....jobb ha nem idegeskedek emiatt is hogy ha megyek babázni vajon meg lesz e a laptop...
puszillak titeket és sok sok szép pocakos napot kívánok és semmi görcsöt és burok repedést!
valszeg nekem a takonykór hozta magával és ettől ment el a víz úgyhogy tessék a vírusokkal nagyon vigyázni!
lehet hogy Laci majd írogat nektek hogy mi ujság majd azért jelentkezünk valamikor

Kép
menion
Budapest

Menion örülök hogy jelentkeztél :) Remélem minden rendben lesz és hamar jöhettek is haza

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nem tudom ki hogy van vele, az elmúlt két napba marhára fáj a derekam, alul nagyon belenyilalgat valami... és keményedek is elég rendesen

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Jó reggelt!!!

Gyorsan bekukucskáltam, de látom éjjel egy baba sem érkezett!

Menion: sajnálom a kálváriádat, az viszont jó, hogy kikerült a baba a kritikus részlegről, stramm kis csaj!!!! Amint azért tudsz jelentkezz!

Moncsi: sajna én is, nekem olyan érzésem van már kb másfél hónapja, hogy alulról szétfeszítenek. A keményedésre nekem azt mondta a doki, hogy ilyenkor már természetes. Nagyon rossz érzés, meg kell állnom menés közben annyira rossz, neked is?
Vendég

Jó reggelt! :)

Menion! Örülök, hogy kezd megoldódni a gondod. Remélem hamar haza engednek és természetesen megy a sok-sok drukk+++++ :)

Kriszta! NGAYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :)

Sannah
! Nem szeretném túlhordani, mert akkor lehet oriás bébit szülök, márha meg tudom szülni. Szerintem már Réka is elkerülte a 3 kilót bőven. Szóval félnék, hogy nagyon nehéz szülésem lenne. :(

Moncsi! Nekme is fáj a derekam és nagyon sokat keményedek.

Titokbaba!
Valahol azt olvastam, hogy ha elmegy a nyákdugó 48 órán belül megindulhat a szülés. Nagyon drukkolok neked is++++ :)
Aztán lehet, hogy pár napig kihúzod még , de a doki nem véletlen mondta, hogy ne menj nagyon messzire. :)

Én a borotválkozást úgy oldottam meg, hogy nem szégyenlőskődtem és párom segített. :) Miután én sem tudtam tükörből borotválni és ha nem látom mit csinálok akkor nem sok értelme van, ha fele szőr ott marad.... :shock: Plussz a lábamat is 1/2 órán keresztül nagy nehézségek árán tudtam csak leborotválni, ezek után segített..... :) De nagyon ügyes volt. :)
CSináltam pocakos képeket tegnap. Teszek fel g.mailre mindjárt. Napról napra lejebb vándorol a hasam.:)

Kép
bei

Lányok! Köszönöm a jókívánságokat!!

menion: természetesen megy továbbra is a drukk!!! Remélem mihamarabb megoldás születik a problémátokra, a legrosszabb a bizonytalanság, elég gáz, hogy senki sem tud határozott választ adni!! A legfontosabb, hogy babó jól van!!!!!

moncsi: a derékfájás engem is nagyon kínoz, éjszaka alig bírtam feltápászkodni, hogy elmenjek pisilni. ma készültünk a barátnőimmel az ikea-ba, de reggel sajna le kellett mondanom, mert ahogy lépek egyet, egész lenn a fenekemnél belenyilallik a derekamba és végig sugárzik a gerincemig.

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

titokbaba: itt vagy???? szerintem most mindenki neked drukkol!!! muszáj minden reggel jelentkezned, hogy ne izguljunk!! HOL VAGY?????

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Látom maradt a három baba!
Titokbaba:
Nekem a Dominál két nappal szülés előtt ment el a dugó.Kicsit rózsa szines volt és nyálkás.Bent voltam a kórházban és megmutattam a nővérnek is.Ő mondta,hogy ez az.

Menion!
Nagyon ügyesek vagytok!Sajnálom a tortúrát amin átmész.Nem hiányzik ez a sok hülyeség pont most.Mi is küldjük az energiát!!!

Balázsról és Zsófiról nincs hír?

Én is csinálok ma pocakképet.Nagyon lent van már nekem is a Doroti baba.
Tegnap megint elég sokat keménykedett de mindig csak délután húz bele.Most megint esik az eső.Kicsit tartok a jövő héttől,ha tényleg jön a frontocska fele társaság megy szülni.

Mindegy csak minden rendben menjen mindenkinél.

hadedit82

bei: megnéztem a képeket, háááááááát rajtad is látszik már, hogy vágjuk a centit :-). Én is hasonlóan vizesedek, pocak kúszik lefelé.......:-)

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Jó reggelt!

Menion: jó, hogy jelentkeztél, nagyon örülünk, hogy Annácska ilyen erős! Sajnálom a megpróbáltatásaidat, de valahogy annyira magyar ez a sztori! Minden esetre a kismami csapat továbbra is drukkol nektek a babókkal és a papákkal együtt!

Bei: megnéztem a fotókat és tényleg lentebb van a pocid, már amennyire én meg tudom szakérteni.

Nagyon izgi, hogy ki lesz a következő! És még csak november eleje van?

Nekem még se keményedés, se semmi - szerencsére. Mi még ráérünk.

Titokbaba: mizu?

cicóka

Sziasztok Lányok!

Még egyben vagyok :D! Édesek vagytok, hogy ennyire izgultok értünk!!! Nagyon jól esik! A nagyfiamnál nálam is úgy volt, hogy nyákdugó utáni napon szültem, de most ezek szerint másképp akarja a kicsi. Az éjjelem olyan nyugalomban telt, hogy ennyire jót még soha nem aludtam... Muszáj még a héten bent maradnia, mert holnap el kell intéznem az uram Karácsonyi ajándékát, pénteken még reklamálnom kell a függönyösnél :D, hétvégén pedig nem szeretnék bent lenni :lol: . Milyen sok nyűgöm van :lol: :lol: . No meg persze LKatának is igaza van, hogy a tüdeje miatt jó lenne a jövő hétig kihúzni. Igaz, hogy már nem kora baba, de a 38. hét a legtutibb már!

Moncsi:
Nekem szakaszonként szokott annyira fájni a tompor csontomnál, hogy megmozdulni nem bírok, aztán ahogy jött, úgy múlik. Csak sajnos egyre gyakrabban jön...

Cicóka:
:lol: :lol: Én a bernáthegyit jobban is szeretem, mint a spánielt! Hogy neked mekkora szerencséd van, hogy ilyen jófej kutyával álmodtál :lol: :lol: Istenem, mekkora hülyeségeket tud az ember tudat alatt összehordani :). Minden esetre örülök, hogy ilyen jó alapsztorit sikerült adnom neked északára :lol:

Menion:
Nyugalom!!! A hülyék ellen nincs orvosság, csak annyi, hogy nem szabad engedni, hogy lehúzzanak a szintjükre! Már csak azért se idegesítsd magad, mert a tej nagyon könnyen el tud menni akkor, ha stresszelsz! Örülök, hogy minden rendben van veletek, és ennyire szépen gyarapodik Anna. Anno, a 21 hetes babánál nekem is fertőzés miatt folyt el a magzatvíz. Tényleg nagyon kell vigyázni. Bár karanténban sem ülhet az ember. A lényeg, hogy hamarosan kint lesztek a csecsemő osztályon. Azt pedig végtelenül sajnálom, hogy a romanov lakosság miatt nem fogsz tudni jelentkezni nekünk! De megértem, hogy így cselekszel! Nagy ölelés neked!

Orsi:
Örülök, hogy minden rendben volt veletek tegnap, és jó eredményeid vannak! Te is pihenj!!

Annus:
Iza hogy van? Alvás jobb volt már mára virradólag?

Szóval a mondatom jön :lol: Remélem péntekig bent marad a fiatal úr! :wink:

Nagy puszi Nektek. Jövök még ma!

Kata

titokbaba

Menion!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz bent, de nemsokára túl lesztek rajta,hiszen Anna nagyon erős kislány. És tényleg próbálj meg nyugodt maradni..persze könnyű azt mondani, mi? Mindenesetre mennek a drukkok!!!!

Titokbaba!
Ha ilyen sok dolgod van még csak megérti a fiad és bent marad, amíg szeretnéd. :)
A barátnőm reggel hívott, hogy elindultak a kórházba 5 perces fájásokkal. :lol: :lol: :lol:

Moncsi!
Nekem is szokott keményedni, főleg éjjel. Meg néha rendesen olyan mintha szurkálnának késsel alulról. Én már tényleg csak akkor megyek ki a lakásból, ha fontos dogunk van és ezt elég nehezen élem meg.

Tegnap is egész nap itthon voltam, már minden ki van mosva, kivasalva, a lakás rendben...úgyhogy délután rávettem Zsoltit, hogy még menjünk el megvenni a maradék apróságokat. :)
Szinte mindent sikerült beszerezni, már csak 1-2 dolog van hátra.

Orsi!
A párásító egyébként szükséges?
Azt tudom, hogy ha nagyon száraz a levegő a szobában vagy légzőszervi problémája van a kicsinek, akkor nagyon hasznos, mert az öcsémnek is kellett annak idején.

Lányok!
Nektek, hogy lesz ha megszületik a baba? Lesz segítségetek? Egyáltalán ki hogy gondolja ezt a dolgot? Szükséges?
Nálunk mind a két nagyi tudna segíteni. De Zsoltinak még bent van szinte az összes szabija, így akár egész decemberben itthon lehet velem, aztán velünk. :)
Majd improvizálunk...:)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Orsi, Annus hol vagytok??? Minden ok???

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Én fogok rakni a radiátorra vizet.Az párásít majd.Meg ha néha kiterítek egy nagy törölközőt valahova a szobába az is párásít valamennyit.

Nekem biztos anyós meg a két sógornőm itt fog lebzselni egész nap de már felkészültem minden csatára.
Szeretik kioktatni az embert mindenről.Már most okítanak mindenféle dolgokról.
Cumis üveget tudatosan nem vettem mert nem szeretném teáztatni.Ha meg úgy érzem,hogy szomjas azért van az előtej.
A cumit sem pártolom annyira de azért vettem egyet.Azt mondják az első 3 hónapban fölösleges is.Ha sír úgyis fölveszi az ember.Én sem szeretném,hogy mikor mérges vagy ideges vagyok egy gumidarabot dugjanak a számba.
A Dominiknak volt és baromi sok ideig tartott mire leszokott róla és nem is tud szépen beszélni ha cumival tanul meg.
Még most sincs s betűnk.
De ha igényli akkor fogunk használni.

hadedit82

Jaj el is felejtettem írni, hogy az uram barátjánál megjött a bébi, Kristóf névre hallgat 3220 g, és 50 cm. Tegnap du 3kor született, rendes gyerek, mert a doki a múlt héten szabin volt, és 6-ára voltak kiírva :lol:

Béeen: megy a drukk a barátnődnek is :!:
Nekem lesz segítségem, anyukám és anyósom, na meg az uram is itthon tud majd lenni pár napot. Megbeszéltük, hogy a nagyik gondoskodnak a takarításról, főzésről és egyéb házimunkáról, egyébként pedig hagynak bennünket hármasban családdá alakulni. Az uram megcsinálja a bevásárlást, az egyébként is az ő dolga.
Szóval jó fejek, ők mondták (mármint a nagyik), hogy a legfontosabb ilyenkor, hogy én is sokat tudjak pihenni, és sokat legyünk háramasban, mert ez a legfontosabb.

cicóka

Na itt!

Voltama dokinál,levette a kenetet.Aztán bepislogtam magam CTGre,így holnap nem kell mennem.
Niki annyira mozgott,h majdnem értékelhetetlen lett a görbe.Folyton lerugta a vizsgálófejet...több mint fél órát feküdtem miatta.Amúgy minden ok,így holnap nem kell mennem.Zárva is vagyok.

Jövőhét csüt meg CTG,UH,doki.Szupi!

annus11

Áh Iza tegnap 6:40kor kelt,és este fél 10 után sikerült lenyomnom...úgy h napközben semmit nem aludt.Hajnalban rosszul is aludt,mellé kellett feküdnöm 5körül....álmában is nyűglődött,jöjjön már ki az a nyamvadt fog!!!!!

Niki meg este is tök aktív volt,azt hittem kikaparja magát :lol: :lol:

Amúgy zárva vagyok továbbra is,majd megmutizom a mai CTGmet. :wink:

Nálunk az uram lesz itthon pár hétig,amíg a picivel nem emhetek ki mindenképp!A többiek csak látogatóba jönnek,ha hoznak kaját is akkor piros pont :lol: :lol: :lol:

Menion!
Bár nem olvasod,de minden oké lesz!Tényleg nagyon erős a pici lány!Biztos hamar otthon lesztek és akkor minden könnyebb lesz!!!

annus11

Kép

Na íme az én örökmozgóm :lol:

annus11

Menion....szegényke :( nagyon nehéz lehetett lelkileg ez az egész tortúra hogy szoptas-ne szoptas :roll: Nem csoda hogy sírtál.
Remélem most már adhatod a tejedet a kicsinek és lesz is mit adni, szerintem ha rendszeresen üríted a melled akkor mindíg több tejed lesz. :)
DRUKKOLOK!!!

Titokbaba..örülök hogy elmúlt a fájás. :) Valóban jó lenne még egy hét.
Nyákdugó: Ez változó! :wink: Norbinál nekem a 39.hét közepén ment egy a nyák dugó egyik fele majd 2 nap mulva a másik fele, tök azt hittem szülni fogok. :lol:
Aztán még a 40. hét közepén is zárt volt a méhszáj és nem volt fájásom. :roll:
De akkor már tudtam, hogy lehet császáros leszek mert nem volt jó az NST és befektettek. :(
Cumisüveg: jó ha van otthon, ki kell sterilizálni majd jól eltenni a szekrény méllyére! :wink: :lol: Mert mi úgyis szoptatni fogunk, hajrááá a cicizés!
Tea meg nem kell egy újszülöttnek , sőt csecsemőnek is csak akkor ha már hozzátáplálás van!
Ahogy Hadedit is írta:-Ha szomjas a baba cicire kell tenni, az anyatej eleje szomjoltó , vizes :wink:
Norbi se kapott teát, csak mikor már tápszereztem is (tápszert is először kiskanállal adtam majd mam-os üvegünk volt mert az nagyon hasonlít a mellbimbóra) akkor néha egy korty forralt, lehűtött vizet vagy JANA babavizet kiskanállal hogy ne zavarja be a szoporeflexeit.
Ja és pocakfájás ide vagy oda nem segítenek ezek a babateák úgyse! :roll: Mi megjártunk minden lehetséges utat ez ügyben.
A legjobb volt a pocimaszírozás, szélcső, és a Gipe water gyógyvíz!!!
Ezt jó is ha megjegyzitek első babások(bár ne legyen rá szükség) mert nincs rosszabb egy pocakfájós babánál! :(
http://www.egeszsegbolt.hu/298-babaapol ... ellen.html

Megyek pihenni ma nekem is fáj alul a hasam! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: