A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Gil
Protein (fehérje) nagyon nem jó!
Én csináltatnék további vizsgálatokat (vérnyomás, vérkép, máj-, veseműködés)
Úszás: én "vizicsibe" vagyok. Heti 2-3 alkalommal is megyek uszodába. Ma a végén az élményfürdőben kötöttünk ki, még csúszdáztam is. :oops: :wink:

Jucus
Nagyon jók a képek :lol: :lol: :lol:
Bőrgyógyászat: számomra a fekete lyuk :oops: :oops: :oops: :cry:

Netty
MagneB6-ban lóf...nyi magnézium van. Szedjél inkább valami más, nagyobb Mg tartalmú készítményt! (és van egy csomó olcsóbb is)

Kép
mrsleo
Debrecen

Panndi
Hogyhogy be kellett már íratni az oviba?

Gydavid
Szegénykém, jobbulást, szörnyű lehet :( A Stodal jó, én is azt szoktam, meg a lándzsás útifüvet.

MrsLeo
Vizicsibe :D Zárt méhszáj esetén a várandósság végéig nyugodtan lehet szerinted vízbe menni? Június elején készülünk nyaralni, ha addigra nem hízok bálnára, akkor szívesen mennék én is a fürdőbe...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

várandós gondozási protokoll

Ezek a javasolt vizsgálatok!
Semmi sem kötelező!

Én pl. most a védőnőt hanyagolom. Megbeszélten vele, hogy most iszonyatosan felesleges hozzá járnom.
Majd akkor lesz igazából a védőnői tanácsadásra szükségem, ha megszületik a baba...

Kép
mrsleo
Debrecen

Addisz
Szerintem, panaszmentes várandós nyugodtan mehet fürdeni.

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo: A múltkor a gyógyszertárban akartam venni azt a fajta magnéziumot, amit ajánlottál, de nem jutott eszembe a neve, a gyógyszerész meg nem is tudta miről beszélek......Ha leírnád megint a nevét, jó lenne, vennék olyat.

Jucus: Eszméletlen ez a kis krapek, tele van élettel. LÁtszik rajta a kiegyensúlyozottság, rendben van a szénája :-)

Gil: Faros=farmer. :-) Én is azokat hordom, pedig van kordgatyám is, csak az a baj, h barna, és olyan vagyok benne, mint egy télrire meghízott medve....A másik vászon, de van a combja oldalán egy zseb, amiben vagy egy kereszt vágás díszként, és bár a gatya jó lenne, a vágásnál a sonkámon szétnyílik, és hát elég viccesen fest.....

Gydavid :jobbulást neked, ez elég szarul hangzik. Remélem kikúrálnak hamarosan. Kisfiad még anyudnál?

Szóval azt mondjátok kell inni kalcium pezsgőtablettát is? Azért kérdem, mert féltem a fogaim, az ínyem így is tropa. Zétinél annyira vérzett a terhesség elején, h ha beszéltem, még akkor is szivárgott. Most ennyire nem gáz a helyzet, de fogmosásnál rémisztő, tiszta vér az összes fogam..... Ha meg elkezdene szuvasodni, padlót fognék.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty, ez az ínyvérzés elég ijesztően hangzik.

Addisz: következő tanévben lesz három éves (igaz csak a végén), így most be kellett íratni, hogy jövőre májusban kezdhesse az ovit.

Éhes vagyok!!!!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Netty
Az én ínyem is nagyon érzékeny mostanában és sokat vérzik. Vettem gyógynövényes szájöblítőt (Cserszömörcés szájvíz néven fut), én ebben jobban bízom, mint az ilyen-olyan colgate és egyéb mentolos csodákban, vérzésen is segít, de szerintem kalciumból tényleg nem árt a pótlás.

Leo
Múltkor a párom ment patikába, felírtam neki az általad javasolt magnéziumot, erre a gyógyszertáros lebeszélte, mondván, hogy az "nem ér semmit" és Magne B6-ot vetetett vele :roll: Én biztos nem hagytam volna magam eltántorítani, legközelebb én megyek!
Még egy kérdés az úszással kapcsolatban: sokszor hallani, hogy célszerű tampont felhelyezni ilyenkor, ennek van értelme tényleg?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Panndi
Így már értem, bár tényleg fura belegondolni, hogy még milyen picur és már beadtátok a papírját :)
Ha ez vígasztal: én is éhes vagyok :D Direkt fogat mostam korán, hogy ne csábuljak el ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... arma/15952

Jó a DM sajátmárkás magnézium tablettája is. Van többféle formában, kiszerelésben... :wink:

Gyógyszertárosnak nem az az érdeke, hogy a drágább készítményt vedd meg? :roll: :?

Kép
mrsleo
Debrecen

Fogíny-vérzés
Terhességi hormonok okozzák a nyálkahártyák duzzanatát, fokozott vérzékenységét.
Egy a lényeg: az íny terhesség alatt hajlamos a gyulladásra. Ha az ember fogai televannak lepedékkel, fogkővel, akkor a gyulladás, ezzel együtt a vérzékenység is fokozódik!!!

El kell menni fogorvoshoz, le kell szedetni a fogkövet, alaposan tisztítani kell a fogakat (érdemesebb puhább fogkefét használni) és akkor teljesen mindegy, hogy milyen fogkrémet, szájöblítőt használ az ember...

Kép
mrsleo
Debrecen

Mire leülök írni, már nem tudom, ki mit írt..

Panndi, furcsa, hogy már be tudtad iratni (és most, januárban? mindenhol májusban van beiratkozás!?), tavaly májusban én is be akartam iratni Nimródot, hogy idén februárban kezdhesse az ovit,d e azt mondták, nem lehet, el sem vehetik a kérelmet, csak miután már betöltötte a 3 évet...

A magnézium neve, amit Mrsleo javasolt, Magnesolv. Én most azt szedem, általában egyet délelőtt.
A láb-görcsölést sajnos jól ismerem, mindegyik terhességemnél szenvedtem vele, néha éjszaka úgy ugrottam ki az ágyból, ordítani tudtam volna :cry: Most még nem kezdődött el, de majd biztos utolér..és sajnos ha mozgatttam, még rosszabb lett, begörcsölt a lábfejem is, mintha valaki ketté akarta volna törni..brrrrrr, miér is jutott most eszembe :?

Gydavid, jó, hogy elvállalt az új doki, bár kicsit furcsának tartom, hogy 30. hétig a másikhoz járat :roll:

Az én gyerekeim is (majdnem) minden ellen be vannak oltva..a nagy nem annyira, akkor még nem is tudtam, hogy micsoda oltások vannak, de a kicsik igen..mondjuk egy gyereknél még nem is annyira gáz, ha elkap valamit..de ha már többen vannak és elkapják egymástól, mondjuk hárman egyszerre hánynak, vagy lázasak, köhögnek stb..hát az nem egy kellemes dolog :?
20140901114303

Olvastalak titeket, csak nem volt időm, annyi a találkoznivaló amióta itthon vagyok :)

Jucus, annyira édes a kisfiad :)) Mindig is nagyon oda a voltam a vörös hajért, a leggyönyörűbb ... persze lehet, hogy Anne Shirley miatt (ha tudjátok, mire gondolok ;) )

Az íny vérzés engem is érint. :( Lehet, hogy kicsit kínos ilyet kérdezni, de nektek nem kellemetlen a lehelletetek tőle ... sajnos nekem ez is bekavar. Mondjuk az is lehet, hogy a gyomromtól van, mert fogorvoshoz elég rendszeresen járok (félévente) és ő azt mondta, szerinte nem nagyon lehetne fogprobléma miatt :S

Gydavid, jobbulást!!!

Nálunk különben minden rendben, a család nagyon élvezi, hogy itthon vagyok ... meg én is :)) A kishúgom nagy komolyan megkérdezte, hogy nem fáj-e, hogy ott a baba. Olyan aranyos volt :)) Folyton ajándékokat vesz neki és Danoninot etet velem, hogy a baba is kapjon :)
Ma már többször is éreztem, hogy kaparászik ott benn valaki :) Lehet, hogy korai, de bitos vagyok benne, hogy ő az! Sokszor reagál valamire, ha fuvolázom az pl. mindig tetszik neki (vagy tiltakozik és azért jelez ;))

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Nálunk áprilisban van a beíratkozás, de most indul egy katolikus ovi, és ott van előfelvételi azoknak, akik a közösséghez tartoznak, így tudtuk beíratni őket. A hivatalos felvételi ott is áprilisban lesz.

Na én tegnap nem ettem végül, inkább felmentem a hálóba olvasni :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Annyit írtatok tegnap este, hogy csak na, majd jegyzetelnem kell a végén :lol:

Én most mértem meg magam (hogy olvastam a gyarapodásokat), én 78-cal kezdtem, 76 lettem, és most 76,4. De 160g-os CH diéta mellett valószínű nem is fogok elhízni. Levivel 9 kilót híztam, és a gyerek volt 4,5 kiló.

gil,
de jó, hogy jelentkeztél, pont gondoltam rá, hogy milyen régen írtál.
Kár, hogy pont addigra nem dolgozol, mire én igen, de azért csak össze kellene még hozni egy randit :lol:
A faros gatya alatt, szerintem farmert kell érteni, legalábbis én ezt értettem :lol:

hópihe,
a Szép nyári napot néztük meg, ez a Neoton slágereiből készült musical, egy építőtáborról szól, tele zenével. Nagyon jó volt. 22:15-ig tartott.

Levike egyre jobban pöttyösödik, már a haja alatt is van, de szerencsére az arcára nem jön. Még nem csomagoltam ki a hálózsákból, nem tudom a teste milyen lett tegnap délután óta, meg hogy a végtagjaira jött-e. Kicsit hőemelkedése is van. De olyan ügyesen hagyja magát kenegetni a habbal, ő is próbálja kinyomni a hasára :lol:

Na ezt elküldöm, és elolvasom ezt az oldalt is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nekem sem sikerült tegnap mindenre reagálni, fáradt voltam és a fejem is fájt :S Ma már jobb (egyelőre)

JJucuss, tényleg nagyon jók a képek, nekem is a középső jön be a legjobban ;)

Netty, hát nagyon izgulunk a péntek miatt :D Hányra mész?

Nekem is vérzik a fogínyem, majdnem a terhesség kezdete óta, de ez hozzátartozik...

Védőnőhöz nekem csak márciusban kell menni (összesen 4-szer kell megjelenni/pecsételni a védőnőnél), és mivel negyedik 8) , azt mondta, ez bőven elég :D

Súly szempontjából most értem el a 70 kg-ot, az elején én is fogytam, aztán visszahíztam, szóval mondhatom, hogy + 3 kg-nál tartok...szerintem ez rendben van...

Végre el kéne kezdenem takarítani, hétvégén jönnek anyósék...

Ja :oops: , feltöltöttem az uh-képeket az angol oldalra, ahol nemet tippelnek az anyukák és szakértők :oops: Eddig négyen lányra tippelnek (fiúra még senki sem tippelt) Kép
20140901114303

Jó reggelt!:)

Ma megyünk délután 5-re UH-ra, remélem minden rendben lesz. Naaagggyon rosszat álmodtam ezzel kapcsolatban, úgyhogy most külön parázok hogy mindent rendben találnak-e... De persze miért is lenne máshogy! :D

linacska, homeos bogyót nem szedtek a pöttyökre? Nekünk nagyon bejött. Mondjuk szerencsére a nagyfiam egyáltalán nem is viszketett, a pici kapta el később, Ő minimálisan...

Ja ha már viszketés...
volt valakinek ilyen vakarózós panasza? Megőrülüök.Testszerte vannak rajtam apró piros pöttyök, és viszketnek a kezeim, és a lábam, főleg a sípcsontomnál. A lábam már frankón sebes is, ahogy éjszaka félálomban szétvakarom..... :? :shock:
Tegnap vettem Eucerin olajfürdőt, hátha a száraz víztől van + kenem ezerrel testápolóval... valakinek van esetleg még ötlete?
Olvastam erről a terhességi epepangásról is, ami ilyen brutál viszketést okoz, de az általában a terhesség végefelé alakul ki, és a májértékek is eléggé rosszak lesznek... remélem azért nem erről van szó nálam. Napközben annyira nem vészes, inkább este érzem...
Leo, neked van ötleted, hogy mit tehetnék még?

Uszi, ez jó hír hogy lehet menni, a nagyfiammal járunk hrg-úszásra, és bár a apja van bent vele a feladatoknál, szeretnék vízalatti képeket csinálni róla, de eddig nem mertem bemenni a vízbe...

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke, ez kellemetlen lehet :( Néha én is viszketek kicsit, főleg lábakon, de nem vészes..fogalmam sincs, mit lehet tenni..nem lehet valami allergia?
Az uh-hoz nagyon szorítunk, biztos minden rendben van, de gondolom 3d-re mentek nemet nézni? :D Várjuk a híreket!

Én is összevissza álmodom pár napja, álmomban is uh képeket nézegetek és próbálom kitalálni a picur nemét :roll:
20140901114303

csöppke,
homeos bogyóban nem nagyon vagyok otthon, csak a megfázásra valókat ismerem.

Na a nagy netezés közben Levi meg megette a PoxClint...
Átöltöztettem, és megnéztem a kis testét...hát, kár volt. Nagyon csúnya. A végtagjain semmi, de teli van a heregolyója, az ágyéka, feneke, és ami a hátán-hasán van, az is nagyon csúnya. Haja alatt is találtam már. Ami kicsit aggaszt, hogy nőtt egy hólyag a könnycsatorna nyílására. Azzal nem tudom kellene-e valamit úgy különösebben kezdeni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Voltam 18 hetes UH-on. Szépen fejlődött babácska és még mindig lány. Sokat mozgott és az ujját szopta. Olyan édes volt mozgatta a száját is, valamit mondott.

Rokakoma szerintem érezheted már a babát én is éreztem már akkor.
Linacska hátha gyorsan megússzátok ezt a bárányhimlős dolgot.
Minket is lebeszélt a gyógyszerész a magneb6-ról és a Juvita magnéziumát ajánlotta, mert az olcsóbb és egész napos felszívódású. Kíváncsi vagyok mennyi ebből az igazság és mennyi az üzlet.
Le a kalappal előttetek én nem tudnék éhezni, még este sem.

Kalciumot mivel pótoljátok?

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Linácska :( Ami a szeménél van, azt természetesen ne kenegesd, biztos nagyon zavarja és előbb utóbb el fogja vakarni..csak el ne fertőzödjön...

Lucababa: szuper :D Kép???
20140901114303

brunhild,
nem vakarózik Levi, furcsállom is, de egyáltalán nem izgatja.
Ha levesszük a ruhákat mondjuk fürdéshez, vagy kenekedéshez, akkor vakarózna csak, de ahogy ruha kerül a testére, már nem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lucababa,
gratulálok a kislányhoz, meg természetesen ahhoz, hogy minden ok vele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

gil,
olyan régen akartam kérdezni, hogy hogy vált be a szívhanghallgató?
Elfelejtettem mondani, hogy a nagy gyógyszertárban lehet kapni 250g-os flakonban ultrahang gélt, nagyon jó hozzá, pár 100 ft. Boti már a 3. gyerek, akit kibír, a barátnőm is használta végig.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Lina, persze így teljesen igazad van a rotával kapcsolatban. De én akkor is azt gondolom, hogy el lehet kapni mást is, amivel kórházba lehet kerülni, nem a rota az egyetlen ilyen vírus.
Egyébként Áron is mindent megkapott, már csak a bárányhimlő az egyetlen amit nem!
Ma kapja meg a 18 hós oltást - eddig elmaradt a betegség miatt - , lehet ezzel együtt a bárányhimlőt is beadatjuk.

Netty, lábgörcsre nekem múltkor a védőnő a kalciumot javasolta és bevállt! Én Calcium sandozt ittam, de ebből is van DM saját márkása, most azt isszuk a férjemmel.

Fogínyvérzésre nekem azt mondta a fogorvosom, hogy nagyon kell figyelni, mert ha az íny begyullad, az koraszüléshez is vezethet. A barátnőmnek volt, és a közös nőgyógyászunk azonnal berendelte hétvégén, hogy antibiotikumot kapjon rá.
Nekem egyébként azt mondta a fogorvos, hogy közepes fogkefét kell használni, nem puhát. A puhával nem lehet ugyanis a lepedéket és a fogkövet megfelelően eltávolítani, éa az rátelepszik a fogínyre, emiatt újra vérzés lesz. Én a közepessel mosom, az elején kb. 2 hétig nagyon szar volt, de most már megszoktam, és tényleg érzem, hogy sokkal tisztábbak a fogaim!

Mosható pelus: környezet, a széklet a wc-be kerül és nem a szeméttelepre, ahol még hetekig fertőz, a baba fenekének sokkal jobb, olcsóbb és szerintem szebb is! :oops:

Tegnap nagyon jó volt az eleven park. Mondjuk nem kismamának való -persze Áron nem volt el a babarészben, menni kellett folyamatosan.
Kaját tényleg nem lehet bevinni, de a pelenkázótáskát nem nézi meg a kutya sem. Ráadásul a büfében semmi kicsiknek való kaja nincs.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Fogammal én is szenvedek, sajnos valamiért nem jól tolerálom a fehér tömőanyagot (más meg nem nagyon van), és elhal tőle a fogam. Még októberben is ez történt, kinyitották a gyökércsatornáját, de a mai napig nem tudták bezárni, mert nem az igazi. A terhesség meg egyre ront rajta. Én már mondtam, hogy jó ez így júliusig, aztán meg majd betömjük, de a doktornéni csak mosolygott, hogy tán azért csak nem húzzuk addig. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Linacska
Sajnos a nemi szervek és a végbélnyílás környékére jön a legtöbb kiütés és ott a legcsúnyábbak. De szerencsétek van, hogy Levit nem zavarja, Luca sokat sírt, mert nagyon-nagyon viszketett és fájt a puncija tőle :( A szemére figyelj oda, ha csak mellette van, az nem olyan nagy baj (de tényleg ne kenjétek), viszont ha kijön a szemgolyón, akkor AZONNAL orvoshoz kell menni - nekünk ezt anno külön kiemelték.

Csöppke
Én is nagyon viszketek, de nincsenek rajtam pöttyök. Főként a hasam, a karom és a hátam, de sima testápoló hatására enyhül. A kiütés nem lehet, hogy tényleg valamilyen allergiás reakció?
Én is drukkolok nagyon az uh-hoz, aztán gyere gyorsan a hírekkel!

Brunhild
Hogy Te milyen weboldalakat találsz?! :D Ilyenről még nem is hallottam. És persze, hogy lány ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ja, akartam írni, hogy nekem a terhesség eleje óta szörnyű rémálmaim vannak...
Lucával sosem volt, most meg kétnaponta olyan hihetetlen baromságokat álmodok, hogy még reggel is ráz a hideg tőle :(
Nem tudom, mitől lehet. Sokszor a baba vagy a terhesség van az álom központjában, de előfordult már menekülős, ordítozós verzió is, sőt, többször álmodtam, hogy a férjem elhagyott...
Kíváncsi vagyok, mi lehet a hátterében.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Én azt olvastam, hogy a rossz álmok kimondott kismama tünet.

Én ma éjjel azt álmodtam, hogy uh-n voltunk, Emmának szóltunk, hogy mutassa meg mi van a lába között. Szétnyitotta, mint egy sztriptíz táncosnő - mondta az asszisztens, hogy akkor most már megnyugodtunk, látjuk, hogy lány? Erre utána a telefonomon nézegettem, hogy ha bizonyos szögben nézem, akkor ez még mindig fütyi. :evil:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Addisz
szemgolyón?????????????? Az durva lenne!!!!!!!!!!!!
Most néztem, szegénynek már a teljes feje pöttyös. Az a szerencse, hogy látható helyen nem nagyon van. Se a kezén, se a lábán, se az arcán. Gondolom még nincs :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska
Igen, nagyon extrém helyen is kijöhet, az orvos azt mondta nekünk, hogy amit mi kívül látunk, az pont ugyanígy néz ki belül, tehát hogy a belső szerveken is van kiütés. Szemgolyón kijöhet és súlyos következményei vannak (látásvesztés), ezért rögtön szemészetre kell menni.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jó sokat írtatok. Sajnos nem is tudok mindent megjegyezni.

Lucababa, gratula kislányhoz!

Fogíny problémákra nekem a doki a Sensodyne F fogkrémet javasolta. Az első egy két nap a fogmosáson kívül, vékonyan az ínyembe be kellett maszírozni. Nállam nagyon bevállt!
Lábgörcsre, ha már a megnézium sem válik be,akkor tornáztatás és maszírozás. Álltalában javít a helyzeten.

Mi elvagyunk. Van 4D-re időpontunk. A 20. héten megyünk.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

Hű de sokat írtatok :shock: Tök jó :)

Én megint nem érem utol magam, ma elvittük Zsófit oviba, elmentünk a postára, aztán haza, főztünk gombapörköltet nokedlivel, aztán takarítottunk, utána elszáguldottunk Zsófinak új autósülést venni, most értünk haza :) Fruzsi kipurcant, elaludt a kocsiban, behoztam és alszik tovább :) Nem bánom most, hagyom is aludni, mert fél négyre megyek a dokimhoz, és nem tudom őket kire hagyni, így őket is vinnem kell, emiatt fel kell majd ébresztenem őket adélutáni alvásból, remek lesz :roll:

Na megpróbálok visszaolvasni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Lányok
Két hete voltam a nőgyógyásznál, sajnos akkor is volt hüvelyi fertőzésem, de tegnap óta érzem, hogy megint gond van. Kerültem az édességet, természetesen odafigyelek mindenre, de mégis visszatért :(
Canesten hüvelykúpot még mindig lehet használni?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

sziasztok!

fáj a fejem. elmenetem ma vérvételre, és kiderült, hogy holnap van. :) el vagyok tévedve, ott erősködtem a nőnek, hogy mára kaptam időpontot, nézze meg a papíromat, 02.03. Szólt, hogy még csak 02.02.van :) szóval holnap mehetek újra.

netty: nekem a parodontaxot javasolta a doki, tényleg nagyon jó, csak az íze picit kibírhatatlan :)

mrsleo: vannak normális gyógyszerészek, nekem ott ajánlották, hogy semmiképp ne magne b6ot vegyek :)

hopihe79
Budapest

Linacska, szegeny Levi ... jobbulást neki! Szerencse, hogy nem viszket, ha mégis elkezdi probald meg bevetni Pöttyös Pannit ... nálunk sokat segített a bárányhimlős meséje.

A rémálmokat én is megtapasztalom. Mondjuk a terhesség előtt is hajlamos voltam rájuk, de azóta szörnyű. Elhagyásos is volt, de inkább sok halál, összeveszés a családokkal, sok sok menekülés stb. Ti tudtok valami tudományos magyarázatot erre?

Aki már használt mosható pelust ... Mennyivel bonyolultabb az egész? Alapvetően én is próbálok környezetkímélően élni, de eddig egy kicsit bizalmatlan voltam a moshatóval kapcsolatban. Nem folyik ki belőle? Nem irritálja jobban a baba bőrét? Mennyire bonyolult a beszerzés? Lehet, hogy már részletesen írtatok róla, csak pont lemaradtam, akkor szóljatok és visszakeresem :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Addisz, nekem is volt ilyen problémám ... az orvos azt mondta, hogy lvileg végig lehet használni, csak ne az aplikátorral tegyem fel, hanem kézzel, nehogy valamit megsértsen.
Nekem az is segített a megelőzésben, hogy vettem Canestenes fertőtlenítőt és a bugyiaimat azzal mostam. Esetleg érdemes lehet kipróbálni.

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

rémálmok: szerencsére eddig még nem volt jellemző, egyébként sem szoktam rosszat álmodni. Nálam a legrosszabb most az volt, hogy megindult a szülés, és nem babát szültem, hanem két kismacskát. Azért ez sehol sincs a halálhoz, összeveszéshez képest.

hopihe79
Budapest

rokakoma,
Levit még nem kötik le a mesék :lol: Max. nézegeti a könyveket, de ha olvasom, az nem érdekli.
De tényleg semmi különös, csak kicsit nyugisabb.

hopihe,
ez még mindig a jobbik eset, mintha lekésed a vérvételt egy nappal.

addisz,
ez a fertőzés dolog engem is végigkísér sajnos mindig. Hiába kapok állandóan valami kúpot, ahogy nem használom visszatér. Terhességek között meg szerencsére semmi.

Na ha jól hallom lejárt a második adag mosásom...ki kellene teregetni. Így, hogy kicsit nyugisabb Levi annyi mindent tudok csinálni, persze a ház még így is úszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska
Úgy látszik nálam is hasonló lesz a helyzet. Lucával nem volt ilyen gondom. Canestent szoktál használni vagy valamilyen vény köteles kúpot?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hópihe, milyen kedvesek... :evil: ha már ott voltál, igazán levehették volna a vért. 1 nap nem számít.

Rokakoma, a baba popsiját a mosható kevésbé irritálja. Állítólag az eldobható tartalmaz káros anyagokat.
A beszerzés nagyon könnyű, főleg webáruházakból. A nehézségét az adja, hogy baromi sok márka van, nehéz kiigazodni. Én kb. 3 hete kezdtem az utána járást, és most hétvégére érkezik meg a próbaadag.
Az anyatejes első kakiról megoszlanak a vélemények. Az tényleg nagyon folyós, úgyhogy annál valószínűleg én is maradok a papírnál. Ráadásul a moshatónál a garnítúra beszerzése nem olcsó mulatság, és pl. Áronnál meg sem térült volna olyan gyorsan hízott. Úgyhogy én azt hiszem az első 6 hétben papírt használok majd, utána fogok áttérni, ha Áronnál bevállt.
Ha gondolod priviben írok a tapasztalatokról - beszerzés terén.

Addisz, tuti fertőzés?
A bő folyást is érezheted annak. Én legalábbis így voltam: a doki megnézte, és azt mondta nincs gyulladás, csak a bősége miatt érzem annak.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Addisz,
most utoljára Klion volt, az vényköteles, előtte Canesten.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska, a kishúgom pont 1 éves volt, amikor a bárányhimlő végigsöpört a családon, mi 4 és 7 évesek ... az is bevált, hogy ha nem vakartuk magunkat kaptunk valami kis ajándékot :)

Kfnoémi, nagyon köszönöm, hogy írtál és örülnék, ha priviben a beszerzésről is mondanál ezt-azt. Kezd komolyan érdekelni a dolog. :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

rokakoma,
köszi. Amúgy tényleg nem vakarózik. Szerintem amúgy ő még nem értené meg, hogy ha nem vakarózik, kap valamit. Egész nap nézzük a teletabit, az mindent megold. :lol: Most meg már több, mint egy órája alszik.

Délután szülőire kell mennem, remélem nem húzzák órákig...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok !

Eladnám a babakocsit. Kék színű unios szabványú autós üléssel együtt eladó 20.000,.-Ft. Jó állapotban lévő. kétírányból tolható. bolygós nagy kerekek. nagy kosár. lapra csukható. Háttámla 3 fokozatba dönthető teljesen fekvősbe is.
Pohártartó is van hozzá. lábtartó állítható.

Amennyiben érdekel valakit, írjon privit vagy a Cyntia2007@freemail.hu e-mail címre írjon.

Budapesten lakom, Zuglóban.

Boldog babavárás kívánok mindenkinek. Kép
cyntia2009

Na megjöttünk a dokitól. Lányok nagyon ügyesek voltak, jól viselkedtek végig :)

Babával minden oké, doki szerint "erősen kisfiú" :lol: Lepény a mellső falon van, méhszáj C2000, a BPD meg már 46 mm :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Most találtam ezt a gyöngyszemet:
http://www.youtube.com/watch?v=RE5P9J1F ... _embedded#

Próbálok visszaolvasni. :)

anabique
Budapest

kfnoemi: :) levették volna szerintem, csak minden héten csak csütörtökön van vérvételre szakosodott személy. Magánrendelő.

panndi: de jó! :) mindjárt félidős vagy! :)

este megyünk színházba, biztos jó lesz, bár most szívesebben aludnék! :)

pihe

hopihe79
Budapest

Ana :lol: Nekem elég a saját babám rúgdosása :wink: Sokat mocorog, és úgy élvezem :) Persze emlékszem még a végére, és a nagy mozgásokra :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi :D

Gydavid, jobban vagy?

Mindjárt visszaolvasok..
20140901114303

Hópihe, mit néztek meg? :)

Hoztam én is pocifotót :)

Kép

KépKép