A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgula
ez video/dvd?

KépKép

KépKép
szivvi

a kép balról jobbra :lábikó,gerinc, pocak és a méhlepény mellett a feje ami nem látszik annyira és most fejjel lefelé látható.

Bridzsi

Kép
esztora

Szivvi!
DVD, sztem régebbi kiadás lehet..2000 Ft volt..
Van még rubint rékás is, az erőteljesebb..csak hát a stílusával van egy kis gondom..(na mindegy, de az is jó) felváltva csinálgatom..

Esztora!
Köszi, sejtettem..de most akkor jobban megkuksizom a kisbabádat :lol:
bejelöltelek a wiwen..
torolve_20131003125716

Megjöttem! Puszi mindenkinek!

Esztora: Tök cuki a bébed!!!

Kép
zsuzsi**

Esztora!

Nagyon édes. De jó lehet megnézegetni Őt.Én sajnos mostanában nem érzem a bugyborékolást amit eddig, ez nyugtalanít is, és nincsen még videóm sem és képem sem... :cry:
Irigyellek... :wink: Amint tudok megyek iwiwre és jelöllek.
baba24

Gurgula eddig nem jelezte hogy jelőltél?!(Horváth Brigitta vagyok Szfvárról)
Baba nem tudnak képet (videót) adni?miért?
képet nálunk nem ad a doki mert nem túl jó miőségű lenne igy marad a videó.

Bridzsi

Kép
esztora

Van itt valaki??? :shock:

Kép
zsuzsi**

Esztora!
Egy másik fehérvári Horváth Brigit jelöltem be.. Kép
torolve_20131003125716

UXI
Keresztelő-témában totál egyetértek. S bár ez a véleményem, biztosan lesz katolikus templomos keresztelő, mert minden nagyszülőnek ez nagyon fontos.

Kép
Kép
emma1976

Hát Esztora!
Kicsit bonyolult volt az orvosomra találásom, de még akkor nem voltál itt.
Röviden annyi, hogy a dokim akihez jártam szűrésekre még a baba előtt, kiderült hogy nem annyira szereti a kismamákat, nem is vállal szülést és kerek perec kijelentette hogy annyira nem szeretné ha hozzá járnék. Ő észlelte a terhességet, és mivel ő volt az egyetlen doki akit ismertem a lakóhelyemen, hozzá mentem vissza még egy gondozásra, meg egy UH-m volt a városi kórházban, mivel ott volt nagy felbontású gép (11.hét), na ott sem kértem, nem fért bele a kb. 3 perces(öltözéssel, papírokkal) vizsgálatba.

Miután sok vacilálás után úgy döntöttem, hogy inkább választok egy picit nagyobb távolságot (a szülőhelyem, régi kórházom, régi dokim), felkerestem a régi orvosomat, akit mindaddig imádtam, amíg nem kerültem el onnan. Elérni azonban a kórházban tudtam, nem a saját rendelésén, mivel semmi infót nem tudtam róla az eltelt évek miatt. És amikor rátaláltam, az maga volt tökéletes boldogság :D Annyi viszonttagság után, jó volt egy bizalmas, bennsőséges kapcsolat :D A párom, családom is megnyugodott, és én is. Nagyon.
A nála készült UH-n így szintén nem a kép volt a lényeg. :wink:

Hát ez nem lett rövid...
baba24

Sziasztok!

Mégis érdemes visszaolvasni ilyen sokat! :D
Moniá, szívből gratulálok!!! :D :D :D Igen, vannak csodák! :lol:

Brigi, én meg esernyőkocsin gondolkodom Eminek, de aztán leállítom magam, hogy minek arra a 6 hónapra...
Bakker,ez eszembe sem jutott, tényleg nem fér a liftbe a testvérkocsi. Na, majd ha itt az ideje, ráérek agyalni, lehet, hogy Eminek már nem is kell semmi. :wink: Végülis főleg a játszótérre fogunk menni, max ha elfárad, beül a kistesó lábához a mélykocsiba.

Mandarka, nekünk még befér a második, csak hosszú távon nem kényelmes. Jó lenne még egy nagyszoba, vagy még jobb lenne kettő.

Visszaolvastam!!!!:D

Egy hete megjöttek a rosszullétek, elég gyakran émelygek, sok pirítós és kefír fogy... Meg a szám íze nekem is borzalmas, hiába mosom a fogaimat... :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Ugye milyen jó hír Moniá sztorija? :D
Nagyon örülök nekik!
baba24

Baba: Ez a dokker sztori elég gáz! Mi az, hogy nem szereti a kismamikat? még jó, hogy visszataláltál a régihez.... :evil:

Kép
zsuzsi**

Emma, szerintem végül nálunk is valószínűleg lesz keresztelő valamikor. Anyósék miatt nem lenne, de a férjem nagyon szeretné, emiatt nem szeretnék vitát, mégha nem is értek egyet.

Mi hitben neveljük őket, nekünk ez a természetes, de egyszerűen úgy gondolom, az a helyes, ha valaki csak akkor keresztelkedik meg, ha már saját hite van.

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, ha tali, akkor vmi olyan helyen, ahová a kiskrapekokat(csajokat) is tudjuk vinni :lol: Ha nem leszünk túl sokan és van, aki elüldögél a földön is, akkor akár hozzánk is jöhettek.

baba: mihez képest nem rövid? :lol: Hozzám képest az :oops: De a fórum inkább erről szól 8szerintem), mint az egymondatos hozzászólásokról, nem?

uxi: nekem viszont (koppkopp) gyakorlatilag megszűntek a rosszulléteim. Némi öröm a 2. trimeszterre :)

El akartam mesélni, hogy "megkutatták" Berci pszichéjét. Ősszel volt egy felhívás a Nők Lapjában, hogy babákat keres az MTA, fejlődéspszichológiai kutatásra. Jelentkeztem, mondták, h majd 14 hós korában kell menni. Én már el is felejtettem, jól meg is lepődtem, amikor jelentkeztek a múlt héten. Nagyon érdekes volt, 3 "tesztet" csináltak. Berci nagyon ügyes volt, szokásával ellentétben egy percig sem volt megilletődve. :wink:

zsuzsi: segítenél nekem ingatlankérdésben?

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Egy héttel el van "csúszva" a szalagom :shock: Mindjárt kijavítom :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Nálunk bizti, hogy lesz keresztelő. Ha fiú, akkor katoliks, ha lány, akkor evangélikus hit szerint. Aztán, ha nem úgy gondolja, akkor átkeresztelkedik...

Kép
zsuzsi**

[quote]K írta:eresztelő-témában totál egyetértek. S bár ez a véleményem, biztosan lesz katolikus templomos keresztelő, mert minden nagyszülőnek ez nagyon fontos.

Emma, elképzeltem anyósék arcát, ha bejelentenénk, hogy katolikus keresztelőt tartunk! :D :D :D Vagy apósomét (ő református lelkész). :wink:
Már azt is nehezen emésztik, hogy mi nem ref. gyülibe járunk... :wink: .

Úgy megnézném! :lol:
(De görény vagyok) :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi

Jovika, ha lenne tali, szerintem Berci és Emi jól ellennének!

KépKépKépKépKép
uxi

zsuzsi: na, ezt végképp nem értem...miért egyik, ha fiú és miért másik, ha lány? :shock:

uxi: gonosz vagy :twisted: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Uxi: Ez furi. A reformátusok azért nyíltabbak ennél, nem? Nekünk ökumenikus esküvőnk volt. Evangélikus templomban (én vagyok ev.), de ott volt a katolikus pap is, mert a férjem katolikus. És mindnekinek nagyon tetszett az Istentisztelet, meg az egész. Nem voltak elhűlve.

Kép
zsuzsi**

jovika: azért, mert ez nálunk családi hagyomány, hogy a kisfiú az apa vallása szerint, a lány, az anya vallása szerint...
nem tudom amúgy, így van a családban évtizedek óta

Kép
zsuzsi**

Mit vizsgáltak Becinél?

KépKépKépKépKép
uxi

Jovika: persze, hogy segítek. Írd csak meg, hogy miben!

Kép
zsuzsi**

Baba igy már értem.nekem is hasonló volt a történetem.akihez jártam nem vállal szülést,igaz ez a nővédelmiben volt.aztán meg azt tudtam kihez nem szeretnék járni...
végül ajánlás alapján mentem a mostani dokimhoz.nagyon aranyos és vicces is direkt mozizunk egy kicsit minden szögből látszódjunk lurkó.tegnap "nem volt "meg a feje.addig nézegette amig előkerült és még le is tudta mérni (35,8 mm)

Bridzsi

Kép
esztora

De édes!!! Három és fél centis fejecskéje van!!!

Kép
zsuzsi**

zsuzsi: így már értem :)

uxi: szerintem is jól ellenének, poont tegnap volt itt egy topiktárs a kislányával (Bercivel egyidős). Nagyon cukik voltak, amíg a kislány örömében nem kezdett fejhangon sikítani :roll: Berci kicsit zokonvette, rágyúrt, majd iszonyúan elkezdett bőgni :oops:

Két vizsgálat volt. Az egyiknél "tanították" a gyereket. Letettek az asztalra két tárgyat, felhívták rá a figyelmét, majd az egyiket kézbevéve "rámosolyogtak", a másikra pedig "csúnyán" néztek. Megismételték, majd egy másik személy jött be, aki kérte Bercit, hogy adja oda vmelyik tárgyat. Berci a "jó" tárgyat (amelyikre mosolygott a pszi.) vette kézbe és adta oda.
A másiknál arra voltak kíváncsiak, mit "les el" a gyerek, nem vettek föl kontaktust vele. Volt két lefelé fordított szájú vödör, egy zsinórral összekötve. Az egyik láthatóan üres volt, a másikba nem láttunk bele. Ha meghúzták az átlátszó vödröt, a másik fölemelkedett, kigurult belőle egy labda. Megmutatták még 2x neki, majd elengedhettem. A "nem érdekes", átlátszó vödörhöz startolt, meghúzta, labda kigurult, ő meg örült :D

OFF: mééér nem változik meg a szalagom, amikor átjavítottam??? :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szerintem lehet, hogy a rossz kód maradt az aláírásnál....nem?

Kép
zsuzsi**

Jovika, tudom! :oops:

Zsuzsi, valószínűleg csak első reakcióként kapnának infarktust... :wink: De szerintem ha pl. én katolikus lennék, biztos elfogadnák.

Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy felekezettől függetlenül vannak olyan családok, akik nem túlzottan toleránsak ebben a kérdésben. Főleg, ahol már régi hagyomány, és szinte a hitüknél is fontosabb a felekezetük, de legalábbis majdnem egyenrangú a kettő...

KépKépKépKépKép
uxi

Hopp, valaki írta, hogy érdekli a Graco quattro deluxe babakocsi.

A 2007 nyáriaknál 2007 Január 21 Vasárnap - 22:36 .-kor pont hirdeti valaki. Bár nem tudom, jó ára van-e...

KépKépKépKépKép
uxi

Jovi: ez nagyon jó ötlet, mármint srácokat is vinni a talira :lol: Eszembe sem jutott :roll: De ha ilyen tali lesz, akkor tuti magyünk, csapatostul :lol:

Esztora: nagyon édi babucid!

Uxi: szerintem is felesleges az esernyőkocsi. Meg ha játszóra mentek csak akkor mehet kismotoron. Azt még nagyon szukták szeretni :wink: Én ezért is nem ragaszkodom a babakocsihoz, nem tudom elképzelni hogyan futok a két fiú utánn miküzben tolom a babakocsit :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Halleluja! :lol: :oops:

Bocs, hogy beledumálok a hit-dumcsitokba. Na, nekem ez az egyik nagy bajom bármiféle vallással. Miért fontosabb, hogy melyik felekezethez tartozik vki, mint az, hogy hisz Istenben? Minden vallásnak (tudtommal-persze nem vagyok vallásszakértő) az alapja az Istenhit, a család szeretete, a felebarátaink elfogadása, a tolerancia, a megbocsátás. Ehelyett rendszeres akár a muszlimok-keresztények-zsidók, de akár (ahogy írjátok is) a keresztény egyházak között is a "rivalizálás" (nem találok rá jobb, nem túl bántó szót).

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovika, nem mindenki ilyen, csak vannak ilyen emberek is.
Szerintem azért a többség nem ilyen beszűkült. Ez persze neveltetés kérdése is.

Na megyek, Emi fosztogatja a ruhásszekrényt... Megtalálta azt a rugit, amit tegnap kaptunk és pizsamának szántam. (Valami amerikából származó, fekete rugi idétlen színes virágmintákkal...).Tetszik neki! :D :D Már el is szaladt vele...

KépKépKépKépKép
uxi

Jovi: egyetértek! Ezért nem is szóltam hozzá ehez a témához, de igazad van!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Még valami: Brigi, mikor fog motorozni?

Nekünk is van, de még csak pörgeti a kerekét, meg ha ráültetem, hátrafelé halad vagy 2 centit.
Még nem motorérett. :D

]

KépKépKépKépKép
uxi

Jovika: tökéletesen igazad van!!! Mi ezért akartunk ökumenikus eskit, mert nekünk is a hit a fontos. És ezért van az is, hogy nem ragaszkodunka gyerekeket illetően sem egy felekezethez...

Kép
zsuzsi**

uxi: az a baj, hogy vhogy nekem mindig "ilyenekkel" sikerül összefutnom :? A "kedvenc" történetem eleje (nem írom le végig, mert kitagadtok a topikból): gy.kori barátnőm szülei elváltak, anyuka egy baráti házaspár ffitagjával szűrte össze a levet (már a házasság alatt). Az "új" apuka 6 (azaz HAT) gyereket hagyott ott, anyuka az "új" gyereket még az előző férjjel nevelte 1,5 évig...Minden vasárnap templomba járó, buzgó katolikusok voltak (azok a mai napig). Az ilyentől Kép

brigi: nekem meg meg sem fordult, hogy Berci nélkül menjek :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Uxi: jó kérdés! Marci 1.5évesen kezdte, Máté nem sokkal az 1. szülinapja utánn :lol: Biztos Emi is nemsokára ráérez :lol:

Jovi: én is inkább velük megyek mindenhova, de néha azért jó lenne már valahova lepasszolni őket :oops:

brigi73

Brigi: hát, valóban, néha jó lenne egyedül lenni Apával, de a csajokra max. 1-1 fél estére (kb. 6-7-től 9-10-ig) tudom hagyni, nagyszülők meg szóba sem jönnek :?

uxi: Berci a szülinapja óta gyakorlatozik a motorral (vagyis bébitaxi, de egyre megy). Egyelőre 20 centit megy előre, uennyit hátra :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Felbuzdultam és elővettem a kismotort. Bőszen tologatja. :D
A fiúk biztos hamarabb ráéreznek...

KépKépKépKépKép
uxi

Emi: még ami eszembe jutott, és nektek valószínü jólenne. Játékbaba+babakocsi. mikor mentek játszóra Emi is tolhatná, vihetné a babát játszótérre. Ez olyan aranyos. Anya és lánya :wink:

brigi73

Emi=Uxi! BOCSI!!! :oops:

brigi73

Brigi, van! :D
Azzal tanult meg járni is, 11 hós kora óta tologatja. Meg van egy bevásárlókocsija is, azt a sógoromtól kapta, abban is szokta tologatni a babákat.
Már mentünk úgy az utcán, hogy toltam az üres babakocsit, ő meg mellettem a kisbabakocsiban a babáját. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Jaj, ez olyan aranyos! Én is szeretnék így sétálni :roll: :lol:

brigi73

Brigi: Akkor vegyél Máténak bevásárlókocsit Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Van nekik, de csak itthon tologatják! Az utcán vad motorozás zsjlik, vagy kerítésenmászás. Pasik! Kép

brigi73

Este nem működött a babanet?
Már felkészültem, hogy min. 1-2 oldalt vissza kell olvasnom...

Nálunk a játszón a kisfiúk állandóan elkunyizzák/lenyúlják a lányok babakocsiját :wink: . Nem értem, egy fiúnak miért nem lehet babakocsija, a legtöbb anyuka azt mondja, azért nem vesz neki, mert fiú. (Így a lányokét tologatják... :lol: ).

Pedig apukák is szoktak babakocsit tolni, másrészt van kék babakocsi is, sőt fiú játékbaba is, meg a lányoknak is van fiús játéka, szerintem nem ciki. Eminek van egy csomó matchboxa, a Rossmannban vettem neki, meg kisautó, lego repülő , és szereti őket.
(Ha rajtam múlik, lesz vára, katonája is, az tök jó játék, mi sokat katonáztunk a tesómmal) :D

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Uxi: nekünk van babánk, meg bevásárlókocsink is. A srácok szoktak is vele játszani. Etetik a babát öltöztetik, lefektetik aludni. Szerintem ez normális, mivel apa is csinálja ezt. Viszont a játszótérre nem akarják vinni, ott nem tologatják, csak a másét :roll: Már próbáltam... Én sem gondolom, hogy a babákkal csak a lányok játszhatnak a kisautókkal meg csak fiúk :lol:

brigi73

Írjatok alami biztatót, olyan rosszul vagyok, mint a fene... :?
Ha egyszer megszületik ez a gyerkőc, felvilágosítom, hogy nem a másodk trimeszterben kezdünk rosszullétet okozni, hanem az elsőben, és a másodikra kéretik abbahagyni... :roll: :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Most nekem is egy kicsit visszajött az erősebb émelygés. Nem tudom, mitől. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: