A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

HORILDA HATALMAS GRATULA! :)

Kép
elizabeth25

Helló Mindenkinek!

Lorcika drága, ne aggódj, minden rendben lesz és nagyon ügyes leszel. Szerintem ezt még Te sem hiszed el, de így lesz. Ott az emberben állítólag annyi energia van, hogy nem is tudjuk elképzelni.
Szóval kérlek próbáld nyugodtan végiggondolni, hogy Te egy fasza csaj vagy és végig fogod csinálni.
Én nagyon fogok szorítani értetek! Meg szerintem itt mindannyian. Lélekben ott lesz mindenki veled!

Dóri, egyáltalán nem elitélendő, amit tenni akartál. És amit végülis tettél, az egy csodálatos és erős nőre vall.
Szóval a lényeg, h. a vége jó lett és szültél egy csodálatos kislányt.
Nagy szerencse, hogy ilyen férjed van, de komolyan.

Lorci, hozzád is szólok. Ezek nagyon nehéz döntések az életben. És szerintem, ha az ember nem éli át, nem kerül ilyen helyzetbe,
nincs joga ítélkezni és el sem tudja képzelni, hogy mi játszódik le az emberben...
Velem még nem történt ilyesmi, ezért fel sem tudom fogni, milyen érzés lehet. De biztos borzasztó.

Bogyra, nem semmi a sztori az unokatesóddal. Egyszerűen felfoghatatlan.
Sajnálom. De ahogy olvasom, mindettől függetlenül boldogok.

Gabibaba, Bringa, vigyázzatok magatokra Ti is!
És persze a többiek is!

Kép
niki30

Szasztok,

reggel nem volt jó nálam a babanet :shock: de látom csak abban a pár percben szarakodhatott amikor én próbálkoztam... :wink:

Dóri, nekünk így is te vagy a nagy családos példaképünk itt :)

Lorcika, szerintem hasonló helyzetben én is így tettem volna, szerintem erre kell egy fajta ember típus hogy meg tudjon kűzdeni egy ilyen helyzettel, mint pl Bogyra uncsitesója...

Niki, nekem sem voltak görcseim még soha. Eddig. :roll:
De tegnap este egyfolytában mesis görcsim voltak órákon át... nem erős, de megállás nélkül, ezért eléggé megviselt.
Hasam meg mint a beton. Ne aggódj el fog jönni a te napod is :wink:

Aztán lefeküdtem aludni és elmúlt, ma újra semmi bajom :) este meg partyra megyünk, remélem jól leszek... :roll:
pici76

ILDA, Nagyon nagy gratula, nagyon ügyesek voltatok :D :D :D :D

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok!

Csak nem sikerül megszabadulni tőlem....

Mivel ott épp jó volt a vérnyomásom hazajöhettem! :)

Mondjuk meg kellett volna kérdezni a doktornőt, hogy behívhatom e a gyereket a vérnyomásmérésre, az tuti egy 30 Hgmm emelkedés! :)

Majd még jövök, csak vacsi!

KépKépKép
bogyra

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Mégiscsak jó idő volt ma és egész nap a kertben voltunk. sináltunk pár képet Marciról is. ha nem bánjátok felteszem.. :oops: bár gondolom az erős fény miatt nem nagyon nyitogálja kinn a szemét. csak a fenyőfa alatt. :)

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Bocsi, ezt szerettem volna még.. :oops:
Kép
Vendég

Dóri!

Nagyon édes a kis Marci! Olyan tündéri... elérzékenyülök mikor nézem...

Nah most sajnálom, hogy nem tartottak bent és indították meg a szülést! Nah jó azt azért mégsem!

De mostmár én is nagyn szeretném a karomban tartani a kis bocikát! :) Ésúgydeúgy irigyelek mindenkit akinek már ott van a kis batyuja, hogy csak nah, lehet már bele is sárgultam! :D

Nah megyek lábat polcolok és pihenek, kötelező ágynyugalom van!

Remélem mindenki jól van, ma este hideg front....

KépKépKép
bogyra

Bocs!

A hideg front délutánra megszűnt és most épp meleg front vonul át rajtunk!

Jah amit nem írtam, méhszájam zárt (de ma elkezdtem szedni a homeobogyót) de rövidült, a babó feje kimozdíthatatlanul rögzült odalent! :)

A doktornő azt mondta hogy a ctg jó, de látszik hogy készülődik kifelé... hát kivi leszek.

Gergőt is jósolták annak idején mikulűsra, szülinapomra, karácsonyra, újévre... majd január 25-én született meg! :D

De mint már mondtam ennyire nem akarom elhúzni! :)

KépKépKép
bogyra

DÓRI FANTASZTIKUSAK A KÉPEK!
ITT MUTOGATOM ŐKET A PÁROMNAK, H. NÉZD CICA, ILYET AKAROK ÉN IS! :D
AZ UTOLSÓ KÉP AZ KÉPESLAPNAK VALÓ. OLYAN KIS SZORONGATNIVALÓ MARCI, HIHETETLEN ÉDES!
DE A MÁSODIK KÉP IS NAGYON JÓ, AMIN ÚGY ELNYÚLIK A VÁLLADON!

Bogyra, örülök, hogy jól vagytok és rendben van a vérnyomásod is!
Bogyra, nemsokára mi is szorongatjuk magunkhoz a magunk bocikáját, macskáját, kinek milye lesz:):) Már én is borzasztóan várom.

Ma sikerült beszerezni egy frankó utazóágyat. Kaptuk az drótot, h. az auchanban akciósan 7990-ért van, elmentünk és meg is vettük.
Na meg kaptunk kölibe egy marha jó fonott fotelt, amiben kényelmesen tudok majd szoptatni. Pont befért a kiságy és a szekrény közé. Annyira örültem neki! Tök jó!

Kép
niki30

Legi, a táblázatban frissítenél nekem? :oops: Majd ha lesz időd, ráér!

37. hét + 4 nap
Súly: 3 kg körülbelül
DPB: 9,0

Köszönöm szépen!
Niki

Kép
niki30

Jajj lányok, annyit írtam és elszállt :cry: megnyomtam az entert többször és eltünt az egész :twisted: :twisted: Írom újra.....Mindjárt jövök.
Pussz.

Kép
melcsi6

Bogyra sziiiiia, de jó, hogy kiengedtek. Szerintem sokkal jobb, hogy a babó akkor jöhet amikor ő akar.

Szörnyű volt olvasni az unokatesódék történetét. És milyen rossz lehet annak a családnak akik elvetettek egy egészséges kis babót, jajj :( Hihetetlen belső erő kell utesódéknak, hogy ezen túltegyék magukat, vagy lehet, hogy nem is lehet túltenni, csak élni a mindennapokat és megtenni értük mindent és harcolni a boldogságért.
Az egyik barátnőmnek is fogyatékos a kisfia és mindenki anno azt mondta neki, hogy adja be intézetbe, mert így feláldozza a saját életét is és a kisgyerek úgy sem érzékel a külvilágból semmit. A férje egy idő után elhagyta, de ő boldogan neveli a kisfiát, az ő hangjára mosolyog, megismeri, stb...Olyan kötelék van közöttük, ami nagyon ritka...

Dóri, köszönjük, hogy ilyen öszintén megosztottad velünk a történetedet, nem lehetett könnyű. Én mindentől függetlenül csodállak a három gyönyörű gyermekedért és mert ilyen szépen neveled őket. Persze ehhez tudom, hogy kell a párod is, neki is minden elismerésem így ismeretlenül is. :wink:

Lorcika, szerintem is jól döntöttél, a babónak is jobb így.
Képzeld az egyik általános iskolai osztálytársam húsvétkor szült és előtte találkoztunk párszor. Nagyon nagyon félt, az egész terhessége nem volt egyszerű, voltak komplikációk is és ez rányomta a bélyegét mindenre.
Aztán húsvét este felhívott, hogy képzeljem el ott fekszik mellette a kisfia és olyan gyönyörű és abban gyönyörködik, hogyan szuszog.... :D
Olyan nyugodtságot éreztem a hangjában, hogy csak na....Elmondta, hogy amikor elkezdődött elfelejtett félni is, csak csinálta amit tennie kellett, pakolt, zuhanyozott, indultak a kórházba, ott a szülésznő teljesen lefoglalta, aztán jöttek egymás után az események......
Remélem nálunk is így alakul majd, kivánom, hogy nálad is így legyen. Most mehet a para minden mennyiségben, aztán amikor jön a szülés már kifogy belőlünk :wink: .

Csajok, apa azt mondta, hogy szerinte 23-a után fogok szülni, anyu azt jósolja jövő héten. Én úgy érzem nem fogom kihúzni 23-ig......
Babó meg majd eldönti :wink: :D

Bringababa, jó kiruccanást, vigyázz magatokra. Puszi neked.

Pici, Niki nekem sem volt eddig semmi előjelem, nem keménykedett a pocim, nem dagad a lábam, nem vizesedtem, semmi.....kopp,kopp,kopp. Most mióta megvizsgált a doki és mondta, hogy 1cm-re már nyitva vagyok már elindult bennem valami...lehet, hogy csak agyban, de ma is éreztem, hogy többször kőkemény volt a pocim, babómozgást is másképp érzem, nemtom........ Persze ha 23-án kell jönnie én nem siettetem, de nem haragszom meg ha előbb jön.
Apa tegnap olyan ari volt, azt mondta, szeretné ha nem aznap születne, mert nagyon fáradt és nem szeretne fáradt lenni a szülésnél.... :D Asszem készíti magát, hogy bejön, ha anyu nem lesz jobban :wink:

El is felejtettem megköszönni a sok jobbulást az anyukámnak, aranyosak vagytok :wink:

Gabi, írj, helyzetjelentést kérünk :wink: Mi újság, mit érzel?

7 babónk van már, de jó :D

Pussz.
Melcsi

Képzeljétek az előbb pisiltem és a pisimben láttam valamit, valami átlátszó, de pár apró darabka valamit......Most nem tudom, hogy csak wc papír darabkák, vagy valami eleve volt a wc-ben, vagy én pisiltam ki :shock: :shock: Bocsi, ha gusztustalan voltam :oops: :oops: :roll:

Szóval kb. ennyit írtam az előbb és elszállt......, remélem most sikerül.....Szép estét nektek.

Megyek drukkolok Ruzsa Magdinak :wink:

Kép
melcsi6

Pici, neked akartam még írni, hogy hol laktatok Angliában? Mi is éltünk kint egy darabig a párommal, a cégem küldött ki és én is imádtam a cheesecake-et, de a kedvencem a flapjack volt, tömény kalóriabomba.... :D

Kép
melcsi6

Mindig amikó én itt vagyok, akkor nincs senki :( , mindenki elindult szülni??? :lol: :lol: Ne hagyjatok utoljára, lszi lszi lszi.......

Nu, akkor majd reggel jelentkezem :D , puszi és szép estét nektek :wink:

Kép
melcsi6

sziasztok!

melcsi!te jösszzz!!!

én csak jósolgatok....jósolgatok... :?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Szep jo hajnalt Mindenkinek! :)

Hat le kell irni a tegnapi napot, mert kicsit izgicsek volt. Elmentunk baratnomekhez grillezni. Nah megerkezunk, rogton persze pisi jarat..hat valami nyalkas attetszo cucc jott ki, benne barnas darabok (szerintem, mint Melcsinek). Mondom a tobbieknek mi van, hogy lehet ma szulunk?? Igy is mindig ez a tema veluk. :D Aztan gorcsolgettem mar delelott is, de nem neztem milyen idokozonkent, ilyen mensis gorcsok, jonnek mennek. Megint pisi jarat, megtobb cucc jon ki, na utana mar baratnomnek se kellett tobb, hogy nezzuk az idot. Ferjecskem is a grill elokeszuletek alatt sokszor jott, na mi ujsag, jol vagy? Olyan edi volt, tokre elkezdett izgulni. Mertuk az idot, olyan 10 perceseknek tunt, de mondtam, hogy nem erosek....biztos valami mas. De a baratnom vegig, hogy nala is igy indult, majd beerosodik stb. Aztan valahogy intenzivebb lett, 5 perceseknek ereztem, a hasam kemeny.....akkor mar mindenki ram figyelt, hogy na most mi lesz? Ja es kozben parommal is ott vettuk eszre, hogy a hasam leszallt!!!! :shock: Meg mondta is a baratnom, hogíy leszallt a hasam, de mondom a fenet, reggel nem ugy tunt...de megfigyelve jobban, tenyleg lentebb van es a gyomrom sem eg. Na lenyeg a lenyeg, ha mar Pesten vagyunk, akkor hazafele miert nem megyunk be a korhazba, megneznek, legfeljebb haza kuldenek. Ugyhogy igy is tettunk, pont akkro akart hazaindulni a szulesznom, de persze megvizsgalt, azt mondta a meh szajam kicsit kinyilt, de csak annyira, hogy az ujjbegye fer be. Ctg-t csinalt, de persze nem volt semmi kulonos, pindur aludt, aztan felraztuk..en gorcoslgettem, azt mondta ezek a joslo fajasok. Majd ha jon az igazi latni fogom, hogy a ctg gorbem is olyan lesz, mint egy sinus gorbe es eosebb lesz. Azt mondja nem lehet tudni mikor jon az ido holnap, 1 het mulva, 2 het mulva, de nyugodjak meg, menjunk haza. Ugyhogy ez volt tegnap. Gondoltam amugy, hogy ez meg nem lehet az...vagy nagyon nagyon az elejen vagyok, de hat elso szuletni keszuli gyermekem......hat ki tudja igaazan??? :) Ugyhogy hazajottunk, en tovabbra is gorcsolgetek..ejjel aludtam, de most megint fajogatok, ahogy lassan nyiladozik a mehszaj. hat en minden esetre iszom tovabb a malnalevel teat, meg szedem a bogyot, aztan meglatjuk Ricsike mikor dont ugy, hogy megnezi a kinti vilagot!! Minden esetre legkozelebb csak akkro megyek be ha drasztikusan faj vagy magzatviz elmegy. de erdekes erzes volt, hogy mi van ha bent tartanak?? Kicsitt ijeszto volt, de olyan jo volt, hogy ott votl ferjem velem. Kozben hallottam, ahogy sir egy baba valameyik vajudoban, annyira jo volt!!! :) :) Hat ennyi volt velem tegnap. Annak orulok, hogy a mehszajam elkezdett vegre kinyilni. Kedden megyek dokihoz, meglatjuk hogyan alakulok addig. :)

Lanyok, Niki, Melcsi, Pici koszonom a nekem szant kedves szavakat. Aranyosak vagytok. :) Remelem ha eljon az igazi ido tenyleg valmai fasza irongirl leszek es veszem az akadalyokat!!! :wink: :D

Dori annyira cukik a kepek. Picike kis mano emberke!!! :)

Bogyra jo, hogy meg koztunk vagy, gondoltam rad tegnap este, hogy vajon mi lehet veled!

Hat mindenkinek joslofajas mentes szep napot kivanok! :)
Pusz,
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok,jó reggelt! 8)
Csak egy gyors bekukk,amíg még mindenki alszik :wink:
Elolvastalak benneteket és picit sajnálom,hogy most nem tudok írni,mert lenne mit!
Csak annyit,hogy Lorci esemény esetén tudod!etikett felrúgva és én mindenkit értesítek! :wink: :lol: :wink:
Puszi nektek,sok

Kép
bringababa

Sziasztok!

Lorci olyan izgi, és igaz amiko rott voltál bent, hogy lehet hogy szülsz már nem a félelem lett rajtad urrá, hanem az erő a kiváncsiság???? Nah meg kicsit persze a tanácstalanság , de hát az minden új helyzetben előfordul, akár ha egy új bevásárló központba megy azember akkor is elgondolkodik, hogy jajj istenem merre is induljak cukorért... aztán az mi egy szüléshez képest??? :D

Nekem semmi, görcseim nullák, vagy vannak vagy nincsenek, de ha vannak akkor is olyanok mintha nemlennének, úgyhogy nembízom én a korai szülésben. Mindenki tiszta ideg körülöttem, főleg a vérnyomásom miatt, ugye jó volna mielőbb megszülni... nagyjából biztos is vagyok benne hogy a betöltött 39 hét környékén megindítják, ilyenkor nem szokták hagyni tovább.... pedig annyira szerettem volna ha magától indul.

Gergő 42+1 napon született, pont aznap kellett volna befeküdjek délután és másnap indították volna.... de reggel szépen elfolyt a víz. Csakhát azzal a terhességgel nem volt gond ugye, mindig meg tudtam győzni az orvost hogy várjunk még az indítással.

De most sajnos nincs indokom, hogy miért ne, hisz pontosan tisztában vagyok, hogy a szülés körülianyai halálozás 30%-ért a magasvérnyoms felelős, és az újszülött károsodásáért is nagy százalékban felelős (agyvérzés, halálozás). Hát ki mer így ellenkezni, még ha érzem is hogy igazából nincs nagy gond velünk!

A másik ami most jutott eszembe, én még nem láttam olyat, hogy 10 nőből 10 úgy kerüljön el szülni az első gyerekével, hogy nyitva a méhszája.... nekem gyanús ez a málnalevél tea.
Mindjárt rákeresek a hatásmechanizmusára.

Ugyanis a jósló fájás, éppen azért josló mert nem nyitja a méhszájat. És aztán van a vajúdásnak egy szakasza ugynevezett passzív szakasz, amikor is már fájások vannak de még minidg nem nyílik a méhszáj. Szóval nem teljesen értem ezt.... de lehet csak én aggódom túl magam. :)

A homeós bogyót én is elkezdtem szedni... kiváncsi leszek kinyilok e attól is. Nekem csak rövidül, de szerintem ez így is helyes, óvóm a bébit a felszálló fertőzésektől :)

Szerintem Lorci neked már nincs sok hátra! :)

Bár tegnap nekem azt mondta a doki, annak ellenére, hogy zárt vagyok, hogy nulla fájás volt a ctg-n (nah jó volt két szép kitartott de csak 20-as :D ), hogy ő látja hogy készl ki... Remélem nam csak arra utalt, hogy beilleszkedett a feje, mert az akár három héttel a szülés előtt is megtörténhet.

Bár tény, hogy ha gyerkőc feje szoros helyre kerül, azaz beilleszkedik, akkor mindenféle stressz hormon kezd el gyártódni a kicsi szervezetében, ami segíti őt a megszületésben...

Jah és még valami, mellbimbó ingerrel teljesen jól kitudok váltani fájásokat, szóval elvileg a méhem is készen áll, tudja mi lesz a dolga, ha elönt az oxitocin! :D

Szép napot mindenkine és tessék tájokaztatni mindenről!

És Lorci, szeretünk, veled vagyunk, és semmi Para Zitáskodás!!! :D

KépKépKép
bogyra

Hello Csajok, nekem is oda a vasárnapi szundi bundi, férj ügyeletben a munkások meg csak 7:30-ra jöttek teraszt befejezni. Remélem nem utálnak ki minket a szomszédok, már vágják a csempét 8tól... :roll:

Dóri, bármenniy képet elbírunk :) nekem is az utsó tetszik a legjobban, hidd el ez nekünk "első szülős nem tom hogy kint legyen-e már vagy inkább még maradjon - parázós" kismamáknak nagyon sokat segít, hogy látjuk milyen édes és boldogságos amikor már kint van :) ilyenkor engem is mindig elkap hogy na jó nem bánom, jöjjön már ki!!! de most!!! :)

Lorcika, látom te is készülgetsz ezerrel :wink: Mi is buliba voltunk tegnap, mindenki beleszerelmesedett a pocakomba, még a fiúk közül is többen mondták , szívesen csinálnának ilyet a barátnőjüknek, ha nekik is ilyen szép görögdinnye formájú lesz :lol: Zsófikát fél percenként simizte valaki, ő meg élvezte és kidugta a buksi fejét a bordáim alatt, és nagyon jó kislány volt, ha kérték hogy mocorogjon szelíden hömbölgött egyet, amúgy meg hagyta anyát még utoljára jól kipartizni magát :D persze csak szolidan :wink:

na megyek megfuttatom a dögit

Ja Melcsi, mi Londonban, pontosan Croydonban laktunk egy fél évet, én is cégtől voltam kint. Gondolkodtunk hogy kint maradjunk-e tovább, de nagyon hiányoztak a barátok meg a család, inkább hazajöttünk fél év után. Ti merre voltatok?
pici76

Ja és olvastam Melcsi, hogy hős apa azért csak készül :wink: már ha anyud nem tud mégsem veled menni... azért jó érzés nem? :)

Bakker csajok, megértem!!! Utsó hetembe léptem!!!
pici76

Nyah, találtam gy tök jó cikket.

Igaz kifejezetten az otthonszülésre megy rá, de nagyonjó praktikák vannak benne.

Gát és has masszázs olaj összetételek, tea összettelek, nah olvassátok el.

Jah és amit említ tejgyűjtő kaagyló, az tényleg nagyon praktikus, főleg azoknak, akik szeretnék fagyasztani a fennmaradt tejecskéjüket! :)

Én fagyasztottam és Gergőnek azzal csináltammindent kb másfél éves koráig... ő nem szopott túl sokáig, de fagyitejből volt neki főzelkéje, tejpapija, kakója, szóval sok minden! :)

Jah a link, de link vagyok! :wink: :wink:

http://gportal.hu/gindex.php?pg=1816925&nid=1150862

És hozzá teszem ezzel a Nandu csajjal nem szimpizek, de van egy pár hasznos tanács a cikkben, így félre tettem a gyülölközést és elolvastam! :D

KépKépKép
bogyra

Jó reggelt :D ,

tegnap este fél kettőig fent voltam, egyszerűen nem tudtam aludni. Babó sem, mert egész addig, amig rá nem vettem magam, hogy elalszom tornaórát tartott odabent, mintha lefelé akart volna kúszni vagy ilyesmi, mert a valami ingerek értek lentről, mintha méhrugások lettek volna.... :shock: :shock: Több órán keresztül.....Nem volt kellemetlen, csak olyan furcsa érzés, mintha a fejével neki ment volna néha a méhszájamnak.... :roll:

Bogyra, remélem a kisbabád veszi az adásokat kintről és megindúl magától pont azon a napon, hogy bemennél. Olyan nehéz, mert az ember azt szeretné, ha akkor jönne amikor ő akar, de ha komplikáció van,akkor nincs kérdés, a babó és a Te egészséged a lényeg. Nem könnyű.....

Tök jó ez a link amit küldtél. Lányok, ti vesztek orbáncfűolajat a szüléshez?

Pici, mi Farnborough-ban laktunk, kb. 40 percre Londontól délnyugatra (windsor-i kastélytól pár kilométer), egy évig. Mi maradtunk volna még, 2 évre mentünk eredetileg, de aztán hazahívtak egy másik munkára, így pakoltunk. Nagyon szerettem kint lenni és a párom is. Ő mindig hajtogatja, hogy szeretne visszamenni majd egyszer........
Gratulálok a 39.héthez, még jó,hogy a vonalzó alján figyelmeztetés van, eszünkbe sem jutna a szülés :lol:

Lorcika, ez igen. Tudod én semmi félelemre utaló jelet nem olvastam ebben az élménybeszámolóban :D :D . Nem lesz ott Para Zita az tuti, Iron Lady leszel, mire jön a babó :D :D
Azért amikor neked írtam este, hogy ne aggódj és lezártam a gépet rámtört a para...... :lol: Volt egy 10 perces "Úristen akármikor szülhetek" hullámom :lol:

Gabi, majd megnézzük boszi vér folyik-e az ereidben vagy sem :D :wink: Lorcika most nagyon gyanús a következő helyre :D :wink: . Nálad mi újság? Tünetek?

Bringa, Te a vendégségből nyomod? :D

Lányok, csak hasznos tanácsként, pénteken találkoztam a szopis tanácsadós barátnőmmel és a GARMASTAN kenőcsöt javasolta, hogy váltsam ki, mert az nagyon jó az érzékeny cickókra a szoptatás kezdetén (amíg bele nem jövünk) és nem kell lemosni sem, a babó nyugodtan szopizhat tőle, mert nincs benne semmi olyan anyag.

Szép napot mindenkinek, megyek reggelizni, apa lelépett az "utolsó" horgászatára, csalt engem is, de én inkább itthon napozgatok olvasgatok pisijáratozom nyugiban....
Olyan érdekes én úgy élvezem az itthon létet. Egy percig nem unatkozom, imádok olvasni, napozni, pihenni, tenni-venni, takarítani. A munkámhoz képest ez gyökeres váltás és nagyon jól esik most. Pedig még igazából csak 1,5 hónapja nem dolgozom.....

Pusszancs.
Melcsi

Kép
melcsi6

Bogyra: Most akkor mi is van? Tehat gorcsolgetek, de ez nem azt jelenti, hogy azert, mert a mehszajam probalkozik kinyilni? Es akkro szerinted pusztan a malnalevel teatol vagy csak ugy magatol nyilt ki egy kicsit? Kicsit osszezavarodtam.....de hozzateszem most ebredtem!!!!! :shock: :lol: Arra mondjuk en is gondoltam, hogy itt most nagyon nyitni akarom a mehszajam...de akkor ugye azert vigyazni kell a felszallo fertozesekkel, igaz? En azert szeretnem ha azert ugy indulnek szulni, hogy kicsit nyitva legyen, hogy onzo erdekbol ne kelljen olyan sokat vajudnom!!!! :oops: :oops: Baratnom 12 orat vajudott es 2 cm-nel megallt neki a nyiladozas....persze azt is tudom ez egyene valogatja es semmi nem fugg semmitol.
Minden esetre en azert iszom tovabb a teat, mert jokat hallottam rola, napi egyszer nyomatom az 5 homeos bogyot...aztan meglatjuk mi lesz. 2 het mulva ugyis szulok, tea, bogyo ide vagy oda!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nekem az gyanus, hogy en mar napok ota joslok.....mensis gorcs..osszefuggo, hol kihagyo....fene se erti ezt.

Bringa remelem jol telik a hetveged, es uzenek nyugi ha esemeny van!!!!!
:wink:

Kép

Kép
lorcika

Melcsi: Tegnap csak azert nem votl para, mert valahol en is ereztem, hogy ez nem lehet az.....ekkora makom nem lehet, hogy ilyen gyengen indul!!!! :D :D Na az mas lett volna szeirntem, ha azt mondjak, hat oke maga innen ma nem megy el!!! :) De aztan en ugy gondolom tiszta pillanataimban, hogy amikro ott van az ember es tortenik vele minden....akkor megy minden a maga utjan, elfgoadja, hogy oke ezt vegig kell csinalni. Nem? :) Na majd ha odajutok valamikor kiderul mekkora IRON vagyok!!!! :D :D

Pici meg ne orulj a sok kopacsolastol! Nem lehet kellemes! :roll: :roll:

Na most megyunk drotkeritest venni, mert csinalunk egy kis vetemenyest, amit el kell keriteni a lokott kutyank elol!!! :D

Mindenkinek szep napot, nagyon meeeleeeeg vaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pusz.

Kép

Kép
lorcika

Csajok, ezt még le kell írnom.....

Mániákusan elkezdtem nézni a pisimet tegnaptól és ma reggel is felfedeztem benne valamit, nézem nézem :shock: :shock: , nem jöttem rá mi lehet az......

hát apa fogselyme volt amit a reggeli fogmosás után bedobott a wc-be és elfelejtett lehúzni..... :lol: :lol:

Na erről ennyit..... :lol: Azért megkönnyebültem, hogy ilyesmi azért nem fog kijönni belőlem :lol:

Kép
melcsi6

na úgy nézem Melcsi te is rástartoltál a nyákdugó vadászatra :wink: :lol: azért a fogselyem féle izé, télleg ciki lett volna ha belőled jön ki :wink: :lol:

erről a Garmastanról én is hallottam, de asszem előbb kipróbálom az anyatejes kenést ha kell majd, az még jobbnak és egyszerűbbnek hangzik

Bogyra kösz a cikket, én is megolvastam!

Tök vicces, minden nap kapok 1-2 sms-t, hívást hogy egybe vagyok-e még :) hogy aggódnak az emberek :shock: :lol: :lol: csak én vagyok relax :)

Lorcika, már egész jól hozzászoktam a zúgáshoz, kopácsoláshoz, asszem hiányozni fog ha elmennek egyszer :wink: na jó ez csak vicc, de most egész jól bírom tényleg, és hát mikor építkezzen meg felújítson az ember ha nem amikor így ráér :) Dóri tudna mesélni, gondolom :wink:
pici76

sziasztok!

Tegnapi jóslókat megunva ráugrottam apára... :oops: minden abbamaradt.Nem csalogattuk kifelé,hanem apa visszatunkolta!!! :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Jajj Lányok, látom itt már nagyon beindultak az események.
Lorci, nálad is, nem semmi.
Remélem még kihúzzátok egy picit azért. De mindenesetre biztos izgi lehetett bemenni.

Bogyra, Te meg a vérnyomásod miatt....szóval tényleg az a lényeg, hogy rendben legyen veletek minden és a magas vérnyomás ne okozzon komplikációkat. De gondolom a doki ezt tudni fogja, mikor kell megindítani esetleg.

Melcsi, szóval apa fogselyme megviccelt. :) :) :)

Kép
niki30

Hahó!

Én is azt veszem észre, hogy mindenki készülődik,fészkel. Csak Pici próbál tudomást sem venni 20-onvalameddik az állapotáról! :D

Remélejük a baba sem hozza tudtára addig hogy itt az idő!
Kicsit irigykedek, van előnye a választott orvosnak... gondolni sem mersz addig a szülésre.

ugye én... hát ügyeletes orvos minidg van bent! :D

Lorci!

Csak azt mondom, hogy valóban készül valami, tehát ha görcsölsz és nyílik, az nem véletlen! Pihenj sokat, egyed a teád, bogyód, aztán tájékoztass! :)

Amúgy egy régi bába jegyzetben (amikor még tiltva volt az abortusz) találtam málnalevél bejegyzést, hát akkor táj ezt a szert egyszerűen csak "angyalcsinálónak" használták. Szóval nem véletlenül nyílik tőle a méhszáj, valóban duplán jó hatású, ugyanis amellett hogy lazítja a méhszájat, görcskeltő hatása is van.

És ne aggódj a felszálló fertőzések miatt sem, hisz legrosszab esetben egy ilyen fertőzés a burkot repeszti meg... nekünk meg már az is mindegy! :D

Amúgy mensis görcseim nekem is vannak, de igazából nem extrák még arra sem tartom érdemesnek, hogy mérjem az időt! :)
És Gabi mi csalogatni próbáltunk tegnap is és ha előtte volt is valami kis görcs utána semmi :shock: :shock:

Szóval visszatunkoltunk mi is ezekszerint! :lol: :lol:

KépKépKép
bogyra

Bogyra milyen állapotomról??? :wink: kicsit sokat ettem tegnap este azért ilyen nagy a hasam :wink: :lol:
pici76

sziasztok

Dóri, annyira szépek vagytok és annyira látszik rajtad, hogy kiegyensúlyozott mama vagy :D

látom szépen lassan mindenhol beindulnak a jósolgatások :D :D meg csalogatások :wink: :wink: Ilda szülése viszont jó nagy meglepetés volt nekem is :shock: :shock: :shock:

Bogyra, nagy vigyázz bocikára és magadra is.

Voltam pénteken dokinál: méhszáj puha, méhnyak szépen lerövidült (még nincs nyitva egyáltalán), babszi feje beékelődött, valószínűleg már nem lehet onnan kirobbantani :lol: :lol: :lol:

Aztán jött a méreg része - nem volt hajlandó levenni a strepto-ra a kenetet, mert szte felesleges :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: most mehetek az sztk-ba, hogy kikunyeráljak 1 tenyésztést, és persze nem fogom zsebre tenni, amit majd ott kapok... Ja és most már, amikor a gondozási protokoll szerint hetente lenne nála láthatásom azt mondta, hogy személyesen majd csak akkor jelentkezzek, ha túlléptem a hivatalos időpontomat, addig intézzek magamnak NST-t meg flowmetriát, ha meg beindul a szülés, akkor menjek szülni (megszünt a szülészet, ahol dolgozott, és most nem tartozik egyik kórházhoz se) :evil: :evil: :evil: Ja persze telefonáljak, ha vmi nem stimmel!!! Szóval ezért fizettem 9 hónapon keresztül!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Más, lányok, asszem én a málnalevél teánál jócskán belehúztam :oops: :oops: :oops: Az én emlékemben 2 evőkanál szerepelt fél liter teához, és nem TEÁSKANÁL. Szóval, őőőőőőő, így ittam idáig :lol: :lol: :lol: hiába, terhességi elmebaj :wink: :wink: :wink:

Legi

Kép
leglesscat

Legi, de hát akkor most mi lesz? Nem a dokidnál fogsz szülni? Nem tartozik egyik kórházhoz sem?
Én ezt nem értem :oops:
Nem valami alapos.
Hova fogsz járni nst-re?

Kép
niki30

Legi, ez a választott orvosod???? :shock: ez egy barom.. mi az hogy intézz magadnak NST-t meg flowmetriát??? ez egy hülye :evil: akkor most elmész a kórházba ahová tartozol?
és még mindig úgy tervezed hogy ennél a pasinál szülsz?
nem irigyellek, ilyen átvágást... :evil:
pici76

Niki, marad a Megyei kórház éppen ügyeletes orvosa - ezzel már kibékültem :? :? :? Csak olyan felelőtlennek érzem, hogy itt a végén egyszercsak azt mondja, hogy kedves kismama, csináljon azt, amit akar... :cry: :cry: :cry: És én sem értem ezt az egészet

Legi

Kép
leglesscat

Pici, ha akarnék, se szülhetnék nála (egyáltalán nem akarok nála szülni) :? Azért nem ekeseredem el, mert van 1 jófej védőnőm és bízom benne, hogy segít nekem...

Legi

Kép
leglesscat

Legi, reméljük minden rendben lesz.
Lehet, hogy jobb is, hogy nem ennél a dokinál szűlsz. Nem?

Kép
niki30

Huu Legi jo kis loadagot iszol akkor a malnalevelbol!!!! Ki ne pottyanjon az a baby!!! :wink: :wink: :D
De ez a doki egy allatbarom!!!!!! Hihetetlen milyen emberek vannak!!!

Jajj kepzeljetek ferjuram is mar olyan kis aktiv babanetes lesz, hogy mindig ideul es kerdezi, na mit irtak a lanyok es olvassa velem!! :) :wink:

En ma megint panikoltam egyet, azatn probaltam relaxalni. Azota olyan a kedvem, hogy egyszerre sirnek, de boldog is vagyok, meg faratd is vagyok, meg a gyomromban tok izgalmat erzek...szoval eleg erdekesen nyomom!!! Hahahahah! :D :D Szerintem meg van par napom...sot a ket hetem is talan. Nincs eloerzetem....jobb is. :wink:

Gabi: :D :D Ez tetszik, hogy visszatuszkoltatok Brendont! :D

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Legi tényleg nem semmi az orvosod. Gabi szerintem nemsokára itt az idő. Lorcika én is hasonlóan vagyok hol túláradó jókedv hol pánik ez van. Mikor jó pillanatom van nekiállok takarítani mikor pánik akkor többnyire kötekedek mindenkivel. Csajok mi lehet Gysophilával és Eliza veletek mi van?

KépKép
rena10

Bogyra: A nyakdugo nem csak egyszer jon ki es kesz?? Nekem most megint gorcsol a hasam, es megint jott ilyen....hat ize. Attetszo nyalkaban van barnas...bigyo. Olyan, mint mikor kezdodik a mensi...es nem egyertelmu veres, meg nem egyertelmu folyas...szoval. Nem tom mi ez igazandibol. Aggodjak?? :( Bocs ha gusztustalan vagyok...csak most nem ertem miert jon megint??? De megint intenzivebben gorcsolok. Lehet hogy tagulok es jon ki a .......mi??????
Valaki tud segiteni, akinek volt...van ilyen?

Kép

Kép
lorcika

Ne haragudjatok, hogy ide szemtelenkedem!

Lorcika!
Én 3 gyermeket szültem, a harmadiknál 1 hétig szakaszosan távozott a nyákdugó. A szülés előtti éjszaka minden göccsel távozott egy kicsi. Szerintem kitartás, biztosan nincs több hátra 1-2 napnál!
Olvasgatlak Titeket és drukkolok ám mindannyiotoknak!

Éva

Kép
balimama

Balimama: Koszi szepen az infot. En is most gyorsan rakattantam a temara es ahogy olvasom ez tuti az (allagat tekintve)...aztan majd kiderul napjaim vannak hatra vagy hetek!!! :D Koszi meg egyszer hogy bekukkantottal! :)

Kép

Kép
lorcika

Lorci, jesszusom, de izgalmas. Lehet, hogy már csak pár nap? :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma tettünk egy jó nagy sétát, de mire hazaértem, már baromira elfáradtam és már görcsöltem is picit.
Aztán a házban az egyik lakó megjegyezte, hogy mennyire látszik már az arcomon, hogy lassan itt az idő. Vastagabb száj, puffadtabb arc. Pedig én nem látom magamon. És párom sem. :roll: :roll: :roll:

De azt hallottam, h. császárnál is hagynak vajúdni picit? Régen így volt, de még ma is így van, nem tudjátok? Hát remélem nem. Annak mi értelme lenne. Na az lenne csak a nagy kib...szás, vajúdni és akkor a végén császár. EZT NEM AKAROOOOOMMMM!

Kép
niki30

Niki: Igen a puffadas is eloljel!!! :wink:
Szerintem nem hagynak vajudni semeddig...hisz a baba semmikepp nem johet igy ki. Tesomnak is programozott csaszara volt, aztan a 38. heten arra ebredt, hogy elment a magzatviz, rohantak be a korhazba, majdnem leteptek a csengo panelt, ugy nyomtak a gombot annyira ideegsek voltak!!! :lol: :lol: Aztan nem hagytak semeddig vajudni, hanem szepen felvettek, elokesziettek a dolgokat es mar neki is lattak!!! :) Nyugi tuti csak addig hagynak, amig el nem tudjak kezdeni a mutetet.

En most kicsit izgulok....de nem vesz, mert gorolcsgetek....de osszevissza....meg szerintem van idom. :wink:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Lorci!

Csatlakaozom az előttem szoló Balimamához, szakaszosan is jöhetnek cafatkák, ahogy nyíilik a méhszáj úgy ürülget és termelődik is folyton, hosz a nyákdugó nem más mint a méhszáj által termelt nyunya... amiamúgy is van, ha az ember nem terhes, csak ugye minden mensinél kijön. :) Szóval kitartás, tényleg nemlehet túl sok hátra! olyan izgi. Iron mommy Para Zitánk is hamrosan megszül! :)
Jajj de jó lesz neked már! :)

Niki!

Nem fognak hagyni vajúdni, ne aggódj.Szépen befekszel a kórházba és másnap megcsinálják... Ennyi! A tesómnak úgy volt, hogy ő már két hete bent feküdt, kitűzték szerda reggelre a műtétet, és előtte éjjel elkezdett görcsölni.. hajnali egykor már túl volt mindenen. :)

Nekem semmi készülédés (márha erre bárki is kiváncsi,inkább csak engem szomorít el egy kicsit) görcs se. Rugdal boldogan, persze már csak ritkábban és inkább csak helyezkedés... de semmi különös. Nyák dugó a helyén, ha csak észrevétlen el nem hagytam.

Figyuljatok! Nem vagyok egy homeobogyó virtuóz... az ugye minden bogyóra érvényes, hogy mentolosat ne fogyasszunk és előtte utána félórával már ne igyunk-együnk-mossunk fogat??? Szóval ez erre a méhszáj érlelő cuccra is érvényes? Jah és hogy ezt is minidg egy időben kell szedni???

Pedig a múltkor már majdnem beneveztem egy homeos tanfolyamra direkt szülésznőknek meg védőnőknek itt volt a mellettünk lévő hotelban, nem is lett volna drága a két nap 8000 pénz, de pont akkor volt egy dolgozós hétvége.... így lemaradtam róla :(

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Csajok,

Lorcika, ez nagyon izgi.... :D :D Görcsök és nyákdugó....lehet, hogy nem hetekben kéne mérni a hátralévő időt :wink:

Belőlem apa fogselymén kívül még nem távozott semmi :lol: :lol:

Ma viszont 4x voltam nagywc-n, bocsi :oops: :oops: 8)

Niki, szerintem sem hagynak vajúdni, nemtom az mire lenne jó. Nem tudom, hogy ebben van-e esetleg valami más és más mód amit kórházakban követnek, de nem hiszem....

Gabi, visszatunkoltátok, ez jó :lol: :lol: Mondd apának ne ijesztgesse azt a szegény gyereket :lol:

Balimama, mindig jó tapasztalt anyukáktól tanácsot kapni, gyere máskor is :wink:

Legi, asszem a két evőkanál az tényleg sok :wink: , de legalább nagyon laza leszel :wink:
Sajnálom a doki ügyet, de a leírtak alapján én is azt mondom, hogy inkább az ügyeletes orvos, mint ez a doki.....

Megyek, leszűrom az angyalcsináló teámat :wink:

Szép estét mindenkinek és jó tunkolást :lol:

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Niki, szerintem sem hagynak vajúdni ha tuti biztos hogy császár lesz.
Azért én azt hallottam hogy a spontán megindult szülés jobb mint a tervezett császár a babó szempontjából,mert akkor a gyerek már kész megszületni, és a programozottnál pedig csak úgymond bejelentkezés nélkül egyszer csak megjelenik két mancs és kiszedik szegényt... úgyhogy szerintem ne aggódj hogy mi lesz ha előbb indul :)

Lorcika ha Ricsi pl ma este úgy döntene elindul, teljesen jókor jönne :) már betöltötte a 38. hetet :wink: mondom ezt én, akinek a ZSófikája tutira nem jöhet ki még 7 napig :wink: :shock:
de hát igen a szakaszos nyákdugó távozás én is úgy tudom hogy elég egyértelmű előjele a tágulásnak :)
Fogd fel úgy, neked legalább van időd felkészülni :) nekem tuti derült égből villámcsapás lesz ha egyszer elindul, anniyra meg vagyok győződve róla hogy nem jön Zsófi 20-a előtt , és annyira nincs semmi előjel:roll:
pici76

Bogyra, én sem vagyok homeo szakértő, ebben nem tudok sajna segíteni :oops:

Nah, akkor nálatok sincs még semmi. Nyugalom a köbön. Az nem baj.

Kép
niki30

Köszi Csajok, akkor megnyugodtam.
Persze, biztos jobb lenne, ha akkor indulna meg, amikor őkegyelme akarja...dehát sajnos úgy néz ki programozott lesz.
Ez van.

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: