A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Szeder!
Teljesen egyetértek veled! A lényeg az, hogy egészséges legyen! Hogy mikor születik meg, azt majd ő eldönti (vagy rosszabb esetben a dokibácsi). Tamást is annak idején október 1-re vártuk és október 14. lett belőle, akkor is császárral. Most sem fogom sürgetni. Ráadásul az általam számított időpont, a dokibácsi által számolt és az UH által kikalkulált dátum is nagyjából egybeesik. Csak a dokibácsi mondta, hogy lehet hogy kell majd egy kis türelem hozzá. (Hozzáteszem, amikor Tamással vajúdtam, a csecsemősnővér odajött hozzám és csak annyit mondott kb. 16 óra után, hogy ilyen birka türelmű kismamát még nem látott szülőszobán, ugyanis a fájáserősségeim már szüléshez is elegendőek lettek volna.) Türelmem pedig világéletemben nagyon sok volt (apukámtól örökölve), annak ellenére, hogy az élet nem kis megpróbáltatásokat tartogatott eddig a számomra.

Kép
Kép
konan

Sziasztok!
Először is egy pár kerseztelős kép Kornélia és Én :)

Kép Kép Kép

Visszaolvasok!

Kép
Kép
lanta

Lanta!

Kornélia gyönyörű kislány!!!!!!És te is csinos vagy! :)

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

Lanta nagyon szépek vagytok!

Mielőbbi gyógyulást kívánok a betegeknek!

Honey!

Örülök, hogy jól döntöttél a kúppal és, hogy használtad :D Hamar rendbe jössz. :)

Ma végre telefonált a védőnő, hogy kész van az AFP-m és, hogy jó lett :D :D :D Mindjárt itt lesz,mert 2-re jön. Most jön először hozzám :wink: Nagyon örülök, hogy az AFP miatt sem kell már aggóni. Ma kiderül, hogy mikor mehetek Uh-ra. Már nagyon várom hátha most meglátjuk a nemét is.... :lol:

Kép
Kép
a.m.

lanta!
Jaj de szépek vagytok! Egy gyönyörűség Kornélia! Olyan ennivaló a pofikája :)

a.m.!
Na végre az az AFP! Örülök, hogy minden okéé !

szeder74

Lanta!
Nagyon szépek vagytok! Kornélia egy kis tündérke!

A.m.!
Örülök, hogy megvan az a fránya AFP! Annak pedig különösen, hogy minden rendben van! :D
Feltétlenül írd meg, hogy mikor lesz UH! Kiváncsi vagyok nagyon!

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Nekem úgy fáj már 2 napja a gyomrom, hogy az csak na. Enni azt tudok, de nagyon fel vagyok fújódva.

Hoztam képet egy új felsőről és a 16 hetes pocimról!

Kép

Kép

gwini

Gwini!
Csini vagy, és a pocid gömbölyödik :) Küldtem e-mailt, majd, ha lesz időd olvasd el.
Nem lehet, hogy Te is elkaptad a vírust, csak nem tud kijönni rendesen rajtad a sok vitamin miatt?
Jobbulást!!

szeder74

gwini!

nagyon csinos vagy. Nekem is ugyanilyen anyagbol van a kismamnacim! Ugy szeretem. Olyan kenyelmes!

Lanta!

Nagyon tunderi a kislanyod!

Penteken megyek ultrahangra (meg AFP-re is)! Mar nem birtam tovabb, a doki azt mondta egy honap mulva menjek, az jovo het lenne, de utana heten ugyis megyek a korhazi ultrahangrais, ugyhogy inkabb elobbrehoztam a dokilatogatast. Mar 4 hete lesz hogy utoljara voltam uh-on!

KépKép
druska

Szeder, Konan!

Aranyosak vagytok,köszi. Jött is a védőnő ahogy elküldtem az előző üzit. Az értékek 2 nm/l és 0,7 Mom.
Sajna csak kedden vagyis 1 hét múlva kell mennem Uh-ra. :( Pedig azt hittem már a héten mehetek. Azt mondta az orvos ,h ogy akkor várjuk meg a 20. betöltött hetet.(hétfőn még szabadnapos lesz)

Gwini!

Nagyon takaros vagy/tok. :D :D :D Jól áll ez a felső és a pocak is nagyon édes

Kép
Kép
a.m.

AFP annyira jó aki már túl van rajta!! Gratulálok Mindenkinek a jó eredményekhez! :lol: :lol:

Honey örülök hogy sikerült elmenned a dokihoz!

Beril nagyon sajnálom, hogy ezzel a betegséggel küzködsz múltkor láttam róla egy műsort a spektrumon :( Remélem sikerül leküzdened!!

Anyooka jobbulást a kis betegnek!

Márti nem lehetett semmi Nálatok ez a betegség, Én a másfél hetes náthától is teljesen kész voltam!! Örülök, hogy már jobban vagytok!

Minyu holnap várunk a hírekkel!!

Ági mihamarabbi jobbulást!

Lola gyere amikor tudsz!

Gwini nagyon csinos vagy és szépen kerekedik a pocakod! Remélem hamar elmúlik a gyomorfájás!

Köszönjük a dícséreteket!! (Petra, a.m., szeder, konan) :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Köszi druska!! Megy a drukk akkor holnapra! Jó Neked!! Majd gyere Te is a hírekkel!!

a.m örülök, hogy már a kezedben is van az eredmény!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!
Vége a munkaidőnek, rohanok haza, otthon pedig most nincs gép. Holnap jövök. Pussz mindenkinek!

Anikó

Kép
Kép
konan

Én holnap megyek AFP-re, éhgyomorra kell menni?

Kép
Kép
petra1980

Petra :)
Ha csak afp-t néznek, akkor nem kell éhgyomri, ehetsz nyugodtan!

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Köszi a dicsiket!
Sajnos már hasmenésem van. Már vagy 6-szor voltam azóta. :cry:
Remélem nem lesz komoly! Szurkoljatok!

gwini

Sziasztok, jó sokat írtatok. Én pénteken voltam utoljára.

Tegnap dokinál voltam. Véreredményeket megkaptam, minden jó lett. AFP, Hepatitis, Toxoplazmozis, vérkép, minden. Szerintem vérszegény vagyok mert 3-szor megkérdezték, hogy szedek-e vasat. Pont a vérvétel napján írták fel, gondolom azóta javult a helyzet.

Voltam ultrahangon is, genetikai. A lehető legrosszabb pozícióban feküdt a picim, ráadásul szerintem aludt, mert nem mozdult el a helyéről. Meg az orvos nagyon kapkodott, így nem tudtam nézegetni ahogy mozog, mert folyton felemelte azt vizsgálót és mindig máshová tette. Szerintem kereste a megfelelő pozíciót... Ilyet még nem láttam, ahogy a hasamra tette a vizsgálót egyből a kicsi babám feje tetejét láttuk. A lábacskái meg arra befelé voltak, a gerincem felé talán. Nagyon lehetetlenül feküdt. Úgyhogy nem derült ki a neme sem.
Na és mégyegy jóhír: elöl tapad a lepény, ezért a fénykép is elég silány minőségű lett. Meg gondolom ezért érzem olyan nehezen a mozgásokat. Egy hatalmas volt eddig múlt csütörtökön, de akkor megfordult, azért volt olyan hatalmas érzés.
A doki mindent rendben talált. De ilyen, hogy combcsont hossza nekem nincs ráírva, talán nem lehetett mérni? Nem mondta.
Azt viszont mondta, hogy méretei alapján egy héttel fiatalabbnak néz ki a baba, és csodálkozik, hogy az előző UH-n ezt miért nem mondták. Mondtam neki, hogy akkor még nem volt kisebb.
Szóval most beparáztatott ezzel. De nem szólt erre semmit, csak ráírták a papíromra, hogy UH szerint 18 hetes a baba.
BDP: 4,2cm
HC: 15,2cm
AC: 14,2cm
FL: 2,8 cm
Élő magzat, fekvése: I. haránt
AFI: norm.
Placenta: mellső fali
Köldökzsinór:3 erű,
Cervix hossza: 38mm
koponya, gerinc, mellkas ép
Szív 4 üregű, norm. tengelyállású
vesék, hólyag, hasüreg, hasfal ép, gyomortelődés látható
végtagok: kóros eltérés nélkül
subcutan réteg: norm.

Bocsi ha valakit untatnék. Ennyi van a leleten.

Következő vizsgálatra már egy másik intézménybe megyek, mert van ezer kifogásom, és találtam egy jobbat. De erről majd máskor mesélek, ha valakit érdekel.
Mert most mennem kell.

Mindenkinek gratulálok a jó eredményekhez, aki már tudja az AFP-t.
Szeder: nagyon édes a babócád, gratulálok.
Minyu köszi az infót a szénsavas italokkal kapcsolatban.

Nekem is elég sokat feszül a hasam mostanság. Ma alig bírtam kikászálódni a kocsimból reggel... Mint egy 80 éves mami komolyan!

Jók legyetek, holnap jövök!
Vendég

Gwini,
nagyon aranyos poci!! :) Viszont elkaptad a vírust? :? jaj...

lanta, naaagyon szép kislány! Én is ilyet kérek!! :D :D

szeder,
A 24. héttől végig nyitva volt a méhszájad??!! :shock: jesszus. Akkor fekvés volt utánna végig? A fiuk emiatt elöbb jöttek vagy normálisan kitartottak a 40. hétig.
Nálam azért ennyire nem gáz a keményedés dolog. Napközben max 1x fordul elő, hajnalban sokkal gyakrabban. De társult hozzá egy komoly vádli görcs is. :( A keményedés nekem nem fáj egyáltalán, csak parzok tőle. A dokim minden alkalommal megnézi a méhszájamat, pont a keményedés miatt.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Itt egy érdekes cikk a méhösszhúzódásról. Akiket érint...

http://www.babazo.hu/szakertok/20070831 ... alatt.html

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bocsi, ha sok vagyok... csak úgy látom elég sokunkat érint a téma és a kedélyeket szeretném megnyugtatni. :)

"a koraterhes méh akár naponta több ezerszer is összehúzódik. Az is egy terhességi jel a hagyományos vizsgálatnál, ha a puha terhes méh a tapintás hatására megkeményedik. Ha nem jelentkezik vérzés, ártalmatlan jelenség, a baba sorsát nem befolyásolja.
A megoldást pedig : pihenni kell"

"Így működik a simaizom: belülről feszül, majd elernyed, mint amikor a gyerek belerúg, vagy növekszik. Például, ha esténként, amikor fáradtan, feszülten, görcsösen hazaérünk, és iszunk egy pohár bort, érezni fogjuk, hogyan oldódnak a görcsök, a keményedések. A régi szülészek és én is ajánlani szoktam a minimális alkoholfogyasztást a várandósság ideje alatt, hiszen ellazítja az egész testet, a méhet, kikapcsolja az idegességet, gátolja az oxitocin-kiáramlást az agyban. Az alkoholmolekula kis mennyiségben természetes anyag, de hangsúlyozom: kis mennyiségben!"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szeder!
ez nekem is furi volt hogy 19 hetes a babó, és szept 28??????? én most szerdán leszek 18 betöltött és szept 7-12re vagyok kiírva!!! gondoltam hoyg én számoltam el, de másnak is feltűnt, ez meggyőzött :D rém béna matekos vagyok :P
na, kijavítottad :D

ma én is mentem "üríteni" a reggelim, pedig tök rég nem volt már.... bár utána sokkal jobb lett :)
ja csajok, ezt képzeljéétek, halálbéna vagyok: ma néztem át a papírjaim a picur mappámban, éés megtaláltam a vércsop kéréses papirt.......áááááá....ezekszerint én bénáztam el, és feleslegesen dobtam ki 8ezret. na ez nagyon dühítő!!!! francba is.... azzal vigasztalom magam hogy profibb helyen csinálták, de nem sikerül, így is bosszant.... grrr

Lanta!!!!
nagyon édesek vagytok, csini vagy, a kicsi meg széép :)

a.m. tök jó hogy minden oké afp-vel!!!! és reméljük hamar kiderül a pici neme is :)

gwini!
csini vagy és szép kerek a poci. csak nem saját a felső?? :)
jajj és jobbulást!!!! remélem hamar lemegy!

petra!
nem, afp-re nem kell éhgyomor!!!! mondták is, meg amikor ott voltam a laborban, és kiderült hoyg csak afp lesz, és nem lesz az első(12hetes) vérvétel, ehettem a kis csokimat :)

eszike!
örülök hoyg miden rendben a picivel! sajnálom hoyg nem volt bőszavú a doki, de ilynkor nyugodtan faggasd!!!!!! én akkor is kérdezgetek, ha látom h terhére vagyok, neki ez lenne a dolga hogy válaszoljon és megnyugtasson! irgumburgum :)

nekem keményedés nincs, ezért magnéziumot sem szedek külön. ja, de ami van: derék, keresztcsont tágulás vagy mi, de kb nagyi-style-ban nyomom reggel, komolyan, be kell járatódjon a test, mikor felkelek, mert pl a zokni felhúzása komoly átgondolűst igányel :) persze, aszongyák ez normális, és ez később jött el az elsőnél, de hoyg emlékszik a test és most már csinálja....
tényleg, kinek van még fenék feletti kis gödröcskéje??? nekem simivel kb ilyenkor tünt el, most meg kb 10 hetesen :D vicces...

honey:
most amikor a jógán beszélgettem a csajjal, aki tartja, -ő dúla is- ő mondta hogy olyan esetben, mint az én előző szülésem, javasolt egy kis pohár bor, hoyg tudjon a nő pihenni, mert ellazítja, és kis szünetet ad!!! ha én ezt tudtam volna..... már most elhaároztam hoyg vinni fogok egy kis flaskában :D mert mit nem adtam volna hoyg egyetlen kis úrát alhassak, és bírtam volna végig....eztért könyörögtem magamnak, de nem hallgattam meg magam :D mert többször is volt hoyg állva, a falnak támaszkodva arra ébredtem hoyg horkoltam már!!!!!!! :D:D szóval ő aszonta ezt otthonszülésnél is gyakran épp ezért alkalmazzák!!!! jegyezzük meg :)

na megyek simikémért,
pááá

KépKép

KépKép
bagzerka

eszike!
gratulálok, hogy minden rendben veletek, milyen nagy már neked is a picike!!! :)

honey!
Igen, már a 24. héttől nyitva voltam akkor, és indított szüléssel a 38. héten született meg mindegyik fiam. A Bence -nagyobbik- ő a vesémen ült és azért, a Mátékám meg azért lett indítva, mert karácsony lett volna belőle. De nekem jó volt, hipp-hopp világra jöttek- és azóta is boldogítanak... :) . A viccet félre téve könnyen szültem meg őket, 45 perc alatt bújtak ki erre a Világra.
DEE a méhkeményedések ma is voltak, úgyhogy veszem az a csodaszert -illetve most küldtem a páromat a patikába- amit az előző oldalon többek között neked kerestem ki. Magne Citritet.
Most megy a párom és hoz nekem, mert én elég sza....ul vagyok ma délután. Keményedik a hasam.
Megyek is és pihizem.

szeder74

Monee!
Hány mg. magne citritet szedsz?
Tényleg jobb, mint a magneB6?? Mennyit szedsz be belőle naponta??

szeder74

eszike :)
A leleteid között ott a combcsont: az FL. (femur a combcsont legalábbis)

szeder :)
Megnéztem, nekem itthon Magne B6 Extra van, ebben 618 mg mg-citrát van tablettánként, de nem is szabad olyan sokat szedni, mint a sima magne b6-ból. (sanofi aventis gyártja egyébként)

gwini :)
uh. remélem, nálad nem lesz olyan vészes :(

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Minyu: szeretnék kérni egy kékitést a táblába, mert kisfiunk lesz, következő vizsgálat április 19. :)

Márti: ez a hányós lázas betegség nagyon rosszul hangzott. Örülök, hogy már jobban vagytok.

Csibe: ilyen fejfájós dolog velem is volt kétszer. Reggel mikor felébredtem szét akart esni a fejem, mire kiértem a gyógyszerért elmúlt. Fogalmam sincs mitől lehet, de jó lenne ha többet nem jönne.

Anyoooka: Dorkának jobbulást!

Honey: én mostanában kezdek csak keményedni, és azt is főleg olyankor amikor felhúzom magam (általában munkahely). Mondogatom is mindig magamnak, hogy nem szabad, meg nem éri meg, és már rekord idő alatt le tudok higgadni :D Úgyhogy még csak most kezdtem Magne B6-ot szedni, a Béres félét.

Szeder: abszolút egyet értek, ez a rengeteg dátum borzasztó én megjegyeztem az elején a szeptember 21-et mint dátumot, és csak mindenkinek azt mondom. Babát egyébként a 12 hetesen 6 nappal nagyobbnak mérték, most meg csak 3-mal, úgyhogy az UH se szentírás, a gyerek meg úgyis akkor jön, amikor akar :D

Lolababa: remélem mihamarabb lesz neted, és visszatérsz :)

Lanta: Nagyon szépek vagytok! ÉS nagyon helyes a lányodon az a keresztelő ruhácska :)

A.m: örülök, hogy meg van. Nekem majd érdeklődni kell bent a kórházban, mikor van kész, bár bízom benne, hogy jövő hét szombaton mikor megyek a dokimhoz már a kezében lesz.

Gwini: helyes poci, szépen gömbölyödik :) Remélem rendben leszel!

Druska: abszolút meg tudlak érteni, hogy szeretnéd már látni a picúrt :)

Eszike: írd le nyugodtan, ami a szíved nyomja a kórházzal kapcsolatban! UH (hátha megnyugtat egy kicsit): én babámat 8+4-nél 8 hetesnek mérték, 12+2-nél meg 13+1-nek! Ehhez képest most 16+0-nál 16+3 volt. Szóval szerintem az UH sem mindig pontos, sok múlik biztos azon is, hogy fekszik a baba!

Kép
kistiggrincs

Gwini, nagyon csinos vagy!
Sajnálom, hogy nem vagy jól, jobbulást!

A.m.örülök, hogy jó lett az afp!

Lanta, Kornélia nagyon édes!És Te is jól nézel ki nagyon!

Szeder, pihenj sokat! :wink:

Anyoo, Dorkának jobbulást!

Mit akartam még írni? Annyit írtatok...nem jegyzeltem. :oops:
Meg már álmos vagyok.

Csajok, nekem is fáj a fejem reggelenként!Aztán mire igazából magamhoz térek, elmúlik.Eddig ilyen nem volt, csak most, babásan.
Vendég

Honey!

A Magnerot vény nélküli, 500mg magnéziummal tablettánként! Nagyon jó, napi 1 tabletta és megoldja a keményedést meg a vádligörcsöt is! Nekem a dokim írta, amikor nyiladozott a méhszájam, csak akkor napi 3-at kellett szednem!

Márti
borossné becz márta

szeder!!!
mindig kimegy a fejembôl, hoyg kérdezted és nem válaszoltam: anyúséknál, nagyon hosszú az ügy, lényeg h én nem nagyon vagyok jóban velük, max látszatilag, amit ôk csináltak maguknak. én utálom az ilyet, nálunk az ôszinteség megy... szóval kismilliomosok, de tényleg, és most mentünk megbeszélni, hoyg lakásilag hoyg tudnának, esetleg, egy picikét besegíteni, hisze ddig csak anyám segített nekünk, a semmijébôl, még azt is nekünk adta, pedig neki kellett volna... szóval most is hasonló a dolog, szörnyû beszélgetés volt, marcim kb sokadszorra, fájdalmasan újra kiábrándult a szüleibôl... nagyon fájhat neki ez...
azóta meg arra jutottunk, hoyg mivel nálunk a hatalmas tulajdonukból, ha ennyire nem bírnak adni, ne is adjanak. szóval lehet h kicsit kevesebbôl kell kihozni, de legalább nem függünk tôlük...mert azt tuti h állandóan felhoznák, hoyg mennyire sokat segítettek, és mikkel tartozunk nekik, stb. meg hogy akkor ôk mondanák meg hoyg hol és melyiket kell megvegyük... már ebbe a lakásba is bele akartak szólni, pedig egy rohadt fillért nem adtak bele... szóval ôk ilyenek... nem is részletezem, pedig tudnék nagggyon kis cifrákat mesélni 8)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!
AFP eredményem rendben. Voltunk ma 4D-n is.
Rendben van a picúr és szépen fejlődik!!! És a mi tuti kisfiúnk valójában KISLÁNY!!!!! :lol: :lol: . Szóval a kuki téves info volt... és lesz még egy drága kis Henikénk!!!! :lol:
Najó valami más nevet kitalálunk neki :lol: :lol:
holka

Sziasztok, jó reggelt!

Holka, most meg kislány? :lol: Jaj, de jó!
A két csaj annyira jó lesz, meglátod, én mindig imádtam, hogy két lányom van!És most is olyan jóban vannak, pedig nálunk kicsit nagyobb a korkülönbség, mint Nálatok lesz.

Mi lesz a neve?
Heni Henriett, ugye?
Én a másodiknál gondolkodtam a Henrietten, mert a nagyobbik lánykám Bernadett, és tetszett volna mellé, hasonló a hangzása, mindegyik franciás.
(De végül Vivien lett.Gyerekkorom óta tetszett ez a név...és akkor még nem volt ilyen gyakori.Nagyon illik rá, a jelentése:eleven.)
Vendég

Jó reggelt!
Köszi Luca! :) Most már rendben vagyok azt hiszem, de mint tudjuk ez a keményedés jön-megy a kismamák életében. Úgyhogy nem kiabálom el. Tegnap este olyan volt a hasam, mint egy kőszikla..
Fel is hívtam a dokimat, hogy mi tévő legyek? Azt mondta, ha nagyon nem akar elmúlni menjek be hozzá a kórházba éjszaka ügyel.. ááá nem akarom már ennyire túlzásba vinni, hogy rohangálok állandóan hozzá.
Vettem be magnesii citricit és gyors zuhi és ágyikó. Hát nagyon - nagyon nehezen engedett fel a keményedés... remélem egy ideig nem kell átélnem újra.. mert már dühös voltam tegnap mindenre :oops: :twisted:

Bagzerka!
Tudod lehet, hogy nehezebb lesz segítség nélkül, de talán jobb is, mert soha senki nem hánytorgathatja fel, hogy így-megy úgy segített. Sajnállak benneteket, főleg a párodat, mert neki mégis csak a szülei. Hihetetlen. Némelyik szülő teljesen begőzől idősebb korára.. hm. Mi ugye nem leszünk ilyenek?? :) -Nem hát tudom.
Talán bővítetek, vagy építkeztek azért kértetek segítséget? - tényleg érdekel.

Csajok!!!
Lehet, hogy hülyének néztek a kérdés miatt, de felteszem!
Ti nem vettetek észre aközött összefüggést, hogy attól is függ, hogy hogyan helyezkedik el a baba a pociban, és annak megfelelően többet keményedtek?

Én már egy ideje figyelgetem.
Tegnap teljesen lement a drágám és a szeméremdomb feletti résznél tudjátok hova .. jaj de nehéz pontosan leírni.. szóval.. kavarászott vagy a lábával, vagy a kezével veszített nagyon és az nekem nagyon kellemetlen érzés volt.
No, ha így odafúrja magát, akkor állandó keményedéseim vannak. Ezt többször is megfigyeltem már. Este direkt nem tettem oda a kezem, ahol mocorgott, hanem feljebbb.. hátha oda úszkál, ahol a kezem van.. hát 2-3 óra múlva éreztem egy iszonyú könnyedséget, akkor mozdúlt el onnan lentről. /Nem azt mondom, hogy a kezem miatt jött feljebb, hanem inkább itt jön az összefüggés a keményedés és a baba helyzete között./
Bocsi, ha nagyon érthetetlenül fogalmaztam. pedig igyekeztem. :oops:
VAN valakinek ilyen jellegű tapasztalata.. vagy csupán a véletlen műve, hogy én ilyenkor keményedek be...????!!!
KÖSZI a hozzászólásokat előre is. Várom!!!

szeder74

Holka!
RÓZSASZÍN ÁLOM FOLYTATÓDIK NÁLAD IS!!
GRATULÁLOK HOZZÁ, ÉS, HOGY MINDEN RENDBEN VAN A PICIVEL!!!

szeder74

holka!
Kérünk képet, ha kaptál, akkor mi is nézegetnénk!!

szeder74

Bagzerka, az a lényeg, hogy Ti ketten pároddal egyetértetek!

Szeder, én azt vettem észre, hogy reggel, amikor el kell mennem wc-re, akkor keményedik a leggyakrabban.
Én nem tudom, éppen hol van, mert még nem érzem mocorogni.
Vagyis néha érzek valamit, de ha odateszem a kezem, csak azt érzem, hogy a köldökömben dobog a szívem, és ez minden más érzést elnyom. :cry:

Honey is azt írta, hogy ha rugdal a baba, attól is keményedik, nem?
Szerintem ezen ne izgulj.Szedd a magnéziumot ezerrel, pihenj amennyit tudsz, és idd a vörösbort! :lol:

Én esténként a vacsorához szoktam inni egy pohár vörösbort. Nagyon jól ellazít.Nekem azóta ritkábban keményedik.

Monee, szerintem a magnézium-citrát tablettában nincs kalcium.Amikor én régen patikában dolgoztam, mi rengeteget csináltunk a kismamiknak, és kalcium nem volt benne, hanem még c-vitamint tettünk bele.
De nem tablettázva volt, hanem por alakban.Úgy kellett beletenni vízbe.Patikában nincs tablettázógép.

Úgy tudom, most már nem kell a porokat osztogatni, központi laborban tablettázzák, ömlesztve kapják a patikák, és ott csomagolják szét.

Szóval szerintem azért nézd meg, mi van ráírva a kalciummal kapcsolatban.

Én is veszek majd külön kalciumot, enyenlőre még a magne B6-ot szedem.
Majd megkérdezem a csajokat itt a patikában, mi a helyzet most.
Vendég

Jó reggelt!

Köszi a drukkokat az AFP-hez.

Minyu:következő vizsgálat április 15.

Tök jó, hogy egyre többen tudjuk meg az AP eredményeket :D
Telik az idő nagyon-nagyon. Mindjárt fél idő van!!! :lol:

Monee!

Én is úgy gondolom, hogy külön kellene szedned + Calciumot, én is így teszem. A Béresnek van 500 mg-os tablettája.

Elkezdtem pár napja Omega-3 tablettát szedni,mert azt mondják attól "okos" lesz a baba és nyugodt is. Pozitívan hat az agyára.

Szép napot! :D

Kép
Kép
a.m.

Halihó, jó reggelt mindenkinek!
Nagyon irigylem azokat, akik már tudják milyen nemű a baba. A következő UH nem is tudom mikor lesz nekem (nem mondták), úgyhogy lehet, hogy áldozok egy 4D-re. Tudom ezt a témát már régebben veséztük ki, és mindenki ajánlotta nekem, aki már volt ott. Csak az jár a fejemben, hogy mi lesz, ha megintcsak rosszul fekszik a picikém, és a feje búbján kívül mást nem látunk? Pedig ittam kólát is, mert úgy hallottam attól felébrednek, és izegnek-mozognak a babák. Amúgy én terhességem alatt nem fogyasztok kólát, nem is nagyon szeretem, ezért is gondoltam, hogy hatásos lesz a nagy mennyiségű koffein és cukor miatt. (kávét sem iszom soha) De nem!
Minyu köszi az infót a combcsonttal kapcsolatban, én ezek szerint nem igazodtam ki normálisan a sok adat között. Meg ugye a doki nem kommentált semmit.
Másik kórházat azért választottam, mert ahogy Monnee is írta itt pécsen valami eszméletlen a helyzet szülészet téren. 2 kórház van, de mindkettő rettentően túlterhelt. Itt Baranyában is bezártak egy csomó szülészetet, és szinte mindenki pécsre került. Csak Pécsen, Szigetváron és Mohácson van szülészet jelenleg.
Én mivel pécstől 20km-re lakom, ezért Szigetvárhoz tartozom, és a szülésre felkészítő tanfolyamot is a szigetvári kórház tartja. És annyi jót mondtak, hogy úgy döntöttem átmegyek oda. Teljesen felújították, és most adtak át egy alternatív szülőszobát, 2 ágyas szobák vannak, TV-vel, és szülés után nem dobják ki az embert 2 nap után (mint pécsen). Családias a hangulat, mert egyelőre kevesen járnak oda, nincsenek túlterhelve.
A legtöbb településről (akik szigetvárhoz tartoznak) is pécsre járnak az emberek, mert sokkal egyszerűbb pécsre a bejárás. Nekem viszont közelebb is van Szigetvár.
A másik okom amiért "elmegyek" pécsről, hogy a túlterheltség miatt egyáltalán nem foglalkoznak a terhesekkel. Hétfőn voltam utoljára, de se vérnyomást, se súlyt, se vizeletet nem néztek. És fals adatokat írtak be a könyvembe. Csak úgy hasraütésre. Na és örökké elszúrnak valamit, elírják a beutalókat, stb, és állandóan ordítoznak az emberrel mindenért. Ez komoly! És némelyik orvos úgy vizsgál, hogy az már fájdalmas. Nem volt (nincs) fogadott orvosom, mert nem találtam egy megfelelőt sem.
Ja, és a véreredményeim sem jöttek meg 3 hét alatt (mármint papír formátumban). Az asszisztens körbetelefonálta a világot, hogy kiderítse az eredményeimet, mert 3 hét alatt nem tudott elmenni a papírjaimért egy épülettel feljebb. Azt mondta, hogy menjek vissza 4 hét múlva (vagyis az már összesen 7 hét a vérvételtől számítva), és addigra lehozza az eredményeket.
Ja és nekem kellett hajkurásznom a kórházban egy orvost most hétfőn, hogy vizsgáljanak már meg. Ja, és pecsétet meg elfelejtett nyomni a kiskönyvembe, amit utólag vettem észre.
Na ilyenek, és ehhez hasonlók történnek itt pécsen rendszeresen, szinte minden alkalommal van valami "balhé".
Nincs rá garancia, hogy a másik intézmény jobb lesz, de megpróbálom, ettől csak jobb lehet.

Bocsi, ha hosszú voltam.
Vendég

holka!így elnézték a pöcsit?érdekes.....
tuttira látták korábban h, kisfiú?most meg csajszika?
mert nekünk mutatta a nő h. ott a kuki, tehát ez tutti....remélem :)mostmár vettem pár kék cuccot....

Kép
winona

Eszike!
Elhiszem, hogy kíváncsiak vagytok már a nemére, és felmerűlt benned, hogy mi van, ha mégsem tudják megmondani a 4D-n.
Most a 19. hétben jársz kezded a 20. hetet. Már olyan édesen formásak ilyenkor, én mindenképp arra bítatlak, hogy menjetek el a 4D-re.
Többnyire ott megtudják nézni, sőt ott több esélyed van, mint a 3D-n, arra vonatkozólag, hogy kisfiú, vagy kislány növekszik a pocidban. (Nekem a picikém punciját teljesen lehetett látni a 4D-n, a 3D-n csupán három darab csíkocsa volt a lábai közt)
Nem tudom, hogy jól emlékszem- e de itt a topikban aki tudja a babája nemét, azt többnyire 4D-n tudta meg.
Hajjjrááá! Jelentkezz be! Hihetetlen élményben lesz részed!
-ha mégis takargatni fogja magát, sebaj!, akkor még szeretne még több izgalmat az apukájának, és az anyukájának, akkor így fogd fel :) -

szeder74

Jó reggelt csajok!

márta,
köszi a tippet! Tegnap a patikában tök véletlen ezt ajánlota a patikus csajszi, esküdött rá, hogy ez a legtutibb magnéziumos készítmény. Tegnap be is vettem és tényleg pik-pak hatott. Persze lehet, hogy csak placebó hatás. :)

luca,
a wc-keményedés összefüggésre csak azt tudom mondani, hogy detto!! Nálam pont ugyan az a helyzet. Napközben alig keményedik, sőt.... viszont hajnalban miután kimegyek wc-re egy komplett kis gombócot érzek lent. De nem fáj és ha az oldalamra fekszem kb 10-15 másodperc múlva el is múlik

szeder, márta,
mi van akkor ha valakinek idő előtt kinyílik a méhszája?

Holka,
a tuti kisfiú most tuti kiscsaj??!! :D Szerintem lehet ebből még ismét tuti kisfiú..... :D :D

bagzerka,
jaj nagyon sajnállak a szülők miatt. :cry: Engem ez tud a legjobban felbosszantani! Csak tengernyi türelmet tudok kívánni. Itt más úgysem segít.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

luca!
írok privit!

szeder74

most már totál össze vagyok zavarodva?
a 21 héttől már a 6ik hónapba lépünk nemde??de akkor meg négy hét mínuszra jön ki?hogy is van ez??

Kép
winona

honey!
Hát nekem a külső méhszáj nyílt ki előbb, mint kellett volna, a belső méhszáj az zárt volt.
-ugye van külső és belső méhszáj-
Különösebben nem kellett tennem semmit, meg szerintem annak idején a dokim úgy volt vele, hogy szerencse kérdése mi lesz a terhességemmel. :? :?
Nem volt jó terhesgondozó orvos, de a szülésnél jobbat nem is kíváhatok, sem magamnak, sem másnak. Rengeteget segített és vérprofi doki a szülésnél.
Most máshol, másnál szülök. Remélem hasnoló tapasztalatokkal. ÉÉÉsss nem nyílik ki a méhszáj sem!!!! :!: :!:

winona!

No feladtad a leckét!
Azt tudom, hogy hetekben számolva a 20. hét a félidő, mert még akkor van 20. hét a szülésig! Ezt tuti :)
9 hónap a terhesség... tehát a 20. hét a négy és fél hónapos kornak felel meg.. négy és fél hónap + négy és fél hónap az = 9 hónap. Nem? vagy én vagyok ismét balga?
Csajok!
Aki ügyesebben számolja, írja meg mert én is most bizonytalan lettem :oops:

szeder74

Holka!
Örülök, hogy minden rendben! Kérünk szépen képet (ha van!) ! :roll:

Teljes izgalomba vagyok a holnapi genetikai UH miatt. Egyrészt rendben legyen minden (rendben lesz!), másrészt hátha végre megmutatja magát a kis szégyellősünk. :wink:

Honey!
Vádli görcs nekem is van esténként, azt mondták, hogy kálciumot szedjek rá, de a kiütéseim miatt (amik még mindig megvannak, ezért pénteken a bőrgyógyászatra is vissza fogok menni) szedek napi 3 kálcium pezsgőtablit és mégis görcsöl. :( Szóval esténként nemcsak viszketek mint a rühes kutya, hanem még a lábam is görcsöl.

Holka!
Fiú-lány-fiú-lány??? Mit össze huncutkodnak ezek a babók velünk?!
Akkor Te még ne nagyon vásárolgassál, csak semleges színű dolgokat :wink: :D

Bagzerka!
Ritka, hogy mindkét részről normi szülők vannak. Na! Én sem ehhez a ritka részhez tartozom! A pároddal legyetek ezen a téren összhangban, a többit úgysem válogathatja meg az ember. És a szülőket már megváltoztatni sem lehet. Én is őszinte embernek tartom magam, de bizonyos esetekben megtanultam hallgatni és szépen mosolyogni! Úgy kell őket elfogadni (ha sokszor nehéz is!), ahogy vannak. Gondolom a párodnak se lehet könnyű...? De mégiscsak a szülei. Fel a fejjel, meg fogjátok oldani!

Kép
Kép
konan

Winona, Szeder!
Szerintem is! Ahogy Szeder írja, 20. hét = 4,5 hó, ez alapján a 23. héttől lépünk az 5. hónapba és még nem a 6-ba. Asszem....!?

Kép
Kép
konan

Szeder!
Köszi a bíztatást, el fogunk menni 4D-re csak még nem tudom mikor...
Viszont azt is hallottam, hogy az új kórházban ahová átmegyek, ott is van 4D, és ott megnéznek minden babát azzal a géppel is. Mert körültekintőbbek.
Szóval azt még kivárom... hátha! Oda kb. 4 hét múlva megyek.

Winona!
Ezekbe a számolgatásokba már én is többször belebuktam.
A lényeg amit szem előtt kell tartani az az, hogy általában egy hónap nem 4 hétből áll, hanem kicsit több, mint 4 hét. Ezért van mindig egy kis csúszás. Én 4,5-el számolok egy hónapot.
Ha a 40-et elosztod 4,5-el, akkor jön ki majdnem a 9 (azaz 9 hónap)
És a 20 hét ugye félidő, azaz 4.5 hónap. (20-at elosztom 4,5-el, akkor kijön 4.5----tehát kb. jó az elgondolásom)
Vendég

Nálunk most hétvégén lesz bababörze, de nem tudom milyen rucikat vegyek :cry: pedig ott érdemes vásárolgatni, filléres dolgok vannak. Szóval marad a fehér!
Vendég

köszi csajok, valóban így lehet :D
én meg már azt hittem lassan a hatodikba lépek.....közbe ötödikbe!

Kép
winona

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak otthon szarakodik a net, bent a melóhelyen meg nincs nagyon alkalom, idő erre...

Holka, kiváncsi vagyok, végül mi is lesz a babád lába között :lol: :lol:

Nekem szerencsére nincs haskeményedésem, vagy nem tudok róla. Nem olyan puha mint korábban lenni szokott, de szerintem valamennyire normális esetben is keményebbnek kell lennie..

Valaki pici betűvel írt a mocorgásról. Ezt NAGY betűvel tessék mesélni, szerintem ettől nekünk nem okoz ez traumát. Egyszer majd mi is megérezzük a manónkat. Legalábbis én szívesen olvasom a tapasztalataitokat!!

ha minden igaz, mi is börzézünk vasárnap..

Roni, kösz az infót, épp tegnapelőtt olvastam a börzéről én is.

Kaptam nagyon szép ruhácskákat, de szinte mind rózsaszín :shock: Sajnálnám, ha nem tudnám őket használni, mert gyönyörűek, de ha fiúcska bújik majd elő, arra azért rózsaszínt mégsem adhatok... :lol: Még a végén identitászavara lenne szegénykémnek.

Pénteken megyek AFP-re... Utána meg a köv.vizsgálat: 04.25. UH!

Rönééé

Kép
röné

Helló csajok!

Lanta!

Én lemaradtam a keresztelő kommentről. :D
Szóval nagyon szépek vagytok a kis csajsziddal! :D

A.m.!

Végre-végre hogy megvan a hülye AFP eredmény.

Druska!

Megy a szurok az UH-hoz! Írj majd hogy mi volt!

Szeder!

A magnesium-citrátból (nem nevehetnénk MaCi-nak mint a másik topikomon?! :lol:) 3×1et írt fel kezdésnek a doki, ennyit is szedek. De szerintem ezt még bőven lehet emelni, mert a receptet meg 3×3 szemesre írta, hogy legyen belőle bőven otthon.

Gwini!

Csini a pocak! Jobbulást! :?

Holka!

Ez mennyire vicces, mégiscsak kislány. :lol:
Szerintem 3 az igazság, a következő UHig ne higyj senkinek! :lol:

Luca!

Most nem akarok itt keverni, de teljesen biztos vagyok benne, hogy az a készítmény amit én kaptam, tartalmaz calciumot is. Lehet hogy a Naturlandosban nincs benn, de határozottan emlékszem, hogy a recepten és az öt méteres számlán amit kaptam, azon rajta volt a calcium is. Egyébként nem tabletta, hanem ilyen átlátszó kapszulába van valami fehér por betöltve. Rendes gyógyszertári tégelyes a csomagolása is, uh. az biztos valami helyben gyártott cucc.

Eszike!

Figyu az én eredményeimet. Teljesen friss, mai:

BPD - két halánték közti távolság: 4,3 cm
HC - fejkörfogat: 16,5 cm
AC - haskörfogat: 13,8 cm
FL - combcsont hossza: 3,1 cm
OFD - homlok és tarkó közti távolság: 6,0 cm

Tuti hogy 18 hetes a bébi és a papírkámra is ennyit írtak. Sokat számít az is hogy ki UHz... :roll:
Teljesen megértem a felháborodásodat, a másik kórházban sem jobb a helyzet. Ha nem mész úgy oda valahova, hogy tudod hogy mit akarsz, akkor véged. :( Szomorú nagyon hogy így van. :( Én dokit fogok váltani, ha az új válaszottamnak is megfelelek. A mostaniból a feledékenysége miatt eléggé elegem van... :roll:
Jah és képzeld, ez a fránya Pocok baba annyira, de annyira elbújt az UH elől, hogy én ilyet még nem láttam! :shock: Szó szerint hassal ráfeküdt a bal csípő csontomra, uh. a doki már-már az oldalamon kotorászott az UH fejjel, hogy lásson is belőle valamit. :D A teste, feje, gerince kiválóan látható volt, de pl. a kezét-lábát csak hosszas kotorászás után tudta elővarázsolni a doki. A neme persze nem látszott, és én ezért annyira elverem ezt a gyereket ha megszületik, hogy ihaj! :lol: Előre és utólagosan is elverem mindenért! :lol:
Én ettem előtte, mert a kajától általában fel szokott ébredni, de ma nagyon kis lusta, egy-két rúgást éreztem eddig még. :D Na mindegy, imádom! :D

4 hét múlva kb. elmegyünk egy 4D-re, nagyon szeretném tudni mit rejteget a lába között. :D

Figyu, a börzére vásárlás nélkül is érdemes lehet kimenni. Szoktak egy páran babakocsit, hordozót, kiságyról fényképet, stb.-t kivinni. Ha mást nem, a telcsiszámokat érdemes gyűjtögetni. Mi így találtunk egy nagyon jó babakocsit, amit, ha jövő héten nem kapunk olyat amilyet szeretnénk ajándékba, akkor meg is fogunk venni.
Ráadásul nagyon nagy bevásárlást most szerintem nem fogsz tudni tartani, mert a télből megyünk a nyárba, a mi babóinknak meg néhány lengébb darab mellett, inkább hidegre való cuccok kellenek majd. Szóval kisszoknyát, halásznacit ne nagyon vegyél. :wink: Nekünk majd a kocsikabát, bundazsák lesz a nyerő. :lol:

Szép napot mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

menee!
Gratulálok a szép nagy babádhoz!
Nem semmi méretek!!
Az én picim 18+6 hétre számolták és pár mm-rel kisebb volt a combja, és a hasa is.. igazad van, függ attól, hogy ki nézi a babát.. furcsa..hogy ilyen eltérésekkel számolnak még az ultrahangon is.. akkor kinek higyjünk?? - tudom a választ :) a babának,ha kibújik a pocinkból :lol: :lol: :lol:

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: