A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Sziasztok!

Julcsi: sajnálom, hogy rossz a vizelet eredményed. Remélem hamar helyre jön.

Tényleg mindenki megismerkedős sztorijában van valami érdekesség!

Cicóka: köszi az információkat! :wink: Barnit meg noszogassad, hogy forduljon meg szépen.

Nekem nem mondott semmit a védőnő, hogy számoljam a magzatmozgást. Majd holnap dokit erről is megkérdezem. A 36. héttől már hetente kell járni? Innentől kezdve csinálják a ctg-t?
Én csak azt tudom, hogy a 36. héten van a streptococcus vizsgálat hüvelykenetből.

Holnap egy csomó mindent meg kell beszélnem a dokival. Szerintem írok egy listát, hogy miket kell kérdeznem, mert egyébként a felét elfelejtem.

Pancsi: fentebb írtam milyen homeóst szedek majd a 36 héttől, ezek is benne vannak, amiket te is írtál. A többit meg a szülésre kell magammal vinnem.
Ez a piócás aranyér elleni kenőcs engem is érdekelne.

Kép
cedis

Eper!
Nagyon csini a Réka-járgány! Vagány lesz benne a kiscsaj!! :) És nézegettem a képeidet, olyan jók a 4D képeitek nektek is!!! Az a kis talp!!!:))))

Titokbaba!
Köszi a bókot, a te kisfiad is gyönyörűséges. Majd összehozunk egy randit nekik... :D :D :D
Jó a közös fotótok, amin még picurka, nagyon csini vagy!

Menion!
Pancsi leírta amit szerettem volna. És az is lehet, hogy tisztában vagy vele, de én is úgy gondolom, hogy nem másokkal kell ilyenkor foglalkozni, másoknak megfelelni. A legfontosabb a babád és TE. Hogy neked mi a jó azt csak te tudod eldönteni. És ami neked jó, az a babának is jó!

Pancsi!
És az a fájdalom szerinted izom vagy mi a mell alatt?

Egyébként elég sz@r éjszakám volt, mert most mintha máshogy helyezkedett volna el Zsófi és folyton megfájdult az oldalam, akár hogy feküdtem+izzadtam ezerrel.
:(

A mi megismerkedésünk:
Én viszonylag sok rossz hosszabb kapcsolaton vagyok túl, amikből rengeteget sikerült tanulnom, úgyhogy egyiket sem bánom.
2007 óta ismerem Zsoltit, de mind a ketten még másik kapcsolatban voltunk, úgyhogy akkor semmi nem történt.
Tavaly tavasszal szingli lettem, a nyarat átbuliztam(én Pesten éltem 10 éven át tavaly őszig), augusztusban az iwiw-en Zsolti elkezdett írogatni, csak olyan kis finoman. :) Én meg azt hittem csak haverkodik, mert nem tudtam, hogy már megromlott a kapcsolatuk a volt feleségével, akivel akkoriban költöztek szét. Hát nem csak haverkodás volt, egyre nyilvánvalóbb lett a dolog és egyre sűrűsödtek a levélváltások, amiből egyre jobban kiderült számunkra, hogy megtaláltuk a másik felünket. Aztán begyorsultak az események, szerelembe esés-Szolnokra leköltözés-január 1-től cigiről-, zűrös életmódról közösen leszokás- babaprojekt(sosem szerettem volna babát senkitől, Vele rögtön úgy gondoltam, hogy bármit és mindent szeretnék)- áprilisban megfogant Zsófi. És nagyon boldogok vagyunk!!!! Ennyi! :)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Na most akkor én is elgondolkodtam.
Igaz nekem minden alkalommal csinál UH-t a dokim a magánrendelésen, tegnap is megmérte Barnit és azt mondta, hogy a számított korának abszolút megfeleő méretekkkel rendelkezik +/- 2hét az annyira nem mérvadó ugye, mert nm tudjuk mikor fogant. A múltkori méhnyak rövidülés miatt 2 hetentente jártam hozzá, sőt akkor rögtön 1 hétre mentem, akkor csináltuk a másodikm terhelést+vizelet teszt és vérkép is volt, ha jól emlékszem. (akkor nem hoztam el az eredményt a laborból, mert a doki automatikusan megkapja a kórházon belül, nekem meg ugye feküdnöm kellett.)
Én vasárnap töltöm a 32. hetet, tehát volt most is UH és 2 hete is, sőt 4 hete volt 4D, annak is megnézte a leletét. Vérvizsgálatom 5 hete volt, hibátlan paraméterekkel szerinte - ez az amit nem láttam. Ellenanyagot szűrtek nekem 2szer is igaz az elején. MOst 3 hét múlva kell mennem, ha nincs gong még a magánba (azért 3 hét , mert 2 hét múlva nov.1 lesz és az én dokim csak hétfőn rendel magánba) Akkor leszek 34+1. Utána már gondolom csak a kórházban kell találkoznunk - legalábbis a barátnőm aki tavaly szült nála ezt mondta. GOndolom ha megyek az első CTG-re kiír labort is.
Na ezt csak azért vezettem le így, mert kicsit megijedtem, hogy nálam is elmaradt valami vizsgálat!? csak tudja mit csinál-remélem

Pancsi: csak szimplán Barna lesz a neve, bár a Barnabás is nagyon tetszett, de 1/ mostanában sokan adják, 2/ a vezetéknevünkkel együtt kissé hosszú lenne, így emellett döntöttünk inkább.

cicóka

Ja majd elfelejtettem, berepedt a bal mellbimbóm :evil: a bimbó udvar és bimbó között van egy nem túl mély kb fél centis repedés/vágás szerű. Elég xar. Mi a franctól? Pedig mindig kenem a cicimet is a poci krémmel. Tegnap mint ha lett volna ezen a bimbómon egy ici-pici csepp átlátszó valami. Ja, és tök kemény meg nagyobb is mint a másik. Majd ma megemlítem ennek a helyettesítő védőnőnek.

cicóka

Cicóka szerintem több vizsgálat is volt a kelleténél :lol: De ne aggódj bizti tudja mit csinál a doki. A mell dologra meg próbáld meg hogy nem tusfürdőzöd be semmi szappan meg ilyenek, mert az is szárrítja. A bepanten az nagyon jó rá. Már ilyenkor lehet egy kis előtej is ami igaz sárgás színű, de elötte kis átlátszó folyadék jön. Nekem is, és ez teljesen természetes szerintem.

Cedis igen igen megtaláltam csak úgylátszik átfutottam az egészet. Te milyen ch val szeded vagy milyet írt az orvos fel. Mert állítólag ha a 30ch cimicifuga az megakadályozza a tágulást az 5ch meg segíti. Én erre nagyon kivi vagyok ha megírnád nekem akár privibe milyet adott hányszemet és milyen ch val. Köszi.

Béenn lehet tényleg egy izom vagy ideget nyom. Nekem most hogy befordult, szoktam érezni hogy feszegeti a bordám. Jó kis kemény baba. :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Lányok megnéztem a gmailt hát mindenkinek olyan szupi képei vannak. És mindenki olyan szép. Komolyan nagyon jó. Én is dobtam képeket.

Kép
Kép
pancsi76

Cicóka!

Szerintem is semmi gond!óval több vizsgálatod volt mint egy normál terhességnél!De ez érthető is :wink: Bimbót sajnálom...Lehet h már most el kéne kezdeni kenegetni,meg vegyél bimbóvédőt,lehet h kelleni fog szoptatáskor!!!

Pancsi!
Na majd nézema te képeidet is!Huu,alig bírtalak elolvasi,annyit írtál :lol: :lol: Nekem a bugyinál tényleg az volt a lényeg h ne vágjon a császáros sebbe,és hát minden bugyi pont ott vágott be :? kivéve ezt :wink:

Menion!
Szerntem se foglalkozz senkivel!Az meg hülyeség ha most pihensz akkor később nem fogsz tudni a gyerek után rohanni!Basszu,most egy baba fejlődik benned!!!Te táplálod,megváltozott a tested,nagy az ember hasa stbstb,nyilván nem bírja úgy fizikailag!Nekem is ez a legnagyobb bajom.Csinálnám,de nem bírok már ennyit...de ha kinn lesz Niki,majd bepótolom!
Neked is kell a pihenés,a kikapcsolódás!A net is,hiszen nem mindenki környezetében van ugyan olyan korú kismama,és lássuk be,az érzi át igazán a helyzetet aki ugyan abban a cipőben jár mint mi :wink: Addig csináld a dolgokat amíg jólesik és kész!

Cedis!
Nekem se kellett számolni a magzatmozgást Izánál,szerintem most se kell!Nem tudo ez mitől függ.lehet h ott kérik ahol az anyuka esetleg mondja h kevesebbet mozog a baba vagy ilyesmi.Passz!
Én CTGre már nov első hetében megyek!Izát már lepasszoltam,remélem gyorsan végzek! :roll:

annus11

Sziasztok!

Mi szülinapoztunk, azért nem volt erőm jönni, sütés-főzés vendégek! Kisfiam 2 éves lett!hihetetlen. :shock: :D
Cicóka..ezúton köszi Norbika szülinapi köszöntését :lol: Figyelmes vagy!
Hát a hízás miatt nem is én aggódok hanem a dokim :? Ő nagyon nem szerette volna ha 10 kg fölé megy a súlyom. :( :oops: Jelentem, ma mértem magam, főlé ment! :roll: :( tudom csak jót akar így próbálok vigyázni a hízással. Amúgy is majdnem 80 kg-val kezdtem :oops: , ezért nem kéne híznom.
Húú, tényleg romantikusan jöttetek össze apával! :lol: Gratulálok az évfordulóhoz utólag is.
Aranyér: én Norbika után Mastu kúpot és krémet használtam, szerencsére azóta nem volt bajom vele.de van itthon még Krém és azt lehet terhesen is használni úgy tudom! :wink:

Julcsi...sajnálom, nem lehet hogy az alhasi fájdalmak a bacitól vannak???Remélem kikezelnek.A fehérjével mit tudnak csinálni.Mert szerintem ez a leg aggasztóbb nem is baci. :( Ez még nem okoz toxémiát??? a vérnyomásod amúgy jó??Drukkolok hogy rendbejöjj.

Rólunk: Voltam én is most UH-on, 32 hetesnek felel meg a baba, minden oké volt vele. Vettek hüvely kenetet tenyésztésre, remélem az is rendben lesz. Méhlepény is jó állapotban van :D
Én a héten megyek a 3. nagy vérvételre ahol mindent néznek, vizelet, és ellenanyag vizgálatra...Aztán legközelebb csak november 2. hetében kell mennem CTG-re és a dokihoz. :shock: Már akkor a 9.hónapot fogom kezdeni, olyan hihetetlen, nagyon gyors volt ez a terhességem!
Mindenkinek kellemes poci növesztést, drukkolok hogy mindenkinek jó eredményei legyenek! :)
Íme..még egy kép a szülinapos fiammal, ha megengeditek!

Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Kata!

Nagyon édes a nagy fiad!!!Én bele se gondolok h Iza is lassan 2 éves lesz!Mondjuk van még fél éve,de olyan gyorsan telik az idő!
A tortát te csináltad?Nagyon jó lett!Biztos jó kis ünneplés volt!

annus11

Pancsi: a 36. héttől a szülésig ch 15-ös kell szednem, szülésre meg ch5-öst kell vinnem belőlük.

Kép
cedis

Lovaszkata: utólagos boldog szülinapot Norbinak! Cépek vagyok, és a torta is nagyon jól néz ki. A kilókkal én is hadilábon állok, de majd leadjuk, ha kinn vannak a babók. :wink:

Kép
cedis

pancsi pihizek!amikor nem dolgozok akkor van olyan nap hogy ki se kelek az ágyból szinte...most is fekve netezek :oops: remélem majd pár héten belűl megfordul a világ ennél a kisasszonynál...most még fejjel felfelé van úgy utazik :D
cedis sokan írnak listát azt mondják nagyon célszerű mert az ember ott éppen zavarban van és elfelejti mit akart kérdezni
béen hát tudom hogy így van de azért nekem mindig fontos volt mit gondolnak rólam az emberek...persze azért van bennem önzés ahoz hogy azt csináljam mégis amit szeretnék...pl most tejbegrízt csináltam és mind megettem egy nagy tányérral :D
annus igazad van nincs is közel stávol kismama körülöttem...szeretnék én másról is beszélni de valahogy az agyam csak errre áll...mégiscsak fontos dolog ez...de persze megértem hogy másnak annyira nem érdekes nyilván....épp ezért jó hogy veletek beszélhetek és vannak új infók és nem frusztrál hogy titeket ez nem érdekel vagy nem értitek meg hisz ti is ezen mentek keresztül...arról meg nem is beszélve milyen hasznos tanácsokat kaptam már tőletek!

Kép
menion
Budapest

ciciügyben nekem is van bajom...tegnap úgy ébredtem hogy nagyon fájtak ..kimentem a wc-re és mivel hideg volt összehúzódtak... :shock: ahhhh azt hittem végem...és ráadásul az egyik totál felemásan zsugorodott össze :shock: olyan deform volt én nem tudom miért de mintha az egyik oldala bedagadt volna a másik meg összehúzódottt és hiába maszíroztam meg bebújtam a takaró alá úgy maradt...aztán egész nap fájtak és este megint jött nekem is olyan víz szerű de csak egy apró pötty...és ma is nagyon fájnak...gondolom hogy az előtej miatt van ez csak az volt nagyon fura hogy az egyik ilyen felemás volt amorf teljesen... :shock:

ja és képzeljétek szörnyűt álmodtam :( ...azt hogy megszültem de otthon voltunk és a gyerek másnapra duplájára nőtt és borostás lett az arca és kecskeszakálla lett ezen kívül meg elkezdett beszélni rendesen mindent és veszekedtek velem hogy ez azért van mert nem mentünk orvoshoz :cry: én meg zokogva ölelgettem ezt a szakállas gyereket és mondtam hogy én szeretem őt de hát ez ugye nem normális....

jaj hogy milyen idiótaságokat tudok én összeálmodni...
ja és emellett volt már ott egy gyerekem egy kislány és ez volt a második...meg valahogy a gyerekszoba fala is leomlott és a szép babaszoba tiszta romos volt...

Laci azt mondta biztos akkor lesz egy második gyerekünk és az fiú lesz...mondtam én nem bánom csak ne beszéljem és ne legyen szakállas újszülöttként :oops:

Kép
menion
Budapest

Menion!
Bocs ,de halálra röhögtem magamat ezen az álmon!!! :lol: :lol:

Nekem mondjuk néha sok h akár kivel talizok mindenki a szüléssel,terhességgel kezdi.Szeretnék már olyan egyszerű témákat mint h milyen idő várható holnapra :lol: :lol:

És majd most jön az h elkezdenek telefonálni h egyben vagyok e még...aztán naponta kérdezik h van e elég tejem,eszik e a babaÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :lol: :lol:

annus11

hát ezt még nem ismerem :lol: nekem még minden új...első babázásom és persze vannak idegesítő dolgok is ebben de nekem annyira ez nem jön össze mert nem látszik a hasam és így nem ez jön szóba csak annál aki tudja hogy terhes vagyok...
ezért hál'isten nem akarják simizni a hasam meg nem kérdezgetnek nagyon...ha megmondom akkor persze igen de az már ugye megszűri a mennyiséget...

Kép
menion
Budapest

annus nem csodálom hogy röhögtél....én is tettem volna ha nem álmodom meg hogy tudom hogy a saját gyerekm és közben meg undorodok tőle...azért zokogtam mert borzasztóan éreztem emiatt magam hogy csak úgy teszek ahogy egy jó anyának kell és közben meg pfúúúj....
nem tudom mi ez a baromság és mit jelenthet...de annyira elegem van már abból hogy nincs egy rendes álmom sose...mindig ilyen baromságokat tud összehozni nekem az agyam...
mások olyan jókat álmodnak olyan jó nekik...én miért nem tudok?

Kép
menion
Budapest

nem tudom megnézni a képeket!!!
mindig egy másik gmail fiók képeit adja ki pedig a cím a babanet201...-es(nem írom ki végig)
nem értem mit csinálok rosszul de így nem tudom megnézni a ti képeiteket!!!!segítség :!:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Nem tudtam hamarabb jönni apa ma ment vissza kellett sütni főzni most hulla fáradt vagyok :evil:
Az uh-on minden rendben volt mindene meg van és tökéletes :D 32hetesnek felel meg és 1800gr.megemlitette hogy elég sokat hiztam nagyon ügyes vagyok a megengedettet már összeszedtem :P Kingát is vitük meg volt rémülve azt hitte hogy bántani akar a doki.csak azt felejtettem el hogy be vane fordulva :roll: 36hetesen NST.

Menion én is halálra rröhögtem magam az álmodon :) ne félj bizti nem lesz szakállas.Cak pozitiv gondolkodás és ne törődj mit mondanak az emberek :evil: pihenj amennyit tudsz meg ami jólesik :!:

Kata utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!Norbinak de szép a torta nyámi-nyámi bizti finom lehetett.

Cicóka ne aggódj bizti hogy megvolt minden vizsgálatod.

Pancsi te is csinos vagy szép a kis családod.Gratulálok :!:

Nálunk is van beöntés a borotválást én intézem.

-J jobbulást.

t katinka

Helló!

Köszi a nyugtatást lányok, most így végiggondolva és leírva már én sem látok problémát. :oops:

Voltam ma a védőnőnél, ott is lesz nov. 5-én felkészítő, majd elmegyek. Totál elfelejtettem, de milyen csomagot kell kérni tőle? Vagy valami kupont írtatok? Egyébként vérnyomás ok, a pulzusom is ok, plusz kilóim száma (cipőben, felöltözve) 13 kg, szóval szerintem csak 12, de majd ellenőrzöm itthon. Még a helyettesítő van, és ő is lesz már csak az idén, szóval majd ő jön ki a Barnihoz is. Most szimpibb volt mint a múltkor.

Most jöttünk a koris szülésfelkészítőről, tök jó volt. A gyerekágy és a császármetszés volt a téma.
Cedis: hoztam tájékoztatót, holnap scannelem és küldöm, meg amit jegyzeteltem abból is leírom, ami fontos lehet.

Kata: szép nagy fiad van :wink: :wink: és a torta is tök jó.

Menion: olyan vagy mint anyukám, ő csúcstartó a hülyeségek álmodásában :lol:
Gmailben szívesen segítek, el küldöm a számom priviben és távirányítással megoldjuk.

Pancsi: innen ugrok megnézem a képeket :wink:

Annus: na én attól kapok frászt, hogy "jaj milyen jól nézel ki, hátulról nem is látszik, hogy terhes vagy, nem híztál semmit!" mire én magamban: "naná, hogy nem látszik, te hülye, mivel nem a seggemen hordom a hasam", erre én diszkréten csak annyit szoktam mondani, hogy "hát azért rakódott ide-oda pár kiló" erre jön a kíváncsi kérdés: "miért mennyit híztál?" én meg büszkén bemondom, hogy 12 kg-t, hiszen ő mondta milyen jól nézek ki, közben pedig magamban arra gondolok: "na anya erre varrjál gombot, én még +12 kilóval is jól tudok kinézni!" erre jól végigmérnek, elhúzzák a szájukat és rögtön jön a sztori, hogy a testvérem kollégájának a sógornője fiának a felesége...stb csak 5 kg hízott és 4,5 kg-os gyereket szült! Ugye milyen csoda? Milyen ügyes kiscsaj? Ez is csak az bizonyítja, hogy nem kell elhízni a terhesség alatt, ha valaki nem akar! Csak azt felejti el az illető, hogy ezt a bizonyos csodabogarat ő biza nem látta sosem, hanem huszadkézből hallotta a sztorit.
Na, én ettől kapok idegbajt, és ebből minden napra jut legalább egy. :evil: :twisted:

cicóka

hahó!
nem beszéltem a dokival, pisiltem megint, de most steril pohárba, és kitenyésztik... majd utána ráér.
nem fehérje van a vizeletemben (szóval nincs szó toxémiáról), hanem fehérvérsejt... gondolom rászabadultak a bacikra :)
az (al)hasi fájdalom sajnos nem ettől van, és nem is a babától... pár napja megint iszonyatosan megy a hasam :? szerencsére még nem kell sokszor rohannam... úgyhogy volt már ennél rosszabb is... de jónak semmiképp nem jó a helyzet.
szülésfelkészítőn pont szó volt a kórtermekről. nálunk a szülészet az egyik legrégebbi épületben van (pályázati pénzbő fog új épülni... de ez még legalább 2 év), így csak 1 kórterem van (régen orvosi szoba), ahol tartozik hozzá mosdó is. a többihez közös zuhany/wc a folyosón... :? ez van... kicsi kórház...
na, szóval. azt tudom, hogy a fürdős kórteremben rendszerint az ov.főorvos kismamái vannak... mert mégiscsak tőlük dől a lé :evil: most próbálom kipuhatolni, hogy vajon eü-i indokkal kerülhetnék-e oda... hiszen az állandó hasmenéssel nem biztos, hogy jó ötlet nekem egy közös wc...

lovaszkata!
édes a nagyfiad :)
boldog szülinapot neki utólag is :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok, ne haragudjatok a zavarásért. Testvéremnek segítenék eladni feleslegessé vált kislányruháit.HA esetleg valakit érdekel írjon privit.köszönöm türelmeteket és boldog babavárást!

:lol:
itt megtekinthetőek:
http://picasaweb.google.com/bonihard/El ... directlink
Vendég

annus cicóka köszönöm a priviket...nem tudom mit csináltam mert össze-vissza nyomtam már mindent és végül kiadta a képeket! valami fiók megosztást is csináltam lehet hogy az volt a megoldás...hát az a helyzet hogy nagyon nem értek hozzá :( de lényeg hogy most megnéztem végre és

nagyon szép tényleg a falfestés!gratulálok! és a többieknek is az új képeit végre megnézhettem :D

Kép
menion
Budapest

Katinka!
Grat a méretekhez! :)

Menion!
Küldhetnél "fény-post" abból a tejbegrízből..hmmm, nyami!
És bocsi, de olyan jót röhögtem az álmodon!!! :) :)

Lányok!
Én most olvastam, hogy a magnéziumot nem szabad végig szedni. Ez igaz? És ha igen, akkor meddig lehet?

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Újra a munkahelyemen! Szétszednek :twisted:

Lovaszkata: Nagyon helyes a nagyfiad! A torta is nagyon klassz, biztos sikere volt!

Katinka: Gratulálok az uh-hoz! Képet nem kaptál?

menion: A SOTE I-en, mindenki olyan bugyit használ amilyet akar! Van beöntés és borotválás.

J: Remélem jó lesz a vizelet eredményed!

Cicóka: Tényleg nagyon csinos vagy!!!
Én is híztam már 12 kilót, de nem szólt érte senki!

Kép
eper74

Sziasztok kismamik :!:

Az elveszett nenu visszatert :roll: Olvastalak majdnem minden nap titeket , mindig jò sokat irtatok...ugyesek vagytok :!: Egyenkènt meg sem pròbàlok ìrni mindenkinek mert tuti kihagynèk valakit. Szèpek vagytok a babàk is ès a szobàk is :)
Titokbaba tuti trukk a diavetìtès :)
Cicòka mèg azòta nem ìrtam miòta itt voltàl "nàlunk" jò volt nèzni a Treviso-s fotòkat, èn nem fotòzok azon keresztul jàrok, jàrtam dolgozni :evil:
Menion ne aggòdj èn is mindig hulyesègeket àlmodok...
Mozgàsszàmlàlòs rendszer...èn azt tudom megszàmolni mikor nem szedi szèt a bordàim, àllandòan izeg-mozog...szerencsère èjjel nem ficereg, alszik velem :D
Nekem mèg mindig nem adtak semmi vitamint, szedek naponta 1 vas, folsav bogyòt meg estènkènt iszok egy magnèzium pezsgoport :) vagy hogy hìvjàk. Elèg jòl èrzem magam, azt hittem rosszabb lesz ha szaporodnak a kilòk, eddig 13-nàl tartok, a levegovètel sokszor nehèzsègeket okoz, de hamar elmulik , a bordafàjàs viszont egèsz napos :(
Remèlem ti is jòl vagytok aki esetleg nem annak jobbulàst

Pusszantàs mindenkinek, Nagyon Szèp Napot :!: :!:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok!

Cicóka: nagyon köszi a privit, és a kórházi listát is, örök hálám.

Tulajdonképpen akkor most az van, hogy az egy és két személyes szobák akár kórházi, akár alapítványi, azok fizetősek? Csak a nem kórházi drágább?
Én semmiféleképpen nem akarok 3-5 ágyasban lenni.
Gondolom egyébként akkor derül ki hol van hely, amikor már az ember lánya megszült.

Annó Balázsnál még kötelező volt a beöntés, de most is fogom kérni.

Azon csodálkozom, hogy nincs kórházi nagy teljesítményű mellszívójuk. :shock: 4 éve cumisüveget is ők adtak, mondjuk jobb ez így, hogy nekünk kell vinni, mert Balázs is szájpenésszel jött haza a kórházból, és nyilván az ottani cumisüvegen keresztül szerezte. Már elő is kotortam kettőt, majd kifertőtlenítem a mellszívóval együtt.
Ez a 3. napon hazamenetel hogyan van?
Ha mondjuk megszülök 13 óráig mondjuk hétfőn, akkor csütörtök 10 órakor lehet haza menni?
Ezt a védőnőt jó lesz levadászni. tudod hogy hívják, és merrefelé tartózkodik? Olyan jó lenne ha valaki segítene a szopizásban.

Ettől a jaj képzeld el a nem tudom kinek a kicsodája meg így járt szülésnél, meg hasonló témáktól már én is ki vagyok. A múltkor az egyik kolléganőmre már rászóltam, hogy ezt nem kívánom tovább hallgatni ne haragudjon. (Elkezdett egy szörnyű szülést ecsetelni)

Nenu: de jó, hogy te is jelentkeztél! Uh-n nem voltál mostanában? Névvel hogy álltok?

Nemsokára indulok a fogdokihoz. Már nagyon várom, hogy végre csináljon velem valamit, mert iszonyatosan sebes a nyelvem. Remélem ma meg is tudja csinálni ezt a fránya fogat, és nem kell többet mennem. Ha onnan megjöttem, meg irány a nődoki. Jaj, úgy izgulok, hogy minden rendben legyen Kamillával.

Kép
cedis

eper a beöntést borotválást mondták mikor bent voltam de bugyi ügyben nem volt infóm köszi! legalább a bugyiért nem kell harcolni :lol:

BN igen az utolsó hetekben már nem szabad de nem tudom pontosan melyik héttől...hogy ne induljon meg a szülés hisz a simaizmokat lazítja nem csak görcs oldó

nenu hát igen mindenkit megnevettettem ezzel...legalább ennyi haszna volt...
ma a cirkuszban akartam fellépni mint tornász az álmomban:shock: hozzá kell teni hogy ma már az is kihívás hogy felüljek az ágyból...minap annyira röhögtem magamon hogy mit bénáskodok hogy vagy 3x visszadőltem és olyan voltam mint egy hátára esett büdösbogár :lol: elfelejtem hogy nem megy már úgy a hasizomból felülés :roll:

Kép
menion
Budapest

cedis nem lesz semmi gond!meg lesz a fogad is csinálva és Kamilla is szép és minden rendben lesz vele hidd el!
aSOTE 1-en nincs fizetős szoba így majd a szerencsén múlik hogy 2 vagy 4 ágyasba kerülünk majd... az egy ágyas az nem jó első babásoknak de nem is hinném hogy lenne hely mert úgy tudom csak egy van olyan...de én se szeretnék egyedül maradni a babámmal azt mondják jó ha van társaság...persze a legjobb lenne a 2 ágyas hogy zavaró se legyen

Kép
menion
Budapest

Béen!
Igen,a 36.héttől már nem kell a magnézium!!!

Menion!
Jaj hát én is sokat röhögök magamon,na meg az uram...ő pláne!Múltkor mondta h menjek,figyeljek a gyerkőcre amíg fürdik,mert megy wcre.Erre álllok az ajtóban,mondom neki h OK,de gyere már ki,mer h nem férek így be :lol: :lol: :lol: Elég pocakos ő is,szóval kerülgetjük egymást rendesen.De mondjuk van h segít felkászálódni az ágyból :wink: De érdekes beceneveim lettek mostanság pl kisbálna és társai.

Na akkor velem is példálózzatok majd,mert még mindig +3kilónál járok...vagyis annyinál se,mert 20 dkgot fogytam.Holnap ráállok megint a mérlegre,de ha megint fogytam,akkor kikapok magamtól :lol: De ez nem csodabogárság:)))

Nenu!
Üdv itt!Szupi h legalább olvasol minket!Hogy álltok a készülődéssel?Örülök h minden oké,nálam is a nem mozgást kéne inkább számolni,az egyszerűbb :lol: :lol:

annus11

Menion: tényleg neked akartam is írni, hogy néztem a gmailes képeket, nagyon csini vagy! :)
Köszi a biztatást, remélem minden ok odabent.
Mint egy büdösbogár!!! Ez jó! :D :D Szuper hasonlat! Néha én is így érzem magam. Egyik álmod jobb, mint a másik. :)

Annus: basszus ezt hogy csinálod? 3 kiló? Írigy-írigy!!!

Kép
cedis

Sziasztok

Cedis voltam 3 hete Uh-n meg megyek pènteken 29.-èn. Minden rendben halad, a nèvtelen :oops: babònk jòl van, kb.1 hèttel kisebb mint ahogy szàmoljuk, de màr az elejètol ìgy van. Utoljàra mèg fejjel felfelè volt , de hogy most milyen helyzetben van, bevallom oszintèn fogalmam sincs. Dokim azt mondta remèljuk megfordul de mivel programozott csàszàr lesz, nagy jelentosège nincs.
Menion èpp neked akartam ìrni , hogy a sok gyagyàs àlmaim kozott egyszer legalàb megàlmodhatnàm a kis jovevèny nevèt , na de termèszetesen vèletlenul sem fordult mèg elo. A budosbogàrhoz ne haasonlìtsd magad lècci..bàr mosolyogtam rajta, de itt èszak Olaszo.-ban (vagy lehet csak San Dona di Piavet èrinti) legalàbb 3-at hùzok le naponta a wc-èn :twisted: Rengeteg van. Tavaly mikor itt volt anyòsom kèrdezte a pàromtòl , hogy mik ezek a bogarak mert Sziciliàban nincs egyàltalàn :lol: :lol:
Annus hàt az elokèszuletekkel haladunk lassacskàn. A babànak megvettem nagyjàbol mindent (jonnek a szuleim pènteken mèg hozzàk a hiànyzò dolgokat pl: jò kis magyar popsikenocs :) meg anyu marad egy pàr hònapig amìg kell segìtsèg) de mèg nem mostam àt semmit. Nekem is megvettem az hiszem mindent :) Van megint autòm ...remèlem tobb szerencsèt hoz mint az elozo :) Babakocsi is a garàzsban a kisàggyal egyutt, mert èn mèg nem hogy a falra nem festettem, de lakàst kell cserèlnem okt. vègèn. Szerencsère màr lefoglaltuk minden jòl halad de az elozo albèrlok mèg 25.-ig ott lesznek. Otthon nem tudom, hogy van de itt kifestve kitakarìtva adnak àt mindent, bùtorozott az egèsz csak a gyerekszoba nem de oda màr van mindenunk.

Voltam a szulèszeten is elkèrtem a listàt mit kell a kòrhàzba vinni, rèszemre mindent de a babànak 4 csomagot kell kèszìtenem zacskòban nèvvel ( a vezetèknevèt màr rà is ìrtam :lol: ) :4 body+4 rugdalòzò . Semmi màs, pelust a korhàzit hanàljàk csak meg a tisztàlkodò cuccokat is csak a korhàzit. Egy cumi kedv szerint amit szintèn ok fertotlenìtenek. Egy takarò egy pàr zoknicska meg egy sapek.
A'lltalàban a csàszàrosok 5 napig vannak a kòrhàzban, pl: hètfon megszuletik ès pènteken johetunk haza. Egèsz nap mellettem lesz a babò csak napi 2x1 òràra nem amikor làtogatàsi ido van a làtogatòk csak ablakon àt nèzhetik oket. Este 8-tòl 9-ig baba-papa òra , jonnek az apukàk ,de csak ok , cipelhetik a kis emberkèket a folyosòn :) Pelenkàzni màr a kòrhàzban nekem kell majd, de mindig 2 novèr lesi az ùj anyukàk mozdulatait, mit szùrnak el :oops: Legalàbb mikor haza jovunk mindent tudni fogok...ugye?? :)

Hàlòs bugyi: èn hasznàltam amìg a hasamban voltak a vasak mivel amikor menstruàltam valahova ragasztanom kellett a betètet :oops: A kòrhàzban kaptam vagy 5-ot ìgy azokat hasznàlom a csàszàr utàn is. Meg vettem egy hasszòrìtò ovet -vagy mi az- azt mondtàk rogton a mutèt utàn hasznàlni kell, kb. 10 napig. :roll:

Na roviden ennyit, csak hogy ne mondjàtok hogy nem igyekszem bepòtolni a lemaradàsomat 8)

Tovàbbi szèp dèlutànt!

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

annus igen én is irigy irigy!!! én már most 7 kiló és csak most jönnek fel igazán majd a kilók azt mondják....az utsó hónapokban robbanás szerü gyarapodás jön :? hát legutóbb 1080gramm volt a baba szóval kell is híznia de persze idő is van még....
cedis köszi :D
nemu hát a büdösbogár mikor a hátán pörög olyan béna mint én mikor azt hiszem hogy simán felülök :lol: nálatok az van itt meg a panelekben a csótányok meg a hangyák...minden országban van valami háziállat...én kertesházban lakom itt hál'isten nincs csótány de pók jön be a kertből...de azt a Laci kitessékeli ha elég nagy cirkuszt csapok...ja meg szúnyogok4idén sok volt de az azért nekem nem annyira veszélyes engem nem szeretnek nagyon...csak ha nincs más akkor fanyalodnak az én véremre :wink:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok

Eper köszi adtak képet de nem valami jó minőség :roll:

Ja elfelejtette hogy végre megmutatta a kis hercegnő hogy nuni van a lába között :oops: :lol: most már nyugodtan hivhatom Kincsőnek :lol:

t katinka

jaj most mondják a hiradóban hogy decemberben meghalt egy terhes toxémiában :( a kórházban nem ismerték fel a tüneteket :shock:
persze ebből is kimagyarázzák majd magukat szerintem

Kép
menion
Budapest

a toxémia tünetei:magasvérnyomás,oedema,fehérje vizelés...

mit nem tudtak ezekből észlelni a kórházban???még ha nem is vizes a másik két tünet azonnal mérhető...
iszonyat hogy mennyire belesz..nak ha bemegy a kismama hogy nem érzi jól magát...mondta a védőnőm is hogy ha én úgy érzem hogy valami nem ok akkor menjek be és "NE HAGYJAM MAGAM LERÁZNI" :!:
ez olyan elkeserítő hogy azon múlik valaki sorsa hogy mennyire erőszakos és mennyire tud érvényt szerezni az akaratának :(

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Na Csajok én most megint hosszú leszek…. Annyi minden történt, felpörögtek az események.
Épp kórházban vagyok.  Ma reggel mentem NST-re és az első szívhang 99 volt, ami ugye kevés, átfordítottak a másik oldalamra és egyből jó lett és végig az is maradt, de azért a” biztonság kedvéért „beküldtek Szigetvárra egy Flowmetriára, ami szintén jó lett, de a „biztonság kedvéért” feküdjek be pár napra , hogy átnézzenek. Jó mi? Most meg pakolásztam mászkáltam össze-vissza, épphogy lehuppantam az ágyra és jöttek vérnyomást mérni, és persze magas lett… A tököm tele van, komolyan. Amúgy a délutáni kórházi NST tökéletes, vérnyomás 110, vizelet negatív, szóval minden ok, de mégis itt esz bent a penész. Na mindegy, a férjem intézett gyorsan mobilnetet, úgyhogy legalább nem vagyok elszakítva a külvilágtól…
A múlt heti írásom után felhívott a gyereksebész doki, aki műteni fogja a kis Boglárkánkat, találkoztunk, és teljesen megnyugtatott. Ha tényleg csak ajakhasadékról van szó, akkor 3 hónaposan 1 műtét, egy varratszedés és kész. Mutatott képeket, szinte észrevehetetlen heg maradt az egyik kislány arcán. Szóval tök pozitív volt a dokiról is meg az egészről a benyomásunk. Ma meg azt mondta a saját dokim itt UH-n, h ő továbbra is kicsi hasadékot lát, úgyhogy most már bízunk a szerencsében.
Vasárnap este voltunk szülőszoba látogatáson, megismerkedtem a szülésznővel, aki tök aranyos. Végigmutogatta a szobákat, alternatív vajúdót, szülőszobákat, műtőt, stb. Minden kérdésemre válaszolt, tényleg nagyon kedves volt. A vajúdóban van kád, bordásfal, nagy labdák, francia ágy, nagyon barátságos. A kádat nagyon javasolta, azt mondta, h higgyem el, h a meleg víz csodákra képes. Majd meglátom hogy érzem magam akkor, de ha lehet, kipróbálom. Megbeszéltünk mindent, hogy kit mikor kell hívnom, mikor kellene elindulnom, mi hogy fog történni stb. Sokkal magabiztosabbnak érzem magam, hogy több ismeretem van a dologról.
Most volt vizit, mennem kell még egy NST-re, aztán jövök és visszaolvasok és írok.
Puszi

Kép
orsolymors

Hát sehogy se csinálom a 3 kilót...eszek amit tudok,bár nem sok étvágyam van továbbra se...sőt,ha eszek akkor előjön a hányinger megint!

Menion!
Áh,ilyenkor a baba hízik,nem te!Vagyis te is,de pont a végén már a többség nem gyarapszik túl sokat,mert annyira fenn a méh,h megint nem esik jól a kaja pl.

Katinka!
Éljen Kincső! :wink:

Nenu!
Lakáscseréhez drukk,remélem h nem terhel le nagyon!De az jó ha nem kell takarítani!

Az uram meg kinn van a hülye vonatbalesetnél...persze h akkor van ez is,mikor ő van készenlétben,lehet egész éjjel kinn lesz :roll: Mindegy,mi se alszunk úgy se Iza fogzása miatt...

annus11

Orsi!
Örülök h az ajakhasadék miatt nem kell már izgulnod!Biztos remek a doki!!!
De már megint vmi???Nem hiszem el!Bár inkább fogjanak benn,mint baj legyen!Remélem h 2 nap és már otthon is leszel! :wink: Addig meg pihenj!!!

annus11

[quote="menion"]j írta:menionaj most mondják a hiradóban hogy decemberben meghalt egy terhes toxémiában :( a kórházban nem ismerték fel a tüneteket :shock:
persze ebből is kimagyarázzák majd magukat szerintem

menion!
nálunk :?

nem is értem... hiszen mindig néznek vizeletet... még akkor is, ha csak szívhanghallgatásra, vagy beutalóért szaladunk be a terhesgondozóba...
de hát nem csak a vizelet lett volna az árulkodó... vérnyomást sem jutott eszükbe mérni?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

csajok!
én most komolyan ezen töröm a fejem... de soha nincs olyan, hogy nem vizsgálnak meg rendesen... olyat már hallottam (én saját fülemmel a folyosón), hogy a kismama elfolyt magzatvízzel üvölt a dokival, hogy ő mit is gondol, mert hogy ő ma nem szül, és tuti nem megy a szülőszobára... de ilyen, hogy se vérnyomásérés, se vizelet... hát el sem enged addig a védőnő, amíg ez nincs meg és az orvos alá nem írja.
az osztályosokról meg még ennyire sem tudom elképzelni.
ismerem személyesen az összes orvost. van, akinek nem kerülnék a kezei közé... de csak azért, mert emberileg nem csípem... vagy mert durván vizsgál... de szakmailag ekkora hibát el nem tudnék képzelni egyikről sem...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

orsi nagyon drukkolok neked hogy minden rendben legyen!!! inkább "egyen a penész" egy kicsit bent a kórházban minthogy gond legyen! így NST közelben vagy ha kell!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Hát tökre el vagyok kenődve. Már 2 hét mínusz eltérésnél tartunk. Legújabb időpont 12.19. Ha így haladunk átmegyek a januári topicba :( .
Mondtam a dokinak, hogy 2 hónapja tart ez és folyamatosan egy re távolabb tolódik a kiírás dátuma a méretek alapján. Még mindig azt mondja ne aggódjak, átlagos a magzatvíz, méhlepény nincs elöregdve. Kértem nézze meg a köldökzsinór áramlást. Megnézte, az is rendben. Igazából az aggaszt, hogy nem állapodunk meg egy eltérésnél, hanem folyamatosan egyre kijebb tolódik a szülés időpontja. Két hét múlva kell mennem vérvételre, vizelet, és CG is lesz már. Most eldöntöttem meg fogom kérni, hogy a kórházi uh-n is nézzen meg.
Amúgy akkor mit csinálnak, ha meghaladja a 2 hetet az eltérés?

Orsi: szegénykém!
:(

Remélem nem lesz semmi gond veletek. Jobb azért a biztonság, ott legalább jó helyen vagy remélhetőleg.

Ja igen a méretek:

BPD: 82.3 mm
HC: 294.4 mm
AC: 258.7 mm
FL: 60.9 mm

Kép
cedis

julcsi igen baján volt az eset sajnos!
a fő az hogy mi legyünk résen és ha nem csinálják meg amit kell akkor ki kell követelni...

Kép
menion
Budapest

menion!
de megcsinálják... hát pont azt szoktam nézni, hogy nálunk mindig sokkal több vizsgálat van, mint másoknál... és ez előtte is így volt.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

cedis nem tudom ilyenkor mi a teendő de arra emlékszem hogy valahol olvastam hogy a 2 hét eltérésig még "elfogadható" szerintem ha azt meghaladja akkor fokozott figyelemmel követik a terhességet és gondolom több vizsgálat van...

Kép
menion
Budapest

ja... amit akartam írni még:
semmi nem indult meg a vizeletből... nem tenyészett ki semmi :) de nem értem, hogy 2 nappal előtte hogy lehetett teli bacival. OK, a tegnapi az középsugaras volt... de ekkora lenne a különbség?

uh... 2 hét...
azt mondják, ennyi eltérés simán belefér a mérési pontatlanságba.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Szerintem is 2 héten még nem kell aggódni!!!Úgyis mész 2 hét múlva megint,kérj UHt!
ha jó a lepény,jó az áramlás is akkor ne aggódj!Biztos sűrűbben fognak rád nézni,ha lesz vmi akkor max előbb kiveszik.de akkor már olyan nagy lesz a baba,h semmi baja nem lehet belőle!Már most 2 kiló felett van :wink:

annus11

Julcsi!
Szupi!Örülj h nincs baci! :wink: Pocakfotót nem teszel???

annus11

Orsi szegénykém :cry: kitartás :!: örülök hogy megnyugtatott a gyerek orvos :wink:

Cedis tuti nincs semmi gond ez a 2hét még belefér :wink: te ugy sem tudsz semmit tenni engem anno 2 hetente hivtak vissza uh-ra és szépen fejlődött.Nem lesz gond nyugi :)

Julcsi jó hogy nincs baci. :lol:

t katinka

Sziasztok!

Cedis: jaj, már megint van aggódni való! De ne izgulj, 2 hét belefér, hiszen pont ennyi az az idő, amit a tankönyvek az ovulációra adnak. Na de tankönyvi eset mint tudjuk ritkán van. Simán lehet, hogy Kamilla a ciklusod végén fogant, de a számítási metódus szerint a ciklusod közepétől számolnak. A barátnőm ugyanígy járt tavaly mint te, annyival volt szerencsésebb, hogy pontosan tudta mikor fogant a kiscsaj, mert hogy apa szinte egész hónapban külföldön volt :lol: ezért nem aggódott.
Én is azt olvastam, hogy a 2 hét normális, ha gyanús, hogy kisebb mint lennie kellene, gyakrabban van UH és folyamatosan nézik a lepényt, és az áramlást. Ezek nálad rendben voltak :!: 2 hét múlva megnézik újra :!: Ja, és nekem hétfőn azt mondta a dokim, hogy nem minden baba fejlődik heti egyenletességgel, van akik néha pihennek is egy kicsit a növekedésben, utána meg ráturbóznak! Én is rákérdeztem erre, mert eddig Barnit is mindig majdnem 2 héttel mérték nagyobbnak, illetve a 12. héten 1 héttel volt nagyobb. Na most hétfőn már 1 hét se volt a különbség. Igaz ő még mindig nagyobb, de én meg abban vagyok biztos, hogy nekem mindig a ciklusom elején van peteérés és nem középen :wink:

Orsi: na tessék kényszerpihi, sajnálom, de inkább óvatosság :!: Nagyon jó, hogy már tudtatok beszélni a sebésszel, és szimpinek tartjátok. Ez is sokat segíthet. Szurkolok, hogy minden a legjobbak szerint alakuljon majd, és most is gyorsan hazakerülj.

Nenu: jaj de jó, hogy jöttél, már hiányoltalak. Költözéshez kitartást, de ha jól olvastalak a szüleid tudnak majd segíteni.

Annus: te más vagy, téged ismerlek :wink: de amikor idegennel kezdenek el példálózni attól ki vagyok. Egyébként most már nekem sincs olyan étvágyam, egyre gyakrabban van nekem is hányingerem. Barni hol a gyomromat nyomja, hol a rekeszizmomat, amitől meg fulladok.

Menion, Julcsi: én is hallottam és azonnal Julcsi jutott eszembe, gyorsan el is mentem a TV elől.
J: Az jó, hogy nincs pisi ügy! Hasmenéssel hogy állsz?

Ma én is paráztam kicsit, szörnyű hátfájással értem haza, hiába pihentem nem múlt. Néha a vesém körül éreztem, aztán fentebb végül már a nyakam is fájt. Alig vártam, hogy hazaérjen a férjem, kaptam egy kis masszázst, meg vettem egy meleg fürdőt, aztán izomlazító krém. El is felejtettem, de délelőtt majdnem elestem a lépcsőn és biztos volt egy hirtelen mozdulatom amikor a korlátba kapaszkodtam. Na mindegy most már jobb.

cicóka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: