Sziasztok!
Katinka: És képzeld el, hogy ez a pelenka még az újszülött méretnél is kisebb!

Egyébként teljesen korrektnek érzem, hogy Libero pelenkával és Johnson's pospsitörltő kendővel kényeztetik az én kicsimet a klinikán. Olvastam, hogy máshol anyuka viszi a pelust...

Itt meg nem is akármilyet adnak neki.
Amúgy az arányokat tekintve, úgy kell Zolikát elképzelni, hogy az ő vállszélessége az én öklöm szélességével egyenlő (talán már egy picit szélesebb, ha nőtt azóta). Az én öklöm meg olyan bő 8 cm széles... de feltöltök egy olyan képet, ahol egy ápolónő keze is látszik. Viszont az a kép nem friss (ott 6,5 napos).
ZOLIKA:
Éjszaka mérték, 1060 grammnál tartunk!!!!

Na, csak összeszedi magát az én pici fiam. És ma reggel olyan szépen kinyitotta a szemét, és nézett rám, meg nézett jobbra-balra-le-fel, tüneményes volt.

Be is nyúltam hozzá (alapos kézmosás után) és amikor a mutatóujjam hegyét beletettem a bal tenyerébe, akkor olyan erősen megszorította és tartotta is néhány másodpercig, hogy teljesen meglepődtem, milyen kis vasgyúró Zolika.

Úgy láttam, hogy az oxigénjét is lejjebb csavarták és ennek ellenére nem esett a szaturációja, amikor mocorgott. Úgyhogy én most erősebbnek láttam.

REmélem hamarosan kiveszik a csövet. Tegnap reggel azt mondták, hogy a súlya már megvan hozzá, csak a vérgáz-eredménye még nem olyan jó (de ma már jobb lehetett, ha lejjebb csavarták az oxigént).
Egy ápolónő mondott egy találó hasonlatot Zolikára: Amikor megszületett, olyan volt, mint egy kismadár, aki kiesett a fészkéből.

Szerintem azért is nagyon találó, mert tulajdonképpen vele is ez történt.

De hál'Istennek a Klinika és mi, a szülei a szárnyaink alá vettük, és azóta egyre szebb és erősebb.
A tejadagomat is dícsérik az ápolónők! Pedig nem a La Leche Liga tanácsát követve fejek. Ugyanis e-mailben megkérdeztem a véleményüket az én egyedi esetemről, vagyis arról, hogy ha mindkét mellemet egymás után lefejem, akkor is kell-e a 3 órás ritmust tartani, vagy egy picit lehet-e ritkítani, mert egy órás fejés 3 óránként, az nagyon kimerítő.

Erre azt írták, hogy 2-3 óránként fejjek és éjszaka is ébresszem magam.

Az éjszakát reggel 6-ig átalszom, nem tudom, ha így is úgy nézek ki néha, mint a mosott sz..r, akkor hogy néznék ki...

Szóval 4,5 óránként fejem mindkettőt egymás után és nincsen semmi gond, nem csökken, sőt, nő a tejmennyiség lassan. A nőgyógyászom és a védőnő is azt mondta, hogy ez így elég lesz.
Úgyhogy Eszer véleményét csak erősíteni tudom a La Leche Ligáról.
Császármetszés: Én a műtét után 6 órával elvileg már felkelhettem (engem altattak, mert sürgős császi volt), de gyakorlatilag a hasi vágás miatt elég nehéz volt feltápászkodni és hát fájt is rendesen. Örültem volna, ha valami az ágy végéhez van kötve (kötél) és azon felhúzhattam volna magam, hogy ne erőltessem a hasizmomat, mert olyankor olyan érzésem volt, mintha szétszakadnék.

Ez így durván hangzik, de aki volt már császárnő, az tudja, hogy 3 nap alatt elmúlik ez a durva állapot, és akkor már kiegyenesedve is tud az ember lánya sétálni, bár még lassan.

És oldalragurulós módszerrel felkelni az ágyból is egyre könnyebben megy, de tényleg. Szóval néhány nap alatt sokkal jobb lesz, de eleinte elég sz..r. Viszont én nem is kértem fájdalomcsillapítót, mert egyébként nem fáj, csak ha az ember a hasizmát akarja használni (pl. felkelés).
Puszi!