A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

BOCSIKA,MOST NEKEM MENT EL KÉTSZER. :cry:
tuza edit

Hello!

Szerencsére matracon nem kell gondolkodnom, mert a kiságyhoz járt. De szerintem nem kókusz az sem, hanem vastagabb szivacs, ugyhogy már gyorsan vettem és is vizzárós lepedőt! Bár nekem soha nem pisikték "át" a pelenkát, meg nem köpködték össze! :)

Edit: Én most ettem dinnyét, fincsi volt. Lányok 2 percenként szaladgáltak, hogy még,még, még....

Holnap Matildáék kirándulni mennek Szentendrére! Annyira féltem, tiszta ideg leszek holnap egész nap!

Judit

mamiblue

Sziasztok!
Bekukkantottam, látom jól vagytok!

Robcsi szép nagy a pocid!
Az enyémet már hatalmasnak érzem, főleg amikor hajolgatnom kell.
Különben én is jól vagyok, amint vége a vizsgaidőszaknak megpróbálok visszatérni az élők sorába, és írok többet.
Puszi nektek!
Zeze

Kép
Kép
zeze

Látom meghoztam a kedvet a fotózáshoz:
Szuperek a képek és a pocakok!!!

Sabine
Én nagyon ügyetlen vagyok, vagy igen vastag a hasfalam, de egyszerűen nem tudom megkülönböztetni a mozgásukat.... Mivel állandóan ugyanott érzem a púposodást, remélem ez nem azt jelenti, hogy egyik babót érzem a másikkal meg vmi baj van???

Kép
Kép
times

Sziasztok!
Csomót írtam az előbb és eltűnt, de lehet, hogy már csak holnap írom újra!

Kép
mirosz

Sziasztok!

Elromlott a gepunk, meg mindig rossz, nem lehet az angol billentyuzetet atallitani igy nincs ekezetes betum es a z es az y felcserelodik.... nehez igy irnom, mert vakon irok es ez igy egy remalom.... semmit nem talalok a billentyuzeten... se kettospont, se felkialtojel, se semmi.... meg jo h. a ferjem sug....
Ujra kell huzni az egesz gepet, de a ferjemnek most nincs ra ideje... eddig meg igy sem mukodott, most legalabb igy tudok irni... eddig meg igy sem ment....

Szepek a pocik lanyok!

Edit: ne legy depis... a harommal sem sokkal nehezebb, mint kettovel... es olyan edesek amikor egy kupacban jatszanak... :)

Matrac: nekunk kokusz van.... nagyon meg vagyunk elegedve vele.... es meg a legzesfigyelo is mukodik alatta....

Ruha: 56os az atlagos kezdo meret... nekunk az is nagy volt, Dani 54 cm volt a szuletesekor es megis... de nem gond, felesleges kisebbet venni, mert ugyis hamar kinovi.... Mondjuk Encsinel anyosom mar varrt 5Oesnek megfelelo meretet, az pont jo volt /Encsi 52 cm volt. De hamar kinovi. Szerintem erdemes venni egy ket szepet, otthonra tenyleg jo az olcsobb is... fekudni benne es osszekakilni meg lehanyni az olcso is jo....

penz: a vedononek nem szoktam adni. Minek? Mi most koltoztunk ide, eddig egyszer volt kint, amugy sem akarom, h. gyakran jojjon... tok ciki, h. szalad a haz, o meg beallit varatlanul... en meg haloingben mint egy zombi.... ha bajom van, ugyis szolok....
En a gyerekorvosnak amikor megszuletett a gyerek es kijott, adtam huszezret. Ennek egy eve, azota semmit. Es elotte is csak egyszer adtunk neki 15ot de annak is mar 7 eve... szoval mi egyszer adunk oszt kesz... de nalunk barati a viszony, hozzank ha kell (Bprol) ejjel is kijon es hetvegen is volt, hogy jott.... szoval tok rendes. Es nem szoktak a dokik kirohangalni.... vegulis megertem oket.

Megyek lanyok, csak kivancsi voltam Ratok!

Puszi, Piroska

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt!

Mandala
Mielőbbi gépjavulást!

Times
Függ ám a babák fekvésétől is...
Nekem A baba ül a hólyagomon és azt rugdalja... B baba meg fentebb, fejjel lefelé, kicsit keresztben van, ő a gyomrommal, a májammal focizik... ezt nem lehet eltéveszteni...
Neked hogy fekszenek a babák?

Edit
Nem hinném, hogy két "nagy" és egy kicsi nehezebb eset lenne, mint két törpe... :wink:

Zeze
Nagy drukk a vizsgákhoz...
Vendég

Mandala: Milyen idő van szentendrén??? Esik az eső? ha belépsz írj légyszi! Lányomék ott vannak, remélem megússzák eső nélkül!

köszi: Judit

mamiblue

Sziasztok!

A gép úgy néz ki megjavulóban... de azért még egy utolsó simítás kijár neki... köszi Sabine a drukkot! :)

Mamiblue: 3 csepp eső esett, hűvös van, de kezd melegedni az idő. Napocska szépen süt, madarak csivitelnek, esőfelhők eltüntek... Szép, kiránduló idő van... a leveli békákat nem találom, így nem tudom milyen lesz az idő később, most úgy tűnik minden OK, napocskáé a főszerep... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala: Köszi, legalább az eső nem esik! Így is tiszta ideg vagyok, érzi a manócskám, mert néha 1-1 rugást kivéve,nem nagyon mocorog! De még kb.2 óra és indulnak haza!:) Már kínomban kitakarítottam az egész lakást, most meg csak pihegek itt a gép elött!

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Mi is hazaérkeztünk Agárdól :) .Jó volt minden,csak rövid :( .De legalább az alatt a pár nap alatt sem kellett főzni,mosogatni,takarítani.Nekem ez igazi kikapcsolódás volt.

Szépek a pocifotók :D .Az enyém is jó nagy,főleg ha hajolni kell/ene.Nem igaz,hogy mindennek lefelé kell esnie :lol:

Én is úgy ennék már dinnyét.De nem merek még venni,nem az igazi még ilyenkor.Múltkor vettem 2 szem őszibarackot ,mert meg akartam halni érte.280ft-ot fizettem érte,és sajna az íze felejthető volt.De viszont olyan jól esett ennek ellenére is,hogy húúú.Lehet vennem kéne dinnyét is,hátha... :D

Kép
Kép
huni

Mamiblue: hát, én meg az idegösszeroppanás szélén.... Most megint az az érzés van bennem, hogy a tö...mre a viharlámpát oszt jól érzem magam.... Kezdek megint fullon lenni.... ez az egész most onnan jutott eszembe, hogy kitakarítottál...
Nálunk, hogy elképzeld.... egész héten mostam, és azzal játszottam, hogy kiteregettem ruhákat, aztán ahogy kiraktam, már rohantam és cipeltem be a ruhaszárítót, mert elkezdett szakadni az eső... mihelyt bent lepakoltam a baromi nehéz tele ruhával szárítókat, és becsuktam a terasz ajtót... mintha elvágták volna.... na, mivel itt nem fértünk a ruháktól, így ismét kicuccoltam őket... és akkor megint rákezdett az eső... és ez így ment 3 napon keresztül.... na, ma végre leszáradt vagy 5 adag ruha, itt vannak az ágyon, kockásítottam őket és most el kéne pakolni... a férjem és apósom szabin vannak, csinálják a kerítést, az összes mocskot (homok, sóder, sár...) behordják ha jönnek pisálni, a wc-t naponta kétszer takarítom, mert 1. mindig mellé lőnek, 2. vastagon fedi a homok, ugye ahogy letolják a gatyájukat, úgy ömlik ki belőle..... kész őrület, este zuhanyozás után olyan jó a homokba lépni.... szóval takarítok, de már elfogyott az erőm... ma még nem csináltam.... Gergőt kib...tam az ajtó elé járókában, mert állandóan felmászik az étkező asztal tetejére.... klassz lenne, ha leesne... komolyan semmit nem tudok csinálni, állandóan rajta kell hogy legyen a szemem... ha lemegyek a ruhákért a mosókonyhába, addig be kell tennem a kiságyba, mert félek, összetöri magát, mire visszajövök... addig persze ordít... de inkább ő írjon, mint én.... Enikő végig kente a kakát a nadrágján és a fürdő kövén... hát, istenem, így sikerült... Gergő most ebédelt, 4 cm vastagon fedi a konyha kövét a túróstészta.... süteményt kellett sütnöm, mert kérték az oviban az évzáróra, még üdítőt vennem kell.... komolyan mondom most jutottam el oda, hogy elég... egész nap pörgök, mosok, teregetek, főzök, tálalok, mosogatok, ruhákat pakolok el, játékokat rámolok (csak megjegyzem, hogy most is 3 nagy doboz építőkocka borítja a gyerekszoba padlóját), pelenkázok, etetek, és este is én fürdetem őket....aztán mese olvasás, úgyhogy olyan kilenc előtt nem kerülök pihenő státuszba... és reggel 6-kor kezdődik minden előlről... ezért mondtam, hogy a t..mre a viharlámpa hiányzik már csak.... UFF. Na, most hogy kipuffogtam magam, máris jobb... bocsi, hogy a nyakadba... na, megyek romot takarítani... :)
És ne aggódj, kedves! A pici lány biztos élményekkel telve, épségben ér haza Hozzád! Puszi!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mamiblue: hát, én meg az idegösszeroppanás szélén.... Most megint az az érzés van bennem, hogy a tö...mre a viharlámpát oszt jól érzem magam.... Kezdek megint fullon lenni.... ez az egész most onnan jutott eszembe, hogy kitakarítottál...
Nálunk, hogy elképzeld.... egész héten mostam, és azzal játszottam, hogy kiteregettem ruhákat, aztán ahogy kiraktam, már rohantam és cipeltem be a ruhaszárítót, mert elkezdett szakadni az eső... mihelyt bent lepakoltam a baromi nehéz tele ruhával szárítókat, és becsuktam a terasz ajtót... mintha elvágták volna.... na, mivel itt nem fértünk a ruháktól, így ismét kicuccoltam őket... és akkor megint rákezdett az eső... és ez így ment 3 napon keresztül.... na, ma végre leszáradt vagy 5 adag ruha, itt vannak az ágyon, kockásítottam őket és most el kéne pakolni... a férjem és apósom szabin vannak, csinálják a kerítést, az összes mocskot (homok, sóder, sár...) behordják ha jönnek pisálni, a wc-t naponta kétszer takarítom, mert 1. mindig mellé lőnek, 2. vastagon fedi a homok, ugye ahogy letolják a gatyájukat, úgy ömlik ki belőle..... kész őrület, este zuhanyozás után olyan jó a homokba lépni.... szóval takarítok, de már elfogyott az erőm... ma még nem csináltam.... Gergőt kib...tam az ajtó elé járókában, mert állandóan felmászik az étkező asztal tetejére.... klassz lenne, ha leesne... komolyan semmit nem tudok csinálni, állandóan rajta kell hogy legyen a szemem... ha lemegyek a ruhákért a mosókonyhába, addig be kell tennem a kiságyba, mert félek, összetöri magát, mire visszajövök... addig persze ordít... de inkább ő írjon, mint én.... Enikő végig kente a kakát a nadrágján és a fürdő kövén... hát, istenem, így sikerült... Gergő most ebédelt, 4 cm vastagon fedi a konyha kövét a túróstészta.... süteményt kellett sütnöm, mert kérték az oviban az évzáróra, még üdítőt vennem kell.... komolyan mondom most jutottam el oda, hogy elég... egész nap pörgök, mosok, teregetek, főzök, tálalok, mosogatok, ruhákat pakolok el, játékokat rámolok (csak megjegyzem, hogy most is 3 nagy doboz építőkocka borítja a gyerekszoba padlóját), pelenkázok, etetek, és este is én fürdetem őket....aztán mese olvasás, úgyhogy olyan kilenc előtt nem kerülök pihenő státuszba... és reggel 6-kor kezdődik minden előlről... ezért mondtam, hogy a t..mre a viharlámpa hiányzik már csak.... UFF. Na, most hogy kipuffogtam magam, máris jobb... bocsi, hogy a nyakadba... na, megyek romot takarítani... :)
És ne aggódj, kedves! A pici lány biztos élményekkel telve, épségben ér haza Hozzád! Puszi!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

csajok, a "júliusban szülünk" topicban olvastam, hogy a lányok visznek be kesztyűt a babónak hazamenetelre :roll:
ti mit gondoltok erről, tényleg kell az a kesztyű júliusban, augusztusban? :roll:

Kép
mona76

Mona,kesztyűűűt :shock: ??Ne vadíts!
Lehet azért,hogy ne karmolásszák össze magukat :roll: ?

Mandala,minden tisztelet kijár neked,de tényleg.Ilyenkor elszégyellem magam,hogy 1-2 melót már átpasszolok apának :oops: .Én már az ágy alatt sem tudok úgy összeporszívózni,hogy ne fájduljon meg a pocakom.

Kép
Kép
huni

Sziasztok kismamák és Babók!

Hát tessék lássék, így behoztam mindenkit.

Bocsi hogy így elvoltam tűnve de eddig suli volt, de minden siker lediplomáztam azaz a diplomavédés már csak a babó születése után lesz októberben.
Most élvezem a kismamaságot, bár a kicsike ugri-bugri boxbajnok.

Remélem mindenki jól van, most nekiállok egy pár hetet visszaolvasni.

Sok puszi mindenkinek
Sziszike

Kép

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Mandala, nyugi lesz ez még így se :wink:

Mona, lehet, hogy tényleg kis pamutkesztyűt, hogy ne karmolják össze magukat. Nagy körömmel születnek ám őkelmeik :lol: Rékának is jó hosszú volt, aztán a csecsemősök úgy levágták szegénykémnek a körmeit, hogy 2 ujja is tiszta seb volt, mert valahogy belevágtak vagy nem tudom. Én amikor kicsi volt bébiknek való körömcsipesszel vágtam neki, az ollótól féltem, hogy elkapja a kezét és megvágom.

Sziszike, pocakilag tényleg behoztad a lemaradást :lol: örülök, hogy megkerültél.

Kép
Kép
robcsi03

Hello!

Mona: Én télen sem adtam rájuk kesztyűt, jól be voltak takarva és irány a kocsi! Egyébként a karmolászás ellen nem is kell kesztyű, egy kis zoknit is rá tudsz húzni a kezecskéjére, de hát szerencsétlen megsül benne!!!
Mandala: :( Szegény, együtt érzek veled! Bár én most csak 70 nm-ert takarítok, de rettentően unom már! Nálunk a gyerekek szobája a csúcs! Nagy nehezen összepakolom ezek meg fél óra alatt szétkapják...Nem lehet könnyű 1-2 picivel, olyan sok időt igényelnek...

Matilda meg szerencsésen hazaért, és nagyon jól érezte magát!:) Az idegeskedéstől ráadásul egy halom kaját bezabáltam, pedig nem kellett volna, most meg lelkiismeretfurdalásom van emiatt! De holnapra remélem minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Nektek is kész lesz egyszer a kerítésetek. :wink:

Sziszike: Gratula!Akkor neked most jön a jól megérdemelt pihenés! 8)

Üdv: Judit

mamiblue

sziszike!

Nagyon csini kismami vagy, és gratúlálok a diplomádhoz :wink:

Kép
mona76

Kép

Kép
mona76

Sziasztok csajok

Látom zajlik az élet:-)

Sziszike
Gratula diplomához ,pocak meg tényleg behozta lemaradást.Szép kis formás neked is.
Most akkor jól megérdemelt pihi jön. :lol:

Mandala
Tudod ,tényleg le a kalappal.Én már lipóton lennék,de komolyan. :oops: Azt hiszem nekem mostanában nem lenne erőm minderre amire neked.

Judit
Kirándulás milyen volt a lányodnak?Jól érezték magukat?

Csajok isteni padlizsánkrémet csináltam.Azt hiszem bezabálok belőle egy jó nagy adagot ma este. :wink:
Gulyáslevesem még fő,de azt úgysem kívánom.

Holnap és pénteken én kiscsajom is megy kirándulni.elöször állatkert majd pénteken Visegrád.Remélem jól értik majd magukat és szép idő lesz nekik is.

Ma elég kaki volt a kedvem ,sokat keményedik a pocóm és fájdogál is hasam alja eléggé.Pedig még nem is nagy a bébi.És csak a szokásos melót csinálom amit mindig.

Hétvégére nincs valami ötletetek főzicske terén ami egyszerű gyors ?
Mert ugye vendégek jönnek estefelé ,de mi elmegyünk kerti partira párom főnökéhez Szentendrére ,mert olyan aranyosan invitáltak. :roll: :D
És ugyi hátsó szándék sem semmi ,mert nem kell ebédre főznöm :wink:

Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Nagyon szépek és formásak a pocik, nekem mindenki azt mondja, hogy nagyon nagy. Holnap megyek UH-ra, már nagyon várom. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem olyan gyorsan repül az idő, el sem hiszem, hogy már betöltöttem a 28. hetet. Mire észbekapok, már vége is lesz ennek a gyönyörű időszaknak (minden szenvedéstől eltekintve). Bár lehet, hogy én azért érzem így az idő múlását, mert még dolgozom, de már csak a jövő héten. Kicsit nekem is furcsa lesz, de meglesz a dolgom itthon, aztán pedig június 22-én megyünk anyukámékhoz 2 hétre, mikor visszajövünk 34 hetes leszek.

A kisruhákat elhoztam a sógornőmtől, már csak a mosás és vasalás vár rájuk. Apa összeszerelte a kiságyat, vagyis össze volt már szerelve, csak az oldalrácsot szerelte vissza és felemelte a fekvőfelületét. Itt van mögöttem, olyan jó érzés ránézni. A Faktumból is telefonáltak, hogy megjött a bútor, holnap megyünk érte, lesz apának mivel "legóznia", ugyanis lapraszerelt állapotban (mint mostanság minden bútort) szállítják. A babakocsit is holnap akarom megnézni.

Robcsi: érdekes amit írtál a körömmel kapcsolatban, mert itt Szegeden az a gyakorlat, hogy a kórházban nem vágják le a picik körmét, ha hazavitte anyuka, akkor lehet levágni. A Márk is össze-vissza karmolta annak idejét a kicsi arcocskáját, így ő is kapott kesztyűt a kórházban.

Mona: megvan a pocaklakó neve, a következő táblázatba beírhatod, hogy Ádám Dávid.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!
Ma voltam a nődokimnál. Minden teljesen rendben van.
Babóka nagyon érzi a hangulatomat: Múlt hét elején, mikor a haskeményedés miatt paráztam szinte alig mozgott, mióta magnyugodtam, hogy zárva a méhszáj megint ezerrel mozog.

Hát Mandala nem semmi, amit így terhesen végigcsinálsz...még végigolvasni is sok, nemhogy megcsinálni... Közben persze kicsit lelkiismeretfurdalásom is van, mivel én élem az elsőgyerekes kismamák nyugis életét és közben apuci és a leendő nagyszülők is igyekeznek tehermentesíteni... Biztos csak azért vagyok ilyen kiváltságos, mert ezt a terhességet mindenki csodának tekinti a sok kudarc után...

Én is a hétvégén gondoltam megint az Őssejtre, de még nem döntöttünk, mert nagyon sokba kerül. A dokim azt mondta, hogy úgy halad előre etéren a tudomány, hogy hamarosan úgy fog működni az ősssejt dolog is, mint a vér-adás. A tévében volt, hogy feltaláltak vmi szert, ami fokozza a szervezetben az őssejt termelődést és ez is hamarosan piacon lesz...Szóval most ott tartunk, hogy nem vetetjük le...

Mona! Ti miért döntöttetek úgy, hogy nem vetetitek le?

Nálunk 5 napig kell bent lenni a kórházban, mert 96 órásan végeznek vmi. vizsgálatot a babán, aminek az erdményét ismernie kell a dokinak , ahhoz, hogy hazaengedhessen.

Kép
mirosz

Csak kipróbáltam, hogy elmegy-e, nehogy megint a végén vesszen az egész.

Márkanyuka!
Itthon is iszonyatosan pörögnek a napok sőt a hetek is. De jó, hogy már megvannak a bútoraitok! A miénkhez még csak most veszik meg az anyagot az asztalosok. Remélem júniusban kész lesz.

Mi kókuszmatracot fogunk venni a kiságyba. Szerintetek mi a különbség egy 8000 és egy 16000 Ft-os kókuszmatrac között?

Mona!
Mi eddig még csak bodykat vettünk, 56-ost, de én nem is akarok kisebbet venni.

Tényleg a 31. heti Uh on mért méretekből, súlyból, nem lehet még következtetni a születési hosszra, súlyra?

Sziszike!
Gratulálok! Nem hosszú hajad volt!

Nagyon jók az óriás pocakok!
mirosz

Csajok!

szombaton esküvőre megyünk :? de legalább sikerült a habtestemre rucit találni, az Orsay-ben találtam egy felsőt, fekete-fehér színben, meg egy fehér gatyót :wink:
kiváncsi vagyok hogy fogom bírni, nyüzsi, zene, evés-ivás :roll:
holnap fodrászat... szóval nagy a felhajtás
vasárnap mejd beszámolok
addig is várnak még rám a tanítványaim

jóccakát mindenkinek! Kép
nora80

mirosz, minket az őssejtes dologról, képzeld a doki beszélt le :lol:
Én úgy tudom, hogy a 31.uh-on már következtetnek a születési súlyra :)
Mi is kókuszmatracot veszünk, de ez elképesztő, hogy mekkora különbségeket találtál :shock: mi még ennyire nem néztünk utána :roll:
Nekünk nincs a kocsihoz pelenkázó táska, azt hajtok, de nagyon drágák :?
Mirosz, babakocsi megvan?
Mandala, minden tiszteletem a tiéd :wink:
Nora, érezd jól magad :wink:

Kép
mona76

Hello!

Mirosz: ugye milyen hihetetlen, legalábbis számomra, hogy annyira megérzik, ha feszült vagy...Én ezt csak a mostani terhességemnél figyeltem meg (vagy csak már nem emlékszem a többire ennyire)...Vigyázz is magadra, engedd, hogy kényeztessenek!:)

Azt hiszem, akkor most nekünk sem fog hiányozni az építkezés közepén ez a 300 e-res kiadás!:)

Jucu: Igen, nagyon jól érezte magát...folyton a színpadról beszélt, hogy arra emlékezett, mert már mi is voltunk ott, és hogy oda felmentek! Még a végén színésznő lesz a drágám! Egyébként szuper a memóriája...jobban emlékszik dolgokra mint én! Jó kis mozgalmas hétvégéitek vannak, mi most uszodába megyünk, hacsak be nem taknyosodik vmelyik csajszi!

Márkanyuka: Szép nevet választottatok!

Kicsit későre jár már, eddig dolgoztam itthon, de mostmár irány az ágy!:)

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Bocsánat már most kora reggel rohanásban vagyok, de szeretnék tartani egy kis közvéleménykutatást.

Az lenne a kérdésem, hogy ahol most jön a tesó, vagy már van tesó hozott-e ajándékot a baba? Sok helyen olvastam, hogy ezzel is lehet oldani, vagy esetleg megelőzni a testvérféltékenységet. Szóval ezzel kapcsolatban várnám a véleményeket, tapasztalatokat.

Köszi

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Igen hosszú volt a hajam, de mostmár elég volt belőle, mert úgy nőtt mint a bolondgomba.

Mostmár 1 hete csak a kicsikével foglalkozom, azaz dolgozom még 21 napot, de már minden gondolatom hogy miket vigyek a kisbébinek, mi kelhet még :D

Totál rákattantam az eperre, hetek óta szinte epret eszem eperrel :D:D

Örülök hogy mindenki megvan és mindenki jól van.

Italoman a kisbébink neve hosszas törpölés után SÁRA ANNA lesz. kérlek jegyezd fel a táblázatodba és az István kórházba fogunk szülni. Köszönöm szépen.
Sok pusz mindenkinek

Sziszike és Sára :D

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Igen hosszú volt a hajam, de mostmár elég volt belőle, mert úgy nőtt mint a bolondgomba.

Mostmár 1 hete csak a kicsikével foglalkozom, azaz dolgozom még 21 napot, de már minden gondolatom hogy miket vigyek a kisbébinek, mi kelhet még :D

Totál rákattantam az eperre, hetek óta szinte epret eszem eperrel :D:D

Örülök hogy mindenki megvan és mindenki jól van.

Italoman a kisbébink neve hosszas törpölés után SÁRA ANNA lesz. kérlek jegyezd fel a táblázatodba és az István kórházba fogunk szülni. Köszönöm szépen.
Sok pusz mindenkinek

Sziszike és Sára baba :D

Kép
sziszike77

sziasztok, én is gyümölcsöket kívánok. vagyis kiszsé:) amikor gyümölcsöt eszek követeli az utánpótlást hevesen:)))

híztam a fenekemre. mostmár látszik. kapok a dokimtól :? 8)

még a héten dolgozok, aztán kész, vége. esetleg meg 1-2 napot bejövök. de ez az ülés iszonyatosan rossz.

mi jövő héten megyünk UHra. annyira várom. de olyan rosszat álmodtam ma. grrr...nem is mesélem el, ne paráztassak mást :)

nemtom, de tényleg bejön amit mondanak: hogy a 20. héttől fitt az ember, aztán lelalssul. na én ezt most érzem. pedig tele voltam energiával, mostmeg alig tudok felkelni, tök álmos vagyok egész nap. majd elalszok. este is korán álmos vagyok. pedig jó volt az a pár aktív hét. mint aki vmi gyorsítót szed :D

szép napot nektek!! itt eléggé borongós az idő.
dimet

Szerintem ez az idő befolyásol így mindenkit....

Itt enyhe tél van.... én fázom... :cry:
Vissza is bújok a takaró alá...

Őssejt
Debrecenben sikeres próbálkozások vannak szívinfarktus utáni kezeléssel, érbetegek kezelésében és persze a vérképzőszervi betegségek bizonyos típusainak kezelésében... 2003 óta van őssejt transzplantáció itt. Éppen a napokban volt egy tud. konferencia ebben a témában...

Mirosz
Már most is van olyan injekció, amit a betegeknek adnak mielőtt a vérükből, vagy a csontvelőjükből az őssejteket elkülönítik...
Vendég

Sziasztok!

Újra itthon.Sajnos...Visszaolvasni bevallom őszintén lusta vagyok. :oops: De látom, az őssejt a téma. Ennek örülök, mert mi is nagy dillemában vagyunk. Mi is vacilálunk. Amit Sabine írt, azt én is hallottam. Ráadásul nagyon sok ismerős van ott. Sajna pont a " főmuftival" nem sikerült még beszélnem. Szóval mindez igaz, csakhogy nekem elmondták, hogy egy ilyen kezelés több millió forintba kerül. Ehhez képest az 300.000-350.000 Ft semmiség! Ettől fügetlenül én sem vagyok meggyőződve a felhasználhatóságáról, stb. Viszont ha nem vetejük le, akkor félek a gyermekemet megfosztom valamitől.

Remélem mindenki jól van! További szép napot mindenkinek!

Kép
mirr-múr

Sziasztok!

Képzeljétek, most beszéltem az unokahugommal és mondja, hogy a férje unokahuga szerdán szült és pénteken hazaküldték úgy, hogy a gyerek nem szopott, besárgult és ráadaásul első baba, anyuci azt sem tudja hogy fogja meg..... még recepteket sem írtak neki, tudjátok: popsikrém, vigantol olaj, konakion infekció, stb..., szép? Pont hétvégére, még orvos sincs, vagy védőnő, ha kell.... ezt csak úgy elgondolkodtatónak... :shock: :roll:

Mona: Kesztyűűűűűűű???? Szegény babóknak tényleg nyomnak a mancsukra benn a klinikán, de sztem kész kínzás....
mondjuk levágni a körmüket..... (szóval az még nagyobb gáz... ugye, Robcsi, Te vagy rá a példa.. szegény babóca!) 6 hétig nem kell. Majd meglátjátok, szépen "lepereg" a körmük túlnőtt része, nem kell levágni! Aztán megerősödik és vágni kell, de az elején nincs vele gond... mondjuk ha karmolja magát, ne kérdezzetek... arról gőzöm se.... az enyémeknek nem volt akkora, néha persze elkaparták az arcukat, de nem volt jelentős... az anyatejes kiütés.... na az gáz! úgy néztek ki, mintha himlősek lennének!

Huni: ne szégyeldd magad! Én is igénybe veszek segítséget ha tehetem, csak sajna nem mindig van rá lehetőségem...

Sziszike:
gratula a vizsgádhoz! Nagyon ügyes vagy! Na, látjátok nekem meg ez nem menne... még tanulni is.... huh!
Ja, és szép a pocakod! :)

Jucu: ha nincs időm, vagy kedvem sokat tökörészni a konyhában, akkor előkapom a csirke- vagy pulykamellett a hűtőből és megszórom mindkét oldalát vegetával, benyomom egy tepsibe és nyakon öntöm tejszínnel (tejföllel is fincsi) oszt be a sütőbe... 20 perc, rá a tetejére a reszelt sajtot és ámen. egy kis párolt rizs és csókolom..... finom és nagggggyon egyszerű.
Szentendre melyik részére jöttök? Ha van időtök, gyertek kicsit előbb és ugorjatok be hozzánk! :) :D

Márkanyuka: olyan jó ez az időszak... örömteli várakozás... ennél csak az a pillanat a szebb, amikor megérkeztek és örömkönnyek közt beteszed a bébit a kiságyba.... az a megnyugvás, hogy vérge itthon és egészségesen és együtt, és és és és tökéletes!!! Imádtam azt a pillanatot!

Mona: én varrtam egy pelenkázó táskát Danikának... és már az összes tesó kiélvezte.... én szeretem, mert puha, könnyű, nagy, raktam rá sok zsebet és ha koszos lesz csak becsapom a mosógépbe.

Mirosz: mi kókuszmatracot vettünk, nagyon szeretem. A légzésfigyelő is működik alatta. Még Enikőnek vettük egy akciója volt a Kikának, 7 ezer 600 forint volt, és volt két méret, 60x110-es és 70x140-es. De meg kellett rendelni. Telefonáltak amikor megjött.

Dimet: hun a vonalzód? :)

Sabine: olyan jó, hogy ilyen tájékozott vagy, ráadásul orvosi kérdésben is tudsz okos tanácsokat adni nekünk! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mirr-múrr
Adjak telefonszámot :wink:
De azt az összeget nem a betegnek kell kifizetni, amibe a kezelés kerül... OEP...
Köldökzsinórból levett őssejt mennyiség meg kb. 40 kg-s testsúlyig jó... az kb. 10 év...

Mandala
Dolgoztam ott...
Vendég

Képzeljétek, most mázsáltam magam, és +10kg-nál tartok :cry:
3kg-ot híztam 18. óta. Most vagyok 78kg. Ha igy folytatom, 100kg leszek :cry: , szeptemberben voltam 54kg, akkor kezdtem a vitaminokat szedni.
Könnyes szemmel mondom a páromnak, és azt mondja, hogy szerinte sokat eszek, csak nem akart szólni, ha jól esik akkor egyek.
Tegnap mondta anyu, hogy szerinte már +10kg-nál vagyok, és én kicsit meg is sértődtem rá, hogy, hogy mondhat ilyet :roll: még csak +7kg.
Most teljes letargiába vagyok, persze nápolyival a számban :oops:

Kép
mona76

Kép
mona76

mona, ha minden rendben van,akkor nyugi!!!! lényeg,hogy mozogj, és egyél azért sok zöldséget-gyümölcsöt-husit. én is plusz 10-12nél tartok, pedig odafigyelek. ez van.... :?
dimet

Mona

Ne légy depis,szerintem aki olyan alkat mint te voltál /pehelysúlyú/ annál egyáltalán nem sok ez a hízás.És nem hirtelen történt hanem teljesen normál ütemben.
Egyél amennyi jólesik,végefelé már stagnál általában a súly.
És mire kijössz figyeld meg -8-9 kilával kevesebb leszel.Bébi,vér,palcenta ,víz stb...... :wink:
Jah és sztem babaszoba apróhirdetésében is lehet jó kistáskákat kifogni új vagy picit használt állapotúakat.
Mi Újpesten néztünk a Damjanich u.-ban meg a Könyves Kálmánon a lengyel boltba és ott is vannak jók.kb.3500-4500 között.

Mandala
Megkérdem férjem, mert én emlékezetből nem tudom ,de vhol a strand környékén van a telkük.
Jól megjárták az ismerősödék.Fura ,hogy hallani ilyenekről.

Nóra
Képet kérünk majd új ruciról ,meg rólad.
Érezzétek jól magatokat és egyél sok finomságot!/helyettem is/ :lol:

Jucu

Kép

Kép
jucu

Kép

Kép
jucu

jucu: na, akkor lehet, hogy ide jöttök a szomszédba... mi is ott lakunk... a strandnál.... :D Ne merd megtenni hogy itt mész el a ház előtt és be sem jössz :!: :) :) :)

Mona: ne aggódj, kedves! Én vagyok, aki sírhatnék.... én tuti verem a százat, mire szülni megyek... most vagyok 96..... :(

Az első fiamnál 62-ről indultam, közel 90 voltam, mire szülni mentem. Aztán visszafogytam, a lányommal 76-ról indultam, Gergővel már 88-ról.... most meg 92-ről.... szép? De mindegy, ezen már nem agyalok... először sokat sírtam, de már nem érdekel.... lefog menni szülés után, biztos vagyok benne, mert AKAROM, hogy így legyen. És tenni is fogok érte. Az a helyzet, hogy az első fiam születése óta folyton terhes vagyok, vagy szoptatok... és hát az összes babóval végig feküdtem a terhességet... most mondjátok meg, hogy ne rakódjon rám, ha még pisilni sem kelhettem fel sokáig....? Szóval, ne aggódj! Meglátod, nagyon hamar lemegy majd! Úgy van, ahogy Jucu mondja, ilyen kis madárcsontú lányok, mint Te, hamar leadják.... nekem már nehezebb... de én is győztes leszek!!!! :) Csakazértis!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona!
Én is 10 kilónál tartok, pedig csak annyival eszem többet, mint terhesség előtt, hogy most reggelizek egy kicsit.Egyébként nem kívánok semmit. Mozgásban sincs hiány, egész nap lóti-futi, reggel bicajra pattanok és eltekerek a suliba, vásárolni, futás haza főzni, órák után Tomiért a suliba...Estig sokszor leülni sem tudok. Mégis rajtam van az a fránya 10 kg...

Mamiblue!
Örülök, hogy jól sikerült a kirándulás! Most én vagyok tiszta ideg...Tomikámék holnap indulnak osztánykirándulásra 2 napra. Tudod, első ott alvós kirándulás...ráadásul vízpart...néhány iszonyatosan vadember osztálytárs...és végül 2 tanítónéni, akik nagyon lazák. A tavalyi kirándulást egy pléden cseverészve töltötték, miközben a kísérő szülők rohangáltak a gyerekek után, nehogy bajuk essen. Úgyhogy egyáltalán nem vagyok nyugodt...Ráadásul Balázskám reggelre belázasodott, van miért izgulni.
Robcsi!
Nálunk anno nem hozott semmit a kistesó, mondjuk Tomi már nagyobb is volt ( 5,5 éves) és nagyon várta a tesót. Féltékenykedés szerencsére így sem volt sohasem. Kisebb gyerek esetében, pláne ha esetleg nem is várja a kicsit, lehet, hogy nem rossz ötlet a tesó hozta ajándék.

Jaj, felébredt a kis betegem, mennem kell.Sziasztok!
bee73

Mandala

Igenis értettem :lol:
Akkor ketten lecünk :wink: Én is csak azért is megmutatom ,karcsú kiscsaj leszek :D
De nem nádszál csak annyira,hogy még legyen mit fogni apának rajtam hihihihihi :P
Na vasalok kicsit....mert arcomra fagy a mosoly ha apa hazajön és nem lesz vasalt inge.

Jucu

Kép

Kép
jucu

Tegnap voltam dokinál ás én is már 9 kg-nál tartok :(
Egészen meglepődtem, mert egyáltalán nem éreztem a súlygyarapodást. De már múltkor elhatároztam, hogy csak a dokinál állok mérlegre, mert nem fogom magamat itthon stresszelni! Le is tolt a doki, hogy már múltkor is mondta, hogy ne hízzak, mert dagi leszek! :shock: Olyan rosszul esett! De legalább a babóval minden rendben volt, bár olyan gyorsan csinálta az Uh-ot, szinte alig láttam valamit. Már megfordult :D Csak azt nem tudom mikor! Kicsit furcsáltam, mert azt hittem az majd fájni fog, vagy valamit majd érzek, de lehet, hogy éjjel csinálta amikor kómásan aludtam... Ha már egyszer megfordult már nem forog vissza, ugye??

Amúgy tegnap óta ezerrel mozog, rúgdos, boxol, nagyon aktív, pedig általában csak este felé volt az. Most egész nap edz :P
Ja, és úgy néz ki a Hungaroringi Forma1-re születik meg. Mikor máskor?? Majd amikor a kockás zászlóval leintok a futamot. :lol:

Mandala, szegény kismama, én tuti kivertem volna a balhét ha hazaküldenek! Micsoda egy szemét országban élünk! Undorító!

Látom mindenki gyümit eszik, helyes! Én tegnap cserkót etem, de csak mértékkel meg répalevet ittam, na az utóbbitól kicsit hányingerem lett. Dinnyét egyik nap ettem de nem voltam tőle elájulva. Marad a fagyi :oops:

Kép
h.bogesz

Helló!!

Ma végre megint voltam ultrahangon,szerencsére minden rendben,csak a vitamint kell abbahagynom,mert nagyon nő a babó. 1700 gramm, BPD:79 FL:60 AC:269.mm
Szóval ezek szerint a babó már 32 hetes.és az a szép, hogy én nem is akartam szedni,úgy beszéltek rá.A vérszegénységem meg ugyan úgy fent áll,annak semmit sem ér :cry:
sabine:
Hát megmondom őszíntén én mostmár nem is örülnék az ikreknek.Az első két gyereknél végig azt szerettem volna,de azóta lett az ismerőseimnek,hát a mai világban,ha dolgozol pláne,nem egyszerű.Kimentünk a játszótérre és ő folyamatosan két irányba futott.Úgyhogy előre minden megbecsülésem!!!!
mandala:
Hát, tényleg nem irigyellek téged sem.Nekem az öt nagyfiú után is elég, hát még ha tipegők lennének.De szerintem te egy nagyon pörgős fajta vagy,le sem tudnál ülni a seggedre.Bocsi. :lol: :lol: (ja és csak megsúgom,de ne terjeszd már én is 93 nál tartok,ami +8kg)de majd leadjuk.én például már a tv elött is állandóan tornázom,a párom mindig kérdezi,hogy miért integetek az újjammal.
robcsi
Nálunk az ajándékozás bevált,szerintem a gyerek örömmel fogja fogadi,főleg ha olyat kap,amire tényleg vágyik. :wink:
tuza edit

Hello!

Robcsi: Ajándékot kistesótól, mindenképpen! Szerintem nagyon örül neki minden nagytesó.:D

Sabine: Én nem értem pontosan? Akkor ezek szerint Te is azt mondod, hogy nem érdemes levetetni?

Bogesz: mérlegre én sem állok itthon, a súly egyébként a viezesedétől is nőhet...sőt, nekem biztos mind a 2-vel sok volt, mivel a szüléssel rögötn lement 10 kiló...és a baba meg a magzatvíz bitos nincs ennyi! Egyébként a túlsúly a magasvérnyomás miatt "veszélyes", mert a magas vérnyomás meg toxémiát okozhat...meg úgy az egész szülésbe bekavar! Sabine, javíts ki, ha hülyeséget beszélek! Szerencsére mióta nincs kánikula, nem dagad a bokám, de sajna biztos nyáron lesz még rá példa!

Bea: Nekünk 2 naposra szerencsére csak jövőre mennek. De nálunk nagyon lelkiismeretesek az óvónénik, attól nem féltem, hogy nem vigyáznak rájuk. Tilduséknál is van pár roszcsont kölyök...gyerekek! Ha szülők is vannak, akkor ők biztos vigyáznak rájuk.:)

Üdv: Judit

mamiblue

Robcsi: nálunk hozott... kellett is, mert bár nagyon várta a tesót anno Danus, azért mégiscsak jólesett neki, hogy a tesó neki, és csakis neki hozott meglepit... semmi különöset, csak egy kis plüsfigura... aztán Gergő már kettőt hozott.... Encsinek is járt... és most a kiscsaj is hoz mindhárom tesónak vm. apróságot... Nagyon várja mindkét nagy a tesó érkezését (Gergő persze még nem fogja fel...), de azért a féltékenység nyomokban biztos tapintható lesz.... szóval nálunk szokás, hogy a tesó ajándékkal érkezik. Ha nem is azért, mert a féltékenységet szeretnénk csökkenteni, azért mindenképp jónak találom, hogy az új jövevény nem érkezik üres kézzel.... :)

Bogesz: a fotók alapján Neked aztán tényleg nem kell aggódnod... olyan csini vagy, hogy az már bosszantó!!!! :twisted: :)
Ja, amúgy nem akarlak elkeseríteni, de olyan is van, hogy szülés közben fordul keresztbe... persze ritka... nálunk végig fejes volt Encsi, míg a 34. héten haránt lett... aztán nagy égdörgés közepette a 37. héten megfordult és három nap múlva megszületett.... :)

Edit: belevaló csajszi vagy ám Te is hallod..... :) :D
Végülis mit nekünk stresszelni! Annyi komolyabb dolog van a világon, mint az a pár kiló felesleg.... persze a fotózásnál azért jó messzire bújok.....

Jucu: szeretettel látunk benneteket, csak pötyögd meg mikor jöttök úgy kb., mert mennünk kell este a gyerekekért Dunabogdányba.... Tegnap apával vacsizni voltunk... mindenkit meghívott a cég egy vacsira, akiktől érzékeny búcsút vesz... ingyen kaja, pija... úgyhogy anyukámnál aludt a csipet csapat... ma este hozzuk haza őket...
Ja, és ígérd meg, hogy csukott szemmel nézel körül... olyan kupi van, hogy ihajjjjjjj!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

mandala: melyi kórházban szült a férjed unokahúga, ahol ilyen pozitívan álltak hozzá?

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Látom a súly(is) a téma.Reggel merészeltem ráállni a mérlegre. Hát már én is 10kg.-nál tarok,de sajna én sokról is kezdem.82.-ről :oops: .Bizti kapok a dokitól,de ez van.Gábornál is itt tartottam már ennyi idősen.Az a sok jégkrém :oops: .

Edit,nem mondta a dokid vagy a védőnőd a vérszegénységre a maltoferrt?Én azt szedem,és jó.

Bogesz,még visszafordulhat.Munkatársam mesélte,hogy az egyik rokonának a szülés előtti napon fordult vissza a baba,és nagyon fájt neki. Nem rémíszgetésnek írtam,biztos ritka eset ez is.

Mona,a táblázatban legközelebb írd át,hogy már 28 éves vagyok.Telik az idő :)

Kép
Kép
huni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: