Jó reggelt

!
Próbálok gyors lenni, ne haragudjatok, ha nem tudok mindenkinek reagálni

...
Viranka, utólag is füleg érjen bokáig

!
Grétinek nagyon boldog névnapot
!! Móni, puszilgasd meg a nevünkben a csajszit

!!!
Dr. Vindo, hatalmas gratula

!
Mesi, nagyon sajnálom Zsozsit

, remélem, hamar rendbejön. Ne haragudj, már napokkal ezelőtt írtál, csak nem tudtam még válaszolni: igen, nekem is egyre inkább úgy tűnik, hogy Panka ugyanazt csinálja, mint Zsófi, csak lightosabban. Ez már biztos, hogy nem a foga

. Nappal "anya, gyere", "anya hol vagy????", ha kikerülök a látóteréből, már kiabál és követ. Este bealszik a cicin, ágyába beteszem (mint az utóbbi 20 hónapban mindig, amikor békésen aludt reggelig), de most 1-1 1/2 óra múlva visítva ébred, ha felveszem, csimpaszkodik, szorít, ölel, és mutogat a szomám felé, hogy oda

. Ha odaviszem, az ágyamban 2 perc alatt megnyugszik és elalszik, már cici sem kell neki...Ha nem viszem- na azt ne tudjátok meg

.
Már átrendeztem a szobáját-semmi...
Tegnap új taktikát választottam: nem engedtem, hogy szopin bealudjon, ébren raktam le

. 35 percig visított szünet nélkül, és állt a kiságyban, próbált kimászni...Hát én ezt nem tudom megtenni vele, viszont nem akarom, hogy lassan 2 évesen szokjon be az ágyamba. Tegnap mégis engedtem, a fél órás üvöltés után. Elaludt apa helyén, betettem a kiságyba, és még ott alszik

. 1,5 hét óta először...nem tudom mire vélni, de egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy bármire is szoktatgassam éjjel, és Bence nyugalmára is tekintettel kell lennem, főleg, amíg suli van

.
Hátfájás sokkal jobb, de egy ponton még mindig fáj

, de már csak bizonyos mozdulatoknál érzem. Masszírozni kell vmi kenőccsel, nyaki gerinc rendben, viszont az egyébként jó fej körzeti dokim majdnem leharapta a fejemet, hogy miért szoptatok még: azt mondta, semmi értelme, a tej már nem hasznos, ez csak szórakozás a babának, soha nem fog magától leszokni, láttak ők már 4 éves gyereket is stb.

...mosolyogtam

.
Miléna, nagyon sajnálom Zétit

, meg a többit is...Most már jönnek a jó dolgok

!!!!
Mesi, Regi, de jó Nektek

!!! Mi szombaton ballagás utáni családi medencepartyra vagyunk hivatalosak

, remélem, az idő is kegyes lesz, mert a gyerekek biztosan nagyon élveznék

.
Irina, reméljük, csak a foga Ádinak

. Fogmosással én úgy állok, hogy néha megengedi, hogy elekontárkodjak, bár ez ritka, mert -mint mindent- ezt is ő akarja csinálni. Egyébként elég ügyes, leleste rólunk, a Bebe tv-ből

, és elől, oldalt sikálja is

. Remélem, nem lesz gond vele.
Én soha nem hittem a genetikailag rossz fogakban, úgy gondoltam, hogy megfelelő ápolás mellett ilyen nincs...És akkor megszületett Bence. Anyósnak, apának nagyon rossz fogai voltak (míg sajátok voltak...) Bencének amióta van foga, sikáltam, fluortablettát adtam neki, a 8 éves gyereknek most sem engedek cukrot, nyalókát, szénsavas üdítőt (csak évente 1-2x) stb., és még alig nőtt ki a rágója, már elkezdett szuvasodni

. Most ott tartunk, hogy kb. 5 tejfogat meg kellett neki fúrni, mert fájt. De volt, amelyik foga már csak csonk volt...Most vált fogakat, nagyon alaposan ápolja, a suliban is mosnak fogat, fogváltó gyerekekenke való Elmexet használ, és egyenlőre szépek, de előre félek, mi lesz a maradandó fogaival

. Már a két első fölső fogán látom, hogy míg az enyém 32 évesen még mindig recés, addig az övé már 2 év "használat" után mintha kopna

. Nem az é fogaimat örökölte, és nagyon féltem

...
Viranka, vigyázzatok azzal a maghártyagyulladással

!!!!
Súly, mostmár marha jó súlyban van Panka, de sokáig ő is a minimumot súrolta, főleg ahhoz képest, hogy viszonylag nagy súllyal (3,95) született. A fél-, egyéves duplázás, triplázás nem ment neki

.
Na jól kifejtettem, és most muszály mennem...megpróbálok suli után kicsit visszaülni, de az is csak úgy lehetséges, ha Panka az ölemben ül

...