A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

én január 2-án születtem, amikor mindenki másnapos, soha senki nem tudja megjegyezni a szülinapomat... :roll: élükön a férjemmel, aki rendre azt hiszi, hogy 3-án van... immáron 8. éve...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na ez szép lapteteje... gyorsan írjátok tele ezt az oldalt, légyszi! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

zazzy, még most sem értem, hogy lett 122-ből 58? (vagy 158 akart lenni?)

Mi megint összevesztünk, én fel is pofoztam (ő csak majdnem), és most beült a kocsiba és elment... Így is lehet babát "várni"... :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
sajnálom, hogy ilyen feszültek vagytok... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nemlajos, ez nagyon nem jó.
min sikerült ennyire elszállnod?
volt már ilyen??

mi időközben meggondoltuk magunkat kicsit névügyileg :)

Lilianna lett a nyerő, ez most már nagyon bejön szerintem maradni fog :)

Gratula tessza :)
Még a végén lesz mindenkinek ellenkező nemü párja :) (mármint a gyerekeknek :) )

hú nem is tudom mit akartam még írtni. terhességi szitaagyban szenvedek :)

jó éj szép álmokat.
nemlajosnak gyors békülést!!!!!

Kép

Kép
gabka77

megvolt. Én nem bírok haragot tartani.
Semmi nem lett jobb, de most pár napig legalább nem veszekszünk megint... :roll:
Min szálltam el? Ó, a mi első veszekedésünk, amire a szomszéd is átjött a koleszban késekkel, hogy intézzük már el gyorsan, a párhuzamos idősíkokon tört ki... :roll:
Ez is ilyen fontos volt, én a zip-ből könyvtárat akartam csináltatni, ő meg kicsomagolta a sokat, és összekeveredett, én reklamáltam, ő ősi munkavállalóként aposztrofált, stb, stb 8)
Kicsit olaszosan élünk... :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="csibb"]
írta:
csibbén már kezdem kényelmetlenül érezni a hasamat... már most... mi lesz később??? már nem bírok sokat enni, mert rosszul vagyok utána...

Na én pont ugyanígy vagyok vele, alig bírok enni, ebédnél csak leves vagy csak főétel ... de mostanában inkább leveses vagyok.

Tessza: Nagy gratula a kistököshöz!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Nemlajos: Mindig ilyen sokat veszekedtek vagy csak így a terhesség alatt sokasodott meg?? Egyébként nekem nagyon tetszenek azok a képek amiket felraktál, tényleg teljesen másképp nézel ki mint az avatar fotódon!!! :D:D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Nemlajos, talán te írtad egyszer, hogy milyen sok "arcod" volt az elmúlt évek alatt - no ezen fotók alapján elhiszem :) És tényleg csinos vagy az augusztusi verziódban! Biztos zavar, hogy hirtelen szedtél fel plusz kilókat, de a babóca megszületése után sok le tud ebből menni. Pláne, ha elkezdesz majd szaladgálni a gyerek után, és persze az emelgetés is slankít :) Én pl. a szopi befejeztével nekiálltam egy 90 napos diétának, amit majdnem végig bírtam :) , és kb 8 kiló lement vele. Pedig nem vagyok egy diétázós alkat...
Veszekedést sajnálom, bár az apropón mosolyogtam... (remélem, nem sértő)

Tessza, gratulálok a kisfiúhoz! Ezek szerint nektek is titkos vágyatok teljesült? Itt eddig mindenkihez olyan nemű baba érkezik, akire lelke mélyén vágyott, vagy nem jól emlékszem?

Gabka, gratula az új névhez... Liliána is nagyon jó választás, szép dallamos. És ismerek egyet, nagyon jófej csajszi :) (sajnos nem emlékszem: melyik nevet váltotta fel a Liliána?)

Én ma nagyon fáradt vagyok, 3/4 8-kor értem haza, és párom is teljesen elfáradt Samuval, bár ahogy láttam, ez kölcsönös volt :)
Kiscsávó ma jó hamar kidőlt...
Szerintem én is megyek dőlni.
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

(én lányt szerettem volna... de azért megtartjuk a fiút is! :wink: )

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

[quote="anna**"]K írta:anna**öszi, mamacsibe, fel is hívtam a szülőszobát, és készségesen megadták Újvári Bori és Nyulasi Jolán telefonszámát is, Borival csüt reggel találkozom, hogy megismerjük egymást.

Hűha, akkor nekem is lassan lépnem kell... a dokimmal úgy beszéltük meg, hogy dec. közepéig választok szülésznőt. Még ott sem tartok, hogy telefonszámaim lennének...
Anna! Megosztod majd a tapasztalataidat? Ugyanott szülünk...
Esetleg elkérhetem én is a telefpnszámokat? Neked hol adták meg?

Masut
masut

Hú zajlik az élet :o :, nem is tudtam visszaolvasni...,Tessza, gratula a kisfiúhoz! Rszg, örülök, hogy megkerültél :wink: , megnéztem a videót az iwiw-en, szép!! Nemlajos, szerintem is szép voltál 8 éve, meg Augusztusban is, Novemberi fotót nem tettél fel :)

Csibb, nagyon kis huncut Fanni, látszik, hogy valami jóságon töri a fejét :)

Jó éjt mindenkinek, én ma elfáradtam, pedig gyorsan eltelt a nap
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2008.11.03 23:01-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

csibb :)
akkor nem jól emlékeztem
erpé

Ja még Zazzy-nek akartam írni, hogy én is ahogy rettegtem, valamelyik nap is még elöntött a pánik, egyre inkább, azt mondom, hogy kevésbé félek, mint azelőtt, természetesebben állok hozzá,
persze ha oda kerül majd a sor :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Köszi lányok az együttérző szavakat. Nem mondom, hogy azelőtt nem veszekedtünk, de mostanában azért egyre többet (a kapcsolatunk felmelegített, két éve tart újra, három és fél év után szakítottunk egyszer - ez a mostani korszak megdöbbentően hasonlít arra -, aztán két és fél év múlva újra összejöttünk. Nálam ez egy szilárd döntés volt, megégettem magam a szünet alatt, és én már akkor mondtam, hogy vagy ez, vagy az, de több pasi már nem kell. Ő meg türelmesen megvárt... :roll:

erpé, igen, én írtam a sok arcomat :roll: Hát, egy ideje most már egyforma, de hát pasit se váltok, nem kell arcot se :lol: :lol: :lol:

Most meg indulok jelelni, aztán délután jelentkezem!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tessza: NAGY NAGY GRATULA :!: :!: :!:

Nemlajos: azé ez elég dva, ha én felpofoznám a férjem, sztem minimum 1 hétig nem szólna hozzám, mondjuk nem is merném... nem lehet visszaélni a helyzetünkkel, szerintem :oops:

erpé: én is fiúra számítottam, és azt is éreztem. (lány lett) Hát jól benéztem, de nagyon boldog vok!

Csibb: cserélünk :wink: :?:

bea: néha én is bepánikolok, de most már nincs visszaút és mindig arra gondolok, h hány milliárdan végig csinálták már a szülést :P akkor nekem mérne menne? :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos, jól értem, hogy gyorsan ki is békültetek? az mondjuk nagyon jó.
én is mosolyogtam egy kicsit a veszekedés tárgyán :)

erpé, nem Liliána, hanem Lilianna lesz :)
a Lillát válototta a név. így mégis csak Anna lesz a csöppem és mégsem :)

Kép

Kép
gabka77

papilon, én sem pofoztam fel azt, aki ... hogy is írta nemlajos ... "ősi munkavállalóként aposztrofált", csak épp 5. éve nem vagyok vele/velük beszélőviszonyban :)
(ez konkrétan apám volt és anyám, aki nem ellenkezett)

Kép

Kép
gabka77

Erpé!
Mi kisfiút szerettünk volna, de mostmár a kislánynak is nagyon örülünk! :D

Gabka!
Én egy darabig így hezitáltam az Adriannával. Szerintem az is nagyon szép, és lehet Adri, Ria, Anna, tökjó!

Csibb!
Apukám is jan. 2-án született! :D

Kép
Kép
zazzy

Jó reggelt lányok!

Gyors bekukk, utána megyek, mert rengeteg mára a munka az irodában.

Tessza gratula kisfiúhoz! :-)

Kukli, igen Borit sokan dícsérik, de azt hiszem igazából mindenki rendben van ott.
Bori elvállalt, de szeretném, ha előtte megismernénk egymást, igy csüt reggel bemegyek a kórházba egy beszélgetésre, ha lesz lehetőség, szülőszobák megnézése stbstb, aztán majd kiderül, hogyan hatunk egymásra.

Masut, én az orvosom kérdeztem kit ajánl, azt mondta ez az esemény rólam szól, nem róla meg a kollégáiról, és ha minden okés végig a szülésznő lesz velem, tehát én kérdezősködjek, és válasszak az elvárásaimnak megfelelőt, ne pedig az legyen mérvadó, hogy ő kivel van jóban. Aztán itt a babaneten + nlcafe-n nézegettem a hozzászólásokat, a babneten van "szent imre szülészet" "szent imre szülésnők" stb topic, onnan loptam az ötleteket. A következő neveket írtam fel Borin kívül:

Vastagné Nagy Éva, Kecskeméti Vera, Nyulasi Jolán. Felhívtam a 06 1 464 8600 számot ott kértem a szülészetet, és elkértem a fenti szülésznők mobilszámát.
Sok embertől hallottam, hogy érdemes a szt. imrében szülésznőt választani, mert populáris kórház, és ha esetleg jön egy front beindulnak a szülések, az ügyeletesnek nem lesz az emberre annyi ideje, és azt hiszem (ezt egy előkészítő tanfolyamon hallottam a szt. imrében), hogy a választott szülésznő - ha nem tévedek - a 30. héttől a rendelkezésedre áll, ha kérdéseid, panaszaid vannak.

puszik!

Szép napot!

A + babó (20 + 5)
anna**

na csajok, asszem most érett meg bennem az elhatározás, hogy elpártoljak a sote-I-től.
megnéztem a szt. imrét, és nagyon tetszik.

az ottani dokokhoz hogyan lehet közelebb kerülni?
és kit ajánlotok.
előre is elnézést az elsőszülőktől, de ha lehet a már szültem x-nél infók érdekelnének :)

Kép

Kép
gabka77

de persze minden tanács érdekel, minden dokinév is :)

Kép

Kép
gabka77

Helló!
Tessza hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!! Szuper, hogy megmutizta magát kis halacska! :)
Hú íNemlajos, én annyira konfliktuskerülő vagyok, az olaszos életből a lasange, meg a gniocci jön be szinte csak. Na meg néha egy kis pizza. :):):)
Gabka megy privi kh-ról. Nevet pedig átírtam. :)
Anna nagy élmény lesz bizti "bekerülni" egy szülőszobába, emlékszem. Én jővő héten ugrok be Irénkéhez. :) Amúgy amikor szültem 3-an voltunk csak, az ügyeletes mégsem foglakozott velünk sokat. Sztem mindenképp érdemes fronttól független választani.
Papillon bizti álomszép szülésed lesz. Ne aggódj! :wink: Jut eszebe Szt. Imrések tudjátok, hogy nincs igazán fájdalomcsillapítás, csak 2-3 dokinál (ők adnak csak eda-t) a kb. 50-ből? Járjatok utána sztem. Mondjuk nekem nem is kellett, de jobb felkészülni.
Csibb a férjed tipikus pasi! :lol: :lol: :lol: Amúgy múltkor a Normafán a másik oldalon mentünk, és az is klasz volt. Igaz ott csak egy kis út van. De Boti egy kis terepjáró, így élvezte nagyon.
Adryn 2 nap, és apával leskelődhettek!!!!!!!!!!!!!
Tencsi nagyon kíváncsi leszek ikreknél hogy van a féltékenység. Mert sztem vagy nem lesz, vagy jól összefognak. Mit gondolsz? Amúgy én is egészséges dolgonak tartom.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bizony Kukli... megy majd a leselkedés 30 percen keresztül itt ennyi van az árban..:D nagyon várom már!!!

KépKép
KépKép
adryn

Alakul a tábla, jönnek a számok. :):):)
Adryn enm tom nyugtat e, de végülis kb. 2x annyiba kerül, viszont 3x annyi idő. :wink: Hátha javít a nézeten. :lol: remélem produkálja magát majd Nico nektek? Egyébként jól vagy?
Jah én is túljutottam a dolgok első felén...... már tegnap...
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Helló Lányok!

Kicsit eltűntem, csak olvasgattalak titeket, írni most nem volt kedvem :oops:
Aki volt uh-n és kiderült a babó neme annak gratula!!!
Én is nagynehezen kiderítettem mennyibe kerül itt nálunk a 4d, úgyhogy úgy döntöttem hogy bejelentkezem, csak még a párommal meg kellene beszélni :roll:
Tencsi remélem minden ok lesz a méhszájjal, én is mindig emiatt aggódom. Én jövő héten megyek doki magánrendelésre és hát ilyentájt kezdett el egy kicsit nyílni a méhszájam Pannával és Bulcsúval úgyhogy majd meglátjuk :roll:
Nemlajos ez az olaszos temperamentum nem semmi :lol: De hát gondolom ezt is szereti benned a párod :wink:

Képzeljétek a tegnapi délutánunk milyen volt. Elmentünk egy játszóházba ahol Panna a végén behisztizett :( utána elmentünk vásárolni ahol a Panna felborította a bevásárlókocsit amiben a Bulcsú csücsült :shock: képzelhetitek úgy megijedtünk. Hozzá kell tennem ilyet már csinált csak Bulcsú nélkül azt hittem abból tanult, de úgy tűnik nem :( Utána megyünk ki a fotocellás ajtón ahol Panna fennakadt, nekiment és mivel túl közel állt nem nyílt ki az ajtó. Persze annyira megijedt csak sírt, és nem értette mit magyarázunk hogy lépjen hátrébb, aztán a pénztáros szaladt oda segíteni. Na ezek után alig vártuk hogy hazaérjünk.
Remélem a mai nap jobban alakul :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kukli: egyébként jól vagyunk, csak úgy néz ki elkaptam valami hülye fertőzést.. aszongyák terhesség alatt könnyebb ilyen finomságokat beszerezni.. de nem mintha ez megnyugtatna.... :? főleg hogy ilyenkor többször vagyunk kitéve a közös wc-k ártalmainak.. a drágáink hólyagon való csücsülése miatt... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Boti 2,5 órája alszik. Annyira uncsi már ilyenkor.
Adryn sajnos így van. Nekem az eleján voltak problémáim. Talán iylenkor már nem annyira gáz a kezelése, de a dokiddal vhogy beszélni kéne. Te ezt meg tudod oldani?
Jaj Vica! Szegény Panna! Micsoda napja lehetett. Nem kevésbé Bulcsú elszenvedő félnek, és neked. El sem tudom ezt képzelni. Nagyon megijdetem volna a bevásárlókocsisnál. Micsoda kis bivaly csajod van.
Hát nekem a méhszáj még eszembe sem jutott. Remélem ráérek vele. Tencsivel is bizti minden rendben. :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

sziasztok!

Csibb, sajnálom, hogy így elnézik a szülinapodat :(
Nemlajos, hűűűű- hát a te férjed se lennék :lol:
tényleg olaszosak vagytok :)

Adryn, ha sokat kell közös wc-re menned, nézz szét rossmannban-dm-ben, lehet kapni készen wc-re tehető papírülőkét (vékony wc-papírból). ez a cucc a kórházban is jól jön majd!

Kuklika, én tudom, és ez nekem jó is, nem is kaphatok már edát (előző császár miatt, na persze van olyan, aki ad az ajánlás ellenére is). :)
aki még ott szeretne szülni: a dokikat még sokkal korábban "elkapkodják", mint a szülésznőket. én ezért sem ajánlom az enyémet, 8 hetes voltam mikor felhívtam, 12 hetesen találkoztunk először (előtte máshová jártam), és mondta, még épphogy "befértem" hozzá.
persze nem kell feladni, lehet még olyan aki szabad, de szerintem minél előbb meg kell keresni, ha ragaszkodtok választotthoz.
én most nem választanék, ha nem szeretnék rendes úton szülni, így kénytelen vagyok, mert van olyan aki már vinne is a műtőbe mikor bemegyek...

Kép
Kép
mamacsibe

ja igen, Kuklika, az én szülinapom 80.04.22
:)

Kép
Kép
mamacsibe

kukli az én manóm is már 3 órája alszik :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kukli: itt probálok dokihoz menni.. de a bejelentkezés sem egyszerű.. nem akarok várni 18-ig.. akkor megyek haza.. addigra megesz a vírus...

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Mindenkinek szép napot . Találtam egy olyan bababoltot, ahol minden megvan, kelengyétől a kiságyig, kocsiig, ( ami tényleg jó minőségű, nagy kerék, lengéscsillapító, minden tartozékkal, 59000.-), szóval kelengyével, kisággyal, kocsival, olyan 100 körül mindent beszerezhetnék egy helyen, már csak azon kell gondolkodni miből :) upsz :oops:
Hát ezidáig vettem egy pár ruhát, tegnap cumisüveget ( aranyos és jó minőségű):D, meg egy szoptatós melltartót :oops: , addigra csak meglesz minden. Vettünk passzrészt is a kismama nadrághoz, ha kész, fölteszem.

Bea, Maja

Kép
bea1978

rszg megnéztem az iwiw-en a videót, nagyon jó!!! jól megríkattál, veszélyes ilyen zenéket hallgatni terhesség alatt, főleg ha még ilyen videó is megy alatta :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Adry, Anyukád nem tud postázni, kúpot vagy gyógyszert, bélelt boríték stb.; bár nem akarok okoskodni :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

újra bekukk, leadtam egy nagy munkát. Most egy perc pihi....

Kukli, igen hallottam és az előadáskon is tapasztaltam, hogy a szt. imrések alternatív kedvelők, és említették is, hogy alaposan meg kell gondolni az epidurálist, ha úgy gondoljuk akarjuk, mindenképp foglalni kell aneszteziológust, mert csak a császárhoz jár automatikusan érzéstelenítés.

Nem tudom, mit gondoljak, biztosan van előnye és hátránya is, és mindegyik esetben személyfüggő. Pont a novemberi kismama magazinban, olvastam egy szüléstörténetet, ahol egy anyuka kifejezetten pozitívan nyilatkozik arról, hogy klasszikus szülésben volt része (beöntés, borotválás, epidurális, könyökkel kinyomás stbstb), és nem szenvedtették alternatív vajúdással hosszú órákig.

Mivel nálunk ez első babó, csak azt tehetem, hogy minél több véleményt meghallgatok, igazából nem tudom mi vár rám, és hát igazából a fájdalomküszöbömmel sem vagyok tisztában. Szóval azt gondolom, mindennek meg kell adni a lehetőséget aztán kiderül, pont mi esetünkben volt a jó.

meglátjuk....

adry jobbulást!

:-)
anna**

Sziasztok,

Régen írtam és olvasni sem nagyon volt időm... Túl sok volt a dolgom, no meg a gondom....

anna**
Második gyerekemet szültem Nyulas Jolánnál. Nagyon profi, nagyon ott van és nagyon tudja a dolgát. Gátvédelemmel szültem és higyjétek el nagyon nem mindegy, hogy vágják a gátat vagy nem vágják. Egyrészt rengeteg vért lehet veszteni, másrész a gátseb, azért legalább 1-2 hétig kellemetlen... Legalábbis nekem első gyereknél az volt.
A szülésznő választásnál még arra figyeljetek, hogy olyat válasszatok, akivel a dokitok is szeret együtt dolgozni. Másféle munkastílusok nehezen össze egyeztethetőek és te iszod meg a levét...

Tegnap voltam terheléses cukron és sajnos pozitív lett... Mostanában gyakran nyakaltam a cukros üdítőket, meg ettem édességet, hát most ennek vége... Diétázhatok a szülésig... :(

Katka

katka22

Sajnálom katka a diétát :( egy előnye van: nem fogsz hízni :D Nekem is abba kellene hagynom az édesség zabálást, de mostanában annyira kívánom :(

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!
Köszi a véleményezéseket, alapjában én is konfliktuskerülő vagyok, de ha bomba van a közelben, muszáj felrobbantanom (a tűzszerészek is ezt csinálják :lol: ), nem bírom nézegetni magam mellett.
A párom hozza ki belőlem egyébként az állatot, olyan, mintha kicsit autista lenne, egyáltalán nem ért néha dolgokat (nem úgy, ahogy Te most gondolod :roll: ), és úgy be tud dühödni, hogy szétver mindent (szó szerint).
Az anyukája mesélte, hogy kiskorában pl megharapta a játékokat dühében, ha valami nem sikerült :shock: :lol:
Na mindegy, szóval nem egyszerű egyikőnk sem, de ha már így alakult, ez a pár tíz év csak elszalad valahogy :P

A Szt. Imre azért durva, hogy ilyen határozottak alternatív irányban... azért gondolom csak lehet szó fájdalomcsillapításról, ha kéred, nem? Mert van jogod hozzá.

Nekem egészen biztos, hogy a köldököm kifordul hamarosan, már most teljesen felfelé halad az alagút (most kellen piercinget betetetni, könnyű megfogni azt a kis peremet :roll: ), elég kellemetlen érzés, vagy inkább tudat... már belenyúlni sem egyszerű.
Valamit még akartam, de kiment a fejemből... :?
Mint ahogy az is, hogy tegnap kellett volna felhívni a dokinőt az afp-eredményemért, úgyhogy azt még mindig nem tudom :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

katka, sajnálom a diétát, de tényleg könnyebb lesz a súlyodnál maradni!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon :lol: :lol: :lol:

én holnap megyek erre a fránya terheléses cukorra... :x hűűű, de nincs kedvem hozzá...

Katka
diéta :? de tényleg nézd a jó oldalát! :wink:

ma a vadasparkba akartunk menni, de olyan csúnya köd volt egész de., hogy nem mentünk... most sütött csak ki a nap nálunk. kár érte...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

katka: viszont ragaszkodni sem szabad gátvédelemhez, súlyos sérvet okozhat, amivel aztán nem 1-2 hétig kinlódsz, hanem életed végig. Anyumnál ez tötént :( mindennap megszenved vele, műtét után kiújult...

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

kicsit nagyobbat ebédeltem, de már 2 és fél órája, és annyira nyom a bordámnál... és vicces, mert ugyanúgy nyom, mint Fannival nyomott. sajnos ez már a végéig így lesz nekem ezek szerint... nekem ez is lehetne a diétám... csak az a baj, hogy mindig megeszem Fanni maradékát... nincs szívem kidobni...

képzeljétek, most megint mintha visszaestem volna... :shock: :shock:
éjszaka nem kaptam levegőt, ma meg csomószor fújom az orrom... nagyon kezd elegem lenni ebből a betegségből.. hát mit szedjek még be, hogy elmúljon???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

én edával szültem, és hát az az igazság, hogy nagyon szeretnék másodszor is azzal szülni! :oops: annyira jó élmény volt nekem, hogy nem a fájdalom volt a főszereplő, hanem én és a kislányom! és nem is tartok a szüléstől egyáltalán. pedig azért éreztem én is fájdalmat, mert nem tünteti el a fájdalom 100%-át.
jó, hogy írjátok, mert dokit váltottam, és még nem is kérdeztem erre rá! meg a szülésznőre sem...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

jajj, én még egyáltalán nem beszéltem dokival az érzéstelelítésről. De, ha nem bírom, csak belém döfnek vmit, nem? :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Még én sem beszéltem (erről sem).
Pedig ideje lenne, mert ha most derülne ki, hogy összeegyeztethetetlen elképzeléseink vannak, az azért gáz :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hátja:-D én attól féleg,h nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, de lehet, h azért abban a szituban más lesz, nem? :roll:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Szerintem jó, ha előre átgondolod, hogy mit és hogy szeretnél és ezt megbeszéled az orvossal. Aztán úgyis az élet hozza a maga forgatókönyvét...., ami teljesen már is lehet.

Én mindkét gyerekemet fájdalomcsillapítás nélkül szültem. A nagyobbiknál 3 óra tömény fájdalom után császárért könyörögtem, aztán jött a dokim, megnyugtatott és simán vettem a hátrelevő 6 órát. :)
Szóval ezt agyban kell bírni. És akkor ha Neked fontos, hogy ne érzéstelenítsenek.
Sok barátnőm szült EDA-val nevetve és nekik ez volt a jó.
De azért az EDÁval nem olyan rózsás a másnap és ugye vannak félrecsúszott Edák is, amikor évekik hasogat a hát stb és a fájdalom sem csökken....
Mindkettőre vannak érvek és ellenérvek. Azt válaszd, ami Neked és Nektek a legjobb.

Akik még nem szültek.... Hogy milyen a szülés? Szerintem a legcsodálatosabb dolog az életben, mivel életet adsz, de valóban nagyon tud fájni.... A Te történedetben nekem fenn van a második lányom születése... Szülés párkapcsolati válságban címmel... Esetleg olvasd el... :oops:

Katka

katka22

Mi az a Te történeted? Hol található? Adsz linket?

Én pl a terhességemig nem is tudtam, hogy a nők ma már érzéstelenítés nélkül szülnek (ha bírják), annyira természetesnek vettem az epidurált (az az eda?).
Szóval nem tudom fejben lejátszani, mert még elképzelésem sincs az egészről.
Azt tudom, hogy fájdalmas sokszor, ha wc-zni kell, és van, hogy olyankor sírok a wc-n, és nem merek nyomni, mert tudom, hogy szakad, tép, csíp, és borzalmas érzés, holott tudom, hogy túl kell rajta esni. Én attól félek, hogy a babánál is előjön ez a görcs...
Persze azért a szülés végtermékében sokkal több örömöm lesz :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka

katka22