A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Nemlajos

A kitolási szakasz az olyan, mint egy jó nagy sz.rás (Bocsánat). De komolyan. Ehhez kell jól kitágulni. Ha mégsem vagy elég laza, akkor még ugye vágják a gátat, hogy ne legyen gond.
Nekem a gát vágás nem fájt, észre sem vettem a többi fájdalom között....

Dokim mesélte, hogy egy egyszerű cigányasszony szült nála és kérdezte tőle, hogy van-e már székelési ingere, mivel már eléggé kitágult. Mondta az asszony, hogy nincs. 5 perc múlva megint megkérdezte, mert nagyon csodálkozott, hogy nincs széklelési inger... Erre az asszony azt válaszolta, hogy olyan ingere nincs, de nagyon kell sz.rnia.... :lol:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

bakker, én erre nem vagyok készen....

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

katka, látod, ezért írtam a félelmemet. Tudom, hogy jön a fájdalom és tudom, hogy minél erősebb vagyok, annál hamarabb túl leszek rajta, de mégis megállok, mégis szorítom, még sem merem nyomni (amióta tanuljuk a jógán a légzést, alkalmazom a wc-n, és bakker, segít!!! 8) ).
Na mindegy, a gyerek bent nem marad...
Most meséljetek egy kicsit a beöntésről nekem :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Aha. A légzés a kulcsa az egész szülésnek.
És nem erősnek kell lenni, hanem el kell lazulni. Pont ezért jó a légzés.

A beöntés szerintem nem nagy ügy. Kicsit kellemetlen pár másodpercig, aztán már túl is vagy rajta.... Szerintem sokkal kellemtlenebb, ha azért nem mersz nyomni, mert más is jönne, nem csak a baba....
Egyébként a szülőszobán mindenre fel vannak készülve.... Én mindegyik szülésemnél hányok például... Fájás kellős közepén. Nagyon gáz. Úgy kell feltakarítani körülöttem. De hidd el ezt nagyon profin elintézik körülötted....

Katka

katka22

na jó, jó, ennyit tudok a beöntésről, csak a lefolyását nem.
Mi történik az "aktus" után? Rohanni kell a wc-re, vagy mint a gyomormosásnál, már jön is a cucc?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nekem nem volt beöntés, mert előtte sikerült kakilnom.

nehéz ilyen tanácsot adni egy még nem szült nőnek, hogy gondolja végig, hogy mit akar, mert azt sem tudja, miről van szó. legalábbis én így voltam ezzel. honnan tudjam, hogy akarok-e labdán vajúdni, mikor fogalmam sincs, hogy milyen vajúdni. és még sorolhatnám...

szerintem minden alakulni fog magától. nekem legalábbis így volt. nekem nem volt választásom végül, hogy hogy vajúdjak, mert végig gépen voltam, és feküdnöm kellett, mert belekakilt a magzatvízbe Fanni, és veszélyes volt a helyzet, ezért beindították oxitocinnal a szülést. és utána nem is rakták rám, hanem rohantak mindenét kitakarítani a fertőzésveszély miatt, és csak utána hozták vissza.

Nemlajos
biztos, hogy nyomni fogsz!!! ezt a fájdalmat előtte már órákig érzed, ugyebár egyre nagyobb gyakorisággal, amitől megszokod egyre jobban. és a végén, mikor jön a kakilós érzés, az nagyon jó érzés, és nyomnod kell, nem tudsz mást csinálni. és nem fogsz a fájdalomra gondolni, hanem arra, hogy legyen már kint.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka, elolvastam, húha!! :o , de nagyon szép!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos: a beöntés itt úgy zajlik hogy beöntenek, aztán tartani kell a löttyöt ameddig bírod, aztán futsz a wc-re... ez itten így megy.. otthon passz.. de nem hiszem hogy nagy különbség lenne.. :?

KépKép
KépKép
adryn

adryn, nemlajos, a beöntés itthon is ilyen :)

amikor eljön a kitolási szakasz, azaz a kakilni kell érzés, akkor már tudod, hogy jön a megkönnyebbülés.
ilyenkor az a legrosszabb, ha vissza kell tartani
én épp ezért mondtam, hogy ha van rá lehetőség igenis kérni kell fájdalomcsillapítást az elején, hogy az ember ne fáradjon el annyira a végére, hogy már nem legyen képes semmire

holnap találkozom egy szt imrés szülésznővel, azt mondta nagyon szívesen segít mindenben, amiben csak tud. orvost keresni, vagy abban, hogy mi hogy megy.

holnap este majd beszámolok :)

Kép

Kép
gabka77

Látom jól elmélyültetek a szülésben :)
Tőlem is mindig kérdezték az első terhességnél, hogy nem félsz? Én meg mondtam hogy nem mert nem tudom mitől kellene félnem hiszen nem szültem még :D
Amúgy szerintem a beöntés tényleg nem vészes dolog, nem fáj max. kellemetlen. Viszont van értelme, az tényleg olyan ciki ha szülés közben a baba előtt más is kijön belőled :oops: . Amúgy én a Pannánál jártam így annak ellenére, hogy kaptam beöntést mégis "baleset" történt, bizti azért mert előtte lagziban voltam és túl sokat ettem :D
Tényleg ezt még nem is meséltem hogy egy lagziról mentem szülni a Pannát :lol: Már a szertartás közben valami gyanús volt, aztán a vacsoránál már elkezdtem nézni az órámat hogy hány percenként jönnek a fájások. Aztán a rétes után, mikor már 5 percesek voltak gondoltuk ideje indulni. Gyorsan haza, zuhany, a harmadikról már csak két fájással tudtam lejönni. Kórházban gyors beöntés amit lehet hogy a túl gyakori görcsök miatt nem tudtam elég ideig tartani. Aztán fél óra múlva egy kis Panna :D :wink:
Na ilyen szülést kívánok mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Fél óra alatt egy Panna? Ez tényleg jól hangzik :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztoook!
Húú csajok, Titeket képtelenség követni! :)
Bocsi, ha nem jövök túl gyakran, atomHancsi az egyik ok, a másik meg, hogy elég tevékeny napokat élünk. :)

tessza, grATULÁLOK KISTÖKIHEZ! :) :)

gabka, nagyon szép nevet találtatok, ehhez is gratula!

A www-re kattintva eljuthattok Johannám oldalára, ott van a szüléstörténetem, ha valaki nem fél és kíváncsi.:) :wink:

látom, ma szültetek... :lol:

A beöntés tényleg nem vészes, csak utána sietni kell ám a wc-re... :roll:
nemlajos, a gyomormosás nem tudom milyen a gyakorlatban, de kicsit variálva a szót :D : olyan gyomorrontásos, mindjártbe' érzés :lol:
Csak épp nem fáj a gyomrod, illetve: nem a gyomrod fáj...
Jobb, ha az ötperceseknél már megcsinálják, később nem biztos, hogy tudod tartani...

A tolófájást tényleg ezer közül is meg lehet ismerni, "elborul az agyad" és csak azt érzed, hogy nyomnod kell, bármi lesz! Éééés jóhír, hogy a kitolás viszonylag gyorsan megvan és ott nem a fájdalom a lényeg, én pl. számtalan helyen repedtem (hüvelyben), a kitolás alatt mégse éreztem semmit...bezzeg a varráskor. :D :D

Nem tudom, Lányok, akik már szültetek, milyen volt, de a vajúdólabda egy kincsnek bizonyult nálam és amíg bírsz a meleg zuhany is! :)

No para, amikor megkapod a tökéletes Babádat, az lesz Életed legnagyobb élménye és egyetlen pillanat alatt elmúlnak a fájások! Ezt eddig egyetlen barátnőm se hitte el.... :D :) Aztán bőszen bólogattak: hűűű, tényleg rögtön elmúltak! :D

Puszi mindenkinek,
Juci

Juci
KépKép
KépKép
jjudith

nekem az volt a gáz a szülésnél, hogy a dokim "kicsit" siettette a dolgokat, rámfeküd egy másik doki és kinyomták belőlem a gyereket, így aztán repedtem rendesen, nem is fájt semmi, amíg el nem kezdte a hímzést. maga a vágás, repedés nem fájt, amig a "kis" (36 cm körfogat) feje kijött az egy kellemetlen feszítő érzés volt, de akkor már csak a megkönnyebbülést éreztem.
sajnos nem adták a kezembe, ma sem tudodm tulajdonképpen hogy miért. egyszer a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, de felsírt normálisan és nézelődött. azt sem tudom, hogy miért kellett a másik dokinak kinyomnia a gyereket, mert egyet sem tolhattam önállóan.
nagyjából ezek is vezettek egyrész a dokiváltásomhoz, de most már a kórházzal is tele szaladt a topánom, nagyon.

bocsánat, kijött :)

Kép

Kép
gabka77

Helló!
Látom megszülünk szép lassan.
Adryn, arra gondoltam, hátha a dokid tud adni vmi tanácsot itthonról, mit kaphatnál recept nélkül. Bár tényleg logikusabb egy kinti doki. Előbb utóbb úgyis kell. Remélem minél előbb sikerül túljutni ezen a vacakon.
Ezt nézzétek mit vettem.
http://www.vatera.hu/feher_macis_ujszul ... 12136.html
Sztem gyönyörűűűűűű! Megvettem volna sokkal drágábban is mert beleszerettem, de 400 Ft-ért. Arra gondoltam, ezt mindenki max. 2x használja, hisz az elején nem visszük ki a kicsit, aztán kinövi, szval remélem szép állapotú. Kata ebben fog hazajönni velünk.
Gát téma, én kéretem és kérni is fogok metszést (nem mintha nem kellett volna, mert a végén volt egy is gubanc Botinak). Én félek a kitágulástól, szakadástól. Inkább ott egy észre sem vehető vágás, és utána egy varrás (plasztika), mint később egy fél éves gyerek itthon és
befeküdni ugyanerre. Sok ilyet hallottam, szval én féltem ettől. A vágást meg nem is éreztem.
Igen Gabka. Sok mindenre jó egy saját doki. Bnőmet 30 órán át hagyták vajúdni, mire megcsászározták. Ha sajátja lett volna, tuti nem szenved annyit. Most terhes lett (hipphipp), így megfogadta felbérli a dokiját. Várjuk a beszámolót holnap!
Beöntés én nem kaphattam (átugrottam azt a szakaszt olyan gyors volt), de nem volt gáz, mert előtte vagy 6x voltam kakilni. A természet megoldotta szerencsémre.
Én nem kaphattam fájdalomcsillapítást sem, mert mire hatott volna, kitolásba kerültünk, de én minden fájás után arról beszéltem, nem is vészes. DE nekem irtó mákom volt, és magas a küszöböm. Azért a doki megnyugtatott, el tudja intézni, hogy fájjon.
Csibb remélem most már kilábalsz ebből a nyavalyából. Jobbulást!
A tel. számokat meg köszi, gyűlik. Majd akkor küldöm körbe ha több van, mert ha így mindig körbe küldözgetem, megőszülök.
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok Csajszik!

Hűha, látom megy a szülés ezerrel!!!! :D :wink:
Az én szüléstörténetem ezen a topikon található asszem a 7. oldalon, de ha vkit érdekel, akkor megnézem pontosan. Életem legszebb és legcsodálatosabb élménye volt és alig várom, hogy újra átéljem az egészet!
A beöntés szerintem semmi, párszor már volt benne részem, most már ott tartok, hogy amikor megkaptam az adagot, akkor ahogy feszül a pocim, egyszerűen nevetnem kell, hogy hova nő még a hasam....

Tegnap minden rendben volt a dokinál, méhszáj zárt (amennyit emelgetem a gyerkőcöket, félek, hogy hamar kinyílik, a gyerekekkel is a 32. héten nyíltam ki egy ujjnyira. De most tutira nem tudnánk megoldani a kórházban fekvést). Amúgy meg itthon vagyunk, mert gyerekek taknyosak, köhögnek és Domcsinak láza is volt. Ma már rajzoltunk, gyönyöt fűztűnk és elkesztük a karácsonyi hangolódást, mert már olyan énekeket kérnek.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Ja, december 2-án megyek terheléses cukorra, megy az idő, megy az idő....

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kukli, gyönyörű a kis overáll!!! Én is átnézem lassan a ruhatárat, hogy mi is kellene még!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Pontosan a 7. oldalon van a szüléstörténetem.

Na eldugultam, elég lesz belőlem.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Látom, elég különbözőképp eltük meg a szüléseket. Talán már írtam, nekem a vajúdás (=tágulás) szinte fájdalommentesen zajlott. Reggel bementem a kórházba ctg-re, az nem mutatott semmit. Doki megvizsgált, közölte, hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok, valószínűleg ma szülünk, maradjak bent. Nem volt nálam a kórházi cuucom, és mivel nem voltak fájásaim, így beültem a kocsiba, hazavezettem, felhívtam a páromat, otthon megvártam, és olyan 3 körül értünk vissza. Még akkor sem voltak fájdalmaim, néha keményedett a méhem. Doki azt mondta, már azt hitte, valahol megszültem :) A vizsgálat szerint tovább tágultam, így irány a szülőszoba, ahol könyvet olvasgattam, meg a labdán üldögéltem, mivel borzasztóan fájt a derekam - nálam valószínűleg így jött elő a fájás, és a labda jót tett neki. Doki fél 5-kor burkot repesztett, no, kb onnantól kezdtem érezni is a fájásokat, de nem durván, ekkor 3 percesek voltak. 7-kor sűrűsödött be a dolog, és kerültem a szülőágyra. Derekam majd leszakadt, és ekkor fogadtam meg hogy soha többet nem szülöm fekve. Nekem ez nagyon természetellenes volt, és annyira fájt a derekam, hogy a tolófájások is leálltak... Oxitocin, és végül egy kissé elhúzódó kitolási szak végére (1 órát feküdtem a szülőágyon, no, az kemény volt), érkezett meg Samu. És tényleg igaza van a csajoknak, ez a pillanat mindent feledtet, olyan szinten szabadulnak fel az emberben a boldogsághormonok, hogy ilyenkor csak te és a baba, no meg esetleg a párod létezik a világon, semmi más.
Nekem is volt gátmetszés, én sem éreztem, és a varrást sem szerencsére. Az érzéstelenítő szurit egy kicsit.
A beöntés meg nem kellemetlenebb, mint egy nőgyógyászati vizsgálat. Sőt.

Kukli, nagyon szép ez a macis overal.
Én is küldöm mindjárt a telefonszámomat...
Üdv:

erpé

sziasztok. ezúttal jelentem hogy jövő hét szerdán itt is bekerülök a rendszerbe... és hiába mondtuk a dokinak hogy én már az összes vizsgálaton túl vagyok mo-on, azt mondta belenéz, de amilyen vizsgálatot el tud végezni azt ő is elfogja... vérvételtől kezdve mindent :? aztán majd ha iszom egy pohár vizet csak úgy spriccel belőlem.. én leszek miss tűpárna... :roll: bár inkább többször ellenőrizzenek mint kevesebbszer...... :)

KépKép
KépKép
adryn

Tencsi tök jó hogy a méhszáj zárva, remélem jövő héten én is megnyugodhatok :roll:

Kukli tényleg nagyon aranyos ez a ruci és ennyi pénzért máshol bizti nem kapsz.
Botkának te beadattad a pneumococcus oltást? Én ma viszem a Bulcsút a másfél éves oltásra és valószínűleg beadatom neki, feltéve ha a doki javasolni fogja.

Azért nem semmi hogy mennyire más mindenkinél a szülés, így még felkészülni sem lehet rá aki még nem szült, hisz előre nem lehet tudni, hogy baromira fáj de csak rövid ideig vagy elhúzódó lesz :roll:

Tencsi hogyhogy olyan későn mész cukorra, nem a 24. hét körül kell menni vagy ez is máshogy van? Nekem két hét múlva kell mennem, kb akkor töltöm a 24-et.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, én is csak dec-ben megyek terheléses cukorra.
Köszi a szüléstörténeteket!
Majd csak túlélem valahogy én is :roll:

Ma pöntyögős napom van, úgyhogy keresek magamnak valami kézimunkát, hogy lekössem magam :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Adryn: Nem baj az ha többször is megnéznek :D!!!
Nemlajos: Sztem a beöntés nem gáz, szülés (vajúdás) fáj, de megéri!!! :D Novemberi kismamában szó van az EDA-val szülésről!

Apával mi is most beszéltünk róla valamelyik nap, kérdezte, h miért vagyok ennyire a császár ellen?! Nem vagyok ellene, de inkább normál úton szeretném világra hozni a kis jövevényt, a világ legszebb fájdalma és amikor már kibújt én nem is emlékeztem rá :D:D:D!
Kukli: Hát ez gyönyörűűűűűű!!!! És 400 Ft-ért!?!?!? Ügyes vagy!!!!
Tencsi: Zárt méhszáj szuper!!! Ne aggódj, úgy is marad :D:D:D!!!
Csibb: Szedsz valami homeos bogyót?
Vica: Fél óra alatt megvolt Panna??? Irigy-irigy!! :D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Én úgy tudom, h terheléses cukor a 26. héten van! Viszont tudjuk, ahány ház ...

Szép napot!
Vica
wicca

Köszi csajok, én is örültem a méhszájnak!! :D

Amilyen tájékoztató papírt kaptam a védőnőmtől az elején, azon az van, hogy a terhelésest a 24-27 hét között kell megcsinálni. Szóval ki egy kicsit előbb ki egy kicsit később!

REggel leveszik az éhgyomrit, megiszom a lötyit, utána lemegyek a dokihoz vizsgálatra, aztán vissza a laborba.

Nemlajos, szívesen, de ahogy Vica is fogalmazott, szerintem sem szabad félni, egyszerűen nem tudsz felkészülni arra, hogy mi vár rád és ezt nem negatív értelemben írtam. A szülőszobán mindent meg fogsz tudni és szépen zajlik majd minden ahogy kell. Ügyes leszel és a végén ott lesz a kicsi Döme a karjaidban, leírhatatlan érzés.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Ó, ha leírva látom másoktól a nevét, már elkap a sírás... Lehet, hogy mégis menni fog nekem ez az anyásdi? :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ez nem is kérdéses!!!!!!! :D :D :D :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Vica mi 1hetet toltunk az utccsó agyhártyán, az köv. kedd, utána 1 hó és a 18 hós, aztán jöhetnek ezek is. Én beadatom. Sztem nem véletlen kötelező kint. Sztem januárban és márciusban kapja meg őket. Lehet már a dnő amikor kijön Katához adja be Bobónak a 2-at.
Köszi a dícséreteket. Időközben kiderült, ismerősömé volt a csajszi előtt az overall. Tök vicces. Szval várhatóan gyönyörű és nagyon fincsi belül és alig használt. :wink:
Tencsi jobbulást! Nem is gondoltam, hogy ekkora skacok már gyöngyöznek. De jóóóó! Jujjjj! Emlékeztek a pötyire? Azt hogy szerettem! Már alig várom. :lol:
Adryn igazad van, inkább többször….. holnap lesz a nagy nap!
Nemlajos, egy könnyed szülés után csodás anyuka leszel! Fogsz még sírni is nem keveset! Első mosoly, stb.... :)
Nekem tegnap este óta nem lehet lelőni Katát. Tegnap este először megrugdosta Zsoltit is. Nekem ezt Boti sem kapkodta el.
:roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli, nekem volt fogadott dokim, 10 évig jártam hozzá. mint nőgyógyász nagyon meg voltam vele elégedve, de a szülésemet nagon megkeserítette, ennek ellenére azon nevetett mindenki, hogy még a szülőágyon közöltem, jöhet a hugi holnap :)
akkor olyan eufórikus hangulatban voltam.
viszont nem volt fogadott szülésznőm, most tuti lesz.
nagyon szuper szülésznőt fogtam ki akkor, csak az volt a baj, hogy Levi 18,35kor született és 7kor müszakváltás volt. szülés után ugyebár kb 2 órát még megfigyelésre ott-tartanak.
nekem 11re sikerült kibalhéznom az ügyeletsél, hogy szeretnék végre szobára kerülni és a fiamat is szívesen megnézném most már.
és még én voltam a szemét, hogy balhézok és nem vagyok megértő, hogy ők szüléseket vezetnek.

ezeket a élményeket felerősítették bennem most a hormonok és az egyéb nyalánkságok a klinikán.
ezért fogok most váltani.

Kép

Kép
gabka77

mondjuk, így utólag belegondolva, már sejthettem volna, hogy ez lesz, amikor nem igazán tudtam vele a szülésről tárgyalni.
csak akkor még tapasztalatlanként későn is jöttem elő ezzel a témával és a 36-37. héten már nem igazán mertem váltani.
pedig lehet hogy kellett volna

befejeztem a rémtörténetemet, mert még beparáztatok itt valakit, pedig mint írtam, ott akkor semmi más nem érdekelt csak a gyerek, de utólag kicsit keserü maradt az emlék.

szerintem aki csak teheti (tegye meg mindenki minnél elöbb) beszélgessen a dokijával, szülésznőjével a szülésről, az elképzeléseiről.
előre gondoljátok végig, hogy mennyire szeretnétek inkább gyorsan túllenni a dolgon, vagy inkább hagyni a természetet dolgozni.
Én már most előre kikötöm, hogy ha az ajtóból ugrik belém fejest és vizsgálás címszóval elkezd ujjal tágitani, eltöröm a kezét.
szeretnék lehetőleg természetesen szülni, de persze nem zárkózom el a fájdalomcsillapítástól, de az agresszív tágítási módszerekből nem kérek.

Az én anyám annó 23 órát szenvedett mire én megszülettem. Lehet, hogy nekem is addig tartott volna, ha nem kapok oxitocint és epit és nem "úszom meg" 12 órával, de inkább kihagynám most a gyorsítást, akkor talán nem repedek majd annyira.

na jó tényleg befejeztem, bocsi

Kép

Kép
gabka77

Gabka félreértettelek akkor, bocsi. :oops:
Hát a Szt. imre arról íhres, hogy nagyon az anyuka igéynei szerint zajlik minden. ujjal tágításról még nem is hallottam itt. Én is eltörném, hidd el!
Belegondolva a sznőm akivel múltkor szültem már most bekéretett, hogy átbeszéljük a dologkat. Ennyit a hozzáállásról. Arról nem beszélve, hogy az összes nst-m ő csinálta, mellettem ült, és mindent kitárgyaltunk.
Klinikákról hallottam anno.... szült ott bnőm... hagyjuk is.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

én ma estem át a terheléses cukor vérvételen...
vihettünk egy fél citromot, és úgy egyébként ki lehetett bírni.
du. meg megyek védőnőhöz, kiváncsi vagyok, mennyit híztam... :roll:

Tencsi
hurrá zárt méhszáj!

Fanni is megkapta a pneumo-t, csak még darabját 17 ezerért... :evil:

Wicca
nem szedek homeo-t, csipke, hársfa, hagymahéj teát iszom mézzel, citrommal, c-vitamint, és vettem homoktövis kapszulát, amit egy ismerős ajánlott, ez immunerősítő. de most nagyon durván be vagyok dugulva még mindig... már gondolkodom, hogy még rájön a terhesség alatti orrdugulás is, mert éjszaka elviselhetetlen, nappal jobb. már kezdek hulla lenni, mert nem tudok aludni két napja.
de lehet, hogy védőnő után elmegyünk Fannival a gyógyszertárba és veszek valami homeos bogyót is most már, mert elegem van.

Adryn
na tessék... duplázol mindenből... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Tencsi, jobbulást a gyerekeknek!

Vica, félórás szülés! azta! bevállalnám :D

Csibb, jobbulást!

Kuklika, pedig van azért ott is, és pl épp az én dokim is csinált ilyet pár éve (másnak). én megmondtam neki, hogy azt ne, inkább a császárt akkor (sajnos átéltem úgyhogy nem a levegőbe beszélek, ezért is váltottam kórházat-dokit). azt mondta, biztos nem lesz. hát ne is legyen, mert nem én fogom a kezét eltörni, pedig velem jobban járna... az egyéb elképzelésekről van egy szülési tervem, látta, rábólintott. úgy legyen :)
aki szült, aki nem, de tudja, vagy legalább sejti mit szeretne, és/vagy mi az amit nem, az jobban teszi, ha minél előbb beszél erről a dokival és a szülésznővel (akinek van). én sem mertem ezt, 36. héten meg már késő volt váltani, ráadásul pont a kórházbezárások közepette szültem. ragaszkodtam a dokihoz-kórházhoz, pedig tudtam hogy nem olyan lesz, mint amit elképzeltem. most már úgy érzem nagy meglepetés nem érhet.

a beöntés nekem nagyon kellemetlen volt, nem éreztem, mi az amikor tartani tudom, és mikor nem (közben már fájásokkal), és sikerült megtisztelni a szülésznőt. az ő baja, neki jobban kellett volna tudni.
na utána futás a wc-re, egy órán át ki se tudtam jönni. benn volt a zuhany is, az nagyon jólesett.
:)

Kép
Kép
mamacsibe

Tencsi, zárt méhszáj szuper 8)
dupla vérvételek :shock:

én jövőhéten megyek a terheléses cukorra, de rám van bízva :) valamikor a 24-28 hetek között kell. elmegyek, hogy minél hamarabb túl legyek rajta.
szép menet lesz, egy a koránkelés miatt nyűgös 20 hónapossal, magam is félkómásan szúratni magam többször is... meg a 2 óra várakozás uhh.
de inkább ez, mint a tej-zsemle. annak szerintem semmi értelme, annyira eltérő tápértékű és minőségű lehet mindkettő.

Kép
Kép
mamacsibe

kukli küldöm priviben a telszámomat én is ! Jós sokat írtatok megint :) majd mindjárt visszaolvasom...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Anna! Nagyon szépen köszönöm a szülésznős tájékoztatót. :) Én is fel fogom hívni a telefonszámot, amit megadtál és majd kérdezősködök szülésznő ügyben.

[quote="nemlajos"] írta:nemlajosA Szt. Imre azért durva, hogy ilyen határozottak alternatív irányban... azért gondolom csak lehet szó fájdalomcsillapításról, ha kéred, nem? Mert van jogod hozzá.

Kb. 2 hete voltam ott előadáson, amin épp a fájdalomcsillapításról szólt. A doki elég viccesen adta elő, jó volt. :) Abból nekem az jött le, hogy ha nem kéred, akkor nem is fogják ajánlgatni, de ha kéred, akkor adnak. Az a feltétele, hogy még legyen elegendő idő rá, mert az epidurális érzéstelenítés előkészítése kb. 20-30 perc (előtte adnak infúziót, hogy a szervezet fel legyen töltve folyadékkal, ne szédüljön annyira az ember utána). És még mire elkezd hatni, annak is van egy kis átfutási ideje. Szóval ha úgy látják, hogy negyedórán belül kint van a baba, akkor már bele sem kezdenek az előkészítésbe sem, mert felesleges. Mesélt viszont olyan esetet is a doki, amikor már ők ajánlják, mert olyan a helyzet, hogy pl. a nyomásra begörcsöl a méhszáj és nem nyílik, ilyenkor érzéstelenítéssel könnyebben tágul - na erre mondta, hogy ha már ők ajánlják, akkor gondoljuk meg, hogy talán érdemes lenne elfogadni, mert nem véletlenül mondják.

Masut
masut

Sziasztok!
Hát csajok akkora Szt. Imrében is változott a helyzet. Pont azért volt ennyire alternatív, mert a kismamáknak nem volt igénye eda-ra, így egy idő után senki nem csinálta, és a dokik elmondása szerint senki nem vállal évi 1-2 szúrást, mert a rutin elmarad, ahhoz meg veszélyes. Aneszteziológusok meg nem akarnak ugrásban állni más osztályokról. Mi ezt hallottuk előadáson anno, és a dokim is ezt mondta. De ez 2 éve volt. Igazsághoz hozzátartozik, én még nem is találkoztam olyan kismamival, aki ott szült és kapott. Pedig biztos vannak egy-ketten.
A tágítás durva. Lehet van egy két doki csinálja, de nagyon durva.
Mamacsibe ti mikor keltek reggel? Nekem vérvételre már kukorékol Boti. :? Neked hol, veszik le? Fehérvári, vagy Bártfai? Mert a Fehérvárin tuti dupla. Múltkor előttem volt egy csaj a bekevert kis ücccsijével, haza is küldték vele.
Vica mi volt oltáson? Manó hogy tűrte? Éjjel nem lázasodott be?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

jó reggelt mindenkinet! :)

nagyon jó a kedvem, nagyon jól sikerült a tegnap este.
Jelentem van szülésznőm a szent imrében :) ha nem jön közbe semmi és találok egy dokit, aki elvállalja a terhesgondozást, akkor én is a szent imrében fogok szülni :)
kukli lécci,, ha módosítasz a táblán ezt is írd át.
köszönöm

nagyon kellemes napot és jobbulást csibb

Kép

Kép
gabka77

Jó reggelt!
Hát jól belemerültetek a szülés témába. Én még nem is foglalkozom vele, majd úgy is jön minden magától. És nem is félek tőle. Biztos fájdalmas, de egy pici, egy új élet megszületése, hogy Te adod azt az életet, szerintem minden fájdalmat megér. Legalábbis nekem. Amikor a kezedben tartod a gyermeked, már úgysem emlékszel a fájdalmakra. :) Persze azért jobban örülnék, ha könnyű szülésem lenne. :roll:

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Jól eltűntem Ti pedig rengeteget írtok mostanában. Nekünk nagyon össze jöttek a dolgok.
Biztos hallottatok milyen helyzetek vannak Egerben a kórházban, hát sajna én oda járok orvoshoz, vagyis eddig oda jártam, holnap tesztelek egy magándokit más városban ami szintén nincs tőlünk olyan messze. Remélem rendes lesz!!!! Muszály volt minnél előbb taliznom valakit ugyanis nagyon keményedik a pocakom, szedem a magnéziumot, de semmi...... Szóval most feküdnöm kellene és pihizni!!!
Ez sem annyira megy most, mert készítjük a babaszobát, ami annyit jelent, hogy 1 szoba darabokban van és most a szigetelésnél tartunk, majd tapétázás, parketta stb.... Berendezés még semmi.

Szóval velem ennyi...
Bocsi, hogy nem tudok mindenkihez szólni külön!!!!!

üdv

Kép
milky

sziasztok :)
ez a megfázásos vírus engem is legyűrt... tegnap orrfolyással torokfájással kezdődött, ma éjszaka meg arra ébredtem hogy iszonyatosan fáj a bal fülem.. nem volt fülgyulladásom 3 éves korom óta.. de nagyon rossz emlékeim vannak róla :? (mindháromszor fel kellett szúrni :shock: ) úgyhogy ma egyenes út dokihoz de csakis uhu után :D először az élvezet :twisted:
szorítsatok...!! :wink:

KépKép
KépKép
adryn

jobbulást adryn és majd azért mesélj az uhudról! :)

Kép

Kép
gabka77

Szia milky! Tényleg jól eltűntél!!! :cry:
Sajnálom a keményedést (honnan tudtad, hogy ez nem természetes? Mert szerintem nekem is szokott, de nem tudom, hogy mikortól kell figyelni?), és mindenképpen írd meg, hogy mi volt az új dokinál!!!

Masut, köszi, hogy leírtad a szt. Imrés dolgot! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok Lányok,

ma reggel én is találkoztam a szt. imrés szülésznővel, kedves volt. :-)
Lehet még találkozom Nyulasi Jolánnal is, és utána döntök.

Adry gyógyulj meg és milky te is!!! Fogom a csipiszt.

Huh, gabka ez tök jó, mert az én időpontom (persze ki tudja) márc. 19) és lehet még össze is futunk! :-)

Szép napot!
anna**

Sziasztok!

Újra itt vok.
Adryn: várjuk a beszámolót 8) ezek szerint ennyire nem bíznak a magyar eredményekben? :?: ez nem túl bíztató :shock:
Jobbulást a betegeknek! Én egyenlőre még kitartok, csak a savasodás kelt fel, ég, mar a torkom, nem jó arra kelni

Én 3-án meg cukros lötyit inni reggel7-re és utána két órára újra szuri, kellemes leszott eltölteni azt 2 órát. aztán du-án vissza az eredményekért a dokimhoz.

miky: a magneB6 extrát próbáltad?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

anna, Te kivel találkoztál, hogy hivják?
kíváncsi vagyok mi lesz a véleményed Jolánról. olvastam róla hideget-meleget, de nem találkoztam vele, csak kíváncsi vagyok Te milyennek látod majd.
mondtak Neked árat?

neked van dokid? ki ő?

majd jót bulizunk bent :)

Kép

Kép
gabka77

Gabka ment privi.
anna**

köszi csajok a jobbuláskívánságokat!
de sajna nem nagyon hatnak... :( Fanni felkel, és indulok a fül-orr-gégészetre, mert most már úgy érzem, kezd az arcüregemre mennia cucc, mikor lehajolok, nagyon fáj az egész arcom, fejem...
asszem ennyit a gyógyteás-mézes-c vitaminos kezelésről... ide valami keményebb kell...2 hete nem múlik, sőt egyre rosszabb. már harmadik éjszaka nem alszom, mert nem kapok levegőt.

Adryn, Milky nektek is jobbulást!
Adryn
uh-ra kiváncsi vagyok!

basszus és holnap lesz a 15 éves érettségi találkozóm... azt hittem, addigra meggyógyulok, és felhőtlenül szórakozhatok kicsit... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

sziasztok :D:D:D
kaptunk félórás dvd-t a vizsgálatról, kétoldalas leírást a bébiről, 3 fekete-fehér képet és egy színeset kinyomtatva, és 23-at egy másik dvd-n:D tök rendes volt a csaj... de a kis drágám nagyon dugdossa az arcocskáját.. mindent megmutat, de az arca az magánügy úgy gondolja :D azért elég makacsak voltunk úgyhogy nagy nehezen sikerált egy profil :D azt mondta a dokinő hogy nagyon nagyon aktív bébi :D és teljes bizonysággal kistökös :D:D:D Kép bébi 4D Kép a kis tökös Kép kezek-lábak

KépKép
KépKép
adryn

Adryn
jaj, de édes!!! nagyon jól látszódik mindene! 8) (nekem most apájára hasonlít az arca... :lol: )

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: