A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Tücsi!
Én délelőtt hajatfestek + Samu alszik, délután (kettő felé) elmegyünk a Pólusba nézelődni (pelust is szeretnék venni)..tudom az neked már nem jó.. :(

Kinderke!
Küldtem sms-t, ki vagy kapcsolva :roll:

Emi!
Édes Maja, kis dunduska :D

Én már nagyon várom, hogy Samu 9 kg legyen és vehessünk neki autósülést..na de ha így hízik akkor az még odébb van..május környéke.. :roll:
torolve_20131003125716

Zsu!
Hun vagyol?
:roll:
torolve_20131003125716

Balázsnak 4 napja nincs kakija. Szeretném tudni, hogy ez mennyire sűrűn fordul elő ekkora babáknál, tehát arra lennék kiváncsi, hogy kb. hány babának van ilyen ritkán székelete mostanság. Megírjátok, hogy a tieiteknél hogy van? Köszi. (Kérkedés és minden egyszerű gondolkodás nélkül.)

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka!
Ebben a témában annyit tudok nyilatkozni, hogy nálunk ilyen még nem volt. Általában kétszer mindig kakil, reggel (főleg, hogy éjszaka szopizik) és délután de van úgy, hogy délelőtt is még egyet nyomat. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy csak reggel volt kaki.
torolve_20131003125716

Ja és nálunk reggel van nagyobb mennyiség, a többi kisebb adag..szal az annyit tesz, hogy a pelusból picit jön ki néha a kakika
torolve_20131003125716

Dorka, mi ezért nem aludtunk az éjjel, mert már 4. napja nincs kaki, szegénykém 2 óránként kelt fel és ordított, húzta fel a lábait. Végül Infacolt adtam neki (gondoltam hátha attól beindul), most meg adom a kamilla teát. Még semmi hatása, a kedve jobb legalább. S ez mindig így működik amíg megvan az eredmény, aztán 2 napig nyugodt...

Múltkor Andi írta, hogy Szivviéknél is voltak kaki-gondok, Szivvi nem írnál nekünk erről?Köszi!
Vendég

Ja és 2 hete van ez így , előtte naponta akár 3-4szer is kakilt és olyan szép sárgásat...
Vendég

Emi, meglátod sokkal jobb állást kap majd Sz! Azt szoktam mondani, minden valamiért történik, még akkor ha pillanatnyilag nem értjük, hogy miért....

Kata, még írj a fejlesztő foglalkozásokról!

Bocsi, hogy nem reagálok vissza mindenkinek, el vagyok maradva a dolgaimmal.....
Vendég

Sziasztok!
Kaka gond. Nekünk is csak szélcsővel, vagy kúppal tudott Lilkó tojni, 5 hétig bírtam (házidoki szerint majd kinövi :x ), aztán elmentünk gyerek gasztroenterológushoz. Az ő javaslatára elkezdtük a hozzátápit, már rögtön az első nap siker volt!
Javasolta még, ha a kaja nem segített volna: Protexin restore, ez egy probiotikum és Laevolac nevű szirupot, ez meg a bélmozgást segíti elő! Remélem tudtam segíteni!
További szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
szivvi

Szisztok!

Dorka! Nálunk is minden napra jut legalább egy trotty. :D De a nagyobbaknál előfordult ilyen picibaba korban székrekedés. Kamilla tea és hőmérőzés jött be. Kamilla tea cukrosan, kellemes melegen, reggel és -már amennyire lehet- éhgyomorra.

Gurgi! Igen, a délutáni elindulás már nem jó. :( De csak összehozzuk még karácsony előtt azt a Pólust! :wink:

Zsú :?: Vásárol talán.

Andrea! Botinak gyógyulgatást kívánok. Valószínű, hogy emiatt volt az éjszakai sírdogálás. Lehet, hogy fájdogált a pocakja? Doktornénitek miből következtetett a vashiányra?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Babdorka, nálunk is 3-4 naponta van kaki, ez azóta van így, mióta nem eszik egy nap 10-12-szer, s az éjjeli szopik is el-elmaradoznak.
Talán kevesebbet eszik, de azt jobban megemészti,így kevés a salakanyag. Azt hallottam, anyatejeseknél ez természetes lehet.
Beni nem szenved tőle.

(Emi anno tápis is volt, neki kétnaponta kellett kakit "csinlálni", mert az más, a tápit nem tudják annyira megemészteni, s ha nem jut ki,egy idő után kemény lesz a termék és fáj neki). Nekünk legalábbis ezt mondta a dokibá'.

Tényleg, ez most hogy van? Én igény szerint szoptatok, magyarul kap, ha kér. Mostanában este 8- hajnal4 között szinte alig eszik, utána ált. gyors egymásutánban kétszer ébred, majd napközben is csak 5 evés van, de szeritnem már beérné néggyel ,csak akkor nem jön ki, hogy este a jobból egyen (abban van több). Eleinte betonmellű voltam, most már átállt, de ez azt jelenti, csökkent a tejem is?

Mérni nem igazán tudom, mert a mérleg össze-vissza mutat, de nem tűnik éhesnek.Fejni rühellek, de most mi van? Fejni kell, hogy ne csökkenjen a tej?
Vagy majd ha kevésnek érzi, gyakrabban fog kérni? azt nem bánom, inkább szopjon sűrűbben, csak a fejőt ne lássam...

KépKépKépKépKép
uxi

A Laveolac tényleg jó.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok anyucik és babucik!

Bocsi, hogy csak néha-néha bepofátlankodok, de nagyon hiányoztok. Olyan jó volt terhesen a mindennapokat "együtt " tölteni és sok infót kapni. Most is nagyon szeretnék, de nagyon nem tudom összehozni, csak ha lesza...k minden munkát. Teljesen be vagyok fordulva, megfulladok a bezártságtól, mosok, főzök, takarítok, vasalok stb. közben a gyerek ellátom, etetem, játék, altatás, vigasztalás, kétségbeesés a felmerülő gondoktól stb, stb, stb. Ördögi kör!!!!! Nem voltam én ilyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sára is mindig produkál olyanokat amiket nem tudom, hogy jó-e vagy rossz (és nincs aki segítsen) és ettől még idegesebb leszek, ezt ő is érzi és ő is nyugtalan. Próbálom leplezni, de akkor is megérzi.
Kérlek segítsetek, ha tudtok. Még mindig jön a kaja vissza, szinte minden alkalommal. Ha büfivel együtt jön, akkor már nem izgulok, de van hogy csak úgy büfi nélkül és már ennie kellene, de akkor is az előző kaja jön vissza. Már kb 4-szer voltam emiatt a gyerekorvosnál, de azt mondja, hogy szépen fejlődik, hízik így nincs baja. De tegnap éjszaka is hányt(én ennek nevezem a nem rögtön szopi utáni bukást), de csak akkor vettem észre amikor kelt enni és éreztem, valamint láttam a peluson a vizes kaját, de nem közvetlenül a kis fejénél, mintha csak kifolyt volna, hanem messzebb, tehát szerintem spiccelt a szájából. És mi van, ha legközelebb megfullad benne, mert akkor sem veszem észre?
SegítseteK!!!!!!!!!!!!!! Van valakinek hasonló próblámája, vagy tud valaki valamit erről?

Kép
szücsi

Oké Tücsi!

Zsu!
Asszem a nagymamájával vásárol a Pólusban.
torolve_20131003125716

Bocsi, hogy így rátok zúdítottam a problémámat!

Kép
szücsi

Dorka
Nálunk legtöbbször csak 2naponta van egy nagy kaka.
Ha 4 naponta van, de nem szenvedve nyomja, semmi gáz, nálunk az a rossz, hogy nagyon szenvedve nyomja - bár 1 hete úgy tűnik megoldódik a dolog.............

Szücsi
Úgy tudom, vannak az ún. hányós babók, akik tényleg nem csak bukják vissza a kaját, hanem hányják.... Én nem sokat tudok sajnos róla
És igen, gyermekünk baromi érzékeny anyuka hangulataira - ezt én is tapasztaltam....

KÉP unokatesók pátyolgatják a fiamat :D

Kép
Kép
emma1976

Gyors bekukk, nem is nagyon tudok reagálni, mert rohanok takarítani.

Dorka, nekünk is 3-4 naponként van kaki, és nem láttam, hogy szenvedne tőle, és nekem is nagyon hirtelen volt az átállás, egyik nap még szinte minden pelenkázásnál, és aztán 5 napig semmi, már a dokit hívtam fel telefonon, hogy mi van. Ő nyugtatott meg. Igaz, ez nálunk kb. 2 hónapja volt, azóta meg mondom, 3-4 nap.

Szücsi, bukásban nem tudok sajnos segíteni, de gyere többet, itt sokszor adunk választ egymás problémáirA, és szerintem a bezártságon is segít.

Kép
nenoke

Egyébként Íme Sára baba

Kép

A porszívó az orrszíváshoz kellett, sajna és lustaságból nincs elpakolva, hogy ne keljen mindig előszedni.
Kép

Kép
szücsi

Dorka! Nálunk naponta legalább 1x van kaki, de nekünk is volt ilyen gondunk, és a dokinéni Normaflore-t javasolta. Azzal meg is oldódott a probléma.

Szücsi: bukós babák vannak, nekik szoktak felírni egy anti-reflux cuccot, amit a szopi elején kell beadni neki anyatejbe keverve, vagy vannak AR jelzésű tápok, amik sűrűbbek és nem jönnek vissza olyan könnyen. Ez állítólag azért van, mert a nyelőcső és a gyomor közti záróizom még nem olyan fejlett és majd megoldódik ez a bukós probléma is, ha szilárd vagy sűrűbb ételt kapnak.

Kép

Kép
monccs

Szücsi! Nekem a nagyok -de különösen Ádikám- bukósak voltak. Bizony volt úgy, hogy a következő szopi előtt buktak. Akkor elbizonytalanodtam, hogy valóban jót teszek-e vele, ha mellre teszem a babámat. Ádám kibulizta, mindig az történt, amit ő akart. Jó alaposan beevett, büfi nem mindig jött sajnos és néha több részletben is folyt vissza a cucc. És tényleg orrán-száján, sugárban, kiadósan. Amikor többet mozgott volt úgy, hogy a járókában lévő lepedőt többször is cserélnem kellett egy nap leforgása alatt. A szilárdabb ételek bevezetése után jobb lett a helyzet, de sztem akkor oldódott meg végképp a probléma, amikor már felült és ülve játszott. A hasonfekvés, hempergés, kúszás során mindig jött visszafelé valami a korábban jó étvággyal elfogyasztott hamiból.
Micsoda gömbölyűség ez a Sára baba! :lol: Nagyon csini ! :D

Uxi! Fejéshez valahogyan én is így viszonyulok. Csak ha nagyon muszáj, akkor kezdek hozzá. Valószínű, hogy a tejtermelésnél beállt a kereslet-kínálat egyensúlya nálatok. Ha szépen gyarapszik továbbra is Beni, semmi ok az aggodalomra. Éhes gyerek sztem sem aludna nyugodtan, enni kérne. Bár néha én azt éreztem, hogy Gáborom olyan csendesen éhező típus. Olyan jó az alvókája -hála Istennek-, hogy nem egyszer 12 órát aludt egyhuzamban. Én ilyenkor meg szenvedtem, annyira telődtek a melleim. És így, ennyi alvás mellett nem is csoda, ha nem eszik sokat. Tegnap pl.650 gr volt a napi összmennyiség. De előtte való nap 830 gr-ot mértem. Majdnem 2 dl a különbség. :shock: Nem izgulok, lesz ami lesz, kész.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Enikő, Brigi! Hogy vagytok? Gyógyulgatnak a babák?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Hali!

Szücsi: én tuti elvinném egy másik dokihoz is! Vagy mind a négyszer másnál voltál? Nem hiszem, hogy el kell fogadnod tényként, hogy minden kijön a gyerekből (bár ha hízik, akkor gáz nincs..., de akkor is)
Nálunk volt ilyesmi a családban, ott az anyuka elfogadta tényként, kb. 2 éves koráig ment így nap mint nap. Most 6 éves a gyerek, egészséges. ...én nem tudnám végig csinálni.

Babdorka: régebben szélcsöveztünk. Mostanában nincs kaki gond (kivéve ma, ugyebár, de megvárom a napvégét :roll: ) A szüléselőkészítőn azt mondta a doki, hogy anyatejes babáknál az is normális ha naponta hétszer, meg az is, hogy hétnaponta egyszer kakál a gyerek....ja, aki megszokta, hogy szenvedő gyerekek vannak körülötte, annak zene füleinek egy "beszorult" gyerek nyögése :roll:
ckat

Sziasztok!
Csak Szücsinek gyorsan!!
Violám 1 éves skoráig hányta ki sugárba a kaját, szal ez még bőven belefér Sáránál, nyugi :wink: A refluxos babáknál általában 1 éves koruk körülre rendeződik ez a probléma! És mi is sűrű AntiRefulx (AR) tápszert kaptunk.... (Humana)

Depi: 5 hós volt Viola, amikor ugyanez volt nálam és elmentem pszihiáterhez aki írt fel gyógyszert kedéllyállapotjavítót és nyugtatót. Egyszerre kellett szednem a kettőt, és el kellett választanom Violát, mert ezek lórugás gyógyszerek és nem lehet velük szoptatni!
Vannak homeopátiás gyógyszerek is ilyen problémákra (csak akkor én még ezekről nem tudtam sajna) pl a Sedatif PC ami szintén ilyen depi elleni gyogyi és JÓ :lol: És vény nélkül kapható.
Ha nem bírod fordulj segítségért. Nem szégyen az! :wink: Fel a fejjel és kitartás!

Hja és ha megnyugtat szerezz be egy légzésfigyelőt, hogy ha éjjel hányna tuti felébredj rá... (amúgy nekünk nem volt Viola mégis itt van él és virul szal no para :wink: )
Drukkolok Neked nagyon!!!!!
Most ennyi, mind a 3 beteg carul vannak+én is benyeltem, mennem kell...pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

gyors bekukk, gép befalt valami virnyákot, s az internet explorer teljesen lefoglalta az egész agyát, szal nem lehetett használni.
irodában van, újabb explorert kap, s akkor jöhet haza.
most az apa irodai gépéről olvastam, menni kell, mert Grétu vár.

Kép
kissmanó

Refluxos tápszer: A mi háziorvosunk a szép súlygyarapodás miatt nem javasolta nekünk. Azt is elmondta, hogy nem minden babánál válik be és nem is biztos, hogy elfogadják. Így mi maradtunk az anyatejnél és sűrűn átöltöztünk, mostunk, parkettát töröltünk. Szóval, tornáztatva voltunk. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Emaradásom óriási, nem tudom mikor tudom pótolni. Családilag lebetegedtünk, férjemnek meg neke tüdőgyulladásunk let, a csajok most már gyógyultak, de a tüszősmandulával sokat hánytak még a hétvégén, PEtra egyszerűen csak szörcsög és ha rájön a hoppáré kkor nem alszik éjszaka. Hangulatom egynelő a mosott kakival. Valamikor majd pótolom a kb 10 oldalt utána majd jövök. Csak jelentkezem hogy élünk. Ja ma PEtra hasrafordult, ő csinálja ezt a három csaj közül a legkorábban, Gréti is meg Zsani is elmúlt 5 hós mire forogni kezdtek.

Na azért csak látom a kaki gondot mi nagyon sokat szenvedtünk, de mostanra úgymond megoldódott, naponta kétnaponta van egy nagy kaki. De ilyenkor már 4 hónap körül teljesen normális hogy ritkábban van amíg őket nem zavarja. Normaflore-t lehet nekik adni napi egy ampullát 2-3 részre osztva.

Na megyek ebédelünk, itthon van a család teljes létszámban....

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine! Gyors gyógyulást kívánok nektek is!

Gugi! Neked írok pü-t.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi: fehér tenyér és fehér fülcimpa miatt köv. a vashiányra... a tegnap éjszaka is katasztrófális volt, ma hozza haza férjem a "szereket".

Dorka: nálunk is mindennap van kaki, léteznek már homeopátiás szerek a székrekedésre is (és nem szeressem a zárójeles megjegyzést)

Szücsi: nagyon szép Sára, és ne idegeskedj, és ne fordulj be! Botond is bukik, szépen gyarapszik a gyereked, tehát nem baj még. Egyébként én hason altatom, úgy kifele folyik a cucc, ha netán éjszaka köv.be. No para!

Enikő: jobbúlást nektek!

Manó: hiányzás elfogadva! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Tücsi!
Ok.

Szia Szücsi!!
Depi téma: nekem is volt, azt nemtom eldönteni, hogy szülés után közvetlenül (sztem nem) hanem inkább 1 hónappal később jött elő..iszonyú bezártsági érzésem volt (börtön feeling) ingerült is voltam néha, nem volt kedvem semmihez, néha még megszólalni sem..2-3 hétig tartott. Azt tudni kell, hogy nálunk Samu 10 hétig elég sírós volt és ez engem megviselt. Aztán szószerint egyik napról a másikra nagyon nyugodt baba lett. (de erre a komfortozás is rásegített)..az is idegesített, hogy kint hétágra süt a nap én meg bent vagyok a lakásban (50nme-n)..Nem tudtam semmit sem befejezni..aztán Atinak volt egy ötlete, hogy minden napra tűzzek ki valamit (mosás, hajmosás, vasalás, céges dolgok, stb) mert én általában mindent egyszerre szeretnék megoldani..
Szépen eltűnt ez a feszkós hangulatom, azótan jól érzem magam.
Ja, és nagyon kellett a társaság, szüleimhez mentünk szinte minden hétvégén..nagy tér, séták, beszélgetések..nagyon fontos!!!!!!!!!!!
torolve_20131003125716

Sziasztok,
mi is megvagyunk, kicsit megfáztunk... Boti szörcsög... kicsit köhög... bevetettük az orrszívót... nem jó érzés használni...
Dorka... másodszor fordul elő hogy nincs kaki napokon keresztül... annál inkább atombüdös pukik.... :shock: én is úgy tudom hogy 7 napig ha nincs, nem kell aggódni... kamillateával szoktam próbálkozni, de Boti kiköpi....
AUTÓSÜLÉS! Botit nem lehet bekötni ha rajta van a kezeslábas, csak pulcsiba köthető be a drága.... Hülye gyártók, már bocsánat de a 9 kg-os gyerekemet miért nem éri be a rögzítőpánt, amikor elvileg 13 kg-ig jó???? :evil:
mennem kell,
betegeknek gyógyulást,
Ildi

Kép
lidikoka

Amúgy az én depimre a megoldás: nagy terek (lakás) séták mindegy hol. Nekem már egy Cora-s bevásárlás is baromi nagy kikapcsolódást jelent (őszintén szólva sosem gondoltam volna ezt..mi elég mozgalmas életet éltünk, bulik, koncertek, színház, mozi..stb) + elég pörgős ember vagyok...nagyon megértelek. szal próbálj barinőzni minél többet és kimozdulni.
torolve_20131003125716

Ildi+Enikő+ a betegek!
Gyógyuljatok..

Minket szerencsére elkerülnek a begetségek, nagyon ritkán vagyon náthás is..5 évente talán..Én mindig azért kaptam évvégén könyvet, mert szinte alig hiányoztam az isiből. :lol:
pedig próbálkoztam, krétát-szappant is ettem, hogy lázas legyek..de sajnos nem jött be..viszont egyszer nagyon megszívattam az egész osztályt..a ceruzáról lerágtam a festéket és odaköptem a két padsor közé..azt hitték a tökfőzeléket hánytam ki, én meg rájuk hagytam, így szépen haza mehettem..háháháhá, 9 évesen Kép
torolve_20131003125716

Köszönöm a kaki válaszokat.

Voltunk csecsemőorvosnál (mármint nem a kaki gonddal, hanem csak a szokásos látogatás), és ő azt mondta, hogy ennek a gyereknek semmi baja (neurológia szempontból). Persze elmegyünk az uh-ra, attól nem lesz baja, de én sem látok semmi rendelleneset. Azóta egyfolytában a szájzugját nézem, amikor sír, és folyamatosan a bal karját játék közben, hasonfekvés közben, mindenhogy, és gyönyörűen használja. Szóval nem hiszem, hogy megfelelő körülmények között vizsgálta ez a hülye neurológus. :evil:

kétfiús anyuka
babdorka

...és mi a helyzet a mi régi, jól bevált depioldónkkal?
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Sajnos tényleg jól rá tudnak ilyeszteni az orvosok az emberre és lányára egyaránt. Halvány emlékeim között keresgélve nekem úgy rémlik, hogy a babák mozgását játéktevékenységük közben a legjobb megfigyelni, vagy olyan szituációt teremtve (pl. lejtő), ahol kénytelen mozogni, ösztönözve van rá. Ekkor figyelik meg őket, de ez sem pár percnyi vizsgálódás. A szájzúgot nézve te látsz asszimmetriát? (Gábor -mielőtt sírni kezd- néha az egyik oldalra a száját jobban elhúzza.)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Bocsánat, a helyesírásom igen sokszor szabadságol, nem számíthatok rá. :D Szóval ilyeszteni, ijeszteni lett volna. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Dorka: Én is úgy tudom, hogy anyatejes babáknál belefér ha 1-8 napig nincs kaki!

Nagyon örülök, hogy Balázzsal minden okés :wink:

Mi Violával kaptunk beutalót neurológiára EEG-re, epilepszia gyanús :cry: Hétfőn megyünk délelőtt, akkor csak sima vizsgálat lesz, utána kapunk időpontot altatásos EEG-re!

Betegeknek náthásoknak, szörcsögősöknek, gyors gyógyulást kívánok!!!

Ne haragudjatok, de nem tudok visszaolvasni, egyszerűen se időm se energiám :oops: . Nemtom a többi, több gyerekes hogyan csinálja :lol: ? Mindenesetre ügyesek :lol:

ceniko
Szeged

Nyugalmi állapotban semmilyen asszimetriát nem látok, akkor a sírásakor láttam, azóta nem látok már sírásnál sem!

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Dorka! Kaka nálunk is 3-4-5 naponta volt, de mióta jön a foga naponta kakil! Örülök, hogy nincs gond Balázzsal!

Enikő! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Violával!+++++++++++ Majd meséld el mit mondtak a vizsgálaton. Gyógyuljatok meg minél hamarabb! Gyógypusz az egész családnak

Betegeknek gyógypuszik mentek!

Maja tündéri!

Szücsi! Sára baba nagyon cukker, gyere sűrűbben ha tudsz!

Emi

Kép Kép
emi_25

Enikő! Gyors gyógyulást mindenkinek! Nekem aránylag könnyű. Délutánig kettesben vagyok Gáborral. Suli, ovi után már zajlik nálam is az élet. :lol: És a mosás, mosogatás gépesítve van. Hétvégén nagyobb bevásárlás, hétközben csak kenyér, tej, zöldség, gyümölcs stb. vásárlás séta keretében.
Magas láz, vagy csak hosszabb ideig tartó lázas állapot okozhat epilepsziára utaló jeleket. De ez nem jelenti azt, hogy valóban epilepsziáról lenne szó. Azért kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!!!

Dorka! Akkor felejtős a történet. Ne is foglalkozz vele!

Ágiékkal vajon mi lehet? Ezek szerint a kórházban alszanak. Remélhetőleg hamar hazamehetnek, minden rendben lesz Ádámmal.

És Judit sem jött még.....

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

szépek a gyerekek, gratula akinek kell és jobbulást a betegeknek 8)

enikő: hol is kezdjem a hogycsinálom-ot...
málna bárányhimlős lett(még szerencse,hogy be volt oltva, így nem olyan durva), panka tüszősmandula-skarlát gyanús, ilkának csak szimplán jön a foga... és persze full egyedül vagyok itthon velük.. kérdésedre: én sem tudom hogy csinálom.. :lol: :lol: :lol: de én legalább jól vagyok, nem úgy mint nadine-ék.. :?

jahh és tücsi: még nem jutottam a privát üzenetig.. :?
lassan az az érzésem, hogy engem szét kellene szedni és újra össze kellene rakni.. azt talán segítene :wink:

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke! Itt tanultam, hogy ami késik az csak lassan gyün. Én megvárom, csak nyugodtan...... :lol:
Jobbulást a kis betegeidnek is! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Itt vagyok, meg vagyok!

Tegnap sétiztünk délelőtt (8.45-12.45), ennyit még soha nem bírt ki kajcsi nélkül, aztán Dani hazajött, majd tornáztam, és nem jutottam ide.
Ma nagyimmal Pólusoztunk, de Tücsi-Rita, ha áll még a holnap délelőtt akkor okés, mert vissza kell mennem.

Rita, gratula a hősnek az oltáshoz!!! Volt hőemelkedése? Samu is szépen fejlődik!

Szücsi, depi nálam mostanság van. Hol jobb, hol rosszabb. Bukás nálunk is van, hol rögtön büfivel, hol a következő kajcsi előtt. Védőnéni aszonta kinövi, ez azért van, mert sokat mozog. :roll:

Este még jövök, de most megyünk sétizni!

kispiskóta

Dorka, napi 2-3 kakis pelusunk van. Még nem volt olyan, hogy ne lett volna.

Maja, kis husis!!! :D

kispiskóta

Zsú! Holnap de. jóóóó!!!! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Mütyürke: :lol: Há szuper csaj vagy no :lol: Gyógyulást a csajaidnak+++++++++++ A skarlát milyen? Az ovinkban is dúl a skarlát, milyen jelei vannak? Nincsenek róla infóim :roll:

Tücsi: Nem a mostani betesgég miatt vizsgálják ki Violát. Hanem már régóta van olyan, hogy megbillen,meginog mintha egy pillanatra elvesztené az egyensúlyát.
Tegnap kérdezte az orvosunk, hogy haladunk a fejlesztéssel, meg finom és nagymotorikus mozgással, beszéddel...stb és akkor ezt elmeséltem neki, hozzátettem, hogy gondolom ez egyensúlyprobléma. És akkor mondta a doki, hogy dejó, hogy ezt mondtam neki, ugyanis ez az epilepsziának egyik jele is lehet, nem feltétlenül egyensúlyprobléma. Vizsgáljuk ki.Mondom oké, naná. Ha nem az akkor legalább ezt is kizárjuk... De jó lenne rájönni mitől van, mert igencsak megkeseríti a kis életét. Főleg ha épp megy és úgy jön rá, nekimegy a falnak, elesik meg ilyenek... :cry: Volt hogy evés közbe beleborult a tányérba :shock: :cry: Hja és ha lázas akkor izomrángásai vannak (lázgörcs előtti állapot) Aki hajlamos a lázgörcsre az hajlamos az epilepsziára is általában... :roll:
Hja és audiológiára is adott beutalót, hallásvizsgálatra, lévén a családban van hallássérült (anyósom, apósom) Igaz mindketten szerzett siketek, de a hajlam benne van a gyerekekbe is, és jobb ezt lecsekkolni :wink:

Zsú: Szép idő van kint? Mi tegnap óta nemv oltunk levegőn, tegnap is csak a dokinál, meg patikába, egyedül vagyok velük (mint mindig) és nem tudom levinni őket, mert akkor a többivel ki marad fent? Mondjuk max Bogit lehetne levinni egyet sétálni vagy játszóra ő már van olyan állapotban, de a két kicsit semmiképp. Hogy hogy fogom bírni ezt hétfőig, egyedül a 1,5 szobás lakásba a 3 gyerekkel???? Rejtély :lol: Ha nem jönnék felkötöttem magam :lol:

Emi: Köszi ,ti jól?

ceniko
Szeged

Dorka :)
Bencénél előfordult már a 4 nap, egyszer. :roll: Akkor már nagyon kínlódtunk, adtam neki kamillateát, gyümilevet és végre lett eredmény. Azóta minden nap kap gyümilevet és van kaki. :)

Uxi :)
Nekem sincs már egy ideje betonmell, szerintem ettől még van elég tej. Ha éhesek, szólnak úgyis. :wink:

Szücsi :)
Nálunk is van buki minden kaja után, sokszor büfi nélkül. Ha a következő kaja előtt van, az általában inkább nyál. Bence hason alszik, kifolyik belőle a cucc és nem nyeli félre. :)
Sára cukker! :wink: A pornyűvő sajna nálunk is kéznél van, szörcsizünk megint. :?

Enikő :)
Jobbulást nektek! :?
Epilepsziagyanú :( Hát remélem semmi baj Vilcsivel! :)

Nadine :)
Gyógyuljatok gyorsan! :)

Ildi :)
Jobbulást Botinak! :)

Bence megint taknyos. :( A hócipőm tele van. :roll: Jókedvű és nem lázas, eszik is, de borzasztó hallgatni a szörcsögést mikor alszik. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Enikő! Igen, én is szeretek utána járni minden felmerülő problémának. Addig nem nyugszom.
Bízom benne, hogy Violánál ez is rendben találtatik. És nem lehet, hogy az utóbbi időben Viola sokat nőtt? Normál esetben is sok koordinációs probléma hátterében ez áll. Idő kell az agyunknak is, hogy megtanulja irányítani a megnövekedett végtagjainkkal, a megváltozott testsémával a mozgást. Ezért bukdácsolnak sokat a hirtelen megnyúlt gyerekek.
Skarlát: láz, torok fájás (lángvörös torok, málna szerű nyelv), a lezajlott, tünet nélkülinél pedig a tenyér hámlása utalhat skarlátra. Elég csúnya szövődményei lehetnek.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

zsu!

délelőtt várom a védőnőt. nemtom mikor jön..
vagy megyünk vagy nem, a pólusba..hánykor taliztok?

samunak semmi baja nem volt az oltástól. se hőemi, se duzzanat, se nyügi.. a szuri helyét megint nem találtam :shock:
torolve_20131003125716

tücsi
ma voltunk 4 után pólusozni. vettem samunak 2 kis cuki könyvet 300 pézért/db + pelust..meg pitét :lol:
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: