A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Cicus hatalmas a pocid :lol: jó nagy lesz Zsófi az tuti de nem baj csak egészséges legyen :lol:
Akkor most már mehetsz szülni :wink: A Zsófi ágy is nagyon szép.
Kincső is velünk lesz egy szobában.Nekem még 2hét van a 36hétig csak annyit birjak ki aztán nem bánnám :wink:

Cedis látod hogy semmi baj Kamillával mi mondtuk :wink:

LKata nagyon sajnálom Norbikátt sok gyógypuszi neki :cry:

Eper én sem vagyok készen még nem vagy ezzel egyedül.

t katinka

Köszi megnyugtattatok!

Cicóka: Szívesen fogadom a te listádat is, hátha találunk benne valami hasznosat ami kimaradt az előzőből.

Én csak decemberben szeretnék szülni, megbeszéltem Rékával is, hogy addig bent sokkal jobb neki. Igaz, hogy már nagyon-nagyon kíváncsiak vagyunk rá :D

Lovászkata: Norbinak jobbulást, neked kitartást az ápoláshoz!

Kép
eper74

sziasztok!!

lovászkata: Jobbulást Norbinak!!

képzeljétek a márciusi zárt topicomba 24 hétre megszületett egy baba:( 620 g , a koraszülött osztályon próbálják lélegeztetni :cry:
Hirtelen sokkolt ez a hír remélem minden rendben lesz velük még nagyon picike :(

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Jajj istenem Moncsi,ez szörnyű!!! Szegény pici bébi! :cry: Nagyon drukkolok neki,h. meg tudjon erődödni és minden rendben legyen vele!!!

Kata,Katinka: köszi! :D Hát azért remélem nem lesz olyan nagy baba! :shock:

Menion: várunk a hírekkel!!!!!!!!!!!!!!!!

Cicus

Kép
cicus78

Na itt én is,de majd holnap írok csak.Ma olvasgatok meg képeket lesek! :wink:

De még meg se köszöntem az smseket meg a hívásokat,nagyon jól esett!Remélem nekem nem kell viszonozni senkinek se :lol: Én csak babákhoz akarok gratulálni :wink:

Katáról persze nem tudok semmit,esetleg Titokbaba?!

annus11

halihó!
bocs, de úgy tűnik, egyre ritkábban jövök :? még csak olvasni sincs erőm.
varrogatok még kicsit, ahogy a csuklóm engedi (4 hét alatt a sínben semmit nem javult, sőt!!! de gipszet meg nem akarok), de amúgy egyre inkább fekszem. valahogy megrémített az, hogy mindenki hüledezik a 2200as méhszáj-leletemen :shock: miközben én ezt nem vettem ennyire tragikusnak.
viszont ma ahogy mentem szülésfelkészítőre (utolsó előadás volt), nem sok hiányzott, hogy ne érjek oda... az egyetlen, amiért mégis elvánszorogtam a kórházig, hogy mikor már piszkosul fájt a hasam, addigra már túl voltam a félúton. de hazafelé is azt hittem, sosem érek haza (gyalog, nem gyors tempóban ez kb 20perces séta).
még szerencse, hogy holnap kocsival megyek a terhesgondozóba, mert anyu is megy varratszedésre.

amúgy a lábaim mint valami elefánt-paták... és már egy gyűrűmet sem tudom hordani :o párom szerint úgy szuszogok (mit szuszogok? hörgök :lol: ) mint valami medve... de nem is kapok már levegőt, mire felérek a 3.ra.
ehhez társul az egyre romló hasmenés :? és a hozzá kapcsolódó, mostanra már majdnem állandósult hasfájás.

de nincs gond, 3 hét, és szülünk :) én eldöntöttem :) a prücsökkel megbeszéltem :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

először leírom aztán olvasok majd vissza.....

BPD:83 OFD:113 HC:324 AC:273 FL:59mm éééés súly:1865!!!(3 hete 1080 volt) ééééés a kobakja LENT VAN! :lol:
szóval befordult valamikor a kishölgy :D
volt 3 kívánságom amiből 2 teljesült...a pisi teszt is jó lett a vizsgálat elött de a pénteki laboros pisiben viszont:LEU 500 FVS 70 FEH 1 és BACI++++ :(
vagyis volt benne minden ezért kaptam megint egy AB receptet sajnos de ha kell hát nincs mit tenni...

kérdeztem a keményedést azt mondta max.6/nap lehet...

azt mondta a CTG miatt jó lenne ha a 37.héten befeküdnék mert akkor naponta lenne ctg :? mondtam neki hogy ha lehet inkább kerüljük ki és megpróbálom az itteni sztk-ban elérni hogy 2 naponta mehessek majd a 37.héttől...addig meg jó hetente menni...azt mondta ő benne van!
ha nem engednek az sztk-ba 2 naponta járni akkor is inkább bumlizok a klinikára minthogy hetekig a kórházban feküdjek emiatt...azt mondta hogy ok de fél napos tortúra a klinikán a ctg és sokat kell várni...mondtam hogy próbáljuk meg azért úgy hogy járok az sztk-ba aztán ha kell a klinikára és ha eltérés lesz akkor befekszem....
majd meglátjuk mit tudok az sztk-val alkudni és addig még a kocsit is próbáljuk megvenni és autóval ha kell könnyebben járnék be igaz a parkolást még akkor se oldjuk meg...na majd kitalálom

nem mondtam a dokinak hogy én 3 hálóinget varrtam úgyhogy tartani akarom magam a tervhez hogy 3 napot leszek bent :D

Kép
menion
Budapest

egy óra munkám most szált el. :cry: ...rossz helyre kattintottam...
már fáradt vagyok elölről kezdeni...
majd holnap ismét neki ugrok és vissza írok addig is jó éjt!

Kép
menion
Budapest

29 nap?Hát az már elég kevés!
6 keményedés/nap?akkor nálam tegnap már szülni kellett volna.Már a végén nem számoltam csak néztem van e valami rendszer.De még nem volt.
Remélem azért a hétvégét még megvárja mert akkor akarunk menni bevásárolni ami még nincs.Végre apával.Bár ha nem leszek ott legalább egyedül megy a baba cuccok közé kicsit szokni a helyzetet.
Dominak is kell cipőt venni.

Menion!Gratula az eredményekhez és a beforduláshoz.Tök jó!

julcsi!
csak óvatosan a sétával,meg a lépcsőzéssel.Nehogy egyszer aztán begörcsöljél menet közben.

620gr?
Az aztán nagyon pici!Szegény anyukája.Biztos el van kenődve!Mitől indult be ilyen korán?

hadedit82

Jó reggelt!

Julcsi: de jó,hogy írtál,hiányoltunk már!!! Az viszont nem jó,hogy ennyi nyavalya van... :x De már tényleg nem sok van hátra,addig is óvatosan,pihizz amennyit csak tudsz :!:

Menion: a vizelet-baci dolgon kívül szupi hírek! :P Micsoda szép méretek és látod mondtuk,hogy befordul!!! :wink: Nagyon kevés baba nem teszi meg! :) Szóval nagy-nagy gratula!!!!!!!!!!!!!! :D

Edit: akkor lehet,h. te leszel a következő? :)

Én tegnap esti sétaként elmentem férjemmel és gyerkőcökkel a közeli CBA-ba,venni pár dolgot. Gondoltam,jól esik majd a séta a friss levegőn. Na ja... :? 10 perc oda,azt még tartottam is. Vásárlás 10 perc,csak vacsira valót,meg reggelire valót vettünk. Hazafele 40 (!) percet döcögtem és azt hittem,ott szülök meg! :shock: Szóval mostmár maradok a valagamon,legalábbis séta ügyben és csak kocsival vagyok hajlandó közlekedni...

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok Lányok!

Na sikerült hazaérni egyben, kerék kicserélve, gardrób visszapakolva - a hátam közepétől a tompor csontomig mindenem leszakadt éjjel - első CTG letudva, vérvételen túl, utolsó védőnői járat kipipálva, pici ruhák kivasalva, babakocsi rendbe téve, csomag összekészítve, elpakolva minden úgyhogy mától lányok az édes élet élvezete jön :lol: !

LKata:
Jobbulást kívánok Nektek! Kend be Norbi hátát és mellkasát disznózsírral, majd adj rá egy body vagy atlétát, és úgy a pizsamáját, valamint a hagyma tea is jó még arra, hogy felszakítja a hörgőkből is a trutyit, hiszen az orrából oda folyik le.

Cicus:
Örülök, hogy minden rendben van, és kicsit kevesebbet keményedsz/görcsölsz. Na csak bent marad még egy hetet a kisasszony ;)

Menion:
Én a Klinikákon azt a cselt alkalmaztam, hogy az oldalsó bejáraton határozottan nekiindultam kocsival, és a sorompónál közöltem, hogy terhes vagyok, jöttem vizsgálatra. Beengedtek szó nélkül. Bent nem kell fizetni, és szinte a szülészet hátsó bejárata előtt meg tudsz állni :)! És GRATULA!!! Megfordult! No, és ne légy telhetetlen, 2 kívánság nem elég??!! Dévényi Tibi bácsi is igazából a három kívánságból csak egyet teljesített ;) :lol:

Julcsi:
Már csak 3 HÉT! Simán egyben maradtok még addig!!! Egyébként én sem bírok már hetek óta normálisan felmenni egy emeletet sem... Nagyanyám leköröz lassan a tompor csont törése ellenére :D

Kriszta:
Hogy vagytok? Egyébként jó, hogy írtad a listát, mert tegnap, amikor bepakoltam és elolvastam - Cicus nagyszerű tájékoztatásának köszönhetően, hogy hol van :wink: - simán kihagytam a kést, villát, poharat. Én nem ettem volna :lol: . Látszik, hogy még mindig hányok, és nem nagy gondot fordítok a kajálásra!

Edit:
Bizony-bizony már 30 nap alatt vagyunk! Igazán célegyenes!!!

Vezetés:
Muszáj vezetnem. Szerintem, ha itthon napközben jön a szülés, akkor kocsival kell elindulnom is, mert én egy erdő közepén lakom, és a mentő mire kiér, addigra beérek 3x a kórházba. A nagyfiú le van menedzselve! Van, aki megy érte és vigyáz rá, amíg a szüleim ide nem érnek érte Borsdoból. No és én közel 40 km-re járok CTG-re, és a legközelebbi tömegközlekedés is 3-4 km-re van... Meg a nagyfiút is vinnem kell oviba és hoznom kell. Úgyhogy nekem a kocsi a létfontosság, hogy egyáltalán ki bírjak mozdulni a házból. Van előnye is a csendnek és a madárcsicsergésnek :)

Tegnap megbeszéltem a szülésznőmmel, hogy jövő héten még ne szüljünk, mert van 5 ZH-ja :lol: . Úgyhogy a 15-ei hétre beszéltem meg a kicsi fiúval, mert szeretem a biztonságot, és a nagyfiút is ezzel a szülésznővel hoztuk össze. Tegnap a CTG-n megbeszéltük, hogy megpróbáljuk a gátvédelmet. Kíváncsi vagyok sikerül-e.

Katinkababáról nem tudok új infót, de írni akartam már neki úgyis, és megkérdezem mi van velük.

A képeket megnézem, arra még nem volt időm, de igyekszem!

Puszi Mindenkinek!

titokbaba

Na reggelt!Akkor elkezdk visszafelé reagálni amíg van időm!

Titokbaba!
Jesszu,ennyire a semmi közepén laksz?És a kocsihoz vagy kötve?Én már beszartam volna :lol: :lol: Mármint nem úgy,de azért jó h itt van minden 5-10 perc sétára! :wink:
Látom te is kész vagy mindennel!Szerintem sikerülhet a gátvédelem!!!2.nál na meg egy jó szülésznő,te meg tuti h ügyes vagy!!!

Cicus!

Ne is mondd!Én minden honnan így jövök haza!Oda még oké,de visszafelé.Ma muszáj lemenni,ide megyek a szomszéd sarokra a DMbe...kíváncsi leszek!
És hatalmas a pocakod!!!!El is hiszem h már nem bírod!

Edit
Tarts ki,jövőhetet várd meg!!!Nekünk is van elég dolog hétvégén,vagyis apának,mert én pihenek ugye.Elkellett tolni,mert most hétvégén ugye nem voltam...
Kutyusok annyira édesek!!!Az uram oda lenne meg vissza!Eladjátok őket amúgy?

Menion!
Szuppi h befordult!Ez a lényeg!!!
És milyen furi!6 napja nekem is 83as buksit mértek,a HC még kisebb is volt mint neked,AC az nagyobb picivel,a combija meg 66!!Azt mondták hosszú combú...szerintem kicserélték a gyerkőcömet,eddig rövid combú volt :lol: :lol: :lol: Na meg honnan örökölte volna???Mindenki törpeusykár! :wink:

Julcsi!

Na végre,már aggódtam :wink: Ne törődj a méhszájjal,hiszen te fekszel!Végig pihenő üzemódban voltál!!!!!Azért más még dolgozik is stbstb.Nyilván ha vmi nagyobb "munka" várna rád,akkor lehetne szülés is belőle,de ugye te még kitartasz 3 hétig,aztán sexsex éssex és majd utána szülsz :lol: :lol: :lol:

Eper!
Bőven ráérsz még!!!!Első terhesség,nincs extrém nagy hasad se,semmi bajod!Tök jól viseled a terhességet!!!Amint otthon leszel te is jobban rá tudsz készülni a babázásra! :wink: Más dolgod nem is lesz! :wink: Max jöhetsz látogatni Nikit :lol: :lol:

Cicóka!
Várom a képeket,ti is nagyon belehúztatok!De szép lassan minden a helyére kerül!!!A kilókkal meg ne foglakozz!Nem sok az a 12!!!!Te meg jó magas vagy!Egyáltaán nem látszik rajtad!!!!

Kata!
Jobbulást a fiúcskának,és pihzz amikor tudsz!Nekem is ez tett be,mármint h Iza fogzik és kevese is aludtam,sokat rohangáltam utána,mindenben próbáltam a kedvében járni,többet is emelgettem...de kell ég pár hét.Szerintem nem viselné jól ha tudná h a babával vagyok odabenn és nem vele itthon...

annus11

Sziasztok!

Titokbaba!
Én is kint lakom a prérin és nagyon szeretem.Nekünk csak egy kocsink van és azzal is a Zsolti jár dolgozni,de anyósomék is itt laknak 1,8km-re és nekik két autó van.Úgyhogy nekem mindig telefonálnom kell kocsi után.Az meg min 1 óra mire a sógornőm elkészül és lejön értünk.De mikor ovi van akkor meg a másik sógornőm jön mert egy oviba járnak a gyerekek és az ő férje nem dolgozik.
Nem tudom hogy lesz ha nekem véletlen megindul a szülés.Bár mire a Zsolti hazaér én megfürdök meg elintézem a Domira vigyázást.
Még nincs kialakítva a viharláncunk de nagyon remélem hogy éjjel kell menni és akkor a szülőszoba is tök nyugis.Ha meg pont a dokim lenne az ügyeletes az maga lenne a menyország.
És mindjárt bele ér a bilibe a kezem.

Tegnap megnéztem az új képeket!Hát vannak ám szép nagy pocakok! És egyik babalak szebb mint a másik!

hadedit82

Hello mindenkinek!

Bocs, de nincs erőm vissza olvasni mindent... :?
Ma voltam beszerezni a kórházi cuccok utolsó darabjait is gyalog, mert éppen nem működik az autóm... szóval jól kifárasztottam magam. Én nem tudom mekkora már ez a gyerek, de baromira nyomja a szeméremcsontomat.

Menion!
Szuperek a méretek és ,hogy befordult! Gratula hozzá!!! Ügyi vagy, hogy varrtál hálóinget magadnak! :)

Annus, Moncsi!
Hogy vagytok? Remélem pihiztek eleget!

Olyan jó, hogy november van!!!!:) Nemsokára jönnek a szép kis babócák!

De addig is remélem senki nem erőlteti meg magát már. Nekem a harmadikra feljönni is kész tortúra.

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Helló Lányok!

Csak gyorsan bejelentkezem, majd pihi után visszaolvasok. Most értem haza koriból. Barni megint nem volt aktív, így reggel úgy döntöttem felhívom a dokim. 1 óra már a kórházban találkoztunk, nézett áramlást, és 40 percig ültem a CTG-vel a pocimon. Minden ok, van kisebb méhtevékenységem, de én nem érzem. Azt mondta, hogy pénteken reggel hívjam, hogy mizu? Ha még mindig ilyen kis lusta lesz, akkor újra megnézzük.
Rossz hír, hogy még mindig a popiján csücsül, szóval még mindig nem fordult be :cry:

Na jövök majd és reagálok, csak alszom egy kicsit.

cicóka

Sziasztok!

Elolvastam az elmúlt 4 nap termését, de nem nagyon van erőm reagálni.
De annak nagyon örülök hogy menion babája befordult! :)

Nekem hosszú volt már ez a sok utazás, egyre többet keményedek és egyre nehezebben bírom Csanikámat emelgetni, pedig tényleg nem sokat emelem. :(

De sebaj lassan a kezünkbe lesznek azok a babócák! :)

A hétvégén megnéztem unokatesóm kislányát, most 3 hónapos. Olyan jó volt fogni a kis rózsaszín csomagot! Hihetetlen, hogy Csani is volt ilyen kicsi (pedig nem is volt régen).... és az is hogy mindjárt kapok én is egy RÓZSASZÍN CSOMAGOT! :D
Én majd csütörtökön megyek vizsgálatra és remélem akkor majd be is lehet lőni hogy mikorra várhatjuk a kicsi lányunkat! :)

Én még nme mostam/vasaltam ki, és csomagot se tettem össze.... valahoyg én nem érzem hyog előbb jönne! csaninál is így volt nem kapkodtam és 39+3-ra született szóval jól tettem! :D

Na nem zsibbasztok tovább senkit!
Puszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Cicóka!
Ilyenkor már ne várj nagy mozgásokat!Nagyok a babák,kevés a hely!Mostanra Niki is lustibb lett.De annyit mindig mozog ami megnyugtat h minden oké!

Na meg front is van,nehogy vkit kicsalogasson ez a szeszélyes időjárás!

annus11

Néha én is kevesebb mozgást érzek, de tényleg a kevés hely miatt lehet... ezt én is olvastam valahol.

Enyhe nyilalgatásokat érzek ma a derekamba, remélem nem lesz gond...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Szép jó estét mindenkinek!

Én is olvasgattam, de írni nem volt erőm,se időm. :(

Ugy látom már mindenki készül és érzi a végét a terhességnek. Én is. 2-3-4 hét és szülünk. Az szinte már itt kopogtat az ajtón. :)
Julcsi és mindenki azért vigyázz,vigyázzatok még magatokra és pihenjetek rá a szülésre. Már nekem sincs kedvem menni sehova. Se dolgozni,se boltba sehova. Mondjuk a mai nap a front miatt elég rossz volt. Úgy jártam keltem az élők közt,mint egy hold kórós :shock: :) Szóval eléggé megviselt, pedig sosem szoktam megérezni a frontokat.

Tegnap és tegnap elött is láttam hulló csillagot. Kívántam - ugyan azt- remélem bejön :)

Bocs, hogy mindenkire nem írok,de most gondolkozni sincs erőm.
Talán holnap jobb napom lesz.
Puszi mindenkinek és jó éjszakát!!!!

Kép
bei

bei Laci is ezt csinálja kiteregeti a cuccait a nappaliban aztán ha el akaron tenni azt mondja az mindjárt kelleni fog neki ne pakoljam el
cedis ez igen!heti 300gr :lol: én gondolkodok azon hogyha heti 250 az átlag ilyenkor és azt teljesítette is a kincsem akkor nem akarom kivárni a végét mert akkora gyerek ki se jönne már belőlem :oops:
cicus hát ja!kicsit ijesztő ez a roham tempó...2-3 hete nem éreztem ennyire "terhesnek"magam...most ha ez van mi lesz késöbb?rá kell feküdnöm az elintézni valókra és a takarításra mert ha ez így megy 2 hét és már semmit nem tudok végezni :roll:
eper én se vagyok kész!még van egy csomó dolgom és lelkileg se készültem fel!
cicóka ne törődj vele...vannak ilyen dokik akinek ez a dilije...a korházi szobatársam egy csontkollekció volt és mesélte hogy az ő dokija is ilyen...szerencsére őt nem piszkálhatta ezzel hisz vasággyal volt kb 40 kiló...de mondta hogy a folyósón kérkedett azzal hogy az ő kismamái modell alkatúak :wink: mintha ez az ő érdeme lenne :P
lovászkata jobbulást Norbinak!nagyon rossz tudom!tesóm kislánya volt ilyen volt hogy egészen befulladt és nagyon szenvedett hogy nem kapott levegőt az orrán...remélem nekünk nem lesz ilyen mert annyira borzasztó volt a tehetetlenség...a saját gyerekemmel nem akarom megélni ezt! szegény tesóm 1x kórházban benfogták ezzel őket és semmi nélkül rohantak be éjszaka...egy kabátot nem vett és ott se csináltak semmit a gyerekkel végül kínjában kiment vele a teraszra(télen)és az segített a kicsinek a hidegben picit elálmosodott és nem kinlódott annyira...a tesóm meg halálra fagyott és a kórháziak semmit nem segítettek...végül reggel haza is hozta mert mondta hogy ezért felesleges ott lenni
hadedit jobbulást dominak is!párod egy hős!nem hiszem hogy az enyém bírná takarítani...bár ki tudja szorult helyzetben mire tudja rávenni magát az ember
moncsi szegények!remélem egészségesek lesznek...láttam neten 22 heteseket borzasztó látvány de mutattak késöbbi képeket hogy szépen felnőttek...ma már csoda technika van...azért ilyenkor örülök hogy már ennyi idős terhes vagyok
julcsi ha ilyen panaszaid vannak akkor bizony pihenj is sokat!!!ne menj már gyalog se sehova mert ez amiket írtál nagyon kemény tünetek a szívednek ez baromi nagy munka!tele lehetsz vízzel és azt keringetnie kell!hát a 2200-esről már nem is mondom...én is szuszogok meg levegő után kapkodok ha lépcsőzök de én alapból túlsúlyos vagyok tehát az én szívemnek is nagy megterhelés...ezért semmi sózás és sok folyadék ivás hogy ne vizesedjek...eddig nem dagad a lábam nézem naponta nyomkodom az ujjammal...jó hogy előrébb vagy nálam de azért vigyázz magatokra!sokat polcold a lábad!
gratulációkat nagyon köszönöm!én is nagyon boldog vagyok tőle!remélem nem fordul vissza már :D
titokbaba ez aztán a frappáns beszámoló!de ügyes vagy!minden kész :D azt mondják ilyenkor indul be a baba ha ennyire elkészül az anyu :lol: ...nem vagyok telhetetlen...dehogy is!nagyon boldogan vettem be ma a Zinnatot :lol: csak ennyi bajunk legyen!!!
cicóka 40 perc a ctg?azt hittem 15és már mehetek majd...na jó lesz erre rákészülni már lassan nekem is kell mennem...be fog fordulni neked is!nekem most az a parám hogy hamar fordult és lehet hogy visszacsinálja szülésig... :roll:
bogi nem zsibbasztassz!aranyos vagy hogy így örülsz te is!olyan jól esik hogy mindenki ennyire tud osztozni az örömömben hogy befordult...
mozgás doki kérdezte és én is azt mondtam hogy már kevesebb jóval 1-1,5hete és azt mondta nem gond...mondtam hogy viszont csuklik és azt mondta az jó...lényeg hogy érezzük naponta párszor

bizony már látszik mindenki írásán hogy a finisben vagyunk és annyira nem hemzsegünk...
nekem ebben a hónapban még 5x kell menni dolgozni és ebből 3x a jövőhéten pláne szombaton az a legdurvább nap aztán már csak 22.-én utoljára...szóval a jövő hétre megpróbálom összeszedni magam és mivel a többi napon is lesz vagy doki járás vagy tanfolyam így kemény lesz!de furi is hogy aztán már totál semmi munka...kicsit rossz is nézni hogy már a karácsonyi beosztást emailezik körbe kinek mi a kívánsága...hol leszek én akkor :roll:

Kép
menion
Budapest

itt még nincs átállítva az idő...nálam most lesz éjfél...

szép álmokat mindenkinek!

Kép
menion
Budapest

Reggelt!

Ma is frontocska lesz!Tessék vigyázni!!!És pihenni!

Én ma megyek vérvételre,pisi,CTG,doki,lehet UH is.

Itt kb 20 perc a CTG,kivéve ha a baba nagyon lusti és ébreszteni kell!Szóval előtte csoki vagy vmi amitől pörög majd odabenn!
Bár mikor benn voltam nekemis több volt 20 percnél,meg volt egy csak aki már vagy 3 órája ott feküdt....Lustizott a baba,már szőlőcukrot is kapott meg minden.Nekem meg folyton elmászkált Niki,így mindig menni kellett utána a ctg fejjel :lol: :lol:

Furi de én meg lélekben teljesen felkészültem.Mondjuk bizti azért is mert már kb tudom mi vár rám.Másfajta izgalom van bennem mint az első gyerkőcnél. :wink:

annus11

Sziasztok!

Basszus Csajok, termeltek ám rendesen, győzök visszaolvasni.... Nálunk káosz volt a múlt héten, most volt a támogatás pénzügyi elszámolása, napokig papírokat raktam össze, számláztam stb. Még jó, hogy megfogadtam, h vége a melónak.... :roll: DE MOST MÁR TÉNYLEG! (Már be sem megyek.)
Annus: még a kórházasdikor akartam írni, h remélem minden oké lesz és hamar hazamehetsz, látom nem kínoztak fölöslegesen, ennek örülök!
Lovászkata: Norbinak jobbulást, szegényke biztos megszenvedi ezt a nyavalyát... Azért te is próbálj pihenni és nem szétszakítani magad! :?
Autóvezetés: én még simán vezetek, persze nem hosszútávon, inkább itt a városban. Mi legtöbbet kisteherautóval járunk (lehet, h szülni is azzal megyünk, ha éppen az lesz nálunk :D ), na azért már meggondolom, hogy mi miatt ugrok ki belőle...
Hadedit: látom nálatok is zajlik az élet, jobbulást Dominak. Apa nagyon rendes pasi! :oops:
Julcsi: vigyázz magadra, nehogy ne tudd elvinni még ezt a pár hetet. Pihi, pihi,pihi! Legalábbis én a helyedben nem kockáztatnék, már nagyon a végén vagyunk.
Menion: gratulálok! Jó méretek, befordult, mi kell még? :lol: Örülök, hogy nálad is rendben vannak a dolgok. A bacit meg hamar kiirtják, ne aggódj! A kórházasdit sztem is próbáld elkerülni. Én úgy voltam a múltkor, hogy egyszerűen attól lettem ideges, hogy 3 vérnyomásmérésért és egy UH-ért vagyok bent 24 órát. Kemény az ágy, pihenni nem lehet, az idő nem megy, azt hittem megőrülök. Én is a bejárást választanám ha macerásabb is. Azért az ember csak otthon tud normálisan pihenni, nem?
Titokbaba: irigy-irigy, hogy minden kész... :) Sajnos én sem állok ilyen jól, de hétvégére én is be akarom fejezni, mert már tényleg jó volna csak pihenni.
Na, megnézem az új képeket, töltök is fel (apával szerlemeses pocakost :lol: ) és jövök vissza.

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Hát megint nem sikerült túl sokat aludni.Hülye egy betegség ez a hányás.Egész nap pörög a gyerek mintha semmi baja nem lenne éjjel meg termeli a mosnivalót.Tegnap már pelenkát is adtam rá mert 8 óráig 4 nadrágot kakált össze.Kész vagyok teljesen.
Pihenés nuku.Nem tudom mi lesz ennek a vége de kezdek elkenődni.Most hogy nagyából kész a lakás most meg a Domi beteg és csinálja a munkát.Semmi időm nem volt még arra hogy kicsit élvezzem a terhességet.Pedig ez az utolsó,mert nem tervezünk több babát.
Félek ,hogy ha hamarabb beindul akkor mi lesz itthon.Most hogy a Domi beteg.
Bocs!ma egy kicsit negatív vagyok.Meg tök fáradt.

Mindenkinek szép napot!

hadedit82

Sziasztok!

Menion: Gratulálok a szép méretekhez! Lehet, hogy lesz olyan, hogy egyszerre fogunk ctg-re jönni, mondjuk én csak 2 hét múlva kezdek járni! Hátha találkozunk!

Köszi Annus a nyugtatást. Nagyon boldogan megyek Nikit látogatni!

Én még mindig dolgozom! Mondjuk lekopogom, de semmi panaszom nincsen, jövök-megyek egész nap, Réka rengeteget rugdos.

Fusztrál, hogy nem vagyok még kész a babával és szüléssel kapcsolatos dolgokkal.
Nov. 12 után semmi más dolgom nem lesz, csak takarítani, mosni és beszerezni ami még hiányzik:) Ja és pihenni is fogok!

Kép
eper74

Na, megint itt!

Megnéztem a fotókat, hát lányok, hízás ide vagy oda szerintem mindenki nagyon szép kismama!!! :D Mindenki arányos és már szép kerek! (A dokik meg hülyék, ha cseszegetnek...)
Tök jók a gyerekszobák is, irigykedem a kreatív kismamákra, nekem a kézügyességem jó nagy nulla. Nálunk még nem végleges, hogy ki melyik szobában marad, ha már nem kell egy szobában aludni, így nem is dekorálunk egyenlőre.
Tegnap voltam védőnőnél, 130/80 a vérnyomás (nálam maga a tökély), NST tökéletes, meg is dícsért az asszisztens csajszi, hogy nagyon ügyesek voltunk, Bogi végig mocorgott. :) Holnap is kell mennem, most néznek hetente 2szer.
Képzeljétek, levágattam a hajam. :lol: Úgy meguntam, hogy állandóan copfban van a hajam, sokszor már tök igénytelennek éreztem magam, amúgy meg zavart, ha kibontottam, tehát semmi értelme nem volt. Így megbeszéltem Apukával, hogy levágatom. Eddig csak miatta nem tettem, mert neki a hosszú haj a haj... De szerencsére neki is tetszik, én meg sokkal jobban érzem magam! Töltöttem fel fotókat, ott már rövid.
Nem tudom beszéltünk-e már róla, ti mennyit adtok a fogadott dokinak szülés után?
Nálunk Bogi még mindig sokat mocorog, szerintem fönt van, mert alig kapok levegőt, szóval szerint én még nem szülök. Mondjuk most egyébként is jobb lenne, ha kihúznánk nov végéig vagy dec elejéig, mert ebben a hónapban költözünk a céggel, így apuka alapból ki lesz bukva teljesen.
A lábaim kicsit vizesednek, most már délután muszáj pihennem, különben estére nem férek bele egy cipőbe sem. Amúgy minen oké, napi 1-2 szer keményedek, tegnap este először volt olyan alhasi fájásom ami derékfájással is együtt járt. Gondolom ez már jósló.
Edit! Szegényke, kitartás! Reméljük Domi hamar rendbejön. Mennek a gyógypuszik.
Eper: ne parázz, nem csak te nem vagy kész! De ez decemberi topic, csak néhányan sietnek! :wink: Van még időnk, ne aggódj! :lol:

Kép
orsolymors

Na itt!
Kicsit sokat kellett várni.9kor indultam,délre értem haza.Vérvételen voltam meg pisi leadás.Ez gyorsan ment.Aztán 10re mentem CTGre,de olyan csúszás volt.Biztos a front miatt,de sok baba nem akart mocorogni és ráhúztak odabenn,aztán mehettek UHra is.Szerencsére Niki gyönyörű görbét produkált,majd megmutizom!Aztán doki,aki meg épp elment műteni...de mondom csak megvárom.Zárva vagyok továbbra is,minden oké.Jövőhéten leveszi a kenetet.De nem lesz csüt-péntek....hát úgyis Erzsébet napot néztem ki magunknak:))

annus11

Edit!
És csak éjjel hány a gyerkőc?Mióta is tart ez?Lehet vmi más csodaszert is ki kéne próbálni...bár fogalmam nincs,nem volt ilyennel dolgom.Remélem h most már nyugi lesz nálatok is!

Éjjel mondjuk én is 2szer keltem...pedig Iza nem szokott kelni ha egyszer elalszik :roll:

Eper!
Igazából nincs is sok dolog,nem?Mármint teendő.Babakocsi megvan,kiságy megvan.Ennyi!Ruhákat kell kimosni oszt csókolom :wink:

annus11

És egy kis görbe,aki még nem látott ilyet :wink:
Kép

annus11

Sziasztok!

Orsi: megnézlek majd rövid hajjal! Biztosan szép vagy így is. Az én férjem is mindig azért könyörög, hogy kicsit növesszem már meg, mert neki a hosszú tetszik, hát most növesztem.
Szerintem nem vagytok még lemaradva semmivel, azért még van időnk, igaz nem sok, de arra elég, hogy elkészüljünk mindennel szép lassan.

Menion: akkor nálatok is jó nagy növés volt az elmúlt 3 hétben!

Edit:Dominak jobbulást! Nálunk a legutóbbi hányós vírusnál a falat sikerült telitalálnia Bazsinak, tök szépen mutatott rajta. Nem irigyellek!

Annus: a lényeg, hogy minden ok veletek! Nekem is jövő héten veszi a kenetet, és ctg is lesz megint.

Szeretném kikérni a véleményeteket hordozókendő ügyben. Használt vagy fog használni valaki? Nekem most ajánlották a karinás változatot.

Balázzsal annó volt kengurunk, amit szeretett is, de nem sokáig tudtam benne cipelni, mivel télen beöltöztetve már nem fért bele, és a kabátra sem tudtam rávenni, illetve kb. 8 kiló környékén már baromi nehéz volt cipelnem benne.

A kendővel kapcsolatban viszont azt mondják, hogy nagyon jó főleg újszülöttnek, de macerás megtanulni a kötési technikákat. Hát nem tudom, mert amúgy meg nem olyan olcsó, ha nem válik be.

Kép
cedis

Annus: ez igen, itt aztán mocorgott Niki baba rendesen!
Te szoktál előtte csokit, vagy ilyesmit enni?

Kép
cedis

Cedis!
Igen,most ettem kis csokit.Mert elég sokat kellett várni.Bár a padon egy kissrác is ült,aki folyton ugrált,jól felébresztette/felbosszantotta Nikit :lol: :lol:

Nekem ergom van,az is tuti!!!Igaz jó drága volt,bár fele ajándékba volt :lol:
Szerintem nem bonyolult megtanulni a kötést,nekem is van egy kendőm is,és ment egyszerűen!Igaz ez semmi extra,nem rugalmas meg azt se tom h milyen.1-2 ezerér vettem anno vkitől.

annus11

Cedis!
ja szoktak lenni ilyen hordozós klubbok,meg a mamamin is vannak ilyenek ahol ki lehet próbálni őket!Meg segítenek is,és akkor nem veszed látatlanba!Bár most nem tudod hova kötni,de én egy nagyon pici babát még kendőbe se kötnék!Ez persze csak az én hülyeségem :wink: :lol: Ergoval is 2-3 hós koráig várok.

annus11

Sziasztok!
Elnézést, hogy betolakodok a topikotokba. A 2010. májusi babás fórumról vagyok!Smile
Azért írok, mert a kislányom szekrényét kipakoltam, és találtam egy csomó olyan ruhát amit nem is hordott, vagy éppen nagyon kevésszer volt rajta! Ezeket most szeretném eladni! Ezért gondoltam arra, hogy írok Nektek, hátha valakinek megtetszik valami!

http://picasaweb.google.com/10721864840 ... directlink

Kukkantsatok be. A ruhák mind folt-, szakadás, és dohányfüst mentesek! Nagyon jó állapotban vannak, szinte újak! Akinek tetszik valami írjon, biztos meg tudunk egyezni! Ezen kívül van még egy kismama nadrágom, és egy csomag 2-es Libero pelenkám (46 db-os)! Ha érdekel valami keress bátran.

További boldog babavárást, és még egyszer elnézést kérek! Smile

Kép

KépKép
ercsikati

Annus: az Ergo nekem drága, de biztosan jó egyébként.
Teljesen bizonytalan vagyok, mert mindegyikről írnak jót és rosszat is. Létezik erszény is, amit már újszülöttkortól ajánlanak, hát nem tudom.

Kép
cedis

Sziasztok!

Nem tudom,Ti hogy érzitek ma magatokat,de én undorítóan! :x Annyira iszonyatosan xar kedvem van ma! :evil: És semmit nem csináltam,de konkrétan semmit,csak feküdtem egész nap... Férjem dolgozik,Anyu volt itt reggeltől,vitte-hozta oviba Regit. Szegényhez hozzá sem szóltam egész nap,pedig nem ezt érdemli,annyit segít nekem! :cry: Biztos vmi hülye front van!!! :evil: Nem is értem magamat! :cry: :oops:
Na,ennyi a panaszáradat,különben semmi újság.

Orsi: megnéztem a képeket,a szerelmes-apás a legjobb! :wink:

Edit: Dominak jobbulást! Ezek a hányós-hasmenéses vírusok max. 3 napig tartanak,tehát nem sok,viszont amíg tart,az elég kemény gyereknek-szülőnek egyaránt! :(

Lovaszkata: remélem Norbi jobban van!!!

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Orsi: Jól áll ez a frizura! Nagyon helyesek vagytok a közös képen is!

Annus: Az alsó görbén az a nagy púp jelenti, hogy jó? A felsőn olyan egyforma csúcsok vannak. Miközben rajtad van a gép (rád van kötve?? vagy csatolva?) látod a görbét? Fekszel közben vagy ülsz?

Igazad van, nem kell túl aggódni, a fő dolgok megvannak a többit meg gyorsan elintézem!

Cicus: Ne törődj vele, ma ilyen napod volt, biztosan rád fért a pihenés!

Kép
eper74

Cicus!
ma nekem is nyűgös napom van,meg fáradt is vagyok.Sokat vártama kórházban is,vagyis ahhoz képest sokat amennyire számítottam.Aztán éjjel is keltem,ez az idő is olyan izé.Tök meleg van,nem bírom én ezt!

Eper!
A felső a baba szívhangja.
Az alsó a méhtevékenység/fájások,de ez semmi!Hála az égnek ugyebár :wink:

annus11

Sziasztok!

Na tegnap után én is itt.

Julcsi: azért eléggé kihúztad a végéig, szerencsére. Ha most kellene bemenned a koriba az már4 azért nem olyan rossz, DE ugye még mindig otthon pihizel! Sz@r lehet ez a vizesedés, pihizz sokat, már úgy is készen vagy mindennel. Ügyes voltál, hogy mindent időben elkezdtél.

Orsi: édesek vagytok apával a képen, és jó a séród is. Én sem szerettem a hosszút, az esküvő után le is csapattam azonnal.

Titokbaba: jó helyen lakhattok! Jaj csak egyszer mi is eljutnák ilyen helyre. Na de nem panaszkodom, azért mi is eléggé aváros szélén vagyunk, Duna part...stb

Eper: tök jó, hogy jól érzed magad és még gyűröd a melót, nekem már nem hiányzott lelkileg. pont most az átszervezések körüli találgatásokban és izgalomban már nem akartam részt venni. Egyébként tök jó itthon :D Ja elküldtem az én listámat a gmailen megadott e-mail címedre.

Menion: kicsit irigy vagyok a befordulás miatt, de nagyon örülök, hogy milyen szépen nő a te babócád is!
Azért volt 40 perc a CTG, mert közben elmentek a dokik nagyvizitelni, egyébként csak 15 perc lett volna, és mivel a saját dokimhoz szaladtam be a koriba nem a terhes ambulancián voltam CTG-n, hanem egyenesen a szülőszobán, ami éppen nyugis volt. Szóval a dokik el, a szülésznő meg hagyott, hogy élvezem a kicsi szívhangját - olyan megnyugtató volt kicsit szundítottam is.
Ma mintha már többet ficergett volna, de nincs olyan aktív mint korábban. A lényeg, hogy tudom, hogy jól van és igyekszem ezen nem aggódni.

Cicus: bizti front van, mert nekem délután óta fáj a fejem és ez már nagyon régen fordult elő.

Csajok! Most látom csak mennyi ruhát kaptunk, minden nap 2 szárítót pakolok tele és még mindig van 2 adag. Lassan mosómasa leszek. Enniyt rá sem fogok tudni adni! Erre ma felhív az unokanővérem, hogy kinézett bundazsákot nekünk 2 féle van milyet szeretnék. Szegényt elkeserítettem, mert mondtam, hogy egyiket sem 56-68 méret között 4 db van. Remélem a 68-asnál már azért kitavaszodik!

Miden kis betegnek jobbulást és gyógypuszit, kismamiknak pihizést.

heni

cicóka

NA ma csak gyors bejelentkezés... ha lesz időm még olvasok aztán holnap jövök majd!

Voltunk dokinál már 2300gr Szabina(BPD:88, FL:64, Tleg: 90)
Szóval ő sem lesz picurka.... és egyenlőre esze ágában nincs befordulni! Csücsül a popsiján! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi: most látom csak, majdnem egyidősek vagyunk :D és sorstársak: Barni is csücsül a popsiján :roll:
Azt hiszem akaratos gyerek lesz, mint az apja...és az anyja :lol:

cicóka

Sziasztok lányok egy kicsit eltűntem. Velem voltunk orvosnál szerdán, fejvégben van a drágám, de nem illeszkedett még be. Méhszáj 2000 még mindig. Nagyon mocorgott, nem állt meg egy percre sem ezért a szívverése nagyon szapora volt. Mondta is a doki hogy ha megszületik, és ilyen marad nekünk egy perc nyugtunk nem lesz. De szerintem az NST izgatta fel ennyire. Mert nem szokott így pörögni szegénykém. Az NST egy szülésznő csinálta Gödöllőn. Ő is Tarcsán dolgozik és sok hasznos infót mondott el. Nagyon kedves volt. Ő is ajánlja az alapítványi szobát. Nem csak a négerek miatt. Sokkal komfortosabbak, és nyugodtan tudsz lenni. A homeos bogyókról is beszélt hogy 5 vel törjem porrá kis papírba és fél óránként kicsi vízzel vegyem be, tartsam a számba. Hát tényleg jó ötlet, mert mire elolvad. A gát olajról is csak jót tudott mondani sokat segít. Én már kb. 1 bő hete használom, de csak este. És hát leírhatatlan a különbség a első naptól a tegnap estéig. Szóval lányok érdemes használni.

Én is elkezdtem aranyér kenőcsöt használni mert érzem nem ok ott valami. Lauránál is a végén úgy meg volt gyengülve az érfalam hogy nem is a gátseb fájt hanem az aranyerem. Szóval ti mit használtok lányok? Én ezt a plerudin fortét használom. Anyukám esküszik rá. Ebben pióca kivonat és körömvirág van. Remélem nekem is használ majd.

A babó méretei a 36. héten:BPD:92 FL:70 AC:316 Becsült súly:2900g. Diéta hogy nehogy óriás bébi legyen.
Később jövök és reagálok mindenkinek, De most reggelit csinálok.

Annus jól megijesztetted a népet. Remélem már minden rendben van. Látom hogy hazajöttél. Iza jól van? Fogacskák? Nem tudsz valamit Katiról? Hogy vannak? Mikor jöhetnek haza?
Lehet hogy írtátok? Csak még én nem olvastam vissza.

Kép
Kép
pancsi76

sziasztok!

Gratulálok mindannyiótoknak.

Van eladó Viktor Kombi Lux gyerekágyam kókuszmatraccal, zenélős forgóval, pelenkázóbetéttel. Igencsak megkímélt állapotban van, mivel köztünk aludt a gyerek. Irányár 60 000.-forint, mely alkuképes. Szegeden van:-))

Érdeklődni priviben!!!

Stella
stella2007

Sziasztok!

Cicus: ez bárkivel előfordulhat! Nekem is van olyan napom, amikor legszívesebben emberek közé sem mennék, olyan hulladéknak érzem magam. Szerencsére ritkán van, de hát nem pöröghetünk mindig, és lehetünk nagyon barátságosak, meg kedvesek.

Cicóka: szerintem még be fog fordulni Barni is, ne aggódj! Ruha nálunk is egyre több van, megfogadtam már nem veszek semmit, erre megrendeltem egy jó pár pizsirugit és kisnadrágot, meg szetteket is tegnap. :lol:

Pancsi: jaj én is úgy félek az aranyértől. :shock: Szerinted megelőzésre is lehet már ezeket a krémeket használni, vagy ez amit te használsz ez tabletta? Erről még nem hallottam. Én eddig a Hemoridot favorizáltam. Vasárnaptól én is kezdem szedni a homeót.

Bogi: szép méretek, gratulálok! Kamilla most volt ekkora a 35. héten.

Kép
cedis

Szia Pancsi!Régen voltál!Tök jók a méretek!

Faros babák!!!!!!Tessék megfordulni!!!!!!!

Lehet,hogy hülyeséget kérdezek de nálunk csak CTG-t csinálnak.Mi az az NST?

A véreredményem elég gáz lett.Ma föl is hívom a védőnőt.
Jaj és a Domi nem hányt már az éjjel!Kétszer azért ránéztem de aludt mint a bunda.Remélem átment rajta.És kész csoda hogy én nem kaptam el.Na akkor lett volna itthon világvége.Bármilyen betegséget nyugodtan eltűrök de ezzel a hányóssal baromira nem vagyok jóban.

A kiskutyáink valami gyönyörűek.Már duplája mikor megszülettek.Csináltam képet.Még pár hét mire kinyílik a szemük.akkor már nem lesz egyszerű fényképezni őket.

Ja és úgy volt hogy holnap megvesszük a szőnyeget a mi szobánkba meg a Dorotinak egy pár nagyobb cuccot de apa ma reggel bejelentette,hogy holnap is kell dolgoznia.
Pedig már úgy vártam.
Mindegy.
Mondtam neki hogy akkor vegyen ki hétfőre szabit és elintézünk akkor mindent.

Van egy érzésem,hogy ne várjuk meg a decembert.Szeretnék teljesen nyugodtan menni szülni,hogy itthon minden készen vár minket.
Ne pakolásszon nekem egyik rokon sem amíg nem vagyok itthon.Elég lesz a Domit ha ellátják.
Nálatok is jár apának külön szabi ha szül a feleség?

hadedit82

hadedit +5 nap szabadság jár az apának a gyerek születésekor, ezt törvény írja elő. Ezek az úgynevezett apa napok.
A gyerek születése után 2 vagy 3 (ezt nem tudom pontosan) hónapon belül ki kell vennie!

Úgy látom ezzel a december közepére belőtt idővel egész a végére maradok, senki nem érzi hogy sokáig maradna benn a babója... CSAK ÉN! :)

cicóka igen nagyon közel vagyunk időben! :)
Engem tegnap bíztatott az UH-s orvos a faros üléssel, azt mondta: "Még kinőheti!" :lol: :lol:

NST CTG
NST a baba szívhangját nézi mozgás közben
CTG-n meg nézik a méh összehúzódásait is, a fájásokat.

Ezért van 2 görbe a lapon... az előző oldalon látod is a 2 görbét amit annus feltett az egyik az NST a másik a CTG, szóval a 2 vizsgálat tulajdonképpen egy időben zajlik!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Én asszem nagyon érzem a végét. Nem érzem jól magam. :( Olyan nagyon nyügős vagyok és fáradt, de ez lehet az éjszakai állandó forgolódástól. Azt mondják már látszik az arcomon a változás meg lent van a hasam is.(én is látom magamon. Majd teszek fel képeket.1 hete még szép volt az arcom ,most meg olyan nyúzott,meg csúnyább..... ) Én lehet 2 hét múlva szülök. :?

Bocs, hogy nem írok most többet, de tényleg elég kába vagyok. :cry:

Edit!
Minden férfinek kötelesek kiadni 5 nap szabadságot,( a többin felül) ha gyermeke születik. Ezt pedig onnantól mikortól haza kerül a baba a kórházból. Enyém is megkapja :)

Kép
bei

annus szupi hogy így segít a babód a ctg-nem tudom akkor mi van ha nem mozdul egy baba semmire se...mondták hogy koffeint meg cukrot kell bevinni hogy mocorogjon de mi van ha erre se indul be? :?
orsolymors igen a kórházban nagyon szar még ha nincs is semmi baja az embernek csak azért van ott hogy megfigyeljék...én az első trimeszter utsó heteiben ott feküdtem mint egy bot és köszönöm kihagynám ha lehet megint...persze ha szükséges lesz akkor befekszem...de ameddig nincs jele gondnak és panaszom sincs addig megpróbálom bejárva...
hadedit sajnálom a hányós dolgokat...remélem tényleg mostmár tudsz a babavárásnak is élni kicsit...bizony én is valahogy így vagyok hogy nem akarok sietni a szüléssel szeretném végigtapasztalni az egészet...nem csak túllenni rajta...minden kispapa kap 5 nap szabit amit szüléstől számítva 2 hónapon belűl kivehet amikor ő akarja!
eper én 16.án megyek a nődokihoz gondolom akkor majd küld ctg-re de én először a Xv.kerületbe fogok járni amíg hetente kell menni aztán ha sűrűsödik és ott nem mehetek 2 naponta akkor kell majd a klinikára bejárni...ezt még meg kell kérdeznem...de gondolom hogy ha majd a klinikára járok akkor talizunk mert mondta a doki hogy fél napokat várnak a kismamák a ctg-re...te nem próbálsz más megoldást?mert nem először hallom hogy a klinikán baromi sokan vannak és sokat kell várni... :(
cedis igen jó nagyot nőtt és nagyon éreztem is hogy hirtelen sokkal nagyobbak lettünk ő is én is :D kendőt én biztos nem próbálok...én nagyon nem vagyok kötözős tipus...nem bírom a passzos dolgokat magamon...a ruháim is mind bővek...
cicus remélem ma már derüsebb a kedved! eddig sose néztem az időjárás jelentéseket de mióta rájöttem hogy a frontok ennyire betesznek nekem azóta figyelem!sajnos akkor se tudok mit tenni de legalább rákészülök előre...
cicóka nem semmi hogy szundiztál a ctg-n...akkor nagyon jó dolgod lehetett kellemes körülmények és nyugodt hangulat :D én arra számítok hogy nagyüzemi jövés-menés közben lesz a vizsgálat ahova nagy kinlódással jutunk be...ne így legyen de erre készülök és legfeljebb kellemesen csalódok :P
bogi-cicóka mondogassátok a babóknak hogy tessék befordulni!
bár annyira nem vesztenek semmit mert nem valami kényelmes szerintem...ma is ahogy jöttem munkába úgy nyomta a fejével a hólyagom h mire beértem tiszta görcs voltam...a popsijával ilyeneket nem tudott csinálni...és ültömben is jobban tiltakozik és nyomogat szóval biztos nem olyan kényelmes mint fordítva...

Kép
menion
Budapest

na és hogy meséljek magamról is...
tegnap megint voltam szülésfelkészítőn... a téma A MAGZATOT VIZSGÁLÓ ELJÁRÁSOK volt
hát nagy újdonságokat nem tudtam meg hiszen ezt is az elejétől kezdték ismertetni az első nőgyógy uh-tól kezdve...nem mondom el itt mindenki túl van rajtuk...
ami érdekes volt ctg:35-36.héttől heti 1x majd 2x és legvégén 2 naponta itt a magzati frekvenciát és a méhtevékenységet figyelik 20-30 percen át (de ezt tudjuk csak azért leírom h pontosan hogy szól a magyarországi protokoll) és vigyen mindenki koffein és/vagy cukor tartalmú kaját piát magával :!: cola csoki szőlő cukor...
flowmetria nem kötelező :shock: ezt akkor nézik ha indokolt...érdekes nekem nézte autómatikusan a dokim...igaz az fizetős doki...itt pl az uh is limitálva van mert összesen panasz mentes terhesség esetén 3x van egyszer a 12.héten majd 18-20.héten a genetikai és a végén a 37-39.héten...ezen felűli vizsgálatok ezek szerint bónuszok :? ha minden rendben van
amnioscópia nyitott méhszájnál azon keresztül lámpával bekukkolnak és a magzatvíz színét nézik...ha opálos vagy tiszta akkor jó ha zöldes vagy barnás akkor az a szülést sürgető jel...a meconiumos víz mellett már nem sokáig halogatják a szülést...
ami új infó volt nekem az ellenanyag vizsg.arra rá kellett kérdeznem mert nem szólt róla a fáma...szóval 3x szoktak nézni de aki pozitívos annak elég 2x is az első trimeszter körül és a végén a középső nem fontos :!: de ha elmarad az utolsó mert pl hamarabb jön a baba akkor ügyeletben is meg tudják csinálni sürgősben szóval ez se nagy baj...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok Lányok!

Na,már jó a kedvem! :) Voltunk védőnőnél reggel 9 körül,minden ok. Mondta,h. már nagyon lent van a hasam és h. tulajdonképpen 1 nagy hasból állok! :lol: De úgy kezdte,h. mikor bementünk,rámnézett és megkérdezte,h. ugye szülés környékén vagyok? Mondom: miért? Hát mert hogy teljesen fel van puffadva az arcom és ez szülés előtt szokott lenni! :shock: Valójában tegnap óta tényleg hörcsögnek kezdtem érezni magam! :roll: De nem tudtam,h. ez már előjel!!! Szívhanghallgatás csak néhány mp volt,mert a gyerek ki akart ugrani,annyira mocorgott! Úgyhogy mondta a védő néni,h. inkább hagyjuk is,meg hogy nehogy megszüljek neki ott helyben! :lol: Szóval közel vagyok,Lányok,én is érzem. Na aztán lehet,h. én húzom a legtovább? :lol: :wink: Meglátjuk.

Bogi,Pancsi: UH-hoz és szép babaméretekhez gratula!!!!!!!!!!!!! :D

Bei: most olvasom,akkor Te is azt érzed,amit én. Arcpuffadás,poci lent... És nekem tegnap volt ilyen világvége hangulatom. :roll:

Igen,5 napot kap Apuci,nálunk is akkor veszi igénybe,ha már jövünk haza. (Akkor is lehetne,amíg bent vagyunk,de minek? Anyu lesz addig nálunk a gyerekekkel,párom nyugodtan dolgozhat.)
Edithez hasonlóan én sem szeretném,ha amíg nem vagyok itthon,más mosna,takarítana nálunk,ezért is Anyu lakik addig itt. Anyóstól nem kell segítség,hiába ajánlkozik! Már eljátszotta egyszer a tudtom nélkül,Regi születésénél! :? Meg hát a 9 hónap alatt 1x nem kérdezte meg,hogy vagyok,akkor most mit pörög itt nekem hirtelen :?: Bár most is csak páromtól érdeklődik 2 naponta... :roll:

Puszi mindenkinek!

Cicus

Kép
cicus78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: