A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok,

Lina,
Örülök, hogy lassan már a végére értek a felújításnak! Biztos nagyon jó lesz az új, szép szobában aludni.
Ami az epidurált illeti és úgy gondoltam mindenre felkészülök. Ha úgy néz ki elnyúlik a vajúdás, akkor inkább kérek, mert nem akarok úgy járni, hogy azért kelljen vákummal kirángatni a gyereket, mert már nincs erőm tolni Persze remélem, hogy minden flottul meg majd és nem lesz rá szükségem.

Kfmares,
Ha nekem a betöltött 37. héten jönnek akkor már holnap szülheténk: :lol:
Én még várnék egy kicsit, na nem sokat csak még olyan 1-1.5 hetet.

Kata,
Ügyesen bevásároltál! Így kell ezt csinálni! :wink:

Iceberg,
Van olyan vérnyomás csökkentő amit lehet szedni terhesen is. Nekem is írt fel a doki, mert kétszer magasabbat mért, de az az igazság, hogy egyszer Ő húzott fel előtte. Mivel nekem nem sikerült magas vérnyomást mérnem, meg a CTG-n sem mértek (a mostani is 120/70 lett), ezért nem szedem. :oops:

Szilvi
KépKép
ceyla

Ma voltam a második CTG-n. Nagyon ügyi volt a babó, igaz előtte egy csokis croissan-t bedobtam, de nem marad el a hatás, végig mozgott. :D Utána megnézte a doki a CTG-t és azt mondta nagyon szép. Levette a kenetet és ha már ott voltam megnézte a méhszájat is. Csak annyit mondott hogy érezni, már készülődik valami. Sajna a kiskönyvbe már nem írt, pedig kíváncsi lettem volna c???? mennyi lett volna. Azt mondta egy hét múlva lesz meg a kenet eredménye, de abba még elvileg beleférünk. Hát remélem, mert az anesztes orovoshoz is 20.-ra kaptam időpontot az már 38+3 lesz nálam.
Alig akarom elhinni, hogy már holnap tényleg a 37.-et töltöm. :shock:

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:én előtte is szedtem vérnyomás csökkentőt,de utána nekem is olyat írtak fel amit terhesen is lehet szedni,de csak addig az ideig azt mondta a kardiológus akinél voltam,mert befolyásolja a baba pulzusát!nekem ezt mondták és hála istennek nincs problémám pont most terhesen,abban meg reménykedem,hogy utána sem lesz!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Akkor még jó, hogy nem szedem, a babám pulzusa teljesen jó és most az én vérnyomásom is. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla
37.hét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép
Vendég

Ceyla, Cherryke
Boldog névnapot a pocaklakóknak!
Kép
Vendég

Kata,
El sem hiszem, hogy már a 37. hét!!!
Milyen figyelmes vagy én nem is néztem a naptárt, csak azt tudtam, hogy szeptemberben van. Aranyos vagy! :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Ice, Ceyla. Nekem mindig alacsony volt a vérnyomásom, ezt amit szedek lehet szedni, a pici pulzusa semmit nem változott. Sőt, van hogy álmosnak érzem magam, Ő meg mocorog. Amióta szedem, nem keményedik a pocakom, csak amit muszáj neki. És 125 fölé nem szokott menni. A baba is jobban érzi magát.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok :)

ceyla:3 hét!!!ha lesz 3 hét!neked! :)
szünt már a gyomor égésed?vagy még ilyenkor is számítsak rá? :roll:

kata1002:nagyon cuki az a maci!!! :)

megyek főzök,hogy kész legyek mire haza ér a kisfiam :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

A méredzkedésen 71kg-ot mutatott a mérleg, ami elméletileg 14Kg :D
De eddig nyáriasan mért, most farmer kertész nadrág és motoros csízma, pulóver volt rajtam. Hazajöttem és megmértem a ruhákat, a 2 "felszerelés" közt 3 kg különbség van.
Már nem adott időpontot, hanem ha akarok szívhangot vagy bármi problémám van, menjek nyugodtan. Ha megszültem hívjam Őt is és a dokinőt is. Aztán majd jönnek, ha kijöttem a kórházból.

Kriszta
Kép
cherryke

Kata: Köszönöm szépen :D

Ceyla, babazsúr? :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Nekem is alapvetően alacsony a vérnyomásom. Szerencsére keményedéseket nem érzek, a baba meg úgy mozog mintha kötelező lenne. :D
A babazsúr annyi lesz, hogy tudatom az apjával, ma van a lánya névnapja. :D

Iceberg,
Szerintem sok függ attól kinek mikor ereszkedik le a pocak. Nekem még mindig elég fent van, így sajna gyomorégés is van, de mintha már nem annyira durva lenne. Bár most könnyen beszélek, reggel szinte soha nem ég, inkább estére akaszt ki, :(
Remélem most már, hogy a nődoki is azt mondta készül valami, már a pocim is lejebb ereszkedik és végleg megszabadulok a gyomorégéstől.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:pont estére,az elég kellemetlen!!!nekem tudod mitől ég még!?
pirított zsemle morzsa,pirított tarhonya vagy a rizs pirítva!érdekes!!
szereted a pirítóst?na attól nem ég nekem és vajjal megkenem meg vékony szelet sajt az jól is esik a gyomromnak!jaaaj,ha teát iszom megfigyeltem,hogy a citromlétől,igazi citromtól ég a gyomrom,ha azt rakok a teába,de ha tea ízesítőt akkor nem ég! :roll: furi
biztos picit lentebb van már a pocid csak neked nem tűnik fel úgy!!Máténál én sem vettem észre! :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

cherryke!adós vagy a receptel :roll: :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Találtam ezt az oldalt - http://elenorkismamaruha.gportal.hu/ - és itt khaki kordnadrág kismamiknak minden méretben 3990 ft.
Nézzétek ti is meg! Más nadrágok,felsők is vannak olcsón.
Szép napot!

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Szép napot!

Megjöttem tul vagyok mindenen :-D Hazaküldött a doki, várjak itthon hát kiváncsi vagyok :roll: Méhszáj már 2111 azt mondta hogy érzi a fejét, de ezen még csak egy kigyó fér ki :-D NST 10pontos vérnyomi 110/70.Jövő péntek ujra, de a doki szerint nem leszrá szükség. Mondanak ezek zöldeket...Figyeljétek meg Pénteken még itt irogatok majd :roll:

ceyla:gratula a 37.héthez :-) Gyomorégés hamarosan mulni fog nyugi! Megy az a poci le hidd el.

Cherryke:tök jo a 71kg!:-D Bár én lennék annyi! Receptet kérjük! Tetszik nekem is :-) Görcs:nem semmi, csak nem te leszel az első?? :wink:

Iceberg:mit főzöl?Egyébként igazad van sokminden felnyomja a vérnyomit, de csak egy kortyot ittam meg is tette a hatását :-D

Kata:Jó a táblázat! Megyegetünk előre :-D Holnap Te is 37 :-)

Tavasziszél: na szép sütemény vagy .-) Te is lelépegetsz ,kezet foghatunk:-) Amugy nem volt semmi a vizeletbe hál isten. Ma reggel mint látod meg jo volt a vérnyomi is. Nem lesz belőle baj, annál is inkább mert közel a baba.

Mennem kell főzök gyorsan mert éhesek vagyunk :-) Majd jövök még. Szép napot

dinuci01

Iceberg,
Nekem nagyon furán ég a gyomrom. Van hogy attól ég, hogy már éhes kezdek lenni, van, hogy kaja után. Már feladtam, hogy logikát keressek benne, inkább csak olyan dolgokat keresek amik csökkenthetik az égést. Átmenetileg a tej, kis kekszel bejön, de hamar múlik a hatás. A pirítóssal megvagyok, majd kipróbálom azt is. Érdekes módon a görögdinny is inkább jó hatással van rá, egy darabig leszorítja. De az biztos, hogy paradicsom, hagyma, előbb utóbb előhozza. :( Pedig imádom mindkettőt. Na és az icetea is meg egyéb szerintem a citromsav miatt.

Szilvi
KépKép
ceyla

Hali!

Ceyla, gatula a 37. hethez.
Dinuci, orulok, hogy minden rendben.

Gyomoreges sajna nekem is van, de most mar en sem tudom, mikor mitol, es nekem is foleg estere.

Tegnapi ejszakank nem volt valami fenyes, mert szegeny JUlira ejszaka rajott a kohoges, aztan meg nem tudott visszaludni, szoval fent voltnk vagy jo negyven percet, nekem meg tokre eget a gyomrom kozben. Aztan reggel is felverte a kohoges mar 6.15-kor, de persze en a hulye fuggonyok miatt csak ejfelkor fekudtem le, szoval most kicsit faradt vagyok. Asszem mindjart le is dolok kicsit, mert most alszik Juli is (ki tudja meddig).

Nektek nem nott az etvagyatok igy a vege fele? Hat nemtom, hogy lesz meg a 10 kilo. Valszeg sehogy, mert en mostanaban folyton ehes vagyok, es ha nem eszem, elkezd keveregnica gyomrom. Tisztara, mint az elejen. Biztos most nagyon no a gyerek, es kell a kakao :)
Ferjem holnap jon :)
Szep napot! Majd meg este felnezek.
Edit

Kép
Kép
etus79

ceyla:ismerős helyzet!!nekem is volt olyan,hogy akkor is égett amikor éhes voltam és hányinger társult hozzá!ez azért lehet,mert sok a savad és mikor éhes vagy üres a gyomrod akkor csak a sav van ott!kellemetlen tudom!!a parit el kéne hagynod,legalább addig amíg terhes vagy,de ha utána is van ilyen vagy volt előtte akkor nem ártana elmenni gasztróenteorológushoz sztem!görög dinnye nekem is és megbüfiztet meg is könnyebbül a gyomrom!nem szoktad úgy érezni,hogy beszorul a büfi és nem tud kijönni?ice tea teli van savval! :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Etus,
Sajnálom , hogy téged is kínoz ez a fránya gyomorégés! A kislányodnak sem lehetett jó az éjszaka.
Nekem most nincs nagyobb étvágyam, de úgy rémlik pár hete volt, lehet nálad most pont az az időszak van :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Bocs a zavarásért, gondoltam megosztok veletek egy pár videót, ami hasznos lehet számotokra, a téma természetesen a baba :-)

Jó babázást, jó egészséget valamint kellemes babavárást azoknak, akik még "egyben" vannak!!!!

Sziasztok!

http://www.femina.hu/baba/videogaleria/ ... ba_video_f

http://www.femina.hu/baba/videogaleria/ ... es_video_f

http://www.femina.hu/baba/videogaleria/ ... as_video_f

http://www.femina.hu/baba/videogaleria/furdetes_video_f

http://www.femina.hu/baba/videogaleria/ ... ed_video_f

http://www.femina.hu/baba/videogaleria/ ... as_video_f

Kép
dytt

Iceberg,
Terhesség előtt, csak vagy 1-2 alkalommal volt ilyen életemben. A vicc, hogy legtöbbször csak a savat érzem, azt nem hogy már éhes lennék, csak abból gondolom, hogy pont kaja időben jön... na meg ha csúszik a kajaidő valamiért. A büfivel kapcsolatban valami hasonlót szoktam érezni, de ha mégis feljön akkor gyomorsvastól. :shock: A dinnyével kapcsolatban pedig bármennyit meg tudnék enni, de tudom, hogy utána egy fél órával már haldokolni fogok, hogy hogyan lehet ennyit enni. :lol: Ezt az Iceteas dolgot én is gyanítottam. :roll:

Szilvi
KépKép
ceyla

dinuci:örülök,hogy jó hírekkel szolgáltál :) nem lehet,hogy tegnap vérnyomás mérés előtt felizgattad magad vagy beszéltél közben,vagy gyalogoltál előtte?pl ha jobb kezes vagy és ott mérik akkor ott magasabb az érték mint a bal kézen!
pulyka husit sütöttem,zöldborsós rizs van mellé,be is kajáltam :roll: !úgy zavar,hogy többet érzem éhesnek magamat!korán reggelizem,mert kelek a fiúkkal és megéhezem,de 10 óra felé szinte ebéd előtt megint éhes vagyok! :roll: és nem bírom ki,hogy ne egyek!! :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci: irigyellek! De tenyleg! NAlad mar latszik a veg:) De jo hogy nincs toxemia!

KépKép
tavasziszel

ceyla:én is így jártam múltkor a dinnyével,hogy úúgy bezabiztam belőle,hogy azt hittem kidurranok! :lol: na többet nem is csinálok ilyet,mert nagyon rossz volt!!de olyan fini volt a dinnye :roll:
a doki azt mondaná neked sztem mivel ezt érzed,hogy akkor egyél többször keveset és nem lesz sav panasz!sajnos én ezt nem tudom betartani,inkább vigyázok a dolgokkal!a kolbász sem jó!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

etus:én is szoktam varrni :wink: de a baldachin varrásra nem tudtam rá venni magam azt nem varrtam még sohasem!! :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci,
El is kerülte a figyelmemet a bejegyzésed! Fú de jó lehet te leszel az első!!! 2 újnyi méhnyak és küső-középső-belső méhszáj is nyitva. Nagyon izgi!

Icebeg,
Én pont szalámisat reggeliztem. :( Mondani is akartam, hogy semmi bajom, de most érzek egy kevés gyomorsavat, de lehet az már a kövekező étkezést követelné? Kizárt dolog, hogy én is képes lennék többször keveset enni. Már próbálkoztam vele máskor is és mindig kudarcba fulladt.

Szilvi
KépKép
ceyla

jajj ram is var meg ez meg az varras teren: igaz amit mindekepp meg kene az csak parnahuzat, de minden nap csak balrol jobbra pakolom:(
Meg tervben van lanykamnak egy mei tai hogy o is tudja hordozni a babajat mikor en Florat.
MEg par nacinak valo is felre van teve, de mindig csak mondom mondom es sosem allok neki. Igaz mellette nem is gen eri meg, max este ha mar az apja is itthon van, bar akkor is azonnal ott terem a konyhaban ahol kis helyem is van alkotni. Nah meg varrni se igen tudok igy az elso gubancnal puffogva ott szoktam hagyni a feneben:)

Gyomoreges: mostanban estere nekem is van:( Mindentol....
Pedig epp azt hittem mar meguszom igy a vegere, mert az elso terhessegnel volt de durvan eleinte is vegen is.
HAt most is.

KépKép
tavasziszel

Az előbb hív a sógornőm, felveszem. Első mondata: "Na jó, akkor még nem szültök!" Kétségbe esett, hogy nem vette fel a párom a telefont. :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

Próbáljatok könnyűt vacsizni,sima sajtos melegszendvicset,tejjel vagy kakaóval,hátha bejönne és csak 18 órakkor enni utoljára.vagy vajas kalácsot kakaóval,pirítóst amit írtam tejjel :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

en epp atejtol szenvedtem:(
de en is probalok 6 utan mar semmit se enni

KépKép
tavasziszel

na az én sógornőmnek nem ez lenne a mondata :lol: :lol: ,fúú egy nyávogós liba :twisted: :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

a tejtől?de érdekes,lehet a tej sav?? :roll: hm
akkor mi az ami jól esik a gyomrodnak?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci: nem akarok első lenni :D Egyrészt még nem vagyunk összepakolva, másrészt még nagyon korai.

Párom hazajött ausztriából. Ezt a pólót csináltatta Hunorkának :D
Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Itt ismét :-)

Cherryke: ez marha jóóóóóóóóóó :-D Nagyon tetszik!De komoly! Nem semmi a párod..Elhiszem nem akarsz első lenn, most még nem, ne legyél korán van! Nem állitom hogy lekörözöl :-D De énse a napokban fogok az tuti.

Iceberg: hát nem tudom én ehetek bármit, a nyelőcsövem ugy ég besz...ok.. :shock: 18-kor enni?? huuuuha :roll: igazad van de sztem ez nem menne.Kajcsi fini lehetett! Gyalogoltam meg tettem vettem tegnap előtte az igaz :roll: Erre még nem is gondoltam.

Ceyla: hát izgi már nekem is a dolog :-) meg kezdem unni is picit... Nem a párod vette fe? mért mire számitottak? :-D Mindenki milyen korán akar minket születni :-)

Tavasziszél:hagyd a fenébe aztt a huzatot ha nincs türelmed .-) Van még rá időd amugyis. Egyébként ne aggodj lehet pikk pakk te is kitágulsz, vagy már ki is vagy. Látod észre se vettem én..

Etus: énis nagyon éhes vagyok sokszor, de ebben az az érdekes hogy eddig egyátalán nem voltak rajtam éhségrohamok, még az elején se.Sajnálom Julcsit, szegény kiscsaj :-( Majd kikevederik. Azért az jo hogy a párod nemsokára otthon :wink:

Többiek merre vagytok??

dinuci01

dinuci: :lol: :lol: tudom nehéz kibírni 18 órakor enni :lol: ,de én kipróbáltam holott szeretek enni fincsiket :roll: és a 6 óra az jó időpont!előtte 17 órakor ettem,de 20 óra felé éhes lettem :shock: és ettem!na gondoltam ez így nem lesz jó!!!most beálltam a 18 órára és kb fél 10-10 felé alszom és nem vagyok olyan éhes,hogy neki induljak a konyhának :D ,hanem inkább alszom :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,

mi is megvagyunk.

Most néztem a szeptemberi topikot, beindult a babaeső. Hihetetlen, de tényleg lassan mi jövünk. :lol: :lol:

Sajnálom a gyomorégést, engem most szerencsére elkerül.

Brigi mostanában extra rosszul alszik. Minimum kétszer kelek hozzá éjjel plussz a pisijárat.

Vettem a csajnak egy Thomas dvd-t, na most egyfolytában az megy. Már kívülről tudom. :roll: :roll:

Varrás, nekem is kellene még egy függönyt varrni a másik szobába. De nehéz rávennem magam. Pedig hétvégén meg kellene csinálni.

Cherryke, nagyon jó a poló!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ja és én is extra éhes vagyok mostanában. Egyfolytában ennék, pedig nem kellene még összeszednem pár plusz kilót, van rajtam így is elég. :oops:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Elég érdekes dolgokat olvasgatok az interneten a faros babákról!Nem akarom újra felhozni a témát,nem akarlak benneteket ezzel fárasztani!Csak ledöbbentem,mert azt írják anyukák akiknek faros volt a babájuk,hogy a dokiknak könnyebb gyorsan rávágni,hogy császár lesz akkor!Mert a faros szülés levezetéséhez nagyon nagy tapasztalat szükséges!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
szerintem nem gond, hogy újra felhozod. Én is olvastam, hogy hamar rámondják a császárt a dokik. Félnek a komplikációtól. De elvileg hüvelyi úton is meg lehetne szülni a faros babákat, főleg ha nem az első terhesség. Csak ki vállalja a felelősséget ha valami komplikáció lesz?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ice: Én is faros fekvésű voltam. Szegény anyukám jól megkínlódott velem, de megszült. Utána az egyik doki mondta a másiknak, egyszerűbb lett volna megfordítani a babát.
Erről ennyit. A vészhelyzetbe láttam egyszer egy ilyen babafordítást. Kérdezd meg a dokidtól, hogy van-e még ilyen. Egyébként a farosokat is meglehet simán szülni, mert amint ott a feneke, megfogják a két lábát és szépen kihúzzák. Ilyet is láttam élesben a tv-be. Tehát ez nem film volt, hanem dokumentum film.

Recept:

Próbaképp először ennyiből csinálja az aki még nem evett ilyet. Én még rászoktam pakolni ennek az 50%-át. Pataki tál, aki esetleg nem fózött még vele: Be kell áztatni hideg vízbe az alját és a tetejét is, hogy megszívja magát. Van ehhez disznótoros receptem is, és húsos káposztás receptem is :D majd előkotrom.

Bácskai Rizseshús

500g sertéslapocka,
1 nagy fej v hagyma,
zöldpaprika,
paradicsom,
olaj,
fűszerpaprika,
25dkg rizs,
petrezselyem

A húst leöblítjük, felkockázzuk. A hagymát finomra aprítjuk. A paprikát és paradicsomot felvágjuk.

A hagymát megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, élénk tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, és saját levében fedő alatt 20percig pároljuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, további 25 percig pároljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A rizst leöblítjuk. Olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk, a húshoz adjuk. Felöntjük forró vízzel, kevés sót adunk hozzá, és az apróra vágott petreszelymet. Összekeverjük, felforraljuk. Áttesszük egy tűzálló edénybe (pataki tál).

Lefedjük az edényt, betesszük a sütőbe és az egészet puhára pároljuk. 20-25 perc. Félidőben egyszer kivesszük és megkeverjük.

Persze lehet rátenni majorannát, őrölt köményt, pici borsot. Lehet zöldborsót is belekeverni, vagy apróra vágott sárga répát. Esetleg mindkettőt.

Kriszta
Kép
cherryke

Én meg elkezdtem kevesebbet enni... Eszek ugyanazon időkben, de kevesebbeket. Viszont éjjel meg éhes vagyok. Akkor eszek túrórudit és vissza tudok aludni. A gyomorégés... hol van hol nincs.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Ceyla: gratula a 37. héthetz!!!! Gyomorégésre nekem a korpás keksz jött be, nem valami jó, mondja a doki az a gyerkenk nem jó, mondtam neki nem de nekem igen :) meg kaja után nem fekszek le háton, mert akkor tutti az egész feljön :) brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Dinuci: grat hogy nincs Toxémia, és sztem is meglesz babód előbb :) Most hogy jöhet , hát hajrá :)

Cherryke: totál állat a póló :) josló?? :) lehet beelőzöl minket :)

Van egy gonom, én nem tudom mit kell érezni, mi a jósló, mi a kifeszíti magát a Gergőm, mi az összehúzódás ezek közti különbség meg főleg nem egyszerű.... parázok hogy ilyen béna vagyok

Este meg valami fura jött odalent, de nem folyás, inkább volt vizes állaga, meg mindig tisztasági betétet használok, és reggel azon nem volt elszineződés... most ez meg ugye mi lehet, ezen agyalok egész nap... de azóta nincs...vagyis nem éreztem... de hasim tegnap fura volt, mintha izomlázam lenne, meg inkább a hólyagomnál fájt lent, nehéz volt menni meg minden... de jó lenne tudni ez mit jelent..????

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Cherryke: köszike a receptet!!! :) cupppp érte :)

Kata : ovlasom amit küldtél a méhösszehúzódásokról....

Ja és jönnek rám ragyák, pedig eddig semmi nem volt :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,

szerintem - bár nem biztos, hogy tényleg így van - a jóslófájás hasonló már mint az igazi, időszakosan menszeszszerű még viszonylag elviselhető fájás. Ami abbamarad.

Nekem mostanában a keményedés során szokott kicsit görcsölni is a hasam.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Mares, nekem sima menzeszes görcsöm van, illetve attól erősebb, mert én nem voltam sose az a nagyon görcsölős típus. Keményedés olyankor nincs. Sok baba mocorgás után van keményedésem.
Mares, az az izomláz szerű a pocakban, lehet tágulás, de lehet, hogy többet mocorgott, vagy te mocorogtál mást meg többet. Az az izomláz szerű szokott lenni nekem is. Főleg akkor, ha pakolgatok, vagy sokat kell felkelnem. Tényleg, mintha felüléseket csinált volna az ember.

Kriszta
Kép
cherryke

kri07:igen ha az anya nem hallgat az orvosra akkor az anyáé a felelőség sztem!nekem is mondta a dokim,hogy kockázatos lenne simán szülni és eszembe sem jutott hadakozni a dokival!viszont ha a császár közben ,után történik "bármi" amit ugye a doki ajánlott(bár gondolom alá íratnak az emberrel egy papírt!) sztem akkor a doki a felelős!orvosilag úgy is bizonyítható!nem?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg: császár- az egyik barátnőmmel beszéltem, farfekvéses volt a lánya, és megcsászározták, majd a második gyereknél már ő kérte a császárt. Neki az vált be. Azt mondta, hogy a 24 óra a necces, de utána már sokkal jobb, és sokkal hamarabb lábra állt, mint a természetesen szülő nők. Szóval vannak pozitív példák is.
Jaj nálam is mindenki parázik, ha nem veszem fel a telót, azt hiszik szülök.
Múltkor rosszul lettem a kakaótól,mos tejet próbáltam inni, de érzem, hogy az is visszaköszönne, szóval nem tudom, hogy mit csináljak, még a savlekötő tabletta sem segít, én sem vagyok mindíg savas, figyelnem kellene, hogy mitől nem leszek savas. Nekem is van, hogy éhes vgyok, savas leszek, és szinte rosszul leszek a sok savtól, majd eszem, és jobban leszek.
Cherry: nagyon jó az a póló, nagyon tetszek.
Kfmares: én sem tudom mi a jósló fájás, összehúódás stb. Van hogy pakolászom, és egyszer csak azt érzem, hogy kiszakad a hasam, és azonnal le kell feküdni, mert különben valami gáz lesz.
Nekem volt egy vízszerű folyásom,azt hittem a magzat víz, fel is hívtam a dokit, megvizsgált és csak folyás volt, nem magat víz. Amúgy most hallottam egy olyat, itt a házban 1 hete szült egy csajszi, és el tünt a magzatvize. Nem is értik a dokik, hogy mi történhetett. A sajszik azt vette észre, hogy egyre puhább a hasa, el is ment a dokihoz, és elindították a sülést. A baba is és a mama is jól vannak. Vannak furi dolgok.
Őssejt: Mi is azt beszéltük a férjemmel, hogy ez inkább a pénzről szól, nem az egészségről. Megkérdeztük a nődokinkat is (neki 1 éve született az unokája), és ő is ellenezte az őssejt dolgot, a fiáék sem mentek bele az őssejtmegőrzésbe.
gira06

Sziasztok!

Örülök hogy mindenki jól van. Nekem elegem van az esőből, pedig ha jól belegondolok örülnöm kéne hogy alig volt nyár, és a kánikula időszaka sem volt vészes.
Ha minden igaz holnap már az új helyen alszunk... :)
Ja és holnap mehetünk a babaruhákért meg a kiságyért. :D
vasárnap meg beszerezzük ami még szükséges, plussz megvesszük a bébihordót, meg a babakocsit.
És mosni is kéne már nagyon. Főleg az új hálóingeimet, mert pont mondtam a páromnak hogy nagyon bátrak vagyunk, nekem nincs seemim összekészítva, vagy kimosva amit újonan vettünk. Egyedül melltartóbetétem van.

Tavasziszél!
Mi is az a betét amit szülés után javasoltál?

Dinuci!
Úgy tűnik te nyitod az októberi sort... :D

Kri!
Én is döbbenettel olvastam ma a szeptemberi topikot. 3 baba, és még lehet ma lesz 4. Hát nem semmi. Tuti front van!!!!!

Mares!
Ne aggódj, nekem mindenki azt mondta tudni fogom melyik lesz az igazi fájás már. És én próbálok is ebben hinni.

Ceyla!
Örülök hogy levették a kenetet.
Kicsit irigykedem hogy már ctg-re jársz. Én is nagyon várom... :)
De hát mind eljutunk oda is, legalábbis valószínűleg.
Leginkább a 36 hetes uh-t várom, mert kíváncsi vagyok milyen súlyt mondanak. Ugye a cukor ügy miatt izgat ennyire... :?
Ja és a párom egyik ismerőséék szültek a sote-n, és állítólag nagyon renbe van a hely. Megkönnyebűltem...

Cherryke!
A poló szenzációs!!!!

Gira!
Hát vannak furcsa szülések az biztos.
Az őssejten én is gondolkodtam, de tényleg nagyon drága, és mezei ember számára szerintem megfizethetetlen.

Kép
mók

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: