A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

Nikole, hatalmas puszi a kis vőlegényünktől, Kyrának marhául bejön :lol:
Meglátta a képét és halál extázisba esett :D
Nyomult a képernyő felé :lol:

Hát a gyógyszer dolog az úgy van, hogy előszőr lementem a háziorvoshoz, aki elhatározta minden vizsgálat nélkül, hogy énnekem ezt a gyógyszert kell szednem! Aztán hívott apám, hogy mi ujság velem, mire én mondtam, hogy mi fáj meg ilyenek, és mondta, hogy neki van egy nagyon jó dokija, menjek el hozzá, elkísér! Na ez a doki vetetett vért tőlem, és ott ki is jött a katasztrófális eredmény! De azt mondta, hogy a gyógyszer erről még lehet jó, szóval szedjem, aztán majd kiderül hogy mi a bajom, és akkor váltunk, vagy lehet hogy marad! Szóval így jött össze az, hogy szedek gyógyszert, de nem tudja senki, hogy mi a bajom!
De jó lenne ha már vége lenne, mert Kyra lassan eléri a 7kilót és nagyon nehéz, főleg, mikor becsípődik, mozdulni se tudok, a gyerek meg ott üvölt a karomba...rémes! :?

Köszi az infókat a szőnyegről! Az a megoldás, hogy bármilyen pokróc és rá egy nem szöszölős az tetszik, és felette az az álvány is, de nem veszélyes az? Ha belekapaszkodik nem rántja magára? Nem kemény műanyag az?

A játékokat imádja Kyra, marhán jól lefoglalja vele magát, csak hamar feldühíti, ha nem éri el azt ami épp neki kell, vagy nem tudja úgy a szájába gyömöszölni ahogy akarja :lol:

A babakocsi nekünk azért kell, hogy ha megyünk valahova, ez egy könnyű kis kocsi, könyebb közlekedni vele, mert ami neki van most, az egy 25kilós kocsi! Nagyon szupi, nagy kerekek meg minden, de bazi nehéz! Szóval most már, hogy imád nézelődni, és nem fekszik már ebbe a nagy kocsiba se, hanem félig ülő helyzetbe van, így most már jó lesz az a kicsi is :) Ja, és a narancssárgát imádna! Azért vettünk neki ilyen színűt :)

Na megyek, nézek egy kis Sex és New-Yorkot amíg alszik a lányzó

:wink:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra
Hű, örülök, hogy Kyrus még mindig rajong Marciért, egyszer összehozhatnánk őket :lol: :lol: , bár ha már lassan 7 kiló, akkor egy kicsit nagyobb Marcinál, de üsse kő, majd lekörözzük!
Szerencsére nekünk a fürdés már minden furfang nélkül nagyon megy, csak az a fránya öltözködés ne lenne. Tegnap, mivel volt egy kis hőemelkedése, nem adtunk rá semmit, csak a pelust fürdés után, így egyáltalán nem volt visítás! Szóval pucizni szeret, még jó, hogy ilyen meleg van. Remélem télire kinövi...

Valaki írta hogy vérszegény volt a bébije, és kapott rá vasat. Mi Maltofer cseppeket kaptunk tegnap. Az lenne a kérdésem, hogy a kakija ugye "gyönyörű" színű lesz tőle, de ritkábban is lesz? Mert ugye nekünk, vagy legalábbis nekem a vas megfogja a hasam, a babáknak is? Aki szed ilyet az írjon légyszi, hogy mire számíthatok, bár ma már megvolt a két jó adag, de még csak tegnap kezdtük el!
Remélem azért lesz naponta.

Ez a h..lye szuri, megint hőemelkedése van Marcinak, de egyébként jókedvű, ami az utolsó képen is látszik, az ma készült :lol:

Kép
Kép
nikole

Ja, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a 4 hónapos körüli bébik milyen sűrűn esznek??? Marci olyan 3-4 óránként, de inkább 3, amit én szeretnék szépen elhúzni 4 órára. Most szépen elaludt és 2-kor telik le a 4 óra, szóval most sikerül, de persze éheztetni sem akarom. Nyugtassatok meg, hogy ha éhes lenne nem aludna el! Nem akarok gonosz anyuka lenni! :cry:

Kép
Kép
nikole

Akira
Nekem már Áron is ezt használta, nem tudja magára rántani,mert a lábai jó szélesre vannak széttárva ( na, ezt jó lleírtam) de ha magára is rántaná, olyan könnyű, hogy semmi baja sem lenne. A játékokat viszont előszeretettel leszedi róla, és ha már eltűntek a játékok, akkor szokott jelezni, hogy hé, valaki tegye vissza, mert nincs mivel játszanom. A barátnőméknek is ilyet vettünk amikor babalátógatóba mentünk, az ő gyereke is imádta. És tök laposra szétszedhető, tehát bárhová könnyen vihető. Én strandra, nyaralni, mindenhová viszem.

berzkat

Nikole!
Nálunk Balázs most már kibírja a 4 órát is,simán. De ebben a melegben minden felborult, néha már a 3 órát sem várom meg, mert szokott nyűgösködni és ha cicit kap, akkor elhallgat. Szóval tuti, hogy csak szomjas szegény. Tegnap először adtam neki teát. :) Kipakoltam elé 3 féle cumisüveget, hogy válassza ki melyikből akar inni :lol: (mert eddig ugye üvöltött már ha csak meglátta a cumisüveget). Mindbe tettem pici teát és végigpróbáltuk az összeset. Mindegyikből ivott!!! :P
Mondjuk az Aventosból ivott a legjobban, pont abból, amit 1 hónapja még annyira utált. :shock:
De ha Marci még alszik, akkor majd eszik később. Ha nagyon nem bírná, akkor a pocakja úgyis felébresztené.

A kutyusos képek nálam mindig nyerők! De ez most különösen aranyos! Ja, és az utolsó nevetős is tündéri!!!

Eddig nem is írtam, hoy velem is volt egy pici bibi. Na nem akkora, mint Akírával, de nem tudtam egy darabig, hogy mi a bajom. Szóval kb 3 hete-1 hónapja kezdődött, hogy nagggyyyon fájt a térdem. Még soha semmi baja nem volt a térdemnek, de ez olyan volt, mintha kiugrott volna valamikor és megnyúltak volna a szalagok. (még nem volt olyanom, csak gondolom) Ha pl toltam a bevásárlókocsit, nem tudtam vele kanyarodni, mert semmi csavarodást bírtam ki. Éjjel volt a lagrosszabb. Annyira fájt, hogy a takarót nem voltam képes a lábammal arrébb tenni.
Persze orvoshoz nem mentem el...És egyszer csak elgondolkodtam, hogy lehet, hogy a szoptatástól van :?: :!: :?: Elmentem a patikába, vettem Kálciumot, E-vitamint meg jó kis Gravidát (amit a terhesség alatt sosem szedtem)elkezdem szedegetni, és érdekes módon már szinte nem is fáj semmim. Szóval a Bocikám :lol: szépen leszívta a vitaminjaimat és hiába ettem én egészséges kajcsikat, az nem volt elég. Úgyhogy most pótolgatom bogyókkal.
Ja, és azóta már beszéltem dokival, azt mondta, hogy ez előfordul, csak szedjem továbbra is a vitaminokat, bár egy vérvételre nem ártana elmennem. (persze még nem voltam :oops: )
Na, szóval ezt nem panaszkodásképpen írtam le, csak azért, hogy hátha más is így jár és akkor ne ijedjen meg rögtön.

sch.judit

sziasztok!

most egy darabig nem leszek mert nálunk nem lehet bekötni az internetet egyenlőre.(legalábbis azt amit mi szeretnénk)de majd ha anyuéknál leszek irok.

a kisszoba kész csak bekell pakolni.holnap már áram is lessz.de most pár napig ugyis velünk alszik a töpi.vettem micimacis matricákat azokat ragasztottam fel ma.nagyon aranyos:)

na mek csak pakolni jöttem.

jóóóók legyetek!!!!!!!!!!
kismama18

Sziasztok!

Ma voltunk a 3 hónapos szurin és annyira büszke vagyok Bencére,mert egy hangot sem adott ki mikor kapta a szurit!!! :D Nagyon hősiesen viselte. Most éppen alszik a drágám!Eddig még hála az égnek nem lázasodott be.Remélem nem is fog!!
Ja, és volt méreckedés is! Már 6850 gramm és 60 cm!! 2 hét alatt 40 dkg-ot hizott.

Lilo!
Köszönöm a mailt a vizekről!Jó tudni hogy mennyi nem oda illő sz.r van bennük. Mégegyszer köszi!

A babócák egytől egyig tündériek! :D :D

Ahogy Sch.Judit is írta, igen találkoztunk a Bajai halászléfőzőn!!A kisfia Balázs nagyon tündéri kiskrapek!!!! :D :D :D
Vendég

Nikole!
Bence csak napi 4szer eszik és 4 óránként, de valamikor a kora délutáni és késő délutáni kajcsi között 5óra is eltellik!Attól függ hogy mikor alszik el és meddig alszik,de én sosem keltem fel hogy letelt a 4 óra hossza és már kajcsiznia kellene!A pocakja úgy is felébreszti!Az éjszakát pedig átalussza,már egyszer sem kel fel!
Vendég

dicamama: hatalmas irigység :oops: :oops: :lol: :lol: hogy ilyen jól átalussza az éjszakát Bence és hogy 4 óránként eszik Gege sosem evett 4 óránként 2-3 annál tovább nem bírta és mióta meleg van kicsit többet ébred éjjel is de már hála istennek csak kétszer

nika70
Salgótarján

Reggelt :)

Még alszik a lányom, ugyhogy gyorsan írok pár sort!

Nikole, már én is gondoltam rá, hogy össze kéne hozni a két lurkót :)
Hol is laktok? Nagyon messze? :roll: 8)
Ja, és a fürcsi! Már nekünk sincs problémánk! Tegnap már játszott a vízbe, a hőmérőt megszerezte és szopogatta, szóval most már ok a fürcsi, meg már a kijövetel is! Mert betakarjuk ugy ahogy szoktuk, és nem a pelenkázóra rakjuk, hanem a nagyágyra, és hason nem a hátára, és így már nincs vele probléma, ha meg nyűgös akkor 3 a cumit is megkapja! :)

Berzkat, akkor utána nézek, hogy hol mennyiért lehet kapni olyan állványt! Mert mutattam a férjemnek, és ő is egyet ért avval, hogy ennek van a legtöbb haszna a mi kis örökmozgónknak! :lol:

Az éjjelt mi még egy felkeléssel nem alusszuk át! :?
De nappal 3 órát majdnem mindig kibir, de van hogy négyet is...viszont azt mondta mindenki, hogy a tápszeresek kibírnak simán 4 órát...hát nem tudom...Kyra nem!
Ja, és megint 310et hízott egy hét alatt! Ez engem aggaszt! Mi lesz így belőle? 6350 volt két hete, és most meg 7010! És nem tudom mit tegyek :( Nem akarom, hogy ilyen ütembe hízzon! Ez tuti nem normális :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Jó reggelt!
Berzkat ti hol vettétek azt az állványt mert nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet.

Kajcsi mi is átlagban kibirjuk a 4 órát pláne ebben a melegben, Dorinával nagyon megszenvedem a kajcsikat mert nem igen akar enni és üvölt hogy nem kell neki :( ha sikerül is megszopiztatni akkor se megy le 50-60g-nál több és ez marha kevés :( SZóval az almát adom mellé mert abba sok a folyadék és azt legalább elnyamnyogja, nagyon féltem nehogy kiszáradjon.

Az éjszakát is átalusza a kis drága, de a nappalok ebbe a melegbe hát borzalmas,apszolult nem akar aludni vagy nem tud de délutánra már nagyon nyügös és látszik a szemecskéjén is hogy nagyon fáradt. Ti nem szenvedtek ebbe a melegbe a babákkal????????????????????????????????????????????????
Tegnap is 2-szer lefürdettem a kádba mosolygott 1000-rel aztán miután kivettem még kb 5 percig és megint jött a bömbi és csak ölbe volt neki jó.De estére már én is mint idegileg mint fizikailag hulla voltam :oops:

Vasárnap mi is voltunk kicsit strandolni úgy mint Barbamamiék csak mi a Velencei tónál ,Dorina nagyon jól viselte egész délután aludt az árnyékba este meg pancsi után jól be is dobta a szunyát gondolom jól kiszivta a levegő.

Nikol Marci nagggggyyyyyon jó kis pasi már MOST majd csak döglenek a csajszik utána :lol:
Vendég

Sziasztok!

Iiiiiiiiiissszzzonyat ez a meleg! Már nagyon unom!!!!!
Reggel gyorsan elmentem boltba, és megfőztem. (már ha főzésnek lehet nevezni, hogy vettem fagyasztott meggyes nudlit és azt megcsináltam :D )
Tegnap egész nap ment itthon a klíma, úgy azért ki lehetett bírni a meleget, de folyton azokra gondoltm, akik panelban vannak, hogy nekik milyen borzalmas lehet :cry: :cry: :cry: .

Holnap akartunk menni fürdeni, de ebben a melegben lehet, hogy elmarad. Attól tartok, hogy még az árnyékban is meg fogunk hülyülni!

Ma nem sikerült átaludni az éjszakát, de gondolom szomjas volt a Manó, mert cicire tettem, 'szivattyúzott' és gyorsan bealudt!

Ja, és reggel megvolt az első hasrafordulásunk is! :lol: :lol: :lol: Persze nem láttuk. :? Nem volt tök hivatalos, mert a kiságyban volt és szerintem a kiságy rácsaival fordította el magát, de azért csak sikerült neki. Olyan édesen magyarázott, hogy bementem megnézni mit csinál. Hát erre látom, hogy rágja az ágyrácsot és hason fekszik. Persze a keze maga elá volt gyűrve, de nem zavarta nagyon. Most meg alszik ismét!

Na, elkiabáltam: FELÉBREDT! Megnézem mit csinál.

Mennem kell, de még felteszek pár képet.

Két tegnapi hasalós kép! (eddig mindig sírt ha hasratettük, de mostanában egész jól elvan így is)
Kép Kép

És a ma reggeli képek:
Kép Hasrafordultam és harapom a rácsot, hátha kiszabadulok!
Kép Elfáradtam és inkább keresztbe tett lábakkal szunyálok még egyet!

sch.judit

Sziasztok!!!

Hát köszönjük a bókokat, most volt itt a védőnéni, és őt is elbűvölte Marci. Egyszerűen mindenkire vigyorog, és kacarászik, és el akar mesélni mindent, ami csak történik vele!

Ráadásul tök jól elüldögélt a székébe míg beszélgettünk, majd nyüszetke, egy kis tea, mikor elment, akkor letettem és most szunya. De jó lenne, ha mindig ilyen egyszerű lenne a dolog. Este mondjuk majdnem 11-kor aludt el :shock: Jó kis este volt...

És visszatérve az evésekhez, tegnap 4,5 óra is eltelt két kajcsi között :shock: , úgy tűnik jobban megy az átállás, mint gondoltam!!! :lol: Vagyis lehet inkább csak szomjas volt eddig is, csak ugye amíg nem vettem meg ezt a fajta (Nuk, szélesebb) cumisüveget, és persze fini őszibarackízű teát (van ízlése), addig nem ivott semmit! De most már talán könnyebb lesz, mert csak úgy issza!

Voltunk reggel az ortopédián, és minden rendben a csípőjével :lol: :lol: :lol:
Mondjuk a doki volt vagy 100 éves, és a stílusa...
Bementünk erre közölte, hogy ne beszéljünk a gyerekhez, majd ő kérdez, mert egész nap ordítanak a gyerekek a fülébe, és már zúg a feje. (ez volt a rendelés megkezdése után 10 perccel). Mikor vizsgálta, közölte: Anyuka fogja meg a gyerek kezét, úgyis ő neveli, apuka álljon félre, ő itt most csak kísérő, anyuka a főnök. A párom csak nézett, attól féltem, hogy beszól, mert hát eléggé nehezen viseli az ilyen dolgokat, de szerencsére uralkodott magán. De állítólag jó szakember. Hát remélem csak észervette volna, ha valami nem stimmel :roll:
Szóval a lényeg, hogy gyorsan megjártuk ebben a dög melegben, és Marci nagyon-nagyon ügyes volt! Egy hangja sem volt az autóban sem, és ott sem. Néha meglepődök, hogy az a folyton sírós kisbaba, milyen édi kis pasi lett!!! :lol:

Akíra
Hát ha Páty Pest mellett van, akkor sajna 100 km választja el a "szerelmeseket" egymástól, de egyszer hátha össze tudjuk hozni őket :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébként olvastad a privit, amit küldtem??? Megoldható a dolog úgy, ahogy írtam???

Sch.Judit
Balács nagyon édi kis "rab". Gyorsan feltalálja magát, ha szabadulni akar. Vigyázz, mert én fejest ugrottam a kiságyból kiskoromban, annyira menni akartam anyukám után. Hát jól ráijesztettem a szüleimre!

És teganp Marci már oldalra fordult hátról, meg oldalról is fordult hasra, csak valahogy még össze kell kapcsolnia a kettőt, hogy ne törjön meg a folyamat!!! Gondolom már csak napok kérdése, és gurulni fog mindenfelé!!!
Már nagyon várom, bár lehet addig egyszerű, míg ott maradnak, ahová tesszük őket, ugye?

Kép
Kép
nikole

Iszonyat ez a meleg!!!Áááááááá
Látom páran azért "elégedetlenek", mert gyors ütemben hízik a babójuk...na...én meg pont azért, mert nem hízik!

Kép
gyanixi

Sziasztok Lányok!

Borzasztó ez a nagy meleg a lakásban nálunk 28 fok van, de még igy is folyik rólunk a viz. Az előbb megfürdettem Dávidot és most alszik. Remélem nem zavarta meg a kicsi lelki világát és azt hiszi este van.

Akíra nem kell aggodnod Kyra súlya miatt Dávid is ilyen ütemben hizik. Heti 200 g-at Ő is már 6500g, de azt mondják ez nem gond 6 hónapos koruk után leállnak valamelyest a hizással.

Nikol Marci tündéri és már minden baba hogy tartja a fejét, hát ez Dávidnak még nem megy. De ami késik nem múlik.

Nálunk Dávid általában 3 óránként eszik, de van amikor 2,5 óránként, de olyan is akad, hogy egy kicsit tovább alszik és 4 óra lesz belőle. Nekünk a védőnéni azt mondta, hogy mostmár álljunk át 4 órára és éjszaka ne adjak neki enni. Könnyű azt mondani én nem fogom kinozni a gyereket ha kér kap enni.
Dávid éjszaka 9-3 ig alszik utána szopi és alszik tovább van hogy 7-ig van hogy 8-ig. De ha éjszaka ne adjak neki enni akkor mit csináljak vele hajnali 3 kor hagyjam sírni. Na azt már nem ez jobb igy mindenkinek.

Na jó elduguluk.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

sziasztok!

na megvolt az első éjszaka külön :lol: :lol: :lol: :lol: megis lepődtem mert a Patrik 10-5 ig aludt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: még egy kicsit kupi van :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops
: :oops: :oops: :oops: de alakulunk.

majd ha tok teszek fel képet!

na mek.

jók legyetek.
kismama18

Krisy
nem akarok okoskodni csak leírom hát ha Dávidnak is beválik.
Mi úgy szoktunk le az éjszakai kajcsiról hogy nindig kitoltam neki a hamit, mert hát azt mondják meg kell nekik tanítani hogy éjjel van és akkor nincs hami........
Mi is mindig 3-kor keltünk éjjel és szépen 2-3 naponta toltam neki 15 perccel a kajcsit mikor sírt cumit nyomtam a szájába stb kinél mi válik be a megnyugtatásra. Mikor eljutottunk a 4 órához onnan szépen magának kitolta 5-re azt 6-ra de mostanában van hogy 7-ig is alszik este 9-től.
Remélem nem bántottalak meg csak , hátha bejön és akkor te is jobban tudsz pihenni mert hát úgye az éjjel azért van hogy aludjunk.
Vendég

Sziasztok

Ezt az állványt szerintem minden nagyobb játékboltban lehet kapni. A mienk Fischer-Price, de láttam már már típusút is. És ha jól emlékszem a Brendonban is volt.

berzkat

Gyanixi:
Ha Réka jól érzi magát,akkor nem fontos,milyen gyorsan hízik, emiatt ne búslakodjál! :D :D

Sch Judit:
Jaj,az a kézlógatós nagyon aranyos!!!!!!! :D :D :D :D

Kismama:
Örülök,hogy alakultok! Csak így tovább! :P

Nálunk is iszonyat meleg van.. Rakok fel képet..

A két pelenkásom:
Kép

A két lányom:
Kép

És a három manó a ventillátor előtt,mint a verebek :roll: :D :
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Bacsbern: Köszönöm a jó tanácsot egyátalán nem bántottál meg, egyébként már én is probálkoztam sok mindennel. Nálunk cumi nem játszik mert Dávid nem cumizik (én annak idején nem szoktattam rá, most meg már nem kell neki, pedig most már láttom, hogy sok mindenre jó lett volna), volt hogy Apa kelt hozzá fel, hogy ne érezze rajtam a tej szagot és adot neki teát, de utána vissza nagy nehezen visszaaludt és 1-2 óra múlva fel kelt, volt hogy mikor már nagyon sírt akkor felvettem és egy kicsit ringattam, de ez sem jött be. De azért nem adom fel probálkozom.. :lol: :lol:

Kismama18: Nincs is annál jobb mikor valaki a saját lakásában lakik "egyedül", mármint anyós és após pajtás nélkül. :lol: :lol:

Barbamami: Nagyon szépek a lurkók és milyen nagyok Bogiról is legalább 6 hónaposnak néz ki :lol: :lol:

krisy79

Sziasztok!Hát nem győzök betelni a lurkókkal!Aranyosak szépek...
Nálunk is változó ez a hami dolog attól függ mennyit eszik,mivel,hogy elég kis evő 100-120 általában 3óránként!Éjjel mi is kelünk még egyszer,én nem bírtam kitolni vele...3-4 éjjel próbálkoztam(cumi,tea)de óránként kelt és 30percet nem aludtam egyhuzamban.Tehát inkább a biztos egyszeri,mert jól lakik és alszunk reggelig.

Meleg:nagyon nehezen viseljük,nyűgösködés nem alvás....

Voltunk az auchanba(Lottim anyósnál)vettem egy csómó ruhácskát neki(névnapjára,mert tegnap volt)Nagyon jó kis leárazások vannak!!Tegnap szégyeltem magam mert még egy bébyételt sem tudtam venni a gyerekemnek az első névnapjára,mert ugye az a szemét az összes pénzünket elrabolta..Még szerencse,hogy ma utaltak egy kis mellékest a páromnak(maszekolt).Holnap veszek egy utazó ágyat neki(plusszba lesz 7000)Nagyon nem kell ez nekünk csak idénre amikor megyünk 4napra nyaralni.

KépKép
vicuska

Nálunk megy a klíma, és így van 30 fok :shock:
Az emeleten 16 fokra állítottuk, így ott "csak" 27 fok van, idelent 25 fokra és így 30 fok van... de mivel idelent vagyunk nem merem lentebb venni, de ezek szerint ha nem lenne klíma, lenne vagy 35 fok a lakásban. Hát igen, ez a tetőri lakás hátránya :roll:

Marci sem hízik valami nagy ütemben, most épp 4 hét alatt hízott 350-et, másoknál ez egy heti "adag", de a doktornéni is azt mondta,hogy szépen fejlődik, van jó kis tokája, szóval nem gond. Ő ilyen! Én nem bánom, olyan kis csini :lol: :lol: :lol:
És hát ha egyszer elég neki ennyi, akkor elég. Folyton vigyorog, és ő fordul el a cictől, mikor jóllakik. Egyébként ma is volt, hogy eltelt 4,5 óra, de délután csak 3 óra a két evés között. Szóval változó. Nálunk az éjszakai evés úgy maradt el, hogy egyszercsak 3 egymást követő éjszaka nem kelt fel, csak 5-kor vagy 6-kor, így úgy gondoltam, hogy itt az ideje az éjszakai evés kihagyásának, mert ezek szerint csak nem igényli, és azóta ha felébred éjjel, akkor csak cumit kap, és szépen alszik is tovább. Nem minden éjjel ébred, de sajna elég gyakran, ha nem akkor pedig én kelek fel, hogy hűha 3 óra és még alszik, nahát. Na persze ezen úgy felébredek, hogy alig bírok visszaaludni :x Gondolom az anyák már csak ilyenek. :D

Hát barbamami mikor látom a képeket a 3 gyerkőcről... Hát én nekem néha ez az egy is sok... Nagyon becsülendő! Monom én, aki 3 szerettem volna, most már beérném kettővel is, csakhát úgy szeretnék még egy kis pöcsöst, és utána egy kiscsajszit is. Na majd meglátjuk. 1-2 évig ez még úgyis várat magára :D

Kép
Kép
nikole

Na ilyen sem volt még, hogy én legyek egyik nap az utolsó, másnap pedig az első aki ír :roll:

Sebaj, azért megírom éjszakai élményeimet:
Iszonyat ez a hőség :cry: Marci este 10-2-ig aludt, utána 1,5 óránként kelt és nyarvogott, így szopizott is. Gondolom iszonyat szomjas volt. Nem csinált ilyet kb 6 hetes kora óta, sőt, lehet még sosem :cry: Most úgy érzem magam, mint a mosott sz.r. Ő persze édesen gagyarászik itt mellettem, remélem azért ma sokat fog aludni, és én is eldőlök majd vele egy picit. Most nyomatom a klímát mint az állat, persze idelent nem olyan durván, és nem is vagyunk a nappaliban, de már most 30 fok van az egész lakásban. Szóval egy kicsit lehűtöm, aztán irány az ágy!

Remélem nálatok jobban telt az éjszaka!!!

Kép
Kép
nikole

Nikole...,és mindenki,aki szeretne tesót,de kicsit tart tőle :D

Amikor az embernek még csak egy gyereke van,sokkal több időt és talán energiát is elvesz a gondozása,stb. Aztán amikor megszületik a tesó,persze,az elején nem egyszerű. és persze mindennek megvan a hátránya és az előnye,de annyira tündériek tudnak lenni,amikor az ember ránéz a kis poromtyokra!
És persze akkorra van már némi rutin a gyerekgondozásban is.
Na meg persze a lelkes tesói segítség,amit nem lehet kihagyni :D :D :D :D :D :D :D :D

"Betakarlak,hátha fázol,anya is így szokta valahogy.." (Csak nem 40 C-ban kéne :D )

Kép

Na,előbb ellenőrzöm,nem túl meleg-e a vized!..
Kép

Esti mese..
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

nikol: nálunk sem telt jobban az éjszaka elaludt este kb 3 órát aludt majd fél óránként ébredt majd hajnali kettőkor aludt két órát egyben majd felébredt fél öt körül na akkor már nem aludt vissza apa itthon van ma igy kivittem a kiságyba és szégyen nem szégyen én fél kilencig aludtam :oops: :oops: :oops:

barbamami: nagyon édesek a gyerkőceid. mi szeretnénk kb egy év múlva tesót majd gegének :) és reméljük esetleg lányzó lesz majd majd meglátjuk.

nika70
Salgótarján

Nagyon ki van halva a topic :cry:

Mindenki vizparton van? :lol: :lol:

De jó lehet Panicanak én biztos egész nap a tengerparton lennék. :lol: :lol:

Addig is rakok fel nektek képeket ezk tegnap készültek.

Kép
apával beszélgetek

Kép
Megirigyeltük Gegétől a lavort :lol: :lol:

Barbamami ennyiből nagyon jó, hogy ennyi gyerek van a háznál, hogy elszorakoztatják egymást, de azért minden tiszteletem a Tied, hogy ennyi energiád van. :lol:

krisy79

Sziasztok!

Voltunk kedden dokinál, minden rendben. Csak én vagyok egy kicsit vérszegény. De kaptam rá gyógyszert, amit szednem kell a terhesség végéig.
Amikor megvizsgált a doki, a kis pocaklakó odarúgott neki egyet. Utána meg az uh-n produkálta magát. Először csuklott, utána meg odabokszolt nekünk egyet. Most is egyfolytában mocorog. De imádom! Csak ez a hülye meleg ne lenne. Díjaznám, ha legalább 10 fokkal kevesebb lenne.

A babák egytől egyik aranyosak és szépek!

Most fürdőszoba és wc felújítás van, amit apácska csinál és amibe tudok, segítek neki.
De azért ha van közbe időm, szoktalak olvasgatni benneteket.

Majd jelentkezem!

Azt nem tudom, hogy írtam-e, de táppénzre kellett jönnöm, mert a nagyfőnökök nem merik vállalni a felelősséget. Ez van! De nagyon rossz! Szerettem bejárni dolgozni, szerettem, amit csináltam és végül, de nem utolsó sorban a társaság! Na ők meg aztán baromira hiányoznak. Még csak egy hete vagyok itthon, de már most az örökkévalóságnak tűnik. És hol van még október, illetve mire vissza tudok majd menni. De azért napi szinten tartjuk a kapcsolatot e-mail-en, de így sem olyan, mintha ott lennék. mindig mondják vagyis írják, hogy hiányzom nekik, menjek segíteni meg ilyenek. Így legyen nekem könnyű itthon egyedül?
Na mindegy!

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de jól esett leírnom.
Vendég

krisy: legalább a ti "lavórotok" kicsivel nagyobb mint gegéé volt :D:D:D:D:D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján

Igen nagyobb is meg Dávid kisebb is, most nézem Gege mindjárt hat hónapos :lol: :lol:

krisy79

Hogy bírjátok ezt a nagy meleget? Éjszaka feküdtem az ágyon és folyt rólam a víz. Bár szerencsére Dávid csak egyszer kelt fél 3 kor egy 10 perc szopi és utána alvás 6-ig majd egy kis ébrenlét és most is alszik.
Persze én már nem tudok. :cry:

krisy79

Mi sehogy nem bírjuk!!!

Pocsék éjszakánk volt: Balázs nehezen aludt el, egyszer 11 körül felsírt, de visszaaludt. Aztán 1/4 2-kor kipattantak a szemei, mint aki kialudta magát, beszélgetett. Próbáltam nem foglalkozni vele, de egy idő után már nyöszörgött, sírdogált. Sétálgattunk, cicire tettem, úgy nézett ki hogy bealudt, de folyton felébredt. Másfél óra kínlódás után betettem magunk közé a nagyágyba. :oops: Na, ott végre elaludt. :twisted: Kicsit vártam és átraktam a saját ágyába. Már evett egyszer reggel, de még alszik.

Azt álmodtam, hogy reggelre kibújt egy foga :lol: és azért nyűgösködött. Ha felkel azért majd megnézem, de nem tartom valószínűnek.

Meg azt is álmodtam, hogy született még egy kisfiunk és tök ugyanúgy nézett ki, mint Balázs. Ja, és Dénesnek hívták! :shock: :shock: :shock:

Tegnap ugyanis vettem egy terhességi tesztet és biztos azért álmodtam babáról. Megcsináltam és negatív! :lol: (azért még korai lett volna egy baba-majdnem ugyanarra a napra lettem volna kiírva, mint most)

De most már tényleg elmegyek dokihoz és kérek Cerazattet, mert ez így nem állapot. Állandóan azon stresszelek, hogy jaj, csak még ne legyek terhes. Igazából nem a következő babától félek, hanem, hogy nem maradna meg. (de csúnya így leírva!) Szóval a tesóm is csaszis volt és 4 hónapos volt a kislánya, amikor megint teherbe esett, persze véletlenül. Nem is tudtak róla. Csak egy jópár hét után nagyon fájt a hasa, elment dokihoz, aki közölte, hogy meghalt benne a baba, akiről nem is tudtak. Azt mondták neki, hogy ennyi idő után még nem eléggé regenerálódott a szervezete ahhoz hogy egy újabb tehességet kihordjon.
Hát ezért szeretnék még várni.

Na megyek, mert valaki 'nyikorog' a szomszéd szobában! :D :D :D

Írjatok!!!!

sch.judit

Sziasztok!

Hát halljátok,már katasztrofális ez a meleg és még jövő hét közepéig ilyen időt mondanak.Nem meleg hanem már forróság van.Tegnap itt nálunk Baján mértek a legmelegebbet 40,6 fokot! Bence egész nap szinte meztelen van a lakásban,de nagyon meleg van a szobákban is 30-32 fok.Így hogy meztelen van így alszik délutánonként 1-2 órát.Szerencsére még mindig átalussza az éjszakát Bencus,annak ellenére hogy ilyen nagyon melegek vannak.
Képzeljétek Bence már az oldalára fordul, de tovább nem tud fordulni mert a keze még alatta van.Szerintem lassacskán már a hasára fog fordulni ha rájön a technikájára hogy hogyan kell a kezeit is kivennni maga alól.

Pussz mindenkinek!!
Vendég

Hát az éjszakáink nekünk is pocsékok. Marci 10-kor nagy sírások után elaludt, én persze nem bírtam csak fél 1 után :evil: Marci erre mikor ébredt először??? 2-kor :roll: Odavánszorogtam hozzá, próbáltam teával levenni a lábáról, meg is ivott egy csomót, de sírdogált tovább, így jött a szopi, majd nagy nehezen elaludtunk, 4-kor újra nyüszi, de legalább akkor a cumi elég volt, majd 6-kor ismét szopi, és 8-kor is :shock: , de most már egy órája alszik, így legalább az ebéd elkészült :lol: Remélem délután is alszik, bár apa lehet itthon lesz, és akkor én elvonulok. Tegnap estére is úgy lefárasztott a kis drágám, hogy már szédültem, és hányingerem is volt, még sétálni sem volt erőm, de azt hiszem nem nagyon haragudott meg rám Marci. Max, a kutyusunk inkább, de hát ő sem bírja ezt az időt, csakhát itthon meg annyira, de annyira unatkozik. Már nagyon várom, hogy Marci legyen a kis játszótársa!!!

Mára még melegebbett mondanak, nem tudom mi lesz ma is a sétával, szerintetek ilyenkor mi a jobb a babának, a "hűvös" (30 fok) szoba, vagy a forró levegő (este fél 8 körül szoktunk menni, de még akkor is borzasztó, nem?)???

Dicamama
Marci is eddig jut a forgással, csak azt nem értem, hogyha oldalra teszem le, akkor átfordul hasra, de önállóan hátról, csak oldalra fordul. Na mindegy, végülis a hasról hátra forgás meg már megy hetek óta :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nikole

Judit tény és való hogy nem jó ilyen gyorsan teherbe esni, szerintem legalább 2 év kell a szervezetnek, mert a terhesség meg a szoptatás elveszi minden energiádat.
Nekem például a szoptatás jobban megvisel mint a terhesség. :cry:

krisy79

De jó hogy már igy "forogtok" Dávid meg sem moccan :cry: . Lusta baba :evil:

krisy79

Csajok,nálunk is DÖG MELEG van. Én nem is emlékszem,hogy valamikor ilyen hőség lett volna. Bogi már reggel nyűglődik..
Éjszaka állandóan megy a ventillátor,de az éjjel már ez se volt elég (Persze Bogi egy szál pelusban alszik,csak a kis hátára takarok egy pelust,hogy a veséje azért ne fázzon meg..)
Úgy bírtuk ki az éjszakát,hogy Bogit "locsoltam",tudjátok,azzal a növényspriccelővel (én a vasaláshoz szoktam használni). Szobahőmérsékletű benne a víz..,hát a ventillátorral párosítva még elmegy.. De nem tudom,mi lesz még jövő szerdáig :evil:

Judit:
Ha te császáros voltál,kell egy év,mire megint teherbe eshetsz. Egyébként is kell egy év a szülés után,hogy a szervezet regenerálódjon,DE császár után azért nem szabad 1 éven belül teherbe esni,mert minimum ennyi kell a császársebnek a gyógyuláshoz. Különben előfordulhat,hogy szétnyílik.. és akkor te is meghalhatsz,(a belső vérzést nem lehet olyan gyorsan észrevenni) szóval itt nemcsak a baba miatt kell az egy év..

Én most olvastam a zárójelentésemen,hogy mivel már volt császárom,az utána következő ÖSSZES terhesség eleve veszélyeztetett terhesség!!! Na jó,persze nem lett semmi bajom,de az egy év az a minimum.. :?

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

anyósom akkor lett terhes mikor a párom 3 hónapos volt és semmi baja nem lett de gondolom ez is csak egy ritka kivétel :)

nika70
Salgótarján

Érdekes a nem-alvós babákra pont ellenkező hatással van ez a hőség?! Kevin átaludta az éjszakát 22-06-ig szunyált egyhuzamban :D :D Bár titkon reménykedem hogy nemcsak a hőség okozta ezt nála...

Dicamamához hasonlóan Kevin is átfordult ma először, de ő teljesen csak lestem míg kimentem megcsinálni a kajáját, háton volt, mire bementem hason nyomta kifele magát..hm mondom ezt meg hogy csináltad, azt hittem tesóm fordította át, mert ő közben belesett rá..de kiderült hogy ez a fiatalember műve volt.. :D :D
Vendég

Sziasztok!!

Nagyon cukik a babócák!!

Borzasztó a hőség!!!Bár mi még csak hallgassunk: kertes vályog házban lakunk (ami elvleg hűvösebb, mint a tégla, de így is van)!!!
Bencus elég jól bírj a meleget, mint ahogy én is-ebben rám ütött-, nem nyafka miatta. Éjszaka is tök jól aludt, 22.00-kor elpilledt, s pontban 04.00-kor ébredt fel!!! De a póz, az valami fantasztikus: 180 fokkal elfordulva, s a jobb kírja kilógott a fejvédő alól a rácsokon, s egészen a rácsokhoz volt préselődve!!! :)Megfejthetetlen számunkra, hogy hogyan tud így elfordulni. Épp most is alszik, s már 90 fokot most is fordult. HIHETETlen!!!!

Egyébként szerdán voltunk a tanácsadóban, ugyanis én a centijét nem tudom megmérni, csak a kilóit. S képzeljétek: 4,3 kg és 54 cm!!!
Azaz 2 hét alatt nőtt 2 cm-t és hízott 65 dkg-ot!!!!Nagyon kis édes!Kis toka Gyuri!!!
Ja amúgy nem is írtam, hogy hérfőn apa vett cuclit neki, nagyon édes vlt mikor először a szájába vette!De hálistennek nem szokott rá, már csak akkor fogadja el, ha nagyon álmos, de borzasztóan hamar kiköpi, kiesik a szájából.

Ha nem haragszotok rakok fel tegnapelőtti képeket: Kép Kép Kép Kép Kép

JA, ÉS MA VAGYUNK 1 HÓNAPOSAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
judithappy

Judit!

Boldog 1 hónapot Bencének! Nagyon szép és aranyos baba!
Vendég

Judithappy!!!
Gratulálok Bencének! Milyen gyorsan eltelt ez az egy hónap! Legalábbis nekem úgy tűnik. És tényleg nagyon helyes kissrác!!!

Timcsi!
Tegnap mi is így jártunk, a hátán hagytuk Balázst, de mire bementünk, már hason volt és a karjain támaszkodott. Én is azt hittem, hogy a férjem fordította meg, de persze nem. Oldalra már jópár hete fordul, de a kezei mindig útban voltak.
De a hasról-hátra még nem megy, hasalni nem szeret. Bár már abban is egyre ügyesebb, csak kicsit hagynom kell 'kínlódni'.

De jó, lassan este lesz és végre ki tudunk menni kicsit sétálni!

sch.judit

Ezt találtam 'fütyi' témában:

https://www.babanet.hu/publ/fityma.htm

sch.judit

Judithappy!
Bence babának boldog 1 hónapot!Nagyon aranyos Bencus!! :)

Egyébként meg minden babóca tündéri! :)

Lassan mi is már kimegyünk egyet sétálni.Most már talán nincs az a nagy meleg.Iszonyat ez a forróság ami van és holnapra se mond enyhébb időt.Bencust már megfürdettük hogy ne legyen annyira melege,de kb. rá fél órára és megint izzadt szegénykém!De ezt már nem is lehet bírni!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák!!!! Visszaolvasni nincs időm, de hoztam pár képet, hétvégén voltunk Zamárdiban.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
dijcsi

Dijcsi!

Aranyosak vagytok! Hogy repül az idő! Márk nagyon helyes kissrác!!! A csónakos kép nagyon tetszik! Persze a többi is!
Vendég

Sch. Judit
Forgásban dettó ugyanazok a babáink.. :D :D hasról hátra neki sem megy..biztos azért mert ő sem szeret hason lenni..
A poén az egészben az hogy most az esti elalvás előtt is produkálta magát..nagyon bejön neki ez a forgolódás :D pedig máskor beteszem a kiságyba és már szinte egyből szunyál is...
Vendég

Sziasztok!

Bár elég régen írtam,de minden nap olvastalak benneteket.

Minden baba nagyon sokat fejlődött és nagy
on szépek,minden mami büszke lehet!

Mi is jól vagyunk,Gergő már elmúlt 3 hónapos.
Egy nap 4-szer eszik,olyan 270ml-ket.Tápszerrel kevert tejpépet kap,napközben kicsit hígabbat,este meg sűrűt.Általában 9-10 óra felé bealszik este és reggel 6-kor ébred.

Már minden irányba fordul,hátról hasra,hasról hátra,oldalára....
Csak egy gondom van vele,hogy baromira hisztis és akaratos!
Van,hogy egyedül vagyok vele napközben és képes az egész napot végig ordítani.Úgynevezett ,,kétemberes" gyerek.Állandóan fel akar ülni a babakocsiban már kb. 1 hónapja.Egyfolytában erőlködik felülni és nem tudok ellene mit csinálni,pedig tudom,hogy ez még neki nagyon korai.Árt a gerincének.
Ja és ami még egy kicsit nehezíti a napjainkat,hogy kb. 3 hete jön neki 2 foga,az miatt is szokott nyűglődni.
Nincs ötletetek,mivel szoktassam le az ücsörgésről?????

Egy pár kép,ha nem gond:

Kép Kidőltem kajcsi után Kép Nézem magam. Kép Medencézek Kép Meztelenül
Bocsi,ha sok...
Vendég

Sziasztok lanyok!

Csak bejelentkezem, hogy meg elunk :). Hala meggyogyultam, volt egy nagyon csunya gyomorhurutom, majdnem megkattantam bele :(, anyuek lattak el egy hetig Domot, de most mar jol vagyok hala! Kint vagyok anyumeknal Erden, megiscsak jobb kerteshazban ebben a melegben, meg nagyon jo, hogy anyuek segitenek :). Azert tudok most irni, mert a parom kijott hetvegere utannunk, es elhozta a laptopot, mert itt nincs net!
Remelem, hogy jolvagytok es minden rendben mindenkivel!
Mi megkaptuk kedden a 2 honapos oltast, hat egy pokol volt az elkovetkezo harom nap, de most mar helyrerazodtunk vissza! :( :)

Mentek valamerre nyaralni? Mi egy honap mulva, de mar nagyon varom! :)

Ugy nez ki Domonak aug.ban lesz a kereszteloje, de lehet, hogy mivel nagyon meleg van most nyaron halasztjuk szeptemberre!

Puszi mindenkinek es nagyon vigyazzatok magatokra ebben a hosegben!

Liza

Kép
elizabeth25

Minden babának boldog hófordulót kívánunk ezzel a tortácskával is :):):)

Kép

nika70
Salgótarján

Sok boldogságot a fél éves Gegének :!: :!: :!: :!: :!: :!:

sch.judit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: