Hello Lányok,
Már jó régen nem jártam errefelé, úgyhogy gondoltam benézek egy kicsit.
Mi is megvagyunk, megkezdtük a visszaszámlálást, szeptember 1-jén indul a beszoktatás. Már éjszakánkét forgolódok az ágyban, mi hogyan lesz. Nekem jobban fog fájni. Nem a legközelebbi, hanem egy másik kerületi bölcsiben kaptunk helyet, de nagyon tetszik minden és még ismerős arc is lesz: Dotildi Dorkája. Voltunk próbanapon, a kiscsaj úgy élvezte, h zokogó hisztit produkált, mikor haza akartam hozni. Mondta, h ő is megy a többiekkel ebédelni meg aludni. Tündériek a gondozó nénik is!
Egyébként a helyzet változatlan, az én kis energiagombócom reggel fél 7-től este fél 10-ig megállás nélkül pörög, mondja, teszi-rakja. Azt hiszem színésznő lesz belőle. Múlt héten Balatonon voltunk, a sétány közepén leállt táncolni meg énekelni és rajongótábort szerzett maga köré, majd a végén meghajolt. Imád szerepelni, a rá irányuló figyelem élteti.
Hihetetlen, h milyen hatással van az emberekre! Azt figyeltem, h minden elhaladó emberből kicsalt egy mosolyt/mondatot az iszonyatos kedvességével és a folyamatos fecsegésével. Még én is tanulhatnék tőle nyitottság terén.
Pelus még mindig nagy kedvenc, esze ágában nincs leszokni róla. A héten tettem egy utolsó kísérletet, de őrjöngve hisztizik, h „nem a bilibe anya, csak a pelust akarom”. (Mert, h most a kedvenc szófordulat az akarom ill. a nem akarom.)
Hát, majd a bölcsiben ellesi a többiektől…
Még bölcsi. Egy biztos, mint ahogy minden másban, bölcsihelyzetben sincs két egyforma gyerek. Ismerek olyat, h 3,5 évesen otthon van az anyuka a gyerekkel és ez így a legjobb mindkettőjüknek. Senkinek sincs hiányérzete. Viszont vannak olyan gyerekek, akik megőrülnek otthon az unalomtól. Gyakorlatilag nekem is minden napra kész tervvel kell előállnom, mert nincs nyugton 5 percet se. A héten volt 1 esős nap, gondoltam, majd eljátszik a játékaival, hiszen hónapok óta nem voltunk itthon. Aha, pont túrt rajtuk 2-t és már jött is, h „anya menjünk a játszótérre”. Amint 1 v több gyerek közé kerül, gyakorlatilag órákra meg van oldva az elfoglaltsága. Teljesen kivirul. Vele teszem a legjobbat, ha viszem bölcsibe. A lényeg, h olyan megoldást találjon az ember, ami mindenkinek a lehető legjobb.
Vindo, Maggie, csatlakozom! Mi is kapjuk néha, h miért van még pelusa a gyereknek. Azt hiszem az elmúlt 2 évben és az anyává válással ez a tulajdonságom változott meg a legjobban. Míg 2 éve szétaggódtam magam azon, h ki mit mond v gondol, mára hangosan (persze, csak ha a helyzet lehetővé teszi

) elhangzik a számból a „leszarom” kiáltás. Vindo, egy biztos, mi fel sem vehetjük Veletek a versenyt szobron citerázásból!
Irina, hogy én mennyire irigylem Ádi pózolását! Mi ezzel borzasztóan szívunk. Már annyiszor szerettem volna megörökíteni 1-2 dolgot, de mindig hisztis „anya nem fényképezi Lizát” felkiáltást kapunk.
Ja, és uncsitesónk lánya 3 éves koráig egy mukkot sem beszélt, majd 1 hónap alatt eljutott a korosztálya szintjére. Őt sem érte semmilyen trauma, igazi szerető, gondoskodó családban nőtt föl, 2,5 évig otthon volt.
Megszólítás: természetesen anya, de imádja cifrázni, anyucika és anyinyi. És persze mindkettőt olyan hangsúllyal, h elolvadok tőle és rögtön agyonölelgetem. De néha Cili-nek hív, mint a férjem.
Varga Tündi, ha jót akarsz, sose próbálod ki azt a gyógyszert. Sajnos kemény tapasztalataim vannak. Az igaz, h turbó módon fogyaszt, mert konkrétan 0 éhségérzeted lesz tőle. Én 1 hét alatt 1 db (

) zsemlét rágtam el a 4. napon, h egyek vmit. De aludni sem tudsz tőle, mert amfetamin tartalmú. Totál ideggörcs leszel tőle, én 1 hét után abbahagytam, mert zombi lettem, de hát ugye a főiskolai koleszokban olyan jó kis diéták tudnak terjedni… Bár leadtam vagy 6 kilót 1 hét alatt, ez másfél hét alatt vissza is jött. Egyébként ezt a gyógyszert csak extrém túlsúlyosoknál (+50 kiló) alkalmazzák, korházi felügyelet alatt. Szóval, ha megfogadod a tanácsomat, soha nem próbálod ki.
Dettyk, én a múltkor bekaptam egyet a férjem Frontinjaiból

. Hááát, isteni volt mondhatom és utána az éjszaka!!! Kb. 2 éve nem aludtam ilyen jól. Mondtam is, h tegye el, mielőtt rákapnék!

Apropó, MagneB6 segít vmit?
Irina, nem baj az, ha a gyereknek van önbizalma!

Egyértelműen övék a jövő. Szóval Ádi mondja csak h, királyfi! Akinek megvan a kellő intelligenciája, az mosolyog!
Vindo, hajrá vezetés! Nehogymá’ előre keseregj! Én (bár eredetileg veszprémi vagyok, már középiskoába is Bp-re jártam, ezért) itt tanultam vezetni, jogsi után 4 évig mégis átadtam a volánt az „osztyapenkónál”. Aztán a muszáj következett, ami nagy úr és simán belerázódik az ember. Csak azt tudom mondani, mint Heni
Ágicának ++++++++
Egyéb infók
silka