A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ancsurti,

isten ments hogy meg akartalak bántani, nem azt mondtam, hogy szar, hanem szó szerint azt ami benne van. Ne haragudj nem voltam elég alapos, és nem olvastam el részletesen, hogy melyiket ajánlod. Én nem láttam hogy nem a kivonatról szólsz és mivel a boltos se kérdezte meg milyen formátumban, nem feltételeztem, hogy van más milyen is. azt láttam, hogy komoly alkohol tartalma van. erre reagáltam (ezek szerint rosszul fejeztem ki magam).

Nem gondolom, hogy te rosszat akartál volna..stb.
Nem akartalak megbántani. Ezek szerint szimplán félreértettelek.

a bio ra nem akarok kitérni mert ki így gondolja ki nem, s nem hiszem hogy bárki is vitatkozni akar erről, vagyis én nem.

Bocsánat.

KépKép

KépKép
ronmay

Manócskát most tettem le aludni, így most van egy kis időm írni a kismama tornáról. Ugyanis szépen elkocogtam délelőtt. 8)

Nem én lettem volna, ha nem későn indulok el, így persze rohantam. :oops: :roll: :? Murphy törvénye szerint elém is álltak a mozgólépcsőn (miért nem tud mindenki jobbra állni??? :evil: ), ezért pont lekéstem a metrót. 2 perc múlva jött a következő, csak hát ez ilyenkor óráknak tűnik. Ráadásul hülye voltam ( :oops: :evil: ), mert a másik végén szálltam fel, mint ahol jó lett volna, emiatt meg a villamost késtem le. :evil: :evil: :evil:
(Ha a szívemre teszem a kezem, akkor bevallom, hogy tulajdonképpen nem voltak hülyébbek és bénábbak az emberek, mint máskor, csak én voltam késésben. Nem ők tartottak fel engem, hanem én magamat. :oops: :oops: :oops: :oops: )
Lóhalálában pont beestem végül a tornára és marhára reméltem, hogy nem szúrnak le miatta. (Mert első alkalommal azért elkérnek egy-két adatot és azzal is megy az idő) Mákom volt, mert még utánam is jöttek... :roll:
A lényeg, hogy elkezdünk tornázni és egyszercsak megszólal a gyógytornásznő, hogy van-e vérem. :shock: Én nézek, mint a hülye, nem értettem mit akar. Aztán kisült, hogy nagyon sápadtnak talált. (Lecsekkoltam a tükörben: szerintem nem ríttam ki a társaságból :roll: ) Mondtam neki, hogy igen, állandóan alacsony a vérnyomásom. Azt mondta, hogy igyak sokat. Mondom, az nem megy, eddig max. 3 liter volt a csúcs, de az is nagy nehezen. Azt mondja erre, hogy az kevés. Annyi alapesetben kell, ilyenkor napi 5 liter. :shock: :shock: :shock: :shock: Azt mondta, ha nem iszom eleget, akkor nem lesz magasabb a vérnyomás, így nem jut annyi vér (és ezáltal vörösvértest és oxigén) a babának.
Be kell valljam, hogy ezt nem tudtam. :roll: :oops: (Mármint, hogy ilyen szoros összefüggés van a folyadékbevitel és a vérnyomás között)
A naponta 1-1,5 litert veszek magamhoz, cakkundpakk. :oops: :oops: :oops: Napi 3 litert is csak úgy tudtam, hogy beállítottam az órát, hogy csörögjön, mikor kell innom, annyira nem kívánom a folyadékot. :? (Ráadásul, enni sem eszem sokat. Ha végiggondolom a dolgokat: ha maradok ennyi kajánál, de kétszer ennyit iszom legalább naponta, akkor többet is fogok pisilni. Ami azt jelenti, hogy a tápanyagok hamarabb ürülnek ki a szervezetemből, nem tud annyi felszívódni. Nem? :roll: És így a vitaminok is kevésbé hasznosulnak. Szerintetek...? :?: )
Ahhoz képest, hogy múltkor milyen rosszul esett 3 emeletet gyalogolni, jobban bírtam a tornát, mint amire számítottam. Igazi kismamatorna jellege volt: egyáltalán nem voltak nehezek, de a végén azért jól esett abbahagyni. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Manócskával még jártam dolgozni és most érzem, hogy ez mennyit számított kondi szempontjából. Most -pláne, hogy ennyire vacak idő volt mostanában- hetente 1-2 alkalommal megyek csak ki az utcára. Úgyhogy részemről mindenkinek ajánlom a testmozgást, de aki otthon van, annak meg pláne! :wink:

Kép
Kép
200907?

boo! :)
Főmenüben: Szülészetek, kórházak :arrow: SOTE I. Klinika. A 85. oldaltól ha elolvasod, akkor mindent tudni fogsz (nyugi, csak 5 oldal!) :wink:

Kép
Kép
200907?

Ronmay :wink: !
Okes,semmi baj nincsen,nem magam miatt kertem ki...csak tudom hogy nem ez az egy fajtaja letezik,mert 3 masikkal talalkoztam eddig.En sem vagyok am tiszta bio,es tudom hogy mindenfelet arulnak ilyen jelzovel...csak segiteni akartam azoknak,akik nem akarnak szintetikus edesitoszert hasznalni.Ja en sajnos a barnacukor minden fajtajatol kivagyok...sajnos.Nagyon rossznak itelem az izet.Probaltam mar gyumolcs cukrot is,es neha mezezek,de nagyon csipi a torkomat.Hala istennek nem is nagyon edesitek mostanaban....
Szep napot,es tenyleg nincs baj :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

200907?
Vegig rotyogtem az irasodat!(itt olyan szepen libasorban allnak a mozgolepcson jobb oldalon az emberek :shock: es a buszmegalloban is sorba allnak :shock: )
Azert azt olvastam,hogy varandosan nem lehet annyira sok folyadekot inni a vizviszatartas miatt,es persze a rengeteg pisiles miatt...de ahany iras...En mondjuk iszom rendesen,eroltetes nelkul a 2 lityo megvan siman,lehet tobb is...ennyirol olvastam.Csak ha meregtelenitek,illetve fogyozom,akkor iszom tobbet.
Egeszsegedre valjek a torna :wink: !Azt hiszem ma is lenyomok egyet,annyira jol esett tegnap.Ja es toltok le jogat is,mert mozoghatnekom van.
Azert egyel sok spenotot,soskat,az is segithet a verrel kapcsolatban.De napi 1 csesze csalan tea is sok vasat tartalmaz,es ilyen mennyisegben meg nem vizhajto hatasu...

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)
A spenótot szeretem, de a sóskát nem. Egyelőre a vasra sem hajtanék rá, mert így is egy héten 1x találkozom csak a barna macival ( :oops: :? ), nem hiányzik, hogy még jobban megfogjon. Majd, ha úgy ítéli a doki a vérképem alapján, akkor szedek.
Azért kösz! :wink:

Itthon ma esett az eső (én ilyet még nem láttam: olyan apró cseppek voltak, mintha épp csak szemerkélt volna, de ugyanakkor olyan sűrűn esett, hogy hihetetlen. Igazából nem is lehett érezni, hogy ázol, hanem egyszercsak észrevetted, hogy jéé, tiszta nyirok vagy... :o ). Ez alkalomból újra megállapítottam (és ez most nem a késésemből adódott!), hogy némelyik gyalogos egyednek külön jogosítványhoz kötném az esernyő használatát. :twisted: (És havonta kéne megújítania. Hihetetlen, hogy milyen fazonok vannak... :shock: :evil: )

Kép
Kép
200907?

conversano! :)
Időközben utána néztem a magnézium - kalcium párosnak. Köszönik, jól kijönnek egymással olyannyira, hogy a magnézium kifejezetten segíti a kalcium beépülését. :wink:

Kép
Kép
200907?

Jaj Krissy!
Meg kell zabálni ezt a drágát. De jó neked.
Barátnőmnek is Teddynek hívják a kutyiját, de ő egy skótjuci.

200907?
Uh-al szaporodtak: :lol: :lol: :lol:
Behalok tőled, olyanokat tudsz kitalálni, csak így tovább!
A férj nevére anyakönyvezés, amikor nem is az övé a gyerek pedig bár tényleg tök hülyeség, de tényleg úgy van, hogy ha házasságban fogant a baba, akkor automatikusan úgy tekintik, mintha a férjtől lenne. Szerencsére nem saját tapasztalat, de már hallottam ilyet, hogy hiába bizonygatták, hogy kié a gyerek, akkor is a (volt)férj nevére anyakönyvezték a bébit, aztán rohangálhattak átiratni.
Az 5liter azért sztem egy kicsit túlzásnak tűnik. Annyit ráérsz akkor, amikor a tejcsi miatt kell. Én sem vagyok nagy ivó, aztán van, hogy rámtör és nem bírom abbahagyni. De ha sokat iszok, akkor meg sokat pisilek és így is csomót ülök a wc-n.

Boo!
De ha jól értelmeztem, akkor a "tuti kisfiú"-t nem a doki mondta, hanem te gondolod?
Jó neked is, hogy láttad, nekünk még 2 hosszú hét :roll:

Ancsurti!
Itthon is van édesburi, csak arany-árban. Én csak akkor vettem, amikor a bébiknek külön főztem a pépet. De tényleg fini.

Édesítéshez: bár abszolút nem vagyok szakértő és nem is nagyon foglalkoztat a cukor mentes édesítés, de amikor egyszer 1 hónapig kandida diétát csináltam, akkor a kandida-banda a Glukonon nevű cuccot mondta, hogy az jó. Nagyjából uannyit kell belőle használni, mintha kr.cukrozna az ember és nincsen benne az a vmi ártalmas anyag, aminek nem tudom a nevét, de az édesítőkben szokott lenni.
Na ezt jól leírtma, de aki foglalkozik a témával, biztos lrti, hogy mit akartam kiszenvedni magamból.

Spenótnál több vas van a brokkoliban.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

200907?
Esernyő használat: tényleg gáz, ahhoz is kéne egy külön etikett tantárgy.
Amitől én hülyét kapok, amikor a hóban csámpáznak esernyővel (bocs, ha vkit érint).

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Kismamik ime az én mai 16 hetes pocakom egyet jobbról, egyet balról :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: a tükröt nem ér nézni :x Kép Kép

Kép
Kép
minimano74

Szonibaba:Eleg durva,hogy alapveto elemiszerek ennyire dragak otthon...ezt eszrevettem amiota itt vagyok.En is szeretnem majd babonak adni...itt az ara kb.annyi,mint a sima burgonyanak.Es hat mennyivel finomabb....Ja igen a brokkoli is tuti jo kaja,es a vastartalma is igen magas :wink:
Az aszpartamra gondolsz...ami rakkelto.

Egyebkent sokaig(3-4 ev)szorulasom volt,kb.3-4 naponta sikerult elmennem oda...Ezert is probalkozok sokfele nem megszokott,vagy mar feledesbe merult dolgot bevinni a taplalkozasomba,vagy kello keppen valtoztatni.Nekem bevalt,es azert van nalunk is paprikas krumpli,meg marha pori,csulkot sutottem a multkor,illetve ettem kocsonyat... :lol:
Most igy a 15.hetben sincsen szorulasom..kop-kop-kop...sot!Napi 2x is megyek.De eleg sok rostot viszek be emellett,es a viz ivasomra is ezert figyelek...ja es az alma :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Minimano:Csinos kismami pocid van mar :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Ronmay: a steviat anno nekem ajánlotta Ancsurti. Akkor utánnanéztem, és én cserepeset rendeltem egy katalógushoz (amúgy itt SugarBaby néven fut a növény), két hetente szüretelhető.

Kínai naptár: hát szerintem az AFP-s előrejelzés is ér ennyit. Magyarul, szerintem 0.

Kép
Kép]
hendegabi

Ancsurti,

igen, én se szeretem a szintetikus izéket, ezért is örültem meg mikor írtad, hogy van ilyen cucc..de akkor utána nézek, hogy itthon mit miben lehet kapni. Lehet az volt a gond, hogy a boltba épp zárásra estem be, szal nem biztos hogy szívesen foglalkoztak velem..

Neked is szép estét vagy napot vagy nem tom mi van ott most nálatok! :lol:

Képzeljétek, ma hallottam egy nagyon rossz hírt s teljesen le is döbbentem. Egy ismerősömtől hallottam hogy egy közös ismerősünk velem egy idős terhes, s kiderült egy hete hogy a baba állítólag nem egészséges. Így sity-suty elvetette. Teljesen lehidaltam. Kérdeztem nem ment másik orvoshoz? vagy hogy? a 12. heti UHn? válasz:"nem az orvos azt mondta, hogy beteg a baba. hittünk neki." teljesen kész vagyok ettől. hogy tudta csak így? értitek ezt? :evil:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

minimano:
jo nagy a pocakod,az enyém nincs ekkora.

Rakok én is fel képet.
krissy3

boo! :)
Ne is törődj vele! :wink: Ha ehető, akkor nem baj, hogyha nem lett szakács olimpiára való. Ha meg nem ehető, akkor meg pláne mindegy hogy néz ki...
Én sosem találom a lovat, mindig csak valamelyik oldalán kötök ki. :roll: :oops: Vagy olyat rittyentek, hogy még, vagy pedig olyat, mint aki még életében nem látott fakanalat... :roll: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

szonibaba! :)
Akkor is erősen küzdöttem, amikor a tej miatt kellett innom. Egyszerűen alig bírtam lenyelni az utolsó kortyokat, pedig egyszerre csak 1 bögre akármit ittam. Ha 2 decit egy huzatra megiszom, akkor már király vagyok. :?

Az édesburgonya az ugyanaz, mint a kiflikrumpli? :roll:

Kép
Kép
200907?

jimbone! :)
670 vagy 6700??? Ha az előbbi, akkor nem mondom, hogy nincs okod aggodalomra, mert az hazugság lenne (bocs :oops: ), de azért még ne pánikolj!!! Elsőként mihamarabb hívd fel a dokidat, aztán majd kiderül, hogy hogyan tovább. (Részemről arra tippelek, hogy elküld amniocentézisre. Az megmondja a frankót. De úgy is fogalmazhatnék, hogy AZ mondja meg a frankót! A 30000-es arány sem jelenti azt, hogy tuti minden rendben!)

Kép
Kép
200907?

:evil:

Most duzzogok!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

A Down-os babáknál a 15. hét körülre teszik az orrcsont kialakulását, de ez önmagában sajnos nem dönti el a dolgokat. :( Az 1,14-es és a 2 mm-es nyakiredő érték között viszont -szerintem- nagy a különbség. Könnyen adódhat a gép életkorából. :shock:
Az mindenképpen jó, hogy ennyire bízol a Hajdú Krisztinában. Csak így tovább, ezzel a hozzáállással! :wink:

Kép
Kép
200907?

tímea83! :)
Ne duzzogj! Írjál! :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo!

Csak, hogy később ne legyenek nagyobb problémák elmondom hogy van ez, mert az én férjem is ügyvéd.

"Amennyiben a házasság jogerős felbontása után még a gyermek születése előtt nem házasodsz meg a gyermek biológiai apjával, akkor apának a jelenlegi férjedet kell tekinteni. Ezt teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal nem lehet orvosolni, mert nem lehet elismerő nyilatkozatot tenni, ha van vélelmezett apa. Így ha a gyermek születése előtt nem házasodsz össze a biológiai apával, úgy akkor is egy apasági vélelem megdöntése iránti pert kell indítanod a jelenlegi férjed ellen, ha ő maga sem tagadja, hogy nem ő a gyermek apja. A per jogerős befejezése után tehet a biológiai apa elismerő nyilatkozatot. Ezzel szemben amennyiben a gyermek születése előtt összeházasodsz a biológiai apával, akkor sem az apasági vélelem megdöntése iránti perre, sem teljes hatályú elismerő nyilatkozatra nem lesz szükség."

No, ezt most a férjem írta, remélem érted... Olvasom tovább majd a többieket, csak megkérdeztem neked. :wink: Szóval ahogy én kivettem, ha kimondják a válást, akkor irány a házasságkötő terem a jelenlegi pároddal!! Ha nem akkor muszáj az apasági vélelem megdöntése iránti per. Különben a volt férjed lesz az apa.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
nincs időm visszaolvasni, főleg, hogy annyit írtatok... :D
Viszont az feltűnt (mivel legfelül van), hogy 4-es ikreket emlegettek! Ne fessétek a falra az :evil: -öt!!! :lol: :lol: :lol:
Szóval röviden: hétfőn voltam az új dokimnál, dr. Valent Sándornál. A II. sz. női klinikára fog befektetni, kb. a 20-24. héttől. Ez az állapotomtól függ (méhszáj,méhkeményedés,...) Persze ő is elmondta a kockázatokat, de nagyon pozitívan állt hozzánk. Mondta, a cél, minél tovább benn tartani őket. Ez azt jelenti, hogy ha a 24. hét előtt születnének, akkor az még vetélés, ha a 28. hét körül, akkor kb. 50-70% esély van a túlélésre, de ez persze nem jelent egészséget is. Jó lenne minél tovább, kb. a 32-34 hétig kihúzni. Sajnos vannak olyan spontán helyzetek, amikor ők se tudnak mit tenni, pl. ha túl magas lenne a vérnyomásom, ha elfolyik a magzatvíz, meg még egy csomó minden. De mi is pozitívan állunk hozzá, és bízom benne, hgoy minden rendben lesz. Már most feküdnöm kell itthon, ezért is jövök ennyire ritkán. Bár tegnap se sikerült pihenni, mert tegnap mentem vérvételre, Pestre. De úgy vették le a véremet, hogy utána majdnem összeestem, anyuék támogattak ki a kórházból, aztán egész nap nem tudtam kinyújtani a kezem, ma meg valamennyire sikerült, így észre is vettem, hogy totál be van dagadva és kékülve. Fasza! Lassan meg újra kell mennem, mert jön az afp. Most a toxot nézik meg. Itt Kméten mindig olyan szépen vettek vért, soha semmi bajom nem volt. Kivéve utoljára, mikor a 12. heti kombináltnál 4 fiolával vettek le, akkor egy kicsit megszédültem, de az semmi ehhez képest. Legközelebb beleszúrom a tűt a nőbe, ha újra így veszi le!
Amúgy 3 hetente kell mennem a dokihoz. De ahogy számoltam, akkor max. még kétszer, mert utána úgyis be kell már feküdnöm.
Na, most ennyi, röviden. Próbálok egy kicsit visszaolvasni, aztán megyek pihizni. Most nagyon fáj a fejem, az előbb mértem a vérnyomásom: 105/75 volt. Remélem, soha nem is lesz magas!

Kép
pagika

pagika! :D :D :D
De jó, hogy jelenetkeztél! :lol: Tök jó, hogy a SOTE-ra kerülsz. :D
Kár, hogy ilyen rosszul vették most a vért, de az, hogy legközelebb beleszúrod a tűt, az tetszikkkkkk! :oops: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Úgy értem, egészséges hozzáállás. :wink:
Isten ments a magas vérnyomástól, de ez a 105-ös se túl fényes. Neked is feljebb kéne tuningolnod. Te hogy állsz az ivással?

Kép
Kép
200907?

Timi!!!!
Mi a baj!!!!
Ne duzzogj kerlek!!!!
Ird meg :wink: !!

Kép
Kép
ancsurti

200907?!
Piázok rendesen! :lol: Reggelente egy kupica pálinka, aztán egy két korsó sör! Ez a reggeli, aztán jön a tízórai, meg a .... :lol: :lol: :lol:
Na, de komolyan: Szerintem az a napi 5 liter az edzőre vonatkozik inkább, mert ő ugrál egész nap, neki szüksége is van a folyamatos folyadékpótlásra. Nekem a doki azt mondta napi 2-3 liter mentes vizet igyak. Ezt próbálom is betartani, általában sikerül is. Én amúgy is csak a vizet szeretem, soha nem voltam üdítős. Még néha teát szoktam. De mostanában nem ízlik (valahogy túl erősre szoktam csinálni). Meg a másik amit mondott a doki a sószegény étkezés. Most már minden olyan sós, amit más csinál. Úgyhogy ehhez is hozzá lehet szokni, pedig előtt én mindent duplán sóztam.
Amúgy még nem sikerült elolvasnom,miket írtatok... Szóval megyek és olvasok... (vagyis megpróbálom)
Minimanó a pocidról láttam viszont a képet! Növöget ám rendesen! Bár én sem panaszkodhatom. Pedig én ma töltöttem a 13 hetet, de hasonló méretű az én pocim is!

Kép
pagika

Sziasztok

tabati pont így volt a tesómékál is aválás. Tehát ő is már terhes volt a mostani férjétől amikor elváltak az előzővel, viszont az ex sosem jelent meg a tárgyaláson, így úgy elhúzódott a dolog hogy vészesen közeledett a szülés időpontja. De végül is a október 20.-a körül volt a válás, és a jelenlegi férjével október 27.-én házasodtak meg. És nekik is azért volt erre szükség mert akkor vagy az előző nevén lett olna a baba, vagy pedig ezen a hercehurcán kellett volna végig menniük. Végül is Zsolti rendes volt, mert megvárta amíg az anyukája megházasodik az apával, majd november 4.-én kibújt.

Már nem tudom kiírta. Én nem azt mondtam hogy testvéreméknél kosz van, mert azt azért nem mondanám, csak a mi életünkbe nem fér bele a kutyában a lakás. Három gyerek mellett én nem akarok még sétáltatni is naponta többször, miközben ide megyek oda megyek, főzök takarítok, rendezem a gyerekeket. És azt is tudom hogy nem lehet csak úgy kivágni a kertbe, hanem séta, mozgás stb. Pont emiatt nem akarok kutyát. De még egyszer mondom hogy ez nem jelenti azt hogy nem szeretem őket. Szerintem ezért nem lehet másokat elítélni. Sokkal nagyobb gáz lenne ha kint egy kenelben tartanék egy kutyát csak hogy legyen, és közben meg nem foglalkozom vele. Lakásban pedig én továbbra is úgy tartom hogy ha a gyerekem lent mászik a földön és nyalja a parkettát akár mit, akkor előtte ne mászkáljon ott a kutya, mert hiába mosom le, a kutyát, attól az mégis csak egy kutya, ami nyalja magát, össze szed mindent a földről, kintről stb..... De még egyszer mondom ez a én véleményem, és ettől még nem nézem le azokat akiknek a lakásban van a kutya. HIsz testvéremnek is ott van, még is jóban vagyunk, kutyát is szeretem, sőt mivel napközben velem van itthon, még sétáltatom is.

Egésznap nem voltam jól, szintén a gyomorfájás miatt, csak délben ettem egy kis halat rizzsel. Meg most egy kis kekszet. Illetve most 37,6 a hőm. Remélem babócának nem lesz semmi baja. Szerintetek holnap a nem múlik beszéljek a dokimmal?

Az a baj hogy ha nekem hőemelkedésem van akkor mindenem fáj, de annyira hogy alig birok menni, még a lábujjaim is fájnak.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Hurra Pagika!

Jo hallani feloled!Lattalak az ikreseknel felbukkani :) !Kitartast es boldog nevanapot!!!
vervetel: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
ancsurti

Húha Boo, látom, hogy a témát utána már befejezettnek tekintetted, bocsi, hogy okoskodtam, csak segíteni akartam, de akkor ezentúl befogom a szám... :oops:

007!

Hihetetlen milyen formában vagy!!! :shock: :lol: Biztos szedsz valami gyorsítót, vagy mifene! :lol: Az a pgikás uh-s dolog nekem is tetszett!! :lol:

Örülök, hogy voltál tornán!! :wink: Képzeld én ma este jöttem rá, hogy nekem már holnap feltétlwn szükséges a torna :lol: , így fél 8kor felhívtam egy mobilszámot amit a honlapon találtam, hogy holnap mennék, láttam, hogy előre be kell jelentkezni. :lol: Szegény lány már otthon volt, de felhívta nekem a gyógytornászt, hogy van e hely holnap. És van, úgyhogy megyek!! :D Az orvosi igazolást meg elég később vinni.

Kutyatéma!

Nálunk is van ugyebár kettő, de én láblemosás ide, láblemosás oda, úgy vagyok vele, hogy kiráz a hideg ha a kerti kutya velünk él mellesleg a lakásban. Már attól is, hogy nálunk esőben meg hidegben vannak csak bent és akkor is az előszobában. Persze ezt még tolerálom, de beljebb tuti nem jöhetnének, és ha felépül a házunk hozzánk ugyan be nem teszik a lábukat! Szóval mások vagyunk, mert van aki meg a kutyájával alszik. Félreértés ne essék, imádom őket, meg minden, de kint a kertben a helyük és szerencsére ebben egyetértünk párommal. Persze más, ha csak a lakkásban van, bár szerintem én akkor minden sétáltatás után megmosnám a lábát, ahogy írtátok is, hajszárítóval megszárítanám... :lol: (csak hogy ne vizezze össze a szőnyget meg mindent :lol: )

Nem is tudom mire akartam még reagálni, majd ha eszembe jut.....

Kép
Kép
tabati

Gabi:En is irtam a takaritasrol ha kutyat tart valaki a lakasban,de nem ertettelek felre...es megertem ha valaki nem akar allatot :wink: ,ez jo dontes ha nem fer bele az idejebe.Semmi gondom nincsen evvel,sot...
Csak azt irtam,hogy ha valaki vallalja,akkor megodhato a higienia..Ez sajat dontes,semmi bajom vele. :wink: Jobb mint beszerezni egyet,es leszarni.

Nem tudom mit lehet tenni a hoemelkedessel,de jobbulast kivanok!

Kép
Kép
ancsurti

Pagika!

Akkor megy a drukk, hogy minél tovább bent maradjanak! :D Vérvétel!! :evil: :evil:

Gabi!

Szerintem inkább beszélj a dokival, abból baj nem lehet, max azt mondja, hogy pihengess és ne aggódj.

Kép
Kép
tabati

HÚHÚÚÚ!
Kicsidodi! Te aztán jól összekavarodtál! 200907 jól írta! Ultrahanggal szaporodtak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Spontán babák! Ne is mondd! 1:81000-hez az esély pontosan. És azért uh-val, mert ahányszor elmentem uh-ra mindig eggyel több baba derült ki, meg is mondtam a dokinak, ha negyedszerre jövök, nem akarom azt hallani, hogy most meg már négyen vannak. :lol: Szóval először kétpetéjűek voltak, és az egyikük továbbosztódott, és ők meg egypetéjűek. Hát igen, eddig az összes orvos, nővérke, uh-s doki, mindenki ki volt akadva, hogy spontán összejött. VAgy hatszor rákérdeztek, hogy tuti, nem szedtem semmit. Hát nem, sőt augusztus közepén volt az esküvőnk, és október 23. volt az utolsó mensi első napja. Szóval bő két hónap alatt sikerült ezt így összehozni. A páromat azóta mindenki tenyészbikának hívja! :lol: :lol: :lol:
Köszönöm a névnapi köszöntéseket, és utólag én is nagyon sok boldogságot kívánok Ágiknak!
Ancsurti, te Nyuszóval beszélgetsz? Tényleg?

Kép
pagika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Negatív lett a kombi tesztem! Jippíííí Azt mondták,h 2 hét múlva küldik sms-ben az eredményt de még 1 hét sem telt el. Fúúú most nagyon örülök :):):)
Vendég

boo amikor szülsz akkor az önkormányzat mindennek utána néz. Ott látni fogják az anyakönyvezetői osztályon hogy voltál férjnél és mikor váltál el. Szerintem, de nem biztos. Az tény hogy ha házas vagy akkor vinnikell a házassági anyakönyvi kivonatot, tehát szerintem mindenképpen utána néznek.

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo nem, a házasságit annak kell vinni aki házas. Aki meg nem, annak az apaságit kell vinni, csak gondolom, hogy amikor a szülészeten jelentik az önkormányzatnak a babát, akkor megnézik.

Kép

gabi1

Én is halásztelki vagyok, és pestena 10.-be szülök, és az ottani önkormányzat állítja ki az anyakönyvi kivonatot a babának. És a 11.- kerületben volt a házasság. És még is utána néztek

Kép

gabi1

...

KépKép

KépKép
boo

boo az egy dolog hogy a lakcím kártyán mi szerepel. az anyakönyvi kivonatot akkor is abban az önkormányzatban csinálják meg amelyik kerületben a szülés volt. A baba abba a kerületbe lesz bejelentve ahova ti is be vagytok jelentve, de ez független az anyakönyvi kivonattól.

Kép

gabi1

...

KépKép

KépKép
boo

boo szerintem igen.:(

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!!

nyugi!!! Mindjárt vége az Estének és akkor iderángatom a férjem a monitor elé és megválaszolja a kérdéseidet. Az a baj ezekkel a szakszövegekkel, hogy hiába nézed meg, mivel nem értesz hozzá, tuti másképp értelmezed, úgyhogy türelem. Azért van az ügyvéd, mert ő tudja, hogy mit hol kell keresni és tudja jól értelmezni. :wink:

Kép
Kép
tabati

Boo, én sem nagyon értem, hogy most mi van veled, de ha a volt, vagyis a férjed nyilatkozna, hogy nem ő az apa, és a mostani párod nyilatkozna, hogy ő az apa, akkor szerintem nem szabadna, hogy a férjed legyen az apa - hatóságilag. Főleg, ha addig el is váltok. Nem?
Bár én tényleg nem értek ehhez, csak ilyenkor mindig a Várkonyi Andi és Bochkor jut eszembe, hogy náluk az volt a baj, hgoy a volt férj nem tett ilyen nyilatkozatot, sőt a magáénak akarta a kislányt. Bár ez attól is függ,milyen a kapcsolatod a volt pároddal.
Na, de én nem okoskodom. A legjobb lenne megkérdezni egy anyakönyvvezetőt, vagy a kórházban valakit, aki ért ehhez.
Na, mára elteszem magam! Jó éjszakát!

Kép
pagika

Boo!

"Az anyakönyvvezető a hozzájáruló nyilatkozat felvételekor az anya családi állapotát és volt férje vonatkozásában esetlegesen fennálló apasági vélelem meglétét vizsgálja. Ha az anya korábban házasságban , az anyakönyvvezető a jegyzőkönyvben feltünteti a korábbi házasság vagy bejegyzett élettársi kapcsolat megszűnésének tényét és ennek időpontját. Megjegyzem, az a törekvésed, hogy az anyakönyvbe téves adat kerüljön, bűncselekmény lenne. Egyébként nem muszáj megházasodnod a biológiai apával: azt is megteheted, hogy apaság vélelmének megdöntése iránti pert indítasz a férjed ellen, és ennek jogerős befejezése után tesz a biológiai apa elismerő nyilatkozatot."

No, ennyi a lehetőséged. :roll:

Kép
Kép
tabati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: