Csibe!
Képek tök jók

. Kiara is tökre változik, egyre nőcisebb

.
Pocakfotót!!!
És a több pocakostól is ám! Attól, hogy ez már nem pocakos fórum, ne tessék az ilyesmit megvonni tőlünk

. Hátha ösztönzőleg hat a méhemre

.
Kispocok!
Micsodaaa? Már olyan produkciókat nyom, hogy becarás! Mondom, karácsonykor fetrengett rajta a családom

. De produkáltatni nem lehet, csak akkor csinálja ezeket, ha kedve van hozzá. De ha egyszer beindul... Nyomja az ismert dalokat (3-4-et tud csak), ezeket persze a megfelelő mozgással kíséri, ugrál, puszikat dob, táncikál, és persze mindezt azért, hogy ájulj el, hogy ő mekkora sztár

.
És itt megjegyezném, hogy Boo annak idején azt írta a horoszkópjában, hogy nagyon sikeres színész lehet belőle. És hát az tuti, hogy a szereplési vágy az megvan

.
Szánkózás közben az én fiam olyan végtelenül apatikus, hogy hihetetlen

. És a hóra is nagy ívben carik, mármint képletesen.

Nem is erőltetem a barátságukat, mert félek, hogy csak ellenkezőjét érném el, szóval asszem jövőre marad a fenenagy hóörömködés

.
A tegnap este:
Gyermekem szokás szerint 8 körül elaludt, majd az a jó édes anyja benyitott hozzá 10-kor, hogy kihozza a szárítóról a kedvenc pizsijét(

). Erre a fiam úgy pattant fel, mintha csak erre várt volna

. Gyorsan visszacsuktam az ajtót, de hiába, nem aludt vissza, aztán egy órán át altatgattam kínkeservesen, mire sikerült

. Erre eltelt negyed óra, és köhögni kezdett, és a sokadik köhögésre felkelt, aztán úgy döntött, hogy köszöni szépen, ő kialudta magát, és mehetünk játszani

. Úgy voltam vele, hogy nem erőszakoskodom, hiszen ő nagyon jó alvó, és ha sír, akkor annak oka van... Szóval inkább játszottam vele, aztán meg tévéztünk, végül fél egykor már nem bírtam tovább és elvittem lefeküdni. kétszer rákezdett a panaszkodásra, de csak kiabált, hogy vegyem ki, aztán két perc után fel is adta,és csend volt

. Hát ennyi.
Ronmay!
Neked akartam már korábban is írni, csak még várni akartam vele, hogy befordul-e Natali, de ma szóba kerül egy bnőmmel a faros téma, úgyhogy inkább leírom most.
Szóval anélkül, hogy vitát akarnék erről bárkivel is nyitni, leírom az ő történetüket:
Egy természetes szülés után, a második babájuk volt faros (most terhes a 3.-kal

). Bementek szülni, és egy fiatal ügyeletes doki mondta, hogy még mindig faros, ő nagyon nem javasolja a sima szülést, előkészítteti a műtőt. Bnőm mondta, hogy ő sima szülést szeretett volna, de bízik a dokiban, legyen ahogy jónak látja. Közben megérkezett a bnőm dokija, aki lemondta a műtőt, nem lesz császár, ő megszüleszti spontán. Bnőm persze örült.
Aztán mikor tolta volna ki, rá kellett segíteni (farosnál mindig), ezért benyúlt a dokija, hogy kisegítse az elakadt babát. (De sajnos véletlenül belenyúlt a baba hüvelyébe, ami csúnya vérömlenyt okozott neki, de ez a doki hibája, ez nem "hétköznapi dolog"). Nagy nehezen kiszedték a gyereket, de a bnőmet kívül-belül összevissza kellett varrni, ráadásul mivel elhúzódott a kitolás a kislánynak lett egy kis oxigénhiánya, amiért azonnal el kellett szállítani másik kórházba megfgyelésre

.
A bnőmnek olyan repedései lettek, hogy kérdéses volt, ki tud-e hordani egy újabb babát, de így is csaszi lesz, mert a hüvelye nem bírná ki a szülést, mert nagyon szanaszét van

. Ezt nagyon bánja.
De ami sokkal fontosabb: hogy a kislányuk szellemi képességei nem vmi jók. Nem "gyagya", normál oviba jár, és normál suliba fog. De lassú a felfogása, nehezen tanul, komoly beszédhibája van...ilyenek. Amúgy nagyon kedves, barátságos eleven kislány. Ma mondta meg nekik a gyerekpszichológus, hogy a kislány minden problémája a szülés, illetve a rövid oxigénhiány következménye

. (ez egyezik a dévényesek feltevésével.)
Azt pedig anyu megerősítette, hogy ő a 25 éves pályafutása során még soha nem látott komplikációmentes normál faros szülést, és egy kis légzésprobléma a minimum... Náluk ha vki így akar szülni, ahhoz külön orvost kell keresni, aki vállalja, és nyilatkozatot kell aláírni, hogy saját felelősségre mész bele. Azért ez elég meleg sztem.
Mondom, nem vitát akarok, csak szerettem volna, hogyha ezeket tudod. Mert én is hallottam már, hogy meg lehet szülni faros babát, de még senkit se láttam, akinek tényleg szépen ment volna. Ilyen áron meg nem éri meg.
Szóval őszintén remélem, hogy befordul a bébikéd

.
És bocsi, nem a frászt akartam rád hozni, csak jobb megelőzni a bajt

.
(És azért ideszúrom a véleményem: én soha nem szülnék meg faros babát spontán. De ez én vagyok...

)