A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Ezt láttátok már???

www.holdudvar.babahaz.hu

Szülésről fotók! Nem is tudom..gyengeidegzetűeknek nem ajánlom!Persze ez egy természetes folyamat, de valahogy mégis....SSSSSZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :roll:
Vendég

Ezt láttátok már???

www.holdudvar.babahaz.hu

Szülésről fotók! Nem is tudom..gyengeidegzetűeknek nem ajánlom!Persze ez egy természetes folyamat, de valahogy mégis....SSSSSZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :roll:
Vendég

klari, missi, en a fiu ra szavaztam de nem szamoltatok bele, szoval mar 3 db fiu van !!!! :)

Evu, hogy te milyen jol nezel ki !!!! tok keskeny a csipod, csini vagy, jo a hajad..na nem bokolok tovabb

adri, pedig ez lesz velunk is :) orulok, hogy egesz jo volt a lagzi, remelem finomakat ettel. napi 2 szem magnezius eleg kell hogy legyen, a mertekletes hasgorcso normalis en ugy tudom, sot lassan mar mini osszehuzodasaink is lehetnek, igy keszul fel a test. De labgorcsre tuti a nap 1 x is eleg. (en hetente szedek 3 x es az ok is)

barika ( shep hivhatunk igy ?):) , de szep a fal, bungy, akkor nektek is hasonlo, ugye ? biztos jo lett. most jon a szel, az majd azonnal kiszaritja a falakat.
Koszi,Bungyi szerettem volna meghivot, de mar kuldott a Cuki

massi, nagyon gratula, van majd fotod is ?

:) SZEP ALMOKAT CSAJOK :)
bogyogyorgyi

Kellemesen szellős, enyhe és szép reggelt Mindenkinek !!!!!

29 fok van a lakásban, ami 6 fokkal jelent kevesebbet ! Ki is "ugrottam" 1/2 8 -kor az ágyból, mert a hűvössel az étvágyam is megjött.

Adri : végig nézegettem a képeket és este a párommal is végig nézetem , bár nem mindegyik szép látvány , de ilyen az élet !

Tényleg , arról még azt hiszem senki nem írt, hogy apás szülést tervez -e ?
Szóval közvélemény kutatás indul,várom a hozzászólásokat :) .

Cuki és hízós többiek ! ( Cuki , nem célzás volt ,hogy téged írtalak előre , bocsi... ), szóval megy a tv -szerencsére hang nélkül -csak ,hogy ne legyek egyedül :wink:
Benne Görög Zita : elfogulatlanul megállapítottam ,hogy biztos nem fogják a szoptatós anyukák mintapéldányává kikiáltani , mert ránézésre fogyizik szülése óta , és mellesleg sem tűnik tejcsárdának , mindenesetre egész jól mutat, így senki ne keseredjen el ,ha most jönnek ránk a kilók , mert mi is ilyen szépek leszünk ám , sőőőőőőőt !!!!!!!

Nekem is elkezdődött a lábgörcsös időszak, de nem szeretnék már túl sok + vitamint
Majd szeptemberre tervezek egy immunerősítő homeopátiás kúrát, nehogy elkapjon valami őszi nyavaja + a szülés előtt nem árt toppon lenni .
Nekem mostanában a szeméremcsontom környéke szokott fájni , ezért éjszaka egyre nehezebb az ágyban az ide -oda fordulás.
Már arra is gondoltam ,hogy izomláz, mert kb. 5-6 x megfordulok felhúzott lábakkal és azt a részt érzem olyankor, de nem tudom mitől lehet . :?:

Missi : Eljött a Nagy Nap ! Remélem sikerült meggyőzni a babádat, hogy a megfelelő időben terpesszen szépen és akkor kiderül ,hogy mit rejteget a lába között? !
Ha vissza értetek a vizsgálatról írj !!!!!!!!!!!

Most megyek és felhívom a kórházat a toxoplasma eredményem miatt, léci drukkoljatok !

Kép
sheepy

Sziasztok :)!

Túléltem a múlt hetet, húzós volt, de remélem ennél rosszabb már nem lesz. Itt a "hűvös" idő, dolgozni nem tudok, mert nem működnek a programok, így visszaolvastam mindent, most meg következik a topik történetének leghosszabb hozzászólása :).

Haskeményedések, Mg: én továbbra sem tudom megállapítani, hogy mi számít keményedésnek, vagy mikor csak tornázgat a pasas. Mindenesetre most szedek Mg-t orvosi javaslatra a repülőút előtt. Ha el nem felejtem...

Régi téma: takaró kontra hálózsák: kb, ami majd beválik, de néhány takaró úgyis kell majd a kocsiba, mózesbe stb, hálózsákot meg már kaptunk... szóval kísérletezek, de ránézésre nekem először szimpatikusabb a hálózsák.

Altatás, légzésfigyelő: éjszaka egy szobában leszünk mind, a férjem úgyse kel fel semmire (na majd most...), nekem meg megnyugtatóbb és kényelmesebb is az éjszakai menetek miatt, ha kéznél van a baba. Légzésfigyelőnk viszont nem lesz, annyira nem tartok ettől a veszélytől, sztem kissé fel van fújva a dolog, hogy vegyék az árut... De sokakat megnyugtat, azt nem tagadom, engem csak simán nem idegesít annyira a kérdés.

Hány ruha egy méretből? Nekünk sok lesz... már most látom. Persze főként kapunk, de veszünk is majd néhányat. Márcsak azért is, mert ha bukós, akkor sokat fogyaszt, meg nem könnyű összeszedni egy mosásnyit olyan kicsi cuccokból...

Orrszívó... nehéz ügy. Minden gyakorló mamától azt hallottam, hogy a porszívóson kívül nem hozza ki semmi... max. ugye a ráhajolós módszer... De egy újszülöttnél én is húzósnak érezném a porszívót, remélem nem lesz rá nagyon szükség... Csak ha már semmi más nem segít.

Anyagiakról meg annyi, hogy épp a múlt héten szereztünk be egy rakás mindent: kiságy, kocsi, hozzá mózes, pelenkatartó - és mindent apróhirdetésből, alig, vagy nem használtan. Megvallom nekem az is örömet szerzett, hogy nem egy vagyont hagytunk ott értük, mindezt a Brendonból beszerezve, most kicsit bajban lennénk :). De az a jó, hogy tényleg meg lehet találni az ideális megoldásokat pénztárcákhoz mérten - én is addig ültem a hirdetések fölött, míg meg nem láttam az ideálisat :).

Ági - szerintem ne aggasszon, ha "túl sokat" mozog. Sokkal jobb, ha érzed, hogy minden OK, meg is őrülnék, ha hosszabb ideig nem jelentkezne :).

Missi - fiúra tippelek, kérem feljegyezni :)!

Masi - a jánosos tapasztalataidat majd én is szeretném meghallgatni, bár megvallom, semmi sem tántorít el onnan, de érdekel :)!

Büngyi - falnál én is a fehérre szavaznék, az a sárga tényleg lenyomná, és Sheepyéknél is milyen jól néz ki :)!

És várjuk a képeket, akárhányat, minél többet :)!!
Majd én is igyekszem, bár ahhoz még a fényképezőgépet is tanulmányozni kéne...

Ma még be kell mennem majd dolgozni, már ha megjavulnak a dolgok... Este meg tervezek egy tornát (Réka), a múlt héten, hát megvallom, nem vitt rá a lélek... De vasárnap utazunk, Rómában meg úgyis aktív napok lesznek! (Képzeljétek, nézegetem az előrejelzéseket, hát a múlt héthez képest egyenesen hűsölés lesz az egész :)!)
kalloni

Ja, és apás szülés - igen, nagyon szeretném, a férjem is benne van, csak aggódik, hogy esetleg rosszul lesz... de remélem, ha már elkapja a gépszíj, akkor csak bentmarad. Majd megkérem, hogy engem nézzen, ne a lenti eseményeket, talán jobb eséllyel túléli :).
kalloni

Kallon de jo hogy ilyen sokart irtal, en is a hasznalt dolgokra szavazok, az mindenkinek jobb, es nem orlodunk fol a fogyasztoi tarsadalom vasarlasi lazaban, annyira :)
OHH ROma, az orok varos ! de jo lesz biztos. imadom Romat !

missi varjuk a hireket

barika ezt a immunerősítő homeopátiás kurat majd hogy csinalod ? engem is erdekelne...
bogyogyorgyi

Bogyó, vicces, ahogy formálódnak a kezed alatt a nevek :) :).

Látom, a szóvégi "i" nagy ellenség, Büngy, Kallon... :).

De ilyeneket én is szoktam, ált. egy szótagra rövidül a név, vagy egy -er végződést kap... Boggyer... de nem rémítgetek inkább senkit :D .
kalloni

Helló Csajszik!

Én teljesen kába vagyok ma, felébredtem fél 8kor, de reggeli után visszaaludtam. Az egész éjszkám katasztrófa volt. Fájt a hátam, a szeméremcsontom, görcsölt a lábam és nekem is minden egyes fordulás kínszenvedés volt. Ráadásul óránként felébredtem arra, hogy Lilicsek mozgolódik. Hiperaktív lett mostanában, szinte egész nap érzem, hogy mozog.
Ráadásul azt álmodtam, hogy 8 hónapra születik, és mikor kérdezték , hogy mi lesz a neve én mondtam, hogy Lili, erre a doki azt mondta, hogy dehát fiú!!! Na most gondolhatjátok, hogy még álmomban is az jutott eszembe, hogy majdnem minden rózsaszín :D :cry:

Túl sok fotót nem tudok feltenni, mert a szobában csak a kiságya áll és abba pakoltuk bele az összes meglévő babaholmit.

Sheepy: nálunk tuti papás szülés lesz, bár a barátai apának igyekezték őt elriasztani (mert, hogy az milyen undorító és többet nem fog velem szexelni, ha ezt végig nézi, mert ugyebár ők nem voltak benn mikor a feleségük szült), de halá az égnek van egy imerősünk aki mindhárom gyerekénél benn volt és elmondott neki mindent részletesen, hogy milyen nagy élmény az egész, így most már hat lóval nem lehetne visszatartani.

Kalloni: én is vettem egy-két használt dolgot bár inkább ruhákat. Pénteken kaptunk egy zsák babaruhát egy ismerőstől, tök jó dolgok voltak benne. A legjobban a téli overáloknak örültem. Majd ha már meglesz a szekrénye Lilinek akkor szépen kimosom őket és télre pont belenő majd.

na megyek egy kicsit takarítani, majd du jövök.

Ma van a házassági évfordulónk, még vennem kell velemit apának, én olyan gyönyörű nyakláncot kaptam tőle!!

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

JAJJJJJ!
Ma vagyunk 30 hetesek!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép
masika

szia Mindenki!
remélem jól telt a hétvégétek, és túléltétek a meleget! a vasárnapi szép nagyon jó volt!

Adri!
A Te párod mit is csinál, hogy egyedül vagy? Én is így vagyok ám. Pénteken 6-kor otthon volt a párom, és nem hozott haza munkát hétvégére. Csodálkoztam is, nem így szokta. Csak annyit kérdeztem tőle, hogy tán nyaral, a hétvégén, hogy nincs meló…? Persze ilyenkor ki van akadva…
Én nem porszívóztam 4 hete…szerintem leégne porszívó, ha bekapcsolnám ekkora melegben!
Sheepy!
Láton szombaton még örültél a hidegfrontnak. Hát nálunk ez abból állt, hogy feltámadt a szél, de nagyonmeleg volt. Szerdától 10 fokos lehülést mondanak…a 42fokból lesz32! Isteni….
Megnyugtat, hogy más babája is mocorog. Akkor nem az én készülékemben van a hiba, hanem központi adásban. Minden baba sokat mozog!
Nagyon szép a szobátok! Szerintem is fehér plafon!

Büngyi!
Anyánál tavaly volt festés, és a plafon fehér lett, színes falak mellett. Az azonos szín dobozt csinál a szobából (panelból biztos!) az én szobám mályva színű lett, cseresznye padlóval. Először mindenki gyagyásnak nézett a szín miatt, de amikor összeállt a kép, egy lányos kellemes hangulatú szoba lett. Fehér plafonra szavazok!!!!

Evu!
Tényleg nagyon csini vagy!

Ágica
Kép
ágica_26

Képzeljétek, pénteken bealudtam a 33fokos hálóban este, és arra ébredtem, hogy kiabálok, hogy jaj-jaj, és a hasamat fogom. A hátamon aludtam, felrakott lábakkal, és valami olyan érzésem volt, hogy nem kapok levegőt. Elkezdtem sírni, hogy biztos a babára rátekeredett a köldökzsinór, de a baba szépen mozog azóta is. Aztán másnap reggel feljajdultam, mert összehúzta a görcs a lábamat. Szóval lehet, hogy előző nap is az volt!
Kipróbáltam, amit uncsitesóm mondott, hogy háton aludni úgy lehet, ha magasabban van a fejem, mint a hasam. Az eredmény az lett, hogy olyan hányingerrel ébredtem egy óra múlva, hogy csak na. Szóval marad a lapos párna, mert inkább legyek kipihent. Amennyit mozog ez a baba, úgysem hagyja magát vér nélkül…

Párom gyönyörű pocis képet készített rólam, csak nektek, erre nem vitte be a fényképezőgépet felrakni a fotókat, mert mocival ment…ez az én sorsom. Mostmár megvannak az elemek (megtaláltam őket!) és a gépem! De most a zsinórt nem találtam, amivel összeköthetném a számítógéppel. De ma addig le nem fekszem, amíg minden nincs meg, és nem tudok holnap felrakni valamit!

Hétvégén anyósnál voltunk nyaralóban, nagyon jó volt. Vasárnap reggel fényképeket csináltunk. A párom egész délelőtt heccelte az anyját, hogy meztelen képeket akar rólam csinálni a kertben…én meg csak vigyorogtam hozzá, anyós meg kapkodta a levegőt…már a végén sajnáltam…olyan jó hüvi levegő volt kint! Szombatról vasárnap reggelre volt az első éjjel, amit a baba végig aludt, és nem mocorgott annyit. Aztán vasárnap is csak módjával. 12.40-re megyünk 4D-re, előtte iszok egy kávét, hogy lássunk is valamit! Aki 3 napig nagylegény a pocimban, az legyen a 4D-n is nagylegény! Nehogy most aludjon be nekem, mi meg potyára megyünk! Majd beszélek a buksijával, hogy most produkálhatja magát, mert megnézzük!

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Megjöttünk a Balcsiról, most épp olvastam vissza, még van 2 oldal, talán du. sikerül jönnöm ismét.

Remélem mindenki rendben!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ami még kimaradt...

Evu, tényleg nagyon jól nézel ki!! De lassan gondold meg ezt a takarékra állást, mert ilyen síkidióta légkörben még has nélkül is nehéz, nemhogy a 6-7. hónapban...

Gerika, üdv újra itt :)!!

És mi van a régi tagokkal?? Ciripke, Ági29, Gabi?

Masi, jó ünneplést majd, és ne nagyon görcsölj az ajándékon, ha eszedbe jut vm nagyon jó, akkor persze simán, de lehet, hogy külön ajándék nélkül is nagyon szépen meg lehet ünnepelni, és nem kell, hogy felemásnak érezd a helyzetet! És külön koccintás jár a 30 hetesnek :)!

Ágica, képeket meg a 4D-vel együtt is küldheted, nem haragszunk meg érte :wink: !
kalloni

Cuki, mi majd szólunk Hozzád :)!
kalloni

Sziasztok!

Látom nagyjából mindenki jól van. Nálunk is minden rendben van, már csak 3-at kell aludni és megyünk végre UH-ra, már nagyon várom. A dokim közölte, hogy a Szabolcs utcába kell menni UH-ra, ahol gáz körülmények vannak, várni kell stb, erre az Uram megkért, hogy akkor inkább fizessünk csak kultúrált helyre menjünk. így most a régi Tisztikórházba megyünk, normál genetikai UH + 4d (félórás vizsgálat) 8.000.- Ft. Nem is drága és mégis normális, meg eddig oda utalt be a dokim.

Vércukros vizsgálatom szerencsére most is nagyon jó lett, így nem ismételgetnek többet.

Sheepy képzeld nekem a Honvédkórházban minden egyes vérvételnél csinálnak ingyen toxoplamza vizsgálatot, most már 3-szorra nézték meg, pedig semmilyen háziállatunk nincs, meg nem is nyúlok nyers húshoz stb.

Cukika, én is úgy érzem mintha a csont fájna, gondolom a szeméremcsontom van ott, csak akkor fáj, ha az ágyban felülök, vagy ha gyorsan sétálok. Látom egyre többen vagyunk így.

Nálunk nem lesz Apás szülés, a férjem nagyon nem bírja az orvosi dolgokat, így ő a vajúdás alatt lesz mellettem (na ez is elég lesz neki), aztán Anyukámat kértem meg, hogy a szülésnél legyen velem. Persze ehhez az kell, hogy a baba szept 30. után szülessen meg, mert Anyu szept-ben Kínában lesz. Na majd meglátjuk...

Ma jött egy új kollega a helyemre, illetve ma hírdették ki, hogy én két hét múlva elmegyek.... Hú most nagyon sok dolgom lett hirtelen, de ezt a pár napot már kibírom valahogy és utána már csak a babára koncentrálok.

Missi, szerintem fiú lesz.:)

Sziasztok, Csilla
csim

Jó étvágyat az ebédhez :)

Masi! Gratulálok a házassági évfordulóhoz és a 30. héthez! Nekem 1 hetem van még, de nem érlek utol azt hiszem :roll:

Ágica, Cukika, Kalloni! Köszi a szavazatot a plafonomra :) Akkor fehér lesz, majd kaptok képeket. Megpróbálok előtte-utána is készíteni.
Cukika! Nem baj az, ha bordó a fal és sárga a plafon! Nekem a hálóban lesz a baba és ott nem is festetünk, mivel egy elég kényes szín (vöröses), így nem merem újból fesetni, mert félnék, hogy nem kapom meg még egyszer ugyanazt a színt. És igenis jó egy gyereknek ez a szín, nem értem miért kellene mindennek pasztellnak és hagyományosnak lennie.

Erika! Üdv itthon, ügyesen kistrandoltad a kánikulát :)

Újabb szavazás: Nem lesz apás szülés. Pár barátnő bejelentkezett, most telefonált nővérem, ő is hazajönne Spanyolországból a szüléshez, és még anyám is felvetette magát a listára a mai nap folyamán, ő is ide utazna. No, szép mondhatom, még a végén vagy nagy banzáj lesz a szülőszoba előtt, mint a bennszülötteknél vagy a sok szék közül a pad alatt maradok és senki nem fog éppen ráérni :)

Csilla! Nem drága a vizsgálat egyáltalán! Jól teszitek, hogy elmentek. Majd várjuk a sztárfotókat :)

És Ágica pocakképeit is meg a többi babaszoba, babaholmi, jöjjön csak!

büngyike

Kello :) engem is rovidithetsz, akar bo./bogyorovszky bogyohazi bogyoszlo is lehetek, de a Te verziod is jo,csak hosszu, bar akkor nem nekem kell leirni. hihi

latom , lassan nem konnyu az alvas igy a 3. reszben, nekem idaig csak a parnas tamasz segitett es az ha este nem zabalok be, mert akkor meg rosszabb az alvas.

szex: mi is be vagyunk indulva- bar neha eszembe jut,hogy mit szolnak odabenn ?? :) de aztan rajovok, hogy a boldog anyuka neki is jo :)

csim, nekem sok pasi mondta, aki nem birja a korhazakat, hogy a sajat felesege szulese az mas volt, ott mindent birt. Persze a fej feloli oldalon alltak :)

eri milyen volt a nyaralas? majd varom a valaszt amit a prividre irtam...

masi, boldog evfordulot, mit kap az ember ?
bogyogyorgyi

bungyi, mi a kerdes ? hogy hany embert vihetsz be/ vigyel be?
nincs egy hatar a korhazban, a mavban nekem azt mondtak hogy mx+2 fo, de az itthonszulesnel ugye 25 -t is hivhatok :) bar az kicsit sok lenne
bogyogyorgyi

Halihó !!!

Üdv a nyaralásból haza érkezetteknek is ! :lol: Jó lehetett egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból ....

Kalloni : Nagyon irigyellek az utazás miatt, mi nászúton voltunk Rómában május elején , de nagyon hamar elrepült az idő amit ott töltöttünk.
Viszont jó hűvös ,/esős időjárás volt, most majd fogadhatsz magad mellé vízhordót ,hogy kibírd a meleget :wink:

Tudom, hogy még van 1 hét ,de azért megírom ,hogy jövő kedden L( 07.31. 17:00' szülészet , I.emelet, könyvtárszoba) szülésfelkészítő lesz a Jánosban. Jön még valaki :?:

Apás szülés :
Nálunk tuti, hogy nem lesz apás szülés , a párom többet segít ha nincs jelen.
Az ilyen dolgokban sajna nem áll a helyzet magaslatán, mert annyira aggódik értem,hogy nem bírná elviselni ,ha " szenvedni" lát .
Legutóbb, mikor kitörtem a bokámat , olyan rosszul lett,hogy majdnem elájult :D
Majd mobilon tartjuk a kapcsolatot, ill. addig úgysem megyek be a kórházba ,míg nem indokolt - legalábbis ez a terv, úgyhogy az otthoni vajúdásból jut majd neki bőven .

Viszont azt már megbeszéltük, hogy amint megszültem , azonnal jön, és onnantól kezdve ameddig ki nem teszik a szűrét a kórházból ott lesz a kics családjával, és mindenben segít + 1 hónap szabival támogat.

Toxoplazma eredmény holnap lesz , mert a doki szabin van ma .
Addig izgulhatok :?

Cuki : jó, hogy így beindultatok szex témában !!! :lol: :lol: :lol:
Lehet,hogy én is nekiveselkedek , persze a magnéziumot a párna alá készítem a biztonság kedvéért.

Ágica : háton alvás ??????????!!!!!!!!
Én már hónapok óta trenírozok,hogy kibírjam oldalt fekvésben . A terhességem legrosszabb része az alvás, de háton nem igazán javasolt , így kibírom bár elég nehéz megszokni.
Az a baj,hogy háton fekve romlik a keringés ,mert a méh+ baba olyan területekre nehezedik, így nem túl jó neki sem .
Persze nem akarok okoskodni ...

Evu : Mi a helyzet munka fronton ?

Kép
sheepy

Bogyó! Nagyon jófej vagy :) De tényleg úgy tűnik, mintha véletlenül rövidítenél és nem azért, mert rövidíteni akarsz.
Én élvezem :)

szeksz: nálunk is működik, eléggé aktívan :oops: Azt mondják nagyon jót tesz, úgy a babának, mint a hüvelyizmoknak!

Na, közben találtam régebbi fotókat a lakásról. A vörös, az egyértelműen a hálószobában van, csatolom még a nappalit és az étkezőt.
Még tart a dilemmám, most hogy nézegetem a képeket. Normális vagyok??????

Kép
Kép
Kép

büngyike

[quote="bogyogyorgyi"]b írta:bogyogyorgyiungyi, mi a kerdes ? hogy hany embert vihetsz be/ vigyel be?
nincs egy hatar a korhazban, a mavban nekem azt mondtak hogy mx+2 fo, de az itthonszulesnel ugye 25 -t is hivhatok :) bar az kicsit sok lenne

Rosszul írtam, közvélemény kutatás! Erre válaszoltam, sheepy indította

büngyike

Szia Sheepy :)!

Én nem tudok menni jövő héten, de holnap lehet, hogy elmegyek megnézni... már nagyon kíváncsi vagyok, és nem akarok lemaradni egyről sem :).

És majd hozok guszta képeket Rómáról :)!

Mindenkinek elismerésem, aki a férj(jelölt) jelenléte nélkül szül... én nem tudom, hogy bírnám... remélem, nem kell átélnem...

Bogyesz :), és Nálad kik lesznek az otthonszülésnél?

Csilla, de jó, hát már alig van hátra egy kis meló!!! Bár már nekem sincs sok, de néha olyan nehezen tartom magam, hogy odafigyeljek :).
kalloni

Kalloni! Érezzétek nagyon jól magatokat! Mi tavaly jártunk ott, Isteni volt, valóban örök város!

büngyike

hali csajszik :D

a 7vegevel kapcsolatban nem is meseltem, hogy pentek este badagadtak a bokaim, föleg a bal..hat en sirogörcsöt kaptam, amikor meglattam mekkorak..mint a rinocerosz labai :lol: aztan csak nevettem ezen, de fajtak is..felpockoltam öket es bevizesruhaztam, de olyan erzesem volt vegig, hogy ezek a labak nem is az en labaim :roll:

munkafronton minden a regi, de lehet, hogy ma kapunk klimat :D
en nem birom ezt a meleget, mert sztem ma is nagyon nagy a höseg..

Msika, gratula az evfordulohoz es a 30 hethez!!! :lol:

csajszik..tenyleg el kell kezdenem gondolkodni, hogy meddig fogok melozni..mert tul nagy a tempo..aug. tuti, szeretnem a szeptembert is, de sztem eleg utana..meglatjuk, hogy fogom birni.

Köszi a bokokat, en mar nem mondok semmit, de en akkoris egy balnanak erzem magamat.

Tegnap este voltunk setalni az erdöben, az nagyon jot tett, lelkileg jol vagyok ma, vegre..csak melegem van 8) tuti a hösegtöl " golyozok be" neha..

apas szüles..szoval nalunk az Laci velemenye, hogy en döntsem el, hogy szüksegem van e ra majd a szülesnel, hogy bent legyen e velem..en meg nem döntöttem, de sztem nem akarom majd, hogy ott legyen..inkabb anyuci..ez persze meg valtozhat.

szep a lakasotok Büngyi!!

Roma..oh, en is ugy mennek :lol:

szerdan lesz a cukorterheleses vervetelem..es akkor leszünk 26 hetesek. :lol:

Minibaby jol van, estenkent igen aktiv, ma eleg lusti, de azert mindig "szol", hogy ö is itt van am :D

ideje tovabb melozni..

Missi, szoritok a 4D miatt, Agica, varjuk a kepeket :D

na pusszancs
Vendég

Kalloni : Én holnap csak 2 km -es körzetbe merészkedek , mert vissza tér a kánikula , de ha mégis mennél küld privit a tudnivalókról .

Csilla : szeritnem is teljesen jó áron van a vizsgálat, én 10 e ft alatt nem is találtam 4D-s rendelőt .
2 hét ! Akkor indulhat a visszaszámlálás :D .
Én a toxoplazmár saját szakállamra kellett,hogy kijárjam , mert a hülye nőgyógyászom nem volt hajlandó elküldeni amikor kértem a macskáink miatt.
Gondolom nem kerül nagyon sokba és a 800 ezres éves tb levonásomból igazán telhetne rá az államnak automatikusan is .
Viszont a háziorvos egyből felírt beutalót, csak el kellett menni a világ végére a Szent László kórházba, ahol csinálnak ilyet .

Büngyi : szép, hangulatos a lakás,
a szavazás a nappalira vonatkozott ? Mert ott a karnis is fehér , így sárga plafonnal szerintem egy kicsit rikít, viszont jó átmenet lehet a fehérbe.

Kép
sheepy

Evu : minden elismerésem hogy ennyi energia szorult beléd! Lassan nálad is véget ér a 6. hónap , és a nyár még eltart egy darabig ....
Én biztos meglógnék a munka elől, de emlékszem rá ,hogy múltkor írtad ,hogy hogyan is vagy bejelentve és mit jelentene a táppénz.
Szóval kitartás , és a bálna igenis egy aranyos, kedves állat !!!!!

Kép

Kép
sheepy

Köszönöm a jókívánságokat Rómához :)! Egyébként nem is kettesben megyünk... hanem 22-en... kóruskirándulás :). De nem lesz gond a vízhordókkal :wink: .

Cuki, lehet, hogy bejön... emlékezz csak Sheepy mi mindent ért el egy kis kiborulással... most még meg is bocsátható abszolút :lol: .

Evu, nagyon örülök, hogy jobb a kedved, remélem marad :)! És holnap már csak 100 nap!
kalloni

Sheepy! Is, a nappali és a étkező lenne átfestve. A többi el van döntve már, vagy nem is lesz festve (pl. a háló).
Ha nem variálok, akkor tuti szombatra befejezi a munkát, ha variálok, akkor csak vasárnap lesz kész legkorábban az egész....
De így, hogy nézem a képeket, nem szívesen változtatnék a felálláson :?
Hülye, bizonytalan terhes nő.... brrr...

Evu! Jó lehetett az erdőben! Közel laktok, hogy ilyen gyakran el tudtok menni?
a lábaidat néha tornáztasd, olyan spiccelésféle, bokakörzés és ilyesmik. Reggel-este, jót fog tenni!
Vettél csini ruhákat????

Cuki! Azért nem lesz apás szülés, mert Apuci nem akar bejönni :) Ilyen egyszerű... majd meglátjuk mi lesz, mert mindenképp neki kell bevinnie, lehet benn is ragad ;) De nem ringatom magam illúziókba, mert alaphangon hallani sem akar róla.

büngyike

Sheepy, jaj, de edes!!!!!!!!!jot nevettem a balnan :lol:
es igen, a bejelentett fizum az egyetlen, ami miatt melozom meg mindig... :cry:

Kalloni, en is remelem, hogy marad a jo kedv, eleg volt mar a bubanatbol..100 nap..tenyleg, de izgi 8)

:lol: :lol: :lol:
Vendég

Büngyi, igen, eleg közel lakunk hozza, 2-3 alkalommal a heten estenkent mindig ott vagyunk setalni, imadom :D

eppen az a bajom, hogy a kismama tornak, joga, uszas mind napközben vannak, amikor en nem tudok jarni :cry: :cry:

ezert marad a seta vagy a reka torna, de az nem ugyanaz.. :roll:

1 ruhat sikerült vennem, mart nekem az ujjatlan fazonok nem allnak jol..de talaltunk a c&a-ban egy rucit, azt megvettük, majd teszek fel kepet, de itt nem engedi a gep, csak otthon a laptop.

7vegen a melltarto esedekes, mert megint kinöttem a mostanit :roll:
Vendég

missi:asszem eddig 6:4 a lány javára,ha jól számolok,de szóljatok,ha elszámoltam,nem akarok csalni,ilyen fonto skérdésben!!!!! 8) :lol:
apás szülés:nálunk nem lesz,az elsőt sem bírta,csak a feléig,második felvonásban anyukám jött be ,de ő meg rosszul lett ,gátmetszésnél :) ,tök gáz volt!na majd adja magát a helyzet!!!!
masika:grat a 30.héthez!kicsit irigyellek ,nekem addig még majdnem 4 hét,te jó ég!!!! :roll: de tök jó neked,na jó,mindegyőnknek ,előbb vagy utóbb mindenki megszül :lol:
geosel.klara

Izgi, aranyos vagy, hogy tartod a frontot szavazásügyileg :)
Majd este megtudjuk a tutit ;)

Evu! A melltartóval én is így vagyok, vennem kéne, mondjuk én lusta vagyok elmenni....

büngyike

na csajaim..sajnos rosszul lettem az elöbb, sztem lement a vernyomasom vagy nem tudom, mindenesetre kettöt katok mindenböl, ugyhogy hazaküldtek, tehat mara bucsozom :cry:

ha nem leszek jobban, nem leszek holnap sem, de otthonrol is tudok irni..igen, tudom, a kimerültseg..lassitanom kell..megyek is

pusszancs
Vendég

Jobbulást Evu! Vigyázz Minikére és pihenj mostantól!

büngyike

Hali

na kész a fürdő+wc takarítás, még csempét is mostam, és minden domestos szagú, még én is :D

bogyó: nem volt időm vásárolni menni sajna, így arra gondoltam elviszem apát este vacsizni+esetleg megkaphat engem is utánna, ha még megbírok mozdulni. :D

Sheepy: én tutira csak a jövőhéten tudok menni szülésfelkészítőre a Jánosba.

Hátonalvás: nekem bogyóka csak akkor hajlandó éjszak aludni ha a hátamon fekszem. Én is azt olvastam, hogy az a jó, ha a bal oldalunkon alszunk,mert akkor a legjobb a vérkeringés. De ez nekem ritkán sikerül.

Evu: ne izgulj nálam már szinte mindennapos, hogy estére bedagad a bokám, de apa megmaszírozza, vagy beülök egy kád vízbe, és reggelre szépen lemegy. Persze közben egész éjjel pisilni járok :D

kalloni: jó utat nektek, mikor indultok?

Masi

Kép
masika

Kép Kép Kép Kép

Tettem fel egy pár képet, de sajnos még elég üres a szoba.

Kép
masika

Sheepy!
Mi apás szülünk!
Alvással az a baj, hogy én is próbálkoztam, hogy ahátonfekvésből oldalfekvés legyen. Az lett az eredménye, hogy egyhétig nem aludtam, és hulla fáradt voltam. Szóval feladtam, ha háton esik jól, úgy alszom, de ez csak egy része a z éjszakáknak

Kalloni!
Róma bizti csodás lesz!

Masi!
Nem semmi az álmod! Hihi! Nem lesz semmi kavar, meglátod!

találtam egy jót:

LMP: utolsó menstruáció időpontja
GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma
EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont
EFW Hadlock: a bébi becsült súlya

Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont

CRL: ülőmagasság
BPD: fej átmérője keresztben
OFD: fej átmérője hosszában
HC: fej kerülete
APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: mellkas átmérője
AC: haskörfogat
FL: combcsont hossza
APAD: has hosszirányú átmérője
APTD: has keresztirányú átmérője

FL: combcsont
TIB: sípcsont
FIB: szárkapocscsont
HUM: felkarcsont
RAD: alkarcsont

YS: szikhólyag

Ágica
Kép
ágica_26

Masi!
kiságyas csendélet nagyon jó!

Ágica
Kép
ágica_26

Akkor 4D:

Hát én nem csodálom, hogy a tb romokban. Most egy olyan sz*r vizsgálatért fizettünk 1000Ft-t, egy magánrendelőben, hogy el sem hiszem. Ehhez képest a bártfai 2D-je százszor jobb, és ingyen van…mármint a tb fizeti, amit persze én fizetek be…no mindegy
15 percnél többet nem voltunk bent. Persze a baba végig aludt, csak az arcát mutatta 4D-vel a pasi,a többi részét 1x 2D-vel mutatta végig. A baba nem csinált semmit, csak ásítozott. Nem is csodálom ekkora rajcsúr után. Azért a nyelvét is öltögette, de a feje a méhlepény felé volt fordítva, nem lehetett tökéletesen látni. Semmi extra videó, vagy ilyesmi. Kaptunk egy leletet, egy dvdt, és egy fényképet az arcáról. Na azok édesek, de a bártfaiban sokkal nagyobb élmény volt a 12. és 20. heti uh! No mindegy…az arcocskája nagyon édi, de ugyanolyan, mint a többi csecsemő ilyenkor…szívhang olyan volt, mint egy vágtázás, mondta is a doki, hogy erős szíve van, nem lesz vele baj! Ja és 1486g! szeptember 28 a szülés dátuma ez alapján, és a többi méret alapján is 5 nappal előrébb tartok! Meg akarom beszélni a dokival, hogy írja át a szülés időpontját, mert akkor hamarabb kerülhetek be a Szent Imrébe korai szülés esetén. A fejecskéje 99,6mm! Meg fogok vele szenvedni…ja! És akkora nunija van! Tisztán lehetett látni az ajkait, és közte a fityegőket…

Csajok, kezd a pánik rámtörni! Akkor most otthon kell ülni egy csecsemővel? Nincs reggeli capuccinózás a kollégákkal? És vége a nyárnak? És nincs net? És angol szakszöveg fordítás? És fájni fog a szülés? És nem pingálhatom ki magam a festékeimmel? És nem lesz nagy pocakom, hogy átadják a helyet az emberek? El sem mehetek otthonról? Mindig sírni fog? Lesz tejem? Mit fogok enni? Ki fog főzni? Jó anya leszek? Segítség! Ugye nem áll meg a világ? Ugye gyerekkel is olyan szép lesz a szerelem, mint kettesben? Vagy az egy picit más érzés lesz????? Nem beszélgethetek majd a kolléganőkkel? ALARM!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

latom lassan uj nevem lesz bogyesz :) nekem tetszik

mennyit irtatok, nem semmi. PAr orat eltunok dolgozni es ez lesz :)

kello, en is enekeltem, nagyon imadom a zenet, de a korust/zenekart meg jobb csinalni, mint hallgatni. (nekem)

szepek a lakasok, a mienk kisse viharvertebb, de majd osszeszedem magam. a sarga konyhaban nem is rossz, hogy nem feher a mennyezet, + kis minta a gyerekszobaban is szep, pedig nem birom altalaban a gyerekmintakat-szoval gratula

ki is kerdezte? otthonszulesnel barki lehet ugye, de nekem csak a pasim lesz, ill. kozben barmi alakulhat, aszules kozben siman elotorhetnek az erzelmek, szoval lehet, hogy kozben masoknak is telefonalok, hogy jojjenek, de nem hiszem...nyitottan allok hozza, barmi lehet

evu, de jo, hogy van legkondi, mar nagyon megerdemelted ! es pont rosszul lettel ! jobbulast

agic, koszi ezt a magyarazatot, tok jo hogy tudjuk mi mit jelent !

labdagadas : katasztrofa nekem is sokszor, de most mmegint hordom a kompresszios comfixet ( gatya ala) "sajnos" azt kell hogy mindjam, hogy mukodik !! masik ami nekem segit: a mozgas+lab folpolcolas. Ha egesz nap tespedek es ulok, akkor estere vegem.

masi; biztos menni fog ( marmint az esti moka)- Hajraaa

melltarto : kulfoldon mar lattam egy kis "toldalalekot" amit a normal melltarto pantjaba lehet betoldani hatul, itthon nem lehet azt kapni? mert azzal at lehetne veszelni a kov. 2,5 honapot. Amugy en a Triumphban vettem kenyelmeset es meg szep is.
Gyengem a szep fehernemuu. :)
majd a szoptatosnal bajban leszek, mert azok oooolyan csunyak :(
bogyogyorgyi

Sziasztok!!!

Itt vagyok újra, köszi az üdvöket! :)
Jó volt kikapcsolódni, meg fürdeni, bár hétfőn-kedden nekem még hideg volt a víz, szerdát kihagytam, mert én is csípőfájástól szenvedtem, amit a hideg víz fokozott(vagy előhozott), de csütörtökre lényegesen melegebb lett a víz és az már szuper volt. Jó volt lehűlni valahol. Máshol nem is nagyon lehetett, mert a szállásunkon is nagyon meleg volt sajna, emiatt nem voltam szomorú, hogy eljöttünk már szombat du. Persze itt sincs hideg,(most anyóséknál vagyunk zömében a költözésig).
Voltunk Tapolcán a Tavasbarlangban, meg megnéztük a Folly arborétum csodás örökzöldjeit. Vettem cédrusokat is a majdani kertünkbe . :)

Evu, szegény, mindenképp többet kell pihenned! Jelzett a természet! :!:

Masi, nagyon szép a babaszoba! Te is jó sokat dolgoztál az utóbbi időben, picit most már tessék lazítani! :) Évfordulóhoz gratula! Meg a 30 héthez is! :)

Ágica, ma már akkor nem is mész vissza dolgozni? Mielőbb írj az UH-ról!

Missi, én eddig úgy éreztem fiad lesz, most egy kicsit elbizonytalanodtam, de azért a fiúra szavazok! :)

Bogyo, írok majd, csak mégegyszer el kéne olvasni, de már otthon letöltődött, így freemailról nem tudom megnézni, szal haza kell mennem előbb valószínű. Talán szerdán hazaugrunk. Jó lenne. De folyamatosan agyaltam rajta, hogy hogy oldjam meg a dolgokat. :)

Büngyi, ari a forgó amit vettél. A kádas szettet viszont elég kicsinek láttam, nem fogjátok túl hamar kinőni? De lehet ,hogy csak a kép miatt. Jó lesz az a fehér mennyezet!

Kalloni, Róma biztos nagyon jó lesz! :)

Cuki, szegény anyukád, az ő apukája beteg, ugye? Nem lehet neki könnyű. Irgum-burgum miért nem segítenek neki? :evil:
Poci szép nagy!

Apás szülés, nálunk eddig az volt, remélem most is az lesz. :)

Sheepy, drukk a holnapi erdményhez!

Miről is írtatok még?

Szex, nálunk nincs, apuci máshogy van lenyugtatva :oops: Engem anyukám majdnem elvetélt egy ilyen együttlét után, de nekem sincs jó tapasztalatom. Az első -másodiknál egy együttlét után fél óráig kőkemény volt a hasam, de nem is tudnék szerintem kikapcsolni, mindig a baba járna az eszemben, mint ahogy korábban is volt.(utoljára a 9. héten voltunk együtt).Időnként hiányzik, de kibírható.

Ruha, valószínűleg a 6-8 db elég lesz egy méretből. Kombiból érdemes olyat venni, aminek állítható a nagysága plusz patenttal. Így lényegesen tovább lehet őket használni.

Jóga, biztos jó, ha jógáztok. Stresszoldásra viszont még hatékonyabbak a meditációk, ezen belül is a Maharishi Transzcendentális Meditációja. Nem olcsó, épp azért is, hogy csak azok tnulják meg, akik biztosan megértek rá. Ez az egyik leghatékonyabb streszoldó technika, számtalan tudományos kutatás készült róla. Ráadásul kismamák bármennyit meditálhatnak egy nap. Egyetlen koraszülésről sem tudok meditálók körében, komolyan. Angliában az eü biztosító támogatta a megtanulását, mert sokkal kevesebb orvosi vizit stb kellett az ezt gyakorlóknak. Na ennyit a reklámról, nem kapok juttatást ezért. :D

Légzésfigyelőt én azért nem veszek. mert az a tapasztalatom, hogy az én gyerekeim nagyon keveset aludtak a kiságyban, mert mindig szopi után bealudtak, és sokszor hagytam őket ott, ahol épp elaludtak. Nehogy felébredjenek. Így meg nem lett volna eléggé kihasználva, azt hiszem. De nem mindenki így fogja csinálni biztosan, így én mindenkire rábíznám a döntést. Ja én az együttalvásról azt olvastam ayurvédás olvasmányaimban, hogy egy éves korig ajánlják, hogy együtt aludjon a baba a mamával. Egy évesen meg külön szobába lehet tenni. Én így próbálom csinálni, csak ha csúszik az elválasztás, akkor nem biztos, hogy sikerül egy évesen külön raki. Pedig az biztos jó lenne.

Na most ennyi.

Erika

gerika

Hú, de sokáig írtam , Ágica már írtál is a 4d-ről. Nyugi, minden visszaáll majd , lehet lesz pár nehezebb(fárasztóbb) hónap, de majd belerázódsz, és minden rendben lesz! A helyet meg majd a baba miatt adják át! :wink:
Miért ne pingálhatnád ki magd, ha azt szeretnéd? Igen, internet nem ártana valóban, hogy ne szakadjon meg minden kapcsolatod a külvilággal, az biztos! Ezen még dolgozz egy kicsit, ha teheted! Vagy marad a kávéház, csak az lényegesen macerásabb akkor.
Sajnálom, hogy nem vagy elégedett a vizsgálat miatt!

E.

gerika

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni, ha megengeditek, láttam, hogy ez már egy nagyon összeszokott társaság (igyekeztem visszaolvasni, de elég aktívak vagytok, én meg lusta, úgyhogy messzire nem jutottam).

Október 11-re vagyunk kiírva, és nagyon úgy néz ki, hogy kislányunk lesz :lol:

Csinálnék vonalzót is, de fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá, tud valaki segíteni? :roll:

T.

tila
Kép
tila

legyetek jók, léptem!
evu!
számolj majd be, hogy hogy vagy!

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika!

Honnan tudod a szept-i szülést? A kicsi mérete miatt változtattak az októberen?

Próbálkozom majd a vonalzóval, remélem nem bénázom el.

tila
Kép
tila

Masi : Nagyon tetszik a gyerekszoba !!
Látom egyenlőre Ti is raktárnak használjátok a kiságyat ! :lol: Én a bölcsőt már úgy tele pakoltam,hogy tuti leszakadás -biztos , úgyhogy kövér gyerekem is lehet , azt is kibírná.
Jó ötlet a vacsi az évfordulóra, én is azon töröm a fejem ,hogy mivel lepjem meg aug. 1-én a férjecskémet.
Akkor lesz 8 éve ,hogy együtt vagyunk és ilyenkor mindig kitalálunk valami hülyeséget :D
Bár most lehet, hogy csak a hasamra teszek egy nagy masnit, és az lesz az ajándék .

Erika : Jó hogy ennyit írtál. A szex nálunk is hasonló okokból van hanyagolva, de multkor már írtam ,hogy jól megvagyunk így is. Csak néha ,gondolatban jól esne .... és a páromnak is . :(

Evu : Ha jobban leszel , este azért jelentkezz megnyugtatás képpen !

Ágica : csak semmi pánik !
Ha a kollégák rendesek + szívesen látod őket ( semmi zacskóra ültetés :wink: :lol: nehogy megszóljanak ) néha felugorhatnak kapucsínózni .
Ha gyerekkel járod a várost az szembetűnőbb ,mint a pocakosság, pláne ha ordít így tutira lesz ülőhelyed:-).
És egyáltalán nem kell otthon gubbaszani , max. megy veled a gyerek is . Úgysem fogsz tudni elszakadni tőle.

Smink ?! Miért ne ???????
Ami a szülést illeti , itt van Erika. Ha nagyon gáz lenne , biztos nem mosolyognának ránk a fiai a fotójáról :wink: szóval megéri ....

A nyárnak pedig soha nem lesz vége !!!! Legalábbis az idén.... Szerintem télen is csak 20 fokig hül a levegő .

Kép
sheepy

És buli után fordultok is vissza?
Vagy azért tudsz majd pihenni? Hátha hétvégére nem lesz már olyan meleg..
Én sem szívesen megyek már ilyen kötelező bulikra. Bár a Balatonig leutaznék, ha rá tudnám venni a páromat, hogy hétvégére ruccanjunk ki.

tila
Kép
tila

Szia Tila! Üdv köreinkben :)

Cukika! Én a helyedben nem mennék sehová! Neked nagyon vigyáznod kell magadra!

Erika! Jó lehetett Neked! Én is fürdőznék egy kicsit, de nem tudom mikor lesz rá alkalmam, addig is mi szekszelünk ;)

Masika! Jó ötlet a vacsi, szerintem megfizethetetlen egy ilyen kellemes együtt töltött este! Örülni fog nagyon!
Szép lett a babaszoba, már láttam ilyen bordűrt valahol. Nagyon szép lesz minden!

Ágica! Ne pánikolj, minden megoldódik menet közben és tuti nem kell lemondjál a kávézásokról és smiknről! Ugyan kávézni nem fogsz naponta a kollegákkal, de néha beiktathatsz magadnak egy kis szabadnapot. Majd kialakul minden, ne aggódj!

büngyike

NA HALI! ITT VAGYOK!MA MÁR NEM TUDOM HÁNYADSZOR VOLT PILLANATNYI ÁRAMKIMARADÁS,EZÉRT AZ ELŐBBI KISREGÉNYEM ELSZÁLLT AZ ÉTERBE,ÚGYHOGY MOST APRÁNKÉNT ÍROK4
geosel.klara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: