A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

irusc
Én is valahogy így gondoltam a pizsi kontra hálóing dolgot.
Nos akkor szülésig pizsi meg szabadidő, utána rövid hálóing amiben tudok szoptatni is. Majd varratok egyet anyósommal. talán valami átkötős V kivágású térdig érő jó lesz. Pizsiből is rövidszárú kell, mert úgyis dög meleg lesz odabenn és legalább nem lóg bele a trutyiba sem a wc-n.

Kép
Kép
nati80

Jó ez a pelus mennyivel olcsóbb kb?

Hát igen az előbb befekvés nálam is esélyes így tuti beszerzek várandós szabadidőt is meg pizsit is...hálóing meg úgyis kell utána itthonra a szoptatáshoz is.

fűzőt is fogok használni.

Kép
katica_75

Nati!

Én láttam kimondottan szoptatós hálóinget (a Sárkány Centerben :D ), de mivel az alapszíne ciklámen volt, és az eladó szerint (nem volt távolkeleti származású) nagyon cuki a kisegér minta rajta, nem vettük meg. Vettem viszont kettő, felül kb. 5-6 gombos sima hálóinget, majd nézek még valamilyet, vagy varrok én is....
A szoptatós egyébként olyan cicinél kivágott volt, de úgy volt megvarrva, hogy a redőzése miatt nem látszott. Nekem mondjuk kicsinek tűnt a kivágás rajta...

Ma eszembe jutott, hogy mi volt nagyon praktikus a kórházban, mindkettőnknek. Egy jó keményre tömött kispárna. A kórházi párnák botrányosak (mondjuk az én ágyam két éve inkább volt teknő, mint ágy), szoptatni szinte kész mutatvány volt. A párna jó volt nekem ilyenkor, aztán pedig azzal támasztottam meg Annát a kiságyban. Ő ugyanis rendszeresen úgy aludt el, hogy nem büfizett, ezért nem mertem egyből a hátára fektetni. A párnával megtámasztva az oldalán aludt szinte végig a kórházban.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Nati, Csuri!
Én hordtam haskötőt, és csak dícsérni tudom. Nagyon hamar visszahúzódott a hasam - már amennyire az én túlsúlyomnál vissza tudott húzódni... :o
És kifejezett előnye volt, hogy a császár sem fájt annyira, amikor rajtam volt a haskötő (egyszer elfelejtettem felvenni, és délután már úgy éreztem, hogy kiszakadnak a belső szerveim, szóval észrevehető volt a különbség. Szóval császáros kismamáknak kifejezetten ajánlom.)

Dreika!

Milyen volt a Genesis-ben? Várjuk nagyon a képeket!

Naysa!
Sajnálom a pech-szériát, viszont az tök jó, hogy a babóval és veled minden rendben van. Akkor már inkább ez a felállás legyen, mint a fordítottja, nem?! :)
Nem hiszem, hogy bármi lenne a babával. Valamelyik barátnőm mesélte ugyanezt, hogy addig rá se bírt nézni az erősre, de amint teherbe esett, rettenetesen kívánta.

Ditta!
Megnyugtattál, köszi! :lol:

Pipal!
Sajnálom, hogy lakás-ügyben még mindig így álltok, meg a főnököd megjegyzését is. De tényleg, ezt a pár hetet már kézenállva is kibírod, nem?! :lol: Meddig dolgozol?

Sony!
Az ágynemű-huzat témához nem tudok hozzászólni. Beni még mindig hálózsákban alszik, most már ugyan van egy kispárnája, de arra meg a saját huzatunkat húztuk. Nem tudom, mikor jön el az az idő, amikor elviseli magán a takarót... :lol:
Így viszont Julcsinak sem veszünk ágyneműt és huzatot, majd később...

Gabi!
Nagyon szép a baba-bútor! :lol:
Milyen ingyenes csomag???
Lepedő: ugyan nem IKEA-ban vettük, de nekünk elég volt a kettő, amikor az egyiket mostam, akkor jött a másik. Szerencsére a pelusból nem nagyon folyt ki az anyag, így nem kellett naponta cserélnünk.

Écike!

Persze, hogy szívesen látunk, amúgy is érdekel, hogy hogy fejlődik Zolika!!! :lol:
Amúgy válaszoltam a prividre, ha arra jársz, nézd meg! :)

Anikó!
Biztos nem könnyű most, minden összejött. De remélem, Bendi hamar megszokja majd a bölcsit.

Katica!
Elvileg ez az utolsó szűrés, sztem akkor küldenek mégegyszer (engem BEnivel a 32. héten küldtek), ha valami miatt úgy gondolja a doki, hogy előfordulhat. De ha most is minden tökéletes volt, akkor sztem nem fog.

Szamy!
örülök, hogy te is újra itt vagy. Jól vagytok?

Harivera!
Veletek mi újság?

beszteri

Sziasztok!

Szamy: jobbulást az ínhüvely gyulladásra, elég kellemetlen lehet :? Jól vagytok ezt leszámítva?

Beszteri: lehet én is a hálózsákot fogom csak használni, majd kitapasztalom melyik válik be jobban :) Most például rájöttem, hogy a rácsvédő is elég felesleges volt, mert az ágyból nem látom majd így a babát, szóval valószínű, hogy leveszem.

Écike: én is azt gondolom, hogy naná, hogy közénk tartoztok! Hiszen Zolika a topik első babája :wink:

Hálóing-kérdés: hát, nekem sem szimpi a hosszú hálóing, de tényleg az tűnik a legpraktikusabbnak.

Már alig vártam a szeptembert, hogy vége legyen a nyárnak, erre 36 fokokat mondanak. Grrrrr... Mindenesetre kihasználtam a "jó időt" arra, hogy mindent kimostam, kiszellőztettem; esős időben nem lehet olyan jól kipakolni az erkélyre.

Jóéjt mindenkinek!

Judit
Kép
sonny

Katica
Több árkategóriában is van, de átlagban az all-in-one pelus 2700 körül van. És azt írják rá, hogy ha jól kezeled akár 2 gyereknek is jó. Azt írta az egyik oldal, hogy 18 db kell belőle, de szerintem annyi felesleges. Ja és 4-10 kg-ig van az első méret általában, szóval szerintem nem is kell több méretsort megvenni. Én max 10db-ot vennék belőle és tartanék tartaléknak eldobhatót is.
Majd teszek fel címet, ahol én is láttam árakat. ja igen, ott 5db kushies pelus 13e volt.

Irusc
Ciklámen kisegérreg nagyon CUKI??? Nem semmi eladó lehetett.

Hálócucc
Én azt hiszem maradok annál, hogy varratok 1-1 db-ot anyósommal.
Mivel itthon sem fogok hálóingben aludni így nem kell az éjszakai etetéshez, napközben meg nem akarok álandó jelleggel hálócuccban lenni. Párom sem örülne neki, ha "otthonkásan" öltöznék.

Fűző
Tuti veszek én is, de még beszélek azért a védőnőmmel és a dokimmal is.

Sonny
Én nem ajánlanám a hosszú hálóinget, mert az csak macera. Mindig fel kell fognod a wc-n, a rövidebbet kevésbé. Pizsamából is ezért lesz nekem is rövidszárú. Sőt köntösöm is térdig érő, anyutól kérem kölcsön.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Hát én is a hálóingre szavaznék, bár én sem hordok nagyon...
Csak nem tudom mennyire kell attól félni, hogy hideg lesz a kórházban, mert ha meleg várható, akkor nekem van egy kis vékonypántos hálóingem, amiből pikpak előkapható a cici szopizáshoz, de félek, hogy abban meg megfagynék. Pedig kihagynám a hálóingvásárlást...

Hogy mit is méricskélek? Hát mindenféle területeket, most épp kis falvakban játszótereket tervezek, és az önkormányzat által kijelölt helyszíneket mértük fel, hogy elkezdhessük a tervezést.

Találtam egy kórházas csomag listát, amibe elég vicces dolgok voltak mint legszükségesebbek: minitv pl :D

Akit érdekel esetleg: Összeraktam a Szt Imrében várható előadásokat a szülésünkig. ha kéri valaki átküldöm mailbe!
Jah és minden kedden 16:30-tól van kismamatorna, bárki mehet asszem, én mostantól már járni akarok, mert kezd leszakadni a derekam, és jó lenne ha kicsit megerősíteném a szüléshez szükséges izmokat...

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Écike: Maradj itt velünk. Olyan jó olvasni a soraidat. Örülök, hogy nálatok is minden rendben,és kis Zolika szépen fejlődik a mesterséges pocakban.

Én nagyon örülök, hogy ennyi témát felvetettetek, mert az én kérdéseimet olvasom vissza. Nagyon szeretek más anyukáktól tanácsokat kapni,sajnos a környezetemben anyun kívül egy anyuka van, a többieknek nincs gyerekük, és azt vettem észre hogy őkpróbálják a legtöbb tanácsot adni,néha már elég erőszakosan...

Hallottam egy szerintem nagyon hasznos tanácsot. Anyuka mesélte, hogy mikor szoptatott egyik mellből, a másikből folyamatosan csurgott a tej. Vett az Aventtől tejgyűjtőt,betette a melltartójába,és elég szép mennyiséget össze tudott gyűjteni egy nap alatt,és így nem ment kárba a tejcsi, lefagyasztotta.Gondolom sok teje volt alapból.

Ingyenes csomag: Én annyit hallottam, hogy ha a baba születése után bemész a szül.anyakönyvi kivonattal valamelyik DM-be, akkor kapsz valami csomagot, amiben termékek is vannak, meg kuponok,amivel drágább termékeket akár féláron is megvehetsz. Vettünk a c&a-ban overált Dorcinak, és kérték tőlem a kupont, mert 50%kedvezmény jártvolna rá. DEhát mimég nem születtünk meg:-) Szóval én erről hallottam.

MI jól vagyunk, 2 hét múlva szeretnék utoljára menni a Genesisbe, addigra csak ki lesz kerekedve a baba.
Egy gondom van, ha lehet annak nevezni, hogy egész éjjel mozog a baba és nem tudok aludni. reggeltől alszik kb 12 ig. Remélem ha megszületik kicsit többet fog éjjel aludni.

Hálóing ügyben én is a varratás mellett döntöttem, mert szerintem 2-3 kell a sok vér miatt, de ahány helyen néztem 3-5ezer között van az ára. Kicsit soknak találom.

Rohanok ebédelni, később jövök.
Zsuzsi
Vendég

Csajok!

Hálóingből rövidujjút, és elöl gombosat vegyetek. Kb. addig lehessen gombolni, hogy kényelmesen elő tudjátok venni a cicit a szopihoz (jó a végig gombos is). Akármelyik kínaiban kaptok 1500-2500 között. Összevérezni tökéletes. Hát ha még otthon nem is hordjátok tovább. Azért rövidujjút, mert ált. iszonyatosan befűtenek a szülészeten+a csecsemőosztályon. Én áprilisban szültem a Bendit, de majd megfőttem a saját levemben.

Ingyenes csomag:
Amikor jelentkeztetek a védőnőnél, kaptatok egy könyvecskét a várandósságról. Abban vannak kuponok. 1 db amit bizonyos bababoltokban be lehet váltani (lista a könyvben); 1 db válaszkártya, amit ha kitöltve visszaküldtök, akkor kaptok majd termékmintákat; és 1 db "pocak kártya" ezt is ki kell tölteni, visszaküldeni és lehet vele nyerni.
De részletek itt http://www.felicitas.hu

A DM-nek is van bababónusz programja. Ha megvan a kicsi, a szül.anyk.kiv. másolatát beviszitek, kitöltitek a jelentkezési lapot. Mindig kaptok majd kuponokat. Van, hogy féláron tudtok pelust venni. És az nem mindegy. Szóval jó.

Na, megszűnök :)

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Gabi:Nagyon jól néz ki a bababútor :D Köszönjük szépen a dícséretet :D Lassan már én is megyek kiváltani az ingyenes csomagot.

Écike:Maradj köztünk.És tényleg jó téged olvasni sok erőt ad.És jó,hogy ilyen pozitív vagy Zolikának ez nagyon sokat számít.Belőled kapja az energiát és érzi a szeretetet ez nagyon sokat számít.Nagyon szurkolok nektek továbbra is!!!És igen akkor fog megszületni amikor haza viszitek.A tanácsodat szivesen fogadom szükségem lessz rá mint első babás :D Mert anyum mondta,hogy a Dél-Pestiben nagyon nem segítenek.És így már előtte szeretnék egy kicsikét informálódni,hogy legyen valami fogalmam az egészről.Nagyon örülök,hogy Zolika megint hízott csak így tovább!!!Remélem minnél hamarabb kiveszik neki majd a csövet.

Eagleszem:Hát nem semmi milyen emberek vannak :evil: Ez nekem is ismerős,mert amikor kishugomat én is vittem régen babakocsival vagy anyu nekünk se segített senki sőt átgázoltak rajtunk.Persze ez is más,mert pocis vagy így még felháborítóbb az egész :evil: Remélem Bendi hamar megszokja majd a bölcsit.

Eldobható vagy mosható pelus:Hát én is a kényelmes verzióba tartozom :oops: Meg anyum is eldobhatót használt mind a két hugomnál így az ő példáját követem :D

Én is hálóruhát fogok bevinni,mert az tényleg nem olyan macerás.És a kórházba az a legpraktikusabb.Bár én se rajongok érte nagyon itthon is alig hordok hálóruhát.Én is tuti veszek szoptatós hálóruhát,de próbálok olyat venni majd ami nem olyan drága,mert sajnálnám nehogy véres legyen.

Hát a fűzőn én is gondolkodom bár anyum szerint felesleges na majd meglátjuk.

Bocsi,ha nem válaszoltam mindenre.De tegnap elég fárasztó napom volt.Voltunk nőgyógyásznál hál istennek minden rendben van.Csak vasat írt fel a doki,mert vérszegény lettem.2 hét múlva megyek vissza.Ez a nagy meleg teljesen kikészít :shock: De remélem hamar elmúlik és végre hűvösebb lessz.

További szép napot kívánok mindenkinek!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Tegnap megjártuk a Genesist, 1845g, 3 nappal nagyobb a koránál, szóval minden oké. :) És teljesen egészséges. Sajnos nagyon befelé volt fordulva, most nem lehetett annyi jó képet csinálni.
Lassan bérletem lesz Mártihoz, megint visszarendelt 2 hét, majd 4 hét múlvára, kiváncsi, hogy a második petezsák hogyan alakul. Én azért nyugodtabb lennék, ha végleg eltűnne és nem kéne mit nézegetni … :? :roll:

Én még semmit nem készültem, pakoltam, tegnap kapott Kistesó egy forgót az ágya fölé, meg van 1-2 új body, de ennyi. Majd szeptember végén tervezzük, hogy kicsit átrendezzük a lakást, ha addig nem sikerül eladni.

Gabi,
Nagyon szép a bútor. Az összes elemet megvettétek? Mennyi volt, ha megkérdezhetem?

Écike,
Zolika csodaerős, ha így fejlődik hipp-hopp otthon lesztek együtt! :wink:

Fűző kérdést passzolom. :D

KépKép
dreika

Én szerintem ujjatlan hálóinget viszek, mert a kórházakat mindig túlfűtik. Téli szezonban tuti lesz vagy 24 fok. Főleg a babák miatt is. Nos a fagyhalál így senkit nem fenyeget.

Kínai
Tényleg szét lehetne ott is nézni. Annyiért még anyagot sem kapni és utána nyugodt szívved dobom a kukába, mert nem volt sok.

Én azt hiszem majd menet közben fogom eldönteni, hogy eldobható vagy mosható pelus legyen. Az is lehet, hogy vegyesen fogom használni. Az biztos, hogy kipróbálom és meglátom mennyire macerás.

Kép
Kép
nati80

Ma beragasztottam Fanni fotóalbumába az új képekből. Már 3 oldal van tele! Szerintem a következőt már a kinti első fotóval folytatom, mert nem szeretném már 4D-vel zaklatni őt.

Ja és eldöntöttem nem válok paramamává!!! Már elkezdtem aggodalmaskodni, hogy nehogy korababa legyen a placenta miatt. Nehogy vérezzek és leváljon stb. na ebből elég!!!! Itt nem lesz semmi gond! Fanni kivárja a megfelelő időt és természetesen novemberben természetes úton születik meg!!! Nem akarom az elkövetkező 10 hetet ilyen idegben élni. De azért biztos ami biztos a hancúr kiiktatva számomra legalább november elejéig.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nati, Kata a bútort a MAX Cityben vettük a Faktum Bútorboltból. Ott van sok család. Ez a Nelli Color.
Konkrétan nem tudom, mert a férjem volt megvenni, de azt hiszem 30 körül van a kiságy, 70 körül meg a szekrény.
http://www.faktumbutor.hu

Katica, konkrétan nálunk még csak most festenek! Úgyhogy lehet be se tudjuk állítani a gyerekszobába. Anyáéknál meg szerintem csak a kiságyat meg a pelenkázót rakjuk össze.
Ráadásul az eddig narisárga szoba most úgy néz ki, hogy alul narancs felül citrom, középen bordür. Nem tetszik apukának a teli narancs...
:?

Dreika, megvettünk mindent, mert elfér és olyan abútor, hogy akár iskolás koráig jó.

Pelus: Hát, én is az eldobható változatot választottam. nem környezetkímélő, de engem megkímél.... 8)

Eagleszem, az emberek már csak ilyenek. :x
Én is erre a felitas-os csomagra gondoltam. Jövőhéten kiváltom.

Hálóing-pizsi: A hálóing praktikusabb szerintem bentre. Bár nekem hosszú köntösöm van. Asszem veszek rövidet. Vizualizáltam a klotyót meg a hosszú köntöst...... :shock:
Anyukám szerint jobb a pántos hálóing(persze én rövid újasat vettem), de ha meleg lesz, akkor úgy is meleg lesz....

Köszi a lepedő tanácsokat!!!!!
:)
Eldobható bugyi: Vettem Tena bugyit. Nagyon kényelmes. Van Brendosnos hálós is, de annak kicsi a lábkivágása...Az csak a vékonyabbaknak jó, szerintem.

Csuri, kispárna ötlet nagyon jóóóóó!!!!!! Felírom. Párna érzékeny vagyok. Nem tudok laposan aludni!!! :D

Kép
Kép
gabi82

Nati :P
tetszik ez a hozzáállás!
Derika
De jó hogy már ilyen nagy ababód! Akkor gondolom a mi kislányunk is kb. ekkora vagy csak kicsit kisebb! És ez már olyan megnyugtató!!!! Sajnálom h. elbújt a kiscseles!
Reni
nekünk hol a legközelebbi csomagadó hely? Akár priviben is küldheted légyszi.
Beagle
nálunk is éjjel vannak a nagy partik! :shock: Főleg hajnalban.
Apropó alvás nekem egyre nyügösebben megy. Egyfolytában zsibbadnak a kézujjaim.A jobb oldalamon jól esne lenni de az ugye nem jó mert nyom valami fontos vénát, ha hanyatt próbálok Léna reklamál :shock: :lol: így marad a bal oldal, de olyan nyomi egész éjjel 1 oldalon feküdni...

Kép
katica_75

Sziasztok!

Megint jól eltűntem, bár most oka volt, hogy nem jöttem, mert szerda óta elég nagy kálvárián vagyunk túl és csak ma délelőtt tudtunk megnyugodni. :? Visszamentem ugyanis uh-ra a kissé telítettebb belek miatt, hát jobban tettem volna, ha nem megyek. Ahogy sorra kerültem (jó egy órát vártam úgy, hogy elvileg protekciós voltam :roll: ), felállt a rutinos doki, átadta a helyét egy nálam jóval fiatalabb srácnak (azt egyik ottani főorvos fia) és kiment. A fickó 5 percig nem is bírta elindítani a gépet, hatszor kérdezte meg, hogy mikorra vagyok kiírva, mire végre elkezdte a viszgálatot. A múlt heti értékeknél mindent kisebbnek mért pár mm-el :shock: , aztán (miután az asszisztens csaj legalább 3-szor elmobóndta, hogy a belek miatt rendeltek vissza kontrollra), elkezdett valamit alaposan nézegetni. Hát a Pici egyik veséjét, mert azt hitte, azzal van a gond. Na, addig nézegette (már totál szétnyomta a hasamat azon a helyen + a majdnem hanyatt fekvéstől már alig kaptam levegőt :evil: ), amíg aztán arra jutott, hogy a bal vesében több 5 mm-es cisztát vél felfedezni, de ebben nem igazán volt biztos, csak feltételezte. :shock: Belekről semmit nem mondott. Aztán közben visszajött a tapasztaltabb doki, attól próbált megerősítést kérni, de az meg nem igazán akart nyilatkozni. Egyszer csak azt mondja a srác, hogy akkor készen vagyunk, ad egy beutalót Bp-re geneikai vizsgálatra :!: Na, akkor aztán totál beijedtem és kibuktam, hogyhogy ezt a múlt héten nem is észlelték most meg genetikai vizusgálatra utalnak miatta. Erre azt mondja a tapasztalt doki (aki már ott ült és várta a következő kismamát), hogy asszonyom, honnan tudjam, én magát nem ismerem. :roll: Na, itt már a könnyeimmel küszködve aláírtam a szükséges papírokat és kimentem. Persze pont aznap mentem egyedül, amíg a genetikai beutalóra vártam, alig bírtam visszatartani a sírást. Mire felértem ezzel a lelettel a dokimhoz, már el kellett mennie, így aztán ott maradtam totál hülyén és minden információ nélkül. Miután a férjemnek mindent bőgve elmeséltem a telefonban, gyorsan kértem egy időpontot a fehérvári 4D stúdióba, péntek délelőtt volt a legkorábbi. A dokimhoz meg csüt. délutánra kaptam időpontot a magánra, ahol nincs uh, a kórházban meg képet nem tudtak nyomtatni, mert nem volt papír a gépben :roll: Közben utánanéztem a neten, hogy ez mit is jelenthet, hát a ciszta valóban nem jelent túl jót, akár működésképtelen is lehet a vese, de azt is írták, hogy a tágulatok is cisztának nézhetők és azok nem tűntek annyira vészesnek. A dokim tegnap délután szinte semmit nem mondott,annyit tett, hogy kér nekem időpontot Bp-re és majd annak az eredményével menjek vissza, addig ne foglalkozzak a dologgal. Hát köszi. :? Sajna itt Fehérváron elég furik az orvosi viszonyok, egyes dokik eljöttek a kórházból és pont az egyik ilyenhez mentem ma a 4D-re, így amikor ezt a dokimnak mondtam, csak legyintett, hogy ők sem látnak többet, mint itt a kórházban. Hát, azért mégis sikerült, mert ma szerencsére kiderült, hogy szó sincs cisztákról :!: , csak a vesekelyhek tágabbak minimális mértékben, amit valószínűleg a méhen belüli nyomás okozhat és a születés után el is múlik. :D Ez a doki azt mondta, hogy a ciszták nem is azon a részen szoktak elhelyezkedni ráadásul. Le is mérte őket, megnézte a vérellátásukat és mindent rendben talált. 8) Úgyhogy most megnyugodtunk, csak most a dokimnak kéne beadni, hogy ezek után nincs kedvem felbumlizni Bp-re egy viszgálatra 32 hetesen, ha úgysincs semmi gond...
Azért nem csak a veséjét kukkantottuk meg Natinak, bár az arcát teljesen belefúrta a lepénybe és szinte csak a jobb fülét láttuk :lol: Viszont van hajacskája, még mindig lánynak mutatja magát és kb. 1840 g. :D Azért jó volt látni.

Bocs, hogy ezt így rátok öntöttem, de annyira kiakadtam ezen az egész sztorin, hogy egy közismerten tapasztalatlan kis fickó diagnózisa alapján totál beparáztatják a kismamát és felküldik Pestre anélkül, hogy egy rutinos kollégával még egyszer megnézetnék. :evil:

Most csak ennyi, mert már nem bírok többet ülni a gép előtt, igyekszem újra felvenni a fonalat és gyakrabban jönni.

Jó hétvégét!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok
Haskötő
Eszter: Te a császár után mennyivel hasaználtad az övet? Nekem megtiltották az első 6 hétben a tornát, haskötőt, és mire letelt már lement a hasam.

Alvás
Tegnap egész nap annyira mozgott a baba, este szinte képtelen voltam elaudni akkorákat rugdosott.

Más
Ma egy kicsit kiakadtam miután felhívtam a csepeli sztk-t a vizelet eredmény ügyében és közölték, hogy nincs meg a 24 órás gyűjtött vizeletem:(((ez olyan bosszantó...bár ez még mindig jobb mintha terheléses cukorvizsgálathoz való vér veszett volna el. Ráadásul most már egyre kevesbé bízok meg bennük, ha most is produkálnak éhgyomros cukoreredményt /múltkor a papíron írtak eredményt/ akkor beszélek a vezetőjükkel, hogy nem is vettek le vért akkor miből közölnek eredményt.....

Mosható pelus
Én láttam, szerintem nagyon macerás...első félévben nem használnék mert sok a kaki + folyós utána meg jön az a szakasz, hogy állandóan izeg+nem engedi pelusozni magát..pedig jó lenne környezetkímélő lenni...amíg nem láttam /3 részből áll/ addig úgy terveztem, hog az utolsó évben ezt adom a Márkra, de látom, hogy örülhetek ha a sima pelust gyorsan fel tudom adni rá....
darabszám: kb 15 db kell belőle állítólag és 10 mosol ki egyszerre az kb 1 adag a gépnek. Ezt egy 2 gyereknél használó anyuka mondta /anyagilag nagy sporólás, de meg kell tanulni használni/
bea
kumpibogar

még vmi
én a szoptatásnál itthon azt csináltam, hogy egy-két rossz polót kivágtam a mellrésznél és amikor szoptattam akkor azt vettem fel: egyrészt ha lebukja nem olyan gáz, másrészt olcsóbb mint szoptatós polót venni+így nics meztelenül a vállam és hátam.
bea
kumpibogar

Katinka
nem semmi történet! Én tuti leugattam volna azt az idősebb orvost, hogy ugyan nézze már meg ő is, ne csak bambuljon. És nagyon jól tetted, hogy elmentél 4D-re. Én is tutira ezt tettem volna.

Krumplibogar
Te lehet, hogy nem azt a fajtát nézted amit én, de azt totál úgy adod fel a mocorgó babára, mint az eldobhatót. Alácsúsztatod, felhajtod és a tépőzárral rögzíted.
Ja a híg kakira meg annyit, hogy van bele egy wc-be dobható "szűrő"betét, ami csak a konkrét folyadékot engedi át.
Látom minden kórházban történnek ilyen kis malőrök.

Fanni imádja a táncoló talpakat! Most ment az HBO-n és végig rugizta a pocakban. Mondtam is neki, hogy odabenn is van táncoló talpacska. Én meg közben próbálom a szakdogámat írni.

Kép
Kép
nati80

Katinka
nem semmi, nem csoda hogy megijedtél! Valaki felvilágosíthatná ezeket a dokikat a lelki dolgokról is/empátiát nem tanítanak az egyetemeken?Sok helyen olvasom h. feleslegesen gyakran minden megalapozott ok nélkül paráztatják a szülőket.

Kumpibogár
látom a duna túloldalán sem más a hejzet, nekem a vérem tünt el...Jó ez a kivágott póló ötlet! :D

Lányok
szoptatós melltartót kellene vennem de nem tudom kb. mire számítsak? Hány kosárral nagyobb lesz vajon kényelmes? Vagy nem érdemes még megvenni? De mégis, mert akkor nem lesz erre sztem módom.

Kép
katica_75

Hello!

Végre gép előtt 1 hét után.
Écike kitartást, türelmet, gyors hazatérést és sok tejcsit kívánok nektek.

Katica szoptatós melltartót én szülés után vettem 75 B-s ből lett 90 B-s, annyi mindentől függ, mennyit híztál a terhesség alatt, mennyi tejcsid van stb.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Katinka: jó kis kálvárián vagy túl :? nem semmi milyen dokik vannak. Örülök nagyon, hogy minden rendben!

Gabi
: nagyon szép lesz a babaszoba, jók ezek a vidám színek. Mi maradtunk az egyszínű bükk bútornál, olyan a hálószobánk többi bútora is, és babaszobát egyelőre nem alakítottunk ki. Egyelőre szeretnénk, ha itt aludna velünk egy szobában :

Nati: Jó ez a táncoló talpas sztori :) Hiába már a pocakban is megvan, hogy mi tetszik nekik és mi nem :) 8)

Hangolka, Judit, Sclara, többiek merre vagytok? Remélem minden rendben, azért ha van egy kis időtök kukkantsatok be!

Judit
Kép
sonny

Nati: édi,hogy tetszett neki a táncolo talpak,biztos a sok zene miatt :lol:

Gabi: olyan gyönyörű a babszoba biztos imádni fogja a bébi :lol:

Örülök,hogy mindenki jol van,vigyázzatok magatokra

000kata

Katica
Én erre a szoptatós melltartóra azt találtam ki, hogy majd a brendonban felpróbálok néhányat és ami a legkényelmesebb azt felírom, nevével, méretével és árával. A kórházban meg majd meglátom mekkorával kell nagyobb és befele jövet párom megveszi nekem.
Én ezt nem akarom hamarabb megvenni, mert mi van ha nem is tudok szoptatni? Akkor minek adjak ki érte több ezer forintot?

A Táncoló talpakra már legutóbb is nagyon aktívkodott és ugyebár most is. Szerintem is a zene és a tánc ritmusa tetszett neki. Fel is vettem neki, lehet majd ez meg fogja nyugtatni idekinn is, ha egy kicsit nyafi lesz.

Klarissza
Privi ment!

Kép
Kép
nati80

Katinka, hát tényleg jó lenne ha nem paráztatnák feleslegesen a kismamákat. Nem vall túlságosan felelősségteljes viselkedésre az orvostól ha így viselkedik... Még jó hogy megnyugodtatok, és minden rendben van!!!

Szoptatós melltartó: hát én is gondolkozom hogy mi várhat rám vajon, én már ígyis ugrottam 2 számot a terhesség előtti állapotomhoz képest (pedig az sem volt kicsi: 80D-ről 85E-re ugrottunk). Csak azt nem tudom, hogy én ezzel letudtam a növekedést, avagy számíthatok további növekedésre. bár ha igen akkor lassan méterben lehet mérni az anyagszükségletet :lol: :lol:

Pipal

Kép
pipal

Hálóing kérdésre visszatérve
Tescoban nem nézelődött ez ügyben még seni? Ha valaki jár mostanában arra, nézzen már szét, hogy mennyibe kerülnek.

Van egyébként olyan kórház ahol csak és kizárólag az ottani hálóinget engedélyezik? Mert hát azok elég borzalmasak, nem szivesen venném fel.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Most csak gyorsan, mert nagyon fáradt vagyok:

Haskötő: már a császár utáni napon használtam, nekem ott ajánlotta az egyik ápolónő. Fura, hogy mindenhol mást mondanak. Viszont ezek után már sehol nem tudnak majd meggyőzni róla, hogy nem lehet, ha esetleg megint császár lesz... :lol:

Szoptatós melltartó: én anno a Brendonban vettem, még szülés előtt, és azt mondta az eladónő, hogy úgy próbáljam, hogy a mellem mellé még tegyem be a tenyeremet, kb. annyit fog nőni a mellem, ha szoptatok. Nekem ez bejött, és tényleg jó volt a méret. Viszont volt olyan barátnőm, akinek egyáltalán nem változott a szoptatás alatt a mellmérete. (De ő volt az egyetlen, akitől ezt hallottam, az összes többi ismerősömnek nőtt...)
Pipal: nekem is hatalmasat nőtt már a terhesség alatt is a mellem - anyukám így vette észre, hogy van valami... :lol: - és utána jött még a szoptatás alatt az, amennyit írtam.

beszteri

kedves Lányok!!

Bocs, hogy így eltüntem, a drága férjemnek kellett egy 2 könyvnyi kimuatatást irogatnom, így a gépből elegem volt.elolvastalak mindig, de az idő nagyon szűkös volt.tegnap befejeztem!!

Előszöris engedjétek meg, hogy Écikének írjak! Becsülöm a kitartásodat, az erődet.A hitemből kiindulva csak erősíteni tudlak e téren.a gyógyulások, a jó dolgok a hitünkön múlnak.Ezért fejlődik ilyen szépen Zolika!!nem rövid eza 2,5 hónap, de gondolj arra, hogy napról napra erősödik a kis drága!!!Isten áldását kívánom nektek továbbra is!

Dél-Pesti lányok!Én voltam 2-án szülőszoba látogatáson.Katica, tudom, te nem készültél, de Reni,Kata ti igen.Ezek szerint mégsem jöttetek el.Érdekes volt,nekem használt.Viszont készüljetek fel, hogy nagyon hosszú.2Kor kezdődött én 5kor leléptem, mert nagyon éhes voltam.Vigyetek vizet, rágcsát magatokkal.Egy szülésznő tartotta, igazi fiatalos, fitt 40-es, kis alternatíva de aranyos volt.Végigvezetett mindenen, megmutatott mindent, szülőszobát, újszülött osztályt, mindent.Az alapítványi egyágyasok nagyon jók, a többiben nincs látogatás, csak du-n a folyosón, mert a babákat csak éjszakára viszik el.A Kika szűlőszoba nagyon jó, főként a sarokkádas vajudó.Epidurális érzéstelenítésra van lehetőség, ezt előzőleg a dokiddal beszéld meg.Én is az " inkább nem" tábort képviselem.más érzéstelenítő nincs.csak labda, meg bordásfal, meg a Kika szobás kád.Van beöntés és borotva.saját cuccot kell vinni, kivéve a picinek.Ajánlotta a DM-es gátolajat.Hm, nagyjából ezek...

Ezt az ún. ajándékcsomagot (felicitas) én a soroksári Asti-ban váltottam ki.Hát, nem, nagy durranás.Csomó prospektus,fél l ásványvíz,1 db pelus és egy kis Avent pohár meg egy cumi.

Gyakorlottak!Én is vettem már fűzőt a Brendon outletben,csak azt nem tudom ezt mikortól kell használni???Eszter?Mikortól használtad?

Nekem is van már kb.4-5 hete előtejem.Úgy vettem észre, hogy a fehér melltaróm este kis sárga foltos volt.Én nem gondoltam, hogy ezilyen.Vagy átlátszó, vagy körömvirág narancssárga.Lányok?Hát a tej nem fehér? :o

Te szegény Katinka!Komolyan néha jobb lenne az az egész vizsgálat, alaptalan ijesztgetések nélkül.Sokkal többet ártanak mint használnak, mert tőled és a picidtől veszik el az időt, hogy örűlhess az ún. áldott állapotodnak..főként ezek az érzéketlen típusú emberek!

vera, nagyon szép a kocsi!!

Lányok, most már leszek és mindenkinek reagálok ezentúl.Akinek most nem tettem, annak itt bólogatok, hogy egyetértek mindennel :D

dalminha, Anita,Rborsi, ti sem vagytok aktívak.

üdv mindenkinek!!
sclara

Sclara!

Jó, hogy jöttél!! A tej tényleg nem fehér. A tehénből kijövő tej sem fehér valójában, csak a "hosszú Úton", míg a dobozba ér "kifehéredik" :)
Szóval az anyatej sem fehér, inkább ilyen halvány sárga, ami klassz kis foltot tud hagyni a ruhán, ha elfelejted betenni a melltartóbetétet. Nekem eleinte (de szerintem mindenkinek) a tejbelövellés olyan intenzív volt, hogy abból a mellemből is ömlött a tej, amelyikből éppen nem szopott a baba...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Kösz Csuri,most mán értem :o :o
Jó éjt!!
sclara

Klara!

Jó, hogy újra itt vagy!

Fűző alatt mire gondolsz, arra a haskötőre, amit Csuri betett? Ha igen, akkor rögtön szülés után másnap, akkor hozta ugyanis be a férjem... Mi gyógyászati segédeszköz boltban vettük.

[quote="irusc"]
írta:
irusc Kép ilyesmire gondoltam..

innen való: http://www.babamama.shp.hu/hpc/web.php? ... 1150282701

A Brendon miatt gondolkodtam el, nem tudtam, hogy ott is lehet kapni.
Közben rákerestem a fűzőre a Brendonban (ilyet vettél?), gondolom, ezt is ugyanakkortól lehet, végül is funkcióját tekintve ugyanaz... Annyi különbséggel, hogy a haskötő szorosságát tudod állítani.

beszteri

Sziasztok Csajok!

Köszönöm a hiányolást, nagyon jól esett... :oops:
Elég zsufi hetem volt, hétfőn elkezdődött a suli, ovi, ráadásul ugye mi nyáron költöztünk, így minden új. Szegény kisfiam remegő térdekkel állt az évnyitón a számára vadidegen gyerekek között a sorban, ám az én lábam még jobban remegett...én is váltottam anno iskolát párszor, és mindig nagyon nehezen illeszkedtem be, de sosem hittem volna, hogy szülőként jobban fogok majd izgulni hogy a gyerekemnél minden klappoljon, mint gyerekként. (pedig úgy is nagyon rossz volt)De szerencsére eddig minden ok, nagyon tetszik Neki a suli, a tanító néni meg egy tündér.
Adél más tészta, más habitussal, meg hát Ő már középsős nagylány!Még a Balázsnak kell megszoknia, hogy a tesói nélkül kell játszania napközben.
Écike, továbbra is rengeteget gondolok Rátok!!!(és még mindig le vagyok döbbenve...)Ez a fénykép...kis falat Zolikád, egyem a csöpp szívét.
Katinka, kiakadtam rendesen a sztoridon!!Lehet, h nem is baj, h nincs pénzünk most 4d-re...
Ditta, örülök a "zártságodnak". :)
Gabi, nagyon klassz bababútort választottatok!!
Vera, örülök, hogy valóra vált az álmod kocsi-ügyben!Nahát, micsoda kiváltságok illetik majd ezt a lyányt a sok bátyja közt :wink: :)
Haskötőről nincs tapasztalatom, hálóing-ügyben nekem vegyesek a tapasztalataim. Az első kettőnél hálóingem volt (bár az is átázott eleinte, s ráadásul állandóan igazgatnom kellett magam alatt ami nem volt egyszerű művelet), de B-nál kényelmes és nem túl ócska tréningalsót vittem, elölgombos, szintén nem túl ócska pólókkal. Sokkal jobban éreztem magam(+nem volt olyan "beteg"érzetem) ebben és nem emlékszem hogy macerásabb lett volna egy-egy betétcsere alkalmával, mint előzőleg a hálóinggel.A dokikat sem zavarta, ha jöttek hasat tapizni, lehúztam kicsit és kész.
Amit azonban 2.-3.naptól kezdve minden alkalommal használtam, azok a textilpelusok voltak. Eleinte nekem a melltartóbetétek elegek sem voltak, mikor belövellt a tej és mondjuk éjjel nem tettem sűrűbben mellre a babát, még az ágyat is eláztattam a nedűvel!!És ahogy Csuri mondta, akkor is, mikor a baba az egyik mellemet szívta, a másik közben niagarázott. Kénytelen voltam a pelust betenni. (De persze nem azzal jártam-keltem a folyosón stb. inkább csak éjjelre kellett, meg szopi közben)S még egy hasznát vettem. Mivel ugye tiszta tej lett, használat után kicsit megszárítottam és aztán azt tettem mindig a baba feje alá vagy az arcához. Siiiimán megnyugtatta ha nyűgös volt. :wink:
Most hirtelen ennyi, igyekszem lépést tartani...
Szép álmokat és kitartást ehhez az időhöz! :twisted:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok Lányok!

Voltunk dokinál!Minden rendben van,már fejjel lefele vagyunk és teljesen zárt a méhszájam!Jövő héten megyünk uh-ra!

Haskötő: Én akkor kezdtem el használni,amikor kivették a varratokat a hasamból,mert addig nagyon húzódott,de most már a császár után,amikor felálltam felrakatom a férjemmel,mert egyedül nem egyszerű felrakni!

Hálóing: A mi kórházunkban nem fűtenek annyira!Én bizony fáztam a szülés után!Én hosszú hálóinget viszek!

Szoptatós melltartó: Nem egy olcsó dolog,de muszály,mert olyan nehezek lesznek a cicik miután megjön a tejci,hogy más nem tartja meg!

Kép

Kép
melcsi82

lányok.ha valaki szeretne olcsón uhura jönni a börzére regizzen itt. cd épekkel 2 fotó kinyomtatva és 15 perc 3 ezerért.
http://www.babaruhaborze.hu/ itt a G1 logón tudtok előjegyezni.

megvan a kiságy is. így már fogadókészek vagyunk totáll. csak jövőhéten pakoljuk össze a helyet.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Raktam fel pár svájci kiccsaj holmit a teszvesz-re. Nővéremtől kaptuk, de nekünk fiúnk lesz így nem aktuális a sok rózsaszín kisholmi.
Itt megnézhetitek, hátha érdekelne vkit:

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csajok!

Beagle, ment a privi :D

Eszter, igen olyat vettem, áadásúl 7 e volt, a mindenét!de én nem tudtam, hogy van más :( azt hol veszitek??????Csuri biztos írta, de nem emlékszem :oops:
Melcsi, ügyesek vagytok!mi is beálltunk már denevér pózba!
Judit, a B az a Brendon??én sem szeretem annyira a hálingeket, vagyis csak azokat a csinos sexiket szeretem,ami selyemből van, de nekem minden önbizalmam elmegy ha egy bugyirózsaszín térdig érő zsákot kell felvennem.Tudom, tapasztaltak, akkor már nemfog érdekelni :D
Jó hétvégét mindenkinek!!!
sclara

Sziasztok!

Klara!
Mi gyógyászati segédeszköz boltban vettük, de ott is kb. annyi volt, mint amit Csuri belinkelt.

Harivera!
Nem semmi, hogy már így álltok! Ilyenkor úgy irigykedek! :lol: Nálunk szerintem a nagyobb beruházások (kiságy, testvérfellépő, szekrény) váratnak magukra következő hónapig. De legalább már a rucik megvannak!

Melcsi!
Örülök, hogy minden rendben van, és hogy már befordult a babó. Maradjon is így! :lol:
Nálunk a legutóbbi uh-n éppen farfekvéses volt, de olyan forgásokat rendez folyamatosan, hogy nem is csodálkozom. Holnap délelőtt megyünk a Genesis-be, kíváncsi vagyok, ott mit mondanak. (A dokim azt mondta, hogy kisebbnek látja, mint kora szerint lennie kéne, kíváncsi vagyok, ott mit mondanak...)

Judit!

Reménykedtem benne, hogy az iskola-óvoda kezdés miatt nem jössz, örülök, hogy tényleg csak ez volt az oka.
Jaj, olyan jó, hogy írtad a pelenkát, már el is felejtettem, hogy Benivel is ez volt... :lol: Bár a kórházban még nem, csak itthon ömlött már a tejcsi, de lehet, hogy második babánál ez is hamarabb előfordul (barátnőimnél legalábbis így volt...), jobb felkészülni.

beszteri

Sziasztok! :)

Sonny!
Köszi :)
Nekünk is bükk színű a fiúk bútora. Volt egy L alakú francia ágyas, áthidalós szekrénysorunk. Most ezt szétszedjük és a nagyobbik fiam megkapja a nagyobb részét, a kicsi az áthidalót, nekünk meg marad az ágy! :)

Olvasgatlak Titeket továbbra is, mert azt telefonról könnyű. Írni még macerás, mert az egyetlen ülő alkalmatosság a laptophoz a konyhapult és egy bárszék, ami nagyon kényelmetlen már. Az ágyon meg nem tudok gépezni, mert ott meg a fiam alszik ilyenkor már. De egyszercsak lesz kényelmes székem és asztalom is! :)

Bocsi, hogy személyre szabottan csak az utolsó oldalt fogom meg, de a közös témákhoz szeretnék hozzászólni jobban most.

Azt láttam, hogy többen sikeresen voltatok 4D-n és szuper, hogy ennyire nőnek a babák, hogy már közel 2 kilósak!

Écike! Zolika pedig egy tünemény! Nagyon jól érzi Ő kint is, hogy Te hogyan állsz az életéhez és ez nagyon fontos! :) Nagyon irigylem, hogy ilyen erős vagy!!!!

Csuri!
Ez a párna dolog jó ötlet! Én is ki voltam akadva, hogy már 4-be nem tudtam hajtani a kórházi párnát, hogy végre kényelmes legyen!

Naysa!
Nem semmi pech ért benneteket, de tényleg az a jó, hogy Ti rendben vagytok! Erőspaprika: én is kívánom és eszem is, ha tehetem, mert javítja az emésztést is. Azért csak ha tehetem, mert mostanában a férjem vásárol be jobban és ő nem vesz nekem, mondván, hogy szerinte én nem is szoktam enni.

Pipal!
Akkor Ti is nagyon a végén fogtok igazán berendezkedni a lakásodban és rákészülni a babára. De tuti érzik a babák ezt is és meg fogják várni, amíg minden rendben lesz a környezetben! :)
Jó kórházas listát találtál! :) Mini Tv néha tényleg jól jött volna. A fiam 4 óránként evett, közben aludt és én meg nem tudtam annyit aludni már! :) Na jóó, akkor sem unatkoztam, wapoztam! :)

Gabi!
Nagyon szuper az a bútor!!!! És egyáltalán nem volt drága, amin meg is lepődtem! Jó helyet találtatok! Sajnos itt nincs sok választék: van a Kika ami nagy és ezen kívül a többi helyen szinte mindenhol ugyanaz van.

Szamy!
Gyógyulást a kezednek!!!

Katinka!
Felháborító, hogy mennyire érzéketlen emberek vannak az UH-kon! Ha lenne köv. gyerekem, akkor már tuti, hogy az elejétől inkább pénzért mennék magán UH-ra, mintsem ezt a sok nemtörődöm "SZTK-s" szonográfust viseljem el!!! Ennyi félremérés, félrediagnosztikálás, felesleges paráztatás kikészít és elrontja a legszebb napokat!!! Sajnálom, hogy így jártatok és örülök, hogy sikerült elmenni 4D-re és megnyugtattak benneteket!

Bea!
Ez a mintaelkallódás sem semmi. Pedig gondolom nem volt kis adag! :) De azért tényleg ezt jobb újra produkálni, mint egy terheléses vércukrot! De azért mégiscsak a dupla ügyintézés vele bosszantó ekkora pocakkal!

Klarissza!
Picit többet írj! :) Hogy vagytok?

Vera!
Nagyon szuper az új járgány!!!! Ügyesen kifogtad, nagyon tetszik! :)

Sclara!
Örülök, hogy most már újra köztünk leszel! :)

Melcsi!
Szuper, hogy Szonja megfordult! :)

Kórházi cucc: nálunk is hálóing a szokás. Másban meg is lehetne sülni, mivel itt közel 30 fok volt december végén is. Nem győztünk szellőztetni a szobában, mert szauna volt, sőt még takarót sem használtunk nagyon. Itt az első 2 napon simán, de később sem tagadják meg a kórházi hálóing használatot. Jó is volt azt használni, mert egyébként sűrűn kellett volna sajátot váltani, ami nem volt nálam csak 2. Azokat a 3 nap délutánján vettem csak elő,
amikor már nem véreztem annyira. Hiába a nagy betét, azért elő tud fordulni, hogy amikor fekvésből felülsz, akkor elönt a vér és volt, hogy ágyneműt is kellett cserélni alattam. Hálóinget egyébként én a piacon vettem, végül is olyat, amilyet a kínai boltban lehet kapni, jó hosszú gombosat. Itthon úgyis mindenki a számára kényelmeset hordja majd, de ott a wc miatt is tényleg kényelmesebb viselet.

Melltartó: őszintén megmondom, hogy én csak 1 drága melltartót vettem, hogy ha dokihoz kell mennem, akkor jól nézzek ki. De meg kell mondjam, hogy ez a legkényelmetlenebb melltartóm is, mert nem tiszta pamut. Ez az egyedüli márka, amiben gyártanak 110 E-t, így sok választásom nem volt, de viszont vettem a kínaiban tiszta pamutból szopis melltartót 100E-s és az sokkal kényelmesebb és bőrbarátabb. Én csak ajánlani tudom, mivel ezt is csak nyúzni fogjuk és a kifolyó tejcsi az egyik legkellemetlenebb foltok közé tartozik és elég nehéz kimosni majd a baba ruhájából is.

Bimbóvédő-kiemelő: erről még nem nagyon esett szó. Nekem SEbi előtt befelé forduló mellbimbóim voltak, ami nem a legalkalmasabb a szoptatásra. Már bánom, hogy a szülés előtt 1 hónappal nem vettem bimbókiemelőt, mert azzal lehet azokat az izmokat stimulálni arra, hogy kifelé forduló legyen a bimbó. Túlzásba nem lehet esni az előhasználattal, mert a szoptatás stimulálás méhösszehúzó hatású, de az ésszel való használat nagyon sokat segít. Az első napokban hiába volt ügyi szopis a fiam, de nem sikerült az egész bimbót kifelé szívnia, ezért nagyon hamar tiszta seb lett a mellem, ami vérzett. Persze a sebesedés nem ritka a
többi kismamánál sem, ezért ajánlom, hogy nézzetek azért majd körül, hogy hol lehet venni bimbóvédőt, hogy ha kell, akkor apát el lehessen küldeni venni. Van rá krém is a sebesedére, repedésre, de a legtöbbet ajánlott lemosni a szopi előtt, hogy azért mégse kenőcsös cicit kapjon a csöppség. Ezért is jó a bimbóvédő, ami nekem nagy áldás volt ahhoz, hogy amíg megerősödik a bőröm és begyógyul a sebem, közben ne menjen el a kedvem a szoptatástól a sok csillaglátás miatt. Aztán 2 hónap után már nem használtam nagyon és minden rendben ment a szopival 15 hónapig. :) Ezzel nem akarok senkit sem paráztatni, de én pl. örültem volna, ha ezt valaki előre mondja, hogy előfordulhat...

Haskötő: én is gyógyászati segédeszköz boltban veszem, ott vagyis itt nálunk ez 3200 Ft-ba kerül, tépőzáras nagy felületen, nagyon stabilan tartja a pocakot. Sebinél nem használtam, de most már szükségem lesz nekem is rá, pláne, hogy fogja majd a derekam is.

Mosható pelus: jobban csak tévében láttam, hogy tényleg hasonló az eldobhatóhoz, csak dupla olyan vastag. Persze hosszabb távon konkrétan a pelus ára biztos olcsóbbra jön ki, mint ha összeadom az eldobhatók árát, de a mosópor, mosógépáram, munka vele, szárítási idő, stb. azért még megdobja az árát. Igen, környezetkímélőbb, mert az eldobhatók nem bomlanak le egykönnyen, de én is azt fogok használni, mert nem lenne időm mosogatni. Én azt hiányolom, hogy nem kell szelektíven gyűjteni a használt pelusokat és nem létesítenek Mo-n azokat feldolgozó üzemeket. Láttam, hogy Angillian van ilyen is, és nagyon gazdaságos a feldolgozása az eldobható pelusoknak!

Na azt hiszem, hogy kiírtam magamból gyorsan ezeket a témákat! :) Ahogy tudok jövök újra! :)

Puszi mindenkinek! :) :) :)

Jah: és én is nagyon elkezdtem kólázni!!! :)

KépKép
KépKép
hangolka

hát a neheze még hátravan mert át kell pakolni a kiságy miatt a szobánkat :? :? :? és ha már egy sima vásárlásnál fáj a hasam meg kőkemény akkor a bútor tologatás meg pakolás mit fog okozni?? Mert azért nem várhatom el hogy a férjem egyedül csinálja mert ha lerobban..............................

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Hangolka
Tuti nem gyűjtők a csepeli sztk-nak többet vizeletet:) meg is mondom a diabetológusomnak megtettem, elhagyták, nincs több gyűjtés. Ha a SOTÉ-n a sima napközbeni vizeletből nem lehet kimutatni esetleg a fehérjét ,akkor gyűjtők, de a SOTÉ-ra viszem be...egyébként csak azért macerás, mert félek, hogy a Márk felfedezi a tálat amiben tárolom a pisimet és kidönti...+a wc-ben tárolom mert képes vagyok elfelejteni, hogy ma gyűjtés van..
Mellbimbóvédő
Én a Márkkal használtam, mert már rögtön véraláfutást csinált a mellemre, a csecsemősök ki is akadtak, hogy ilyen erős, de kiderült, hogy miért történt: rövid volt a nyelve, el kellett csippenteni a nyelvfékét és ők nem tudnak szopizni rendesen. Végig mellbimbóvédővel szoptattam: előnye: hogy kíméli a mellbimbót+könnyű abbahagyatni a szoptatást, mert egyszerűen leveszem a cicimről, mint cicimet kihúzni a fogak közül.....+sokszor bealudt és közben folyamatosan cumizott rajta, akkor fogtam levettem a cicmről gyorsan áttettem az ujjamra és így óvatosan beraktam a kiságyba, majd a védőt is kivettem a szájából:) hátránya: ki kell főzni az elején pár hétig....
szoptatós mellartó:
én még anno tök olcsón kínais pamut szoptatós melltartót vettem /6-700 ft körül/ tippeltem a méretet /75 c volt és eltaláltam, ez az egy ilyenem van + amit a terhesség alatt vettem sport melltartókat. Az elején betéteket raktam bele, hogy felszívják a kifolyó tejet.
kumpibogar

Sziasztok!

Na itt vagyok ismét... :) De előre szólok, h megintcsak nem vállalom a maratoni regényt, úh bocsi, ha kicsit felületes leszek...

Eőször is mindenkinek gratula a vásárlásokhoz, összeszerelésekhez, látom már többen fészket raktok. :)

Sonny!
Örülök, h minden OK! Nagyon édes Noel!

Beagle!
Én a legelején kívántam nagyon a cola-t, és annak ellenére, h iszonyatosan ellene vagyok, és jó ha minden évszakban iszom kb egyszer, akkor vettem egy-egy fél lityós üveggel párszor...mondjuk 10-et összesen....aztán elmúlt. És kb pont ugyanazon a napon, amikor te írtad ezt (akkor olvastam is, de írni nem volt erőm), kb egész nap a főnököm kisüveg cola-ja után sóvárogtam, ahányszor kinyitottam a hűtőt...aztán végül nem ittam meg, és azóta meg is vagyok nélküle. :)

Pipal!
Hát úgy bírom, h elviselem, és megünneplek minden napot, h vége...tényleg nehéz már. Egyre kényelmetenebb a terhesség...nehezebben alszom, nehezen cipelem magam, légszomj, nem tudok rendesen enni stb... Szal lelkesen számolom a napokat...már csak 3 hét és 3-nap, okt. 1-jén már nem vagyok, ezt a héten beszéltük meg. :) Jövőhéten pedig elutaznak Romániába a gyerek meg az anyja, így pétek-hétfő szabad, a csak 4 napos hét is sokat segít...utána pedig az utódommal együtt nyomjuk a hátra lévő időt, aki egyébként a barátnőm, és már rég babysittel is nekik, mert ugye én már a nappali 50órám képtelen voltam néha este is maradni, sok volt. Szal az már tényleg nem lesz nehéz, majd ő emelegeti, tolja a babakocsit, meg rohangál utána. :) Én meg közben betanítom... A szülők ezalatt szerdától-szerdáig New York-ban lesznek, és miután mi lelépünk 6kor, az anyuka öccse lesz szolgálatban, aki egy velünk egy idős laza srác, úh az már tényleg nem lesz nehéz.

Nati!
Én 34 hetesen megyek még egy ellenőrző uh-ra, hogy megnézzék a kiscsaj veséjét, na meg én kiváncsi vagyok a placenta állapotára is, mert itt kint nem nagyon érdekelt senkit, h otthon már 0,5fokban érettnek nyilvánították 26 hetesen...azt mondták majd ezen az uh-n jól megnézik. Szal ettő függően, h mi lesz a helyzet, összepakolom a cuccot. Ha azt mondják, h mostmár bármikor jöhet, akkor azonnal, ha minden normális, akkor max 36 hétig összerakom szép lassan...meg az uh után kezdek majd mosni is, meg ilyenek...
Itt nagyon kampányolnak a mosható pelusért, és van is sok fajta...tetszik a gondolat, de az nem, h ki is kell mosni. :) Mi most kb heti 1x mosunk 1vagy2 adagot, és nem is akarom a pelusok miatt minden másnap elindítani a gépet...úh én eldobható párti maradok.
Nekem lesz ilyen hasleszorító izé...otthonról fogok hozatni, mert itt nem nagyon látok.

Écike!
Nagyon örülök, hogy ennyire jól fejlődik Zolika! Nagyon szurkolok nektek, minden rendben lesz, és gyorsan elrepül majd ez a két hónap meglátod, és akkor már otthon lehettek, mint egy igazi kis család. :) Nem keresem már vissza azt a részt, de elindult vm kérdőjelezés, h biztosan ide tartozol-e? Ne viccelj, persze, hogy igen! Hát Zolika a topic első babája, és majd pár hét múlva mi is jövünk szépen lassan, és alakul majd át a táblázat. Nem fog ám megszűnni attól a topic, h megszületnek a babák, sőt! :) Lejjebb meg is kérem Esztert, h csináljon a tába tetejére egy sávot más színnel az első topic babynknek, és majd ide jöhetnek szépen sorban a többiek is, ha eljött az idő...
Juj, tényleg milyen picike Zolika a képen, de nagyon édes, és stramm kissrácnak tűnik!

Katica!
Gratula az utolós napodhoz! Irigy, irigy! :D Szurkolok, h rendben legyen az a vérnyomi!

Gabi!
Akkor neked is már csak 3 nap! :) Ari a bútor!

Reni!
Nagyon édes a babyd! :)

Eszter!
Beni ismét egy kis hős volt, örülök, hogy minden rendben! Megtennéd majd a kövi táblánál, h csinálsz Zolikának egy sávot más színnel a tábla tetjére? És ide jöhetnek majd a többiek is sorban, ahogy megszületnek a babyk... :)

Kumpibogár!
Gratula a 6kg-hoz, én örülnék ennek, ugyanis én a dupláját mondhatom el magamról... :P :)

Veronak!
Örülök, hogy minden OK, csak így tovább! :)

Harivera!
A te kiscsajod is nagyon édes! És a kocsi is szuper, tényleg nagyon tetszik! eíronád, h milyen fajta pontosan? Nem láttam még ilyet sehol...és mennyibe került? Használt vagy új?

Dreika!
Örülök, h minden ok! Képek?

Naysa!
Sajnálom a pechsorozatot...csípőset nyugodtan ehetsz, a végén állítóag segít is kicsalogatni a babyt.

Ditta!
Örülök, h minden ok!

Kata!
Neked is! :)

Eagleszem!
Kitartás! Az emberek sajna elég gázok...itt sem nagyon aktívak helyátadásban, eddig az egy kezemen meg tudom számolni, hányan voltak igyelmesek...

Szamy!
Jobbulást az ujjadnak!

Katinka!
Huhh, durva volt ez a kálvária, de örülök, h végül minden rendben van! Figyehetnének jobban, h ne ijesszenek így rá a kismamára!

Melcsi!
Örülök, h minden rendben!

Judit!
Ne aggódj a suli miatt, a gyerekek mindent tök könnyen vesznek! :)

Hangolka!
Köszi a tippeket...engem a bimbóvédő érdekelt nagyon ebből, mert tuti szükségem lesz rá. Nekem alapból nagyon érzékenyek, régen is így volt ez, úh felkészülök a legrosszabbra. :?

Velem nem sok van. Továbbra is gyűröm a melót, és visszaszámolok. Ahogy már írtam, egyre terhesebb a terhesség, és már várom a végét...remélem 6hétnél tovább nem nagyon akarja húzni a kiscsaj, nagyokat beszélgetünk már erről, nagyrészt gondolatátvitellel. :)
Ma van daddy szülinapja, és tegnap csaptunk egy kis bulit. Voltak torták, meg csomó nasi, ment a zene, dumáltunk jó volt...kb fél4-ig kukorékoltam én is, pedig már többször majdnem beájultam a fáradtságtól. 6.40kor keltem, 8ra mentem dolgozni, elvileg délig ettem volna, de persze késtek...kb 1kor szabadultam. Utána irány daddynek ajándékot beszerezni...a közeli Camden Townban nem találtam semmit (vw minibusz összeépíthető mondellt akartam neki venni, mert nagyon szereti őket, és akar egy igazit :)), felhívtam egy haverját, aki ajánlott egy boltot bent a cityben. Nyűgösen, de mégis neki indultam, pedig már akkor ki voltam purcanva. Aztán jött a 3órás szívás...végül ennyi időbe telt, mire végeztem. Volt ebben buszlerobbanás, ezután fél óra következőre való várás, majd hamarabb leszállás és visszaszállás, metrózás, majd az eggyel arrébb lévő megállóból visszagyaloglás ugyanoda, nem találván a boltot (mondván a 2 között van)...végül kiderült, h az a bolt mégiscsak az alap kiindulási megállón túl van, de a másik irányban....hurrá. Közben eláztam, mikor botorkáltam, és nem találtam a boltot, végül vk-nek sikerült megmondania, h pontosan hol van ez a bolt, és azzal egy időben daddy barátja is végre kikereste a neten, felhívott, és végre meglett. Egyetlen egy modell volt az egész hatalmas boltban ebből a fajtából, és az is platós, nem a hagyományos 9 vagy hány személyes busz, úh ez miatt is csalódtam, de azért ez is vm, és az egész hercehurca miatt a fáradtságtól már majdnem elbőgtem magam, de végre elindulhattam haza. Előtte megbeszéltük daddyvel, h a tervezettől eltérően mégsem megyünk a nagyobb boltba bevásároni a partyra, hanem lemegy az alttunk lévő kisboltba. A nagy bolt ott van, ahol leszállok a metróról, úh én beugrottam, vettem neki tortát, meg egy-két dolgot, amit csak ott árulnak, és kellett...erre ahogy állok a kasszánál, vigyorogva integet daddy bentről. Hurrá! Meglátta a tortát is, később a zacskót is, meg a buszon állítólag kikandikált a zacsiból a doboz, úh azt is meglátta, h konkrétan mi az....így ahogy haza értünk, oda is adtam neki mindent. nem volt túl sikeres a nap, de hát ez van...a party azért jó volt.
Aztán eljött a hajnal...daddy óvatosan betámadott, és műveltünk vm sexnek nevezhető dolgot. (kb 16hét üresjárat után :P). A pocim nem okozott semmi vicces, vagy nehézkes szitut, de ennek ellenére azért elég lightos volt a tempó. Éééés hát mit mondjak, kb bepánikoltam, és nagyot csalódtam, pedig olyan jól esett az elején, h végre van vm...vm történt odalent, összementem v nemtom, de nagyon fájt, és érezhetően sokkal szűkebb lett a hely, úh részemről fel is adtam a dolgot, mert nem bírtam élvezni, és egyoldalú lett a vége, amit végülis nem bánok...de azért mégis!!! Ez mostmár mindig így lesz??? Neeee! A szülés utáni helyzetről ne is beszéljünk.... Vk van még ilyen cipőben? :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, majd este olvasok és jövök még.

Écike küldött képeket, hogy kicsinyítsem le, és tegyem be. Jól vannak, csak valami miatt most nem tud jelentkezni, de mindenkit üdvözöl.

És íme Zolika - 11 naposan:

Kép Zolika 11 naposan sír

Kép Zolika 11 naposan

beszteri

Sziasztok!

Hangolka!
Tök jó ötlet ez a szoptatós melltartó a kínaiból. Nekem eszembe se jutott, hogy ott is meg lehetne nézni... :( De majd most! Jó, hogy írtad!!!!

Harivera!
Azért csak óvatosan tologass! :)

Sensi!
A táblával kapcsolatos ötlet nekem is eszembe jutott, meg is csináltam. :lol:
Sajnálom, hogy így alakult a napod, de jó, hogy legalább a party jól sikerült. Szex témával kapcsolatban nem tudok okosat mondani, nálunk szerencsére nincsenek ilyen gondok.

Képzeljétek! Ma voltunk a Genesis-ben. Hát, nem bántam meg, hogy elmentünk.
Előzmény az volt, hogy a dokimnál voltam pénteken, és megállapította, hogy Julcsika nem akkora, mint amekkorának lennie kellene (kisebb kb. egy héttel). Ezt ő a diétám számlájára írta, pedig mondtam neki, hogy nem eszem keveset, csak rengeteget megyek Beni miatt. Mindenesetre azt mondta, hogy függesszem fel a diétát, és két hét múlva újra UH... Persze hozzátette, hogy nem gondolja, hogy bármi gond lenne, mert a lepény 0 fokban érett, megfelelő mennyiségű a magzatvíz és semmi más jel nincs, de azért biztos, ami biztos.
Na, ma elmentünk a Genesis-be, ahol nagyon kedvesek voltak. A Lengyel Györgyné volt a szonográfus, és mivel Julcsika egész idő alatt aludt (!!! pedig amúgy állandóan izeg-mozog...), jól meg kellett dolgoznia, hogy egyáltalán a méreteit meg tudja nézni. Majdnem 50 percig voltam benn! Tényleg nagyon alapos nő, és nagyon kedves is, sajnálom, hogy már első alkalommal is nem hozzá mentünk.
Ő is kisebbnek mérte kb. 6 nappal, de amúgy minden rendben van. (Lehet, hogy mégis decemberi lesz a kishölgy?! :D )
Egyelőre farfekvéses, remélem, még befordul majd, mert császár után farfekvéssel a doki biztos nem fog nekimenni normál szülésnek...
És íme, a képek:
Kép Kép

És íme, a tábla:
Kép

beszteri

jó reggelt mindenkinek!

Jó sokat irtatok miota enem irtam pedig csak 2 nap :lol:
Örülök,hogy mindenki jol van.

Eszter: nagyon édesek a képek :lol:

Écike: nagyon édes a kisfiad.Jol vagytok?Majd irj

Harivera : nagyon szép a kocsi :lol:

Bocsánat ha nem irok mindenkinek,csak mennem kell pestre cssak gyorsan felnéztem.mi jol vagyunk :lol: sokat mozgunk :lol:

Vigyázzon mindenki magára

000kata

SZiasztok!

Écike, nagyon örülök hogy szépen fejlődik a kisfiad!!! Várjuk a további híreket!

Eszter, mi is tegnap voltunk 4D Genesisben, és valóban nagyon szimpi volt Lengyel Györgyné, és nagyon alaposan megvizsgált engem is meg a picikét is. Érdekes volt mondjuk, hogy néha be kellett csunkunk a szemünket, hogy ne lássuk a nemét, és persze végigaludta a drága az egészet. De képzeljétek, annyira édes volt , mosolygott álmában :) Annyir megható volt, én el is pityeredtem...
Nagyon szépek a képek, majd rakok én is!

Sensi, azt hiszem neked talált pisit a vesédben? Képzeld nekem is, de csak a jobb oldaliban, és minimálisat, azt mondta, hogy ez annyira minimális, hogy nem kell aggódni, csak figyeljekl oda, hogy a bal oldalamon aludjak. (ez az egyetlen oldal, amin képtelen vagyok aludni :))

Vera: jó a kocsi! neked hogy áll a méhlepényed?

Mindenkinek szép napot!

Pipal

Kép
pipal

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: