Sziasztok Lányok,
Tegnap estére hagytam, hogy írjak és végül 10 körül végeztem a vacsi utáni romok eltakarításával, úgyhogy már nem volt erőm írni.
Hol is kezdjem?
Tegnap volt nálunk a
védőnő, megnézte a babaszobát, capuchino-ztunk és elmondta, hogy mire számítsak a szülésnél (kb. ugyanezt mondta a szülésznő is), de jó volt hallani.
Én sokszor gondolok arra, hogy szerintem túl nagy gondot fordítunk a szülésre és kevesebben az utána következő dolgokra, amik lehet, hogy sokkal fontosabbak és talán nehezebbek lesznek mint a szülés. Mindenki túl fog esni a szülésen, biztos, hogy fájni is fog, de az utána lévő időszak (kb.6 hét) az szerintem sokkal nagyobb figyelmet érdemelne. Nu, de ez van.
Doo, annyira jó nézni a babás képeiteket

. Ahol apa lánya egymásra néz, azoktól teljesen kész vagyok, el is érzékenyültem

, valószínűleg azért is, mert az apukámmal én most pont egy nehéz időszakot élek át, nem valami jó a kapcsolatunk és nem látok rá esélyt, hogy csak miattam változna a dolog.
Olyan aranyosak és ez az ami egy férfiból vagy belülről jön, vagy nem tudod beleoperálni, ha szeretnéd sem. Már most odavannak egymásért.
Szőlőcukor felkerül a listámra.
NST-re menő lányok, drukkok nektek (én csak 38. héttől fogok menni, nálunk akkor kezdik), jövő hét csütörtökre van az első időpontom.
Pocak téma:Eliza, ez igen

. Én pocim is kb. Lorcika méretű, de tegnap nem tudtam a telefonon gyártott képeket átküldeni a gépre, úgyhogy apa fog kelleni hozzá, teszek fel majd én is.
Ebből azért levonhatjuk a következtetést, hogy a pocak méretből nem mindig egyértelmű, hogy mekkora baba fog születni. Nekem totál fent van még az tuti.
Gyerekreivós buli téma:
Hát öszintén a férjem, mióta kiderült, hogy terhes vagyok erre gyúr.

Többször emlegeti, hogy kiket fog meghívni és hogy ő egy hatalmasat akar inni a gyerkőc egészségére, mert ugye az úgy szokás.
Én vegyes érzelmekkel vagyok

, kicsit a szívem legmélyén furcsa érzés, hogy én a kórházban azzal küzdök, hogy magamhoz térjek a nagy változás miatt, ő meg iszik a haverjaival, de valahol meg szerintem itt élik ki azt, hogy büszkék és talán a feszültséget is levezetik valahogy. Szóval nálunk apa megy az tuti, most jól viselem, lehet, hogy a kórházban meg nem is fogok velel foglalkozni, hogy ő mit csinál éppen akkor…..
Rena, szerintem ez még megy majd lentebb.
Legi, ölelések neked. Jó anyuka leszel és kész

, de ez szerintem teljesen normális, hogy ezen jár az agyunk, így a végefelé. Én is sokat gondolok rá, de szerintem mindenkinél másképp tör ez fel. Nagy felelősség érkezik a babóval, jó, hogy aggódunk.
Gabi, mi zu mellettetek? Kiment a TV végül? Remélem nincs semmi komolyabb gond……
Bogyra, nagyon köszönöm, hogy írtál nekem. Megfogadom. Remélem Riella gyógypusziai szerencsésen elértek hozzád, mert tényleg hatnak. Nálam bevált.
Riella, teljesen megértelek a doki miatt. Nekem lesz fogadott orvosom, de nem fogok dugámba dőlni, ha esetleg ő vmilyen oknál fogva nem lesz ott és másnál szülök…..Mindenesetre azért jó lenne, ha ő lenne, mert őt már ismerem. De lényeg ugyanaz.
Ilda, jó baby-sitterkedést mára.
Lorcika, Bringa, ezt találtam a babás könyvemben az ujj zsibbadásról:
„Kéztőcsatorna (carpal tunnel) szindróma:
A bizsergő, zsibbadt érzést az ujjakban az okozza, hogy terhességkor megduzzadnak a csuklóban a szövetek és nyomnak egy ideget. A tünet szülés után általában elmúlik, jót tesz ha a csuljóján rögzítőkötést visel és rendszeresen szed B6 vitamint” – ezt a 36. hétnél találtam.
Niki, tényleg gyönyörű a pólya
Lorcika, még a pólyákhoz annyit, hogy én kaptam mind a kettőt (angol, kókusz) ajándékba és két barátnőm akik már eddig szültek is vettek és nagyon dícsérik a kókusz pólyát. Ilyen kis betét van a hátuljában, mint a kókuszmatracban (elrejtve) és állítólag nagyon könnyű fogjni benne a pici babót és szeretik is, mert biztonságérzetet ad nekik (babónak, mamának egyaránt). Az angolpólyába én sem tennék semmi merevítést.
Tegnap este elfelejtettem megcsinálni a málnalevél teámat. Na bumm…..
Jó sokat írtam, de most megyek zuhany, aztán reggeli és csak csajok!!! Az epidurális érzéstelenítésről is szó lesz benne, ha valaki érdekel.
Szép napot nektek.
Puszi
Melcsi