Manócskát most tettem le aludni, így most van egy kis időm írni a kismama tornáról. Ugyanis szépen elkocogtam délelőtt.
Nem én lettem volna, ha nem későn indulok el, így persze rohantam.

Murphy törvénye szerint elém is álltak a mozgólépcsőn (miért nem tud mindenki jobbra állni???

), ezért pont lekéstem a metrót. 2 perc múlva jött a következő, csak hát ez ilyenkor óráknak tűnik. Ráadásul hülye voltam (

), mert a másik végén szálltam fel, mint ahol jó lett volna, emiatt meg a villamost késtem le.
(Ha a szívemre teszem a kezem, akkor bevallom, hogy tulajdonképpen nem voltak hülyébbek és bénábbak az emberek, mint máskor, csak én voltam késésben. Nem ők tartottak fel engem, hanem én magamat.

)
Lóhalálában pont beestem végül a tornára és marhára reméltem, hogy nem szúrnak le miatta. (Mert első alkalommal azért elkérnek egy-két adatot és azzal is megy az idő) Mákom volt, mert még utánam is jöttek...
A lényeg, hogy elkezdünk tornázni és egyszercsak megszólal a gyógytornásznő, hogy van-e vérem.

Én nézek, mint a hülye, nem értettem mit akar. Aztán kisült, hogy nagyon sápadtnak talált. (Lecsekkoltam a tükörben: szerintem nem ríttam ki a társaságból

) Mondtam neki, hogy igen, állandóan alacsony a vérnyomásom. Azt mondta, hogy igyak sokat. Mondom, az nem megy, eddig max. 3 liter volt a csúcs, de az is nagy nehezen. Azt mondja erre, hogy az kevés. Annyi alapesetben kell, ilyenkor napi 5 liter.

Azt mondta, ha nem iszom eleget, akkor nem lesz magasabb a vérnyomás, így nem jut annyi vér (és ezáltal vörösvértest és oxigén) a babának.
Be kell valljam, hogy ezt nem tudtam.

(Mármint, hogy ilyen szoros összefüggés van a folyadékbevitel és a vérnyomás között)
A naponta 1-1,5 litert veszek magamhoz, cakkundpakk.

Napi 3 litert is csak úgy tudtam, hogy beállítottam az órát, hogy csörögjön, mikor kell innom, annyira nem kívánom a folyadékot.

(Ráadásul, enni sem eszem sokat. Ha végiggondolom a dolgokat: ha maradok ennyi kajánál, de kétszer ennyit iszom legalább naponta, akkor többet is fogok pisilni. Ami azt jelenti, hogy a tápanyagok hamarabb ürülnek ki a szervezetemből, nem tud annyi felszívódni. Nem?

És így a vitaminok is kevésbé hasznosulnak. Szerintetek...?

)
Ahhoz képest, hogy múltkor milyen rosszul esett 3 emeletet gyalogolni, jobban bírtam a tornát, mint amire számítottam. Igazi kismamatorna jellege volt: egyáltalán nem voltak nehezek, de a végén azért jól esett abbahagyni.
Manócskával még jártam dolgozni és most érzem, hogy ez mennyit számított kondi szempontjából. Most -pláne, hogy ennyire vacak idő volt mostanában- hetente 1-2 alkalommal megyek csak ki az utcára. Úgyhogy részemről mindenkinek ajánlom a testmozgást, de aki otthon van, annak meg pláne!