A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Fikuszka: nem rémítettél meg,jobb az óvatosság! Végülis utoljára 7 hetes terhesen mértek vérnyomást nálam, épp itt az ideje, hogy megismételjük 8)

Nicsak: szerintem ha bárki körülnéz az ismerősei háza táján, talál 1-2 csontvázat a szekrényben...

A terhességem elején én is mindig azon gondolkoztam, hoyg minden ok-e velem, mert itt a csajok állandóan émelyegtek, meg mindenféléket kívántak, nekem meg semmi ilyesmi tünetem nem volt. De mindannyian másképp éljük meg, úgyhogy no para!

Kép
szerencsemák

twist: állítólag nálunk úgy működik ez a táppénz dolog, hogy kérni kell a nőgyógyásztól ajánlást vagy mit, hogy elmehess táppénzre és utána a terhesgondozóba kell ezt a papírt bevinni, ők írnak ki, ott kapjuk meg a táppénzes papírt, nem a körzeti orvos sajnos. De pontosan nem tudom, majd csütörtökön megkérdezem a nőgyógyászomat, mert érdekel engem is, hogy hogyan működik ez.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Nicsak: sajnálom, hogy tesód ilyen irigy. Nem is értem, miért ilyen....

Adrienn, nagyon várom akkor a beszámolódat, hogy mit mondott erről a doki. Terhesgondozó? Huh, ilyesmiről még nem hallottam. Vajon, hol lehet.....?
Vendég

Twist Engem a háziorvos írt ki.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok, bár lehet hogy én átcsúszok februárba, de most úgy gondolom január 25-én fogok szülni! :)

Tehát én még csak most vagyok 11 hetes kismama.
Van már két fiam Gergő (1999.01.25.) és Levente (2007.05.25.).
Leventémet Pici76-Enikővel együtt szültük, egy topikban töltöttünk majd kilenc hónapot... :)

Bér akkor a bénabrigádba tartoztam (legkésőbb szülők)) és most sem lesz ez másképpen! :) :)

Rólam annyit, hogy 29 éves vagyok szülésznő-védőnő a foglalkozásom, amit már két és fél éve nem űzök! :)

Bogi
bogyra

Nicsak romatikus pasid van:) És szerintem is azok a jó kapcsolatok, ahol papír nélkül is összetartozónak érzi magát az ember. De azért jó, ha esküvő is tartatik, nekem jólesett.

Sajnos az örökségnél mindig előjönnek az ördögök... és érdekes, hogy legtöbbször a rokon házastársa az, aki kavar. Az, aki a legkevesebbet tudja felmutatni érték szempontjából (saját érték, vagy képesség valami létrehozására, vagy mindkettő). Tapasztalatból írom.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Fikuszka, Nicsak: köszönöm szépen az infókat, most olvastam vissza. Szerencsére hajlott korom miatt simán kiírnak és persze a lombik miatt is. (ilyenkor ez "szerencse":)))
Amikor a körzetinél voltam, akkor azt mondta, hogy hozzak neki papírt a nőgyógyásztól, de továbbiakat nem mondott. Remélem, hogy csak hozzá kell menni.
És nem tudjátok véletlenül, hogy számfejtés előtt kell bevinni a munkahelyre, vagy folyamatosan utalják nekem a "fizetést (=táppénzt) és majd beviszem a papírt 30 naponként? Nehogy ne legyen minden hónap 5-én a számlámon a pénz, mert a törlesztőrészletekkel különben baj lenne!
Vendég

Bogyra, üdv köztünk és gratulálok a babához!!! Egy védőnő-szülésznő nagyon jól jön a csapatba!:)))
Vendég

Nicsak javaslom, hogy végre add be a derekad, még is csak az ő gyermekét várod. Itt a lányok alig várják, hogy a párjuk végre meghatározza a házasságkötés időpontját, Te meg még a lehetőséggel sem akarsz élni??? Ezzel ráadásul újabb borsot törhetnél a tesód orra alá, végképp lemondhatna az örökrészről.
Még most sem tértem magamhoz annyira felháborított a tesód viselkedése. Ahelyett, hogy örülne az örömödnek, hogy ennyi év után mégis sikerült. Borzasztó önző lehet. Fiú vagy lány? idősebb nálad?

Nóra

Kép
fikuszka

twist: jó kérdés, hogy mikor kell bevinni a táppénzes papírt, az engem is érdekel mindenképpen, mert úgy vagyok vele, ahogy te. Muszáj, hogy 5-én rajta legyen a pénz a számlán, mert nálunk is baj lenne a törlesztőrészletekkel. Szerintem ezt a munkahelyen kell megkérdezni, ott biztosan meg tudják mondani. Ezt is megkérdezem valamelyik nap. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

bogyra: Üdv köztünk, garulálok a babához! Tényleg jó, hogy van egy szülésznő-védőnő is a csapatban. Biztos lesz majd pár kérdésünk hozzád. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!
Megkérdeztem a pénzügyesünktől, és az első 15 napot számfejti a cég, utána átmegy minden az OEP-hez. Viszont továbbra is a cég fogja eljuttatni a papírt az OEP-nek, hogy kapja valaki a táppénzt. ELvileg akkor kell bevinni a céghez a papírt, amikorra a doki visszarendeli a beteget a következő vizitre (vagy valami ilyesmi...). A legutolsó kismamánk 2-4 hetente jött a papírokkal. De én is azt javaslom, mindenki kérdezze meg a sajűt melóhelyén.

Bogyra: üdv itt közöttünk! ezek szerint én is a bénabrigádba tartozom 8)

Kép
szerencsemák

SZCSM: köszi az infót!

Adrienn: remélem, hogy folyamatosan utalják a "fizetésünket" a többi munkatárséval együtt havonta. Nekünk már 5-én törlesztés van és így tovább.... Na, majd megbeszélem a munkahelyemmel ezt.
Még egyvalami jó tippet hallottam, hogy lehet kivédeni azt, hogy 30 nap után nem jár már az étkezési jegy. Tehát javasolt - akinek a főnökével meg lehet beszélni - pl. 28 naponta bemenni és kiírni pár nap szabit. Ettől megszakad a táppénzes viszony és újraindul a 30 nap. Így továbbra is lehet kapni étkezési jegyet (már ahol adnak).
Vendég

Bogyra, üdv a társaságban. Szerintem a bénabrigád inkább az első babát várókra illene :D Mint én is :D

Klári

Kép
claracroft

Bogyt, akkor már ki is használnám a szakmai tapasztalatod: ágynyugalom mellett ugye nem baj, ha sokat ülök? Teljesen egyedül vagyok egész estig, illetve most a teljes 7végére elutazik a párom, úgyhogy a szendvicseket is magam gyártom, tehát nem az ágyban fekszem a nap jelentős részében. Nem tudom, hogy ez a haematóma épp hogy van...

Persze, tudom, hogy most te is, mint kismama vagy köztünk, de gyakorló anyuka is vagy, és rengeteg kismamával volt már ezek szerint dolgod... :oops:

Na, ezért mondom a bénabrigádot, olyan kis tudatlan vagyok... :?

Klári

Kép
claracroft

Twist: a folyamatos táppénz jobb szerintem, mert akit júli 31 előtt felvesznek táppénzre az a mostani szabályok szerint kapja 70%, utána kevesebb jár 60% és az is maximalizálva lesz

http://www.dko.hu/hirek/magazin/2133
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára alma26 2009.07.21 16:28-kor.

Kép
Kép
alma26

twist: a nőgyógyász javasolja, hogy a háziorvos vegyen fel. ad egy papírt és azzal a háziorvos felvesz. 1 hét múlva kapod az indítólapot (ezt elküldöd,v beviszed a munkahelyedre)
utána minden 2. héten kell menni a táppénzes papírért és azt küldeni, vinni a munkahelyemre
(nálunk így van legalábbis)

Kép
Kép
alma26

Claracroft!

A fekvés az fekvés. Az ülés épp olyan nyomást gyakorol a méhre, mint az állás!! Ha szorgalmasan fekszel, akkor a hematóma felszívódik hamarosan és nem kell sokáig feküdni már. Bár nem tudom pontosan mi is a baj nálad.

A párod reggel készítse az ágyad mellé a reggelit, ha megoldható, meg a folyadékot. Kaját rendelj pl a gastroyaltól vagy ilyesmi cégtől, vagy előző nap tegye a hűtőbe a párod kiporciózva. Pisiléssel egybekötve megmelegíted és oldalt fekve elfogyasztod.

A barátnőm szegény így csinálta végig a terhességét, de neki elég komplikált volt. Valaki minidg ment hozzá reggel és elkészítette ezeket a dolgokat. Laptop volt mellette meg egy rahedli könyv.

A párja odakészített neki sós és édes harapnivalót is ha esetleg megkívánná.... jah és a távkapcsoló ez mind karnyújtásnyira volt! :) :)

Kitartást!

Bogi
bogyra

SZCSM: köszi az infót!

Alma: Igen, én is úgy hallottam, ahogy írtad, hogy jobb ha az ember elmegy július 31-ig táppénzre, mert Augusztus 1-től változnak a szabályok.

Nálunk a munkahelyen múlthét pénteken végigtelefonálták a gazdasági irodások az összes kismamát és mondták, hogy jól gondoljuk meg, hogy mikor megyünk táppénzre. Azóta rágódunk itthon, hogy mi legyen, mert egyébként úgy terveztem, hogy októberig dolgozni fogok. Megkérdeztük a bérszámfejtőket, hogy hogyan kell kiszámolni a táppénzt, hogy mennyit kapnék most és mennyit augusztus 1. után és hát elég nagy különbség jött ki.
Úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy július végével én elmegyek táppénzre.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok lányok!Üdv az újaknak!
Megvolt a afp-vérvétel.Köszönöm a drukkokat!Állítólag 2 nap alatt kész van ha rossz szólnak,ha jó nem...úgyhogy bízom benne hogy nem szólnak!
Én is fulladok erre azt mondta a belgyógyász hogy a vas hiány is okozhatja...persze nekem pajzsmirigybetegségem is van...de az elvileg be van állítva.Elég rossz hogy néha még fekve is nehezen lélegzem.
Köszi a körmös tippeket!
Én melíroztatom a hajam nem szabad belélegezni én úgy tudom...amúgy lehet festeni.
Mindenkinek szép napot! :lol:
gyöngyi-30

Sziasztok!

Még nem olvastam mindent vissza, de gyorsan írok néhány dologgal kapcsolatban.

Én eddig fogytam a terhesség alatt. Mondjuk volt miből, mivel a hormonoktól 12 kg jött fel. Holnap megyek a védőnőhöz, meglátjuk mennyit mér majd :-)
Szóval szerintem ez egyáltalán nem gáz, majd pár hónap múlva visszasírjuk a fogyást!

Fikuszka!
Nekem is kellemetlen minden tüsszentés pedig a légkondi miatt gyakran rámjön... Azt hittem csak én vagyok ilyen selejt (ezzel nem azt akarom mondani, hogy Te selejt vagy :lol: ) és én mindig bocsánatot kérek a babától.....

Kép
akire79

Köszi a válaszod, megpróbálom betartani. Igen, ebédet a Teletáltól rendelek, ezzel nincs is gond, a többit megbeszélem a párommal. Még egyszer köszi :)

Találtak egy kb. másfél cm-es vérömlenyt a legutóbbi UH-n, 10-én. Azt mondták, két hét tp, és ágynyugalom. Azóta itthon vagyok. Hétfőn megyek vissza. Bár a java rész letelt hétfőig, remélem az is segít, ha ezután tartom be jobban. :oops: Az a baj, hogy ide sem tudok feljönni, csak ha felkelek, és ez jelenti a külvilágot. De majd ezt is megoldom valahogy.

Üdv,

Klári

Kép
claracroft

Claracroft!

Ha ilyen pici vérömlenyről van szó, tényleg érdemes betartani, mert az hamar felszívódik! :) És utána tied a világ! :)

Kitartást, és élvezd a kényeztetést ami az ágyba reggelivel és egyebekkel jár! :) :) Sőt mondhatod, hogy orvosi tanácsra kell a talpadat/derekadat is masszírozni! :D :D Max két hét múlva kuncogsz egy jót rajta és ha bűntudatod lenne emiatt, ne aggódj a szülés után elmúlik! :D

Bogi
bogyra

Claracroft!

Nekem az üléstől éppúgy fáj a hasam, mint mikor sokat megyek. Csak akkor jó, ha fekszem.

R.
turorudi6

Sziasztok!
Voltunk ma Babamozin, és......erősen gyanítható, hogy KISFIÚ! A férjem teljesen oda van meg vissza :lol: :lol:
Holnap majd felteszem a képet is, ma már nem álltam neki lefényképezni, meg a melóhelyen tudok scannelni, az lehet hogy egyszerűbb. Egyébként péntek óta 1 cm-t nőtt, már 74mm. 8)
üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Bocsi, csak egy pillanatom van :cry:

Bogi, üdv köztünk! És szólj majd ránk, ha túl sokat nyaggatunk a melód miatt :wink:

Szcsm, gratulálok a kukachoz!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Cat, boldog szülinapot Neked!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok lányok!

Ha nem bánjátok én is csatlakoznék hozzátok. Megpróbálok rendszeresen jönni, remélem engedi a gyerekem. Én biztos nem tudok majd annyi hasznos tanáccsal ellátni titeket, mint Bogyra, de remélem ti annál többel engem :wink:

Rólam annyit, hogy ha jól láttam Szerencsemákkal fogok egy kórházban szülni, csak én a hónap elején valahogy. Bár, ha Marciból indulok ki, akkor a közepéig is elhúzhatjuk :)

Nekem az első három hónap viszonylag problémamentes volt, ma voltam AFP-n és ma derült ki, hogy megint kisfiúnk lesz. Én lányt szerettem volna, de cseppet sem vagyok szomorú, sőt ahogy megtudtam, hogy nem az, már éreztem, hogy ez így van rendjén. Csak egészség legyen.

Fikuszka: nekem vannak olyan tüsszentéseim, amikor úgy belegörcsöl a hasizmomba (illetve annak hiányában a hasamba), mint amikor begörcsöl a vádlink.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

hali,

crl: 65 mm
tarkoredö: 1,8 mm

12+6-nak felel meg :)

ezen kivül semmit nem mondtak uh-n, ezért bejelentkeztem holnapra 4d babamozira :)

doki szerint 1 hét mulva abbahagyhatom az utrot, ha utána is csip betadine hüvelykúp. repülhetek.

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Sziasztok!

Bogyra, üdv közöttünk! :wink:

Gyors reagálások:
Alapból barna vagyok, de már 5 éve szőke. 5 hetente festetek. Azt mondta a doki is, és a fodrász is, hogy a szaga lehet irritáló, káros a festéknek, ezért jól szellőző helyen kell festeni. Nekem nyitott ajtónál festik mindig.

Táppénzen vagyok az 5. héttől. Doki írt egy papírt, amivel minden hónapban megyek Győrben a Terhesgondozóba. Itt adnak havonta egyszer táppénzes papírt. Ezt be kell juttatnom minden hónap 26.-ig a munkahelyemre.

Nicsak... Ne haragudj, de a tesódék nem normálisak.... Hála égnek nekem tesó, sógor, anyu aranyos, apum sajna meghalt, de az anyósom egy kígyó.... Fúúúúúúúúj...... :evil:
melike30
Győr

Szcsm: de izgi!!! gratulálok :) mi pénteken mozizunk, remélem lát a doki valamit!!!!

Kisgizi: szép méretek! de jó lesz nektek is holnap :)

Üdv, az új kismamáknak!!

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Ti hol babamoziztok és mennyiért? Hallottam, hogy a Brendonban is van ilyen... Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen nemű babó lakik bennem, de ahogy tudom csak a 18. heti genetikai lesz a következő UH-om és az még 5 hét :cry:

Kép
akire79

Akire: mi Emmával a Praxisba jártunk a szonográfus szaktudása miatt
http://www.ultrahang.com/galeria.html az ár 10.000ft körül volt.

Most Pest mellett lakunk és itt helyben van 4duh. Itt a babamozi 9000, a genetikai mozival 12000

Kép
Kép
alma26

Üdv szilvánusz, és mindenkinek jó reggelt! Akkor már két Marcink van :D

Jelentem, fekszem :) Már csak a 7vége jelent nagyobb gondot, Ati holnap utazik. Ma készít nekem egy lavór paprikás krumplit, azt az ágyból tudom vezényelni. Egyébként nem tud/nem szeret főzni, csak brassóit az egyik szakácskönyvből, de szerintem, ha valaki egy dolgot tud, akkor tud mindent. Azért főzött/sütött már pár dolgot az én segedelmemmel.

Hű, de rossz így gépelni...

A tüsszentés nekem is mindig fáj, ha érzem, hogy jön, összegömbölyödöm, úgy egy kicsit jobb.

Klári

Kép
claracroft

SZcsm, de jó, hogy már te is tudod a nemét :)

Szilvánusz, án is lányra vágyom, úgyhogy tuti fiú lesz :) De azt sem fogom bánni, valószínű utána úgy fogom magam érezni, mintha mindig is fiút szerettem volna :)

Klári

Kép
claracroft

Sőt, három Marcink is van, nemde?

Kép
nilszi

Jó Reggelt!

Szilvánusz: üdv itt köztünk. Örülök, hogy van még 1 kútvölgyis rajtam kívül :wink: Ha a privatizációról bármit tudsz, kérlek oszd meg velem!

Kissgizi: gratula az eredményekhez!

Akire, mi a Baross u-ban voltunk a nőgyógyászati klinikával szemben. Mi a legalapabbra mentünk: 6e ft volt a 20 perces mozi, ehhez 1 képet adtak, plusz 2e a DVD. Ebben semmi méricskélés és szakmai tanács nincs benne, de nekem pl megnézték, hogy milyen hoszú a baba, mert kértem. Viszont végigmutogatták mindenét, sőt a nemét egyenesen az UH-os hölgy kezdte el nézegetni, mi külön nem kértük. www.baross4d.hu

Clara: kitartás!

Alma: Asszem, mázlink volt :P kíváncsian várom majd a pénteki beszámolódat. Már csak 2-t kell aludnotok!!!

Kép
szerencsemák

Alma: köszi szépen az infókat, nekem akkor már csak 60% lesz a táppénz, mert októbertől kezdem csak meg. Hát szívás:(((((

Akire, pontosan ezen agyalok én is, hogy el kéne menni korábban elmenni UH-ra, hogy tutira megtudjam, hogy kislány lakik-e a pocakomban? Megyek jövő héten csüt-ön a dokimhoz, de ott homályos az UH. És aug. 11-én megyek csak genetikaira, ahol jó a felbontása a képnek, de az még 3 hét....(
Vendég

Sziasztok!

Szcsm!
A poncho nagyon jó ötlet. Ha eljön az ideje be is szerzek egyet.
Gratulálok a kis kukacoshoz, apa meg persze, hogy teljesen oda van :lol:

Úgy nézem itt sokunknak fáj valamije. Én is csatlakozom a „fájósokhoz”. Nekem a derekam szokott fájni.

Babamozgás: még én sem érzek semmi, de Marcit is csak a 20-21. héten éreztem először.

Twist: itt Szegeden úgy működik, hogy elmész a nőgyógyászodhoz, Ő adja ki a „javaslatot” és a házidoki ír ki. De ezt a „kört” havonta meg kell futni.

Nicsak: bocsi, de a te tesód egy hülye. Szerintem ne foglalkozz vele!

Bogi, Szilvánusz!
Üdv a topicban!

Gyöngyi!
Biztosan rendben lesz az Afp-d!

Kisgizi!
Grat a jó eredményekhez!

Klári!
Kitartás a fekvéshez!

Nilszi!
Bizony, már három Marcink is van :lol:

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

szcsm: Gratula a kisfiúhoz! :)

kissgizi: örülök, hogy minden rendben van, szép mértek! :) Kíváncsi vagyok, hogy babamozin meg tudják-e majd mondani nektek, hogy milyen nemű lesz a baba. :)

szilvánusz: Szia, üdv. köztünk! De jó, hogy már tudjátok, hogy milyen nemű lesz a babátok! Már alig várom a 18. hetes uh-t hogy mi is megtudjuk, feltéve ha megmutatja magát. :)

melike: De jó, hogy leírtad, hogy hogyan működik ez Győrben, mert lassan nálam is aktuálissá válik. Holnap megyek dokihoz papírt kérni, amivel majd bemegyek a terhesgondozóba. Lenne egy kérdésem hozzád! Azzal a nappal vesznek fel a terhesgondozóba táppénzre, amelyik nap beviszem a papírt, amit a nőgyógyásztól kaptam?

18. Hetes UH: augusztus 5.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote="claracroft"]S írta:claracroftzilvánusz, án is lányra vágyom, úgyhogy tuti fiú lesz :) De azt sem fogom bánni, valószínű utána úgy fogom magam érezni, mintha mindig is fiút szerettem volna :)

ezt mintha én írtam volna :-)

(szép napot mindenkinek)

Kép
Kép
alma26

Üdv az újaknak és gratula :)

Képzeljétek el, tegnap meglátogatott minket egy baráti házaspár a fél éves mosolygós kifiúkkal. Hoztak ajándékba egy könyvet: "Az első 12 hónap" a címe. Szuper könyv, úgy örülök neki, főleg, mivel írtátok, hogy leginkább egy ilyennek vesszük hasznát, mint a terhességes könyveknek... És jó, ha az ember jó előre olvassa, mert állítólag sok időnk nem lesz szülés után :) Hétvégén nekiállok tanulmányozni.
Link a könyvről: http://www.polc.hu/konyv/az_elso_12_hon ... ol/105479/

Kép
nilszi

Szilvánusz, üdv köztünk. Gratulálok a kisfiúhoz, bár tudom, hogy egy Marci után inkább lányra vágyik az anyuka :wink: Neked Marcell vagy Márton a fiad?

KissGizi, de jóóók az eredmények! És mivel repülhetsz, mész vissza, vagy még maradsz itthon? Heamatoma van még?

Clara, jól teszed, tessék csak pihenni! Én azt hiszem, belehalnék a napokig paprikás krumpliba :? Én inkább rendelnék, akkor csak ajtót kell nyitni :lol:

Kíváncsi vagyok a babamozikra, remélem hamarosan mindenkinek kiderül a pici neme. Mi egyébként a Medicoverbe járunk (ott ingyen megcsinálják :lol: )

Kima, Te mikor is mész dokihoz? Pénteken, ugye?

Nicsak, Szilvánusz, és a többiek, akik még nem küldték el. Ha elkülditek nekem priviben a rendes név, telefonszám, e-mail cím, msn, skype, yahoo messenger azonosítókat, akkor felkerülhettek az értesítési listánkra. És Heydienek meg priviben mehetnek a babavárással kapcsolatos infók, a táblázat a 66. oldalon van most.

Holnap reggel megyek AFP-re. Onnan meg anyósékhoz majdnem egy hétre :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
Üdv az újaknak! Remélem mindenki jól van!!!
Én egy kicsit csalódott vagyok... Tegnap voltunk 4d uh-n. Minden rendbe a babóval, egyfolytában ficánkolt, meg ide-oda lökdöste magát. Nagyon jókat nevettünk rajta. Aztán egyszer csak gondolt egyet, szembefordult velünk, szétdobta a lábacskáit... és megmutatta a kukacát :lol: .
A párom tiszta boldog volt. Én meg majdnem elsírtam magam. Annyira szerettem volna ha kicsilány!!!
Mindegy, a lényeg hogy egészséges, és mindene megvan.
Később megpróbálok feltenni képeket.

Kép

Kép
henya75

Mi is a Baross utcában voltunk. 9.900ft adtak 1 DVD felvételt, és1 képet, meg a uh leletet.
Nagyon kedvesek voltak. Legközelebb is oda szeretnénk menni.

Lányok!
Toxoplasma szűrést csináltak mindenkinek?
Nekem a szonográfus csaj mondta hogy kérjem a vizsgálatot, mert a méhlepén nem egyenletes vagy mi, és hogy ez attól is lehet.
Meg kérdezte hogy nem véreztem-e, mert lát egy bevérzést a lepény mellett.

Kép

Kép
henya75

Henya, én azért gratulálok a kukachoz, nem baj? :wink:

Toxo nekem nem volt. Azért kíváncsi vagyok, hogy mi az, hogy nem egyenletes a méhlepény :? Én ilyet még sosem hallottam :oops: Bogi? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Henya: azért annyira ne keseredj el. Majd a következő ;-)!

Az én babóm egyébként elég szégyenlős, nem nagyon akart mozgolódni, a mozi végére meg be is aludt. Az UH-s hölgy még kocogtatta a hasamat, de mondtam neki, hogy inkább hagyjuk békén most már. Állítólag ilyenkor csak kb 15 percet tudnak ébren maradni egyhuzamban.

Íme a kép, nem valami csúcsminőség...Felül van a feje :lol: :lol:

Kép [/img]

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást, kitartás lányok, nemsokára mindenki tudni fogja milyen nemű gyerek lakozik benne. Addig meg legalább van egy kis izgalom.

Szerencsemák: persze, szólok feltétlen, ha tudok valakit. Neked ki a dokid? Marcival szerencsém volt, mert abban a fórumban, ahová akkor írtam, sokan voltunk Kútvölgyisek, és végül az egyikkel egyszerre szültünk és együtt voltunk egy kétágyas szobában. De ahogy láttam, azért te későbbre vagy jóval kiírva, úgyhogy inkább ne jöjjön hamarabb ezért! :)
Hékás: Enyém fiam is Marcell és alig idősebb a te fiadnál :) Nekünk kistesó valószínűleg Milán lesz. A Jázmin is szép név. Ez már biztos? Mármint ha lány lesz?
Henya: szerintem ne légy szomorú, mert a következő még lehet kislány, meg ha megszületik úgyis mindegy milyen nemű, csak hogy ott van és cuki és egészséges :)
Nilszi: nem semmi, hogy már most tudsz szülés utáni dolgokkal is foglalkozni, ritka ez, legalábbis nálam nem így volt, pedig utólag azt gondolom, tényleg hasznos ha az ember kicsit utánaolvas, felméri milyen "iskolák" vannak gyereknevelés, szoptatás stb. terén és előre átgondolja, ő melyiket szeretné követni, mi áll hozzá közelebb, mert szülés után a kórházban már a csecsemősök között is ahány anyuka annyi szokás, mindenki mást mond, te meg csak kapkodod a fejed, mert azt várnád, hogy ha egy a magyarok istene, akkor meg mér zavarnak össze ennyiféle technikával, hozzáállással stb. :) :) Persze 80%-ban úgyis az ösztönök döntenek, de azért jó előre tudni, hogy mik közül választhatsz.
Claracroft: mi elsőre kisfiút szerettünk volna, aztán úgy is lett, most jó lett volna, ha nem azonos nemű, de én is úgy voltam mint te, hogy valahogy mélyen éreztem, hogy fiú lesz, csak próbáltam szuggerálni a dolgokat :)Azért drukkolok neked, hogy olyan nemű legyen, amilyet szeretnél!

Majd küldök mindenféle adatokat is, csak megnézem mik is kellenek pontosan.

Pihenjen aki csak tud, jó meleg van ma is :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

De jó egyre többünknél kezd kiderülni a baba neme. De mintha a lányokat kezdenék behozni a fiúk, mostanság szinte csak kukacosok a picik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.07.22 12:09-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

én is a baross u-ba megyek ma 4d-re. tesóm is volt ott, ő ajánlotta :) örülök, hogy nektek is tetszett. lehett ott kérni vizsgálatot is vagy csak mozi van?

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

sziasztok.

Talan mostmar en is tudok jonni.

gratulalok mindenkinek.

lanyok akiknek megmondtak a nemet,ti kerdeztetek vagy a doki magatol mondta?nekem nem mondott semmit.legkozelebb ket het mulva megyek.

Kép
monyo83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: