Tike!
Regényt írtam, erre utána olvastam, hogy a csajok pont ugyanazokat az érveket írták

. Szóval csak bőszen helyeselek

.
És bizony nekem is eszembe jutott már a Czigka-féle érv is

. Ráadásul, ahogy többen írják, nem marad egyedül később, de azért azt se felejtsük el, hogy ti sem maradtok egyedül vénségetekre. Mi van, ha az egyszem gyereked külföldre megy, vagy épp nem lesz rátok kíváncsi, csak havonta. Én nagy családot szeretnék, hogy legyen, aki rámnyitja majd az ajtót, legyen kinek sürögni, mikor ittmaradok egy morgós vénemberrel

.
(Tudom béna érv, de a lelkészünk - 32 éves - 3 tesójával és a szüleivel egy 24 négyzetméteres szolgálati lakásban élt kiskamasz koráig! Ő ma 3 diplomás lelkész, az egyik tesója szintén diplomával egy református magánóvodát vezet, a másiknak két diplomája van, de gyesen van otthon a 4. gyerekével, a legkisebb meg most jár egyetemre. Szóvalmég a taníttatással se lehet takarózni

. És persze a szülőknek most sincs sokpénzük, mivel a papa nyugdíjas lelkész.)
Korkülönbség:
Én szerettem volna kis korkülönbséget (1,5-2 év), de az égiek nem így gondolták. Azóta már többször rájöttem, hogy mennyire jól van ez így, mert 2 ilyen kicsi gyerekhez rengeteg türelem kell, én viszont inkább a tűzrőlpattant típus vagyok,ami ugyan nem a gyereken csattan, hanem az apján, de azért férjnél maradni sem ártana

. Szóval nekünk nem lett volna való a kis korkülönbség

. Ráadásul tegnap voltunk babanézőben, ahol a nagy 19 hónapos, a kicsi 1. A nagy totál ki van fordulva magából, és máig nem alussza át az éjszakát, a kicsi folyamatosan sír, ha nem eszik, vagy alszik, a szülők pedig szegénykéim csak panaszkodni tudtak, és iszonyatosan ki vannak merülve

. Ez igen távol van az ideális családmodelltől

. Apa félkomolyan meg is jegyezte, hogy talán neki nem is kéne még újabb baba, legalábbis abszolút nem bánja, hogy még nem vagyok terhes. Olyan jól elvagyunk most...
Úgyhogy most én is eléggé elbizonytalanodtam, ami a babaprojektet illeti...

. De az égiekre bízom, ahogy eddig is, mert nekünk bejött

.
GYED: Én most maxot kapok. Ha még a gyes ideje alatt összejön a kistesó, akkor ugyanannyi pénzt fogok kapni, mint most? Nem a minimumot?
Kispocok!
Olvadozom azokon, amiket mostanában Nimródról írsz

. Kicsit irigy vagyok, hogy ő már ilyen nagyfiús, másfelől meg mégis úgy érzem, hogy az enyémem még üljön csak a szoknyámon

.
Boo!
Szomszédolás király

! Én is tök jóban vagyok a szomszédommal, de apa összekapott velük (mert minden közös teendőt mindig apa intézett jófejségből, most meg már azt hiszik, hogy ő vmi házmester, vagy karbantartó

). Így is hívogat a csaj, csak olyan kellemetlen

.
Épp ma mondtam apának amúgy, hogy alig várom a tavaszt, hogy megint bandázzak veletek, meg a kölykökkel. Hiányoztok

.
Mamatali időpontja?!?!?! Péntek?!?!?!