A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Iceberg:vannak testvéreim, de semmit nem érnek. Rá se néznek apura, csak ha kelk valami nekik. Nem baj amig tudom meg fogom oldani,.
Egyébként énis nagyon ingerült vagyok, sztem kezdek megkukulni :-(

Cherryke: vigyázz magadra, és mindenképp nézz ennek utána. Azis lehet jut eszembe hogy tágulsz de nagyon.

dinuci01

Kedves Lányok, Asszonyok!

http://noelkalandjai.blogspot.com/

Itt olvashattok rólunk, nézegethettek képeket!

Kitartást mindenkinek!

Apuka (Gábor) :wink:
Vendég

etus79:nekünk nem jó tutira a svájci dokik "ajánlása" 18 órakkor 38.5 volt Máté láza,nem adtam neki direkt gyógyit vártam egy órát és most 39.2! :cry: Látod gyerek függő!nem bántásként írtam!!Nem rossz maga a "gondolat" a dokiktól csak az anya ismeri a gyerekét!

dinuci:szép testvérek nem mondom! :? nehéz így most neked!!!nagyon!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Van valakinek olyan,hogy fáj amikor mozog a baba,szúró,feszítő érzés?csak ehhez tudom hasonlítani! :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: szúrni szokott időnként, de csak ha nagyon kínlódik. Feszíteni... nem tudom. Amikor kinyomja a hátát, akkor. Ez általában akkor van, ha szintén kínlódik, amikor ülök.

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg: DE VAN AM!!!!!!!!!!!!!!!!!ES en erre mondom azt hogy nekem ne mondjak milyen csodas hogy mocorog odabenn a baba.
Konkretan leginkabb a koldokomnel szokott szurva fajni miatta, a feszito erzes, meg a fenekevel csinalja. Olyankor a hasam mint a beton es levegot venni se merek.
Ennel meg erosebb fajdalom szamomra mikor a bordamat rugja egyfolytaban.

Ma ctg-n is, felraktak a cumot, majd kis ido mulva elhallgatott az egesz cucc.
JOn a no mi tortent, mondom en nem tudom elobb meg volt szivhang, majd ranezett a hasamra, latva egy oldalon van minden, kozolte a baba elvandorolt a masik oldalra igy az egesz szerkezetet attette oda:)
Szoval ugy tunik az en "kis" haamban is ide oda ugral Flora.
Es hat lehet en vagyok tul kenyeskedo de nekem mindezek az ugralasok, rugaok, vandorlaok, fezulesek igen igen fajnak:(
De hamarosan vege:)

KépKép
tavasziszel

cherryke:nekem akkor is van amikor állok éppen,sőt ma akkor éreztem csak 3x is!

tavasziszél:bocsi akkor jólvan nem csak nekem van ilyen! :? te ugyan azt érezheted amit én!!mert nekem be keményedik olyankor és levegőt sem merek venni én sem,mert olyan mintha akkor jobban fájna!nekem lent rúg :cry: tudod,faros a babucim és ott is fáj olyankor :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Látom vagytok már egy páran akik szerintem egész közel álltok a szülések, ezek a görcsök , keményedések fájdalmak hála engem elkerülnek kivéve a szombati napot.Most én is tök jól vagyok és próbálok mindent megcsinálni amíg ismét van erőm, de nálunk is beindult az ovi és az ezzel járó tevékenységek, gyerek hordás szakkörre ésstb.

Ancsika olvastam én is bocsi hogy nem figyeltem oda, vigyázz nagyon magadra jelezz nekünk mi újság és még ne szülj.Igaz ha a gyerek ki akar jönni ki is fog , de azért maradjon még egy pár hétig benn.

Dinuci: sajna apukád miatt, igen sajnos itt látszik hiába szül az ember több gyereket nem tudja mi lesz vele öregkoráram kire is számolhat, de te fel a fejjel és csak lassan azon nem segítesz senkinek ha valami bajod lesz, vigyázz magadra! A férfiak meg ilyenek az én párom sem izgatja magát a dolgok miatt majd meglesz szépen minden, ha meg véletlenül előbb itt a baba akkor meg lehet kapkodni, de ebből a szempontból ő tök nyugi, úgyis megoldódik minden ,mondja ő!!!!

Iceberg: Elég rossz ha lázas a kicsifiad, az én dokim is mindig azt modja a láz nem gond előbb gyógyul, viszont én már ismerem a fiam betegségeit, de az elején nagyon megijedtem.Ő ugyanis az a típus akinek hirtelen felmegy 39,5-40 közé, 4-5 óránként adom a lázcsillapítót felváltva (panadol, nurofen) és igy is max. 39 -re megy vissza egy fél órára, ezt csináljuk 4 naponát éjjel-nappal tehát alvás semmi mert félek a lázgörcstől, utána a 4. napon lemegy a láza és vége a betegségnek, tehát ez sem a legjobb de kezdem már megszokni hogy ő ilyen típus.

Na holnap ismét benézek! Jó éjt mindenkinek!!

Tünde
btunde

Iceberg, hát igen ez nagyon gyerekfüggő. Julinak sem szokott lemenni a láza, ha nem csillapítjuk, csak ők azt monják, hogy "kis" lázat még nem érdemes csillapítani, mert anak még van jó hatása is. De mivel én is félek tőle, hogy nagyon felmegy a láza, és 39-nél már mindig adok kúpot, vagy nurofent.

Másrészt otthon meg kicsit túlzásba viszik a dolgot egyes dokik. Nálunk Julinak egyszer hétvégére lett megmagyarázhatatlan láza, a védőnő tanácsára elvittük az ügyeletre, és erre 4 napot kellet kórházban töltenünk. És mi volt? Három napos láz... A legtöbb gyerek átesik rajta.

Másik példa az orrszívó, otthon az kötelező (legalábbis a mi dokink szerint), itt még csak nem is hallottak róla...

Szóval valami középút lenne jó, és nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ezt valahogy nekünk kell kitalálni, hol van.

Dinuci, nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetben vagy :(

A rosszkedv, ingerlékenység sajnos engem is kerülget mostanában.
Azért szép estét mindenkinek!
EDit

Kép
Kép
etus79

Dinuci,
Nagyon sajnálom apudat és azt is, hogy mindez a te nyakadba szakad :( .
A szüleink már ebben a korban hajlamosak úgy viselkedni mint a gyerekek, tisztelet a kivételnek. Akkor jöttem rá igazán erre amikor csodálkoztam azon, hogy a szüleim átszállással, helyjeggyel képesek voltak vidékről Budapestre utazni és épségben, vonatlekésés nélkül haza is értek. Szóval ezen már meglepődtem, hogy nem volt semmi baki, akkor gondolhatod mit tételezhetek fel alapból.
Azért ügyi a férjed! Ablakpucolás, nem semmi! :)

Sajnálom, hogy van akinek rossz érzés a baba mozgása. :( Nekem csak nagyon ritkán tud egy kis kellemetlenséget okozni, de legtöbbször csak érdekes, fájdalmas azért még soha nem volt. Olyan is van, hogy nem is érzem, csak kívülről látom. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Kedves Kata1002, és Gábor!

köszönet a történetért. Ügyesek voltatok, egész rövid idő alatt megszületett ez a gyönyörűség.. :D
Nagyon formás kisfiú.

Dinuci!
Hát kezet foghatunk, nálatok is mindíg történik valami, és nálunk is.
Ma megint arra gondoltam hogy olyan jó lenne már egy kicsit a babára koncentrálni,meg a terhességre. Nem tudom mikor lesz rá időm, a bababörzének lőttek, mert a párom nagypapájának akkor lesz a temetése Szentesen. Bár ez meg se közelíti a te problémádat, de nekem megint egy rugás...

Addig jutottam hogy Lilla 3-4 adag ruhájából, sikerült egyet kimosnom. Innenetől remélem mi kihúyyuk a 40. hétig, mert addigra talán készen leszünk a fogadására. :?

De annak örülök hogy mindenki jól van. Várjuk a következő babát!!!! :D :D :D

Kép
mók

Sziasztok!

Kata és Gábor! Hát én is elérzékenyültem a hírtől, gratulálok nektek és sok boldogságot kívánok.

Rólunk.
Képzeljétek, pénteken befejeződött a felújítás, szombat estére a takarítás is kész lett. 3-an dolgoztak a lakáson másfél napig :-( De minden szép és jó, a gyerekszobába is lehordtuk a bútorokat a padlásról, amiket sógornőméktől kaptunk. Egész vasárnap pakoltunk, meg én a héten is azt tervezem, hogy a dobozokból csomagolok ki szépen lassan. Internetünk sem volt most 3 napig, mert nem találtuk a kábeleket, erre mekkora hírről maradtam le (Noel baba)!
A mi babánknak még mindig egy darab ruhája sincs, nekem sincs szülőszoba csomagom, hálóingem, betétem, semmi. Hétvégén mindent beszerzek, remélem addig baba a helyén marad. Olyan durva, Kata "csak" egy héttel korábbra volt kiírva mint én. Szóval hétvégéig nem szülök, ha mindent megvettem és kimostam, akkor már jövő héten jöhet a királyfi.
Amúgy én teljesen jól vagyok, semmilyen fájásom nincs, csak ez a plusz 10 kiló zavar már, olyan nehéz vagyok, mint egy tank, a talpam is állandóan meghúzódik ekkora tömegtől...

Nálunk is van egy kis családi probléma, hívott a háziorvosunk (anyum legjobb barátnője amúgy), hogy anyu nagyon komolyan depressziós és pszichiáterhez kell járnia. Láttam én, hogy szarul van, sokat sír, altatóval se tud elaludni, meg tegnap nem tudott bemenni a munkahelyére, de azt hittem, hogy csak fáradt, mert a nyáron iszonyú sokat dolgozott.
Az az igazság, hogy nem tudom mit gondoljak a depresszióról, mint betegségről. Azt gondolom, hogy ez csak egy mesterségesen kitalált betegség, én inkább kimerültségnek hívnám... (Persze ez az én véleményem és mivel még sosem voltam depressziós, lehet hogy nem kéne véleményt formálnom) Nem igazán értek egyet mondjuk egy gyógyszeres kezeléssel, de úgy tűnik, hogy anya elfogadja a doki álláspontját és hajlandó kezelésre járni. Az a lényeg, hogy ha ő hisz benne, akkor meg fog gyógyulni. Én abban bízom, hogyha megérkezik az unoka, akkor azért jobb kedve lesz egy kicsit.

Na megyek pakolok, mert a rootert még nem sikerült megtalálni a géphez, férj úgy emlékszik, hogy mintha betette volna egy dobozba. És 3 napja nyaggat, hogy találjam meg. Hát köszi...

Mindenkinek szép napot, reméljük kisüt picit a napocska.
Vendég

Lina,
A depressziót nem szabad félválról venni.
A legjobb ellenszere a változás. Járjon el tornázni. Új embereket ismer meg és a mozgás egyébként is öröm hormonokat termel. Esetleg elmehetnek egy wellness hétvégére apukáddal, bár nem olcsó, de így az őszi szezonba nem is nagyon drága és biztosan megérdemelnek egy kis pihenést. A baba is mint pozitív változás biztos jó hatással lesz rá. :D

Örülök, hogy már véga e felújításnak. Most már tényleg a babacuccokkal foglalkozhatsz, a router meg majd előkerül (ha Murpfy dolgozik akkor az utolós dobozban lesz)

Én ma úgy tervezem befejezem a babcuccok mosását, már csak 1-2 adag van hátra az is ágynemü (utána foghatok neki a mi cuccaink mosásának mert már az is felgyült), utána jöhet a vasalás... :x

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Nem tudtam géphez jönni, de látom JÓÓÓÓ hír van !

NAGYON NAGYON GRATULA KATA!!!! OLVASTAM A TÖRTÉNETET, JAJ, MAJDNEM PITYEREGTEM ... DE NOEL ANNYIRA SZÉP, MUTATTAM IS NŐVÉREMNEK!!!!!!

Most olvasok visssza...

Dinuci: történteket sajnálom, de próbálj a babára koncentrálni...

[/b]

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok.

Hogy vagytok??Mert én nem vagyok jól!Nem tudom,hogy azért mert esetleg kimerült lehetek,de reggel óta rosszul vagyok 9-kor kezdtem főzni,de még mindig nem vagyok kész fel állok le ülök,mert szédülök,úgy érzem össze esek mintha elsötétülne minden,gyenge vagyok...
fáj a csontom is alól! :?

depresszió:nagyon kell rá figyelni!!!nem függ össze a fáradtsággal!!
ha valaki depis nem is tud ép ésszel gondolkodni(nem azt mondom,hogy bolond!!!!!)csak hajlamos a negatív gondolatokra és nem lehet semmivel kizökkenteni!nagyon sok beszélgetés főleg család tagokkal,hogy érezze SZERETIK,törödnek vele nem mindig a doki segít ezen,mert a doki csak hallgat és gyógyszert ír!ha mély a depi akkor kell is gyógyi,de legalább 2 évig kell szedni,hogy tényleg kigyógyuljon!tényleg nagyon sokat segít,ha valaki mellette áll és fogja a kezét!!!

(mind ezt tapasztalatból írom,mert nagyon nagy fájdalmon mentem keresztül mikor elvesztettem 4 éve édesanyámat és a párom nap mint nap mellettem állt!!!!!)

A depressziót komolyan kell venni!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: nekem is nagyon fáj a csontom lent elöl... alig tudok menni!!!! Tisztára fáj... de tovább remélem nem nyílik...

TEgnap voltam uh-n, 2,5 kg kb... bár egy héttel kisebbnek mérték ...de szerintem elég nagy...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Lina, látom, hogy már mások is írták, és nem akarlak tovább paráztatni, de a depresszió diagnosztizálható betegség. De szerintem az nagyon jó, hogy anyukád hajlandó a kezelésre, mert a legtöbb depressziós betegnél az a baj, hogy nem hajlandó beismerni, hogy valami gond van, nem akar vele szakemberhez fordulni. És pesze fontos a család segítsége is, hogy jó sok legyen a program, az élmény, de asszem ti nemsokára szolgáltattok eleget mindkettőből. Mindenesetre anyukád meg akar gyógyulni, és ez a legfontosabb.

Andris mocorgása nekem sem fáj többnyire, csak elvétve nyomja meg úgy a köldököm, vagy a bordám táját, hogy az nem olyan jó érzés.

Iceberg, pihenj le, és egyetek túrós tésztát, holnap meg borsófőzeléket, aztán meg melegszendvicset :) De ezt egyébként nem viccből írom. Persze, ha az embernek már van otthon gyereke (meg férje :) kell valami hami, de csak energiatakarékosan, azokon napokon, amikor nem vagy jól.

Én pont azon gondolkodtam ma, hogy főzzek-e valamit előre, arra az időre mikor nem leszek itt, és még a nagyi sem érkezik meg. Végülis férjem azért nincs teljesen elveszve a konyhában, de azért nem is egy konyhatündér. Hát nemtom, majd megkérdezem tőle este.

Mi ma voltunk egy német dalolós foglalkozáson, és bár nem értette Juli a dalokat (többnyire én sem, ez a svájci német...) de mindent utánozott, amit kellet csinálni, és irtóra élvezte. És atán még játszóház is volt.
Na szép napot mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Iceberg,
Reggel 9 óta főzni?
Állmomba nem jutna eszembe, na jó, születésnap-névnap-karácsony, na de egyébként, főleg állapotosan. Tessék kicsit vigyázni magadra! Igaza van Etusnak, jó az egyszerű kaja is.

Kfmares,
Szerintem teljesen jó az a 2,5 kg. Az enyém már óriási lehet, előre rettegek...

Etus,
Aligha hal éhen a férjed amíg nincs segíŧség. :) Nem kell őket annyira félteni, nagy fiúk már!
Jó lehetett az a dalolós est és tök jó, hogy lánykád is élvezte.

Szilvi
KépKép
ceyla

mares:nekem is ott fáj és szintén alig bírok menni :? biztos nyílogat még!

etus79:nem hiszed el!!!!tegnap meleg szendvics volt itthon!ma meg Máté borsófőzeléket kívánt,natúr szelettel! :) de....a párom meg rántott husit,sültburgival+csináltam marha húsból husi levest!most lettem kész,fél 3-kor!amúgy teljesen igazad van!!!!!!!!le fogok most pihenni!!!!!kajcsi nálunk nehézkes,mert a párom válogatós és inkább megcsinálom mint,hogy ne egyen"közben meg sokat dolgozik!

Én is gondolkodom azon,hogy főzök előre kis dobozokba raknám a kajcsit pl pörit és lefagyasztom,de még én is gondolkodóban vagyok!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla:ari vagy!!!elhúzódott,mert nem megy olyan gyorsan és ez a két pasi :) válogat,főleg most,hogy betegek meg az amit etusnakl írtam!
nem tudom meddig bírom ezt csinálni!Mátékám segített bepanírozni a husit is,közben haza ért a párom ő meg elmosogatott!nagyon kár ,hogy nincs mosogatógépem most nagy segítség lenne!!

nekem nem mondta meg legutóbb a dokim a súlyát!azt mondta az a lényeg egészséges korának megfelelő!de mondom neki jó érzés tudni!!hát nem!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mares: pont akkorának kell lennie a nagykönyv szerint :D én nem tudom mit írogatnak állandóan vissza ha kisebb, vagy előre ha nagyobb... Tiszta hülyeség. Engem is ezzel idegeltek ki. Most ha megyek pénteken, és ott lesz 1800 gr közelében, az jó.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Megjöttem picit :-) Elvoltam egész nap, meg főztem , apunál voltam stb. Sok volt a tenni való mára.
Ti hogy álltok? Hogy telt a nap?

Képzeljétek el sírva jöttem ki az óvodábol :-( Egyik kisgyerek a szemem láttára ütötte a másik fejét hogy öltözzél te ........ és egyéb hasonló minősíthetetlen jelzőkkel illette. Hát én elgondolkodtam hogy többet nem is engedem ovodába a fiam. Mindenhol van ilyen??? :shock: Mert ez szörnyű, főleg ha a fiam kezd majd igy beszélni. De majd beszélek holnap az óvónökkel de most komolyan ugy szaladtam ki elkaptak a könnyeim.

Cherryke:meglesz a sulya a babának hidd el. Van amikor össsze vissza méregetnek, egyszer nekem is kisebbnek mérték de azota nincs eltérés.

Iceberg: van bizony!!! :-) Pl ma felment 112 re a pulzusom ugy felhuzott reggel anyám( ez komoly) babóca nagyon rugdalt nyomott de ugy hogy szabályosan szurt. Na meg alapba is kellemetlen már egy kicsit. Hát le a kalappal ennyi félét főzni :-) Tényleg megérdemled a pihit mára. De amugy fölös főzni előre pár száz forintért van menü, ezért ne fáraszd magad. Egy két napig nem olyan nagy pénz.

Ceyla:sikerült kimosni ma? Mindent vasalni fogsz egyébként?AS szüleid nem voltak semmik :-D De aranyos....

Etus:jo lehetett a foglalkozás. És az végképp szerencsés hogy Juli folyékonyan fog majd németül beszélni. Amugy szerintem sem halnak éhen párodék :-) Okosak ők ahhoz hogy megtalálják a modját a kajálásnak :wink:

Kfmares:elmondom neked hogy nekem 34hetesen volt 2495 gramm :-D Tehát ha az átlagot vesszük( mármint az én méretem) akkor nem kisebb!!!Sajnálom a fájdalmakat :-(

Mók:hát sajnizlak téged is. Te is meg vagy áldva akkor mostanában :-( Istenem...Lehetne egy picit csak egy picit minden jobb. Na de legalább a lakással megvagytok már :-D

Lina: énis csak ezt mondhatom: depresszióval nagyon vigyázni!!Most énis a szélén vagyok ugy érzem. Igyekszem nem lenni az.

Amugy kitaláltam hogy áthozatom fatert igy napközbére. Nekem is könnyebb dolgom lenne és a pici mellett is tudnák rá figyelni futkosás nélkül. Szerintetek? Jó ötlet? Itt laknak 2 házzal odébb nem költöztem messze :-D

dinuci01

Sziasztok!

Hát,én nem bírom kivenni az elemet magamból,pedig ma éjjel már arra ébredtem,hogy nagyon fáj a lábam,és mivel ma füvet nyírtam,mostam,teregettem,főztem,vizesedni is elkezdett... :cry: De nem bírok ülni,feküdni!!!!

Dinuci:Sajnálom a dolgot,nem is értem,Anyukád hogy lehet ilyen.Szerintem nem rossz,ha odaviszed Apud,talán könnyebb.

Mares:az enyém is kb ekkora lehet,múlt héten volt 2371 g.

Lina:én a depresszióhoz annyit tudnék mondani,hogy szerintem is törődéssel,beszélgetéssel lehet a legtöbbet segíteni.Én a gyógyszernek nem vagyok híve sajnos,de lehet,hogy néha segít,de önmagában az sem ér semmit,kell,hogy az ember mellett ott álljanak.

Mók:fel a fejjel,gondolj arra,hogy a belépő 1000 Ft,2000-ért már mennyi mindent tudsz venni máshol. :wink:

A mocorgás néha kellemetlen érzés,de édes,imádom!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy: sztem amíg kellemes pörögj, látod KATA is így csinált :) és milyen szép egészséges Noel és ő is jól van gondolom, mármint Kata...én csak hétvége óta kínlódok... de talán csak simán készülődik Gergő :) Szóval amíg te jól vagy minden mehet, baba gondolom jelez ha neki vagy neked sok már

Dinuci: azt elhiszem hogy megnyugatóbb, ha ott van apud, meg azért picivel és Atikával együtt még talán sok is...próbáljátok meg, annyit megér...

Ice: hát igen, sokszor nem valami kellemes amikor a poppiját és a lábát egyszerre feszíti vagy nem is tudom milyen alkatrészét, néha nővérem meg más családtak is csak pislog miket művel, és igen, ma úgy mentem mint egy 90 éves pingvin... annyira fáj a csontom lent, hogy alig bírom emelni a lábamat
ha törökülésben ülök az jó, de lehet most azért végre lefekszem kicsit amíg a kaja készül uramnak

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!
Elég vicces a dolog történt velem reggel. Szóval ma felhívtam a kórházat, a 38 hetes kötelező ultrahangra akartam bejelnetkezni. Na szóval mondom a nőnek, hogy jövő héten leszek 38 hetes, és kérnék egy iőpontot, mondta, hogy jó. Mondott is, még jó, hogy ültem. Október 5-re volt időpont. Mondom, ez nagyon vicces, nem nagyon értette miért.Hát elmagyaráztam neki,hogy nekem az már késő, mivel, az napra vagyok kiírva. Le is szídott, hogy van egy tájékoztató papírom, (amin rajtaszerepelnek, hogy mikor milyen vizsgálatot kell elvégezni), szóval azon rajta van, hogy sokkal hamarabb be kell jelnetkezni, na mondom a nőnek, ne nézzen már palimadárnak, csak annyi van rá írva, hogy előre be kell jelentkezni, de nincsen rajta, hogy mennyivel. Na mindegy. Mondta, hogy a doki, majd ultrahanggal megvizsgál, ozt ennyi. Szóval vicces a dolog.
Sajnos nálunk sem rózsás a helyzet,a párom Nagymamája szombaton rosszul lett és kórházba került. A Nagyi egy ikerházban lakik, az iker ház másik oldalán közeli rokonok laknak. De sokat nem figyeltek Nagyira, szóval a párom vitte ki a az Anyukáját, a nagymama lakására, hogy a héten ott lakjon, mert onnan nincsen messze a kórház. A közeli rokonok, nagyon nem törik össze magukat, hogy segítsenek a párom Anyukájának amíg a Nagyi kórházban van. Szóval Dinuci sajnos ismerős a szitu, bár nekünk van segítség, mert a párom nővéréék is segítenek, legalább annyit, hogy Apósnak főznek, mert ő meg egyedül otthon maradt. Remélem érthető, amit leírtam. Amúgy jó ötlet, ha hozzátok viszik az Apukádat, mert így neked sem kell szét szakadni.
Depresszió:Nem ijesztegetés képpen, de a Nagypapám abba halt bele, és az Apukám is hajlamos rá,ő nem ismeri be, hogy szükség lenne a segítségre. Mi próbálunk segíteni, én néha helyre is teszem, mert borzsztó dolgokat szokott mondani magára, amivel minket bánt. Engem nagyon, mert Apás vagyok. De ezek hullámban jönnek, van, hogy jobb, van , hogy rosszabb,főleg Anyunak, hiszen ő él vele együtt.
Amúgy a férjem a másik véglet: El hoztuk a kiságyat az uncsitesóméktól, még haza sem értünk,át sem öltözött, és rögtön nekiugrott az ágy szereléséhez. Mondtam neki, hogy ne tegye be a helyére, mert szeretném áttörölni. Szerintetek megvárta? Hát nem, szóval naggyából tudtam csak áttörölni az ágyat, közbe bosszankodtam rendesen. De mindennel így van,ha este veszünk egy szekrényt, addig nem fekszik le amíg meg nem csinálja. A gardrobot nem tudta egyedülösszeszerelni, így este 10 fele fel is adta a harcot, mérgelődések közepette, és kénytelen volt másnap reggelig várnia, amíg jött a segítség. Szal úgy néz ki 2 végletet ismernek a pasik:-)
Kata,és Gábor én is olvastam a blogot, hát könybe is lábadt a szemem, nagyon megható az írás. Nagyon szép kisbaba Noel.
Akik kórházban vanna, azoknak kitartás és szorítok, hogy minden rendben legyen.
Ja és én is beléptem a 37. hétbe :D :D :D
gira06

Gira: grat a 37-hez, az uh meg igen vicces.... a nő nem igen fogta az adást :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!
Csak most olvastam meglett az első babánk :D

Kata gratulálok és nagyon sok egészséget és erőt a kis Noelhez!

Nekem minden nap keményedik erőteljesen a pocakom és leszakad a derekam, de végre közelebb kerülök a végéhez :3110-es a cg-m
Nst és ultrahangra jövő héten csütörtökön kell mennem....ha addig egyben maradok. Csomagok készen állnak.....meg minden amire szükség van.

Sav: nekem a Rennie vált be,viszont a tejtől rosszabb lesz........

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok!

Nálunk kötelező ulatrahang a 36. héten van.Hétfő megyünk is.Holnap cukros labor megint.
:(

DINUCI!
Jó ötlet apudat minél közelebb vinni. Ígz könnyíted az é!letedet.

Sissy!
Tetszett a bababörzés megközelítésed... :D
Így még nem gondolkodtam.

Iceberg!
Nekem alul feszítő érzésem van, ami nem fájdalom,de azért nem kellemes.

Kép
mók

Én nem depressziós, hanem pánikbeteg vagyok. Ezt 2006ban diagnosztizálták, miután egy sokadik nyilvános helyen történt rosszul lét után valaki mentőt hívott, és elvittek.

Akkor ajánlottak egy pszichiátert. Elmondott mindent,majd elkezdtük a gyógyszeres kezelést. Negyed szem cipralex. Aztán fél szem. 1 szem, másfél, végül 2. Onnantól pedig szép lassan vissza. Amikor a 2 szemet kezdtem, 1 hónap alatt felugrott 13 kg :D Amikor szépen csökkentettük, ekezdtem járni kondi terembe ésle is ment 1 hónap alatt az étkezés megváltoztatásával együtt. Amikor meg már nem szedtem, rátaláltam a neuroptim étrendkiegészítőre. Abból napi felet vettem be és nagyon jól voltam. Késöbb az is elmaradt, majd jött a baba...
Mostanában megint rám szoktak törni ezek a rohamok, de csak este, és nagyon ritkán. Nem tudni miért... Ilyenkor légzéssel próbálom elmúlasztani.
Anyukám depressziós, mindkét nagymamám az volt. Én csak hajlamos vagyok rá, de ez a pánikbetegség más...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,jó reggelt!

cherryke?Ismerem a pánikbetegséget!Nekem 2008-ban 4 pánikrohamom volt a sok baj után így jött ki!Főleg munkahelyen és haza vittek,de egyszer otthon is és a párom mentőt hívott!Azt hitték szívrohamom van,mert ennek a tünete majd nem hasonló!A két kezem zsibbadt,hideg volt,fehér voltam karikás szem,szapora szív verés,szapora levegő vétel,kapkodva a levegő után,legyengült a kezem és mindenem fáztam,remegtem!Sajnos egyszer pont így talált meg a kisfiam a wc-n,megijedt szegény,de nem tudtam magam irányítani közben láttam a félelmet a szemében csak annyit tudtam nagy nehezen mondani,hogy szólj apának!
Ez félelmektől van,valamitől félsz vagy túlságosan aggódsz,belül őrlöd magad a feszültséget nem adod ki!Túl sok a stressz ami ér csak ettől van!
Más az az ember aki mindjárt kiadja,kiabál,tör zúz!Ő akkor kiadja és kész nincs benne nem "agyal" rajta!
Most gondolom a terhességeden aggódhatsz,hogy minden okés legyen meg a hormonok dolgoznak nagyon!!!Viszont számíts akkor rá,hogy szülés után pár napra 2-3-4 napra ki fog jönnö rajtad a depi!Sírás,idegesség,minden,de majd elmúlik!
De nem is akarok erről sokat írni,mert csak felzaklatom magam! :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Szerintem is nagyon komolyan kell venni a depressziot- es a panikbetegseget is- mert igenis betegseg!
Nekem sajnao seros depressziv hajlamom van, es szinte minde telen kuzdok vele, ellene, de mivel all mellettem valaki aki ilyenkor tamogat, segit igy nem szokott eldurvulni a szitu akkor sem, amikor nem ar nem tudok egyedul kijonni a godorbol.
Sajnos van akinel mar a gyogyszer se segit:((Szerintem igen szomoru betegseg, es nagyon szuper ha az orvos idoben eszre veszi, a beteg pedig hajlando egyutt mukodni!

Sissy: szerintem ez ilyen belso oszton hajtnai amig birja az ember, mondvan utana ugye lez ido, energia.
Most en is ilyen stadiumban vagyok:)
Emlekszem Annaval aznap mikor elmentem vegul szulni reggel ctg, utana vegigjartam x boltot hogy az eskuvore cipot keressek, mondvan hatha utana nem lesz idom, majd hazajottem, foztem , takaritottam- nah az ilyen kelloen gyanus lehet:))
Van akin igy jon ki a szulesi izgalom:)

En ma reggel jo energikusan ebredtem, ebed felig kesz( nem tudom folytatni mert nincs itthon paprika) , megvarrtam vegre a parna huzatokat, takaritast is elkezdtem, hamaroan indulunk Annaval tancra, delutan meg meg latogatok jonnek remelhetoleg.
Szeretem az ilyen porogos napokat, es tenyleg en is ugy vagyok vele, meg most gyorsan utana mindent olyan nehez lesz osszeegyeztetni.
En nem tervezek elore fozest, szerintem ugyis atmennek majd anyoshoz enni.
BAba mellett meg en 2 eve is lazan foztem, elso naptol kezdve, igy nem szamolok ezzel, ha meg mondjuk csaszar vagy megse megy, rendeljuk par hetig....

mindenkinek szep napot!
Es egy uj babat mondjuk????:)

KépKép
tavasziszel

Lányok!!Hol kapok olcsóbban gumis lepedőt?Meg kapucnis törölközőt?
A vaterán van lepedő ÚJ és 2 db 1600ft,a törölköző 1600,ha jó emlékszem és az is új(Ikea)!Azon az oldalon minden Ikea terméK!
http://baba-mama.vatera.hu/hasznos_baba ... 46483.html

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

A pánik-betegség tüneteit én kb 4-5 éve észleltem magamon.Talán azután,miután elköltöztem a Férjemhez,és a saját lábamra kellett állni,saját háztartás,megy ilyenek,És akkor nekem is volt,hogy a villamoson majdnem elájultam,meg váratlan helyeken jött rám megmagyarázhatatlan félelem.Utánanéztem a neten,és pánik-tüneteknek írták,akkor nagyon megijedtem.A Párommal két napot beszélgettem utána,bőgtem,és szerencsére elmúlt.Úgyhogy ezért gondolom,ha nem annyira gáz még,amikor észre veszed,akkor még lehet segíteni gyógyszer nélkül is.

A bal bokám nagyon fáj.Meg a lábfejem.Kicsit sajnos a vizesedést észlelem,remélem,nem lesz durvább.

Szülés:én úgy gondolom,Dinuci lesz a kövi... :)

Gira:egyszer engem is lecsesztek,amikor vér-vizelet vizsgálat volt,és én a vizeletet elfelejtettem,és pont nem kellett mennem wc-re....Amúgy én múlt héten bejelentkeztem két hét múlva lesz uh,jövő hét szerda első nst.Szülésznőd lesz végül?

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

[quote="iceberg"]L írta:icebergányok!!Hol kapok olcsóbban gumis lepedőt?Meg kapucnis törölközőt?
A vaterán van lepedő ÚJ és 2 db 1600ft,a törölköző 1600,ha jó emlékszem és az is új(Ikea)!Azon az oldalon minden Ikea terméK!
http://baba-mama.vatera.hu/hasznos_baba ... 46483.html

IKEA 800 Ft 2 db mi is azt vettük.

Van pofája ennyiért feltenni?????????????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cherryke 2010.09.15 09:09-kor.

Kriszta
Kép
cherryke

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cherryke 2010.09.15 09:11-kor.

Kriszta
Kép
cherryke

Volt az állatorvos, beoltotta a kutyát mindennel. Össze szedelődzködtem és a kapuból visza kellett jöjjek, mert jött a görcs... megint 10 percig tartott. Páromat hívtam, hogy mi van, azt mondta küldjem sms-be a listát hazafelé megveszi a dolgokat. DM-be patikába meg bármikor el tudok menni.
Ráadásul a nappaliba a TV beadta az unalmast :D Mindegy, páromnak otthon van egy, azt elhozza. Csak azért nem aggódom, mert neki is van, meg van még hűtője és mosó-szárító gépe, ha az enyémek elromlanak.

Kriszta
Kép
cherryke

Kriszta
Kép
cherryke

Nekem viszont ez a babakocsi kéne, az a baj, hogy kishazánkba nem postázza :D
Nagyon tetszik, nekem is ilyen volt...
Ilyeneket lehetett kölcsönözni itthon, pár hónapos korig :D

http://cgi.ebay.com/1957-Baby-Carriage- ... 563f542749

Kriszta
Kép
cherryke

sissy01:akkor pihentetned kellene sokat a lábadat,alá rakni valamit amikor leülsz és nekem Máténál só szegény diétát mondtak!
vagy a tengeri só,de az is kevesebb!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Szép jóreggelt!

Tegnap már nem jöttem vissza . Mizu? Hogy vagytok?Én ugy ahogy. Már felraktam a marhapörit, tarhonyát most még porszivozni, teregetni,babyhordot mosni....huhh el leszek egész nap szeritnem.
Meg most az van hogy jol pofára vagyok esve, mert akik itt laktak a tulaj jelentős közüzemivel meg hiteltartzással el vannak maradva :-( Én ugy félek kikapcsolnak valamit.... Reszketek mi lesz. Azon is gondolkodtam vissza kéne menni ahol voltunk, csak hát ez necces már lakik ott egy egyetemista. Mi nem fogjuk kifizetni a másét,szoval nem tudom mitévő legyek. Kérdeztem a csajt be e fizették az elmaradásokat erre az volt a válasz még ne majd be lesz ne féljek. Hát szóval....De félek.

Nektek mi van mára??

Iceberg:hogy vagy?kapucnis töri szokott lenni a lidlibe 1000ft felett van valmivel. Jo mondjuk nekem nem kell én a pelenka anyagú hive vagyok.Azért remélem mostanra elmult ez a pánikdolog,nem ehetett egyszerű :-(

Cherryke:fazon a babakocsi :-) Forintba modositva mennyi lehet?
Ezekre a görcsökre mit mondd a doki mégis most?

Sissy:sajnizom a lábfájásst!Kicsit langyi kammillás viz jó ám neki! Meg azért csak csinján a házi munkával is! Tényleg ugy gondolod én leszek a következő?? :roll: Hát én erre befizetek :-D

Tavasziszél:jöhetne még baba igazad van :-) Tök izgi. De jóó hogy te mewg teli vagy duracellel :-D Énis akarok, küldj egy kis energiát! :-)

Mók:ez fájdalom még erősödhet is :-( Nekem van ugy fáj besz...ok!! Ki lehet birni de nem kellemes tényleg.

Andinet:kitartás nem fogsz megszülni :-) Én 2111vagyok( ha jol emléxem) mégis itt vagyok immár 38hetesen :-D

Kfmares: pingvin :-D Lassan meg mint egy bálna. De azért a te alakoddal nem kell félni nagyon. Jah csinálnak mozgásokat de még milyeneket. Az embernek tátva marad a szája :-D

Gira:hát nem semmi azért! Beirna a szülés időpontjára...Ennek elment az esze :-D Mért nem mondta hogy inkább ne is menj. Marha jo...

Na megyek nekikezdek a dolgaimnak! Majd jövök még.

dinuci01

dinuci:köszi jobban vagyok :wink: ,csak megint feszült!hamar elaludtam este és most nem fáj semmim!mennyit jelent a pihenés!!!
hogy érted a pelenka anyagú?pelenkába törlöd?
néha félek,hogy vissza jön főleg most!mert állítólag még műtét közben is előjöhet ezt mondták nekem,ezért is félek még plusszban a császártól,de kezdek megbékélni vele!
most jut eszembe,tegnap este álltam és nagyon bele fájdult a hasam,nem tudom a mocorgás végett vagy miért,de mozdulni sem mertem úgy fájt és még sírtam is de elmúlt hamar a fájdalom!
te hogy vagy??hogy döntöttél apukáddal kapcsolatban?
beszélj a tulajjal,mert azt neki kell "előre" rendezni az nem benneteket érint!!le is lehet nullázni az órákat,hogy onnan legyen nektek számlázva amióta ott laktok!!mi nálunk is volt hasonló helyzet,de nálunk rendi volt tulaj,kifizetett mindent amit az előző felszaporított és mi tiszta lappal indulhattunk!!
ma nem kell főznöm hála istennek!!!ma pihenek! :D

:roll: megsúgom nektek!most nagyon kívánom a sütit!tegnap meg ettem 2-őt!olyan jól esett!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Iceberg, sajna most én is sokkal jobban kívánom az édeset, úgyhogy ma ebéd után meg is ettem két kicsi csokit. De azért ezt nem akarom bevezetni :)

Pici babáknál én is pelenkaanyagú töriket szeretem jobban, de nekünk van is pár még JUlitól. Még azokat kell kimosni, meg a pelusokat. Na majd holnap, mert akkor van mosónap. Ja és a pelenkaanyagú, az törölköző méretű, csak az anyaga olyan, minta pelus. Nagyon jól szívja a vizet.

Ma én sem főztem, mert maradt tegnapról paprikáskrumpli. Igaz azt most ebédre megettük, mert ebédre átjött a barátnőm a két kisfiával. De a vacsival most nem strapálom magam, majd lesz valami hideg. Kicsit elfáradtam ma délelőtt.

Délelőtt ugyanis börzézni voltunk ezzel a barátnőmmel, meg a gyerekekkel, mert ugye hova tegyük őket iylenkor :) Végülis az volta strapás, hogy a gyerekek is voltak. Viszont nagyon jó dolgokat vettem. Kb 10000 fizettem, de vettem egy vízálló overált meg egy télikabátot JUlinak, meg 3 jó kis téli pulcsit, meg egy csomó duplót, mert Juli imádja, és az a boltban méregdrága. Ja meg kockakirakót, mert az is érdekli mostanában. Meg egy kis műanyag állatkertet, de azt csak akkor kapja meg, amikor mi kórházban leszünk. Azt mondják nem hülyeség a látogatásokra tartogatni pár kisebb ajándékot a nagyobb gyereknek :)

Csak sajna most már én is érzem, hogy egyre inkább a vége felé járok. Most az utóbbi pár napban vettem észre, hogy már nem bírok annyit menni, meg tenni-venni, mint szeretnék. Szóval most már én is "terhes" vagyok kicsit :)

Szép napot mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Dinuci: pénteken megyek csak dokihoz, akkor elmondok neki mindent (felírtam)
A babakocsi kb 35 ezer+posta lenne, ha elküldené :D

Én nem spórolok a csokival... Mondjuk mostanában nincs is itthon :D de a napi 3 túró rudi megvan :D A lábam vízesedik, de majd elmúlik, ha kijön a baba. Így vigasztalom magam :D

Ma disznótoros lesz, holnap krumplis tészta. Pénteken meg jön az ebéd, de megyünk lagziba. Ott is lesz valami...

Kriszta
Kép
cherryke

A szomszéd lány 18 hetes és akkora a pocakja, mintha jóllakott volna. Nekem volt ekkora 10 hetesen... Mikor mondta mennyi idős, megkérdeztem hol tartja :D

Kriszta
Kép
cherryke

Szaisztok!

Én főztem ma, milánóit, és sütöttem palacsintát, viszont a talpam most nagyon fáj a sok álldogállástól.

Beszéltem a szülésznőnkkel, nagyon szimpi a hangja, holnap este találkozunk :shock: , nem gondoltam hogy ilyen hamar, de végül is örülök, mert ugye nem tudhatjuk mikor bújnak ki a babókáink.

Aztán reggel voltunk laborban, péntek reggelre lesz eredmény, és hétfő meg sote fél napos program.

Lillának egy adag ruhája van hátra mosásra. Aztán vasalás, és szétválogatás, mert 56-74 -ig kaptunk rucikat,de van amiben nincs papír, és nem tudom mekkora. Majd méregetem.
Még vennem kell tetra pelenkát, hálózsákokat, magamnak betétet a szülés utánra. Sterilizálót, de lehet folzékonzt veszek, amit meg azzal nem lehet mosni azt kifőzöm. Bár reménykedek hogy tudok majd szoptatni, és elég lesz a tejcsi. Mellsyívót csak akkor veszünk ha szükséges. Kell még ágynemű, kókuszmatrac, matracvédő, baldachintartó. Dekorációt is veszek, mert halál fehér a fal.
Aztán szopipárna is kellene.... Hát meg babakocsi,de azt hétvégén végre úgy néz ki tényleg megvesszük, végre. :)

Mindenkinek további kitartás, egy hónap múlva már sokan túl lesznek közülünk a szülésen!!!!! :D :D :D

Kép
mók

etus:én sem akarom,de most én is nagyon kívánom az édességet a sütit,piskótás-töltelékes ,de nem túl édes húúú :roll:

cherryke:innye b...us!!!akkor tényleg dúrva!!!
köszi el fogunk menni és ott veszünk!!köszi még egyszer!
de jó lesz neked!!lagzi!terülj-terülj asztalkám,süti hegyek! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Én tisztára össze vagyok ma zavarodva :lol: !
Most látom a linket amit cherryke berakott az IKEÁRÓL! :D
köszike!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg: sajnos nem jutottunk előre apuval nem akar átjönni,mert nagyon fáj a lába. Ugyhogy ugy látom ezzel nem megyünk semmire.
De aranyos vagy :-) Mindegy ez van nem töröm magam.

Cherryke:még nem is olyan drága :-) Azt hittem több. Jo hogy felirtad a panaszaid, ugy könnyebben fejben tartod.

Etus: akkor jol sikeredett a börze :-) Juli hogy van? Énis a pelus törit mosom majd :-)

Mók:kajcsi fini nagyon. Látom haladsz Te is a mosással :wink:

Csajok nagyon fáj a deream meg a hátam. Órák ota. Meg feszül a pocim is. Ha megindul a szülés akkoris mocoroghat a baba szerintetek??

dinuci01

Dinuci
Hajrá! Te leszel a következő?
Vendég

Dinuci: ezen mar en is sokat gondolkodtam, mert keptelen vagyok viszaemlekezni hogy akkor amikor megindult volt e mozgas...
de drukkolok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekunk jo napunk volt de a tanc nagyon nem jott be Annanak igy nem megyunk egyenlore.
Utana jatszoztunk, halakat etettunk a MIllenarison, piacoltunk, aztam meg takaritas, fozes, es ujra jatszo.
Kicsit hulla vagyok:)

KépKép
tavasziszel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: