A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

KÖSZÖNÖM LÁNYOK!!!
SZANET GRATULÁLOK!!!!
JUCI! NAGYON JO A NAPTÁR!!!!!!
a barátnőm dokiját felhívta és ő azt ajánlotta,hogy kérjek beutalot a dokimtól az 1 sz. női klinikára ,mert ott kromoszómaszámbol 100%-ra megmondják. holnap tudok a dokimmal beszélni és elmegyek ha ad beutalot.ha nekünk a nyakiredő jo volt, akkor nem értem én ezt az egészet :? :oops: bocsánat,hogy ma egész nap ezzel zavargatlak titeket, jajj annyira szeretem ezeket a csöppségeket :cry: :cry:
s.csilla

Csilla,
jól teszed, ha utánajársz és biztosra mész!

KépKép
lili73

Zsuzska,
Barni már 5 kiló felett valamivel, Lizcsi még alatta.

Juci,
szuper a naptár. Ti nekem mintaszülők vagytok. Én úgy érzem, nekem semmi extrára nincs energiám.

Szanet,
gratula. Csak két tanú volt vagy nagy esküvő?

KépKép
lili73

Zsuzska, Lili,
Tündériek a gyerkőceitek, nem győzök gyönyörködni bennük! :D

Csilla,
Mondjuk azt én sem értem, hogy hogyan tudtak két különböző értéket adni nektek! :shock: Mert nekünk mondták is, hogy csak egy értéket tudnak adni a vérből, és az az érték a számított kockázat mindkét magzatra. És így is van fetüntetve a papíron. A Down szindrómára és a 13+18-as triszómiára is.
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Szanet,
Hatalmas gratula nektek! Sok boldogságot!
Kép
Tényleg képet nem teszel? :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Csilla
Szerintem is járj a végére és ne hagyd magad lerázni.Pozitív dolgokra kell gondolni,a rémtörténeteket meg se hallgasd.

Szanet
Gratulálok!!!Nálunk 22-én lesz,a család úgy tudja,hogy szülinapi ebédet tartunk,aztán jön majd az anyakönyvvezető meglepinek.Semmi extra kiöltözés nem lesz nálunk,mert akkor lebuknánk. :lol:
Vendég

Kép
Vendég

Kép [/img]
Vendég

Már harmadszor írom meg a képhez a szöveget,de mindig eltűnik :oops: Mindjárt felrobbanok!

Szóval óriásit nőttünk egy hónap alatt,a köldököm bármelyik pillanatban kirepedhet szerintem.
Vendég

Sziasztok :P
Én is felteszek egy mai pocifotót:
20+0 hét, has körkerület: 97 cm (+6 kg)
Kép

Banika :P
A Tiéd is szép nagy! Hány cm?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Szanet :P
Épp időben :mrgreen:
Gratulálok!

Csilla :P
Nekem pl. extrém magas volt, de a genetikai UH-n -szerencsére- a kicsit több magzatvízen kívül nem találtak semmit!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Csilla :P
Mármint az AFP-m volt extrém magas, ez kimaradt...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni

97cm,26+3hét (+11kg)

Szép kis bálna lettem.
Vendég

Amúgy nem tűnik a tiéd nagynak.Az enyém horror ferde.
Vendég

Irigyellek,mert neked van bokád.Nekem a bal bokám már hetek óta nincs meg.
Vendég

Banika :P
Én jól vagyok, nem vizesedem, csak nézem a pocim, hogy te jó ég, még mennyit fog nőni? :shock: S a 6 kg mind a pocimon :roll: De aki ránéz, látja is :oops:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Ja, az enyém is sokszor ferde és a köldököm is hasonlít...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Szanet: GRATULALOK! Milyen volt? Meselj! Irigy, irigy, mi is szeretnenk osszehazasodni de annyi hulye papir kell hozza es nincs egy percunk sem. :evil:

Csilla: ez a MOM ertek lett rossz? En hallottam hogy ez bizony sok ikerterhesnel hibas erteket ad, probalj megnyugodni! DVD-t nem tudnank mi is megnezni valahogy? :wink:

Jucicuki: nagyon szep a naptar, ugyes vagy!

En hulla vagyok, ma egesz nap egyedul voltam Veluk, Apa keso este jon csak haza, meheket szallitanak. Bebiszitter nem jon ebben a honapban. :cry:

Gyumievest nagyon nehezen oldom meg igy egyedul, csak kulon tudom Oket etetni mert nem gyozik kivarni amig a masik szajaba adom es vegig orditanak. Lanyok, Ti hogy csinaljatok?

KépKép
KépKép
tontica

Köszönöm a gratulációkat!
Igen, még éppen időben voltunk :lol:
mi ketten, a 2 tanú , illetve az unokatesóm és a barátja voltunk.
Rokonság 150 kmre lakik, ezért nem jöttek. Anyukám meg nincs itthon.
De jó volt! Vicces és gyors :lol: Én csak "Laszvegaszi esküvőnek" :lol: hívom
Majd teszek fel képet, ha unokatesóm elküldi.

Babák nagyon szépek!

Én hasam 113 cm :shock: :lol:

szanet

Zsuzska, Juci!

Bukásra nekünk a Nutrilon AR jött be, ára is nagyon baráti 800 Ft/900 g, mert erre extra támogatás van. Nekünk is a Beba, illetve a Milupa HA AR-t írta fel alsőre a doki, de semmi, majdnem úgy folyt, mint a sima tápok, igaz ez nem HA-s, de legalább bennük maradt.
Egy próbát megér.

Juci!
Szuper a naptár, én könyvet csináltam anyukám névnapjára, teljesen oda voltak tőle (igazi keménykötésű).

Dóri
Vendég

Pár kép róluk :lol:
Kép Kép Kép
Vendég

Kép [/img]

Egy kép a nagy hasamról :lol:
Már olyan nagy vagyok.jajjjjjjjjj. teljesen pufóká változtam :cry:

szanet

Apa is szereti a lányokat! :lol:
Kép

szanet

Szanet :P
Neked is csak a pocidon van :D
Nem vagy pufók, nagyon csini vagy!
Én is hasonló méretre számítok a végére... így jó is volt barátkozni a gondolattal. Rajtad tetszik ez a poci méret :lol:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Hát a combom kicsit hízott, csak ez a gatya nagyon bő 8)
De az arcom amúgy iszonyúan pufók! Nem ilyen volt.Még anyukám is megjegyezte múltkor, h olyan nagy lett az orrom is :evil:
De sajnos igaza van... :lol:

Máson nekem is tetszene ez a pociméret :lol:

szanet

Szanet

Nagyon cuki a pocakod!Szerintem mindenki pufóka lesz kicsit.Én most ijedtem meg amikor megláttam a fejem a tegnapi képeken.Csak fej nélkülieket mertem feltenni.A tükrünk biztos slankít,mert ott nem láttam olyan nagynak!
Remélen nekünk is lesz képünk a 34. héten is még.
Vendég

Amúgy komolyan mondom, rettenetes mekkora letta fejem! :shock:
Számomra az a legsokkolóbb.

Banika: Persze, hogy lesznek képeid a 34. héten! Ne is gondolj olyanokra, h nem!!!!!! :!:

szanet

Lányok!
Szuper jól néztek ki! :lol: :wink:

KépKép
lili73

Dóri!
csudaszépek!!!

KépKép
lili73

Lili!

Dehogy vagyunk mi mintaszülők :oops: csak anyukám sokat segít, főznöm például nagyon ritkán kell, így marad időm a gyerekekkel foglalkozni és kicsit pihenni is, bár mostanában pihenésképpen is a gyerekekkel foglalkozom :wink:
EGyre többet vannak fent, sokat olvasunk, mondókázunk, énekelünk, a képeket már nézegetik, olyan édesek.

Banika, Fanni, Szanett!

Csinik vagytok!

Dóri!

Köszi, megbeszélem doktornéninkkel!
Mi karácsonyra csináltunk naptárt, csak spiráloztatni vittük el. Ezt tegnap próbáltam kb. három perc alatt, van egy képkeretező progink és abban új funkció ez a naptáros.
Nagyon szépek a lányok!

Tonti!

Frame Photo Editorral csináltam, nagyon egyszerű és gyors. Próbáld letölteni.

Tegnap besétáltunk a lányokkal a városba, benéztünk a turiba, olyan mérges voltam, mert a gyerekcuccokat felvitték az emeletre. Most komolyan, akinek ez eszébe jutott. Tényleg sokat jártak oda babakocsival, gyerekkel. Mondta a csaj, hogy figyel rájuk lent, de mondtam, hogy köszi, majd legközelebb jövök egyedül v. segítséggel
:twisted:

Szép napot mindenkinek!

Judit

jucicuki

sokat=sokan :oops:

jucicuki

Lányok, nagyon jók a pocifotók, igazán csinos kismamik vagytok!

Dóri nagyon helyesek a gyerekek!

Csilla, ne izgulj!A helyedben én is megcsináltatnám az amniot, de az, hogy uh-n minden rendben volt, szerintem nagyon megnyugtató.
Az uh-n minden ott van fehéren-feketén, a vérből szerintem lehet tévedni.

Én jobban szeretném, ha nem is néznének nekem a vérből semmit, csak az uh, meg az amnio...Az elég egyértelmű.

Beszéltem a védőnővel, azt mondta, nem baj, ha csak a 12. hét után megyek. :lol:
Vendég

Kép

Láttátok már ezt a képet?
Egy győri csaj ötösikrei.Amerikában szült.
Nem lombikos babák, csak a rendszertelen peteérésére szedett gyógyszert. :lol:
Vendég

Hali mindenkinek.

Szanet gratula! Azt hittem már megszültél, mert először csak azt olvastam, hogy mindenki gratulál. :)

Tegnap dokinap volt. Még mindig csak 1 ujjnyi a méhszáj szerencsére. Fekszem tovább itthon. a gyerekek 1660g-osak és tök egyformák. Szóval minden ok. Csak az aggaszt, hogy 5 hét múlva kell mennem legközelebb. Az nagyon sok!!!! És mi van, ha közben valamelyik megáll a fejlődésben? A vége felé ez előfordulhat ikreknél, nem? Azért bízunk benne, hogy 5 hetet még kibírok.

Kép

Kép
kamilla306

Juci!

Mennyi tápszer fogy nektek havonta?mióta etetsz már hozzá? én is várom már hogy necsak tápszert egyenek, de még van idő bőven. Nekünk azt mondta a doki, hogy mindenképp HA-s tápszer kell... mi még alpremet eszünk, 5 kiloig mehet, aztán Humana HA 1 -et fogunk enni...

Lili! A Bébiid mennyi kiloval is születtek? nagyon helyesek.

Dóri! Nagyon édesek ezek a gyerekek.

Szanet! Jó nagy pocid van!!nekem nem volt nagy, mondjuk én magas vagyok. talán a végére lett nagy. egy repedés nem volt rajta, de miután megszültem, sajnos lett a köldökömnél...
ja és várjuk az esküvői képet!
mekkorára saccolják a babákat?

itt esik:( remélem azért tudunk menni sétálni....

zsuzska80
Szombathely

szia Kamilla!

örülök hogy minden okés!!5 hét? ja az elég sok...akkor már 36 hetes terhes leszel...lehet arra már kinn is lesznek a babók, bár még húzd jó sokáig. benn van a legjobb helyük. Pihenj sokat!!!!

zsuzska80
Szombathely

Dóri
Bébiszitter van a fiúkkal, mikor dolgozom.
Igen, meddőségi centrumban dolgozom, biológus vagyok...

Szanet
Gratulálok!

Csilla
Ezek a vérvételek egyes terhességre vonatkoznak... ikerterhességnél teljesen használhatatlanok!!!!
Ilyenkor inkább az alapos UH, ami jó...
Vendég

Zsuzska!

Nem is tudom, mennyi tápszer fogy el egy hónapban...sok(k) :oops:
Kb. másfél hete kezdtük az almát, aztán a barackot (van a fagyasztóban), most Univer alma-őszi papit eszünk, mert beparáztattak az ÁNTSZ-ben, hogy a nem elég alaposan mosott gyümi is okoz rotát. Tudom, hogy alaposan megmostam, meg ugye meg is hámozom, de azért sikerült elbizonytalanítaniuk :oops:

Itt még nem esik, de elég nyomi idő van.

Kamilla!

Elég furi, hogy így a végén csak öt hét múlva kell menned...
Szorítok, hogy egyben legyél addig!

Lányok ötkor keltek, hogy éhesek. Szopiztak fejenként 120-at, benyomtak még rá 100-100 tápot és azóta alszanak. Legalább vasalást elintéztem, mosást bepakoltam, rendet raktam.

Judit

jucicuki

Luca, édes a kép!
Ennyi gyerek, egyenként is sok, nem hogy egyszerre :!: :!: :!:

Ott aztán lehet meló, mi :lol: :lol: :lol:

jucicuki

Juci! jaa hogy Te még szoptatsz is? az nagyon szuper....nálunk csak tápot esznek...
Mi éjjel fél egykor keltünk, meg reggel fél 7 kor, este 7 kor volt etetés. de Gergő már hozza formáját, nyüsszög. megnézem mi lehet a baja...

zsuzska80
Szombathely

Judit, van segítségük, mert valamilyen gyülekezetnek a tagjai, és a többiek rengeteget segítenek Nekik.165-en vállalták a folyamatos segítséget!Pld a pelenkát minden hétre mások viszik a tagok közül, (napi 50 darab fogy)segítenek közlekedésben, házimunkában, meg a babacuccok beszerzésében...

De azért akkor is...

Anett, gratulálok, nagyon sok boldogságot kívánok! :lol: :lol: :lol:

Kamilla,biztos minden rendben lesz!
Vendég

Zsuzska!

Reggel és ebédre még van szopi + este még fejek és azt megkapják a gyümölcs után tízóraira. Sajnos több már nincsen :oops:

jucicuki

Luca!

Nekem is jól jönne egy ilyen közösség :lol: Bár nem fogy ötven pelus egy nap, de nem bánnám, ha minden nap hozná valaki :wink:

Judit

jucicuki

Juci,
miért, gondolod, én főzök??? Dobozos kaját eszünk :cry: :cry: :cry:

Zsuzska,
Barni volt 1980 g, Lizcsi 2200.

KépKép
lili73

Sziasztok ikres kismamik!

Szuper, hogy rátaláltam erre a fórumra! 18 hetes terhes vagyok ikrekkel és roppant módon zavar az inf.hiány, amivel szembesültem az elmúlt hetekben...Már dec. 17-én látszódtak mind2-en UH-on és szépen meg is maradtak.Teljesen váratlan, spontán estem teherbe, a párom 32 éves, ő már szeretett volna babát-én 26, nekem még ráért volna, de úgy gondoltuk, ok, belevágunk.Egészen a hétvégéig minden ok volt, sima terhesség, semmi kompl., bár kicsit zavaros a helyzetem, mert idén fejezem-fejezném-be az orvosit és 3 város közt ingáztam, sok stresszel, de azt hittem menni fog.Pénteken de. hirt.begörcsöltem, de nem véreztem (belgyógy. gyakorlatomat csinálom) és ha már ott vok úgyis a kórházban, hát benn is fogtak hétvégére...Diagnózis: fenyegető vetélés: veszélyeztetett terh., ágynyug. a végéig...+ leszúrás, hogy miért nem szedek vmilyen megtapadást elősegítő gysz-t.... :? hozzáteszem eddig 4 orvosnál is jártam és az 5.-nek jutott ez eszébe, hogy kell szedni már az elejétől mindenképp.Napi 2X Duphaston tabl.-t.
Nektek erről mi a tapasztalatok? Szedi, szedte-e vki, van -e vmilyen mellékhatása?
Amúgy azóta jól vagyunk mind a 3-an....

Nagyon szépek a babák, a pocakok és a szobácskák is, gratula mindenkinek! Próbáltam visszaolvasgatni, de rengeteg a hozzászólás, úgyhogy majd idővel...:)

Bocsi, hogy ilyen hosszan írtam: :oops:

Szép napot mindenkinek!
riddencs

Kép a vonalzónk:))) [/img]
riddencs

Riddencs!

Én szedtem duphastont, de csak a 12. hétig, szintén vetélés miatt, mert nálunk elment a 3. baba.
Utána ha jól tudom, felesleges, mivel onnantól már a méhlepény táplálja a babákat, a duphaston csak addig kell, amíg a méhlepény át nem veszi a hormonoktól a feladatot (na ezt jól leírtam, egy leendő orvosnak :oops: ) és főleg arra jó, ha valakinek alacsony a progeszteron :?: szintje, nehogy vetélés legyen emiatt.
Görcsökre Magnéziumkészítményeket szoktak/szoktunk szedni.

Gratula az ikrekhez!

Dóri
Vendég

Riddencs!

Gratulálok és üdv köztünk!
Ahhoz képest, hogy neked még ráért volna, jól belehúztál :lol:
Ágynyugalomban elég hamar végig fogod olvasni a hozzászólásokat :wink:

Jó pihenést!

Judit

jucicuki

Banika,Fanni,Szanet!
Gyönyörű pocakok!! :D :D
A 30.hét után nekem is szörnyen eltorzult a fejem!Ne aggódjatok elmúlik :D
Luca!
Ez az 5 baba nem semmi!Akármennyien segítenek neki nem irigylem!Én hülye maximalista vagyok és mindet egyedül szeretném ellátni,az meg minden bizonnyal lehetetlen!Abba őrülnék bele hogy nem tudok egyszerre mind az 5tel foglalkozni!
Riddencs!
Szia!Örülök hogy ide találtál :D Vigyázz magadra!!!
Dóri!
Nagyon aranyosak a csajok!!!Mennyi idősek is vagytok?Mintha az én gyerekeimet látnám az ikeás doboz kupaccal :D Nálunk is ugyanez van rámolás ki-be a dobozokból,a végén nincs a szobában fél négyzetméter hely :D :D :D :D !

bognartundi0727

Dóri
Csajok édesek!

Luca
Annyira édes az az 5 picur!!!!! :lol:
Azért örülök neki, h nekünk "csak" kettő lesz!
Még jó, h van segítségük.

Amúgy szerintem ikreseknek is adhatna az állam segítséget pl. az első hónapban. Nem pénzre gondolok, hanem pl. bébiszitterre. mert azért biztos elég húzós az első időszak.

Kamilla!
Isten ments még a szüléstől! remélem babók március végéig bent maradnak!!!Legújabb tervem az, h húsvétig bírjam ki 3 in 1 , és húsvét után jöhetnek :lol:
De ÁPRILIS 1. továbbra is a nagy álom :D

Zsuzska
esküvői képet, majd teszek.
nem tudom mekkorák, m nem volt ma uh(ja ma voltam dokinál).
2 hete koruknak megfelelőek voltak, súlyt nem mondotta doki, csak méreteket. szép nagyok! :lol:

szanet

Kamilla
Nagyon durva, h 5 hét múlva kell menned!
Én voltam 30. héten és akkor már azt mondta a doki, h a36. hétig 2 hetente kell mennem.voltam 32 hetesen és ma, 34 hetesen. legközelebb 2 hét múlva megyek. és mindig nézi a méhszájat!
36. héttől lehet még gyakrabban kell amjd mennem.

nem vagyok amúgy paramami :lol: , de én nem értem miért nem néznek meg olyan sokáig ikrekkel!? :? :shock:

Doki:
Ma voltam és minden ok. remélem ez így is lesz még egy darabig! :)
Mondjuk 3000 helyett 2000 -t írta papírra. az első szám a méhnyak?

Riddencs

Üdv itt!!!!

A www.ikresek.hu -n biztos találsz vkit, aki szedett ilyet!
De azért ide is írj ám! :wink:

Tünci
Jó tudni, hogy egyszer visszaalakulok régi önmagammá :D

szanet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: