A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

babcika:))))) akkor megnyugodtam

már elképzeltem ahogy 20 év múlva a ágyon fekve a pszichomókus felkiált.. iiigen! a megfázás oka a gyermekkori traumában leledzik amikor is kiderült az ön számára hogy blanki kutya egyherés ....:)))

KépKép
dorkamartini

én is kérnék segítséget takarítani...
de van hülye mániám... utálom ha a cuccaimhoz nyúlnak és van az a mégnagyobb hülyeség, hogy nnnnanááá hogy csak én tudom tökéletesre megcsinálni....
úgyhogy marad itten a én nyakamba..... aki hüle ugye az dógozzon:)

KépKép
dorkamartini

jaaaj de régóta akarom kérdezni...

tökre szeretnék dorkinak olyan falra csillagokat vetítős forgót...
tudtok ajánlani vmit?

mert én rendeltem egy vetítőt neki de übergagyi kb 10cm re kell tartani a faltól.. a plafonig esélye sincs elérni.... jól befürödtem vele.....

KépKép
dorkamartini

Astrid!

Lakásban hál istennek sosem dohányzott :wink:

Dorka!

:lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Timi a kutya ha jól emlékszem Bákli volt... :D

KépKép
KépKép
zsalyam

[quote="dorkamartini"]j írta:dorkamartiniaaaj de régóta akarom kérdezni...

tökre szeretnék dorkinak olyan falra csillagokat vetítős forgót...
tudtok ajánlani vmit?

mert én rendeltem egy vetítőt neki de übergagyi kb 10cm re kell tartani a faltól.. a plafonig esélye sincs elérni.... jól befürödtem vele.....

szereld fel 10 cm-re a plafontól :lol: :lol: na jó, nem izélek, szóval nem tudom :roll:

Kép
babcika

tééényleg:)))))))))))))))
blankinak nem lett volna heréje:))))))))))

KépKép
dorkamartini

Andi, írtad, h hízott Barni, azzal a módszerrel amit a védőnéni mondott..

megosztanád, h mi a módszer?!

tegnap oltáson mérlegelésen voltunk, s keveset hízott a srác... ööö 150et két hét alatt...

eddig az volt, h etessem ugye a kor alapján 4 óránként... brrr..
ha 4 vagy ha 2 óránként eszik Momó , akkor is ugyanúgy eszik - csak időben tudom, meg aktivitásban...
most meg ott maradtunk megmérni, h mennyit eszik 100g...
ha többet adok kiköpi, Ő ilyen ennyire van kalibrálva:)

védőnéni, ja , akkor többször kéne enni...ááááááááááááááá

no, most kb 2,5 óránként zaba.. remélem lesz hatása...
tejem van, ha végez nyomkodom még jön... lefejtem szétvált, szóval szerintem tápláló is..
szerintem folyamatosan mozog a kisSrác...
de mittomén, csak még nem akarok tápit, ha nem fontos!!

DORka, de jó, h jól vagytok!!!

Kép

Kép
móka:)

[quote="vicger"]t írta:vicgerényleg Rita, nózitoknak nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!! bocs, hogy csak most, de agyam már nem sok van :oops: :oops: :oops: :oops:

Babcika, cigiügyben mizu?

Scoop, gyüminap hogy ment? savad?

á, nem bírok a gyüminappal, így ideiglenesen átkreáltam: reggel banán-kivi-alma pár kocka trapistasajttal, ebéd egy tányér üres húsleves, és 4 óra elteltével csak gyümi.... így nem volt annyira vészes, a sajt kötött a savamon, a leves is jót tett, viszont éjjel így is égett a gyomrom :evil: kövi gyüminapon megpróbálom leves nélkül, az ebédet is gyümis-sajtosra csinálom, a vacsi csak gyümi, aztán kövi meg úgy, hogy 5 óra után nem eszek semmit, de előtte csak gyümit.... hátha.... van otthon mandula, majd török fel, ha hazaértünk, hátha az fog a savamon, általában szokott :roll:

KépKép
Kép
scooper

[quote="zsalyam"]T írta:zsalyamimi a kutya ha jól emlékszem Bákli volt... :D

Jól emlékszel, Blanki a gyerek :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Móka, bár minden tiszteletem a védőnőké /általában/ DE, senkire ne hallgass, csak a belső hangodra ;) a megérzésedre. Mert lehet h a jóskapistának okés a 4óránkénti evés, mert valami csoda folytán egy beépített óra van a gyomrában, de Momó nem jóskapista, de nem is tótgézuka, szóval a Te kisfiad, Te tudod, érzed, hogy hogyan lenne jó! Szóval a csudába a védőnővel, a mérleggel és a többi marhasággal. Igény szerint szopi és kész.

Timi, aha, lila cumi :D coca-cola, naná, hogy profik :DD

Orsi, ez nagyon jó volt!

Babci :D ollllan szépek!!!!!!!!!!!!! hereileg teljesen megértem Jankót, h parázik. Úttörőség, kisdobosság... hjaj istenem, hát én is öreg vagyok.... én úttörőavatás előtt estem le a bicajról naná, h egyenruciban, tiszta olaj lett a fehér zokni, totál ciki volt :?

Astrid, már mér' lenne ciki? inkább örülj neki, hogy megteheted :lol:

Andi, én csak holnap tudok utaltatni, mert az Uramnak van netbankja, de ma szolgálatban van. Tegnap meg elfelejtette :oops:

pesztó, én knorros zacsisat veszek /nincs benne semmi E-s, semmi tartósító, csak az aprított magok, és a morzsolt fűszerek/ , a kedvenc a tökmagos, meg a chilis-fokhagymás.. nyammmmmmmmm

vicger

Hú Kriszti van zacsis pestó is? tökmagos? hmmmmmm....
húh jól hangzik.....rákeresek majd a boltba!köszi

KépKép
KépKép
zsalyam

apa íróasztalánál ülünk ... Mogyoró most rendezi át az iratokat :roll: :lol: :lol: aludni egyáltalán se akar ... és most vette észre, hogy anya ujjai hogy járnak a klaviatúrán ... ezt a kaján vigyort .. mi járhat a fejében? :lol: :lol:

Astrid: nem ciki :wink: :wink:

zacsis pesto .. nekem is ... holnap én is beszerzem

KépKép
KépKép
madar

Timi!

Nekem is volt ilyenem, hogy nem akarom, más nyúljon a dolgainkhoz, de egyszerűen már időnként túlnő rajtam a dolog. Nagyon szeretem, ha rend van, de nem bírom megcsinálni. Általánosan, napi szinten igen, de abban nincs benne pl. egy komolyabb mikró vagy tűzhelytakarítás, konyhaszekrénypakolás és takarítás, stb.. Ami meg olyan (pl. kellene régi, használatlan ruháktól mentesítenem a szekrényeinket meg gyerekjátékokat kellene szortíroznom), azt úgyis csak én tudom megcsinálni, de úgy azt sem lehet, hogy közben 5 percenként Dórizzak vagy üljön az ölemben. Ilyen esetekre meg azt csináljuk, hogy én megcsinálom, ő meg közben vigyáz a gyerekekre, szórakoztatja, elviszi sétálni őket, stb.

Móka!

Kb. 4 hónapos kor után amúgy is csökken a gyarapodásuk, jó a 150 g kicsit alatta van, de azt is mindig hozzá kell nézni, előtte mennyit gyarapodott. Őnmagában ez nem indokolja, hogy tápit adj neki, főleg ha most kezdett valami mozgásba, akkor különösen előfordulhat, hogy nem olyan ütemben hízik, mint korábban.

Kriszti!

Én is zacsis pesztót vettem, finom volt, de azért nem pesztó (nekem a pesztó a bazsalikomos cucc, bár tudom, ez egy általános elnevezés, van másmilyen is). Ennek inkább fokhagymás érzete volt. A chilis nem erős nagyon? Azt nem mertem venni, mert én szeretem a csipős dolgokat, de ugye nem csak magamnak főzök...

Astrid

Kép
astrid

scoop már hiányolni akartalak .. nem voltál délelőtt

Móka: Kriszti már leírta, amit én is mondani akartam ... na, és mennyugi :)

KépKép
KépKép
madar

Kriszti!

Kérdésem van: ha most rizst ettem, de este meg krumplit ennék az gáz???? :roll:

Anyukád sütijét meg tedd el holnapra, és lehet megyek én is Miskolcra :lol: :lol:

Képzeljétek, jön a hétvégén anyós, ennek örülnöm kéne, mert legalább így tuti nem az én pénzem fog állni a fűrész gép javításában, ugyanis arra hoz pénzt, de ez ilyenkor az urammal felvásároltatja a boltot, és jól él a kontómra, a gyerek játékait meg sunyiba összeszedi és elviszi, meg az én porszívó csövemet.... szóval már görcsben a gyomrom, ha csak rá gondolok, és arról ne is beszéljünk,hogy betegen is képes ide jönni, és persze tukmálni fogja a fiára a cigit, mert ő is bagózik, ja és ha valami piát lát akkor kéri, de van,hogy kérés nélkül is issza :? :? :? Kép

Kép
babcika

Nnnnna hazaértünk az oltásról... úúúúúú Dóri nagyon ordított... amíg nem szúrták meg addig minden ok volt... de amitn megbökte a doki... ú azt az ordítást... szegénykém úgy sajnáltam... a lényeg, hogy túl vagyunk a kettőn....

Jaaaaaaaaaaaaaa és előtte volt méricskélés... jelentem 8400 grammm... 67 cm... éreztem én, hogy nehéz... a karjaim majd leszakadnak.... :? :? :? :?

Naa megyek visszaolvasni.... :wink:
vikiviktor

Viki, súly, hát nem vagytok gyengék, súlyzózhatsz kisanyám :lol: :lol: keresztlányom pont ekkora, csak ő 7 hós :D

Remélem azért hamar megnyugodott Dóri cica :roll:

Kép
babcika

Móka,szerintem is igény szerint szopiztass és fejd le ami bent marad,és ha kell azt add neki!!Berni is most kevesebbet hízott 1 hét alatt 110 g-t.
Andinak se jött be amit védőnéni mondott :wink:

sutimano76

[quote]L írta:ina drága, őszit evett ma a lánykád? ... mert Mogyoró nyakig kakis .... megyünk fürdeni Laughing Laughing

Nálunk hétfőn volt legutóbb kaki,úgyhogy még várok.De azért tegnap meg ma evett őszit,bár most almával kombinálva.Ez nagyon bejön neki,ahogy meglátja a kanalat már nyitja is a száját.Ja és rendesen megsértődik,ha nem adok neki többet.De elmagyaráztam neki,hogy nem ezzel kell jóllakni.Erre vigyorgott,mintha az járna a fejében,hogy "Ok anyu megértettem,de akkor add azt a cicit,de rögtön,mert még éhes vagyok!" :D :D
Vendég

Babcika, szerintem nem lesz gond :)
Orsi, teszkóban, sparban tutira van, 200 ft körül van az ára.
Viki tényleg nem vagytok kispályásak! :shock: :shock: :D:D:D pudingos :D:D:D
Astrid, nem vészesen csípős, nálunk Gergő szereti, Vicám még nem kóstolta. Tudom, hogy ez a fajta "pesztó" köszönő viszonyban sincs az eredetivel, ettől függetlenül pesztóként árulják, szóval ne velem tessék kötözködni, hanem a gyártóval :lol: :lol: 8) ja, s nekem spec sokkal jobban ízlik, mint konzerves pesztó.
elkészítési módja a pofonnál is egyszerűbb, kis edénykébe kb 1ek oliva olaj, bele a pesztó/nak nevezett őrlemény/, a tészta főzővízéből fél deci, csap víz fél deci, minimálisan összerotty és kész.

http://www.terebess.hu/tiszaorveny/fuszer/pesto.html

vicger

Vikiviktor:
már olyan sokszor akartam kérdezni: ami a kiságyatokban van textil könyv - szétnyitható - hol vettétek?

t-pk

Ja védőnőről jut eszembe, azon agyalok, hogy azt monda a múltkor, hogy testsúly kg-ként 150 ml folyadék kell nekik, na akkor az 7.5 kg. *150 ml=1125 ml, de én ha a fejem tetejére állok akkor sem tudok a gyerekbe tuszkolni többet, mint 6*150 ml= 900 ml, és akkor most mi a szöszt csináljak 225 ml teát nyomja bele, ha kell, ha nem :?: :?: :roll: :?

Kép
babcika

Babcika, szerintem semmit ne csinálj, ha nem igényli akkor elég neki! Lőrinc is 7,5 kg és nem eszik meg ennyit az tuti mégis hízik havonta 1 kg-t! Elvileg azért kéne annyit megennie, mert a hízás a fölött indul meg, ha az alatt van akkor elvileg nem híznak a babák(valahogy így magyarázta a dokinő). De mivel kicsi lánykád sincsen rossz súlyban így ne aggódj! Anyós miatt részvét!

Viki, szép súlya van Dórinak!! Úgy megdögönyözném!

Kép
kata05

Babcika, s ez a direktíva felnőtt esetében hogy néz ki, kiszámoltad már? ;)

t-pk, mi a Régióba vettük, hasonló Vikiékéhez

vicger

pl az én esetben 74x150=11100, azaz 11liternyi folyadék kellene napi szinten belém... :roll: :roll: :roll: :roll:

mi lenne, ha rábíznánk a gyerekre, hogy mennyit akar/tud enni? :wink:

vicger

Kriszti!

Nem kötözködtem :D:D, elkészíteni meg tényleg könnyű és finom is volt. Csak én naaaaaaagyon szeretem a bazsalikomot, ebben meg nem köszönt vissza az íze. De azért vettem második csomagot is!
A pesto-s linket meg köszi, szeretem az ilyen lapokat!! :)

Astrid

Kép
astrid

Tpk!

Ha akarsz olyat mint Dórinak van, ez hasonló szerintem :

http://www.tesz-vesz.hu/item881893370_k ... jatek.html

Kép
babcika

[quote="vicger"]p írta:vicgerl az én esetben 74x150=11100, azaz 11liternyi folyadék kellene napi szinten belém... :roll: :roll: :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: és van képed 74 kg-nak lenni, hát rájöttem én vagyok itt a súlybajnok :oops: :oops:

Kép
babcika

[quote="dorkamartini"] írta:dorkamartinin is kérnék segítséget takarítani...
de van hülye mániám... utálom ha a cuccaimhoz nyúlnak és van az a mégnagyobb hülyeség, hogy nnnnanááá hogy csak én tudom tökéletesre megcsinálni....

Sajna én is ilyen vagyok. :oops: :oops: Már akkor kiver a víz, ha valaki ( pl: Anya, Anyós) bemegy a konyhába. Sokszor akartak már segíteni (vasalni, mosogatni,...) de nem bírom, ha nem én csinálom. Azt figyeltem közben, hogy én nem így szoktam,... Minden bajom volt. Pl mosogatás után is titokban (hogy ne legyen sértődés) átnéztem a dolgokat. :roll: :roll: Már szerintem megszokták, pedig néha jól esne, de... DE. Pedig bizti ők is jól csinálják. :!:

spickey

T-pKata... a kis könyvet manó lőtte nekem.... :wink: Dóri imádja... ez az egy dolog amivel egyedül (is) el van... nagyon nézegeti simogatja... nézi magát a tükör részben... nem bántam meg egyáltalán, hogy vettem... van egy másik is... azt az Alexandra könyvesboltban vettem (990 HUF) minnyá lefotózom.... :wink: :wink: Kép

Kép

(zárójelben megjegyzem, hogy ez annyira nem köti le Dórit.... ) :wink: :wink:
vikiviktor

T-pKata.... durva az a kórház.... :evil: :evil: :evil: már megértem férjed miért akart gyors haza menni.... :wink:

Móni... Julcsi még mindig nagyon szééééép!!!!
vikiviktor

Kriszti... Luca milyen ügyes a cumival papppppppppám.... :shock: :shock: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Látom azért neki is ott a "gumi" a csuklóján.... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kutya... no comment... :evil: :evil: :evil: :evil:

Babcika... uradnak megy a drukk... és ha már kevesebb már az is sokat számít.... Kép
Jaaaaaaj de édesek a könyöklös gyerköid.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata... Lőrinc nagyon édes... benne van rendesen a munkában... hajrá hajrá... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Megjöttünk az oltásra,egyet kaptunk,egy hangos ááááóóóó-nak való és kész is,szóval nem sírtunk,mert mire fájt volna már vége is volt,a második prevenart majd 6 hósan!! :shock: hogy ezt is milyen változóan adják be!!!Mi 6900 gr és 63 cm vagyunk!!!és doki néni szerint fejlettebbek a korunknál,mivel a lábra állás nagyon menne ha engednénk!!!nagyon furcsálja hogy ennyire megáll a lábán!!!ültetni még mindig nem szabadna,hát akkor jöjjön azt üvöltsön neki,igyekszem közben megtartani,hogy ne nehezedjen rá a gerincére!!

bocs mennem kell,mert hiányolás van,ha férjecske hazaér majd reagálok!!!

sutimano76

Kicsit lemaradtam ma,de majd a fürdés után behozom magamat.

Barni megfejtés:

05.00-15.30 ig éjszaka (evés,5,7,9,f12,f15)
f15-f16 ig kicsi játék,ez a délelőtt
16.00 -alszik valamennyit (a délelőtti alvás)
fenn van fürdésig
a fürdés és utána van az ebéd
ebéd után alszik 2-3 órát
és ez után van fenn "fürdésig",azaz reggelig :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szerintetek???? :lol: :lol: :lol:

Ma egy huzamban 9,5 órát aludt,csak enni kelt fel.Egy szavam nem lehet 05.00-15.30

Kép
v.andi

[quote="babcika"] írta:babcika
[quote="vicger"]p írta:vicgerl az én esetben 74x150=11100, azaz 11liternyi folyadék kellene napi szinten belém... :roll: :roll: :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: és van képed 74 kg-nak lenni, hát rájöttem én vagyok itt a súlybajnok :oops: :oops:

hát Te bolond vagy! azt ne felejtsd el, hogy közel 90 kilóval kezdtem a fogyót :oops: :oops: :oops:

vicger

Babcika... Jancsika "vicsorgos" képe nagyon tecc... :lol: :lol: :lol: :lol: here.... :lol: :lol: :lol:

Timi...
nem vagy öreg... ezekre én is emlékszem... és én sem vagyok öreg.... :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: vagy lehet, hogy öreg vagyok???? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

[quote="spickey"] írta:spickey
[quote="dorkamartini"] írta:dorkamartinin is kérnék segítséget takarítani...

Sajna én is ilyen vagyok. :oops: :oops: Már akkor kiver a víz, ha valaki ( pl: Anya, Anyós) bemegy a konyhába. Sokszor akartak már segíteni (vasalni, mosogatni,...) de nem bírom, ha nem én csinálom. Azt figyeltem közben, hogy én nem így szoktam,... Minden bajom volt. Pl mosogatás után is titokban (hogy ne legyen sértődés) átnéztem a dolgokat. :roll: :roll: Már szerintem megszokták, pedig néha jól esne, de... DE. Pedig bizti ők is jól csinálják. :!:

Dettó. szabályosan rosszul vagyok én is, ha belenyúlnak a dolgokba, csak én nem attól, hogy rosszul csinálják, hanem attól, hogy kvázi szemrehányásként pl mosogatás. De pl a mosást még anyumnak sem engedem, az én cuccaimhoz ne nyúljon senki, s így van ez a vasalással is. De anyu még istenes, de anyóstól egyáltalán nem viselem el, még a zoknik összehajtását sem. :roll:

vicger

Astrid... szerintem egyáltalán nem ciki.... :wink: :wink:

[quote="dorkamartini"]b írta:dorkamartiniabcika:))))) akkor megnyugodtam

már elképzeltem ahogy 20 év múlva a ágyon fekve a pszichomókus felkiált.. iiigen! a megfázás oka a gyermekkori traumában leledzik amikor is kiderült az ön számára hogy blanki kutya egyherés ....:)))

szét röhögtem magam.... Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vikiviktor

Andi, Barnust elnevezem Tótágasinak ;) banyek, élni tudni kell, tuti valami feltaláló lesz a csávó :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébkét állítólag vissza áll ez a feje tetejéről a talpára, csak idő kérdése... 8) aszongyák.... 8) :wink:

vicger

[quote="dorkamartini"]t írta:dorkamartiniééényleg:)))))))))))))))
blankinak nem lett volna heréje:))))))))))

Timi a te lelkeden fog száradni, hogy röhögésben itt halok meg.... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vikiviktor

Egyébként matekozunk ezerrel... ugye kapott hétfőn egy egyest a drága fiam. aztán kedden újra írtak, na az is egyes lett, ma hozta haza... úgyhogy a héten orrbaszájba matekozás van...
aztán kiderült, h nem hülye, csak szarik rá. konkrétan mindent csinál, csak nem arra figyel, hogy mi a feladat. énekel, táncol, rajzol, csutkára faragja a cerkát, de nem számol....
na most arra az elhatározásra jutottam /nem most, már régebben, csak akkor még általánosságban, most meg már konkrétumok is vannak sajnos/, hogy ha az ofő javasolja az osztályismétlést, ám legyen.
Ugye most már alsóban nem lehet buktatni, csak szülői beleegyezéssel. na most én bele fogok egyezni... A gyerekem totál nem érett még a második osztályra...
vissza kellett volna fogni még egy nagycsoportra.....de már késő bánat...

vicger

[quote="vicger"]M írta:vicgeróka, bár minden tiszteletem a védőnőké /általában/ DE, senkire ne hallgass, csak a belső hangodra ;) a megérzésedre. Mert lehet h a jóskapistának okés a 4óránkénti evés, mert valami csoda folytán egy beépített óra van a gyomrában, de Momó nem jóskapista, de nem is tótgézuka, szóval a Te kisfiad, Te tudod, érzed, hogy hogyan lenne jó! Szóval a csudába a védőnővel, a mérleggel és a többi marhasággal. Igény szerint szopi és kész.

Móka... én is ezt írtam volna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha a védőnőre hallgatok meg a kórházas dokikra anno... Dórit Te is hallanád üvölteni otthon... mert már szét üvöltötte volna magát.... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Babcika... anyósod.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: kitartás!!!!!!
vikiviktor

Kriszti!

Na, most akkor néztem egy nagyot! Gergő elsős? (Megnéztem, 2002 februári, az enyém 2002 júliusi és elsős, akkor gondolom az...) De akkor mi ez az egyes? Lehet elsőben osztályozni? Én azt gondoltam, nem. A fiaim sulijában 4. év félévig nem is teszik.
Mondjuk a figyelmetlenség, szórakozása ettől úgyis független, én láttam már olyat, akinél jót tett az a plusz egy év. (Bár már így is 7 lvesen ment, szóval nem adtátok korán suliba.)

Astrid

Kép
astrid

Emese ma harmadéves :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata, a fokhagyma a lényeg. A méz csak azért kell, hogy aki nem enne meg csak úgy egy gerezd fokhagymát (mint pl. a gyerekeim), annak is be lehessen adni :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Mi úgy jártunk az éjjel, hogy azt álmodtam, hogy Emese rugdalózik és mire felébredtem, addigra teljesen kiment az álom a szeméből, aztán valami lehetetlen pózban majdnem elaludt, de nekem nagyon fázott a hátam és Attila visszakérdezett, mert nem értette, mit mondtam és mire elmondtam újra, Emese megint felébredt, úgyhogy nagyon morcos voltam reggel. Nekem az az egy óra is nagyon hiányzott :(

Spickey, nagyon jól teszed (jogsi) :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

[quote="astrid"]K írta:astridriszti!

Na, most akkor néztem egy nagyot! Gergő elsős? (Megnéztem, 2002 februári, az enyém 2002 júliusi és elsős, akkor gondolom az...) De akkor mi ez az egyes? Lehet elsőben osztályozni? Én azt gondoltam, nem. A fiaim sulijában 4. év félévig nem is teszik.
Mondjuk a figyelmetlenség, szórakozása ettől úgyis független, én láttam már olyat, akinél jót tett az a plusz egy év. (Bár már így is 7 lvesen ment, szóval nem adtátok korán suliba.)

nem elsős, hanem másodikas. 6 évesen ment suliba. elvileg nincs osztályzás, gyakorlatilag pedig van. De ez nem meglepő. Elvileg az értékelés szöveges, gyakorlatilag sablon megállapítások vannak, oszt az ofő aláhúzza amit akar. Elvileg az értékelés az hivatott mutatni, hogy a gyerek önmagához képes hogyan fejlődik. Gyakorlatilag erről a gyakorló pedagógusok a főiskolán hallottak utoljára, mert a gyakorlatban nem megoldható, kivitelezhető, bár ha nagyon akarják akkor meg lehetne végre valóban reformálni ezt a rendszert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2010.01.14 17:08-kor.

vicger

KRiszti, magyar zászló köret :D :D :D

És már tegnap is akartam írni: Beatrix, nagyon ügyes vagy!!! (nekem is a csíkos tetszik :wink: )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Kriszti,kukk a blogodba (engedelmeddel Luca vonalzóját is javítottam ;) )

Kép
v.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: