A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Jajj,jut eszembe: megnéztem a képeket,nagyon szupik!!!!!!!!!!!

Cicóka: édes a levél!!! :lol: Te is nagyon szépen gömbölyödsz!!!

Annus,Pancsi: nagyon szépek a képek,gratulálok!!!!!!!!!!!!!! :)

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Eléggé lemaradtam olvasni sincs időm, nem vagyok a toppon, csani nyűgös ugyanis mindjárt áttör 15-16 os foga, de utána legalább jön egy kis nyugi!

Pocakom valahogy keményedik, fáj.... azt hiszem túl nehéz Csani próbálom magam kímélni, de.... nem mindig megoldható.
És ráadásul holnap minden időhúzás és miegymás ellenére kiműtik a bölcsesség fogam.... mert félnek hoyg bedurran, ugyanis szétroppant.... szóval oda is rohangáltam.... és..... jajj de várom már hogy december legyen és kinn legyen a lányzó!

Bocs most csak ennyire volt erőm, remélem ti jól vagytok mind! Pihenjetek ez már egyre fontosabb!
igyekszem visszaolvasni! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!
Na akkor kezet foghatunk!Nálunk is ez van fogzásilag...én is sokat emeltem mostanában Izát,de hát muszáj volt.
Foghoz drukk!!!!Remélem h hamar túl leszel rajta!

Köszi a kép dicsiket!

Cicóka!
Nézam a képeket máris!A blogban van a link h melyik fotós csinálta!

annus11

Cicóka!
Szupi a fotel!A levél meg haláli :lol: :lol:

Pancsi!
Nagyon jók a fotók!!!Úgy látszik csak én nem mertem bevállalni fehérneműs képeket :oops: :lol: :lol:

Bei?
Merre vagy???Minde okÉ?

Zsani?
Veled mizu?

annus11

Hu csajok ,van egy hírem,drukkokat kérek!!!

Katinkababa(jaj remélem h ez a nick neve)szóval Kata kórházban van,lehetséges h megrepedt a burok,most próbálják visszatartani a babát!ha van vmi pontosabb infóm akkor szólok!!!!Addig is++++++++++++++++++++++++++++++++++++

annus11

Sziasztok!

Valahogy nem sikerült mostanában "fórum-közelben" lennem, de látom történnek a dolgok rendesen...
Katinkababának drukkolunk, várom a híreket. Jajj, szegénykém!!!! Ő hány hetes?

Julcsi!
Nagyon aranyos a pocid!!! :)

Látom mindenkinek nehéz napjai vannak, én borzasztó nyűgös kezdek lenni. Nehéz a pocak, nem tudok aludni, az ujjaim virslik, ami aggaszt néha, mert most pl. csak a bal van bedagadva. Az gáz szerintetek? Én úgy tudom, amíg a vérnyomásom ok, addig nincs gond. Márpedig azzal semmi probléma.
Voltunk szülőszoba látogatáson itt Szolnokon. Sokkal rosszabbra számítottam, van labda, sarokkád, bordásfal, ilyesmik. Ráadásul állítólag az egyik legszabadabb dokit választottuk és egy tök jófej szülésznőt, aki végig mutatta mi hogy és hol történik. Jó tudni, hogy hol fog az én kis manóm kibújni. Meg persze egy kicsit el is kezdtem parázni. Furcsa, hogy nemsokára itt a vége...:)
Ráadásul az egyik kismama barátnőm (a fotóim között ott van ahol hárman vagyunk) megszült tegnap reggel. 37 hetesen, egészséges, 3150g, 51 cm a baba. :):)
De jó neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mindenkinek puszit és kitartást küldök!!!!
Nóri

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Katinkababának mennek az energiáim!!! Megnéztem, már 31 hetes ő is, úgyhogy minden rendben menne, ha a burok is repedt meg! De ++++, hogy még egy pár hétig bent tudják tartani a fiatalurat! Ő nem stipistopizta le az első helyet :), úgyhogy csak Cicus és utánam jöhet :)! Nem lesz semmi baj! Nagyon sokat gondolok Rátok!

titokbaba

Húha most néztem meg a közös listánkban Kata 12.13-ra van kiírva, szóval 33. hét körül van!
Ezerrel szurkolok neki, hogy így vagy úgy de jól végződjön a dolog!
Annus gyere azonnal ha tudsz valamit!

Kata: tudom, hogy nem olvasod, de sok-sok++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++erőt :!:

cicóka

Sziasztok!
Jujj+! Katinkababának meg y a drukk ezerrel! Akkor lehet ő lesz az első babás! :( Nagyon várom a híreket!

Jajjjj!!!!! Megnéztem képeket. Pancsi! Nagyon jók lettek a műtermi képek!! :)

Cicóka! Ugyan ilyen fotel van a kórházba minden kórteremben 1 db. :) De jó lenne haza is egy. Nekem viszont tuti nem lesz ilyen :( A szerelmes levél meg egyszerűen hihetetlen, hoyg ennyi idő után is még meg van! :)

Cicus! Zsófi nagyon szép a 4D-s képeken.:)

Annus! Itt vagyok! :D Aranyos vagy, hogy hiányoltál! Nincs semmi bajom, csak hétvégén nem szoktam netezni. :) A te képeid is isteniek!!!! Nagyon jó,a zöld ruhás- Izás és van egy még ami nagyon tetszik,ahol fekete-fehérben vagy te,de a ruhád színes! Nagyon Cool!!!!! :wink: Aztán Ahol Iza egyedül van is nagyon édes! És ,ahol a csikos ruciba vagy és a vörös bársonyon fekszel az is nagyon jó!!! Szóval végül is mind nagyon jó lett! Nagyon szép vagy!!!!

Kép
bei

na nem tudok még semmit,32.hétbe jár Kata.Nem tudom ha tényleg a burok repedt meg akkor meddig lehet benn tartani.Remélem hamar jön vmi infó,írtam neki,aztán majd kiderül !

Bei!
Köszike :lol: :lol: Még jó h nem soroltad fel az összes képet :lol: :lol:
Ne aggódj,nekem se lesz ilyen fotelem,leginkább helyhiány miatt.Na de majd kényeztetjük magunkat máshogy! :wink: Vagy átmegyünk Cicókához! :lol:

Béenn!
Gratula a barátnődnek!
Vizesedéshez nem tok hozzászólni,szerintem ha csak ez van,akkor nem gond.Max figyeld !
Neked ki is a dokid Szolnokon?Olyan furi h ott szültök majd ahol én is születtem! :wink: Bár az a doki már lehet nyugdíjas!

annus11

gyertek várlak benneteket szeretettel :lol: :lol: :lol:

egyébként helyben mi sem vagyunk gazdagok, jól tele lesz a babaszoba, ha minden bekerül, kicsit tartok is tőle, na de majd meglátjuk, gyereknyelven mondva már nem kell sokat aludni addig :lol:

cicóka

Sziasztok!

Katinkababa: Gondolok rád!!!! Remélem minden rendben lesz! Nagyon várom a híreket!

Cicus: Nekem azt mondták, hogy ha megfordul a baba azt egyrészt megfogom érezni, másrészt most az alhasamat rugdossa és akkor a bordáimat fogja!
Te ilyesmit nem éreztél?

Megyek képeket nézni!

Kép
eper74

Na hírek!!!

Katának tényleg a burok repedt meg,kapja a tüdőérlelőt,és valószínű holnap meg lesz a baba!!!
Első topik baba :shock: jesszus!Drukk nekik!!!!++++++++++++++++++++++++++++

annus11

Huhh! Ez hihetetlen, hogy jön az első topicbaba!

Kata!!! Mennek a drukkok!!! +++++++

Annus: A Szentpéterkapuiban vagy a Semmelweisben szül Kata Miskolcon?

titokbaba

Jesszus!!!
Kata: nagyon szorítunk, és sok-sok + energiát küldünk!!!!

Lányok! Nen hiszem el :shock: :shock: :shock: most már tényleg hamarosan meglesz az első baba!

cicóka

Semmelweis,vagyis a tábliban az van!

annus11

cicus bizony mond meg neki hogy csak úgy bulizzon odabent hogy vissza ne forduljon :lol:
bogi juj de rossz volt olvasni is...én még az időhúzás fázisában vagyok..reménykedek hogy nem kell kiszedni a bölcsességemet..drukkolok nektek!
annus fog ügyben is drukk meg hát katinkának is feltétlenül!!!!ha bármi infót tudsz írj!
béen azért beszélj inkább a dokiddal mert az azért fura hogy csak az egyik oldalt dagad a kezed...mintha valahol olvastam is volna hogy az nem természetes...de nem akarlak ijesztgetni csak azt mondom egy telefont megér a dolog....
eper mikor rugdossa a bordákat? nekem 2 napja a jobb bordaívek alatt ficánkol leginkább de eddig mindig egész lent éreztem....igaz nekem még korai a fordulást várni azt mondják...de mit lehet tudni

Kép
menion
Budapest

Annus:
Csak azért, mert a Szentpéteri a központi kórház, és az egyik legjobb gyerekkori barátnőm ott a koraszülött osztályon orvos. Majd, ha beszélsz vele, akkor rákérdeznél nekem, hogy melyik kórházban van? Hátha a Szentpéteriben!

titokbaba

juuuuuj akkor holnap már baba lesz? jaj csak minden rendben legyen és bírja a kis tüdeje!nagyon drukkolok!!!!

neki is betett úgylátszik ez a rohadt front...én is nagyon rosszul voltam tegnap is de ma már azt is tudom nem csak a front volt a gondom hanem már náthás is vagyok....fujom az orrom és tele a fejem...kész vagyok....nem tudom mit kezdjek magammal ilyenkor nagyon nyűgös tudok lenni....gyógyszer nélkül gondolom majd még szarabb lesz...

Kép
menion
Budapest

Annus, Pancsi: Szuperek a fotósorozatok. Nagyon szép emlék lesz majd!

menion: Azt mondták, ha fejvégűre fordul akkor feszegeti és rugdossa a bordákat! Lehet, hogy neked megfordult??? :D

Kép
eper74

Eper: nekem ugyan a bordáim alatt rugdos, de ez nálam nem mérvadó, mert a posija van lefelé és a lábai meg felfelé. És még mindig ugyanott érzem a kis fejét is, ugyanott rugdos szerintem.

Bár ma reggel csuklott és az a mozgás határozottan az alhasam felől jött. Szóval nem tudom mi lehet a helyzet, pedig már nagyon szeretném, ha irányba állna :wink:

Csajok! Vágom én is a centit, már csak a héten dolgozom, utána indul a babszobaprojekt :!:
Fura kipakolni az irodámat 11 év után, na jó közben is költöztem egy csomószor, de basszus rengeteg cuccom van :shock:

cicóka

Katinka nagyon drukkolok nektek!!!!!+++++++++++++++++

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Amint lesz infóm írok feltétlenül!Meg átadom a jókívánságokat!!!

Titokbaba!
Oké,majd megkérem ha lesz rá alkalmam!Nem tudom h ilyenkor mi van,mármint lehet hátküldték máshova ahol jobban fel van szerelve a kórház,passz.Nem vagyok járatos Miskolcon.

Nekem is bulizott Niki,alig aludtam éjjel...

annus11

Sziasztok!

Jézusom Katinkababa sok-sok pozitiv energiát küldök,nagyon drukkolok hogy minden okés legyen veletek :!: :!: Ez hihetetlen hogy repül az idő :shock:

Cicóka én is alul érzem csuklani és a jobb bordámat rugdossa nagyon remélem hogy beállt a rendes irányba.

Béenn nekem is szokott dagadni a lábam meg a kezem is de nem vészesen :roll:

Bogi,Annus a gyerkőcök fogaihoz kitartást :cry: szegénykéim.
Nekem ez ügyben szerencsénk van Kingát nem kinozta egy foga sem max egy kis hasmenés.

t katinka

Cicóka nagyon csini vagy a levél is nagyon jó :) a fotel szuper :wink:

t katinka

Húúú Csajok! Nagyon jók a fényképek. Én karácsonyra tervezek egy sorozatot a két lurkóval együtt :)!

Cicóka:
Nagyon jól néz ki a fotel. Én most babzsákfotelt csináltattam méretre. A fiamnál ugyanis majd beszakadt a hátam szoptatás közben. A szobáról majd képet kérünk! A pakolást megértem. Én szentimentális vagyok, és olyan nehéz volt összepakolni. Ezért hétvégén mentem be, hogy ne lássam a kolléganőim tekintetét, mert biztos sírtam volna. Pedig örömteli dolog miatt kellett összepakolnom :). A férjem egy egész csomagtartónyi motyót rakott végül be. Pedig szelektáltam én is :D.

Fogakhoz gyors kijövést Annus!

Bogi:
Nem irigyellek. Amikor nekem szedték ki a bölcsesség fogam, akkor egy óráig műtötte a doki, és közben Sepulturát hallgatott :D:D

Menion:
Kérdezni is akartam már, hogy dr. Blackmagichez (Fekete Tibor) :D jársz még? Meg vagy vele elégedve? Szerintem járhatsz máshová is CTG-re. Nálunk a védőnő is csinál, és meg is kérdezte, hogy nála vagy a kórházban lesz CTG. Jobbulást, és jobb hangulatot!

Rakok fel én is képet a nagyfiú szobájáról. Még nincs teljesen kész, de 80%-ban már elkészült :)

titokbaba

Titokbaba!
A listán Katinkababának a Semmelweis van beírva. Bár nem biztos, hogy ott van!!!
Húúú, nagyon drukkolok nekik!!!!!

Menion!
Köszi, a védőnőcit látogattam meg a dagadással végül, mert én is úgy olvastam valahol, hogy az nem túl jó ha csak az egyik oldal dagad, és azt mondta nem gáz, csak kevesebb sós kaját egyek és 1,5l víz a megengedett. Úgyhogy minden ok, csak kényelmetlen kicsit. :(

Annus!
Tóth Zoli a dokim, de ő kb. 30-35 éves, úgyhogy nála gyanítom nem születhettél. :D Hogy hívták a dokit, akinél születtél?
Nekem pedig az a furi, hogy most, hogy megnéztem a listát, ketten is Szigetváriak, vagy legalábbis ott szülnek. Nekem a fél rokonságom Szigetvári, gyerekkoromban minden nyarat ott töltöttem és évente most is lemegyünk 1x, 2x. Állítólag nagyon szupi ott a szülészet.

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Megjöttünk Bazsival a kontrollról. Szép a seb. Még csütörtökön vissza kell mennünk a főorvoshoz, ő is meg akarja nézni. A héten és a jövő héten sincs természetesen ovi. Most is egy kis hős volt, mert a sebbe bele volt ragadva a véres kötés, de egy hang nélkül tűrte, amikor levették.
Nagyon elfáradtam mire hazaértünk, mert férjem csak oda tudott elvinni, vissza már nem.

Hű lányok! Katinka holnap szül?? :shock: :shock: Ez hihetetlen! Én is nagyon szorítok neki, hogy minden rendben menjen.

Annus: azért te is elég hősies vagy, ahogy ezt a fogzási rohamot állod már egy ideje.

Pancsi: jók a fotók nagyon! :P

Cicóka: nagyon édi a szívecskés pocakfotód, és a szopifotel marha jó, nekem is kellene egy ilyen, de csak akkor fér be a lakásba ha tud lebegni is. Max. bérletet váltunk rá nálatok! :D
Te voltál már szülőszobát nézni?
Én jövő héten kedden biztosan meglátom, mert annó legalább is az előterében csinálták a ctg-t. Ha nem lesz benn senki, akkor bekéredzkedek.

Kép
cedis

Béenn!
ha jól emlékszem(rég volt már) :lol: Tarjáni a doki neve...esetleg Úri Szabót ismered?

annus11

eper nem tudom csak hogy máshol molyol két napja...eddig mindig fent volt a feje és az összes végtag is és kérdeztem is hogy akkor miért lent érzem a kis ebihalmozgást...ha lent az uh szerint csak a popsija van...erre csak mosolyogtak és azt mondták hogy akár azt is érezhetem ha a köldökzsinórt oda nyomja és azzal csinál valamit...de attól még hogy az uh-on fent volt a keze azért akár egy óra múlva már lent is birizgálhat...nekem olyan elképzelhetetlen...valahogy nem tudom beazonosítani hogy mikor mit érzek...csak mostanában nyomja ki magát annyira hogy érzem a testét a hasamon keresztül és az is olyan extra élmény...elképesztő!
titokbaba igen 3 hetente kell menni hozzá...mivel fiatal doki gondolom nyitott esetleg az új megoldásokra...megpróbálom hátha az is szóbajöhet hogy béreljünk ctg-t és az eredményt számítógépen elküldjük neki...ilyen van már bár nem tudom mennyibe kerülne a produkció de persze a védőnőt is majd megkérdezem hátha tud valami okosat...szerintem ő nem ctg-z neki elég sok a munkája nagy a terület amit körbe kell járnia de attól még lehet hogy tudna ötletet adni...a dokival nincs eddig semmi rossz tapasztalatom...legutóbb nagyon hangsúlyozta hogy bármi kérdésem van telefonáljak... :roll: majd ha megyek hozzá akkor rákérdezek erre a ctg témára...
amúgy mivel a helyi sztk-ba is járok szimultán hisz ott vagyok táppénzbe véve szerintem tudnék menni az uzsókiba de kötve hiszem hogy naponta!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Micsoda hírek!!! Nagyon-nagyon szorítok Katinkababáéknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drukk ezerrel!!!!!!!!!!!!!!! +++++++++++++++++++++++++++++ Ő a múltkori frontnál írta is,h. a front lesz a veszte,mert nagyon rosszul volt tőle,hát... éjjel megint az volt! :roll: :( Remélem minden rendben lesz!!!

Menion: jobbulást! :)

Bei: köszönöm Zsófi nevében is!!! :D Tényleg cép! :D :oops: Imádom!!! :lol:

Titokbaba: buktuk az elsőséget!!! :wink: Na jó,csak vicc persze,a legfontosabb most,hogy minden rendben legyen Katával és kisBogárral,nagyon aggódom! :oops: És nagyon várom a fejleményeket!!! Ja,Zsírai dokiról hallottam már,lehet hogy majd nála leszek beajánlva! :wink:

A nagy izgalomban el is felejtettem: reggel 1/2 8-ra már ott is voltunk a Péterfyben,dokival tali. Ő egy nagyon-nagyon szimpi szülésznőre bízott,aki levette az éhgyomri vért (6csővel,kissé ájulásérzetem volt :? ),leadtam a vizeletet is és 10 óra környékén kellett visszamenni,h. még egy csővel levegyen. Ez ugye a cukros vérvétel volt+ellenanyag is! Mindenki hüledezett,h. micsoda orvosom volt eddig,h. szinte semmilyen vizsgálatot sem kért,de most mindent pótolunk. Mondta is a doki,h. mostmár jó kezekben vagyunk! :wink: Holnap kell reggel menni az eredményekért,bár már ma du. kész lesznek. Aztán vásárolni is voltunk férjemmel,megvettük a kórházba ami kell. (tena betét,tisztálkodószerek,stb.)

Na megyek,mosok egy adag rucit,aztán elpakolom a kórházi cuccokat,h. már tényleg csak fel kelljen kapni,ha eljön az idő... Bár ez a kiscsaj most annyira bulizik megint... :lol: úgy néz ki,még marad kicsit bent! :D

Puszi mindenkinek!

Cicus

Kép
cicus78

bn akkor jó!lényeg hogy nem vészes...eddig ettél sósan?én igyekszem azóta erre figyelni amióta terhes vagyok nem sózom meg plusszban a kaját meg pl a zöldségeket a szendvics mellé...Laci az elején csodálkozott is hogy nem kell a só?mondtam hogy igyekszem ...de ha valami sósan van csinálva pl a mekis krumpli akkor azért megeszem...a 1.5liter folyadék az viszont gond lenne...álltalában nagy ivó vagyok...terhesség elött simán 3-4liter/nap most hogy kevesebb fér a gyomromba persze már van olyan nap is mikor csak 1,5-2 liter megy be de azért az akkor van ha pl dolgozom mint tegnap is...a sok melóban nem értem rá iszogatni és a szokásos zacsis kakajóimat se tudtam megvenni ezért csak egy másfeles ásványvíz fogyott el egész nap....

Kép
menion
Budapest

Eper: de,a bordáimat nyomja elég rendesen! :) Nálam ez bal oldalon van! Akármekkora őrületet is csinált tegnap és ma is, én úgy érzem,maradt fejvégű... :roll: Ajánlom is neki! :wink:

Ja,annyira jó érzés volt ma a csecsemőosztály előtt többször is elmenni! ott feküdtek a pici babák,jó volt látni ilyen édes kis bébiket! :D Már én is egyre türelmetlenebb vagyok és úúúúúúúúúúúgy a karomban tartanám Zsófit! :P

Cicus

Kép
cicus78

Annus!
Úri Szabó a szülészeti osztály vezetője, ha jól tudom és pont a múlt héten hallottam róla, hogy elfelejtett bemenni egy szülésre...Tarjáni nevű dokit nem ismerek, de az semmit nem jelent, mert alig ismerek valakit itt...:) Lehet jobb is, mert úgyis mindenkiről lehet rosszat is, jót is hallani.

Menion!
Nem igazán ettem túl sok sós kaját, úgyhogy nem is tudom, hogy ennél még hova csökkentsem...:) Inkább gyümölcsözök főleg és próbálok egészségesen enni-inni. Na persze néha egy kis csokinak nem tudok ellen állni. :) De hát az meg nem sós ugye. :)
3-4 l vizet ittál, az dicséretes. Nekem nagyon kell erőltetnem a folyadékot, mert egyszerűen elfelejtem. Úgyhogy ez most nem lesz nehéz..:):)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

cicus kösz igyekszem...hát szerintem is hüledezni való a történeted de most aztán levették neked az összes véred hogy bepótolják ami lemaradt :?
azért milyen hálás feladat egy ilyen után beugrani mint megmentő doki nem? na csak dolgozzon meg a dícséretedért! :lol: remélem tényleg mostmár jó kezekben vagy és nem lesz semmi gond!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok :!:

Katinka nagyon drukkolok nektek :!: :!: :!: :!:

Cicòka szerintem is HUUU màr mindjàrt itt az elso baby :D Katinka felgyorsìtotta mindent :!: Ja ès a fotòid tènyleg szupik nyilvàn az elso helyen a szivecskès levèl :D

Pannus gratula a te fotòidhoz is,mestermu...nagyon tetszenek, mèg soha nem làttam kismamàs szuper-fotòkat :)

Cicus de jò, hogy Zsòfi màr a helyes pozìciòban vàrja a nagy napot!! Orulok, hogy sikerult egy megfelo szakembert talàlnod aki segìt :!:

Cedis sajnàlom miken mentek àt Balàzzsal, orulok hogy jobban van :wink:

Annus a te/ ti fotòitok is nagyon jòk, ès Iza tènyleg egy tunemèny :D Remèlem a fogakkal egyre kevesebbet vagy inkàbb egyàltalàn semmit nem kell szenvedni!

Nàlunk minden ok, itt van anyum, szegènynek mèg nem engedek semmit csinàlni ìgy kicsit feleslegesnek èrzi magàt...de nem sokàra eljon az o ideje is!
Ja ès utoljàra mikor UH-n voltam mèg fejjel felfelè volt a picur de màr akkor lennt èreztem csuklàsokat-ha az volt- ès a bordàim folyamatosan darabokban èreztem/èrzem mintha rugdosnà ....na de a lennt lèvo làbikàival tuti nem :roll:
Majd pènteken kovetkezo UH :D meglàtjuk mizu odabennt :roll:

Szèp Napot mindenkinek :!: Pocisimik :!: :!:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

bn akkor csak azzal tudsz manipulálni hogy amit főztök abba ne legyen "rejtett só" ilyen pl a vegeta abban nagyon sok van de az alapanyagok is sok sót tartalmaznak nem tudok erre példát mondani mert ezzel sose kellett foglalkoznom csak szoktam nézni pl a főzős tv csatornát és ott is volt olyan ahol sorolta mikben mi van...1-1 felvágott vagy sajt vagy ilyesmi borzasztóan sokat tartalmaz pedig mi nem is érezzük...
a folyadék háztartás egyensúly meg a magzatvíz miatt érdekes...

tegnap a doki egy kismamának azt mondta hogy a baba egy parazita...ez durván hangzik de lényegében így van...mert a baba mindent elvesz amire szüksége van a mi szervezetünkből...épp ezért kell figyelni hogy nekünk is maradjon elég mindenből hogy mi is jól legyünk...hiszen a szülés után is kell hogy egészségesek maradjunk legyen tejünk illetve ne menjünk tönkre a terhesség alatt...
na már megint okoskodok itt...utálom magam ilyenkor
ne haragudjatok hogy ennyit írok meg okoskodok.....

Kép
menion
Budapest

pocisimi-ről tényleg képzeljétek azt mondta nekem két szülésznő hogy nem szabad! :shock:
rámszóltak 1x a szülésfelkészítőn a szülőszobában éppen körbeállva olyan ciki volt hogy nem mertem megkérdezni miért...ezért amikor taliztam egy volt szülésznő kollegával pénteken attól megkérdeztem és rávágta hogy kontrakcióba hozhatja a méhet :( szóval nem szabad pocisimizni :cry:
fogni lehet a hasat de simizni nem..kérdeztem hogy akkor miért simizi minden terhes?erre azt mondta hogy ez csak egy rossz szokás... :roll:
hát eddig nem nagyon csináltam csak mióta jobban érzem de most akkor próbálok leszokni róla

Kép
menion
Budapest

Menion ezt nekem is mondták hogy nem szabad pocakod simogatni mert beindulhat a szülés :shock: de hát én nem birom megállni hogy ne simogassam meg a kis kincsemet. :twisted:

Cicus ezzel nem vagy egyedül én is nagyon várom hogy véééééééégre a karomban tarthassam.

t katinka

http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

itt lehet kiszámolni a gyes és egyéb járandóságokat :wink:

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára menion 2010.10.25 17:12-kor.

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.
Húú, Katinka még csak a 32.hétben van mint én! :shock: :( Jaaj, az a baba még maradhatott volna legalább egy hónapot.
Kb. csak 2200-2300gramm lehet a kalkulátor szerint. :( Nagyon kicsi.Én úgy tudom ilyenkor 4 vagy 5 tüdőérlelőt kell adni, de megvan az is mennyi időközönként! :roll:
Biztos a SOTE osztályán van, ott van profi koraszülött ellátás.NAGYON DRUKKOLOK NEKIK!!!!!

Kép
Kép
lovaszkata

Lányok köszönöm a tanácsokat. Nyomom az ágyat rendesen. Most meg a mellkasom fáj nagyon szerintem lement a hörgökre a baci. Most iszom a lándzsás utifű szirupot. Ugatok mint egy kutya. Remélem nem okozok kárt a babának. Szegénykém. Éjszaka nagyon carul voltam. Lehet holnapmegyek az orvoshoz. Úgy is kell mennem vérvételre. Leveszik az ellenanyag szűrést meg cukor terhelést. Aszem. Köszönöm a kép dicsit aranyosak vagytok. Ez a csaj nagyon jó tényleg. Megbeszéltem vele hogy fél évente csinál egy pár képet a családról. Most karácsonykor lesz az első.

Katinka megszült jól olvasom? A 32. héten? Az első baba itt. Sok egészséget nekik!!! Isten hozott pici baba e világon. Kép

Kép
Kép
pancsi76

Na hírek!

Már 2 tüdőérlelőt kapott Kata,és a megyeiben van,ha ez mond vkinek vmit...az fogalmam nincs h melyik a 2 kórház közül!
Szerintem nem lesz baj,azért elég nagy már a baba!Sokkal kisebb babák is egészségesek lesznek.Persze az első pár nap biztos nehéz lesz,de ügyes kisfiú lesz és hamar felszedi a szükséges dekákat!! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára annus11 2010.10.25 16:31-kor.

annus11

Késöbb jövök és olvasok. Már négy napja telehold van. Én pont erre gondoltam hogy milyen sok szülés lehet mostanában. Azért még várjon mindenki legalább november végéig.

Kép
Kép
pancsi76

Cicus!

tök jó h meglesznek az eredmények!!!

Mos már senki ne előzzön akkor!Tartsuk a sorrendet szépen,oké?! :wink: :lol:

Pancsi!
Még nem szült meg,de talán holnapra meglesz az első babánk!

annus11

Sziasztok!
Katinka, Sannah, Cicóka, Mkriszta, Julcsi, Menion, Cicus, Bei: Nektek is köszönöm a névnapi köszöntést, és hogy gondoltatok rám/ránk. (Remélem senkit nem hagytam ki.)
Mkriszta: sajnálom a foggondodat, biztos nem lehetett kellemes. Picúrkát még tartsd bent azért pár hétig, pihenj sokat és beszéld meg vele, hogy neki odabent. A megismerkedés sztoritok nem semmi, remélem nem voltak nagyon komoly sérüléseid?! Még szerencse, hogy ilyen lelkiismeretes ápolód volt….
Menion: ismét köszi a sok infót!
Bei: örülök, hogy Neked is pozitívak az élményeid a kórház látogatásról. Én javaslom minden első szülőnek, hogy ha teheti kérjen időpontot szülőszoba látogatásra. Én azóta sokkal nyugodtabb vagyok, legalább tudom, hogy hova kerülök, mi fog történni és hogy jó kezekben leszek.
Tartásdíj kérdésben szerencsére nem vagyok otthon, remélem nem is lesz rá szükségem. Sajnálom, hogy van akinek ezzel is kell foglalkozni a terhesség alatt, idegileg elég megterhelő lehet.
Tyche: örülök, hogy azért te is benézel néha. Az eltérés miatt szerintem te se aggódj, ha gond lenne a Rétvári tuti megmondta volna, nem az az elhallgatós fajta doki.
Őssejt levétel: én is azt olvastam róla, hogy még nagyon gyerekcipőben jár, és nagyon kevés betegségre lehet(ne) eredményesen használni. Mi gondolkodtunk rajta, de aztán sajnos az ára visszatartott bennünket. Persze aki levetette az első babánál, nyilván megadja a másodiknak is, ez nem lehet kérdés. Egy a lényeg: soha de soha az életben ne legyen rá szüksége egyikünknek sem!
Julcsi: szép pocak! Szerintem nincs lent és formás is.
Hadedit: remélem már jobban vagy! Azért a nagy festésben pihizz is egy kicsit, nehogy baj legyen!
Jaj Cicus de örülök, hogy csupa jó híreid vannak! Akkor a lehető legjobb dokihoz kerültél még így is, h szülést már nem vállal. A szülésnél is tuti figyelni fognak rád, ha a doki beprotezsál valakihez. Hát a befordulás meg már csak hab a tortán, örülök, hogy a végére azért egyenesbe kerültök!
Cedis, Annus: a gyógypuszik mennek tőlünk is a kis hősöknek, remélem már rendbe jöttetek kukac és fog ügyben…
Pancsi: neked is jobbulást! Pihenj sokat!
Közben megnéztem a fotókat is, Pancsi, Annus le a kalappal, nagyon szép kismamik vagytok, a férjek méltán lehetnek nagyon büszkék Rátok! Gratulálok!
Cicóka: hát ez a szerelmeslevél….. Éééééééédes!
Bogi: remélem már túl vagy a fogműtéten és nem volt semmi gáz. Gyere a hírekkel!
Jaj Katinka, mennek a drukkok!!! +++++++++++++++++++ Nagyon-nagyon szorítunk!
Béen: örülök, hogy nincs gáz a dagadással, én is sómentes diétán vagyok, pedig nem is vizesedek. Ki lehet bírni.
Basszus amíg végigolvastam és reagálta, megkezdődött még egy oldal…. De most végre tudom kivel mi van, én már nem dolgozom (csak néha..) úgyhogy sűrűbben fogok jönni az tuti. Majd írok magamról is hamarosan, de most már kifolyik a szemem….
Ha Katinkáról van hír, feltétlen írjátok meg!!!!!

Kép
orsolymors

Tény ami tény, front van, tessék többet pihenni, magnéziumot szedni annak aki érzékenyebb!!!! :( Nem ám hamarabb jönnek a babák! :roll:
Nekem is fájdogál a pocakom, megyek is pihenni, apa átveszi a gyereket estére. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

na már tudom mire jó hogy az orromon nem kapok levegőt :shock:
a cica hasmenést kapott és mikor kimnentem a wc-re ott találtam a meglepetését...szegényke biztos nem bírt időben kijutni mert sírt ugyan de a Laci csak késöbb engedte ki
legalább így nem voltam rosszul mikor eltakarítottam :(
de milyen kis rendes cica hogy a wc-be ment :lol:
mostmár csak azt kéne megtanulnia hogy az ülőkét használja

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Annus:
Nekem mond. Az a Szentpéterkapui kórház. Ha gondolod megkérdezheted Katát, hogy beszéljek-e a gyerekkori barátnőmmel vagy sem.

Most másra nagyon nem tudok reagálni, mert etetési időszak van, és van két éhezett vadam :D

Holnap jövök!

titokbaba

Orsi!
hu,mire végigolvastalak :lol: :lol:
Köszi a bókokat!

Menion!
Szegény cicus!

Cedis!
örülök h minden oké!

Titokbaba!
Oké,majd holnap írok neki,lehet jól esne ha lenne vmi "ismerőse".De barátnőd biztos hamarabb "rátalál",nem hiszem h sokan lennének pont emiatt benn! :roll:

annus11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: