A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Szia Vera!

nekem a szülésznőm tanácsolt, egy "kedvenc" csomag összeállítását is, arra az esetre ha este, éjjel szülnék, utána jól jöhet egy kis csokoládé, joghurt, kinek mi a kedvence.

Mivel elégé fáradtak leszünk utána, és szükség lesz az energiára. Ajánlott még rostos levet is, mert szülést követően egyből nemfogjuk kívánni a vizet.

Fényképezőt otthon ne hagyjátok.

Babucinak popsi törlő.

Ennyi jutott most eszembe, otthon megnézem a listám, hátha vmit én is kihagytam.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Sziasztok!

Hát látom elkezdődödött a baby-boom!!

NAGY-NAGY GRATULA MÁRTINAK A KIS ANISSZÁHOZ- olyan gyönyörű a neve!
SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK-SOK TEJECSKÉT KÍVÁNOK NEKIK!

Egyébként neki nem februárra volt kiírva a babuci? Vagy csak rosszul emlékszem?

Voltam ma NST-n, minden rendben, szerencsére mozgolódott Lilike, úgyhogy értékelhető volt a görbe.
persze hozzáteszem, reggel 9-re mentünk, fél 11-kor kerültem be, fél óra vizsgálat, utána pedig rohangászás egy doki után, aki aláírja az eredményt, mert az én dokim ma szabadnapos volt. Szóval fél 1-kor tudtunk hazaindulni. Totál kifáradtam, és minden héten ez lesz. :-(

Jövő héten megyek vérvételre is, ott kezdek reggel korán, aztán irány NST, utána meg mindenféle ügyeket kell intéznünk bank, stb., szóval lesz egy elég húzós napunk, de muszáj összekombinálnom az eseményeket, mert azért mégsem mehetünk heti 3-4 alkalommal Sopronba, amikor ott van elintéznivalónk.

Sógornőmnél még mindig semmi, zárt méhszáj, gyenge fájások egész nap, ha holnapig nem lesz semmi, akkor módosítják a kiírás időpontját és hazaengedik. Aztán ha tényleg jön a baba, indíts vissza :-)

Most jó, hogy írtad Chris a fényképezőt, én már most be fogom tenni a táskába elemtöltővel, plusz elemekkel együtt, nehogy aztán lemaradjon. Elég bánatos lennék, ha nem tudnánk megörökíteni a kis picuri születését :-)

Ma rájöttem, hogy egy dologtól van előre "kiütésem", magától a kórháztól. Ez a pár óra, amit ott töltöttem is olyan nyomasztóan hatott rám, hogy azt el sem tudom mondani.
Remélem 4 nap benttartózkodással meg fogom úszni a dolgot, utálom a kórházakat. Lehet az akármilyen luxus-kategóriás, meg otthonos, az akkor is kórház, hülyébbnél hülyébb szabályokkal és személyzettel... :-(

Na az üdítő/ásványvíz nagyon jó tipp volt szintén, anno emlékszem a szülés után azonnal vitamindús rostos levet akartam inni, úgyhogy a család szaladt a benzinkútra - kisvárosban nincs éjjel-nappali - és hozták nekem a vitaminbombát :D
Most azt hiszem egy doboz rostos levet fogok vinni, aztán ha kell, a párom kiszalad a Tesco-ba és hoz nekem, még szerencse, hogy a nap 24 órájában nyitva van, és a kórházhoz is közel van.

Nálunk a babának semmit nem kell vinni szerencsére, elég lesz az én pakkom is :-)
Most már csak azon kell gondolkodnom, hogy vajon mit hagytam ki??? Remélem semmit.
A fényképezőt ma odateszem, az ücsit meg ráérek akkor. Csak itthon ne maradjon, amilyen feledékeny vagyok mostanában, milyen leszek, ha beindul a szülés??? :oops: :D

Holnap megyek vizsgázni, lányzóm már jobban van, most mondjuk éppen elaludt; mamánál volt, míg mi a kórházban, még jó hogy nem vittem el, megőrült volna a várakozástól :-)

38. héten kell csak UH-ra mennem, pedig azt hittem, hogy a 36-on, de aztán kiderült, hogy csak annak kell akkor menni, akinek a 32 hetesen nem volt fejvégű a bébije, vagy valami gond volt.
Pedig már örültem, hogy jövő héten láthatom az én kicsikémet, de még várnom kell 3 hetet. :-(
Remélem, hogy még mindig koponyavégű, nagyon sokszor határozottan érzem, hogy fent rugdal a lábaival, de néha meg lent is érzek nagyobb rúgást. Nem tudom eldönteni, hogy hogyan is fekszik valójában.
Szívhang ma lent baloldalon volt, ebből gondolom, hogy talán valóban fejen van, de nem tudom, hogy jól gondolom-e?
azért bízom benne, hogy lent van a kis fejecskéje :-)

Megyek, még egy kicsit tanulok a vizsgámra, bár nem mintha ezen már olyan sok múlna, de hátha.

További szép napot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Megvolt ma a nagy doki látogatás. Baba 3200gramm és még 3-4 hét . Vajon mekkora lesz? CTG jó. méhszály zárt. Remélem január végén megszületik, mert a dokim is elmegy síelni. Pont február1-6-ig. Én vérvétellel vizsgálattal Uh-val és CTG-vel együtt végeztem egy óra alatt se. 9-re mentünk és 10 óra 20-ra itthon voltunk.

Gratulálok a kis Anisszához!

Én lehet hogy zizi vagyok, de nem emlékszem , hogy ki volt a Marcsi. ha megmondjátok akkor be fog ugrani. Bocsi ez bunkón hangzik de a táblában is kerestem.

Vera,

én a szülőszobára ha megengedsz egy észrevételt tenék be még egy papucsot, mert ugy egyikben zuhizol a másikban meg vagy. És bizti jól fog esni egy forró zuhany az is lazít ugye. Meg a csokit, szőlőcukit el ne felejtsd! Egyébbként utánna farkas az ember- Úgy kifárad, hogy egy tábla csoki egy ültő helyben. nekem mondta a szülésznőm ha éjjel szülök akor bizony nem lesz kajcsi fönnt az osztályon vigyek magamnak is szendvicset szülésutánra. Az István ilyen. Nem tudom a Sotén ez hogy van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Megtaláltam, BMO-ról van szó. Okés. Nagyon gratulálok mégegyszer és SOK TEJCSIT A KICSINEK!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok,

Bmo,

Gratulálok Anisszához, egészséget és sok tejcsit kívánok :)

Innentől nagyon izgi lesz a topik...

Hétfőn voltam először NST-n, minden rendben volt, jövő héten pedig UH, nagyon kíváncsi vagyok mekkora a kicsilány.
Mi is kész vagyunk már szinte mindennel, kórházi csomag is elkészült, ki tudja...

Andi

Kép
danidaniel

Bmo!

GRATULÁLOK!
Otthon szültél végül? Már csak azért is érdekelne, mert még nem volt 36 hetes a baba.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Katuci,

nekem meg ma jobb oldalon volt a mérő. A 32 . héten még a bal olsdalamon feküdt most pedig a jobbon. Maximum egyik oldalról ment a másikra. Az bizti, hogy Máté már nem fog visszafordulni olyan nagy. Szuerintem a te babád sem. Én is ugyanezeket éreztem. Nekem a doki mindíg néz UH-t.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Katuci,
Akarok persze, de most úgy érzem Dorkával maradunk örökre 2in1 :lol: Picit se zavarja, hogy folyamtosan keményedek laza kislány :D

Pati,
Örülök, hogy a csúnya barátunk meggondolta magát :wink: ha nem fáj az a fogad, akkor szerintem is várhat :roll:

Viki,
Köszönöm :D Örülök, hogy az uh szerint minden rendben veletek!

Márti,
Hatalmas gratula jó egészséget nektek, várjuk a képeket
Vendég

Hűűha
Isten hozta a csöpp lányt a Nagyvilágban! :)

Sziasztok!
látom lassan beindulunk! :)

Képzeljétek voltunk Tescoban, vettem két tetrát sajnos a nagy méretből nem volt.

ÉÉÉSSS Lehet kapni Y záródásu rugit!!! én eddig turin kívül sehol nem láttam és ez a legpraktikusabb a babának vagyis a mamának, mert így egyszerűbb öltöztetni.
Tegnap összeszedtem Áronomról levetett cuccokat, de nem találok egy csomó 56-os ruhácskát.. :( remélem anyumnál lesznek... :( Pedig volt két nagyon aranyos átlapolós bodykája... :(

A tescoban három van egybecsomagolva teszek fel képet... ebből kettő Y a harmadik bebújós, de lehet külön is kapni csak úgy drágább... Képzeljétek 12000 Ftot fizettünk a kajával együtt mindenrt... egy kicsit sokaltam, ezért otthon átnéztem és kiderült, hogy a nőci nem húzta le a baba holmikat... csak levette a csipogót róla. Háromból egyet húzott csak le... így ötezerrel kevesebbet fizettünk nem többet. Remélem ebből neki nem lesz gondja... de már nem visszük vissza reklamálni... :)
A sok kis vacak 250 Ft-os tétel tette ki a végső összeget... döbbenet mennyire nem ér semmit a pénzünk...

Az Andor holmik:

Ezeket ingyen kaptuk :oops:
Kép
Kép

A három utolsó, zöld, csíkos és a kék van összecsomagolva, ebből egyedül a kék bebújós.
Kép

Egyedül ezért fizettünk :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ez igaz nem Y de azért még könnyű ráadni mert legalább az egyik lábán leér végig a patentozás.

Kép

És a végén két kép a kedvenceimről! :)
Kép Kép

Áronom két napja hihetetlen nyűgös... nemtudom mi lehet vele, éjjel leesett mellőlem az ágyról is... egyész éjjel hánykolódik,. dobálja magát sír... hajnali háromkor apja levitte kakaózni hátha éhes... sokat nem javított a helyzeten.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszönöm a pocakdicsiket, de ha teljes fotó lenne jobban látszana, hogy nemvagyok egy nádszál típus :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pandácska már neked sincs sok hátra!
Én a 38. héten szültem... nemrég még azon izgultunk, hogy maradjon még bent a lánykád! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Gratulálok mindenkinek a szép babaméretekhez! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vikci!

3200 g? Atya világ, gratula, mondjuk ti mindketten elég magasak vagytok, úgyhogy biztos szép nagy gyerkőcötök lesz...
Az jó ha még zárt vagy, innentől azért ne ugrándozz sokat otthon, semmi ablakpucolás, stb.
A csokit/ szőlőcukit majd az utolsó pillanatban veszem meg, mert amilyen vagyok (hisz ismersz) egyik álmatlan éjjel kimennék a kórházi csomaghoz és onnan falnám fel az egészet. :oops:
A rostos üdítő és papucs jó ötlet.
Január vége mindjárt ittvan!

Chris!
Mikor mész CTG-re? Én 16-án először, jó lenne majd egy vizsgálaton összefutni...

Kata!
A fényképezőt nem sajnáljátok, h. esetleg ellopják a kórházban? Mi is viszünk, de a párom majd hazaviszi magával (egy kicsit drága volt ahhoz, h. lába kéljen...)

Drukk a vizsgádhoz!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Mamacka!

Mi meg úgy jártunk a Tesco-ban, h. a 7 db-os rugdalózós csomagban, ami szintén nagyon jó áron volt (fehér pamut, egy macival) 8 db rugi volt: valaki hozzácsomagolt az 52-es méretekhez egy 1 évesnek való méretűt is...
(mondjuk még mindig jobb, mintha 6 db lett volna benne).
Áron babáról: hihetetlen szép kék szeme van a fiadnak, van elég seprűd otthon a lányokhoz?
:lol:

Kép

Kép
nagy vera

Vera
Köszi! :) Szerintünk is gyönyörű! :)

...és lesz még egy pasi :roll:

Kíváncsi leszek, hogy mennyire fognak hasonlítani, amúgy mi mindketten kék szemű tejfölszőke szörnyetegek voltunk apával így sok választási lehetőségük nincs... :)

Én is összeszedtem a kórházi listát, hátha valaki meríthet még belőle valamit:

Kórházi lista

Érdemes két táskába csomagolni, külön a kórházi, külön a szülőszobára szánt holmikat.

Gyerekágyra

- Két pár papucs (egyik zuhanyozni, másik járkálni).
- Köntös, zokni.
- 2 törülköző + 1 kicsi a szülőszobára (az egyik az alvég tisztán tartásához, nem árt ha piros)
- Mély gombolású vagy szoptatós hálóing, minden napra egy.
- Szüléshez ruha, lehetőleg rövidebb elöl gombos hálóing.
- Tenna maxi betét (gyógyszertárban kapható, az intimbetét kevésnek bizonyulhat)
- Szoptatós melltartó (2), elég az utolsó hónapban megvenni
- Melltartóbetét vagy tejgyűjtőkagyló (pl. Avent Isis, Medela)
- Mellszívó
- Mobiltelefon, ha van, vagy tudsz kölcsönkérni. Telefonkártya, aprópénz
- úszógumi, vagy gátmetszés után ülést segítő párna.
- Szoptatós párna (én a szülőszobán és a gyerekágyon is hasznát vettem)
- hasleszorító bugyi, fűző (igény szerint)
- műanyag tányér, evőeszközök, pohár, konyharuha
- Tisztálkodószerek: illatmentes szappan (a baba had tanulja meg a mama illatát), illatmentes dezodor, fogkefe, fogkrém, fésű, hajgumi, sampon, hajszárító, puha wc papír, konyhai papírtörlő is nagyon jó (fürdés után is ajánlatos először ezzel megtörölközni utána a piros törölközővel)

Gyógyszerek:
- Algopirin
- Orbáncfűolaj
- Glicerinkúp
- Aszaltszilva
- instant szoptatós tea
- Garmastan
- Körömvirágkrém

Babának:
- Y elöl patentos rugik minden napra (van ahol adnak a babának ruhát)
- bodykák
- kis sapka
- zokni
- tetra textilpelus kb 3-4 db
-eldobható pelenka, popsitörlő, popsikrém ha nem ad a kórház
- tetra fürdőlepedő 2 db (nem frottír hanem pelenka anyagú)
- kis pléd a huzatos folyosóra
-popsitörlő

Iratok:

- Személyi igazolvány
- TAJ-kártya,
- kismamakönyv
- leletek
- 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- apasági nyilatkozat, akik élettársi viszonyban élnek
- esetleg a babaértesítők
- toll, papír
- esetleg a borítékok, ajándék (van aki a hat hetes kontrollon adja oda)

Szülőszobára
- Ivólé, málnalevél tea, vagy szénsavmentes ásványvíz
- Szendvics szülés utánra
- Szőlőcukor, citrom a vajúdás közben
- Zokni (sok kismaminak fázik a lába)
- apának játszóruha, papucs, szendvics
- kamera, fényképezőgép, mobiltelefon
- egy db textilpelus törölgetni az arcot ha valakinek jól esik
- tenna bugyi, betét (van ahol adnak) az elfolyó magzatvíz felfogására.
- orbáncfű és búzacsíraolaj a gátmasszázshoz, ha gátvédelemmel szeretnénk szülni (a szülésznővel érdemes egyeztetni)
- rugi, kispléd, kis sapka a babának!

Hazamenetel:

(Elég ha apa hozza be, de érdemes már otthon összekészíteni!!!!)

- hazamenetelhez ruhák kisebb méretű kismamaruha (a pocak eltűnik, a terhesség előtti ruhák viszont majdnem biztos, hogy szűkek, a pocak kb akkora még, mint 5 hónaposan)
- autósülés a babának
- hazavivős ruci az évszaknak megfelelően

Mivel vannak mindennapos használatban levő dolgok amiket magunkkal kell vinni, nem árt ha a kórházi lista kinyomtatva ott pihen az összepakolt táskában a 36. héttől, mert a hirtelen fejetlenségben sok minden kimaradhat! Én legutóbb még olvasni is alig tudtam a listámat akkora izgalomban voltam! :) :) :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Áronom bilibe pisilt!!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vera!

Még nem sikerült bejelentkeznem, jövő héten szeretnék vmikor menni CTG-re.

Még egy fontos eszembejutott a SZŐLŐZSÍR, LABELLO. Azt mondta a szülésznő, hogy eléggé száraz a levegő a kórházban, és jól fog jönni ez is a szülés után.

Mamacka!

A C&A-ban is leárazások vannak.Vannak nagyon jó végig gombolos body, olyan amit nem kell a babócák fején áthúzni. Szerintem nagyon praktikus. 2 db volt 890.-

Kriszti

bchris

Mamacka,
Gratula az első bilis pisihez :D
Vendég

Sziasztok!

Vera,

hát igencsak nagy. Mi is a fényképezőt csak a szülésre visszük be. Szerintem is veszélyes lopás miatt. Aztán majd behozza Béci másnap is.

Mamacka,

nagyon cuki rucikat vettél. Én már attól tartok, hogy nem lesz jó az 52-es méret. Pedig annyi cuki rugim van. Már ki vannak mosva és ki is választottam, hogy melyikben lesz életében először.
De ezek szerint új ruciba kell beleszeretnem.
A körömvirágkrém az a gátseb miatt kell ugye? Orbáncfűolaj az meg a pocakra? Glicerin meg az aszaltszilva emésztésre? Csak tisztába teszem, hogy jól gondolom-e. A garmastan az mire jó?
Én még Arnicára gondoltam, hogy viszek, mert az vérzéscsillapító.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mamacka!
Köszönjük a kimerítő listát.... tényleg nagyon sok minden kell, így összeírva. Nekem még a házassági anyakönyvi kivonat másolatot kell beszerezni, aztán talán nagyjából minden megvan.
Ez az anyakönyvi kivonat is egy akkora hülyeség, majdnem úgy néz ki, hogy az eredeti csak addig jó, míg kiadják.... :shock:

Vikci!
Szerintem legyél nyugodt, az 56-os méret jó az ekkora babákra is! A lányom 6-7 hetes koráig tudta hordani az 56-ost, akkor volt olyan 4,5-5 kg körüli. Szóval szerintem egy darabig nyugodtan jó lesz. Amúgy is szerintem a nagyobb súllyal született babák szoktak veszteni a súlyukból valamennyit.
Vikike "csak" 3 kg volt, szóval neki untig elég volt az 56-os. Egyébként így kimondva nagynak tűnik, hogy már most 3200 gr, aztán amikor megszületnek, olyan kis pindurkák még a 4 kg-osok is :-) Jó, van azért különbség egy kisebb babához képest, de azért nem olyan óriási.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Boeske, Márti kórházban szült, pont a korai időpont miatt, de egész rendes volt mindenki. Hétfő este folyt el a magzatvíz, és nem sürgették nagyon... Ettől még persze külön aggódás lehetett neki, hogy be kellett menni a kórházba... Na, a többit majd ő. 4 napot kell bent maradniuk, úgy néz ki.

meri

Meri,

akkor az Imrében szült szerintem, mert a 11. ker van megadva tartózkodási helynek. Nagyon jó kórház. Szintén bababarát, meg nagyon jó szülésznők és dokik vannak ott. Ennek örülök, hogy jó kezekbe került. Mert azért a Szabolcs utca pl. nem a legjobb hely . Csak megnéztem, hogy hol szülhetett. Ezért írtam le.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci
52 is van? én csak 50-esről meg 56-osról tudok... azért 56 nál kissebbet én nem vennék csak korababának.

bchris
Én ott nem láttam pedig keresgéltem... ott csak egy pizsit vettem a manónak.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Chris!
Nekem a 459-1500/3216-os számon sikerült sokadszorra bejelentkezni úgy 11 óra körül tegnap (előtte végig foglaltat jelzett a szám).
A szülésznőm azt mondta, h. érdemes a vizsgálaton rögtön időpontot kérni a köv. vizsgálatra....

A Labello jó ötlet!

Mamacka!
Szuper! Akkor nemsokára csak 1 manónak kell vennetek pelust már!

Tényleg lányok a manit mikor szokás odaadni a dokinak és a szülésznőnek? Közvetlen szülés után?

Vikci!
A Garmastan a kirepedezett mellre jó, meg ha begyulladt a mell (legalább is ez van a dobozára írva).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Elfelejtettem megírni (bár lehet, h. már tudjátok):

Pár napja voltam benn a munkahelyemen a munkaügyön és megkérdeztem Őket, h. hogy van ez a TB kifizető hely, meg egyszeri anyasági segély, családi pótlék, stb...

Azt mondták, hogy idén januártól elvették a munkahelyektől ezt a TB kifizetőséget és a családi pótlékot és az anyaságit a Magyar Államkincstárnál lehet igényelni. Mivel állítólag idén jan. 1-től került át ez hozzájuk készüljünk fel a totál fejetlenségre és 1 napi hideg élelemre.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Gratulálok Mártinak a kis hölgyhöz és mindkettejüknek jó egészséget kívánok! :D

Mamacka!

Szépek a rucik és a bilibe pisilés is szuper! :wink:

Vera!

Ami a pénzt illeti,van aki a hazajövetelkor adja oda.Én úgy szeretném,hogy a szülés után a férjem odamegy a dokihoz és odaadja neki.Szerintem az a biztos,mert a bentlét alatt ha bármire szükségem van csak megkeresem és nehogy a végén még azt higyje,hogy nem kap. :roll: Jajj ez a tortúra de nincs kedvemre,ami a családellátás körül lesz. :evil:

Én tegnap voltam az első CTG-n.Annyira rossz volt.Iszonyú meleg volt benn,itt nem is nézik a méhösszehúzódást,csak a baba szívét,de azon se értem mit.Az enyém szép volt,ehez képest 3* annyit voltam bent,mint más,mert a nőci szerint nem volt jó.Mire kérdeztem miért arra nem igazán reagált.Végül olyan fejjel jöttem ki,mint a rák,mert úgy felidegesített,meg annyira melegem volt,mentem a dokihoz,aki meg azt mondta,hogy minden tökéletes.A méhszáj teljesen zárt,Uh-ot most nem csinált.Jövő szerdán megyek megint.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Mamacka!

Szép kis rucikat vettél a kicsinek! :) És gratula a bilibe pisiléshez!

Pénz: én Petinél a varratszedéskor adtam oda a dokinak, ésmost is így tervezem.Nem hinném, hogy azt hiszi majd, hogy nem kap, mivel végig magánrendelésre jártam, meg szültem már nála egy gyerkőcöt. :)

Eszter!

Sajnálom a ctg-n történteket! :( Nekem is az a bajom, hogy annyira meleg van a várókban itt is, hogy tegnap is Petit totál egy bady, naci-ra levetkőztettem bent, de magammal mit csináljak, én nem vehetem le a felsőmet, ha melegem van :?

Vera!

A garmastant viszont minden szopi előtt le kell mosni, ami nem kis macera egy újszülöttel! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

Persze az más,ha te már szültél a dokidnál.Az enyém más,mert én 3 hónapja kerültem hozzá,neki nincs magánrendelője így a kórházban fogad mint privát beteget.Érted?! :lol: Én ezért akarom neki szülés után mielőbb adni,mert annyi rosszat olvasni,hallani,nehogy nekem utána esetleg ne legyen velem rendi!

Ruci!

Épp ezt éreztem én is .Az aszisztensnő mezítláb,papucs és egy szál köpeny,én pamut térdzokni,farmer,bundás hótaposó.Most mit vegyek le? :roll: Olyan volt a fejem,mint a piross paprika! :roll:

Kép

Kép
anubias

Mamacka ,

azt elírtam véletlenül.

Egyébbként berepedezett mell bimbóra a legjobb az anyatej. Most volt itt a védőnéni. Ő is azt mondta, hog ysima vízzel kell a bimbót lemosni szopi előtt. És ha vége a szopinak akkor egy csepp anyatejjel kell bekenni, hogy védjük a kiszáradástól. Merinek teljesen igaza van, hogy a steril kendő kiszárítja ezáltal kisebesedik stb... Mondjuk ez az én álláspontom.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Eszter én is jövőhéten szerdán megyek legközelebb. Kíváncsi leszek milyen lesz , mert most nem mondtak rá semmit. Most azt sem tudom, hogy ez jó vagy nem. Meg mi a jó és mi a nem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Eszter!

Így már értem ! :lol:

Vikci!

Az igaz, hogy az anyetej a legjobb a repedezett cicire, de ha már nagy gáz van, akkor azért nem lesz elég, de remélem nem lesz nálatok szükség másra! Amúgy nekem anno az Avent bimbóvédő krém vált be és azt nem kell lemosni szopi előtt!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vera!

Sikerült bejelentkeznem CTG-re, jövőhét csütin megyek. Előtte lehet hogy elintézem a remélhetőleg az utcsó labor vizsgálatot is.

Kriszti

bchris

Vikci!

Nyugi,ha bármi gond lett volna akkor biztosan szólnak,nem engedtek volna el csak úgy.Úgyhogy szerintem ha nem mondtak semmit,akkor az jót jelent.Nekem az a gyakorlati tapasztalatom,hogy otthon én is szopi előtt leöblítettem sima csapvizzel és szopi után nem töröltem meg,hanem hagytam rászáradni a tejet.Ez idáig ok.A kendőt én a kórházba gondoltam,mivel császár után lehet,hogy az ágyból is nehéz lesz felállnom,illetve ha úton kell szoptatnom,mondjuk kocsiba,akkor jó lesz a kendő,mert praktikus.De a mindennapokba én is a csapvizes öblítést fogom megint használni.Sajna ha egyszer baj van a melleddel,akkor viszont az anyatej önmagában nem gyógyítja meg,kell valami krém is,illetve nekem itt jött a bimbóvédő,amit most is használni fogok.De irígylem akinek nem kell.nekem érzékeny a bőröm nagyon és az egyik sajna borzasztó csúnya lett annó,alíg bírt helyrejönni.Most inkább bimbóvédővel kezdek.De ez is annyira alkati,úgyis érezni fogod. :wink:

Viki!

Én is ilyen avent krémet vettem,mert szimpi volt,hogy nem kell lemosni,remélem nem is lesz rá szükség,de ha mégis én is viszem magammal már a kórházi pakkba. :wink:

Reggel annyira megijedtem,mert nem ébredt velem együtt a baba és vagy 15 percig meg se moccant hiába keltegettem.nagyon megijedtem.Szerencsére azóta aktívan mocizik! :D Olyan rémes,hogy ennyit pánikol az ember.Amikor Bálintommal voltam terhes sosem jutott eszembe ,hogy baj lehetne, és nem is lett.Aztán ugye jött pár sikeretelenség :cry: ,meg ugye öregebb lettem 10 évvel :roll: és annyira egy hülye liba vagyok. :lol: Folyton félek valamitől.Bárcsak már kint lenne. :? :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!Hú, nem is tudom hol kezdjem....Nem volt internetünk pár napig, ezért nem írtam, és reagáltam.Először is GRATULA az első babához a topicban, és várjuk a beszámolót és a képeket!!!

Ma voltunk ctg-n, meg uh.-on.Már 3150gramm Martinka, és képzeljétek:FEJVÉGŰ FEKVÉSBEN VAN!!!!Eddig medencevégű fekvésben volt, és most nagyon-nagyon jó volt hallani, hogy már megfordult!!!! :D :D :D CTG-re nekem sem mondtak semmit, legközelebb 1 hét múlva kell mennem, ha addig nem lesz semmi riadó.A doki szerint már bármikor jöhet...Mondjuk nem bánnám, szerencsére szép nagy baba, és teljesen egészségesnek látszik.Még mindig nagyon sokat mozog, és nagyon-nagyon sokat keményedik.Teszek fel képeket az új otthonáról!!!

Vikci:Úgy látom, nem sok különbség van a babáink között...Anyud jobban van?És te hogy vagy?Keményedsz te is?HOL VANNAK AZ IGÉRT KÉPEK???

Panda:Te hogy bírod még?Nem akar még jönni Dóra baba???

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Viki!

Igen, már én is tudom, h. le kell mosni ezt a típusú kenőcsöt...
Valaki ajánlotta, h. ez szuper meg nem kell lemosni, erre én gyorsan megvettem...Hát ez lett a vége...
Mindegy, majd énis a tejcsit hagyom rászáradni...

Eszter!
Énis rögtön megijedtem, amikor egyik reggel nem mozgolódott, dél körül már ott voltam, h. bemegyek a kórházba, amikor megijedt a kismanó a sok doktorbácsi emlegetése hallatán és azonnal mocorogni kezdett...
Nem lesz semmi baj, csak valószínű tényleg egyre kevesebbet fognak már mocorogni...
De igazad van, csak akkor fogunk megnyugodni ha már kinnt lesznek egészségesen...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Kép Kép Kép Kép Kép

Íme a képek a szobáról!!!

szemokzsu

Zsu,
Nagyon jó lett :wink: Szép nagy babád lesz neked is :D Én most úgy érzem, hogy messze a szülés persze keményedek, de ez az érzésem :roll:
Vendég

Sziasztok!

Zsu,

szupi lett a szoba. Hát igencsak egyformák a babáink. Még a végén egy napon is fogunk szülni. :-) Te is reménykedsz mi, hogy előbb kibújik? A gép írt jan.29-et is. Én nem bánnám.
Te hogy keményedsz? Mert nekem néha az egész pocim bekeményedik. Van hogy a hasam alja szúr, mint a franc. Most nem tudom melyik jósló melyik nem. Vagy egyáltalán van-e valami.
Még a kórházi csomagomat össze kell raknom a hétvégén.
A méhszájad milyen? Nekem ugye teljesen zárt.

Néhány kép,

Apával fa leszedés előtt.

Kép

Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Na jó mégegyet:

Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szép estét!

Sógornőmnek megvan a babája!
Normál szülésnek indult, délben burokrepesztés, de sajnos még homeopátia meg oxytocin ellenére sem nyílt a méhszáj, 2 ujjnyira tudott csak tágulni. Aztán sajnos a baba szívhangja lelassult 110-re, úgyhogy este fél hétkor császár lett belőle.
De ez volt a szerencse, ugyanis szegénykének rá volt tekeredve a köldökzsinór a nyakára, meg belekakilt a magzatvízbe, amiből beszippantott, úgyhogy most a koraszülöttön van megfigyelésen.
De egyébként teljesen egészséges, 3,5 kg, 52 cm, Cecíilia Lilla.
Nagyon édes.:-)
Még csak fényképen láttam, sajna nem tudjuk meglátogatni őket, mert Viki még mindig elég beteg, sőt már a páromra is átragasztotta. Úgyhogy megvárjuk, amíg hazajönnek.
A kismama jól van, jól viselte a császárt, csak az előzményeket viselte nehezen. Egész éjjel nem aludt, mert 5 perces fájásai voltak, plusz még egész nap vajúdott, az oxytocin meg totál kikészítette, úgyhogy teljesen kifáradt.
Azért ezek a babucik mindig jelzik, hogyha baj van. Ha hüvelyi úton született volna, ki tudja a köldökzsinór mit csinált volna vele. Még belegondolni is rossz.. :cry:
Nem volt könnyű nekik, de szerencsésen alakultak a dolgok végül.

Most már még jobban érzem, hogy közeledik a vége, ilyenkor mindig átélem lélekben a lányom születését, ha valaki közeli ismerős v. hozzátartozó szül. És akkor elkezdek gondolkozni, hogy vajon Lilikével milyen szülésünk lesz, minden rendben lesz-e, megy-e majd minden mint karikacsapás, vagy sem, stb. stb.

Vikci!
Nagyon helyes kismami vagy! Édesek vagytok a pároddal :-)

Szemokzsu!
Szép lett a baba-birodalom!

Garmastanhoz:
én soha nem használtam Vikivel semmilyen krémet a mellemre, soha nem repedt ki. Szerintem ez teljesen egyéni, hogy valakinek kireped-e vagy sem. Pedig Viki igazi "vérszívó" típus volt, nagyon tudott enni.
Szerintem is az egyik legjobb gyógyír az anyatej.
Ha pedig begyulladna a melle valakinek, akkor a legjobb módszer az elmulasztásra a folyamatos szoptatás és fejés.
Sokszor azt mondják a védőnők, hogy olyankor ne szoptassunk, stb. stb., adnak ilyen "okos" tanácsokat, de pontosan az segít, ha szoptatunk, többször mint a megszokott.

Megyek, mert Viki még mindig nem akar aludni, az apjával eszetlenkedik egyfolytában, most már muszáj ágyba cipelnem. Teljesen megkeveredik az alvása, ha nem jár oviba. Ilyenkor még 11-ig is képes fent lenni, reggel meg még 9-kor húzza a lóbőrt!

Jó éjt mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci!

Gratulálok a sógornőd babaájához. :D Egyébként lőjetek le,ha hülyeséget mondanék,de nem értem,hogy miért nem nézik meg rutinszerűen a szülőszobára érkező nők babaáját és akkor esetleg lehetne tudni,hogy a nyakán van a zsinór.Mert ez a sokadik ilyen sztori amit hallok,én is így születtem,na jó akkor nem volt még UH.Szóval én ezt nem értem.Jobbulást a kislányodnak. :wink:

Vikci!

Szép nagy pocakod van ám neked is. :D

Zsu!

Gratulálok a babasarokhoz,nekem is nagyon tetszik.

Én tegnap varrogattam.Babalepedőket a bölcsőbe,meg paplanhuzatot,meg pelustartót,amit a kiságy oldalára kell patentolni.Aztán este úgy 11 körül megint nagyon fájtam.Ilyenkor annyira megijedek,mert annyira tud fájni,hogy azt érzem,ha ez nem múlik el mindjárt kijön a baba.Annyira lent érzem hogy nyom. :roll: Pedig szerdán azt mondta a doki,hogy a méhszáj totál zárt,tehát gondolom ez csak érzés,de nem jó.Jövő szerdán mondja meg a doki a császár időpontját.Már nagyon várom,hogy tudjam hol a vége az útnak. :wink:

Szép napot!

Eszter

Kép

Kép
anubias

Panda:Én is úgy érzem, hogy messze a szülés, sokszor meg olyan mintha éppen szülni akarnék..Nagyon keményedik a pocim, főleg este vagy ha sokat ülök.

Vikci:Hát igen, én sem bánnám ha meglenne előbb, a párom 28.-án született, mindig azt mondja hogy olyan jó lenne ha Martinka is akkor születne meg.Én viszont azt sem bánnám ha előbb...Szerencsére szép nagy baba már most.Kaptam képet is, de már alig lehet látni, olyan kevés szegénykém helye...Nekem is az egész hasam keményedik, sokszor olyan mint a beton, sokszor mikor megyek ki éjszaka is inni, nagyon-nagyon kemény.Egyébként a méhszáj nekem is teljesen zárt.Nagyon JÓK a képek, na ezen már látszik hogy milyen szép nagy poci!!!Aranyosak vagytok!!!Te nem vizesedsz mostanában?Tudsz még aludni?

Katuci, Anubias:Köszi a szoba dicséreteket!!! :D Sokszor már nézem a kiságyat, és arra gondolok hogy milyen jó lenne ha már Martinka ott lenne benne, és végre a karjaimba vehetném amikor csak akarom!!! :D Olyan közel van, mégis olyan hosszúnak tűnik..

szemokzsu

Sziasztok!

Kata!
Gratula a sógornődnek!
Nekem is halálfélelmem van a köldökzsinórral kapcsolatban: az előző 4D-n totál látszott, h. a babócám nyakán van az egész, ráadásul (igaz 30 évvel ezelőtt) az egyik unokatesóm így halt meg születés előtt még az anyaméhben...Ezt mondtam is a dokimnak, akinek az volt a válasza: oké, de mit tegyünk? Vegyük ki azt a gyereket idő előtt? Jövőhéten lesz UH-om is, majd megkérem őket, h. nézzenek köldökzsinór áramlást is...(Ráadásul nekem is és az öcsémnek is többször meg volt tekeredve a nyakán).

Vikci!
Szép nagy a pocid!!! Már én is keményedek sokszor (főleg, amikor a párom kátyús uton megy kocsival, na olyankor sokszor sziszegek).

Zsu!
Szép lett a szoba, nemsokára a karodban lehet a kisfiad...

Eszter!
De jó, te legalább már látni fogod a végét...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Azért annyira ne aggódjatok a köldökzsinór miatt. Általában nem okoz gondot, ha a nyakára tekeredik. (Barna is így született.) Sőt, most szült egy ismerősöm, igazi csomó volt a köldökzsinóron, és simán megszületett a baba. Persze tudom, megszorulhatott volna, és akkor nagy a baj, de ha mindenen parázunk, az nem jó.
99,9% az esély mindenkinek az egészséges babára.

Az én hasam is sokat keményedik, és egyre kevesebbet mozog a baba. Az orvosom már hetek óta csak hümmög, ha a hasamat nézi, annyira lenn van már. Persze ez nálam semmit nem jelent, úgyhogy én erre mindig csak azt mondom, hogy ha így megy tovább, a végén még 3 hét múlva szülni fogok. :D :D :D

Anubiás!
A szülőszobán CTG-t csinálnak rögtön, és ott azért kiderül, ha gond van.

Szóval türelem, élvezzétek ki a végét is!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Én is anyatejjel kentem be mindig, amikor becsomósodtt akkor meleg zuhany alatt egy kicsit kifejtem... mindig csak annyit fejtem, hogy ne növeljem a termelést, de szerintem azért nem árt egy tubus Garmastan én egy-két alkalommal kentem rá.
Mosni valóban nem szabad, sem semilyemn módon sterilizálni én max langyos vízzel lemostam.

Vera
Mi a hathetes kontrolon adtuk oda pénzt.
Szerintem se aggódj túlzottan, ez elég gyakori... amikor még csöpp volt manó mindig figyelmeztettem, hogy nem túl nagy ugrabugra, semmi csomó meg nyakra tekeredés
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vikci
Jó nagy már a poci!!! :shock:

Szemokzsu
Gratulálok a beforduláshoz és a kuckóhoz! :)

Viki
Lehet, hogy le kell mosni, de nem is kell mindig rákenni csak szükség esetén annyi lemosást meg ki lehet bírni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Kaptam Meritől egy szép sms-t:

BIANKA MEGSZÜLETETT 23.15-kor, 52 cm, 3150 g.

Gratulálok, sok boldogságot és sok tejcsit kívánok!!!

:D :lol: :lol:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Vera,Mamacka:Köszi a dicséreteket,meg a megnyugtatást, az ember tényleg csak akkor nyugszik meg igazán ha a karjaiban tarthatja a babát, és látja hogy minden rendben!!!Már nagyon itt a vége, remélem nem fogom túlhordani!!!

NAGY-NAGY GRATULA MERINEK!!!!SOK_SOK TEJCSIT,ÉS EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK NEKI!!!!!!!!!

szemokzsu

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a dicséreteket.

Zsu,

én éjjel vagyok vizesebb. Már alig tudok aludni. Délután mindíg muszály lepihizni egy órát, hogy kibírjam . Bár ilyenkor éjfélig fennt vagyok, de nem baj. Most erre álltam be. A kezem nagyon szokott fájni. Vigyázz te is a vízzel. Nekem a terhesgondozóban mondták, hogy eyg kismami egyik héttől a másikig 10kilót hízott a víz miatt. Azt is mondta a nyanyus, hogy néha egyek inkább tejberízst, mint valami sósat. Én meg azt úgy is fele víz fele tejjel csinálom édesítővel. Így nem is hízlal annyira.
Most azt találtam ki alvásra, hogy egy nagy párnát elővettem és azt teszem a pocim alá.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

GTARULÁLOK MERINEK! NAGYON SOK ÖRÖMET KÍVÁNOK+PERSZE TEJECSKÉT.
VÁRJUK A KÉPEKET.
:lol: :lol: :lol: :lol:
TITOKBAN MEGSÚGOM EZT NEKED NEM IS MONDTAM VERA, HOGY A MÚLTKOR EZT ÁLMODTAM, HOGY ELŐBB SZÜLT. UTÁNNA PANDI JÖTT. LEHET, HOGY BEJÖN AZ ÁLMOM. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci:Igen, ezt sajnos nem tudjuk elkerülni, sokszor nekem is nagyon fáj a kezem, alig birom behajlítani, és éjszaka nagyon zsibbad!!!Meg mostanában nyilal ott lent is, :oops: nem tudom hogy írjam ezt le, nem annyira lent, hanem a hasam alatt közvetlenül, és már picit lila is ott...Nem tudom mi lehet ez... :roll: Úgy szeretnék már én is szülni, nagyon BOLDOG lehet most Meri!!! :D

Vera:Nem tudod, rendesen szült, vagy császárral???

szemokzsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: