A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Mirr-múr
Már az is felmerült bennünk, hogy kinn születnének a gyerekek... (apa nem magyar...)
Apa dolgozik... kórházakban nem áll meg az élet ilyenkor sem...
Vendég

Sziasztok!
Mona!
Ha jól emlékszem te is vaciláltál azon, hogy nagykerekű vagy bolygósítható kerekű kocsit vegyetek. Mi most úgy néz ki, hogx találtunk egy jó megoldást vagyis egy GESSLEIN Futur márkájú kocsit. 4 nagy kereke van , de adnak hozzá két bolygósítható kereket is, amit ha városban sétálgatsz fel lehet tenni az egyik pár nagykerék helyére.
Ha sikerül teszek fel róla képet. De ha érdekel nézd meg itt : www.gesslein.de

Kép
mirosz

Uff mindenkinek!

Üdvözöllek Sabine és őszíntén gratulálok, asszem már csak én maradtam ki a nagy üdvrivalgásból...

Köszönöm Nektek a hozzászólásokat, bíztatásokat, nagyon jól estek és biztosan jól is jöttek a tárgyalásnál! Természetesen nem megyek vissza ehhez a barom arcúhoz dolgozni, hanem táppénzen vagyok és leszek is! Remélem nem kekeckedik sokáig és kicsengeti a pénzt , mert van hová tenni, van mit venni a kis babónak!

Az alvással kapcsolatban megnyugtattatok, hogy nem árthatok a Pocakpöckölőnek! Amúgy, már jó egy hónapja csak a szoptatós párnával bírok aludni, de akkor meg nem tud a párom odabújni hozzám :(

Sabine, te nem is dolgoztál sehol mielőtt terhes lettél, vagy a terhesség miatt veszítenéd el az állásodat? Ha írtad már előzőleg, akkor bocsi, én voltam figyelmetlen, csak ezt most nem értem!

Szép napot Lányok!

Kép
h.bogesz

Hallottátok, hogy a Hungexpón Bababörze lesz májusban????
Nekem ennyi infóm van róla, de hogy mégis hányadikán és melyik pavilonban, arról nem találtam infót!

Ti tudtok valamit???

Kép
h.bogesz

köszi mirosz, megnézzük :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
mona76

30.kismama babaruhabörze.
2007. május 20.-án vasárnap 8-15 óra között a Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjában.
Bejárat: a Budapesti Vásárközpont 3-as kapujánál.
Az első 40 érkező kismamának ingyenes 4d-s ultrahangvizsgálat.
Belépőjegy 900ft.

Kép
mona76

Mona
:lol: :lol: :lol: :lol:
Jók ezek a képek...

Bogesz
Dolgoztam... most pillanatnyilag táppénzen vagyok...
Állás... az eü. reform miatt 30%-os létszámleépítés várható...
Elvileg 2009. februárjáig van szerződésem... utána nem biztos, hogy lesz státuszom... apának 2008. február a határidő...
Vendég

Hello!

üdv Sabine! Csak nem orvosok vagytok? Az ikrekkel 6 éves korukig kapsz dupla gyest, tudom nem sok, de azért vmi! És gyes mellett dolgozni is lehet...szerintem ez tök jó! Mármint amikor már nagyobbacskák.:)

Mona: a 2 utolsó kép nagyon jó!:)

Mi is túl vagyunk a majálison! Hallottátok milyen baleset volt? Elfújt a szél egy ugrálóvárat, egy kisgyereket újra kellett éleszteni, remélem nem lesz komolyabb baja. :( Én is mindenre félve engedem fel a csajokat.

Megkuksoltam egy csomó babakocsit, hát...érdekes a csajoknál nem gondolkodtam ennyit, megvettük amire volt pénzünk, de most a bőség zavarában szenvedek! Lehet kinézünk mi is a börzére én 5 éve ott vettem az első babakocsinkat és nagyon szerettem!

Mir-múr: Merre építkeztek, ha meg szabad kérdezni? Bp-en?

További szép napot!

Judit

mamiblue

Köszi Mona! Akkor ezek szerint "csak" ruhák lesznek? Nem voltam még ilyenen, érdemes elmenni, van valakinek tapasztalata?

Most már értem Sabine, elszomorító........ Ha a nyelvtudásotok megvan hozzá, akkor biztosan jobban fogtok boldogulni külföldön, hiszen kinnt a magyar szakembereket nagyon megbecsülik!
Persze sokkal jobb lenne, ha itthon is lehetne boldogulni, de sajnos ellehetetlenítik az embereket! Ez már lassan a "túlélés művészete" lesz Magyarországon!
Gondolom emlékeztek az ominózus felhorkanásra, mikor Gy.F. magából kikelve mondta, hogy : tessék, tessék csak, el lehet innen menni ha valami nem tetszik ! Majd mi jól megleszünk a nyugdíjasokkal.......... pfffffffff !!!!

Kép
h.bogesz

Szia Mona76!
Ha jól emlékszem egyszer te találtál egy listát valahol, arról, hogy mit vegyünk a pici babának, és mire van szükség a kórházban. Megtennéd, ha meg megvan , hogy felteszed mégegszer?

köszi

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Mamiblue
:lol: :lol: :lol:
Hát a dupla gyes...azzal aztán ki lennénk segítve... :roll:
Gyes mellett dolgozni... és fizessek azért, hogy valaki van a gyerekeimmel...
Lakásunk pillanatnyilag nincs... egy diákszállón lakunk... most keresünk albérletet...
Baleset.... szomorú... engem mindig nagyon megráz, ha gyerekkel történik valami baj... ezért se mentem gyerekorvosnak...

Bogesz
Egyre jobban a külföld felé billen a mérleg nyelve...

Bkrisztike
https://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php
Vendég

Kriszti, szerintem ez az oldal volt amit keresel:

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/babamama.html

Kép
h.bogesz

Hello!

Bogesz: van ott minden, babakocsi, pelus, ruhák, mindenféle babaholmi! Szerintem ha bírod a pocakkal érdemes kimenni legalább egyszer. Vkinek nagyon bejön vkinek nem....

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Nem rég értünk haza a kirándulásról.Sástón voltunk.Volt olyan hideg...Legalábbis én fáztam.Más meg rövidgatya,póló :shock: .
Gyerkőc is nagyon élvezte.Vizibicóztunk is.Alig bírtam kikecmeregni belőle a nagy pocaktól :oops: :lol:

Együtt érzek az építkezőkkel.Mi ugyan már 3 éve végeztünk,de gyerek nélkül is nehéz volt.Az a sok ideg amit megeszik olyankor az ermber...Mégegyszer nem kezdenék bele az biztos.Jó,hogy kész minden.

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Mamiblue! Persze, hogy megkérdezheted :D Igen, Bp.-en építkezünk. 3 éve vettünk egy új ( 72 nm-es) lakást egy 12 lakásos társasházban. Már akkor is kertest szerettünk volna, de nem akartunk kiköltekezni. Most úgy alakult, hogy már megtehetjük anyagilag a kertest, így fájó szívvel otthagytuk a gyönyörű kis lakásunkat. ( Még egy lakberendezési magazinban is benne voltunk olyan jól sikerült!) Elég sok pénzt beleöltünk, gyönyörűen felszereltük, mert úgy gondoltuk tovább maradunk. Aztán úgy alakult, hogy ilyen hamar összegyűlt a pénzünk, úgyhogy vettünk egy telket. Persze ez jó, mert mindig ez volt az álmunk. Azért rossz érzés, hogy most más élvezi a mi kis első "álomlakásunkat". ( Mert az közben sikerült eladnunk) Az is rossz, hogy most albérletben vagyunk amíg fel nem épül a miénk. Sajnos a baba is ide fog születni. Elég szűken vagyunk, mert ugye mi a 72 nm-hez vettünk bútorokat, most meg egy 40 nm-es-be szorultunk. De persze nem panaszkodunk, mert kárpótol minket a tudat, hogy milyen szép helyre fogunk költözni!

Huni: :D

Sabine! Megkérdezhetem hová valósi a párod?

Monát és Napot még mindig kérdezem, hogy ők is a Hungexpo-s bababörzére gondoltak??

Pussz mindenkinek!

Kép
mirr-múr

Mirr-múr
Miért ne... argentin...
Vendég

Hello!

mir-mur: az szuper, én is úgy szeretném szépen berendezni a házunkat, de sajna nem sok érzékem van hozzá. Azért majd igyekszem!:) Aminek nagyon örülök, hogy hőszivattyús fűtésünk lesz, nem kerül majd sokba, és környezetkímélő is.

Huni: ne is mondd! Már én sem kezdenék bele építkezésbe, most éppen ott áll a ház elött a rengeteg cserép, remélem nem tetszik meg vkinek, holnap rakják a tetőre.

Sabine: szüleitek nem tudnak segíteni? Én soha nem bíznám bébisziterre a csajokat, de ha már oviba járnak majd, biztos szabadabb leszel!:) Hu, ez jó messze van még....

Lassan belépünk a 3. harmadba!:D

Szép estét!

Judit

mamiblue

Mamiblue
Az anyukám 2 hónapja meghalt... :cry: , apukám meg elég beteges... a párom szülei meg a világ másik végén...
Ha lesz munkahelyünk, akkor nem is esnék kétségbe... az keserít el, hogy esetleg munkanélküliek leszünk...

Mi... Kép
Vendég

Mona!
Ha mentek Ausztriába babakocsit nézni, akkor megnéznéd nekem hogy vannak-e GESSLEIN kocsik?
sajna béna vagyok nem tudom feltenni ide a képét.

Kép
mirosz

De a bajok ellenére nagyon boldogok vagyunk, mert lesz két klassz csemeténk... :lol:
Vendég

mirr-múrr, igen én is a Hungexpos börzére gondoltam :wink:

mirosz, holnap sajnos nemtudok elmenni, mert mennek a párom üzlettársai is, és én már nem férek be :cry: , szóval majd csak jővőhét hétfőn kerül rá sor. De persze, megnézem

Kép
mona76

Mirosz
Melyiket szeretnéd feltenni?
Segítek....
Vendég

Kép

Ez az?
Vendég

Köszi Sabine! Igen erre a típusra gondoltam.

Őszinte részvétem anyukád miatt. Borzalmas lehetett pont a terhesség alatt átélni egy ilyen nagy szomorúságot.
mirosz

Sziasztok!

Bocsi, de egyszerűen semmire nincs időm, állandóan kint kell homokoznunk, motoroznunk, rajzolnunk, gyurmáznunk... Nem is tudom más anyukák hogy csinálják, de nekem már minden szekrényem poros, a vasalnivaló gyűlik és még tanulnom is kell...
De amúgy minden okés, a pocakom rendesen nő, igaz szerencsére még mindig csak 4 kg plussznál tartok, de ez lesz még több is... Mozgolódás van bent rendesen, igaz voltak napok amikor light-os volt a dolog...

Nyussz
Most olvastam mi történt veletek, Kép
ez az ölelés a tietek, és őszintén remélem, hogy pár hónap múlva boldogan újságolod, hogy kismami vagy!!!!

Sabine
Üdv köztünk, végre nem csak én vagyok egyedül ikres kismami. S látom a félelmeink egyek, mi sem terveztünk babót, úgy volt, hogy megyek vissza dolgozni, november elején mentem el dokihoz, hogy fogamzásgátlót írassak fel, mivel tutira eldöntöttük, hogy egyenlőre nem lesz kistesó. Erre nov. végén nem jött meg a menzim, gondolhatod... És mikor az orvos közölte a 8.héten, hogy ikrek azt hittem lefordulok az asztalról - egyszerűen nem is értettem, hogy tudtak megtapadni, mivel pont októberben kezdtem el erősen fogyózni, mindennap futottam, és tornáztam (felülések, ugri-bugrik stb.) és mire nagy nehezen két kg-tól megszabadultam jön a szuper hír... Anyukám szerint azért kaptunk a Jó Istentől egyszerre két babót, mivel a nagypapám akkor hunyt el, s hogy őt adta vissza, így ő már az elején mondta, hogy az egyik tuti fiú...
És igen az anyagiak: én is nagyon félek, de én három éves korukig mindenképp velük maradok, azt az időt nem pótolhatja senki, - igaz nekünk is van kölcsön, s persze a mi állásaink se tuti biztosak...

Jaj bocsi, azt hiszem egy kicsit túl írtam magam!!!

El is dugulok:

Sziasztok!!!

Kép
Kép
times

Sabine!

Őszinte részvétem!!! :cry: :cry:
Az én anyukám másfél hónapja halt meg... TE szedtél nyugtatót? Remélem babócáink nem jegyezték meg túlságosan ezt a méhenbelüli élményt... :cry: :cry:
Azért ovi mellett már lehet dolgozni. Nem kell mellette tb-t fizetned plusz kapod a gyest is. Mondjuk az ovi nyílván odébb van még :).

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Bzsuska: mesélj erről az ovis cuccról nekem, légyszi.... Hogyhogy nem kell tb-t fizetni?! Magyarországon?! Biztos?! Ez az ország nem éppen a népességnövekedést támogató politikájáról híres.... ez is egyfajta támogatás lenne.... ha lenne... tuti az info?! Vagy csak ikreseknek? Jól jönne nekünk is a négy mellé...... :)

Amúgy SZIA LÁNYOK!
Egész nap rohanás az életem.... pedig a gyerekeket anyukámnak adtam.... holnap jönnek haza.... :)
Egész nap a brigádot szolgálom ki... főzök, hurcolom a teát utánuk, ja, és tegnap kitakarítottam.... végre! Ma ablakokat kéne pucoválnom.... de nem nagyon merészkedek a létra tetejére.... egyébként sem szívesen, mert eccer mán leestem.... nem hiszitek milyen béna bírok lenni.... hát, igen.... súlyponti kérdés.... az meg most nem ott van, ahol megszoktam..... hídépítő tuti nem lennék..... :)
Rátok lestem este, de nem volt erőm írni, mert a kutyánk, Mandala rosszul volt.... azon gondolkodtam kell-e vigyem a sürgősségire, vagy sem.... paráztam, nehogy babázzon.... Két hónapja rosszul tüzelt, ettől függetlenül megtalálhatta Olivér kutyánk.... hiába zártuk, ez a fickó megtalálta a lukat a kerítésen.... pasi..... Hát, úgy tűnik nem kiskutya van a pocakban.... de akkor mi a túrótől ilyen punnyadt...?! Éjjel hívtam a dokinkat, és óránként keltünk a csajhoz... most kicsit jobban van... de nem nagyon akar felkelni. Ráadásul a kocsinkat ma vitte a férjem a szervízbe (nekünk jött a postás....), úgyhogy csak kihívni tudom a dokit ha baj van... Aggódom, de remélem hamar rendbe jön Manda baba....
Sokat dumáltam, bocsi... legyen szép napotok!
Puszi lányok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala: Kullancs nem lehet? attól nagyon rosszul tudnak lenni!:(

Judit

mamiblue

Mamiblue: ha hiszed, ha nem, pont a babézia jutott eszembe! Mindjárt hívom a dokit, hogy mik a tünetei...
Köszi a gondolatébresztést!

Csók és jelzem mi van az én fundi-babámmal....
Pusza.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelit!

Mandala,mamiblue gondolata jutott először eszembe, de nem hiszem, hogy ilyen nagy lenne a probléma!
Vannak kutyák, szukák, akik a tüzelés utáni időszakot álterhességnek élik meg, hiába nem történt semmi! Hánynak, rossz közérzetük van, punnyadtak, elbújnak, sőt képesek megduzzasztani az emlőiket! Nagyon becsapós!!! Amúgy sem árt tüzelés után megvizsgáltatni a méhét, legalábbis nekünk a Bobtailnél mindig ajánlják, mert hajlamosak a petefészek gyulladásra ha nem ürül ki az összes vér. 5 perc az egész, bekukucskálnak a punciába egy műszerrel és ennyi!

Tudom, hogy egyáltalán nem vicces, de ahogy olvastam, hogy szervízbe van a verda, mert "nekünk jött a postás" majdnem lefordultam a székről......... Bocsi, de elképzeltem ahogyan kacsázik a motorjával, vagy bicajával, egyik oldalát vadul húzza a böröndnyi levél, próbál egyensúlyozni, remegő lábakkal és kézzel, majd pafffffff és kiterül, mint a gyalogbéka :lol:

szép napot!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Üdv az újaknak. :) A pocakok gyönyörűek. :)

Mostanában tiszta f..s vagyok. :? Rámtört az álomkór és naphosszat csak aludnék. Mindegy. :)
Tegnap elvoltunk majálisozni. :D A lányom bevágott egy egész hamburgert. Mindenki megmosolyogta ahogy küzd vele. :) Ült lovon, mentünk két kört a kis körhintán. Én mikor mentünk kifelé és megláttam a nagy láncos körhintát fel akartam rá ülni, mert úúúgy imádom. Aztán előbb a kicsire ültem fel Vivivel. De úgy elszédültem... :shock: :lol: :lol: inkább lemondtam a nagyról. :D:D Mire hazaértünk kifáradtunk mindannyian. Aludtunk is utána vagy 3órát. :D:D
Na megyek is mert ma meg piacozunk.
Ja és úgy néz ki, hogy sikerült Vivit leszoktatni a cumisüvegről. :):) hurrááá:):):):)

Na még pár kép búcsúzóul. Sziasztok.

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Rita: nagyon aranyos Vivien! Mi is tök jót majálisoztunk. Nekem általában tömegiszonyom van, na meg most nagy hassal... de telejesen jól éreztem magam.

Mandala, Bogesz: Mi pont ezért ivartalanítottuk a kiskutyánkat. Tenyészteni nem akarjuk, viszont veszünk majd mellé egy fiú kutyust, meg hogy ne legyenek ilyen bajai. Egyébként egy cavalier spániel, van róla kép az iwiwen. (Horváth-Fancsali Judit) Remélem nem lesz komolyabb baja a kutyusodnak!

Akkor most mi van? Akinek ovodába jár a gyereke, annak nem kell tb-t fizetnie, akkor sem ha nincs munkahelye? Mondjuk engem nem érint, de kiváncsi vagyok!

Mandala: Azért vigyázz evvel a létrázással, nem éri meg kockáztatni. :roll: Ti építkeztek vagy csak bővítetek? Teát isznak a munkások? Mi kint sem vagyunk mikor dolgoznak! :shock:

Sabine: Részvétem anyukád miatt, biztos nem könnyű pont ilyenkor elveszíteni vkit aki közel áll hozzád!

Na, vége a pihinek, meg a reggelinek, megyek takarítani! :?

Judit

mamiblue

Times
Én is szeretnék minél tovább a gyerekeimmel lenni... csak legyen apának munkahelye...

Bzsuska
Csak néhányszor vettem be 1-1 tablettát...
Az ovi meg még messze... és a kérdés, hogy munkahely lesz-e...

Mandala
Jobbulást a kutyusnak!

Pattogobolha
Nagyon szép kislányod van... :lol:

Voltam a cukros vérvételen...3,7 és 5,3 lett.... nem kell diétázni :lol:
Vendég

Na most jól bekavartam :) :oops: !

Az ikreknél jár iskoláskorukig a gyes alanyi jogon. Szimpla gyerekeknél ugye ez csak 3 év. És ha jól tudom, ha gyes alatt mész vissza dolgozni akkor nem kell tb-t fizetni. Így ösztönzik anyukát arra hogy dolgozzon. De egy két éves gyereket nem szívesen hagy otthon az ember. Ikreknél azért más mert ha oviba járnak símán el lehet járni dolgozni is. Én így tudom... :roll: De lehet rosszul... :) :oops:

Pattogo!
Huncut kis csajod van :)! Pasik nem bomlanak még? :lol: :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Vendég

Sabine!

Bizony :)

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Sziasztok Lányok!

Sabine, én is üdvözöllek a társaságban!

Gondoltam benézek, már hiányoztatok :) Május végéig dolgozom, utána csak akkor jutok nethez ha meglátogatjuk a szüleimet. De tuti, hogy akkor azonnal rácuppanok. :)

Remélem mindenki kinapozta, kipihente magát a hosszúhétvégén. Nekem egy kicsit fárasztó volt, mert hatalmas tárasság verődött össze nálunk, de majd kipihenem a következő hétvégén :)

Mindenkinek további szép napot kívánok,

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Szia Lányok!

Mindenek előtt - önző módon - továbbítom a kutyusunk, Mandala csókjait.... már jobban van.... :) Kapott infúziót és 8 különböző injekciót. Azt mondta az orvos, hogy holnap már nem lenne kutyánk.... :( Pontosabban egyel kevesebb, mert ugye van Mandának egy "férje", Olivér.... Nagyon rossz állapotban volt, már amikor az állatmentő megérkezett, fel sem bírt állni. Úgy tették be a férjem és a gondozó. Mire berohantam (kispolszkival.....) az állatkórházba, már infúzión csüngött. Lement két liter, akkor már kezdett "vigyorogni", hazafele már saját lábán jött, ő maga ugrott a kocsiba, ami hazahozta.... holnap megint megyünk infúzióra... most alszik....
Amúgy babéziás.... az a fránya kullancs!!!! De azt mondjátok meg, honnan a fészkes fenéből, mikor bent van az udvaron (a kenelben jelenleg még fű sincs, csak homok.... körbe kerítés, bokor szinte a környéken se......) és időhiány miatt nem hordjuk sétálni sem őket. Most csináljuk a kerítést, akkor nagyobb lesz a mozgásterük.... De per pillanat ez van..... A szomszédnak van egy nagy fája, ami átlóg.... vagy a mi diófánk... de fán Ti már láttatok kullancsot? Az nem az aljnövényzetben lakik? Na, mindegy, azért találtam valamit egy fórumban, akinek van kutyája, talán hasznát veszi:

"Ha érdekel valakit, én találtam egy tényleg jó szert kullancsok ellen, a neve: Duowin Contact. Nekünk 3 kutyánk van, akivel heti 4-5 alkalommal körbejárjuk a közeli erdőt és séta után mindig alaposan átnézem, átfésülöm őket és mióta ezt használom még a szőrükbe kapaszkodva sem találok 1 db kullancsot sem. Pedig azelőtt minimum 7-8 db-ot szedtem ki a szőrükből kutyánként (Frontline mellett). "

Mamiblue: ez minimum tíz pontos találat volt! Mármint a kullancs.... :) :(
A kerítést építjük... a férjem a főnök, és a család a segédmunka... apósom, sógorom és a család egyik barátja... nincs pénz megfizetni a "szakikat". Igen, építkez(t)ünk. Még nincs kész a ház, de lakható. Konyhabútorról álmodom..... :)

Bogesz: abból a jóból már kijutott tavaly ősszel.... álvemhes lett a drága.... folyt a cicijéből a tejcsi és egy széttrancsírozott plüssállatot cipelt és dugdosta maga alá naphosszat... szoptatni akarta.... ja, és felásta az egész kennelt.... csinálta a fészket a babáknak.... :) Abból is orvos lett... kapott gyógyszert a dilijére.....

Pattogóbolha: gyönyörű a lányod!!! Apuci állhat majd a sörétes puskával az ablakban... lődözni az udvarlókat.... :)

Zsuska:
köszönöm az infot, gondolatébresztő, alkalmasint utánanézek... már ha aktuális lesz...

Sabine: nem könnyű amúgy itthon a helyzet, az tény. Én sem álmodom arról, hogy valaha is visszavesznek... négy kicsi gyerek.... hát, ez van!

Copfi: hiányozni fogsz... gyere majd amilyen gyakran csak tudsz! :)

Megyek lányok, mert muffint sütök és már nagyon illatos... nehogy odaégjen...
Küldjek valakinek? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

mandala, nekem a receptet elküldenéd? Mármint a muffin receptet :lol:

Kép
mona76

Mona: hát persze!!! a jó dolgokat közzéteszem! Ím egy link, válogass kedvedre... nálam a kávés és az ananászos már kész, most sütteti a hasát a banános... :)

http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1 ... n_receptek

Jó nyálcsurgatást, csajok! Vagy inkább sütésre (sütire) fel! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Sabine és Bzsuska: őszinte részvétem.

Pattogóbolha: nagyon édes a kislányod, gyönyörű a szép kis arcocskája, szőke fürtjei és a nagy kék szemei. A pasik bolondulni fognak érte.

Gyorsan vége lett a hosszú hétvégének, de nekem már soknak tűnt, tegnap már nagyon hülyén éreztem magam, olyan rossz volt a közérzetem, úgy éreztem, hogy a szívem ki akar ugrani a helyéről, pedig rendben volt a vérnyomásom is és a pulzusom is. A sok lustálkodásnak ez lett a vége. De délutánra már helyrejöttem. A munkahelyemen ilyen soha nem szokott előjönni, ott nem érek rá ilyenre, megy a meló és dolgozom.

Ma elvittem a Márkot a kardiológiára, ugyanis az iskolaorvos adott beutalót. Neki már kiskorában (2-3 hónaposan) észrevették, hogy szívzöreje van, azt mondták, hogy majd 2 éves korára kinövi. Hát ő nem nőtte ki, jóindulatú szívzörejt állapítottak meg nála. Na ezt a múlt héten az iskolaorvos is észrevette, ezért adta a beutalót. De szerencsére gyorsan végeztünk, nem volt senki előttünk, és a doktornéni és az asszisztens is aranyosak voltak.

Holnap megyek UH-ra, már nagyon várom.

Kép
Kép
márkanyuka

Mandala: vasárnap én is sütöttem muffint (csupa csokoládé muffin), ez apa kedvence (meg az enyém is). A linket be is tettem a kedvencek közé.

Kép
Kép
márkanyuka

Hahó Kismamik!

Jelentem, átolvastam mindent! :D
Mi is kirándultunk tegnap, mi Eger hangulatos utcáin sétáltunk, olyan döcögősen... :wink: Félve megyek még ki, de a 4 napban mindennap voltunk valahol, bevásárolni, anyukáméknál, a menőke érzés újra előbújt belőlem! :D Babóka is nagyon mocorog!
Ma voltam cukor terheléses vérvételen. Holnap lesz eredmény.

Jaj, és Bogesz én a júniusi börzéről olvastam a Hungexpón. Úgy emlékszem jún. 8-9. Ezekszerint havonta lenne? Vagy lehet, hogy most van tavasszal a szezonja és gyakrabban megrendezik.
Tényleg hallani a börzéről jókat-rosszakat is. Mármint, hogy valaki esküszik rá, mások meg túl drágának mondják. Nem tervezzük 100%-ra, hogy megyünk, mert nem lehet tudni, hogy a férjem dolgozni fog-e azon a hétvégén. Ezt sajnos kb. az előtte való napon fogjuk megtudni.

Sabine, Zsuska sajnálom az anyukátokat... :cry:

Mandala, remélem kutyi minél hamarabb rendbejön!

Copfi, pihizz!

Pattogobolha, álomkór rajtam is tevékenykedik, előbb ébredtem fel, három órát aludtam... :oops:

Kép
nap12

Márkanyuka: örülök, hogy a kardiológián rendben mentek a dolgok. Kérem szépen a csokist... :) tudod, a csokis mafla receptjét... :) add a közösbe, szeritem sokan ráharapunk... :)

Nap: köszönöm a jókívánságokat!
És tényleg lányok, mindenkinek köszönöm az aggódást, ami a kutyust illeti.. Hát, még nem az igazi... de már jobban van. Mégegyszer köszönöm Nektek! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Mandala:mi adventixet használunk, a frontlinera állítólag már immunisak! Nekünk állatorvosunk mondta, hogy a "páciensek" 70%-a kullancsfertőzéssel megy hozzá! :( Szerencsére még időben jött nálatok a segítség!

Megyek adok apának vacsit! Én is éppen most tervezek venni egy muffinsütőt, de múltkor nem volt auchanba....

J.

mamiblue

Sziasztok!

Épp csak bekukkantottam, megyek vásárolgatni-nézelődni! Addig sem ülök itthon! :D

Mamiblue! Sajnos sokszor az érzék nem elég a berendezéshez, elárulom nekünk sem két fiilér volt.. és tervek már megint vannak! :D De hát nem 2-3 évre vettük a dolgokat. Szerencsére sok mindent az újba át tudunk vinni. Amúgy ha kell szívesen segítek, csak szólj! De biztos vagyok benne, hogy a tiétek is gyönyörű lesz!!!! :D

Mandala! Örülök, hogy a kutyus jobban van!

Nap! tudnál részleteket mondani a júniusi bababörzéről? Én csak a máj.-ról hallottam, amit a Kismama újság szervez.

Lányok! Mi is muffin függők vagyunk! Főleg a csokis a kedvenc! A múltkor csináltam a vendégeknek ( 2 fő+ mi ketten a párommal) kb. 40 db.-ot és fél óra alatt elfogyott! Pedig a vendégek nem igazán édesszájuak, de ezért majd megvesztek! Mostanában unalmamban állandóan új recepteket próbálok ki, egy csomót sütök,bár igyekszem egészségesen csinálni, hogy én se hízzak meg túlságosan!

Pussz mindenkinek!

Kép
mirr-múr

Sziasztok!

Jól eltüntem,de amikor elolvastam mi történt Nyuszifüllel nagyon kibuktam és féltem ide jönni nehogy megint valami szörnyűséget kelljen olvasni.

Nyuszifül, remélem a sors minél hamarabb kárpótolni fog egy másik babával. Nagyon sok erőt és kitartást neked és a férjednek is.

Bogi, gratulálok, hogy sikeresen véget ért a per. Hozzád mint szakihoz fordulok egy kérdéssel. Ugye jól tudom, hogy már a próbaidő alatt is védettséget élvez a terhes nő? Azért kérdezem, mert egy barátnőm testvére terhes, a munkahelyén szervezeti átszervezés volt és próbaidős lett, de a munkaszerződése az határozatlan idejű. A barátnőm megkérdezett egy munkaügyest és azt mondta neki, hogy a próbaidő alatt bármikor kirúghatják. Én ezzel nem értettem egyet, de gondoltam rákérdezek itt :wink:

Mandala, örülök, hogy rendben van a kutyus.

Üdv az újaknak! Gratula az ügyi kis fagyibabóhoz és az ikrekhez!

Az én babám rengeteget mocorog éjjel-nappal, nekem már az a fura ha nyugi van. Ez általban akkor következik be, ha mászkálok addig nyugi van.

Bolha, gyönyörű a kislányod.

Times, mi is rengeteget vagyunk kinn, ez meg is látszik a lakáson nálunk is :cry:

Én azt hallottam, hogy nem érdemes ilyen nagy börzékre kimenni, mert hatalmas a tömeg és az árak is magasabbak, mint kisebb helyi börzéken (már ahol van ugye). Aki teheti az menjen azért el egyszer körülnézni aztán lesznek tapasztalatai :)

Ha van 1 percetek nyomjatok Rékára egy szavazatot. Köszönjük szépen :)

http://www.bastiano.hu/index.php?todo=szepseg_galeria&lapoz=45&kat=2&kep_sorszam=3027

Kép
Kép
robcsi03

Lányok tetgnap bekönyörögtem magam egy extra uh-ra! :lol: :lol: 1075g!!!! ÉÉÉÉn úgy örültem hogy már átléptük az egy kilót hogy azt el nem tudom mondani... :lol: :lol: És nagyon cseles lánykám van... Említettem a dokinak is hogy állandóan lent kaparászik a kis puncisom. Megnéztük uh-n. Fejvégű... Kérdem akkor a kezével babrál odalent? hm...Mire hazaértünk már éreztem hogy akkorákat rúg fölfelé :lol: :lol: :lol: Végre köldök fölött mozog. Valahogy észrevétlenül át fordult a lelkem :). Remélem maradunk így egy darabig :), mert ezt a méhszájon keresztül kidugom a kezem lábam dolog nem nagyon tetszik. :).
És íme Ő: :lol: Kép

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Jó reggelit Lányok!

Pottogo, nagyon cuki a kislányod, igazi kis királylány!

Bzsuska, gratula, már jó nagy a gyerkőc, édes! Ha jól látom ökölben van a kis keze?? Boxolós kis jáányka...

Mandala, sajnálom, hogy ilyen komoly probléma van a kis kutymorgóval, de remélem mára már sokkal jobban van! Miután elolvastam amit írtál, be is jelentettem mára a Bobtailünket a dokihoz és kértem ezt az új fajta kullancs elleni cuccot! Igazatok van a Frontline mellett benne is ugyanúgy voltak kullancsok, bár azt mondta a doki ha Frontlineos, akkor nincs rá kéros hatással ha bele is megy! Ja, persze, anyám meg salakmotorozik :?
Úgyhogy ma megyünk a rettegett dokihoz....

Robcsi, sajnos azt kell hogy válaszoljam, hogy próbaidő alatt kirúghatják!!! SAJNÁLOM,meddig próbaidős még?? Addig nehogy megmondja, hogy terhes, csak ha lejárt! Az, hogy határozatlan idejű a szerződés, még nem lenne baj, mert akkor sem rúghatnák ki! De így.... szerintem a legjobb ha meghúzza magát még le nem jár a próbaidő! Vagy még akkor kellett volna felhorkannia, amikor szervezeti átalakítás volt, mert az nem érinthet várandós nőt !!!! Akkor már terhes volt, mikor átszervezték? Mert akkor nagyon meg lehet fingatni azt a munkaadót aki ennek ellenére bevonta őt is!

Képzeljétek, tegnap voltam dokibácsinál!
DIÉTÁZNOM kell......... :cry:
26. hétben vagyok és 7 kg-ot híztam és már kaptam is a lecseszést! Ja, és hagyjam abba az Elevitet, mert állítólag akkora már a baba, hogy július végére írja a gép a születés várható időpontját!
Akkor most mit tegyek??? Ne szedjem a vitamint, diétázzam is, nem lesz baja a babónak??? Egyébként holnap megyek terheléses cuki vizsgálatra! Pfújjjj, ja és ehhez nekem kellett megvennem a glükózt is, vicces! Szülés előtt meg ugorjak majd be a patikába érzéstelenítőért, gumikesztyűért hátha éppen nem lesz??
Nem az a 200 Ft vág földhöz amennyibe a glükóz került, hanem ez a siralmas helyzet!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!
üdv az újaknak. mostanában nem sokat tudok fóromuzni, meg itt volt a hosszú hétvége is, amikor számítógépet messziről se láttam...
Voltam múlt pénteken havi dokilátogatáson, minden oké, megkaptam a cukor-bulira a beutalót. Viszont szerintem elmegyek magánkórházba (ha megfizethető), mert kiderült, hogy a János Kh. normál laborába kellene menni, ahol MINDIG tömegnyomor van, ráadásul 2 órát ott kell ücsörögni... Bár reggel 6-tól már kaphatsz sorszámot... ns köszi. legjobb esetben is 9-kor van a második csapolás.... étlen-szomjan-nyomorogni. ehhez nincs kedvem, mert szerintem erőm se.
Ma védőnénit néztem meg, jól van :) vérnyomásom 90/60 volt. azért még élek :)

Puszi: Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: