A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Írjak rólunk is? :roll: :roll: :roll: Na jóóóóóóóó, ha már ennyire kéritek. :roll: :roll: :roll: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Úgy tűnik, hogy Manó a bili útjára lépett (koppkoppkoppkoppkopp 1000x) :) . Ott még nem tartunk, hogy előre szóljon pláne, hogy magától menjen, de most már legalább hajlandó ráülni, és játszik közben. A végén pedig örömmel közli, hogy hányat pisilt :lol: :lol: :lol: . (Merthogy 3-ig már meg tudja rendesen számolni, nem csak felismeri a számokat. :) :) 8) 8) 8) )

Tegnap jött egy levél az "F" oviból, ahová másodikként jelentkeztünk: nem vették fel. De Apa ma megskubizta a "K" ovit, ahová eredetileg is tartozunk. Ott sem vették fel a 35-ös ( :? ) keretbe, de várólistán van kilenced magával. :) Ami tökre bíztató, mert akiket nem vettek fel, azok kb. 40-en vannak. Szóval, szeptembertől nem fog oviba járni, de most már van esélye. :)
(Bili tudományt addigra nem ártana pöpecre fejleszteni. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

Néha röhögök magamban, amikor elképzelem, amikor majd szólnak az óvónénik, hogy: "Gyerekek, pakoljátok el a játékokat!". Már mindenki kész lesz, de Manó még ott fog állni a polc előtt, és szigorú rendbe rakja. Vagy elvágólag, vagy egy sorba, vagy szín szerint, vagy méret szerint csoportosítva. :lol: :lol: :lol: :lol: Ne tudjátok meg...! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :? :? :?

Legújabb szokása, hogy Apát meg engem olyan szinten össze puszil, hogy alig marad hely rajtunk. :oops: Persze, ezt is szimmetrikusan kell: mindkét orcára, fülre, szemre, karra, stb. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lehetőleg, többször elismételve. Ha bulldog lenne, nyáltengerben fuldokolnánk. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Hugi puszizik (helyesebben szólva csetteg a nyelvével :lol: :lol: ), és egyre jobban megy neki a pápá. Imád fürdeni, de sajnos az alsó fertálya még mindig nem gyógyult meg teljesen. :( :( :( :( Pedig egyik nap már tökre örültem, mert olyan szépen nézett ki, aztán délutánra már megint csúnya lett. :? :? :cry: :cry: :cry:
A vele való közlekedés nem úgy néz ki, hogy megfogod a kezét, és megy veled, hanem belekapaszkodik a két kezedbe, és szabályosan húz maga után, de tök erősen. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kajázni továbbra is a felét kajázza annak, amit korábban evett :( , és nem alussza át az éjszakát. (De legalább megbízhatóan ugyanakkor kel. Az is valami. :roll: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :cry: :? :? :? :? :? :?

Kép
ikoka7

Naggyon jó volt a torna! Egész jól bírtam, azért a gyerekemelgetés cipelés is kondizza az ember lányát.
Inkább nagyon le vagyok merevedve nem hajlik semmim semerre :?

Aztán lehet hogy holnap reggel majd sziszegve kelek...

Viszont amikor hazaértünk nagyon éhesek voltunk és apa csinált nekünk kolbászos hagymás tojásrántottát.
Csak néztem, mekkora kupac, mondtam kizárt dolog hogy ennyit megegyünk.
Megettük.
Utólag kiderült: 8 tojásból (+hagyma+kolbász) készült adagot termeltünk be :shock:

Ha mindig ennyit eszünk torna után, az különösen drága mulatság lesz :oops:

Lehet, hogy salátalevelet kellett volna inkább rágcsálni a fittnessz jegyében?

Csak azzal nem lehet jóllakni

Ja, és a rántotta után még sört is ittam..
Vendég

Jó szórakázást minden érintettnek! :wink: :P

sillia! :)

Váljék egészségetekre ez is-az is. :wink: 8)

Kép
Kép
200907?

Boo

Lóci egészen jól elvan már apával :D

Néha kiment a fürdőbe megnézni hátha ott vagyok és sírva vette tudomásul hogy nem de aztán játszottak tovább :)
Vendég

Film+ : Maverick. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nekünk is jó szórakozást! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Végre kibújt az első foga Jázminnak!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Sajnos nagyon megszenvedtünk vele, szerda éjjel konkrétan nem aludtunk semmit.
Vendég

Nyuszi!
Pici érzéstelenítő szuri, kivág, és utána lézerrel kiéget. Nincs varrás, seb leesik, heg szinte alig.
De ilyenkor nem nagyon szokták javasolni, mármint nyár előtt, inkább ősszel, mert utána nem érheti nap jó sokáig. Majd kenegesd legalább 50 faktorral vagy/és ragasztgasd le, különben csúnya heg lesz.

Bond!
Ált. úgy volt mindig (3x szedettem le eddig) , hogy egyet-kettőt orvosi javallatra le kellett szedni, és akkor már szedettem le olyat, ami rossz helyen volt, vagy zavart.
Igen átnézik az összeset, de egy jószemű-rutinos bőrgyógyásznál az gyorsan megy :) De voltam már olyan számítógépes elemzéses szűrésen is, az béna.
Bilizés :D

Boo!
Zéténnyel leülést az ágyon gyakoroltuk, elég hamar elsajátította hogy kell huppanni :)
Én CH szegényen eszem, amíg nem tudom szedni a gyógyszeremet addig szedek krómot hogy akarjak már annyira nassolni :oops: Elég jól bevált :roll: Ha csokizol, az sajnos rádszögezi a hurkákat :?

Sillia!
ja én is egész muszklis vagyok... bár ez sajna a kényes helyeken nem látszik :roll:

Norka!

Fogacskához gratula :D

Mozi miatt eléggé irigy :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Helló,

mozi jó volt, és utána kicsit eldumáltuk az időt :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Azért ne lőd le az összes poént, mi is szeretnénk megnézni :wink: :lol: Szuper hogy jó volt!

KépKép

KépKép
ronmay

Ha ezt csinálod Boo, egyazegyben ugrom át a hsz-eidet :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Bond

Én nem vékony hanem izmos vagyok :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok! :D

Visszaolvasás folyamatban... :D

Mozizásért irigy vagyok! :D :D De ha Boo el is meséli az egészet, én akkor is megnézem :twisted: :twisted:

Tapasztalt anyukák! Szerintetek melyik a jobb megoldás?:

- vegyek biztonsági rácsot és szereljem a konyhaajtóra, hogy Kata ne tudjon bemenni amikor nem akarom, és ne tudjon kukázni, székeket tolotatni /és velük felborulni :roll: :lol: /, szekrényajtókat kinyitni és kipakolni, illetve tányérakat törni.... :roll:

-vagy csak vegyek ajtózárakat meg fiókzárakat /sütőajtóra való van?/, kukát tegyem máshova? Mert akkor szabadon mászkálhatna, csak nem tudom, nem ingerelné - e mégjobban a sok kinyithatatlan ajtó? :roll: :)

Kép
agi125r

Sziasztok!

Norka! Gratula az első fogacskához!! Innentől kezdve nincs megállás,készülj :wink:

Mozi: Irigy-irigy!

Lois! Nekem a nyakamon van,elég pici,de Lili már észrevette és állandóan azt buzizza,muszáj levetetnem. oda is injekciót adnak? nem csak lefújják?

KépKép
KépKép
nyuszi81

A tegnap este nekem szuper volt! Köszi lányok! :D :D :D :D

Apa természetesen még ébren volt, kérdezte is, hogy hol voltál ilyen sokáig? :lol: :lol: :lol: :lol:

El is felejtettem mondani, hogy sikerült egy másik dokinál most keddre időpontot szereznem szívuh-ra!

Minden szülinapost és névnapost Isten éltessen sokáig! Bocsánat érte, de én képtelen vagyok követni a dátumokat így, hogy hetente jutok fel. :oops: :oops: :oops:

Petra ma joghurtos pulykamellet fog enni tésztával, meg egy kis fokhagymás cukkinivel. :D
Mi is ezt fogjuk enni, csak a magunkét nem turmixolom. :lol:

Kép
katy76

Nyuszi!
Ha metszeni kell, akkor rendesen elérzéstelenítik. Akkor szokták fújni, ha fibrómáról v. hasonló dologról van szó, aminek nincs gyökere.

Nekem a vállamról vettek le egy kb. 1mm átmérőjű, teljesen lapos anyajegyet kb. 6 éve, ami fénykárosodott volt, meg 2-3 fibrómát, de azt csak leégették valami elektromos tűvel.
Én évente járok anyajegyszűrésre, elég komolyan veszem. :roll:

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

azért kitörölni nem kell :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Norka

Éljen az első fogacska :)

vidámvili kisfiam..

http://www.youtube.com/watch?v=Wn-ZYZ23-28

Agi

[quote]- írta: vegyek biztonsági rácsot és szereljem a konyhaajtóra, hogy Kata ne tudjon bemenni amikor nem akarom, és ne tudjon kukázni, székeket tolotatni /és velük felborulni Rolling Eyes Laughing /, szekrényajtókat kinyitni és kipakolni, illetve tányérakat törni.... Rolling Eyes

-vagy csak vegyek ajtózárakat meg fiókzárakat /sütőajtóra való van?/, kukát tegyem máshova? Mert akkor szabadon mászkálhatna, csak nem tudom, nem ingerelné - e mégjobban a sok kinyithatatlan ajtó?
Rolling Eyes Smile

ezt egy az egyben én is írhattam volna.. nálunk a helyzet ugyanez..
Vendég

Norka: fogadd együttérzésem, nálunk se fényesek az éjszakák :roll: :( De a fogacskához gratula! :D :D

Sillia: Lóci nagyon aranyosan kacarászik :D :D
Megnyugodtam, hogy ezek a problémák nem csak nálunk fordulnak elő.. :) S Te melyik megoldás felé hajlasz? Vagy más alternatívád van? :)

Kép
agi125r

Sziasztok!

Vége a tanévnek!!! Ma megvolt a záró előadása a gyerekeknek!!!
Szerencsére nekem most nem volt annyi feladatom, mint az elmúlt 9évben, de így is a hét minden napján bent voltunk a színházban.Ezért sem tudtam jönni, és esélyem sincs visszaolvasni...
Jázmin nagyon jól bírta,hogy szinte minden délután a húgommal volt, de mint ahogy azt már tegnap írtam, pont most bújt ki az első fogacska, amiért nagyon megküzdött szegénykém.
A mai előadást egy hang nélkül nézte végig a kislányom! Annyira büszke vagyok rá! Tapsolt, élvezte a zenéket, a mozgást, sikítozott, járt keze-lába!Szünettel együtt 2 órás volt a program, és mégse volt panasza.

Délelőtt voltunk úszni, ja és az elfelejtettem írni, hogy már a haladó csoportba járunk.
:shock: Akik járnak usziba, azoknál is van ilyen csoport váltás? Mondjuk én örülök, hogy átkerültünk, mert itt csak 5-en vagyunk a másik csoportba meg 16-an vannak. Viszont tényleg nehezebb feladatok vannak. :roll: :shock:

Dodi!
Örülök, hogy tetszett BoboOrszág! :lol: :lol: Nagyon jók a képek is! Sajnálom, hogy nem volt egy kicsivel jobb időtök.

Sillia!
Lóci annnnnyira nagyon aranyos! Már a fotóktól is teljesen odavoltam, de ez a videó csúúúúcs! :lol:
Lelki szemeimmel látom, hogy nálatok egész nap nincs megállás. Megy a pakolás folyamatosan.

Nyuszi!
Jázmin is elkezdett harapdálni, de szerintem a fogzás miatt. Imádja a bármilyen bőrfelületet és mellé megfűszerezi egy kis csipkedéssel,karmolással. Bár gondolom ez nem függ össze a fogzással. :roll:
Vendég

Sillia!
Készen vagyok a fiadtól, olyan édes! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Agi

Én egyenlőre úgy oldottam meg a dolgot hogy a legalsó fiókokban csak olyan dolgokat hagytam amik nem veszélyesek és kárt tenni sem tud bennük.
Pl. bontatlan zacskó tészta (imádja!) aprótészta zárt dobozban fakanalak merőkanalak stb.
Így kipakol bepakol de veszély nélkül jól elvan.
Ami problémás lesz az a hűtő mert hamarosan ki fogja tudni nyitni az ajtaját. Egyszer már sikerült neki :shock:

És a gázgombok, azokat nem tudom eltüntetni azokat egyszerűen nem szabad tekergetni.

Persze ő csakazértis, ha erősen rászólok vagy erélyesebben eltolom a kezét akkor sír de csinálja tovább. És ez minden egyéb nemszabadnál így van. Ha már nagyon felmérgesít azt olyannyira megérzi hogy még egy-két óra múlva is ha azt mondom valamire hogy nem: azonnal sírva fakad.
De attól még csinálja. Mintha valami kényszere lenne rá.

Igyekeztem az egész lakást úgy átalakítani hogy veszély nélkül pakolhasson felmászhasson bemászhasson stb.
A tilos dolgoknál meg az az egyetlen megoldás ha elviszem onnan és elterelem a figyelmét.

Norka

Igen, Lóciban duracell elem van egész nap nincs megállás :)
Vendég

Sillia: nálunk szerencsére a konyhában nem húzogat fiókokat, de szekrényajtót nyitogat /vannak ott edények, de főleg törékeny tányérak- ezeket már tényleg nem tudom hová eltenni :roll: / :) Viszont lassan tényleg kinyitja a hűtőt, a tűzhelygombok nálunk sincsenek biztonságban /elektromos tűzhely, simán bekapcsolja :roll: :evil: /, a sütőajtót is sikerült már kinyitni.... Egyre inkább hajlok a rács felé, mert ha főzök, akkor legalább nem tud bejönni, de ha éppen nincs veszélyes tevékenység, akkor be tudom engedni és tudok rá figyelni :)
Krumplipucolás közben nem szerencsés a gyereket ide- oda pakolni a konyhában.... :)
A "nem szabad" nálunk is móka tárgya, ha eltolom a kezét, még inkább csinálja, és közben örül :roll: Sokszor már rázza a kobakját, mielőtt megtenné amit nem szabad, mert tudja hogy nem kéne, csak nem érdekli :roll: :lol:
Jó lenne, ha megint szót fogadna, régebben hallgatott a "nem szabad"-ra..... :)

Kép
agi125r

Sziasztok! :)

Most csak annyit :oops: :oops: :oops: :oops: , hogy:

agi125r!

Rossz hírem van: nincs megoldás. :? :? :? :? Egyik sem jelenti, max. elnapolja. Növessz 1026 szemet (lehetőleg ne tyúkot :lol: :lol: :lol: ), legyen pluszban 48 karod, az idegied kötélből, a reakció időd pedig egy villámláséval vetekedjen. Na, így ESETLEG sikerül elkerülni a malőrök egyrészét. :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :lol: :lol:
De komolyan. Ameddig nem tud különbséget tenni a tilos és a veszélyes dolgok között, addig csak a szemfülesség marad. :roll: :roll: :? :? :? :? Ráadásul a tanulási folyamat egyik (ha nem a legfontosabb része) a tapasztalat szerzés... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Basszus, Bond, pedig kezdtem reménykedni.... :roll: :lol:

Kép
agi125r

Asszonyok! Ekkora víznél tudunk mi a Kopaszi-gáton találkozni? :roll: :roll: :?: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon nagyon köszönjük a köszöntéseket :D ! Jövök majd a beszámolóval és a képekkel :wink: !!
marietta1982

Sziasztok!

Látom,mindenki élvez a jó időt :lol:

Bond! Kopaszi gát okés,tesómék tegnap voltak :wink:

Segítsetek lányok! Lili nem hajlandó egyik tápot sem megenni,hiába próbáltunk ki már kb.3-at,nem kell neki. Viszont a tejem már nem elég neki,mert éjjel többször is felébred. Próbálom őt napközben megtömni,mégis felébred éjjel. Mondjuk csak az első ébredésnél etetem már csak meg. Vagy lehet,hogy nem is ezért ébred? Ráadásul nemsokára költözünk,ott teljesen külön szobája lesz,félek tőle.
Nem elèg,hogy a nappali alvások katsztrófák megint,de már éjjel sem alszik
:twisted:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Mozi jó volt, mikor ismételjük meg? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Enyémapa miután már hívott és sms-ezett éjfél körül, hogy hol vagyok, mire hazaértem, már az igazak álmát aludta)

Sillia,

álmod :? :? :? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
(én is álmodtam már ilyen félelmeteset... biztos így rendezi le az elménk a szorongást, hogy valami baja esik csemeténknek... deeeeeeeeeeeee, megmentetted :D :D :D :D :D )

Torna :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezek a képek is nagyon édesek! És a videó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Ha kislányom lenne, mint ahogy nincs, akkor stipistopiznám Lócit neki :wink: :wink: :wink: :wink: )

TValattielektronikaiizék Nimródnak is nagy kedvencei... nyomogatja mint állat :roll: :roll: :roll:

Boo,

80cm :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: szép magas legény! (vagy Nimród pici?)

Torna és hurkák: nanemazérthogy reklámozzam a szomszédos játszóházat, de reggelente és este van torna, ingyenes gyerekfelügyelettel (vagy ha akarod, be is hozhatod). Én most határoztam el, hogy újra elkezdek lejárni...

Norka,

gratula a fogacskához!

Nyuszi,

köszi a Kopaszi-gát hírt :-)

Ébredés :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
Mikor vacsizik (mármint az esti szopi/tápszer előtti utolsó kaja) - Nimród 6 körül kap tejpépet, fürdés után még kicsit szopizik, és ezzel elvan reggel kb fél8ig... (mondjuk ő mindíg átaludta az éjszakát, szal lehet hogy nem mérvadó)

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok!

Látom,mindenki élvez a jó időt :lol:

Bond! Kopaszi gát okés,tesómék tegnap voltak :wink:

Segítsetek lányok! Lili nem hajlandó egyik tápot sem megenni,hiába próbáltunk ki már kb.3-at,nem kell neki. Viszont a tejem már nem elég neki,mert éjjel többször is felébred. Próbálom őt napközben megtömni,mégis felébred éjjel. Mondjuk csak az első ébredésnél etetem már csak meg. Vagy lehet,hogy nem is ezért ébred? Ráadásul nemsokára költözünk,ott teljesen külön szobája lesz,félek tőle.
Nem elèg,hogy a nappali alvások katsztrófák megint,de már éjjel sem alszik
:twisted:

KépKép
KépKép
nyuszi81

sziasztok!
már itthon vagyunk.
köszi Dodi a dalocskát,nagyon jó időnk volt.
Kiarát ismét megkapta kicsit a nap.
szinte egész nap csak pucérkodott...
meg is lepődött a pisitől,amikor bepisilt...
kb így nézett: :roll: :roll: :roll: :roll:

norka grat az első foghoz!!!

marietta!
utólag is Boldog Szülinapot Dominak!

nyuszi!
sajnálom és átérzem az éjszakátok...
nem is tudom mi lenne,ha nem lenne már tejcsim...
de én mondtam apának,hogy készüljön,mert ha itthon lesz
betegszabin,akkor megpróbálom kicsit Kiarát hozzászoktatni az
éjszakai nem felkelésre,mert amíg dolgozik éjszaka szinte
azonnal pattanok Kiarához,hogy tudjon aludni apa...

Bond!
nálunk még játszik a légzésfigyelő,de nem azért mert aggódom csak megszokásból
és eddig csak,akkor szólalt meg,ha apa elfelejtette lenyomni amikor kivette
Kiarát.

Sillia!
Lóci nagyon édes.

nálunk Kiara haja is elkezdett szőkülni mégjobban,de ráadásul kunkorodni is
elkezdett,szóval van esélyünk a szőke fürtös hajú kislányra :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

nyuszi: Dorkának is volt egy ilyen időszaka. Nekem azt mondta a védőnő/dokinő, hogy a tápszerbe vaníliás cukor(tetszés szerinti mennyiségben) keverhető. Ez az egy olyan szer, ami ízt ad Neki, de az összetételén, hatásain nem változtat!
f.nikici

Sziasztok!

Ma is "remek" volt az éjszaka... Lili 5-ször kelt :twisted: A foga nem lehet,mert akkor nem hagyná abba a sírást,amikor kiveszem. Sírva ébred kb. két óránként és mire odamegyek,már áll. Muszáj őt kivennem,mert máskülönben nem hagyja abba. :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi

Nem tudom hogy megvígasztal vagy elkeserít, de szerintem az éjszakai rosszalvás nem csak szoktatás, nevelés kérdése.

Ez persze csak az én véleményem, tudom: mások nem így gondolják.
Én sem azért gondolom így mert az én fiam rossz alvó.

Nekem volt két aranyos nyugodt álomszuszék tündéri babám, most van egy bohóc kópé égető tűz eleven aludni nem tudó kicsim.

És itt gondolkodtam el a genetika szerepén.

1. Apósom nem tud végigaludni egy éjszakát, még csak dereng a nap ő már talpon.

2. Párom nem tud végigaludni egy éjszakát, hajnalban óránként fennt van minden pisszenésre felrezzen.

3. Apa gyerkőcei is rosszalvók voltak kicsinek. Most tudtam meg hogy Berci éjjelente gyakran ébren volt és amint valamelyik szülője megmozdult azonnal visítani kezdett.

4. Apa kislánya Emike még 6 évesen sem tudott egyedül aludni, emlékszem mennyire fárasztó volt mert én aludtam vele amikor itt voltak. Egész éjjel forgott rugdalt többször kiabálva felsírt. És reggel ő kipihenten ébredt. Velem ellentétben

:evil:

Nos, nekik nem én vagyok az anyukájuk, nem én rontottam el őket baba korukban és apát sem és a papát sem.

Így összeségében én arra jutottam hogy kell lennie valamilyen örökletes tényezőnek a rosszulalvásban.

Ez persze nem változtat azon hogy lehettem volna az elején határozottabb. De visszagondolva amikor bennt voltam a kórházban ki lett próbálva mi van ha anya nem szopiztatja meg a síró Lócit....
Ő nem 5 percig sír és nem 20 percig. Ő végkimerülésig hangvesztésig öklendezésig. És egy ilyen után napokig nyugtalanabb még rosszabbul alvó.
Néha megpróbálom elaltatni cici nélkül ezt csak onnan tudom.

És utólag rájövök hogy feleslegesen kínoztam, őt is magamat is.

Na, jó hosszú esszé lett, bocsi.

Nyuszi, nem te vagy az egyetlen akinek rosszalvó a babája. néhány éves korukra biztosan kinövik
:)
Vendég

Biztos van abban is valami amit Sillia ír...van egy alapvető alvásjellemzője minden gyereknek, de ha egy baba addig jó alszik és ez hirtelen "elromlik" annak van valami oka.

Nyuszi!
Attól mert elhallgat ha kiveszed, attól még simán lehet ez fogzási fájdalom. Furcsa, de a fog vízszintesben jobban fáj :) Meg ez nem egy folyamatos fájdalom, belenyilallik neki, pont annyira hogy felébredjen :?
Nekünk is volt pár car éjszakánk mostanában, tegnap este kapott Nurofent, most nem is verte fel a fogacska :)
Huhh, én tuti nem tennék cukrot semmijébe sem... :shock:
Anyajegy :arrow: Nekem a picit is szurival érzéstelenítették :roll:

Sillia!
Röhögős videó nagyon édes :D Én is végig nevettem :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois

Lóci születésétől felületes alvó, még SOHA nem aludt át egyetlen éjszakát sem.

Azon már én is gondolkodtam hogy vizszintesen miért fáj jobban minden a kicsiknek... :)
Vendég

Nyuszi!
Nestél folyékony tejpép? :roll: :roll:

Nálunk ugyanez volt a helyzet néhány hónapja. Én azt csináltam, hgoy a Beba vaníliás tápszert próbáltam neki adni. Az első héten kb. egy doboznyit kiöntöttem, de szép apránként ráérzett az ízére. Ja! és cumit is kellett cserélni, mert az 1-es kicsi volt (csak az volt otthon még újszülött korából :oops: )

Én még mindig a 6 hós vaníliásat adom. Azt megissza.

Ha este nem kell neki egyáltalán, próbáld meg reggelente, hátha úgy elfogadja és egy idő után már este is menni fog.

Tudom, hogy milyen idegörlő, én is ki voltam miatta, ráadásul Petra sem hízott szinte semmit 3 v. 4 hónapon át.

Most próbálok valami gyűjtést (tárgyi adományok) szervezni cégen belül az árvíz károsultaknak. :(

Kép
katy76

Sillia!
Zé is nagyon felületesen/éberen alszik.
Nálunk csak úgy működik, hogy ajtó rácsuk, és még csak be sem tudok hozzá menni utána, mert felébresztem vele. Férjem mondta is nemrég, hogy nem is tudja mikor látta utoljára alva a gyereket, mert ugye akkor látja mikor még nem alszik és akkor mikor már nem :)
Szóval nekünk a teljes szeparáció hozta a megoldást, mert mi nagyon zavarjuk Őt :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

boo! :)

"Lányok, nekem egyre több a hurkám pedig alig eszek
(mondjuk a csoki és a kakaó teszi ki a táplálékom 70%-át ) "

Khmmmmmmm.... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ovinak alapvetően örülünk. :wink:

ikoka7! :)

Mire vonatkozott a nagy szomorúságod? :roll: :roll:

sillia! :)

"Néha kiment a fürdőbe megnézni hátha ott vagyok és sírva vette tudomásul hogy nem de aztán játszottak tovább "
Akkor már csak pár lépés, és be sem enged. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Videó: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

norka81! :)

Üdv Jázmin fogának idekint! :) :lol: :lol: :lol:

Nem tudom, hogy nálatok mekkora ugrás van a kezdő, és a haladó csoportok között, de tényleg sokkal nehezebb feladatok vannak. De ameddig élvezitek, mindegy. :wink:

loislane! :)

Most csak a kiálló, lencse szerű anyajegyekről beszélünk, vagy a pöttyökről is? :roll: :roll: :roll: :roll:

"Én CH szegényen eszem, amíg nem tudom szedni a gyógyszeremet addig szedek krómot hogy akarjak már annyira nassolni Elég jól bevált "
Mármint, hogy NE akarjál nassolni? :roll: :roll: :roll: :roll:

Mindenféle készítményt szedünk abban a hitben, hogy az tényleg használ. Nem tudom, hogy kinek milyen tapasztalai vannak, de részemről határozottan elmondható, hogy nem csak onnan veszem észre, hogy elfogyott az Elevit, hogy nincs a szekrényben. Nincs vas, ami fogjon. :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

ronmay! :)

"Én nem vékony hanem izmos vagyok"
Te izmosan vagy vékony. :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

katy76! :)

Szívultrahangról feltétlenül kérünk szépen majd beszámolót! :!:

Évente jársz anyajegy szűrésre? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

nyuszi81! :)

Szombaton és vasárnap is lementünk Manóékkal a Duna-partra. Megnéztük, hogy :shock: :shock: :shock: :shock: :D :D :D a víz, és beletapicskoltunk kicsit. :P :P :P :P :P :P :P . Egy gyerek szerencsére még csak így látja a dolgokat. Más vonatkozásban már nem annyire muris...
(Tényleg oda kell figyelni minden egyes dologra, amivel egy gyerek találkozik, nem lehet elbagatellizálni, hogy: kicsikemégúgysemérti. Mi vacsizunk este Apával, ő játszik, a háttérben meg a híradó megy. Egyszercsak azt halljuk, hogy magában dünnyög: "Hagyjuk már azt az árvizet. Elég volt belőle. Hagyjuk már. Nem vicces, hogy bemegy a házakba". Na, erre még én is :shock: :shock: :shock: :shock: néztem. Mondjuk, minden este láttuk a képeket a tévében, és láttam, hogy érdekli, és meséltem neki róla. De hogy ÍGY megragadt benne. :o :roll: :roll: :roll: )

Mi lenne, ha lefekvés előtt mondjuk nem tejbepapit adnál? Lehetne mondjuk valamilyen laktatóbb gyümölcs. Banán, gesztenye, babakekszes vagy túrós dolog. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

kispocok13! :)

"Torna és hurkák: nanemazérthogy reklámozzam a szomszédos játszóházat, de reggelente és este van torna, ingyenes gyerekfelügyelettel (vagy ha akarod, be is hozhatod)."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

csibe83! :)

"szinte egész nap csak pucérkodott...
meg is lepődött a pisitől,amikor bepisilt...
kb így nézett: "

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi tesóméknál voltunk kint. Egy szál trikóban kicsaptuk Hugit a fűre. Amúgy is elég neki ennyi felszerelés ebben a korban :lol: :lol: :lol: :lol: , de méginkább az volt az oka, hogy még azóta sem jött helyre a feneke, cunija. :roll: :roll: :roll: :? :? :? :( :( El ne kiabáljam ez most sokat segített, de még mindig nem százas. :?

Loknis szőkeség: :P :P :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

Bond!
Orvosilag vettek már le laposat is, passzióból csak olyat vetetek le ami kiáll :)
Krómos mondatom idejét múlta, mert mától szedem a gyógyszeremet...attól meg sajna soványabbra fogyok mint szeretnék :?

Manó konklúziója :shock: :shock: :shock: :D :D :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kép
Kép
200907?

sziasztok!

Bond!
nagyon murisak a képei...

körkérdés:
nektek miben alszik a porontyotok éjszaka??

Sillia!
szerintem is van abban valami amit írtál az alvásról.

én pl direkt úgy akartam szoktatni Kiarát,hogy szokja a zajt és
nyugodtan aludjon mindenféle zajban.
kisebb korába bírta is,hisz apa öccsének a kézimeccsét végigaludta,
pedig aztán ott szólt a kürt duda meg minden.
de mostanra ez megváltozott.tök csöndbe tud csak aludni és ezt
nem mi alakítottuk így hanem ő igényli.
éjszaka meg sokáig csak egyszer kelt és mostanság van,hogy sokszor kel.
sokáig azt hittem,hogy a foga miatt,de már kúpot chamomillat is kapott éjszakára és mégis ugyanúgy sokszor kel.
ezért döntöttem úgy,hogy kipróbálom majd,hogy hagyom éjszaka kicsit hagy
sírjon,hátha visszaalszik majd magától...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nyuszi

Amikor van ilyen:
khm..lehet kegyetlenül hangzik de én nem veszem ki, hanem visszafektetem és duruzsolok, neki hogy késő van mindenki alszik, nyuszi egér bla bla....puszilgatom stb. és ott hagyom. Még ébren van mikor elhagyom a szobát. Határozottan teszem, nem érzi rajtam hogy félve megyek ki. Eleinte nyüszizett utánam, mert az természetes aztán nem.
Mi mostanában megint nem kelünk éjszaka és nem lett újabb fogunk. Egyszerűen megijed hogy egyedül van a sötétben. Ha kivenném csak jobban felébredne és azzal azt mondanám neki, hogy elkezdődött a nap játszunk.
Ez a kelegetés elmúlik ha helyesen cselekszünk. Nem azzal teszek jót, hogy fogom a kezét az ágya mellett és megvárom míg elalszik és kiosonok az ágya mellől. Hisz mikor megébred pánikba esik hogy nem talál. Hanem azzal hogy megtanítom, hogyan győzze le a félelmeit, úgy hogy tudatom vele hogy a szomszéd szobában vagyok ha szól jövök, de elaludni nem tudok helyette.

Én rengeteget beszélek hozzá, normálisan. Megmagyarázom neki a dolgokat.Lehet qvra nem érti, de mindig ugyanazt mondom. Az ismétlés és az állandóság megnyugtatja.

Persze megint hozzáteszem, minden gyerekfüggő. DE ha bizonytalan vagy, akkor egyáltalán nem nyugtatod meg.

Na jó nem okoskodok, rengeteg dolog van ami nekem se áll össze mit miért tesznek.

Bond

Hasplasztika....hmm én nagyon messze állok ettől. :roll: Hülyén hangzik, de rajtam nem látszik hogy szültem. Szerencse, hisz vékonyan vagyok izmos :lol: Aztán lehet a következő gajra vág :wink: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: