A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

jucu, ez a sali nagyon jól néz ki, írnál róla részletes receptet :wink:

Kép
mona76

Jucu!
Nekem is nagyon bejön a salid...:)

Robcsi!
Ez jó ötlet. Merthogy most éppen munkáltató híján nekem is mindent magamnak kell igényelni és hirtelen nem is tudom, mit hogyan merre meddig...

A mai vizsgám is megvolt (meg a tegnapi megy a hétfői is), inkább nem is részletezném...de elég pofátlanok voltunk.
Viszont a végére így is folyt rólam a víz.
Nálunk a lakásban most is 22 fok van, ilyenkor nyáron imádom ezt a lakást! Így azért talán ki fogom bírni a nyarat, akármilyen is legyen.
Benedeket is fel kell öltöztetnem idebentre, mert félek, hogy megfázik rövidgatyában :) Mókás, nem?

Kép
Kép
pfranciska

franciska gratúlálok a vizsgádhoz :wink:
Képzeljétek most meg hánytam, nagyon sokat :oops: ez nemtörtént meg velem a 16.hét óta.

Kép
mona76

Na szóval

Hozzávalók:
zacskós sali
1 zacsi mozzarella mini
1 tömlős sajt
túró 1/ kg vagy 25 dkg
paprika,pari,
hagyma
szárított sonka/bolero,de most már más a neve,vmilyen szárított az a lényeg/
só,bors,pirospaprika

Elkészítés:
Salit tálcára öntöm.Közben egy tálban kikeverem a túrót hagymával,sóval,borssal,pirospaprikával,tömlős sajttal és pici tejfölt is rakok bele ,de nem mindig.
Meglocsolom salit pici olivaolajjal,és erre kanállal túróhalmokat rakok.Ezeket a halmokat sonkával tekerem körbe mint egy rózsaszirom.Tetejére paridarabok,közé mozzarella,paprika és petruskát is szoktam rászórni.De ízlés szerint bármi tehető rá.
Szóval ennyi ......kb.15 perc az összeállítása
Jah végén egészre megint pici olivaolaj!!
Mi zsömivel ,piritóssal,kiflivel szoktuk enni ,de magába is isteni.
Jó étvégyat hozzá!!!!
Na pusza indulok dokihoz
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

robcsi: igen fennt van a bastianos szépségversenyen. :D Köszi hogy szavazol. :)

mamiblue: Őrbottyánban lakunk. Tavaly költöztünk. Van egy kellemes kis 1500 nm.es kertünk. Állatokat meg azért kezdtünk el tartani, mert világ életemben erre vágytam. Meg apa is. Úgyhogy most van 47 vágni való csirkénk, 8 tojó ( tojnak is szépen. ), 3 kacsa, 2 nyúl, egy tengyerimalac, 2 kutya és anyámék gyűjtik a környék macskáit. :? A macskákon kívül minden állatot én látok el meg a párom. Igaz apa feledata az almozás mert nehezen emelek, meg azért a gyomrom sem bírja néha az "illatokat". De már csak 2-3 hónapig lesz ennyi csirke. Utána megy mindegyik a fagyasztóba. :) Ja és van még egy nagy veteményesünk is. Szóval Panel nőből, parasztasszonnyá avanzsáltam. :lol: :lol: Még bele kell rázódni.

Na megyek, mert kész az ebéd és utána megyünk pancsolni a medencébe. 8)

Puszi mindenkinek.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jucu: Ne csak a haját vágd le.... :twisted: Ezt m ár én is beajánlottam az én kedvesemnek!!!! Nem is egyszer.... Bár tegnap este felkelni sem engedett, mindent alám rakott... úgy megijedt, amikor az auchanban rosszul lettem.... :twisted: De azért reggel 6-kor felkeltett a galád, hogy bevigyem a munkahelyére... és mindjárt indulhatok is érte.... a franc vágyik a dugóba a 40 fokba... csóri gyerekek meg hátul aszalódnak a kocsiban... de ma fagyit vesz nekünk az én drágám és punktum!!! Mindig letilt az édességről, de most nem hagyom magam! Ebben a k...va melegben megérdemeljük... hátha még a fenekét is utaztatjuk....

Úgy felhúztam magam... hazafelé a Juventust hallgattam reggel a kocsiban. És a hírekben bemondták, hogy a mit tudom én milyen gazdasági kutyafüle felterjesztette, hogy le kéne csökkenteni a GYES-t mert túl hosszú ideig vagyunk otthon a gyerekkel... szerinte nekünk azért lenne jó ha rövidebb ideig járna a juttatás, mert így nagyobb az esélyünk arra, hogy a munkáltató visszavesz és fogalalkoztat, mint 3 év kihagyás után.... no meg a gazdaságnak is kifizetődőbb lenne, ha nem a seggünket vakarnánk itthon, hanem szépen keccsölnénk mi is benn a melóhelyen és fizetnénk a sok-sok adót, nem pedig felvennénk az ingyen zsét.....
Hát az anyukáját!!!!! Kitalálta, hogy 9 és 12 hónap juttatás elég lenne!!! Szép?!
A hülye! CSak azt felejti el, hogy a munkáltató nem azért nem vesz vissza szívesen, mert 3 évig nem látott, hanem mert van egy kicsi gyereked, aki ha közösségbe kerül állandóan beteg lesz és Te folyton otthon vagy "kénytelen" maradni vele.... nem vagy olyan jó munkaerő, mint a 20 éves spiné akinek se kutyája, se macskája és addig túlórázik, ameddig a főnök bácsi akarja..... neki nem kell rohannia mert bezár az óvoda vagy a bölcsőde....
De ugye minden a gazdasági mutatókon múlik..... szerencsére a Minisztérium nem kívánja változtatni a juttatások hoszzát.... MÉG... és ezt én tettem hozzá....... :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala, ezt én is olvastam, valamelyik nap vezető cikk volt az origón. Valami külföldi nemtudom milyen szervezet javasolta ezt a kormánynak.
Úgy útálom ezeknek a hülye (külföldi) szervezeteknek a javaslatait, mert azt se tudják, hogy itt hogy mennek a dolgok, csak sokallják a 3 évet.
Én erre azt mondom, hogy nyugaton simán megoldható, hogy az anyuka 1 évesen visszamegy részmunkaidőben (2,4 esetleg 6 órában dolgozni) és arra az időre beadja a gyereket. Csakhogy: 1, Mo-n (legalábbis vidéken) olyan ritka a részmunkaidős állás mint a fehér holló 2, a mi kisvárosunkban működik 1, azaz egy db bölcsöde, ahová amint megszületik a gyerek fel kell vetetni a listára, különben soha nem kerül be.
És az utolsó mondatoddal is egyet kell hogy értek MÉG nem kívánnak változtatni rajta.

És egy másik jó cikk: http://www.szon.hu/hirek/Orszagos/cikk/tegnap-szult-hazamehet/cn/news-20070524-07205208

Kép
Kép
robcsi03

Ja, a cikk amit ígértem fenn van az e-mailunkon, lehet olvasgatni :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok csajok!

Hogy bírjátok ezt a tavaszi hőséget? Engem már az elmúlt pár nap kikészített. Dagadnak a lábaim, az ujjaim, hiába főzök sószegényen. Emlékeztet az egész 1998 nyarára, amikor a 8. hónapban voltam Tomival és augusztusban döglesztő hőség volt. De most még május van.
Küldtem Minilizának egy sms-t a névnapjára. Azt válaszolta, hogy jól vannak, Zsebike nagyon pörög, de hosszú időre kell berendezkedniük a kórházban.És sok puszit küld mindenkinek!
bee73

Sziasztok csajok!

Hogy bírjátok ezt a tavaszi hőséget? Engem már az elmúlt pár nap kikészített. Dagadnak a lábaim, az ujjaim, hiába főzök sószegényen. Emlékeztet az egész 1998 nyarára, amikor a 8. hónapban voltam Tomival és augusztusban döglesztő hőség volt. De most még május van.
Küldtem Minilizának egy sms-t a névnapjára. Azt válaszolta, hogy jól vannak, Zsebike nagyon pörög, de hosszú időre kell berendezkedniük a kórházban.És sok puszit küld mindenkinek!
bee73

Bocsi, kétszer ment el... :oops:
bee73

Hát igen. Én is hallottam ezt a baromságot. De nálam úgy jött le, hogy Ferge Zsuzsa (szociológus) javasolta. Merthogy csak mi magyar nők vagyunk így elkényeztetve...
Vezessék csak be, bizonyára megugrik az amúgy is gyéren születő gyerekek száma, nem? Arról nem is beszélve, hogy itt mifelénk 20-25 %-os munkanélküliség van (jó, papíron valamivel kevesebb). Tehát: két legyet egy csapásra: az anyának nem fizetnek+kit érdekel, el tud-e helyezkedni, de az a legjobb, ha nem, mert akkor otthon marad a gyerekkel ingyen és még bölcsődei férőhelyet sem kell csinálni (amúgy sem csinálnának), tehát ezt is megspórolta az állam.
Bravó, így tovább.
Azért megnézném, hogy egy 2 éves gyerek, aki féléves kora óta bölcsis, milyen értelmi és érzelmi fejlettséget mutat az első éveiben otthon nevelt gyerekhez képest.

Kép
Kép
pfranciska

Robcsi!
Én szívesen hazajönnék szülés után másnap. De tényleg.

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Ausztriában 30 hónap a gyes... szinte mint Mo-n...
És ha az anya, apa felváltva maradnak otthon, akkor 36 hónap...

Szóval Mo. nem igazán lóg ki a sorból...
Vendég

Mandala igazad van!!!!! :wink:

Hú csajok annyira boldog vagyok.Hallgattunk szívhangot a bébinél,kb.1490gr + -10%,tehát pont ideális.
ÉS a következő jó hír,testzsírmérős mérlegen mért a doki 2.98 dkg hízást.Magyarul mind a bébi hála isten.És vizem sincs még amit csodálok ,mert néha estére bika bokám van :lol:
Szóval tudom szülés várható idejét.Betöltött 38 hét után bemegyek reggel és megcsasziznak ez a végleges.
Viccesen azt mondta doki válasszak időpontot melyik tetszik :wink:
Gondba vagyok mert ugye Dius júli 29-i,az most vasárnap,akkor vagy 27-ét pénteket vagy aug 30 hétfő a névnapom legyen. :D
De nem rohanok előre,addig pici pocok jól legyen meg odabenn.
Puszi lemegyünk kicsit most annyira boldog vagyok.
Jucu

Kép

Kép
jucu

Mikor a lányom született, mi is hazajöttünk másnap... de itt azért van lehetőség utána is ellenőrzésre...
Szülésznők főiskolai szintű végzettséggel rendelkeznek... és az első 6 hétben rendszeresen ellenőrzik az anyukákat, a babákat...
Mo-n még a szülésznői praxisok (otthonápolási szolgálatok) kialakításához nincsenek meg a feltételek...
Szülésznők főiskolai képzése most kezdődött, nincs hivatalos kompetencia-lista....

Akarnak valamit, csak a feltételeket felejtik el megteremteni...
:evil:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Hát...én is szenvedek ebben a hőségben, sajnos a mi lakásunk nagyon meleg, éjszakánként alig alszom. Minden napot haj mosással indítok, mert csurom víz reggelre a hajam, borzasztó....

Hamarosan be fogunk szerezni egy klímát. Nem bírom másképp! Lányok, van tapasztalatotok a mobil klímával kapcsolatban? Tudom, a split klíma lenne az igazi, de annak a beszerelési költsége mégegyszer annyi, mint maga a klíma. A játszótéren hallottam egy anyukától, hogy a mobil klíma elviselhetetlenül hangos. Mit tudtok ezügyben?

GYED, GYES időszak téma: Nem véletlenül nem csökkenti le a kormány ezt a 3 éves időszakot. Nagyon jól tudják, legalábbis remélem, hogy ahhoz hogy ez megoldható legyen itthon, ahhoz nekik nagyon sok mindent meg kellene oldaniuk. Gondolok itt a bölcsödei férőhelyek számára ( még a fővárosban is nagyon kevés, vidéken meg katasztrófális a helyzet), aztán ugye a részmunka idős munkahelyek, hát hogy finoman fogalmazzak, a béka s...e alatt, nem beszélve arról, hogy nyugaton könnyen visszamennek dolgozni a nők, mert belefér a fizetésükbe a baby sitter... Végül is nálunk is nem? :roll:
Szóval igencsak elő kellene készíteni a talajt, mielőtt ilyen lépésre szánja magát a kormány, mert különben még ennyi gyerek sem lesz.

Hú lányok, nálunk káosz a köbön, holnap jönnek a festők, kipakoltuk a szobát, úgy össze vagyunk zsúfolva, borzalom. No de se baj, hétvégén kész lesz, majd rakok fel fotót, ha sikerül, mert olyan béna vagyok, hogy eddig még nem sikerült.

Hamarosan vége a vizsgáknak, és akkor már én is aktívabb leszek, és írok, de azért mindig olvaslak benneteket.

Jó éjszakát kívánok, ha lehet sok-sok alvással....

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!
Délelőtt bementem a dokimhoz a kórházba, mert nagyon nyugtalanított ez a keményedés dolog, főleg, hogy még azt sem tudtam eldönteni, hogy ez most kóros keményedés-e vagy sem.

Végre megvizsgálta a méhszájamat (3000) úgyhogy minden rendben odalent. S elég csak napi 3x1 Mg-ot szednem. Még pihennem kell és sokat inni, és így állítólag el fog múlni...
Mondjuk ma már jobb volt, mint az előző napokban.

Egyébként nem lehet, hogy ez a keményedés a kánikula miatt van? Bocs, ha hülyeség, csak azért jutott eszembe, mert többünknél most jelentkezett.

Jucu!
Nagyon dekoratív a salid! Júl. 27. jó dátum, akkor van a házassági évfordulónk.

Robcsi!
Kösz a nyomtatványokat, ha be tudok jutni megnézem, mert én annyira nem tudom, hogy mikor mit kell igényelnünk.

A szülési szabadságot pl. hogy lehet kivenni? Tb-nek kell szólni vagy munkahelynek?

Pattogó!
Annyira édes a kis maszatkád! Én szavazok rá, ha megírod hol kell!

Kép
mirosz

Szia Lányok!

Apát elküldtem... inkább odaadtam a kocsit, menjen, mintsem citáljam csóri gyerkőcöket a 45 fokban... Ma úgyis korábban végez, el tudja hozni Danust az oviból. Legalábbis remélem... ugyanis ha egyedül megy, akkor fél 7-nél soha nem ér haza előbb... érdekes, ha én megyek érte (és így is fél órát késtem!!!!) 3/4 6-6-ra minden nap itthon voltunk! Na, szerintetek is a dugó az oka, ahogy ő mondja?! Majd jól s..be rúgom! El kéne tán indulni rendesen ha lejár a munkaidő... nem benn maradni még vagy egy órát! :evil:

A TB-s papírokat inténzi a cég, ha működik TB kifizetőhelyként. Nekem mákom van, semmit nem tudok követni, hogy mit mikor kell leadni, kérvényezni... stb... de a csajok a bérelszámoláson odaadják a kitöltött cuccot a férjemnek, hogy írjam alá és másnap már viszi is vissza, onnan mindent intéznek. Hát, majd mostantól lesz gáz, mert a párom marad az EDS-nél, én meg megyek a Matáv Informatikájának jogutódjához a T-System-hez. Outsourcing... nem tom jól írom-e? Szóval régen a Matávnál dolgoztunk az informatikai igazgatósáson. Az átkerült az EDS-hez, ami egy nagy amerikai cég, ők adták az informatikai támogatást a Matávnak, így az nem tartotta fenn az informatikáját, hanem az EDS-től bérelte a volt embereit... költségelszámolás... mi más?! Gazdaságpolitika.... na, szóval most meg a Matáv úgynéz ki nem hosszabbít szerződést az EDS-sel, így az EDS nem tart igényt azokra a kollégákra, akik a Matáv üzletágban dolgoznak (pl. én, aki már 7 éve itthon vagyok gyesen).... a jó embereket (pl. a férjem) kimazsolázta, és áttette más projektekbe... pl General Motors, Opel, de a Matáv projektet felszámolja, így az ottaniak mehetnek vissza a Matávhoz, vagyis a jogujtódjához a T-Systemhez.
Na, ezt csak azért írtam le, hogy lássátok: egy teljesen új céghez kerülök, akik a nevemen kívül semmit nem tudnak rólam... szerintetek ha visszavesznek (mert ugye a törvény kötelezi őket) ki lesz az első, akit kirúgnak?! Hát, nem a húszéves puncit, aki hajnalban is be tud menni ha kell és este 11-kor még mindig aktív a melóhelyen.....
Bocsi a hosszúra nyúlt dumcsiért..... még annyi mindent írnék Nektek, de nincs pofám hozzá..... így is sokat ugattam....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Mirosz, ahogy Mandala is írta attól függ, hogy kinek kell ezeket intézni, hogy a munkahelyed TB kifizetőhely e vagy sem.
A szülési szabadságot a kiírás előtt 28 nappal lehet megkezdeni, ezt a cégnél kell jelezni és úgy tudom az orvostól kell kérni hozzá valami papírt.
Egyébként a keményedéseitek szerintem 1000%, hogy ettől a marha kánikulától van(nak), de örülök, hogy megnyugtatott a doki.

Mandala, a te munkahelyi ide-oda rakósdid se semmi :cry: Azt meg te is tudod, hogy a férfi egy külön "állatfajta" :lol: de jól tetted, hogy inkább elküldted a kocsival.

Kép
Kép
robcsi03

Jó reggelt mindenkinek!

Ma éjszaka hát hagyjuk..nagyon melegem volt.3× fordultam ágyvége vissza.....sehogy sem volt jó.Ma kiköltözöm az erkélyre, ha ilyen meleg lesz. :lol:
Mandala
Érdekes szitu ,én is ha megyek apért m,mert véletlen itthonhagyja az autót akkor 6-kor kijön ,de ha ő jön haza 6.45-7 mire jóesetben hazaér.Szóval nemakarásnak nyögés a vége. :roll:
Mirosz
Örülök,hogy minden okés.Sztem szül szabit melóhelyed intézi,hacsaknem kicsi egyszemllyes cég mint mienk.:(
Móni
Hú akkor szépek lesztek.Képet feltétlen kérünk.
Jótanácsként ,sztem ne vegyetek mobil klimát.Keresztanyám is kidobatta nemsokal vétel után és split-et tettek be ,és szomszédom múlt nyárom vett akciósan és 3 nap múlva vitte vissza mert egy rakás kaki.Mi is most akartunk tapétázásnál berakatni klímát ,de dokinőm lebeszélt ,szte nem túl jó a bébinek akinek még hőháztartása nincs kialakulva ,hogy ilyen helységben legyen.Ezért szenvedek én is ,meg redőnnyel védekezek. :lol:
Vizsgákhoz drukk!

Képzeljétek anyum hétfőn lesz 60 éves és csinálunk tesóméknál,mert ők kertesbe laknak egy meglepi bulit neki vasárnap. :lol: Fincsi hidegtálakat,meg sültet,salikat,meg leveskét .,meg sütök túrótortát ,tesóm meg rendel diabetikusat ,mert ugye anyuék cukorbetegek.Kiváncsi vagyok fog e örülni a mamzi? :wink:
Na kicsit mék vasalgatni ,mert még nincs döglesztő meleg.
jucu

Kép

Kép
jucu

Robcsi: :D
Olvastam a cikket... már mint a hazamenetelről... hát... hja! Minden bőrt lehúzni minden normális adófizetőről... csak erről szól a dolog! Ok, az se normális, hogy ha kell ha nem benn tartanak, de azért másnap?! Igen, szívesen mentem volna én is haza... de nem biztos, hogy az a legjobb.... nálunk mindhárom gyerkőc a 3. napon sárgult be... kékfény... nino-nino-nino..... Itthon hova tettem volna a kis kínait? Max kék nylonzacskót húzok a villanykörtére...
Ráadásul nekem meg a gátsebem gyulladt be a második nap délutánjára, de piszkosul.... egy csajszi aki mellettem feküdt, meg majdnem kinyúlt... benn maradt egy lepénydarab.... és nem vették észre csak harmadnap, amikor már annyira sz@rul volt, hogy mi rohantunk orvosért... na, ő otthon tuti meghalt volna! De nem baj, csak hadd menjünk haza.... itthon remekül el tudnak látni... a védőnő kijött ahogy hazaértünk másnap... hozzá sem ért a gyerekhez, csak osztotta az észt.... hogy így szoptassak, meg úgy, meg adjak cumisüveget, meg adjak teát, meg adjak cumit, meg adjak tápszert ha éhes.... meg az apja füle!!! Na, ezektől is csak többen vagyunk... úgyhogy én mondtam, hogy a negyediknél már sok újat úgysem tudnak mondani.... hagyjanak inkább békén... ha gondom van, majd jelentkezem...

Bee: pusza Lizának.... kitartás! Most már tényleg visszafelé számolunk... :D

Franciska:
hogy hol van a kétéves gyerek fejlettsége....?! Tudom.. költői kérdés volt! :) És mi van ha még szoptatnám csórikámat?! 9 hónaposan menj vissza dolgozni... a cicit meg hagyd otthon...

Betsy: Na, hát pontosan erről van szó! Minden szavaddal egyet kell, hogy értsek!

Jucu: csak hogy kicsit megnehezítsem a döntést: Mirosz voksolt a 27-re, én azt mondom: jó lesz a 30-a, mert ő lesz a legszebb virág a neved napjára.... :twisted: nagyon ügyes vagy! Még a végén karcsúbb leszel szülés után, mint amennyivel kezdted! Bezzeg én... mostanában rámjön este a csokivágy.... iszonyat! Még éjjel is azt álmodtam, hogy tortát zabálok... és az bosszantott, hogy nem éreztem az ízét....

Moni: a mobil klímát megkérdem a férjemtől, náluk az előző telephelyen az volt az irodában... Kitartás a festőkkel kapcsolatban! Gondolj arra, hogy milyen gyönyörű lesz ha kész.... ez talán ad egy kis erőt.... :)

Mirosz: sztem is a hőségtől van.. meg ezek az összevissza frontok... tényleg pihenni kéne, az jó, mert nekem pl. reggel sose keményedik, este viszont már alig vonszolom magam... hát, jó, majd megmondom a három gyerkőcnek, hogy lássák el magukat... anya pihen.... :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala, a hazamenetelről kapcsolatban ugyanaz jutott eszembe, mint neked és Betsynek. mert persze baromi jó lenne már másnap otthon lenni (pláne majd most a dög melegben), de ahogy neked is nekem is volt egy szobatársam, akinek szintén bennmaradt egy lepénydarab, aztán sürgősségivel irány a műtő. A másik szobatársamnak meg nagyon elhúzódott a vajúdása (közel 24 órát vajúdott) és míg én szülés után a gátsebemmel simán elücsörögtem ő még pár nap múlva is kínlódott (előttem szült meg 1 nappal) mire megvizsgálták és kiderült, hogy a hosszas vajúdás, erölködés hatására valahogy (ne kérdezzétek hogy) egybenyílt a méhszája és a végbele (már nem emlékszem pontosan, de valami ilyesmi volt). A lényeg irány a sebészeti műtő, mert a szülészeten már nem lehetett megcsinálni, mivel nem friss seb volt, az összes doki ott tolongott a szobánkban, mert olyan fertőzése lehetett volna a csajnak, hogy csak na. Aztán azzal bíztatták, ha nem sikerül a műtét (ami végül sikerült) akkor kb. fél éven keresztül sok-sok helyreállító műtétre számítson.
Hát ennyit a másnapi hazamenetelről :cry:

Ha valaki beszél Minilizával én is üdvözlöm és kitartást kívánok neki. Azt tudja valaki, hogy a gyerkőcöt hogy oldották meg?

Kép
Kép
robcsi03

Bolha: elfelejtettem megkérdezni... szoktatok eladni csirkét vagy tyúkot? Szeretnék venni házi csirkét, mert Neked nem kell ecsetelnem mekkora a különbség a bolti és a házi szárnyas között... őszintén szólva vennék vagy 30 db-ot, lehet, hogy még többet is... elfér a fagyasztóban és mi főleg szárnyashúst eszünk... no meg ennyi gyerek mellett jól jön a finom pipihusi..... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Rita: Az nagyon klassz, ha az ember valóra tudja váltani az álmait!Gyerekkoromban nekünk is volt sok állatunk, de én sajnálom őket megölni! Persze tudom, hogy azt is megölik amit a boltban veszek!

Mandala: Mi is csirkések vagyunk! :) Én még nagyobb forgalomban is beérek 25 perc alatt az irodába, férjemnek mikor mondja, hogy 10 percen belül indul...akkor kb. 1 óra múlva számíthatok rá! De nem panaszkodom, mert fél6-6-ra mindig itthon van. Csak sajna egyes ügyfelek teljesen megfeledkeznek, hogy az embernek magánélete is van! És még este 9 után is szokták hívogatni. :evil:

Moni: A mobil klíma hangosabb mint egy ventillátor, ha jól emlékszem! De azért nem olyan zavaróan hangos!

Robcsi: Ez a bosszantó, hogy szerintem odafigyeléssel meg is lehetett volna előzni a bajt!

Megvolt Tami évzárója, olyan tündér volt, hogy muszáj felraknom 1 képet! Van ennél jobb kép is, csak azon mások is vannak, azt meg nem akarom felrakni!

Kép

Judit

mamiblue

Sziasztok Lányok!

Látom nem vagyok egyedül az alvás problémával! Szakad rólam a víz, tiszta nedves az ágynemű mikor felkelek, ragadok, hajnalban kelek..... brutál! Még szerencse, hogy nem kell bennt rohadni a munkahelyen!

Anyukám azt javasolja ne akarjak már másnap hazamenni a korházból, pihenjem csak ki magamat 3-4 napig, utánna egy életen át lehetek "rabszolga", addig meg csak szopizásra hozzák a bébit, meg egy kis puszlgatásra, a fennmaradó időben meg aludjak. Háát, nem is tudom, meggondolandó!

Nem leszek keddig, nagyon jó dolgom lesz! Elmegyünk a hosszú 7végére Horvátországba pancsolni egy kicsit, meg friss levegőt szívni :D :D :D Nagyon várom már, de egy kicsit félek is, remélem minden rendben lesz, nem történik baj!!! Vettem 40 faktoros krémet. Szerintetek az elég?? Mennyit lehetek a napon? Ha óvatosan megyek bele a vízbe akkor nem lehet bej, ugye. Bár nem tudom mennyire lesz még hideg!?
Szóval tisztára izgatott vagyok!!!!

Remélem délutánra jön egy kis zuhhééé, ami lehűti ezt a kánikulát!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

mandala: kicsit el kell keserítselek. Most vannak először húscsirkéink. És úgy vettük őket, hogy magunknak télire. Majd, ha belerázódunk, meg 1000%-ig optimális helye lesz a pipiknek akkor talán jövőre veszünk többet is, és akkor már lesz eladásra is. De még igencsak kezdő állattartók vagyunk. :? :) Még jó, hogy a szomszédaink mind-mind tőzsgyökeres falusi nénik meg bácsik. Legalább ők tudnak segíteni. :)

mamiblue: hát igen. Életemben egyszer vágtam csirkét ( tavaly ), de azt is muszály volt, mert eléggé el volt punnyadva, és ha reggelre elpusztult volna akkor mehetett volna a kukába. Így maradt a kegyetlen kés. :cry: De vagy 20 percet gugoltam felette mire rászántam magam. A mostani csirkéket a szomszéd néni fogja irtani. :)
Amúgy meg tényleg ha belegondolok, panaszra semmi okom nincs, mert amiről álmodtam kiskoromban az tulképpen teljesült. Kivéve a búboskemencét. :D Van egy csodás párom, egy gyönyörű kislányom, egy kertesházam, zöldségeskertem, állataim, és még kenyeret is sütök. :D Kell ennél több? Ja és a legfontosabb: Mindannyian egészségesek vagyunk. :D ( kopp-kopp-kopp )

Kicsiny állatseregletünk tegnap pedig bővült egy orrszarvúbogárral is. :)

Ami meg a problémákat illeti. Ha jól tudom buddha mondott okosat: Ha egy problémára van megoldás, akkor kár aggódni. Ha nincs megoldás akkor ott az aggódás sem segít.

Na megyek, és mindenki gyűjtögesse a pozitív gondolatokat. Akár egy finom illatból, egy szép zenéből, vagy abból a tudatból, hogy nemsokára a kezünkben tarthatjuk szerelmünk és életünk kis gyümölcsét. :)

Bocsi ha nyálas voltam, de most ilyen nyálömlengzős hangulatom van. :D:D

Puszi
Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Bogesz, nálatok a kórházban nincs veled a baba, csak szopizásra viszik ki? Nálunk úgy van, hogy reggel 1/2 6-kor kihozzák őket és este 1/2 10-kor, vagy 10-kor beviszik őket a csecsemősök.
Szerintem jobb, ha már a kórházban elkezdtek összeszokni, ismerkedni. Nálunk nincs lehetőség rá, hogy éjszakára is kinn maradjanak, de ha lehetne én biztos kérném. Nappal is be lehet adni a csecsemősöknek, ha esetleg fáradt az ember, vagy látogatók jönnek.
A kórházi napok alatt még ők is csak szokják a kinti létet és tényleg csak esznek-alszanak.
A tenger miatt nagyon irigyellek. Szerintem arra figyelj leginkább, hogy a pocakodat ne nagyon érje a nap (takard le egy törölközővel), vigyetek napernyőt, vagy béreljetek és inkább azért ha lehet hüssön legyél.
Nálunk napok óta délután menetrendszerűen beborul az ég, dörög egy kicsit aztán annyi.

Kép
Kép
robcsi03

Mamiblue: nekem is az a gondom, mint Neked... megölni sajnálom... amúgy ha a boltban veszem, akkor azt mondom, annak már szegénynek mindegy, mert úgyis meghótt.... persze belemehetnék, ha senki nem venné, akkor nem ölnék meg.... dehát ezt inkább hagyjuk! Viszont pl. halat karácsonyra sosem veszek élőt... annyira gyűlölöm azt mondani, hogy na akkor azt kérem, azt amelyik épp ott úszik... nem, nem azt, a másikat... igen azt! Na, ezt nem! Még hogy én mondjam ki a halálos ítéletét...
Tudom, hülye vagyok, de pl. menhelyről kutyust kihozni sem tudom hogy bírnám...szívem szerint mind elhoznám... és ott meg pont azzal van bajom, hogy miért épp őt, miért nem a másikat? és ennyi szomorú kutyaszempár közül kiválasztani azt, aki a miénk lesz és imádjuk, tudva azt, hogy a többi lehet meghal maholnap..... hagyjuk is!
Gyönyörű a lányod! :) Lehet hogy sikerült nekünk is Encsit oviba iratni.... jó lenne, ha mehetne szeptembertől... kell neki is a társaság.. igényli nagyon...

Bogesz: úgy irigyellek..... érezd jól magad, kapcsolódj ki és pihengess sokat! Rád fér, gondolom! :)
Anyudnak amúgy teljesen igaza van! Bár eddig én a sote II-n szültem és ott gyakorlatilag kiutáltak a nővérek, ha szülés után másnap nem hoztad ki rooming in-re a gyereket... amolyan non stopra, hogy nekik ne legyen rájuk gondjuk.... Én mindig éjjel szültem és másnap reggel megkérdezték, anyuka el tudja látni a babát, mert ha igen, jöhet érte.... bár ma még pihenhet, de holnaptól már legyen itt magával.....
Aztán persze mikor láttam mennyire nem figyelnek oda a babóra, én már nem hagytam rájuk.... Danust még éjszakára bevittem az osztályra, Encsit csak 2-szer, Gergő meg már végig velem volt. Szültem éjjel 12-kor és már hajnali 6-kor mentem érte.... úgy, hogy nem aludtam semmit... fájt nagyon a hasam, meg aztán a hormonok olyankor úgy csinálnak, hogy még véletlenül se bírj elaludni.... ez olyan jó volt..... felkeltettek hajnali 5-kor vérvételre, aztán napközben semmit nem aludtam, délután elkezdtem vajúdni, éjjel meglett a gyerek, utána nem aludtam, reggel 6-kor megkaptam és onnan ment a pörgés... szóval nem aludtam vagy két napja.... olyan kipihent voltam.... végülis beletelt vagy 6 hónapba, mire az első éjszakát végig alhattam....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bolha: jó lesz az jövőre is... meg utána is.... de ha hallasz, hogy esetleg vk. a környéken adna el, és tuti nem tápos csirkét, akkor kérlek szólj nekem... köszi előre is... :)
Asszem Buddha tudott valamit! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

bogesz, de irigyellek :D
mamiblue, nagyon szép kislány Tami :wink:

Én most jöttem a védőnőtöl, a szívhang teljesen rendben van, annyira dobogott a drágámnak, hogy csak na :D
Azt mondta a csaj, hogy a meleg visel meg nagyon, áztassam a lábam hidegvízben, és zúhanyozzak le többször, de azt is hidegvízzel. /soha nem bírtam a hidegvízet :roll: /
Azt nemtudja, hogy miért nem érzem a picúr mocorgását, pedig most is aktív volt, mert egyik pillanatban a pocim közepén volt a szívhang, a következő pillanatban már baloldalon.
Éjjel 3,30-kor aludtam el, annyira szenvedtem, pedig nálunk állandóan 21-22fok van :roll: most anyuméktól felhoztam a ventilátort, bár én mindig trüsszögök tőle, de talán jobb lesz az éjszakám :roll:
Nekünk is vannak csirkéink, és még 2liba, 2kacsa, és egy kisbárány :D Órákig tudom őket nézegetni, bemenni nem kell hozzájuk, mert van önetetőjük, azt meg a párom mindig hétvégén elrendezi nekik. Mi még nem vágtunk az állományból, eddig csak úgy hobby szinten voltak, de majd anyukámé lesz az a feladat, mert én sem tudom megtenni. :? Pedig imádjuk a pipihúsit, annál is inkább mert a párom köszvényes, és nem ehet vöröshúst, pedig télen gyakran vadászik, és a hűtő tele van vadhússal. Mindig ha jön hozzánk valaki, egy csomag vadhússal távozik :lol:
Na eddig el voltam keseredve, hogy mi lehet a bajom, most meg szófosá.... lett :lol:

Kép
mona76

Felhívtam a páromat, hogy a babó jól van, nagyon szépen ver a kis szíve, erre azt mondta, ő ezt tudta, hogy nincsen baj, nem érti miért aggódtam :roll:
Hát persze, mert a férfiak ezt tudják, és érzik, ugye :x

Kép
mona76

Mona: nem ugyanahhoz az emberhez mentünk hozzá? :) Az enyémis szó szerint ezt mondja mindig....

Hú lányok... húsvadászatra indulok.....

Mona: nem adtok el vadhúst? Olyan őz- és vaddisznó pörköltet tudok csinálni, hogy ihaj-csuhaj..... imádja a család... :)

Na, nem seftelek tovább, ígérem! :) De azért tényleg, ha van vknek eladó husi-musi akkor szóljatok csajszik! :)
Anno anyósomék sefteltek egy vadásszal, tök jó volt, apósomék járnak horgászni, ők fogtak halat, amit a vadász imádott, a vadász meg lőtte az őzeket és cseréltek húst.... após adta a halakat, a vadász az őzikéket..... de ennek már vége... ki tudja miért..... :roll:
Akkor Ti sem tömitek a libát meg a kacsát ugye? Szegények, tényleg nem bírnak már többé egyedül enni ha egyszer elkezdik őket tömni? Állítólag a férjem mamája (Vereben élt, szegény már elment....) még tömött libát.... Mona, merre laksz fejérben? Annyira bunkó vagyok... az ugye székesfehérvár környéke? :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

bogesz: én most naaagyon irigy... :P :P :P :lol: :lol: Szép időt nektek és jó utat. Gondolj néha ránk. :) és 12-15 óráig ne legyél napon!

mona: csatlakozhatom mandala mellé? :oops: Nem adtok el vadhúst??? :D

Lezuhiztam, hajatmostam, és friss vagyok és üde. Meg jajj mielőtt elfelejtem. Nekem nagyon bejött izzadásgátló stift. Ha mentek DM-be. Lehet ott kapni un. balea sport stiftet. Ooolyann jó. És majdnem egész nap használ.

Na megyek pakolászom kicsit míg alszik a gyerekem.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Na, én kismanóm sem aktivizálta magát ma még túl sokat. Mindjárt le is dőlök egy picit! Szerencsére itt van anyukám lefoglalja csajokat! :lol:

Büszke vagyok ám a Tamikámra, mert még most délben is mondta 2 anyuka, hogy milyen aranyos és ügyes volt tegnap az évzárón. Remélem Matika sem sül bele a szereplésbe, mert ő meg nagyon izgul már. Ő még verset is mond egyedül és nem ám ilyen egyszerűeket...komolyan mondom iskolában tanulnak ilyen verseket...

Mona: Örülök, hogy nincs gond!

Bogesz: Jó pihenést! Ki kell élvezni még ezt az utolsó hónapokat, mert aztán jódarabig semmi szabadidő!:( Azért várom én is, hogy beköltözzünk az új házba, mert akkor anyukám beköltözik ide a lakásunkba és a közelben lesz, így többet tud majd segíteni!

Ez a zuhanyzás tényleg nagyon jót tesz! De ha éppen nem tudtok zuhanyozni az is sokat segít ha a kézfejeteket hideg víz alá tartjátok! :)

A Kútvölgyiben, mikor szültem elvitték éljere a babákat, de ha sírtak akkor kihozták őket szopizni! Azt hiszem a délpestiben is így van! Napközben meg csak a látogatási időben viszik el, hogy üvegen keresztül meg tudják mutatni az érdeklődőknek!:D

Én Tamival 4 napot voltam bent, szerintem ez pont ideális!

ÜDv: Judit

mamiblue

csajok nem adunk el vadhúst, mert egyszer elfogy, nagy a rokonság.
Már megfőztem, most sütök linzerkarikát, mert mindig a "valamit" keressük :D

Kép
mona76

A képzés címe: Olyan intelligenssé válni, mint egy nő.

Cél: Aktiválni a férfiak agyának idevágó részét, amelynek létezéséről sejtésük sincs.

A tanfolyam árát a tényleges szükségletek felmérése után állapítjuk meg, kedvezményt adunk azoknak a jelentkezőknek, akik mindegyik kurzuson részt vesznek.

KÖTELEZŐ TANTÁRGYAK
Leválni az anyámról (2000 óra)
A fizetésemet a feleségemnek adom (550 óra)
A feleségem nem az anyám (350 óra)
A foci csak egy sport, Ronaldo pedig egy hülye (500 óra)

IGEN HASZNOS TANTÁRGYAK
Nem vagyok féltékeny a gyerekemre (50 óra)
Kész vacsora...egy mosolygó feleség (200 óra)
Nem viselkedem úgy, mint egy fajankó a feleségem barátai előtt (több mint 500 óra)
Hogyan lazítsunk úgy, hogy ne tűnjünk lustának (300 óra)
Leküzdeni a távirányító-szindrómát (550 óra)
Nem hugyozok mellé (100 óra, gyakorlati foglalkozás videórögzítéssel)
Előbb sikerül kielégítenem a feleségem, minthogy elkezdené tettetni (több mint 1500 óra)
A cipők maguktól soha nem mennek el a cipősszekrényig (800 óra)
Hogyan jussunk el a szennyestartóig úgy, hogy útközben nem tévedünk el (50 óra)
Hogyan éljünk túl egy náthát agonizálás nélkül (200 óra)

VÁLASZTHATÓ TANTÁRGYAK
Emésztési technika mosogatás közben
Agyamba vésem, mely napokon esedékes a szemétlevitel.
Konyha - kezdő szint: háztartási gépek: ON (bekapcsolni) OFF (kikapcsolni)
Konyha - haladó szint: az első zacskós levesem anélkül, hogy elforralnám az összes vizet
A jégkocktartó megtöltésének veszélyei (diavetítéssel kísért bemutató)
A legújabb tudományos felfedezés: főzni, levinni a szemetet nem okoz impotenciát (laboratóriumi gyakorlat
A WC ülőke dörrenésmentes lehajtása (videókonferencia a Harvard egyetemmel)
Miért nem szükséges a takaró emelgetése, miután megszabadultunk belgázainktól? (páros gyakorlat)
Alapvető különbségek a szennyeskosár és a padló között (zeneterápiás laboratóriumi gyakorlat)
Hogyan repül a reggeli kávéscsésze a mosogatóig (gyakorlatok David Copperfield iranyításával)
Érzékeken túli kommunikáció: mentális gyakorlatok azokra az esetekre, mikor elmondják, hogy az illető dolog a szekrényfiókban van, ne kelljen visszakérdezni, hogy melyik szekrény melyik fiókjában.

HÁZIDOLGOZAT TÉMÁK: a témák nehézsége és összetettsége miatt csak 2 dolgozatot kell beadni:
1. A vasaló: a ruhák titokzatos útja a mosógéptől a ruhásszekrényig
2. Én és az elektromosság: a villanyszerelő kihívásának anyagi előnyei villamossági hibák esetén (a legbanálisabbaknál is!)
3. Miért nem bűntény virágot ajándékozni a nőnek a házasságkötés után?
4. A WC papír: a WC papír vajon a papírtartóban jön a világra?
Az eltévedt férfi autóvezető is kérhet útbaigazítást a járókelőktől ha szükséges, anélkül, hogy impotensnek tűnne
5. Tisztítószerek: adagolás és gyakorlati felhasználási tanácsok a lakásban javíthatatlan károk elkerülése céljából
6. A mosógép: a nagy ismeretlen
7. Milyen genetikai akadályai vannak, hogy szó nélkül végignézzük, amint egy nő parkol

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Bogesz nagyon irigy vagyok én is.Apát én csak Agárdig bírtam elcsalogatni :lol: ,de már ez is nagy szó.Bezzeg ha a tengerbe is tudna pecázni a világ végére is elmennénk.Csak úgy meg én nem akarok menni.Bár ide is hozza a pecacuccát,hátha alapon.NA de az úgy nekem nem pihenés,,mert ugyanúgy én vagyok a gyerekkel.Amúgy nem panaszkodhatom rá,sokat segít nekem :) .

Az én kis pocaklakóm is alig aktiválta magát ma.Pedig amúgy majd'kirúgja az oldalam.

Jucu a salidat asszem kipróbálom.Naaaagyon jól néz ki :) .

Mamiblue nagyon tündéri kiscsajszid van.Remélem tényleg nekünk is ilyen kistündérünk lesz,és nem növeszt addig kukacot :lol: .De végülis mindegy,cssak egészséges legyen.

Kép
Kép
huni

Sziasztok Lányok/Asszonyok!
Beleolvastam a jánoskórházas topikba, mert ugye ott készülök szülni, de kicsit beijedtem, hogy milyen átjáróház (még szülőszoba is). Hallottatok valamit a János szülészetéről?
Egyébként jók vagyunk, növekedik a pocak. A munkahelyen az egyik takarítónéni ma kérdezte, hogy jön a baba?? Na, gondoltam, jókor, így a 28. hét derekán :) Sajnos a visszeresebb lábam bokája két napja elkezdett dagadni, úgyhogy fásli, vízszint, hidegzuhany. Aztán szülés után, amint lehet, műtét. Egyéb bajom nincs, sikeresen leküzdöttük várandósságom 2. hüvelyfertőzését is.
A kánikula Monorierdőt sem kíméli, így közel állunk ahhoz, hogy lecipeljük a hitvesi ágyat a pincébe, ott csak 20 fok körül van. Sajnos hiába szellőztetnék nappal, mert csak a meleg ömlik be.
Na, még van egy kis munkám így péntek délutánra, aztán jöhet a 3 napos ünnep! Juhééé!

Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly

küldök nektek pár falusi képet, innen az udvarunkból :lol: Kép
Kép
Kép

Kép
mona76

Mona, tökjó képek. Mindjárt nem érzem annyira a meleget!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Egy kicsit régen voltam, de megpróbáltam visszaolvasgatni!!!

Ha valaki beszél Minilizával én is üdvözlöm és kitartást kívánok neki!!!

Nagyon irigy vagyok azokra, akik elutaznak a hétvégén, de vigyázzatok is magatokra!!! Mi most itthon izzadunk, majd júniusra terveztünk nyaralást, remélem, hogy a doki sem fúrja meg...

Kórház:
Én is szörnyűnek tartom azt, hogy másnap kirakják az embert, ennyi erővel akkor be se menjünk, majd megszületik a baba valahogy...
A barátnőm 23-án reggel szült, kivi vagyok mikor engedik haza!!!

Kép
Kép
times

Szia Times!

A 2007-es topikba már nem szoktál írni? Hogy vagy? ÉS a babák? Lehet tudni, hogy fiúk vagy lányok lesznek? És a nevük? Csak azért, mert én csinálom a táblázatot, és akkor beírnám. Bár, már kevesen vagyunk a táblázatban, mert szinte mindenki megszült már. Várom a válaszod ide vagy privibe.

Vigyázz magatokra! Remélem összejön a nyaralásotok!
Vendég

Moni: a párom azt mondja, amit Jucu, vagyis mobil klímát csak ha nagyon muszáj (pl. rövid időre szánjátok, nem lehet falat áttörni, stb...) .... inkáb split-et tetessetek be, bár kicsit drágább, de hatásos....
Itt tudtok infokat gyűjteni:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018927

Van három klímaszerelő a topicban, jó infokat adnak....

Lányok jót nevettem... találtam egy oldalt, és olyan jókat kuncogtam... ráadásul tanultam is valamit... figyeljetek csak:

"Kedves Dr. Úr! A férjemmel már két éve babát szeretnék, de eddig nem sikerült. Most voltunk andrológusnál és sajnos a diagnózisa a következő volt: 46 millió spermiumszám, de ebből csak 18% mozog élénken. Lehet így még gyermekünk? Mit tud javasolni? Köszönöm!
Keressenek fel meddőségi centrumot, ott segíteni fognak, végső esetben lombik módszerrel. Ma már 1 (egy) spermium is elég a terhességhez! Fel a fejjel, lesz babájuk!"

Milyen jó, hogy mi is most lettünk terhesek és nem évszázadokkal korábban....Így nekünk is elég volt egy... Bár Sabine kicsit mohó volt... neki kettő kellett.... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok Kismamák!

Köszönöm a klímás infókat.

Itthon káosz a köbön, ülünk a szemétdomb tetején.
Úgy néz ki, hogy holnap kész lesz a szoba, lehet takarítani, meg visszapakolni. Már nagyon várom, mert ez így nagyon gáz... Igen, engem is csak az bíztat, hogy szép lesz- remélem-, és ez a lényeg.

Én is elkezdtem vásárolgatni apróságokat ( én ég csak most tartok itt), magamnak vettem pár dolgot, amit viszek a kórházba, meg a babónak egy kapucnis törölközőt.

Lányok, a gyógyszertárban olyan eldobható bugyit vettem, ami egyben van a betéttel. Állítólag ez egy új dolog, bár gondolom, hogy Ti akik már körüljártátok a témát, már ismeritek. Ha esetleg hallottatok konkrét véleményt róla, kérlek írjátok meg, mert jó lenne tudnom, hogy mire számíthatok.... ( hartmann típusú )
Mindenesetre viszek be másfajta betétet is ( tenát) , biztos ami fix.
Vettem garmastan kenőcsöt is, meg megvettük apának a zsilipruhát, ( a Szent Imrébe vinni kell a ruhát apás szüléshez, a kórház nem biztosít), legalább ez is meg van. Vettem melltartó betétet is, szoptatós melltartót már régebben vettem.
Kell majd még jó pár dolog, de most már elkezdek gyűjtögetni, mert ki tudja, mikor lesz rá szükség.
A Blankám a 37. héten született, és így, hogy a legutóbbi UH-on az értékek alapján egy héttel előbbre lettem sorolva, így ki tudja, lehet hogy 5-6 hét, és szülök. Izgalmas....

Mindenkinek nagyon jó, és pihentető hétvégét kívánok...
Reméljük jön egy kis lehűlés is, mert látom ez a hőség, nem csak nekem okoz problémát. Monához hasonlóan, hajnali 2-3 órakor alszom el, most már jó pár napja így megy. Nappal meg kómás vagyok, nem megy ez így sokáig....

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Mandala
:lol: :lol: :lol:

Valószínűleg nekem is elég volt egy... aztán kettő lett belőle... :wink:
Közös lepény, közös burok... ez inkább arra utal, hogy egypetéjűek...

Falusi élet... :lol:
Apósnak egy farmja van, marhákat tart...
Vendég

sziasztok!

Meleg van, melegem van, süt a nap és izzadok... :P :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
És főznöm kéne, meg takarítani. De asszem inkább éjjel csinálok meg mindent. Ti hogy bírjátok? Trükkök praktikák??

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Mandala,
isteni ez az idézet. Hogy mi mindent meg nem tudunk modern korunkban! :D
Bogesz,
már biztos elutaztatok, így hiába is kérdezem, hová mentetek. Pedig mi is pont Horvátországba megyünk, Rovinjba, de csak holnap tudunk indulni. Cserébe viszont csütörtökig maradunk. Csak győzzem utána a visszaolvasást! :)
Bolha,
jó volt a kis szösszenet, amelyet feltettél. :D
Robcsi,
nagyon köszi a feltöltött anyagot - nekem is magamnak kell majd intézni mindent. :( Vagyis azt hiszem, rásózom az ügyintézés java részét a páromra. :D
Nóra,
te mit tanítasz?

Tegnap végre én is túléltem a cukros löttyöt, nem is volt olyan rémes, jó kis limonádét koktéloztak nekem, csak utána az a kétórás várakozás - hát, a végére már majdnem elpusztultam a szomjúságtól. Szerencsére belebotlottam egy kedves sorstársba, így sokkal gyorsabban eltelt a várakozási idő.
Utána voltam a védőnőnél is - na, ő nagyon csúnyán nézett rám, amiért a 28. hétre már 9 kilónál tartok. Szerintetek ez tényleg gáz? Nem tudom, én mindenütt azt olvastam-hallottam, hogy általában a középső harmadban szedi fel az ember a kilók kb. felét, és több helyütt is láttam, hogy ekkorra 9 kiló körül szoktak lenni a kismamák. Ti hogy is álltok? Meg váltig állította azt is, hogy kezd vizesedni a bokám - nem tudom, én még nem vettem észre, nem is érzek semmit, de ha ő mondja... Ja, és minél kevésbé fűszeresen egyek. Na, ezt igazán nem tudom, hogy oldom meg, merthogy szinte soha nem eszem nagyon fűszeres dolgokat, mostanában meg egyáltalán nem.
Jó hétvégi hűsölést mindenkinek, aki teheti!

italoman

sziasztok!
Moni: nekünk volt tavaly egy mobilklímánk, de egy hónapot használtuk aztán el is adtuk. Annyira nem volt hangos, de nekünk nem hűtötte le a helyiséget normálisan. De egy kisebb szobát szerintem lehűt rendesen. Na mindegy mi is split klímát rakatunk, majd most nyáron, úgyis építkezünk. Szóval én sem javaslom, mert ahhoz meg elég húzós az ára hogy csak egy kisebb helyiséget lehet vele normálisan lehűteni. Az éjszakáim nekem is szörnyűek. kb egy hete fent vagyok úgy éjjel 2 ig, aztán valahogy elalszom, de akkor is félóránként felkelek mert fáj minden csontom és állandóan forgolódok az ágyban, mert sehogy sem jó feküdni. amúgy mi is úgy élünk mint a remeték. a redőnyöket fel sem húzzuk és az ablakokat is csak éjjelre merjük kinyitni. Csak egy dolog keserít el, hogy még csak május van. Mi lesz júliusban? 50 fok? Hát remélem nem mert akkor ki se megyek a lakásból. Képzeljétek összeszereltük a kismanónk bútorait. Olyan megnyugtató hogy már ez is megvan.Igaz most még csak a nappalinkba van benyomorintva, mert most épül a házhoz még 2 szoba amiből egyik a kismanóé lesz. de muszály volt összeszerelni,mert apának nem lenne ideje az építkezés miatt augusztusban összeszerelni. Na jó most már befogom a szám, mert kicsit hosszúra sikerültem.
Pusz mindenkinek! És kitartás ebben a dög melegben.

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Nagyon meleg van, egyre jobban és többet szenvedek. Apa kint füvet nyír, én ugyan ki nem merészkedem a lakásból, így is egész délelőtt vásárolni voltunk.

Láttam a legutolsó Rossmann újságban egy bébi játszószőnyeget 2.999,- forintért, csütörtökön el is mentem, éppen 1 db volt belőle és megvettem. Igaz apának nem nagyon tetszett, hogy minek kell ezt már most megvenni, de úgy voltam vele, hogy ennyiért nem fogom kihagyni. Amúgy a picinek még semmit nem vettem. Azt hiszem most már szólok a sógornőmnek, hogy szedheti elő a pici ruhákat, mert mire azokat kiválogatom, kimosom, vasalom, addigra lassan meg is születik a babó. Egyre nehezebbnek érzem a terhességet, fáj minden porcikám, a hasam is nagyon nehéz, nem tudok hajolni stb. De ezzel gondolom nem vagyok egyedül. Nem emlékszem, hogy a Márkkal lettek volna ilyen problémáim, igaz akkor még 8 évvel fiatalabb voltam. De majd csak túlleszünk rajta és akkor megint fitt anyukák leszünk.

Olyan jó, már csak 2 hetet dolgozom és jön a jól megérdemelt szabadság. Bár még sok munka vár rám ez alatt a 2 hét alatt, úgyhogy nem fogok unatkozni, és nagyon gyorsan el is fog telni.

További jó hétvégét minden kismamának!

Kép
Kép
márkanyuka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: