A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jaj, lányok, a júliusiak is olyan szép babákat produkálnak!!! Azt hiszem már kezdek türelmetlen lenni. Még min. 4 hetet kell kibírnom, aztán hátha beindulnak az események!!!
Nem tudom, ki írta, hogy még nincs felkészülve a szülésre. Jelentem, erre nem lehet felkészülni. Minden megy a maga útján és módján, aztán lesz egy ki csomagunk, akire egy életen át vigyáznunk kell. Erre még nehezebb felkészülni.

Kép
Kép
timi26

Kispocc: én is Jósa Elemérhez járok :-)
akkor te is úgy tudod, hogy itt már szept-ig nem lesz szülésfelkészítő?

Na, akkor majd a kórházban figyllek, hátha tényleg együtt szülünk :D végre valaki, aki itt szül :D

Bár én még nem raktam fel képet magamról, de ha ma hazajön drága párom, akkor lefotóztatom magam, és rakok fel pocis képet.

Na, de majd tanulunk innen a net-ről, úgyhogy ha vki vmi fontos, és hasznos infót hall szülésfelkészítőn, az l'szi írja meg.
Bár múlt hten szülőszoba látogatáson azt mondta a szülésznő, hogy úgyis elmondják ott, hogy kell pl. lélegezni megfelelően.

Gremese: jól kijött a köldököd! Nekem inkább olyan mint egy kis kínai szeme. Mandula alakú lett, a felső részén a bőr kicsit kiemelkedik, de a köldököm inkább benn maradt, bár majdnem visszintesbe került :lol:

Kép
bfagi

sziasztok

az esküvő megvolt. du 4től hajnal 1-ig bírtam. Táncoltunk is, egész türhető volt, ültem egyik helyről a másikra. A mennyasszonytáncot megvártuk a tortát már nem :-(( és jöttünk haza. Másnap nem győztünk pihenni. Hétfőn meg Nyíregyházán voltunk, tegnap meg pesten. Mi is jókor utazunk a legnagyobb melegben, de a klíma sokat segített. Esküszöm jobban bírtam a kocsiban mint itthon most. 27,5 fok van a lakásban lent, itt fent 34, úgyhogy lassan lépek is.
megpróbálok képet feltenni.
pusz

KépKép
kaqk
Debrecen

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

ha így lekicsinyítem szétesik a kép. mit csináljak vele akkor????

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Mammikák!
Hajni! Ugyanmár! Nagyon szép pocid van, egyáltalán nem kicsi! Sőőőőt! :lol: Egyébként mi is farosak vagyunk még!

Granda! Szupi, hogy ilyen ügyes férjed van! Csütörtökön pedig vigyázz akkor magatokra.

Marica! Gratulálok a házvásárláshoz! Szerintem jól teszitek, hogy csak áprilisban költöztök, igazán türelmesek vagytok, ez erényes tulajdonság manapság.

Regi! Fú de szuper lesz akkor Nektek! Azért szívesen megnéznénk a kész füriszobátokat, ha nem gond, ugye teszel majd fel képet?
A vizes türivel meg vigyázz szerintem, meg ne fázz, én is csak óvatosan alkalmazom. Az ízületek is megfázhatnak ám.
Magzatvíz Nekem is gyakran kell mosakodnom, és tiszta fehérneműt vennem, nem gondolom, hogy ez magzatvíz, az UH-on mondták, hogy jó sok, és tiszta a magzatvizem, akkor nem lehet gond.

Szia Pola! örülök, hogy itt vagy! :lol:
Doki engem például még meg sem vizsgált hüvelyi úton a terhesség eleje óta. Méhszájamat utoljára az UH-os doki látta a 12 hetes UH-on. :roll:
Biztos nincs gond, csak érezném...

Rivalizálás Az mi??? :lol: :lol: :lol:

Timi! Parileves hmmmm. Tényleg, szerinted nem lehet friss paradicsomból csinálni? Olcsó most a paradicsom. Egyébként én is mindig sűrített paradicsomból csinálom.

Anesz! Tündéri Panni! Ha lányka lett volna Gergő, ő is Panni lett volna (na ezt jól megaszontam...)

Ja! A múltkor már írtam, de nem szólt senki, van IWIW meghívóm, nem kell valakinek? Éva, Anesz, Pola Ti fent vagytok az iwiw-en? Ott is bejelőltük egymást ... ha gondoljátok...

Motiot! Kössünk üzletet 8) Ha Te küldesz hűvöset, én küldök Neked túrógombócot :lol: :lol: :lol: Irigyellek ám nagyon az eső miatt, itt már nagyon odavannak a növények is. Nekünk tengerimalacunk van, imádja a friss füvet, és sajnos csak szénát tudok neki adni olyan szárazság van.

Niki! Nyugi, én is "Hófehérke" vagyok, képtelenség napra menni... De mindegy is mert az anyajegyeim előbb utóbb beborítanak, hát akkor lesz itt barnaság... :lol: :lol: :lol: Ja az üzleti ajánlatom (hűvös - csere túrógombóc) Rád is áll :lol: :lol: :lol:

Kispoc! Nekem is van sztetoszkópom, de én csak kutyorgást hallok :oops:

Bfagi!Tipp: én párhuzamosan olvasok és írok, igaz így min. 1 óra, de imádok itt lenni :lol: :lol: :lol:

EMESE!!!! Hát Te aztán tudsz képet csinálni :lol: :lol: :lol: :lol: NAgggggyon jó!

Miléna! Nem lesz semmi gond!!!! Van, hogy változnak a dolgok, de Veletek nem lehet baj! Olyan ügyesen össze vagytok készülve testileg, lelkileg! Pihenj amennyit csak tudsz, "pörögni"
ráérsz szülés után is :lol: Nagyon sokat gondolunk Rátok!
Képzeld! Tegnap láttam egy pici babát, 32 hétre született, gyönyörű volt! Zéti is már erős, szép Baba, és Ő már 34 hetes, és még a pocidban van és lesz is szerintem, tudja Ő, hogy ott a legjobb!!!

Kaqk! Nagyon csinosak vagytok! Én nem látom, hogy szétesne...

INFO Bfagi kérésére: én azt hallottam egy szülésznő ismerősömtől, hogy a gátizomzat szülőcsatornává alakul át a szülés alatt, és teljesen elvékonyodik (mint egy vászon) az a vastag izomszövet!
Ha gátmetszésre kerül sor éppen ezért nem is érezzük, és általában 1-2cm-t szoktak metszeni, amit szülés után szépen össze is varrnak. Tapasztalt szülésznő azt, hogy kell-e metszeni a gát vizsgálatából meg tudja állapítani, tud-e még tágulni? mennyire feszül?...

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina Köszi az infókat!
Gremese Gyönyörű a pocakod és én azt várom hogy a köldököm így kiálljon, ez tetszik.
:wink:

Kép
hajagosné szabó éva

Hú Csajok....

Én 3-tól mostanáig húztam a lóbőrt. Eléggé fáradt voltam már reggel is.

Miléna! Te kis síró-pityogó óvodába nem való! Te! :wink:
Én azon csodálkoznék, ha nem lenne semmi bajod! A lehető legboldogabb és legnehezebb helyzetben Te vagy! Legboldogabb, mert veled van Zéti, immár 33 :!: :!: :!: hete, és a legnehezebb, mert bármikor szülhetsz - akaratodon kívül. Egy kis pitty-putty a méhszájjal, a vérnyomival...... Teljesen normális, ha néha elkenődsz!
És kedves Milénaférje plusz Zéti! Ti hihetetlenül sokat segítetek anyának, így kell ezt csinálni, és lám, minden rendben!!!!
Miléna! Lásd azt, hogy Zéti a helyén van, és ez a lényeg!!!!!! :D
Mindenkinek van valami baja - attól, hogy még nem mondja. Nekem a tegnapi pancsolós-napfürdőzés hatására egy sor herpesz jött ki az alsó ajkamon, a mérleg egyre nagyobb számokat mutat, miközben nem zabálok, csak iszok inkább többet, és az nem jön ki, az ujjaim meg néha besz.rok, úgy fájnak.
De hát mindent a babóért!!!!!!
Úgyhogy fel a fejjel - törvényszerű, hogy - minden rossz után jó jön!
Én tényleg néha joghurtreklámon bőgöm el magam, vagy ha apa - nem is veszi észre -, kicsit durvábban szól hozzám. De mindig megvigasztal, már mosolyog, mire képesek a terhességi hormonok.
Tessék menni pihenni, Te is vegyél magadhoz egy kis kedéllyavító szénhidrátot, és járjon az a fejedben, hogy Apával, és Zétivelvnemsokára eléritek az orvos által kiszabott bűvös álomhatárt.
És Zéti nem jön ki! Ki a fene akar 41 fokban megszületni????!!!! :wink:
Jól csináljátok, ez a lényeg, és lehet, hogy az egész csapat rátok fog irigykedni, mikor a 36. hét után (akár hetekkel) teszed fel majd Zétibabuka fotóját!
Puszika Miléna, HAJRÁ!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! Köszönöm az iwiw-et épp most kaptam meghívót.
8)

Kép
hajagosné szabó éva

Szuperek az újabb fotók! :):)

Miléna!
(Én pl. még soha nem éreztem meg előre hogy mikor jön majd el konkrétan a szülés ideje, csak akkor amikor már egyértelmű volt, azaz a NAGY NAPON... :):) )

Tudom, hogy Nálatok is minden a lehető legnagyobb rendben van és lesz is!!! :):)

Zéti pontosan akkor fog érkezni, amikor már lehet és érett lesz, egészséges, na meg persze gyönyörű... :):)

Én is rengeteg 33-36. héten született bébit láttam már és hála Istennek teljesen rendben vannak mindannyian, senki meg nem mondaná hogy korábban láttak napvilágot. :):)

Az pedig teljesen természetes hogy aggódsz és alkalomadtán akár el is pityeredsz...

Mi is szívből drukkolunk Nektek! :):)

Gremese!
Imádom az írásaidat! :):)

Hát ez a strandpapucsos fotó külön díjat érdemel tutira!

Elképesztő módon tetszik! :):) Még sok ilyet kérünk ha lehet...

Vadvirág
Vendég

Lanyok, ha valaki szertne legzesfigyelot, az angelcare nevezetut a legjobb baratnomek forgalmazzak. A honlapon
( www.angelcare.hu ) van egy infovonal (mobil) ez a baratnom szama, kerdezzetek meg, lehet-e rendelni kozvetlenul toluk, igy valoszinu olcsobb lenne.
Nem reklamozni akarok, 9nekem nem is lesz), es nem is
tudom, hogy kozvetlenbe rendelheto-e, meghat jol megy nekik, kizarolagos forgalmazok, csak nektek akarok segiteni, hatha jobban jartok.

Niki
Vendég

Sziasztok !

Miléna : fel a fejjel. Nálam is vannak lelki válságok.

Gremese : isteniek a képek.

Este én is teszek fel képet apa csinált reggel.

kqak : nagyon csini voltál az esküvőn.

Lányok ma este már üzemel nálunk a légkondi. Nagyon tutti már nem döglök meg. Nekem a ventilátor már sokat nem segített csak meleg levegőt fújt.

Képzeljétek ma a szüleim kutyikájának a lábujja kificamodott. Vihettem a dokihoz.

Na lépek este küldöm a képet.
20200310173350

Sziasztok újra!!

[/b]Bfagi!
De örülök :lol: :lol: !!Hát ez tök jó!!Lehet, hogy tényleg találkozunk! Amúgy én ma hívtam a CSNT-t, ott mondta a doki, hogy csak szeptemberben indul tanfolyam... :? Sebaj, az a gyerek kijön mindenképpen :lol: :lol: !

Granda!
Hát, sajnos nekem kevés is az a 180 CH. A fene egye meg, én folyton csak ennék :oops: :twisted: :lol: ...Szerintem én amiatt vágyom a sok kajára, mert nem lehet... :oops:
Holnap nagyon lengén öltözz a fogdokihoz :lol: , viccet félretéve tényleg vigyázz magatokra a hőségben!

Anitja!
Akkor csak hallgatózz, és fel fogod ismerni a szívhangot!!Én imádom, a jobb oldalamon lent van a szíve a Medvikémnek(fejfekvésű), csak odaillesztem a sztetoszkópot és már hallom is a lüktetést!! :lol: :lol:

puszi mindenkinek!!
kispocc

Na, már megint sötétre sikeredett az írásom :lol: :lol: :lol: ...
kispocc

Ktimi! Láttad a Balatonos linkeket?

Köszönöm mindenkinek a dícséreteket!!! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! A dicsereteket ne is koszond, abszolut megerdemled!! :lol: :lol: Mar latom, hogy a tv-felvetelen is buszkek leszunk Rad!! :lol: :lol:

T. Koszegi! Tenyleg sajnalom a kutyikat, de kicsit nevetnem is kell, nem is hallottam meg ilyet, hogy kificamodott egy kutyanak a labujja... :? Jaj, szegenyke... :(
Vendég

Kispocc, nekem jobb oldalon alul mindig az en luktetesemet talalja a vedono, a babukajet bal oldalon.
Vendég

Gremese : ezer bocs el is felejtettem megköszönni.
Nagyoin köszönöm. Ma este fogom végig böngészni mert ma este már menni fog a légkondi. Eddig sajna nem volt energiám itt ülni a gép elött és azt nézegetni.

Niki : szerintem is elég vicces volt a szitu.

na és a bálna képem.
A fejem ismét lemarad mert nagyon nagy a felbontás és csak úgy tudom kicsinyíteni ha lemerad a fejem. Igérem lesz fejes kép is.

Kép .

Kép .

Ne ilyen egy bálan test. :D
20200310173350

Kisgyerekes mamikak!

ismeritek a kroky meset? nagyon jo a zeneje-nekem 2 szam van meg es imadom es ugy szeretnem tudnia mese cimet ...

nekem is faj a fejem aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nem akarom

emese: nagyon viccesek a kepek :lol:

kaqk: csini kismami vagy!!!!!

Kép

Kép
mmarica

Niki! :lol: Ez jó!
Amúgy először azt hittem én is, hogy saját magamat hallom, de az én szívem sokkal lassabban ver: az én pulzusom 80 körül van, Babóka pedig pörög ezerrel...Kérdeztem is a védőnőt, normális-e, hogy ilyen gyorsan zakatol a szíve. De megnyugtatott, hogy a babók pulzusa 150 körül van, azért hallom ilyen gyorsnak :lol: :lol:
kispocc

Niki! Nézelődtem az iwiw-en, és most láttam igazán, hogy nálatok kis capuccino fog születni! :D

Miléna! Csak neked, csak most, íme egyik szenvedésem:

Kép egyik nyáron nagy melegben nem terhesen

Kép mostani nyáron nagy melegben terhesen

A gyűrűmet már nem is tudom hordani.

Kép
Kép
Kép
gremese

Tudom, annyira nem látszik, de van különbség, hidd el!

Kép
Kép
Kép
gremese

KTimi! Nem azért kérdeztem, csak azért, hogy biztosan megtaláltad-e? :D
És most irigy.... irigy... a légkondid miatt! :wink:
És csinos vagy! :wink: :D

Baba szívverése: Az ő pulzusuk normál esetben 2x annyi, mint a miénk. Az enyiméjé 140 körül van, ami tökéletes.
Ha hallgatóztok a pocitoknál, és úgy vélitek, a saját lüktetéseteket halljátok, az a köldökzsinór, mert abban a vér a mama szívverésének ritmusában (lökésében) áramlik. Azt hamarabb el lehet csípni, mint a szívhangot.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Megjöttünk az UH-ról. Már nem nagyon látszik semmi szegénykéből, már csak a fejét lehet kivenni.
FL: 66 mm
BPD: 90 mm
Súly: 2005 gr
1 héttel nagyobb a babóca a koránál.
2 hét múlva kezdjük a CTG-t.

Miléna: utánakérdeztem a dokinál. A méretei alalpján már feljett, de még a tüdejének érlelődnie kell pár hétig. Persze, ha előbb jönne kapnánk tüdőérlelőt. Gondolom ezt tudod te is.)

Érdekes, hogy CTG-re az új MÁVba kell járni, de szülni a Szabolcsaban fogunk. Jól szétszedték az egészet. Pl.: mi van ha rossz a CTG- és esetleg meg kell indítani a szülést???
Na mindegy, remélem nem lesz semmi baj.

Eldugulok, jó éjszakát mindenkinek!!!

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

két napig nem jutok gépközelbe és alig bírok mindent visszaolvasni. Helyes! 8) Úgy jó az élet, ha zajlik.

Vadvirág, gratu a csajokhoz!

Üdv az újaknak!

Lábdagadás: eddig is volt, de most még jobban rákapcsolt... Tegnap eljutottam arra a pontra, hogy a 2 hónapja direkt 1 számmal nagyobb méretben vásárolt papucsom sem jön rám. Marad az itthoni csincsi biopapucsom (aminek már 2-vel arrébb állítottam a csatját) minden gönchöz! Gremese, azt hiszem én majd lábfotóval nevezek be a házi pufiversenybe :lol:

Képzeljétek, voltam ugye kedden kórházlátogatáson és teljesen elszomorodtam. Semmi nem olyan, mint amire számítottam. Sajnos van néhány kórházi szabály, ami nagyon nem szimpi, kiderültek a dokimról is dolgok, úgyhogy tegnap egész este bőgtem, hogy nem akarok ott és ennél a dokinál szülni :cry: (Éva, ez egyébként a Szent Imre volt, de nem kifejezetten csak a kórház miatt döntöttem így) Itt állok a 33. héten túl doki és kórház nélkül. Kezd elhagyni az optimizmusom... Rohangálok kórház meg doki után (most már igyekszem a legközelebbi kórházba kerülni), de akit ott eddig ajánlottak, az már nem vállal. Holnap újra próbát teszek egy másiknál. Lányok, szerintetek mennyi az esély, hogy ilyen későn bevállaljon vki? Annyira el vagyok keseredve :cry:

silka
silka

Sziasztok!

Mi is hazajöttünk 1 hete a nyaralásból, sikerült visszaolvasnom (jó sokat termeltetek) :wink: .
Szóval mióta itthon vagyunk vagy uszodában vagyunk a gyerekekkel, vagy pedig az egyetlen gyümölcsfánk (sárgabarack) hihetetlen mennyiségű termését főzöm be, vagy fagyasztom le (a család, és a szomszédok is vittek vödörszámra, és még mindig teli van a fa barackkal).
Holnap reggel meg jön a festő, készül a babaszoba :D ! Ki kellett pakolni a fiúk szobáját (ők meg mennek az emeletre, ha egyszer az életben elkészül :cry: ), nem semmi meló volt, de sokat segítettek, nagyon aranyosak voltak.
Ja, és tegnap voltam a dokimnál, zárt a méhszáj, és a baba már fejjel lefelé volt, nem haránt feküldt (bár tudom ez még ilyenkor változhat, de azért örültem neki) :D .

Emese!
Klasszak a pocakfotóid :wink: ! Nekem is így néz ki a köldököm.

Marica!
Gratula a házhoz :D ! Milyen állapotban van? Csak festeni kell és költözhettek, vagy kell valamit átalakítani?

Vadvirág!
A lányok egypetéjűek, v. kétpetéjűek lesznek (lehet, hogy már írtad, csak nem emlékszem)?

Hajni!
Ne parázz a pocakméret miatt! Én most mértem le, nekem 97 cm (neked ha jól emlékszem 93 cm volt nyaralás előtt). Rendben van minden, a dokid úgyis szólna, ha nem így lenne!

Miléna!
Kitartás! Biztos nem fogsz még szülni, csak ez a hőség viselt meg téged, és Zétit. Próbáljatok még pár hetet kihúzni :wink: !

Bocs, ha valakit kifelejtettem, de megyek feküdni, mert holnap hosszú napunk lesz...

Rakok fel képet a nyaralásról.

Jó éjt!
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Lekicsinyítettem a képeket
Kép

Kép

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Helló Jó reggelt mindenkinek! Már most rohadt melegem van, de valahogy majd csak kibírjuk ezt a pár hetet. Múltkor még az volt hogy a forróság péntekig tart ma meg már jővő héten is az lesz. Köszi időjárás.
Sikla! Privibe nem küldenéd el mi volt a gond a kórházba? Hátha van valami megoldás. / Mondjuk ez így vagány volt mivel nem én vagyok a kórház gazdasági igazgatója / Csak vicceltem egy kicsit. Bár a dokik valóba túlterheltek legalábbis az enyém állandóan. :cry: :cry: :cry:

Kép
hajagosné szabó éva

Silka! Sosem késő orvost váltani!!!!
Ha nem bízol meg benne, nem szimpatikus, kétségeid vannak a kórházzal is kapcsolatban, nem érzed jól magad, nem vagy biztonségban, akkor válts!!!!!
Ez rólad szól és a babáról, nem kedvez egyikőtöknek sem, ha a kórházi csomagban ott lapul még egy jó nagy adag para is!!!!!
Én ajánlom neked a Péterfyt, nem csak azért, mert nagyon jó szakemberek vannak ott - sok szempontból pl. EDA oktató kórház is -, szimpatikusak a csecsemősök, a szülésznőknek is híresen nagy tudásuk van, hanem azért is, mert Irina, Vadvirág és mi is ott leszünk. :wink:
Nézelődjél, tájékozódjál, nincsen semmi baj, még van idő.
Vannak olyan kismamik, akik 3 orvost is váltanak a terhességük alatt!
Úgyhogy nyugi, egy kis utánajárással biztosan megtalálod azt az orvost, akiben megbízol.

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Klasszak nagyon az adatok! Örülök, hogy minden rendben van! Viktorka kis husimusi kiccsávó! :wink:
Gyorsan megnéztem Zsofka legutóbbi FL adatát, amit a 29. hét elején mértek, és összehasonlítottam a Te 33. heti adatoddal. Nekem FL: 6,24 cm. Szerintem egy gazellát fogok szülni..... :shock: :wink:
Apa nagyon boldog lenne, ha 5 kilós, és 60 centis babát szülnék..... :shock:

Banita! Nagyon csinos vagy, szupi a strandolós kép! Így kell csinálni lányok! Mutogassuk magunkat, hiszen itt mindenki olyan szép kismami!!!!! :D

Vadvirág! Már én is akartam kérdezni, hogy lehet-e tudni azt, hogy a babák egy- vagy kétpetéjűek?

Silka! Nekem az lebeg a szemem előtt, hogy ez az árvíz, ami bennem/bennünk lakozik, szülés után levonul. :shock: :roll: :D

Fél 8 van, és én már most megsülök! Tegnap a venti forró levegőt fújt.... :roll: Itt tényleg csak a hűtő-zuhany segít. Én mondjuk bemegyek a kis medencébe, és ott hűtöm le magam. Csak az a baj - és nagyon vigyázzatok -, hogy borzasztóan magas az UVBVAVB..... :roll: sugárzás, még árnyékban is. (Engem ezért vert ki az az átkozott herpuláka). :?
40-es babákban való napozókrémmel kenem magam, és egyszerre nem vagyok kint sokat, akkor is árnyékban a vízben.

Péntekre és szombatra is 40 fokot mondanak, lehűlés (talán) jövő hét szerdától. Lehűlés: 32 fok! :shock:

Melegebb van nálunk, mint Görögországban....

Na cuccolok, elmegyek gyümikéért, asszem meggyleves bejátszik ma. És nagyon sok barack!

Pusszantyú! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Banita!!
Nagyon csinos vagy a képeken! :wink: Gyerkőceid is nagyon édesek! Szóval nálatok is megy a felújítósdi...Hát, én már nem is mondok semmit. Épül a házunk, most vakoltuk belül, aztán jöhet a festés csempe stb..., de közben az anyóséknál laktunk, ahonnét most költözünk ideiglenesen az én szüleimhez. Itt is festjük a gyerekszobát, és mindent puccba kell vágnom mindhárom helyen... :shock: ...

Silka!
Egyetértek Emesével: sosem késő váltani, biztos találsz még dokit!! :wink: A rossz mellett nem érdemes és nem is szabad kitartani! Úgyhogy hajrá!! :lol:

Jaj, micsoda éjszaka volt :lol: ! Csak úgy forrott a levegő :lol:, kint és bent a lakásban egyaránt. Azt hittem behülyülök. Nem tudom, ti tapasztaltok-e ilyet: én nem dagadok még, nem is kifejezetten lábgörcs amit érzek. Hanem egyszerűen nem bírom nyugton tartani a lábamat. Fekszem az ágyon és egyszercsak beindul a lábam :shock: . Ilyenkor felkelek és mászkélok, és úgy alszom el, hogy dübörög az ágy, mert rázom a lábikómat :lol: . Tegnap meg még cirkuszoltam is este, volt veszekedés, bömbölés és olyan szerencsétlen vagyok érzés :lol: ...

Bfagi!
Ti Veszprémben tudtok valami normális bababoltot? A Brendont és a 20emeletes alattit ismerem, de nem estem hanyatt...Bocs, hogy ilyenekkel zaklatlak, de úgy örülök egy "hazámbelinek" :lol: :lol:

Mindenkinek szép napot!!
kispocc

Timi(Kőszegi)!!
Na végre, hogy tettél fel új fotót! Igazán semmi miatt nem kell szégyenkezned, nagyon csinos kismami vagy!! :wink:

Timi!!(26)
Jaj, gratula az UH-hoz! De jó Nektek, én is úgy várom már az átvilágítást :lol: !Jó kis gömböcke Babád lesz! :lol: Én is akarok már uh-t... :roll: :lol:
kispocc

Jó reggelt, Kismamik!
Timi, köszi a képet magadról (már nagyon vártam ;-)), és egyáltalán nem vagy bálna (vagy ha igen, akkor itt mindenki az, egyébként korábban már feltettem egy igazi kecses bálna képét!) :lol: Nagyon csinos vagy és csini pocakod van!!! Várjuk a fejes képet is! :D

Kaqk, Banita, Nektek is nagyon köszi a képet, remekül néztek ki, egyúttal csodálom, hogy bírjátok az esküvőt, strandolást. Én jelenleg szobában kuksolásra vagyok képes.

Silka, teljesen egyetértek Gremesével, sosem késő váltani (az persze normális, hogy idegesít a dolog). Igen, a Szent Imrében dolgozó orvosok közül én is tudok flegmát és nemtörődömöt és zseniálisat is, és szerintem az orvos a lényeg (nem a kórház). Szabályok amúgy (sajnos) minden kórházban vannak, a Péterfyben is akadnak olyanok, amelyek számomra kevésbé szimpatikusak. Szóval nagyon szívesen ajánlok szentimrés vagy péterfys orvost is priviben (csder@freemail.hu), ha gondolod (kivéve, ha a Szent Imre egyáltalán nem érdekel már). És nagyon szorítok, hogy megtaláld az igazi orvosodat! :-)

Kép
Kép
irina

Kispocc, "lábzsibongásom" nekem is van, hiába iszom a kalciumos pezsgőtablettát nyakra-főre, meg esetenként a magnéziumot, a masszírozás sem segít. Úgyhogy mászkálok.
Amúgy én már röhögök magamon, amennyi szenvedést esténként vízszintesen fekve le tudok vágni... a "sehogyse jó", mozogni alig bírok, a hasam önálló életet él, húz jobbra-balra, szóval az ember azt sem tudja, sajnálja magát vagy kacarásszon. Szegény férjem minden oldalról próbál párnákkal kitámasztani, ami kb. 10 percig jó, utána valami más kezd el húzni, fájni. Kész kaland a várandósság, na. :lol:

Kép
Kép
irina

Jó reggelt mindenkinek,

idöjárásjelentés: jelentem, itt szintén süt a napocska, biztosan fülledt meleg lesz ma, de annyira talán nem, mint otthon, a benti hömérséklet most épp 23 fok :wink: Ez naggyon is elviselhetö. Már én is lesötetétítettem mindent, nehogy melegebb legyen.
Szegénykék, tényleg nagyon rossz lehet ilyen höségben!

Egyébként én is beállok a pufilufik táborába, tegnap óta dagad a kezem meg a lábam is, valszeg ettöl a buta idötöl. De érdekel módon, csak a jobb kezem és lábam. Annyira nem vézses, de érzem.

Kaqk, Banita, K Timi, nagyon szépek a fotók, csinos kismamik vagytok! :wink:

Emese, én is döltem a röhögéstöl a képeiden! :lol: Aztán poénból megnéztem, hogy én mit látok a hasamtól lefele: hát semmit!!!

Timi, nem semmi Viktrorka, akkor tényleg jó fejlett baba már, nemsokáta találkozhattok! Olyan jó, hogy egy páran már annyival elöbbre vagytok, nekem ez a két hét külömbség is nagyon számít, hiszen ti már a 34. hetet tapossátok. :wink:
Én jövö kedden megyek dokihoz, most lesz uh is, kíváncsi vagyok, mekkora most Áron baba!

Silka, szerintem is válts! A doki a legfontosabb, hogy tényleg megbízz benne!! Talán a lányok itt utdnak neked valakit ajánlani! Fel a fejjel, úgyis ki fog jönni valahogy !! :lol: :lol: Na ez csak poén volt, nem így értettem igazából, de tényleg ne parázz!! :wink:

Én most egy kicsit elszomorodtam, mert asszem meghoztuk párommal a végleges döntést: kérjük a programozott császárt! :cry: Nagyon jó lett volna megpróbálni simán, de egyszerüen nem tudjuk a dolgokat összeegyeztetni úgy, hogy biztosan minden jól alakuljon, mert mi csak hárman vagyunk itt, nem számíthatunk senkire magunkon kívül. Tehát ha beindul a szülés akár éjjel, nincs hová tennem Ábelt. Apa meg kell a szülöszobára, nélküle nem megyek, az tuti. Ö meg ugye nem tudna jönni, mert vigyáznia kéne a gyerekre. Szülök pont akkor nem tudnak jönni, vagyis tudnak, de ugye a szülés egy olyan kiszámmíthatatlan dolog, hogy egyik sem tud hirtelen 3-4 hétre ideszaladni, hogy mindig kéznél legyenek.... Itteni ismeröseink mind dolgoznak, nem kérhetek meg közülük senkit sem, hogy ugyan már, számíts rá és vagyél ki szabit, mert mi most szülünk! Szóval ez az út tünik a legjobb és legésszerübb megoldásnak, hogy egy szerdai vagy csütörtöki napon császárt kérek, így ha minden rendben van, akkor hétfön haza is jöhetek. Szal így néz ki most a dolog. :cry:

Na bedobok egy tejeskávét meg megfözöm a rakottkrumplit ebédre!
Pussz

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Megjöttem a vásárlásból..... Még az a szerencse, hogy légkondis az autó, mert a Kaiser's-ben nem kapcsolták be, és bazi hosszú sorok voltak a pénztárnál. Én már kezdtem kóvályogni, a hátam közepén folyt a víz!
Otthagytam a bevásárlókocsimat egy percre, elcsattogtam egy citromos jegesteáért, és mire fizettem, a nő csak lesett, hogy mit keres a szalagon az üres üveg.... :wink:
Beültem a medansziémba, kicsit lehűtöttem magam. Babukára is hatott, mert elkezdett feszengeni. A nagy melegben meg sem moccan.
Vettem meggylevesnek valót, csak az a baj vele, hogy meg kell csinálni. :shock:

Alvás: Én a szopipárnán nagyon jól alszom. Azt vettem észre, ha sokáig a hátamon fekszem, elkezd zsibbadni a kezem, vagy a lábam. Nemhiába mondják kismamáknak, hogy tilos a hátonfekvés, mert nagy ereket, vénákat nyom a megnövekedett méh. Ez a babára nincs kihatással, csak a mamára.

Kép
Kép
Kép
gremese

Motiot!
Ne bánkódj! :) Nektek mások a körülményeitek, mint írtad, hárman vagytok. Semmi gond a programozott császárral, első a biztonság, nemcsak babuka szempontjából, hanem abból is, hogy a nagyfiút hova rakjátok.
Ne keseredj el, a harmadikat majd hüvelyi úton szülöd! :wink:

Egyébként én is csak azért láttam a lábfejemet, mert nyújtogattam a nyakam.... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jo reggelt lanyok!!

Hat ha mar egesz evben ratok irigykedem az idojaras miatt, akkor hadd legyek legalabb egy nap en a nyero!! Ma 25-26 fok, napos :) . Azt mar csak halkan sugom meg, hogy holnap megint nagy esozes...ugyhogy errol ennyit. :twisted:

Timi, nem tudom, milyen balnarol beszelsz?? Azert jo lenne mar az arcodat is ismerni. Ha mashogy nem megy, akkor most rakd fel csak az arcodat!! :)

Banita! Hihetetlenul csinos vagy, elo pelda, hogy a harom gyerek utan is lehet csinos egy no! :wink:

Emese! Mar irtam, azt hiszem, hogy nekunk nagyon keverek lesz a bebink. 50% magyar gen, 25% angol, 25% jamaikai. (Parom anyukaja angol, apukaja jamaicai) Jol bekevertuk!! :wink: Dehat a kiskutyaknal is a keverek a legmasszivabb!! :lol: :lol:

Egyebken sokat talalgatunk, hogy fog vajon kinezni a draga. Parom pici lanya telen eppenhogy csak kreol borunek mondhato, viszont nyaron nagyon-nagyon hamar barnul. (neki angol az anyukaja.)
Viszont a parom novere ugyanolyan szinu, mint a dragam, neki angol, teljesen feher boru ferje van, es mind a ket fiuk tok szoke haju es feher boru, szinte albino :) (Az is igaz, hogy az angol gen sokkal vilagosabb, mint a magyar.. :wink: )

Na, ezt most jo hosszan magyaraztam!! Bocsi :oops:

Kepzeljetek, mar harmadik ejjel arrol almodtam, hogy megszuletett a babukank... Tegnap almomban meg szoptattam is...(megjegyzem nem sok sikerrel.. :? )

Na, eldugulok... :D

Szep napot, vonuljatok husbe!!

Niki
Vendég

Silka!
Gremesével én is teljesen egyetértek, úgyhogy HAJRÁ! :):)

Timi (26)
Gratulálok az UH-adatokhoz! :):)

Timi (T.Kőszegi) és Anita!
Csini kismamik vagytok mindketten, igazán klasszak a fotók!!!

Gremese, Anita!
Már én is kérdeztem többször, de egyelőre még nem tudta megmondani az orvosom (és a hivatalos kórházi UH-t végző doktorok sem) hogy vajon egy- vagy kétpetéjűek-e a csajszikáink.

Majd ha napvilágot látnak, meglátjuk mennyire lesznek egyformák, illetve különbözőek... :):)

Mi is nagyon kíváncsiak vagyunk!!! :):)

Gremese!
A pénztár szalagon lévő üres ásványvízes palackok ismerősek... :):)

Vadvirág
Vendég

Motiot! Akkor mindketten "Too posh, to push" szindromasok? :lol: :lol: En is csaszart kertem, aug. 23. korul lesz az akcio!! Mar irtam, hogy itt bent lehet az apuka is csaszarnal, es a babat sem viszik el, elso perctol velem lehet. Nalatok hogy van??
Vendég

Sziasztok!

Mi is most jöttünk a vásárlásból, mert feléltük a készletünket a héten. Ma Bolognai spagetti a menü, meg sok friss hideg gyümölcs.

Gremese: A kislányom nekem is gazella termetű lett, szép hosszú combjai vannak és hattyú nyaka, most is egy fejjel nagyobb a kortársainál. Büszkék vagyunk rá. De a kis tömzsi Viktorkára is nagyon büszkék leszünk.
Bár egyre kevesebb esély van a sima szülésre. Rebekának a 37. héten volt 90 mm BPD-je. Nem tudom Viktorka meddig növeszti majd, de a császárheg miatt valószínű, hogy nem fog csak úgy simán kiférni. Doki mondta, hogy a 38. héten lesz még egy súlybecslés, attól függ majd a szülés kimenetele. Hát kíváncsi leszek.
A vásárlásról: nálunk éppen az a baj, hogy a Profiban 16 fok van télen-nyáron, ilyenkor életveszélyes bemenni, jó kis tüdőgyuszit lehet kapni. Hiába van a fél város feláborodva, nem tesznek semmit. Így jártak, nem ott költöm a pénzemet. Nemsokára lesz Tesco, azt amúgy is jobban szeretem! :D

Silka: szerintem is válts dokit meg kórházat. Nem jó ha bizalmatlansággal indulsz neki az egésznek. Olyan dokit próbálj meg választani, akinél nem nagyon számít a pénz, a legtöbb azért nem vállal be ennyi idős terhest, mert már nem éri meg neki.
Szívesen ajánlanám az enyémet, de ebben a kusza helyzetben egyenlőre új kismamákat nem vállal sajnos.

Miléna hogy vagytok? Voltatok már dokinál? Mit mondott?

Motiot: mindent csak úgy, ahogy nektek a legjobb. Te legalább tudni fogod, mikor találkozol Áron babával. Tényleg, mennyivel a kiírt időpont előtt csinálják meg a pr.császárt? (Én is így szültem a 39. héten)

Kép
Kép
timi26

Niki,
igen, én is úgy gondolom, hogy fö a biztonság, bár azért megpróbáltam volna tényleg normál úton. De azért parázok is egy kicsit az elöszö csaszis kimenetel miatt, na meg nem tudjuk máshogy megoldani a dolgot. Egyébként itt is úgy zajlik le, mint a normál szülés, a babát azonnal odaadják az apukának, aztan ha én is kijöttem a mütöböl, akkor mellre teszik, nem viszik sehová, csak rendbetenni. :wink:

Timi, itt 1-2 héttel a terminus elött csinálják a prog. csaszit, attól függ, hogy mit mond az orvos. Ábel 8 nappal elöbb jött, lehet, hogy ez is bejátszik majd a dologba, mindenesetre én úgy szept. 12-e körülre gondoltam, az 9 nappal van elötte. :wink: De úgyis a doki dönt.
Akkor te is készülsz lelkiekben a császárra, ha Viktorka tényleg olyan kis tömzsi lesz? De hát tényleg az a legfontosabb, hogy minden rendben menjen, a heg szétválását pedig nem kell megkockáztatni. :wink:

Emese, meggylevest küldhetnél fénypostán egy adaggal, mert nálunk sajna csak én szeretem, ezért nem éri meg csinálni.

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok!!!!Már tegnap este elolvastam a biztató üziket,aztán a gép felett bőgtem egy sort...
Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Szóval ez a tegnapi nap így sikerült.Estére jobban lettem,pár hideg zuhany után.Apa el volt keseredve,hogy milyen rossz napom volt.Elárulom tegnap volt a szülinapom,szeretett volna szebb napot nekem... :oops: Este aztán összepakolt amikor már elviselhetőbb volt az idő és elvitt vásárolni. :D

Vettünk 3 hálóinget szoptatáshoz és minden apróságot ami még kell majd.

Ma lényegesen jobban vagyok.Manóval nem tudom mi van,de hajnali 3 óta fel van pörögve. :shock: Egy percre meg nem áll,szó szerint látni mindenét annyira mocorog.A feje a gyomromban van,nem tudom hogy fogok ebédelni,a reggeli is falatonként ment le és kb. 2 órán át tartott.

Kaqk,Timi Anita:szépek a pocik,olyan jó másokét is látni! :D
Gremese:látni azért a különbséget.Olyan hülyén hangzik,de jó tudni valahol,hogy nem csak én vagyok ilyen kínlódós. :oops:

Timi26:én már megkaptam a tüdőérlelő szurikat amikor kórházban voltam.

Császár:itt első nap csak párszor kapják meg a babát az anyukák.Ha nincs baj,akkor másnap már velük van.

Nem megyek el a dokihoz,fekszek és relaxálok inkább.Ha beküld is csak fekvés lenne rosszabb körülmények között.Ha nagy baj van akkor megyünk máris,jövőhéten pedig mindenképpen vissza kell menni.Apa jön ebédelni hamarosan,aztán megnézem az Elfújta a szél c. filmet vagy századjára. :lol: (Hozzáteszem könyvben is éppen most olvasom.)

Puszi mindenkinek!

Felrakok egy kismanós képet,nekem nagyon tetszik. :D
Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Na, elkezdődött a lakás szétverése nálunk. Épp az erkélyt bontják ki, hogy aztán be legyen építve, aztán majd jön az összes nyílászáró csere. Jó nagy hangzavar van, de legalább nekiálltak....
Kispocc: én dec.óta lakom Veszprémben, így nem igazán ismerem még a várost, emiatt is örülök, ha netán a kórházban találkozunk majd, mert még azt sem ismrem, ami nem baj, a kötelező UH vizsgálaton voltam ott először, meg még egyszer szülőszobalátogatáson
Mi még egy bababoltot fedeztünk fel, az a Budapest úton van, az Esso benzinkút mellett, nem túl nagy, mi babakocsit néztünk ott. Ezen kívül az Interspárban is szoktam nézegetni a babás cuccokat, meg a Tescoban, Rossmaann-ban is, ill. amiket te is írtál

Kép
bfagi

Miléna!
De jó, hogy jobban vagy!! Én is megijedtem tegnap este, mert Manócskám nagyon beindult és bárhogy feküdtem, keményedtem az ő állandó cincálásától :roll: ...és nem aludt éjjel sem, azóta üt-ver :lol: :lol: . Hiába is bújnánk el a meleg elől, szegény csöppségeket tuti hogy megviseli ám az idő! Lényeg, hogy nincs baj!

Úgy irigylem azokat a kismamikat, akik nem kívánnak enni :oops: , én meg csak ennék egész nap. Pedig diétáznom kell. Terhességem előtt 48-50 kiló voltam, most 58. Persze nem érdekelne, hacsak ez a hülye cukor nem jött volna közbe :twisted: . És ha teleettem is magam, a gyomrom már ki tudja, biztos a tüdőmbe szorult, és nem kaptam levegőt, én akkor is kívántam és tuszkoltam a kaját :roll: :oops: :lol: ..
kispocc

Gremese
Hát csak hajrá :)
Ez jó. Csak egy nagy pocak látszik :).

Timi
Ha már volt korábban cicád és almoztál is, akkor már átestél ezen a fertőzésen. Most meg ne nagyon
fogdosd.

Mazsi
Nekem úszáshoz kifejezetten ajánlotta a dokim. De máskor miért is lenne rá szükség??

Granda
Igen igazad van, ha arra kerülne a sor biztosan jobb, mint az altatás. Az már kiderült nem viselem túl jól.
1 napig hánytam utánna. Akkor szegény picurt egy napig nem láthatnám, így meg legalább megvan az esélye.

Én is vizesborogatok és ventillátorozom.

Marica
Szorítok..és háát akkor már gratulálok is!

Szia Éva

Kőszegi Timi
Nem mondod, hogy te még mindig dolgozol. Azt, hogy csináljátok, hogy most van negyedéves zárás. Csúsztatva van
év? Nekünk mindig dec., már., jún., szep. volt.
Csini poc. :)

Anesz, Pola
Üdv. köztünk.

Vadvirág
:) és gondolom meg sem lepődtél, mert te előre megmondtad :) És mekkorák a lánykák?

Anitja
Én is ezt szoktam mondani, hogy Lili jól van, mert van klímája :).

Hajni
Szerintem pont jó :)

Motiot
De ugyan mi értelme is lenne, amúgy is minden baba másképpen fejlődik, arról már nem is beszélve, hogy pl. a fiúk, meg a
lányok fejlődésében mekkora eltérés van. :) Szerintem nem lesz itt semmilyen rivalizálás. :)

Kispoc
10x???? Mennyi dinnyét ettél?? Nekem eddig 5 volt a rekord.

Miléna
Ne keseredj el, babó már erős és mindent kibírtok. Különben is tuti kibírod még azt az 1 hetet. Nyugi.
Szorítok ezerrel!!!

Kaqk
Csini vagy/tok:).

Silka
Na de mi a baj a dokival, meg a kórházzal? Állítólag az Imre nagyon bababarát.

Banita
Hú de jók a képek. :)

Mi ma megyünk dokihoz, biztosan tiszta víz leszek mire odaérek. Na mind1.
Egy strandolós kép a hétvégéről:
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Miléna!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép

(Sebaj, úgyis jövőre lesz a legszuperebb a szülinapi ünnepség, mert akkor már Zéti is veletek lesz és nagyon fog tetszeni neki.)

Vadvirág
Vendég

Bfagi!
Akkor már ketten vagyunk, akik nem is ismerik a kórházat! :lol: Én is csak a kötelező 18. hetin voltam ott, azonkívül nem :lol: ...Na sebaj, majdcsak odatalálunk a szüléskor :lol: !
Igen, én is ezeket a helyeket szoktam nézegetni, hát én lehet, hogy elmegyek Fehérvárra vagy Pestre. Csak ne lenne ilyen hőség...Merthogy nekem még jópár cucc hiányzik :oops: ..
kispocc

Fleur!
Nagyon szuper a fotó, igazán szép kismami vagy!!! :):)

Naná hogy nem lepődtünk meg, elégedett, széles mosoly volt a válasz... :):)

(De ha mégis kiderülne a születésükkor hogy pasik, akkor meg nagyon-nagyon nevetnénk - és persze örülnénk nekik is. :):) )

Az az érdekes, hogy semleges színű cuccokat vásároltunk és az UH előtti napon még esedékes volt 4 db vékony hagyományos újszülött sapi vásárlás.

Volt kék, rózsaszín, fehér és sárga is...

Ezekből viszont 4 rózsaszínt válsztottunk. :):)

32. heti UH-adatok:

A-Baba - BPD: 85 mm, HC: 288 mm, AC: 272 mm, FL: 60 mm, Súly: 1.800 g - koponyavégű fekvés

B-Baba - BPD: 83 mm, HC: 272 mm, AC: 296 mm, FL: 63 mm, Súly: 2.150 g - haránt fekvés

Vadvirág
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: