A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo: ügyes vagy! Gratula.. :)

Niki: várjuk Alexról a képeket.. :)

Asszem megyünk biciklizni.. :)

Majd még jövök..:)
varga tünde

Sziasztok Drága Lányok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a rám gondolást a vudukat és az smseket! Nagyon jól esett és nagyon sokat segített!!!

Ma reggel engedtek haza és még mindig nem tudták megmondani mi bajom folyton csak találgattak de holnap reggel kell visszamennem a záróért meg a receptekért. Aug.22-én kell mennem majd mellkhas ct-re. Meg szurit kell naponta szúrnom a hasamba (ezt bent megtanították) egy darabig.Sense :wink:

Nagyon rossz volt Petra nélkül de a nővérke jó voltából leszökhettem 10 percekre és akkor merítettem erőt belőle ráadásul tegnap játszottam vele a padon és a fájós lábam megcsípte egy darázs.Még az ág is húz........ :roll: :D De a lényeg h már itthon vagyok!!

Felületesen olvasgattam és minden név és szülinaposnak boldogságot! Betegecskéknek jobbulást!

Majd még jövök de most megyek szét csókolom a lányom!

Kép

Kép
agica1126

Ja meg még annyi hogy azért volt ez az egész mert a vérembe D-dimer határértéke 500 nekem 2000 volt ami egyértelmű trómbózis vagy embólia jele de nálam szerencsére nem mutatott semmit. :oops:

Kép

Kép
agica1126

Helló, Lányok!

Köszi mindenkinek a bátorítást a vezetéshez, lakáskereséshez, nagy puszi érte!

Ezt tegnap elfelejtettem, de bocs, ha már korábban írtam volna, csak hát a likas agyam:
Dettyk: a hányáshoz nekünk a gy. doki azt mondta, hogy a hányás után csak 2 órával adjunk vizet a kicsinek (felnőttnek is), percenként 1-2 kortyot (előbb nem, akkor sem, ha kéri). Természetes szerinte, h hányás után a víz is kijön, így viszont nem fog. Azt mondta, ezt viszonylag kevesen ismerik, pedig jó tudni. Szerintem is ;-)))

Móni: sajnálom a darázscsípést :-) Gréti varázslatos, és abban a ruhában igazi hercegnő :-)
Behalok, komolyan Entitás a neve a kutyusnak? Tök jó :wink: Nagyon édes, sok örömetek lesz benne, ebben biztos vagyok!

Niki: jaj, de örülök, hogy jól vagytok-otthon vagytok és Alex így gyarapszik! :-) Szép napokat Nektek! És tudod: KÉPEKET KÉRÜNK!

Viranka: örömmel dumcsizok Hellingerről ;-) Mit érdekel? Vagy priviben? Egy könyvet is tudok küldeni (csak az az egy van meg pdf-ben).

Vindo: nagyon ügyes vagy, gratulálok az álláshoz!!!!!!!! Hurrá!!! :-)

Ágica: sokat gondoltunk Rád, megkönnyebbültem, hogy kiderült, jól vagy! Jaj, csak tudnánk meg, mi volt ez!

Kaqk: örülök, hogy jó volt a színház! :D

Ádi és a (nem-)csajozás: tüneményes kislány állt meg előtte a Duna-parton. Ádi szokása szerint leszegi a fejét, lesüti a szemét. Majd kisvártatva becsukja a szemeit és jól összeszorítja. Mondom is neki: -- Ádi, nézz rá a kislányra, nem bánt. Mire Ádi: - Nem!
A kislány anyukája szerint: "Ilyen az igazi férfi." :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

A gyerekszáj-rovatba néhány Ádi-aranyköpés:

Isznak a felnőttek... mint a pinty.
Ó, elgurult a hangya.

8)

Kép
Kép
irina

Naaaaaaaaaaaaaaaaa, de hülye vagyok...

ISTEN ÉLTESSE VIRANKÁT ÉS SILKÁT NAGYON SOKÁIG!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Anitja: gyönyörűséges Nati baba!

Tud nekem valaki segíteni?
Ha a Szabolcs utcában szültem, ott pontosan hová kell menni, ha új születési anyakönyvi kivonatot akarok kérni?
Kell a GYES igényléshez, az eredetit meg én hülye beadtam a váláshoz és a bírónő közölte, hogy nem kapom vissza... :cry:
Előre is köszönöm!

Amúgy jól vagyunk, holnap még dolgozom aztán 3 hét szabadság! :D
Remélem akkor majd sűrűbben tudok jönni!

Puszi!

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt! Távirati stílus 8)

Timi, szerintem a 13. kerületi anyakönyvi hivatal, nekünk anno Zsófit ők intézték, gondolom akkor másolatot is ők tudnak adni.

irina [/b:]Ádi :lol:

[b]vindo
: munkához gratulálok :)

viranka és silka: Isten éltesenn Titeket :)

Hoztam két fotót :)

Kép

Kép
Vendég

Fruzsit este kilenckor megetettem, azóta szunyál :lol:
Vendég

Sziaztok !

Nálunk a helyzet változatlan.
Reggeltől estig megyünk és egésznap házon kívül vagyunk.
Ma megyünk a bölcsibe. Bölcsinkbe van lehetőség, hogy bemenjünk játszani amikor a gyerekek kint vannak a kertbe így ki is használjuk, hogy szokja a környezetet. És persze abba a csoportba emgyünk ahova Ádi járni fog.
És ami még tök jó, hogy abba a csoportba csak 3 új gyereket vesznek fel így hamar letudjuk majd rendezni a beszoktatást.

Este jövök élménybeszámolóval, hogy hogyan tetszett Ádinak a bölcsi.

És akkor pár kép. Lehet sok lesz előre is bocsi.

Kép homokózó réme
Kép iszik és vezet
Kép és akkor most mit építsek ?
Kép kicsit szépül már
Kép vagyány szerkóba
Kép figyel
Kép azt hiszem megkéne kaparítanom azt a fényképezőt
Kép na most jól megdoblak

Ezer bocs a sok képért.

Mindenkinek szép napot
20200310173350

Sziasztok, itt vagyok én is!

Reggel hatkor felkeltem, mert két légy olyan durván kergetőzött rajtam :shock: Kikászálódtam, hogy akkor netezek egy jót, és akkor csoszogást hallottam - igen, Rugó volt az :o
Ennyit a nyugodt reggelről, kakaóivásról...

Sajna az Aquaticumba már nem mentünk tegnap este, pedig még a cuccokat is összepakoltam. Elég lassan haladtak tegnap a munkával, és már nem fért bele a napi programba.

Jövő héten gipszkartonozás van betervezve, és jönnek még az ajtók meg az ablakok is :shock:

Köszönöm a gratulációkat :oops:

Bár mindenki csodálkozik a családban, hogy hogyan is fogok autót vezetni szeptembertől élesben... De hát valahogy majd csak megoldom, máshogyan ugyanis nem megy :wink:

Akkor reakciók...

Panndi, a lányok aranyosak, mint mindig :D

Niki, egy képet én is hiányolok :wink: Lehúzza a földre Alexet :D Szegény :D

Ágica, darázs :x
Az jó, ha hazaengedtek :D Remélem, semmi bajod nem lesz már :D

Móni, az Entitás néven nekem is megakadt a szemem, tényleg tuti :shock:
Gréta a ruciban :D

Közeleg Rugó, mennem kell :arrow: :arrow: :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Csak gyors bekukk...
Megyünk, meglátogatjuk a Nagyit (Apám anyukáját). :)

Puszi Mindenkinek!
Igyekszem jönni! Remélem, mindenki jól van!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt :D !

Megpróbálom az utolsó oldalt végigfutni :oops: ...

Irina, sajnálom, hogy nem jött össze a kinézett lakás, de tudod: minden valamiért történik. Valahol van egy lakás, ami minden szempontból tökéletes, ami rátok vár, kívánom, hogy minél hamarabb rátaláljatok :D !

Köszönöm a hányásos infót, biztosan igaz (belegondolva logikus), de én ebben a helyzetben, a gyakorlatban nem hiszem, hogy véghez tudtam volna vinni: annyira kérte volna, hol az ordítástól hányt volna :oops: :roll: ...

L.Móni, nekem egyenlőre mindegy, ha buli lesz, szólj, remélem, ráérünk majd :D . Utánanéztem Útvonaltervezőn: bevállalom kocsival, "alulról" tudlak megközelíteni benneteket: Táborfalva, Örkény, Dabas, Bugyi stb. keresztül.
Kerti party szuper lehetett, a kutty nagyon cuki :lol: . A következő kutyánk nekünk sem lesz nagyobb, megfogadtam 8) ...

Niki, örülök, hogy minden rendben :D ! Legközelebb képeket is kérünk ám :wink: !!

Heni, szerintem is hagyd a francba a bilizést még. Bence is jóval később szokott le. Majd észre fogod venni, ha már megérett rá. Max ha sokat vagytok kint, ott lehet pucér a popója, és jobban észreveszi, amikor történnek az események :wink: .
Akkor a pap jól kitolt veled :wink: , megint sütit ehettél :lol: ...

Fleur, édes lehetett Lilla :D . Panka is nagyon tud örülni, ha sikerült valami, bár ő inkább a játékban, kockaépítéskor szokott örömködni :wink: .

Vindo, hurrá :D !

Ünneplőknek sok-sok puszi!!

Ágica, ez a szuri dolog nem hangzik jól :( , és jó lenne, ha kiderítenék, mitől volt ilyen magas az érték :? .

Irina, Ádi :lol: :lol: :lol: :lol: , hát tényleg igazi pasi :lol: :lol: !!

Panndi, Fruzsi egyre nagylányosabb, Zsófi pedig gyönyörű virágok közt :D .

Helyzetjelentés Pankáról: tegnapelőtt szó szerint végighányta a napot, bár délutántól egyre tovább maradt benne a víz, este 7 után pedig már nem hányt, és párizsit kért. A hányás befejeztével emelkedni kezdett a hője, estére belázasodott. Csillapítás után jól aludt, éjjel 2-3x ébredt inni, nem hányt. Reggel lázasan ébredt, és a hányást felváltotta a hasmenés, szinte víz folyt belőle :? . Még tegnap is fáradékony volt, többször aludt, kétszer kivittem kicsit levegőzni, rövid idő után kéredzkedett be aludni, Lázát 3x kellett csillapítani, mert 39 közelében járt, kb. 5x volt nagyobb adag "sárga víz" a pelusban, de nem hányt. Éjjel megint jól aludt, ma reggel szomjasan, láztalanul és jókedvűen ébredt, reggel a bilibe kakilt, igaz, még mindig híg, de mitől lenne más, hiszen 2 napja alig evett...
Remélem, vége.

Nagy hatással volt rá a nyaralás: tegnap, mikor mondtam, hogy megyünk pancsizni, közölte, hogy a Balatonba :shock: ...nem akar a kádban pancsizni, a Balatonban akar 8) .
Játszott a tüske építővel (nagyon szereti, sokáig eljátszik vele), összerakott egy négyzet alakú elemet egy háromszög alakúval, és közölte, hogy vitorlás hajó :shock: . Azt hittem, rosszul hallok...hihetetlen :D ..
dettyk

Vindo, szerintem nincs is annál jobb, mint friss jogsival folytatni a vezetést: így nem jössz ki a gyakorlatból. Nekünk nem volt kocsink, megszereztem a jogsit, és 1,5 hónap múlva vettük meg Sanyit, de közben vezettem tesómék kocsiját (és aki megengedte, mindenkiét, hogy ne jöjjek ki a gyakorlatból :wink: ).

K.Timi, Ádi nagyon vagány :D , jól áll neki a rövid frizura.
dettyk

Dettyk, azt elhiszem, hogy a Panka Balatonba vágyik... :D

Még annyit akartam írni, hogy R. evett egy adag ricát zacskóból. Mikor elfogyott, magától elindult a spájz felé, felállt a dobozos tejekre, kinyitotta a kilincset, bement, beledobta a zacskót a kukába, és bezárta az ajtót :shock: :shock: :shock:

Akkor lettem rá figyelmes, mikor már be is fejezte.

Hogy jutott eszébe - igaz, igyekszem a rendrakás irányába terelgetni, a szennyest is kiviszi maga után. Mondjuk azt még mondani kell neki.

A többieknek később reagálok.
Szerintem ma alszik, mert korán kelt.

Kép
vindolanda

Iwiw-ről másolom be, hátha valakit érdekel:
A XII. kerületben a János kórház területén újranyit egy óvoda! Számos új állás nyílik meg ezáltal:
- óvónőknek
- fejlesztő pedagógusoknak
- dadusoknak
Ha van ismerettségi körötökben aki állást keres, vagy egyszerűen váltana akkor önéletrajzát küldje el Hámori Máriának, óvodavezetőnek.
Vagy telefonon hívja fel és jelentkezzen (ezt mindenképp javaslom)
János kórházi Óvoda, Játszóház aug.1-ig a cím: 1126 Budapest, Királyhágó u.18.II.25.
Telefon: 30-825-7944 Hámori Mária
Az óvoda helyszíne a János kórház területén van/lesz. Jelenleg felújítás alatt. Kb 10 óvónőt, 5 fejlesztő pedagógust és 5 dadust keresnek.
Fiatal -akár pályakezdők - és tapasztalt pedagógusok jelentkezését is várják.
Továbbítsátok a lehetőséget ismerőseiteknek.

Vindo, ez igen :shock: , Rugó, a tökéletes pasi, jól fog vele járni a leendő menyed :wink: :lol: .
dettyk

Sziasztok,

Úristen mennyit írtatok, sosem fogom tudni elolvasni, no azért ma éjjel megpróbálom :shock:

Rólunk:
A baba rendben van, 8+5 napos ma, tegnap voltam UH-n, CRL:19mm, nagyon jó szívhang, minden a legnagyobb rendben.
Megnyugodtam.

A nyararlás egyszerűen szuper volt, úgy képzeljétek el, hogy minden jó volt, a szálloda, a kaja, a szoba, a tenger, a medence, Robesz, a férjem, szóval merem állítani, ha nem lettem volna mindennap kicsit szarul, tökéletes lett volna.

Rosszullétek sajna vannak, evésre és pihenésre enyhül.

Köszönöm a ránk gondolást, és a köszöntéseket is :lol:

Anitja, itt is nagyon-nagyon gratulálok és egészséget, tejcit, boldogságot kívánok!

Én minden kedves ünneplőnek sok-sok boldogságot kívánok.

A képeket átfutottam, nagyszerűek.

Én is jövök majd a képekkel, és az élménybeszámolóval.
És csinálok vonalzót is.

Kép
Kép
nektarin

Dettyk, az orvos mit mondott Pankára? Szegény...
Lehet, írtad, de nem figyeltem.

R. néha igazi kultúrember :roll: Pl. leveti a cipőjét, mielőtt felmászik az ágyra. Vagy egyszer bement a szomszédhoz, és ott is levetette :D

Nyűg :arrow:

Kép
vindolanda

Detty! remélem Pankán hamar végig megy ez a fránya vírus és hamar gyógyul..

Mára meg holnapra a főzésen kívül a plusz programom kert gazolás,meg sárgabaracklekvár készítés.

Tegnap elvoltunk biciklizni 1,5 órát terepen. A régi gyerekkorombeli utat bicikliztük végig a gyerekekkel. Nagyon jó volt! Kint a fák között erdős részen fel-le dombokon keresztül. Élvezték nagyon,láttunk vadnyulat gémeket a sióban. Aztán este Beni- anya nagyon elfáradtam,de olyan jó volt.. :) Hát nem mondom néha kivert a víz :) fel menni a dombokon Domival a hátam mögött. :)

Tegnap Domi összetett beszéde a barátnőmnek: Timi,hun vannak a kuták? :shock: :) meg - gyeje ana csúzdázni :)
varga tünde

Vindo, semmit, a szokásos, folyadékpótlás, szükség esetén lázcsillapítás...gyors lefolyású vírus...egyébként most őrjöng az ágyban, szó szerint hisztirohama van :shock: . Üvölt velem, hogy "anya, tűnés..." :shock: . Ijesztő :? ...gondolom fáradt és nyűgös az elmúlt 2 nap miatt, de már kint játszott az udvaron.

Nektarin, nagyon várjuk a képeket :D ! Szuper, hogy minden jól alakult :D !

Tünde, akkor jó programotok volt :D , hát igen, aki ilyen szép helyen lakik, dombok, folyók :D , irigyellek is miatta :D .
Panka sem azt mondja: "hol van", hanem "hun van", pedig mi nem így használjuk :) .
dettyk

Akkor Detty túl van a nehezén.. :) Mi sem úgy használjuk,csak ő. :D
Domi is ha el akar küldeni,akkor azt mondja anya pápá,menjé.. :D

Gazolás kihúzva,esik az eső.. :S
varga tünde

Hazaértünk! :)

Dettyk! Dehogy vagy kövér, az is nagyon sokat számít, milyen nehéz az ember csontozata. Nekem pl. nagyon vékonyak a csontjaim, egyik barátnőmnek meg nehezebbek, amikor ugyanazok a ruhák ránk jöttek (az alkatunk is nagyon hasonló, ő is magas, nagy cicikkel... :oops), akkor ő 10 kilóval többet nyomott... :roll: Szóval, ez is rengeteget számít!!!

Hastánc: Kezdők is fellépnek, ez olyan nálunk, mint a sport csapatoknál a versenyek... valahol el kell kezdeni, senki se indul profinak! ;)

Én épp az államvizsgára hizlaltam fel magam. Én idegességemben eszek... :oops:
Én meg 173 cm vagyok.

Vindo! Hú, én is emlékszem az elsősegély oktatásra, meg amilyen sztorikat mesélt a mentős pasi... durva... :?
Én nem nagyon bírom az ilyesmit egyébként...
Viszont a szülésnél – amit már majdnem el is felejtettem – bent volt 2 tanuló. Előtte kérdezték, hogy megnézhetik-e a szülést, én meg igent mondtam! :) Mondjuk totál észre se vettem, hogy ott vannak... :lol:
Azért ez se könnyű helyzet... eldönteni, hogy most melyiket válaszd...
(Én ma megyek egy aerobicra, amit a fiókvezetőm lánya tart... ;) A fiókvezető is ott lesz...
Én már úgy vagyok vele, hogy totál mindegy, milyen pozícióba tesznek vissza, mert nincs akkora különbség köztük se bérbe, se amúgy. És később még mindig lehet mozgolódni, ha lehetőség adódik rá... :roll: Csak azt szeretném, ha harc nélkül működne a dolog!!!)

Mi ott tartunk, hogy Szeli itthon bilizik, ha meg megyünk valahova, akkor meg pelenka... De már furcsa neki pelenkába pisilni, azt vettem észre. Mindig fogja a nunijánál, hogy leellenőrizze, hogy van-e rajta pelenka, vagy pucér... :lol: Lassan fel kell rá készülnöm, hogy útközben bugyiban legyen, nehogy összezavarodjon... :roll: Majd viszek magammal néhány váltás nadrágot...

Ja! Nem is mesélem...
Tegnap Szeli szokás szerint hazafelé elaludt a babakocsiban, erre összefutottunk az apjával, erre persze felébredt, és itthon sem volt hajlandó már aludni... :? Aludt 20 percet kb., ahhoz képest egész jól bírta este 9-ig. Néha volt csak mélyponton...

Heni! ...ja... :lol: Azt nem tudtam... :) De pár kiló hamar lemegy! :) Majd odafigyelsz kicsit, aztán pikk-pakk! 8)

Panndi! Zsófi: :lol:

Panka is miket mond... :lol:

Kaqk! Szelinek meg a gomba is boga, mint a bogár... :lol: Dóri = góji, Meli = beji...

Most nem tudom, hogy egyébként hallja Szeli, hogy nem jól mondja a betűt??? Vagy ez ilyenkor még természetes??? (és most nem az „r” betűre gondolok...)

Kép

Kép
regcsiken14

Ünneplőknek sok-sok boldogságot!!!!!!!!!!!!

Vindolanda!
Gratulálok az álláshoz! Akkor az óvónőképzőben fogsz tanítani?
Ne félj a vezetéstől tényleg jobb lesz friss jogsival, hidd el.
Rugó nagyon ügyes fiú. Mi egyenlőre a homokozóban segítünk másoknak összepakolni. Amikor a saját dolgok következnek, akkor valahogy mindig más a fontosabb...

Tünde!
De jó lehetett a biciklitúra! És az a legjobb, h Domi is élvezte!

Panndi!
Szépek a lányok!

Irina!
Itt is köszönöm a segítséged! Hétfőn vezetek!!!!!!!!!!!!! :)

Nektarin!
Örülök, h a picur jól van odabenn!

Niki!
De jó, hogy jelentkeztél! Biztosan aranyosak a gyerkőcök!

Detti!
Akkor Panka túl van a nehezén! Szuper! Azért megszenvedett szegény.

Móni!
Ha már kutyus is van, akkor már tényleg otthon vagytok! Hogy érzitek magatokat? Majd megyek olvasok még :arrow:

Tünde!
Ki ez a nagyfiú? :wink:
Aranyos!

Lehet, h jövő hét szerdától mi is el tudunk menni egy kicsit nyaralni. Agárdon leszünk. Remélem jó idő lesz!

Puszi
Gica

Kép
gica1

Regi!
De ügyes Szeli! Nagyon megy már neki a bilizés! Ez jó hír! :)
Gica

Kép
gica1

Fogyi:
Mai ebédem: Sült gomba, pulykamell roston, kapormártás. Eszméletlen finom volt! :)
Lassan egy hete stagnálok, de tudom, hogy ez nem jelent semmit... ;)

Vindo! Ezek jó hírek a korababáról!!! :)
Tényleg, Sense! Mi újság a barátnődékkel???

Heni! És mit sütöttél végül a papnak??? :lol: Egészségedre! :)
Lehet, hogy Péterke még nem jött rá, hogy tartsa vissza a pisit, ha megindul.
Szelinél van, hogy kezd becsurogni, észreveszi, aztán szaladás a bilire, majd ott pisil tovább. :)

Irina! Hú, akkor a napjaid igen sűrűre sikerednek... :) Lakáskereséshez, vezetéshez +++++++++ :)

LMóni! Örülök, hogy jelentkeztél!!! Annak kevésbé, hogy van mit mesélni... :(
Kutyus, de jó lehet! :)
(Bár mi most kiakadtunk a szomszéd nagyon ugatós kutyákra, egyszerűen aludni se lehet tőlük normálisan nyitott ablaknál... :?)
Darázs: :(
Jók a képek! Csini Gréti abban a ruhában! :) Aranyos a kutyus! :)

Niki! Dobhatnál 1-2 fotót! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk
Ügyes volt Emma, örülök, h jól ment az altatás.

Vindo
Tök jó, gratulálok. És simán fogsz autót vezetni szeptemberben. Októberre már tök jól fog menni, novemberre meg már profi leszel.

Silka nem is tudom köszöntöttelek e :oops: ha nem boldog szülinapot!

Ágica
Örülök, h már otthon vagy és remélem hamar elmúlik ez a nyavaja.

Irina
Ádi csajozása :lol:

Panndi
De jó Zsófiról ez a kép.

KTimi
Ádi is hatalmas már.

Dettyk
Jajj de jó, h már jobban van Panka ez rémes lehet. Nekem a hányos hasmenős az amitől legjobban féltem a Lillát, pedig egyszer biztos ő is beleesik majd.
És cuki lehetett :) érdekes lenne a Balatonba esti fürdőzni minden este :)

Nektarin
Hurrá :)

Regi
sztem nem. Melyik betűt nem mondja jól? Lilla pl f helyett sz-et mond, így Szarkas Lillának hívják és a cicának is szarka van :) viszont a feketét szépen mondja.

Holnap szüleimhez utazok Lillával így a 7végén sztem nem nagyon jövök. úgy néz ki csak hétfőn este jövünk haza.
Ma már voltunk kozmetikusnál, vettünk Lilinek új ágyneműt, benne alszik. :)
Ha addig nem jelentkeznék, jó 7végét mindenkinek :)
Most megyek, mert készülnöm kell még.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Kaqk! Szeli ráül a bilire, ha érzi, hogy pisilnie, vagy kakilnia kell. Nálunk inkább az a gond, ha rajta van a bugyi... szerintem nem tud még különbséget tenni bugyi és pelenka között... :roll: Emiatt most többet pucér inkább...
Emma nagyon ügyesen elaludt akkor! :)

Vindo! Akkor gratulálok! :) Mégiscsak ez a biztosabb! :)

Ágica! Jó, hogy végre otthon! :) De ez szörnyű, hogy nem tudják mi a bajod... :evil: És még egy darázs is... :(

Fruzsi egyre szebb, ahogy simul ki az arca! Zsófi is gyönyörű!!! :)

Ádi nagyon édes kis szőkeség! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk! Akkor talán átment rajta... :roll:

Vindo! :) Szeli is állandóan pakol.
Hihetetlen, hogy kiürül egy zacskó (bármilyen), már egyből mondja, hogy kuka, gyűri össze a kezében, és viszi kidobni... :shock:

Nektarin! Szuper! Már van szívhang is!!! :)

Fleur! M helyett b, d helyett g... (de ez sem minden szónál, csak amit írtam példának, mert egyébként a d betűt pl. tudja mondani... de a Dóri az Góji...) :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Ez az Hellinger felkeltette az érdeklődésemet... Nem lehet rossz! :) (Kicsit utána olvastam, mert az se tudtam, miről beszéltek... :oops:)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, bár megígértem, hogy jövök, sajna elaludtam... :oops: Most eléggé fáradt volt Rugó így egy órától elnyúltunk, kettő körül meg el is aludt, addig helyezkedett rajtam. Ezt már én sem bírtam ébren :roll:

Aztán jött G., megriadt, de a hátamon visszaaludt. Én meg ide osontam.

Szóval:

Nektarin: Hú, biztos jó lehetett. Majd rakj akkor fel képeket :wink: Hol voltatok pontosan?
Szívhang :D

Irina, lakáskeresés+++++++++++++
Biztos meglelitek előbb-utóbb az ideálisat :!:

Fleur, én is most gondolkodom ágyneműben. Születésekor vettünk két garnitúrát, és azóta azt a kettőt variáljuk :roll: Mind a kettő kék, és valami más színt is szeretnék már. Jó nyaralást!
KÖsz a biztatást!!!!!!!!!!!

Gica, igen, bár ez névleg már a Debreceni Egyetem egy kara, mert összeolvadtak nem is olyan régen. Csak mindig lefősulizom :oops:
Nekem Agárdról az jut eszembe, hogy mindig ott tartották vagy húsz éve a Manhattan nevű nyálzenekar táborait, és tele volt vele anno az Ifjúsági Magazin.
Én még sosem voltam ott :(

Tünde, biciklizés 8)

Egy akváriumos kérdés... Az egyik guppinak nőtt egy hólyag az oldalára, és az úszói is olyan csapzottak, a hal meg gyakran a vízfelszín közelében marad. Nem tudod, mi baja lehet???

Regina, igen, majd alakul Neked is. De ez olyan stressz az emberben tényleg, hogy hová megy vissza, meg van-e egyáltalán hely. És még a bölcsőde hozzá... Hát mióta szültem nem volt egy olyan napom, amikor ne agyaltam volna ezen pár percet, és hát nem a nagy boldogság volt soha a gondolkodás vége :?

Nyaralás: hát most, hogy már augusztusban tanítanom kell, nem tudom, mi lesz velünk.

Gyed: ja, hetedikéig kapom a gyedet, és nyolcadikán írjuk alá a szerződést, így nem kell visszamondanom semmit.

Legyek: nem jó a légyfüggönyünk, tegnap meg, amíg nem voltam itthon, G. nyitva hagyott mindent napközben. Tegnap óta vagy tíz legyet fogtam meg... Délután is arra keltem, hogy az arcomon rajcsúroznak.

Pedig tanulni akartam, míg alszik R.

Most meg szomjas vagyok. Két májas kockát ettem ebédre. Fornettiztem :roll:

Kimegyek, beszélek Gáborral, az udvaron van, ahogy hallom.

Este vezetni megyek.
Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Manhattan :lol: :lol: :lol: Én imádtam :D

nektarin: szívhang :lol:
Vendég

Vindo: hát én elsőre úszóhólyag -gyulladásra tippelnék. Bemásolom amit a könyvből olvastam róla: Kóroktana nem egységes,többen a bántalmat a hasvízkór egyik tünetének tartják. ---Gondolom ezért van az oldalán a kipuposodás...--- Mások viszont hiányos takarmányozásra,vitaminhiányra gondolnak.A betegség általában szorványoisan jelentkezik,a beteg halak idült tüneteket mutatnak.Az úszóhólyag erei kitágulnak,falában vérzések jelennek meg.Később a vérzések elhatárolt barnás foltok alakjában találhatóak meg,majd az úszóhólyag fala megvastagodik,gyulladásos jellegű folyadék jelenik meg benne._Ilyenkor az egész ~ már cisztává alakul,és a gyulladás átterjed róla a belső szervekre is.Ilyen esetben tapasztaljuk a jellegzetes egyensúlyi zavarokat,a hal nem tud lemerülni,farokkal v. fejjel lefelé a felszín közelében úszik.A beteg halat kiemelve,a még egészségesnek látszó állomáynt a hasvízkornál használatos antibiotikumos fürdetéssel kezeljük....

Na tudod mit,most meg más betegség is felhozható,inkább besekenelem neked,ha kell és átküldöm. Csak írj,hogy kell-e.. :) Eléggé sz@r a fejem.

Te tudod eldönteni,hogy mégis melyik lehet,mert nem látom milyen is a kinövése. Az biztos,hogy ilyenkor nem árt egy gyógyszeres kezelés az egész akváriumnak. Én szoktam venni,bele rakom pár napig besárgul a víz,aztán lecserélem.A beteg halat meg szed ki,nehogy megfertőzze a többit.

Regi: gondolom te rendeled a kaját magadnak.. :) irigyellek miatta :oops:
varga tünde

Edda táborok is Agárdon voltak, nem? Manhattan :lol: :lol: , hááát, én sem voltam oda az ilyen nyálas fiúzenekarokért, kivéve a Take That-ben Robbie Williams-t, aki ma is a szívem csücske :wink: . Az én fiúzenekaraim a U2, Bon Jovi, Doors, Pet Shop Boys (ez kicsit kilóg 8) ), Beatles, Kispál, Bonanza, Depeche Mode stb. 8) .
dettyk

Jaa és befestettem a hajam,már múlt szombat óta készültem rá..

Domi ölbe,már 1,20tó fent van.1h aludt,tök fáradt..
varga tünde

Dettyk, hát igen, a Pet Shop Boys tényleg más értelemben fiúzenekar :lol:

Ma elmarad a vezetés :(

Apósom este szalonnát akar sütni, mert holnap hazamegy. Nem lehet elrángatni az Aquaticumba :roll: Hogy én hogy utálom a füstöt meg a legyeket-szúnyogokat :? Brrr.
Felvágok nekik mindent, aztán csinálják.

Tünde, kösz szépen. Írok egy e-mail címet :arrow: Kiemelem a példányt :idea:

A U2-t én is szerettem-szeretem. Mikor mentem felvételizni 14 évesen a gimibe, aznap vettem magamnak az Achtung baby-t kazettán 8) Na, azt az albumot jól összerakták.
Én amúgy Cult-fan voltam világ életemben, olyan 13 éves koromtól. Élőben viszont csak három éve láttam őket. Hát, kicsit meghíztak, kicsit megöregedtek, de azért jól nyomták 8) 8) 8)
Ja, meg az Iron Maident is szerettem, meg a Pearl Jam-et.

Kép
vindolanda

Hú, jól eltűntetek :roll:

Kép
vindolanda

Csak benéztem éjszaka is az egészségügyi vizsgára való felkészülés közben, de sehol senki :o

Viszont megláttam, hogy épp ma jubilálok, ugyanis egy éve csatlakoztam a topikhoz.

[quote="vindolanda"]S írta:vindolandaziasztok!

Már több mint egy éve olvaslak Titeket, de most végre úgy döntöttem, hogy ha nem bánjátok, akkor csatalkoznék hozzátok.
Rólunk annyit, hogy 2007. szeptember 7-én szültem a debreceni klinikán, a fiam neve Bendegúz, és évekig Maggie szomszédságában éltünk (ha jól emlékszem az utca nevére), de most kertes házba költöztünk egy éve.
Útlevelet mi is a héten csináltattunk Bendegúznak, mert augusztusban Olaszországba szeretnénk menni. :roll:
Most eléggé elfoglalt vagyok sajnos, mert nyelvvizsgára, doktori szigorlatra készülök, és mellette Bendegúz is nagyon anyás és persze éjszakánként is randalírozik.
Egyelőre sem vonalzóm, sem más egyebem, de ha befogadtok, akkor szépen lassan minden hiányosságot pótolni fogok.
És ez esetben próbálok majd minél gyakrabban is jönni.
Üdv, Vindolanda

Hát, elég gyakran sikerült jönnöm :oops: :oops: :oops:

Megyek lassan lefeküdni, a fiúk már 11 óta alszanak. Apósom holnap hazamegy, de jövő hét végén lehet, megint ideugrik berakni az ablakokat. Hét közben meg a gipszkartonozás esedékes, ha az ácsunk megkerül (néha eltűnik).

Szép napot mindenkinek holnapra, most meg jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Napsugarast :)

Vindo!
de fura volt,h. Bendegúznak írtad Rugót :) csak 1 éve :shock:
s ledoktoráltál,vonalzód is van :) mennyi jó dolog történt 1 év alatt :)

:arrow: kiterveltem hajnalban felkelek összeekészülök,erre B. hamarabb kiabált cumiért :wink: :lol: sebaj az esküvő szertartásos részén tuti aludni fog :) 1gonddal kevesebb :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

vindo :)
Én meg előtted nem sokkal csatlakoztam, én is zugolvasó voltam, aztán Móniékkal, Grétivel egy lagziban voltunk, utána csatlakoztam :)

Fruzsi még alszik 8) Este kilenckor megetettem, azóta alszik :wink: Mi meg tejben úszva ébredtünk :oops:

Na én elbúcsúzom, megyünk haza anyuékhoz egy hétre, ha tudok, benézek :)
Vendég

Sziasztok !

Hát a tegnapi bölcsi látogatás nagyon szuperre sikerült.
Ádinak nadrág lesz a jele.
Persze bementünk az összes gyerek jött oda hozzánk, hogy mi kik vagyunk.
Ádinak kb 2 perc volt a feloldódási ideje aztán eltünt a többi gyerekkel.
Jött a dadus néni akivel jó barátságba került Ádi mert rögötn megölelte és megpuszilta amitől a dadus néni olvadozott.
Még a jövőhéten lehet menni így ki is használjuk szokja csak a környezetet.
Persze amikor mondtam, hogy indulunk Ádi kissebb hisztit vágott le mert ő maradt volna.
Remélem ez szeptemberbe is így lesz.

Rólunk :
Ádi kb 2 hete a kakik csak a wc-be végzi.
Nálunk egyszerű mert Ádi minden reggel kaja után kakil. Egyik nap rátettem és rögtön kakilt is. Azóta ez napi program.
Persze ha délután is kell neki akkor jön ütögeti a lábam és mondja kakikaki és akkor rohanunk.
Annyira aranyos mert amikor kinyomja utána örül neki és mutatja, hogy töröljem ki a fenekét.
Persze ha kakál akkor nyom egy pisit is de azért még nem szólt, hogy kell neki.
Egyenlőre nem is erőltetem a dolgot főleg úgy, hogy szeptembertől bölcsi.
A dadus is azt mondta, hogy vigyázzni kell mert ha bekerül a bölcsibe akkor visszaeshetnek és csak pelusba csinálnak mindent.

Hétvégénk érdekes mert a párom már 7-kor elment a barátjához ásni a kertbe és hát kitudja meddig maradnak.

Na mennem kell mert Ádi már nagyon nehezen viseli, hogy a gépnél ülök.

Puszi mindenkinek és jó hétvégét.
20200310173350

Jó reggelt :D !

Silka, boldog névnapot!!!!
dettyk

Fruzsi fél tízkor kelt :shock:
Vendég

Silka, sok boldogságot :!: :!:

Panndi, Fruzsi jól nyomja... És Zsófi mikor ébredt?
Emlékszem, mikor összekevertelek az alaszkai lánnyal, aztán írtam, hogy rakj már pár képet Alaszkáról :lol:

Igen, egy-két nappal előttem csatlakoztál :wink:

Viranka, igen, van vonalzóm is :lol:
Majd írd le, hogy mi volt az esküvőn...

Közben lépek, maratoni vasalásba kezdtem :arrow: :arrow: :?

Kép
vindolanda

Silka! Boldog névnapot! :)

Sziasztok!

Délelőtt úszáson voltunk, nem adtam rá úszópelenkát, mert reggel kakilt egy nagyot, megkockáztattam...
Itthon bilizett, útközben pelenka volt rajta (odafelé és visszafelé is száraz maradt :)), ott pedig szépen pisilt a felnőtt wc-be! :) Ilyet most csinált először. Már próbálkoztunk az élményfürdőben, de ott még nem ment neki... Itthon megint pelenka nélkül volt, folyamatosan bilizik. :)
Bár ebéd után a kaki nem oda ment, vagy lehet, hogy megpróbálta, sajnos pont nem figyeltünk rá, hogy mit csinál... :oops: Csak azt láttuk, hogy jön ki sírva, hogy kaka, és akkor esett le a földre... (bocsánat a részletességért!), lehet, hogy bilibe kezdte, csak hamar felállt, ezt most már nem fogom megtudni... :? Utána hozta a pelust, hogy adjam rá, fél óra múlva már ment is aludni.

KTimi! Most azt olvastam, hogy a bölcsinél 2-3 hónap után van egy mélypont, amikor rájönnek, hogy ez most már mindig így lesz... de aztán hamar átállnak! :) Szerintem menni fog, jól haladtok a beszoktatással! :)

Panndi! :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Nálunk nagyon jó volt az a lehetőség a bölcsiben, hogy havonta ott lehetett tölteni 1-2 órát. Szeli ha megyünk a bölcsi felé, már rohan befelé! :) Kár, hogy nyáron nincs ilyen. Bár ha (!) én megyek dolgozni, akkor is olyan november környékén kezdek leghamarabb, mert a gyedet ki szeretném használni végig, aztán meg jönnek a szabik... :roll: Szóval lesz időn a beszoktatásra (nálunk 2 hét).

Kép

Kép
regcsiken14

Fogyi: -4 kilónál tartok! :)
Ma Apa főzött, mert úgy volt, hogy megyünk vendégségbe, aztán mégse, és emiatt nem főztem meg tegnap, így rá hárult a feladat, de ügyesen megoldotta. Rántott húst sütött, meg zacskós krumplipürét készített (a püréből természetesen nem ettem), aztán mikor hazaértünk összedobtam magamnak köretnek egy karfiolt lengyelesen (párolt karfiol + rá tejföl + pirított zsemlemorzsa). Ilyet rendelni szoktam, de úgy döntöttem, most elkészítem magam, nagyon finom lett! :)
Vacsi: tegnap is és ma is megint gyros-os csirkemellet eszek salátával! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Hali.
Megvagyunk. Ma van apa szülinapja...elmentünk csavarogni, fagyizni, moziba...nagyon jó volt..4 órára hagytuk anyummal Emmát...de úgy hiányzott..és Ő is keresett minket..de monda nagyi hogy dolgozni mentünk este jövünk..és ez nagyon bejön neki...tudja h aki dolgozni megy este jön haza..és ez megnyugtatja.:-)

holnap szülinapi birka pöri főzás anyóséknál..megy az egész család, anyuék, tesómék.....alig várom a tortát...pedig pár napja csak reggel eszek kenyeret..szénhidrátot...fogytam..:-) de a tortát nem hagyhatom ki!:-)

Egy hét múlva megyünk nyaralni..de jó, nagyon várjuk!!!

:arrow: fürdetni, altatni...

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

:lol: :lol: Megvagyunk mi is. Itthon immár. A nyaralás valami fantasztikus volt. Igaza volt Sensenek. :lol: :lol: Gyönyörű helyen, helyeken voltunk. Hajnalban érkeztünk, próbáljuk összekaparni magunkat. Bercó annyira elfáradt, hogy egész nap tiszta nyügi volt, már alszik, de nagyon nyugtalan. Szerintem én is követem lassan.

Virankának nagyon köszönöm az sms-t, csak nemrégiben olvastam, ugyanis lemerült a telefonom, aztán meg nem azt nézegettem. :oops: :oops:
Itt kívánnék minden jót a legújabb jövevénynek. Sok boldogságot az egész családnak! Majd igyekszem visszakeresni, hátha volt kép is. Remélem minden a legnagyobb rendben zajlott és Anitjának szép élményei vannak.

Most röviden ennyi. Aztán megint nem leszek, mert holnap elmegyünk Nánásra, az öcsémet megköszöntjük, holnap lesz a szülinapja. De már hétfőn jövünk is vissza. :lol:

Nagy-nagy pusszancs mindenkinek!
dmaggie

Sziasztok kicsit elvagyok havazva mostanság :oops:

Viranka köszönöm szépen még egyszer, hogy kipróbálhattam a kengurut, sajnos nekünk nem vált be :( Muszáj leszek pedig valami után nézni, mert azt imádja Áron, ha kifelé forditva van tartva, imád nézelődni.

Maggie várjuk a képeket!

Kakq jó kis nap lehetett, isten éltesse Apátokat!

REgi neked tök jól megy ez a fogyókúra:-)

Vindo mi csak örülünk, hogy gyakran irsz 8) szeptembertől biztosan kevesebbet tudsz majd jönni :cry: :cry: :cry:

Heni
KépKép
heni81

hello!
mi is megvagyunk. visszaolvastam, de nem tudom, h sikeül-e mindenre reagálnom:

súly: a versenysúlyom 58 kiló volt, 10 éve. :roll: botondot 92 kilóval szültem :shock: a mostani és a köztes "eredményekről" inkább nem szólnék. :oops: majd akkor, ha újra 6-ossal kezdődöm. ez a pillanatnyi célom. :roll:

zene: hát én nem utaztam fiúcsapatokban. :lol: az legelső nagy kedvencem a pearl jam volt. (vindo :wink: ) a pearl jam előtt nem is éltem. 8) ehhez csatlakozott később a nirvana, az alice in chains, majd a korn, a biohazard, a metallica, és ilyenek.

ágica! örülök, h otthon! bocs, h másnap nem hívtalak, de összcsapni látszanak a fejem felett a hullámok :?

vindo! gratulálok az álláshoz! a "vezetés-akadályt" pedig biztosan könnyen veszed majd!

móni! darázs: :evil: kutya: édes, jó a neve. nekem volt 10 éve entity márkájú cipőm. :lol:

regi! ügyes vagy a fogyival. én -2 és félnél járok!
nektarin! örülök, h jót nyaraltataok, és még jobban örülök a szívhangnak!

panndi! fruzsi tényleg egyre szebb! és nagyon kis intelligens tekintete van!

bilizés:
ha nincs botondon pelus, akkor szól, h kaka (a pisi is kaka) és megy a bilihez vagy a wc-hez. ha pelus van rajta, akkor már csak akkor szól, ha bekakilt, a pisinél akkor sem. jó lenne, ha lehetne mindig pelus nélkül, akkor könnyben megszokná.

pankának mennek a gyógypuszik!

rólunk:
botondnak mandulagyulladása van. :cry: 3 napja kezdődött. 39 fölött volt a láza. kapott penicilines antibigyót, és lázcsillapítókat. mára már csak hőemelkedése volt. de enni még mindig nem eszik. gondolom fáj neki a nyelés. csak iszik.
először kihányta az antibiotikumot, másnap a panadolt. eddig semmi baja nem volt velük. nem értem! :roll:

nekem kezdődő mellgyulladásom van! ma felhívtam emesét, (köszi :wink: ) mert ő profi ebben a témában. mondta, amit amúgy is sejtettem, h menjek el az ügyeletre. fel is kerekedtem. egy nagyon kedves, de rémségesen nem hozzáértő 60 év körüli ffi volt az ügyeletes:
diagnózis: mellgyulladás
kezelés: szoptatás azonnali abbahagyása abból a mellből :shock: :shock: :shock:
csak fejni szabad, de azt jó erősen! :shock: :shock: :shock:
3x1 algoflex. jegelés (!) fél órán át (!) :shock: :shock: :shock:
ha holnapra sem javul, és belázasodok, akkor irány, a sebészet, majd ott kivágják! :shock: :shock: :shock:
nem, kisasszony, nem adok penicilin antibiotikumot, mert hasmenése lesz a kisbabának tőle! :shock: :shock: :shock:

gondolkodtam, h elmagyarázzam-e neki, hogy borzalmas amiket mond, de aztán inkább gyorsan eljöttem, mielőtt ideadta volna a beutalót a sebészetre.

visszafele inkább felkerestem a védőnőt és ő megerősített, h én gondolom jól: szoptatni, szoptatni, szoptatni. gyengésen masszírozni, esetleg állot vizes borogatás rövid ideig. mondott néhány homeos bogyór, de ezeket nem tudtam venni.
délután masszíroztam, apa is besegített. valamivel lehet, h jobb, de még mindig eléggé fáj. a közérzetem pedig borzalmas.

azért még dobok pár friss képet. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: