Sziasztok!
Képzeljétek, most beszéltem az unokahugommal és mondja, hogy a férje unokahuga szerdán szült és pénteken hazaküldték úgy, hogy a gyerek nem szopott, besárgult és ráadaásul első baba, anyuci azt sem tudja hogy fogja meg..... még recepteket sem írtak neki, tudjátok: popsikrém, vigantol olaj, konakion infekció, stb..., szép? Pont hétvégére, még orvos sincs, vagy védőnő, ha kell.... ezt csak úgy elgondolkodtatónak...
Mona: Kesztyűűűűűűű???? Szegény babóknak tényleg nyomnak a mancsukra benn a klinikán, de sztem kész kínzás....
mondjuk levágni a körmüket..... (szóval az még nagyobb gáz... ugye,
Robcsi, Te vagy rá a példa.. szegény babóca!) 6 hétig nem kell. Majd meglátjátok, szépen "lepereg" a körmük túlnőtt része, nem kell levágni! Aztán megerősödik és vágni kell, de az elején nincs vele gond... mondjuk ha karmolja magát, ne kérdezzetek... arról gőzöm se.... az enyémeknek nem volt akkora, néha persze elkaparták az arcukat, de nem volt jelentős... az anyatejes kiütés.... na az gáz! úgy néztek ki, mintha himlősek lennének!
Huni: ne szégyeldd magad! Én is igénybe veszek segítséget ha tehetem, csak sajna nem mindig van rá lehetőségem...
Sziszike: gratula a vizsgádhoz! Nagyon ügyes vagy! Na, látjátok nekem meg ez nem menne... még tanulni is.... huh!
Ja, és szép a pocakod!
Jucu: ha nincs időm, vagy kedvem sokat tökörészni a konyhában, akkor előkapom a csirke- vagy pulykamellett a hűtőből és megszórom mindkét oldalát vegetával, benyomom egy tepsibe és nyakon öntöm tejszínnel (tejföllel is fincsi) oszt be a sütőbe... 20 perc, rá a tetejére a reszelt sajtot és ámen. egy kis párolt rizs és csókolom..... finom és nagggggyon egyszerű.
Szentendre melyik részére jöttök? Ha van időtök, gyertek kicsit előbb és ugorjatok be hozzánk!
Márkanyuka: olyan jó ez az időszak... örömteli várakozás... ennél csak az a pillanat a szebb, amikor megérkeztek és örömkönnyek közt beteszed a bébit a kiságyba.... az a megnyugvás, hogy vérge itthon és egészségesen és együtt, és és és és tökéletes!!! Imádtam azt a pillanatot!
Mona: én varrtam egy pelenkázó táskát Danikának... és már az összes tesó kiélvezte.... én szeretem, mert puha, könnyű, nagy, raktam rá sok zsebet és ha koszos lesz csak becsapom a mosógépbe.
Mirosz: mi kókuszmatracot vettünk, nagyon szeretem. A légzésfigyelő is működik alatta. Még Enikőnek vettük egy akciója volt a Kikának, 7 ezer 600 forint volt, és volt két méret, 60x110-es és 70x140-es. De meg kellett rendelni. Telefonáltak amikor megjött.
Dimet: hun a vonalzód?
Sabine: olyan jó, hogy ilyen tájékozott vagy, ráadásul orvosi kérdésben is tudsz okos tanácsokat adni nekünk!