A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

[quote="csöppke"][ írta:csöppkecolor=green] :shock: És csak AFP-t néztek akkor?
[/color]

Igen.

anabique
Budapest

A Margit kórházba megyek én is jövő héten, csak afp lesz, cukorterhelés nem és ott szóltak, hogy éhgyomorra menjek.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sőt, az uh előtt vették le a vért, kifejezetten azért, hogy végre ehessek.

anabique
Budapest

Addisz, a legelején kell kiválasztani, hogy a rövid vagy hosszú vonalzót szeretnéd. (a hosszú a jobb oldali)

Csöppke a popint nekem is ajánlották, de már nem Áronra, mert állítólag az nem túl nagy, Áron pedig 14 kg már.
A bambino mio nekem is tetszik, a kicsinél tuti kipróbálom.
Most még totsbots-ot ajánlottak, arról még nem mondtak nekem semmit. Azt tudom, hogy a bambuszos jó, de még rá kell kérdeznem milyen márka.
Ti éjszakára is ezt használtátok? Sokan maradnak a papírnál.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Addisz, innen letöltheted a Margit féle gondozási tervet.
Nekem ezt Sztanyik adta, teljesen aktuális!

http://www.margit-szuleszet.hu/szulesze ... sznos.html

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi
Köszi a vonalzós segítséget, közben rájöttem :)
Van gondozási tervem, nekem is adott Sztanyik az elején, tök hasznos! Persze már agyonfirkáltam különböző telefonszámokkal és rendelési időkkel :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

ezek a "nem" tévesztős hÍrek engem sem bizonytalanítanak el, szerintem nekem is lányom lesz!!!! :)

Brunhild, szerintem is lányod lesz, de magad miatt jól döntöttél, hogy elmész mégegy uh-ra. mennyibe kerül ott egy babamozi?

egyik barátnőm a magzati diagnosztikai központban volt nemrég, nagyon szuper uh-s gépek vannak ott, minden részletet lehet látni állítólag, az ára 12 e + DVD.

nekem is éhgyomorra kell mennem AFP-re.

KépKép
pusa

AFP-re hétfőn megyek, nekem is kihangsúlyozták, hogy ÉHGYOMORRA kell menni :S

Most a Pólusba megyek uh-a, itt dvd-vel együtt 10200 Ft lesz, 45 perc ...
20140901114303

Noémi,
Mi oltattunk bárányhimlő ellen. Lili akkor még 1-et kapott csak, mert ez volt a protokoll 5 éve, és bár enyhén, de el is kapta.
Levi jövő héten kapta volna, és ő már kettőt, de ugye már nem aktuális. Amúgy az az 1 is nagyon sokat ért Lilinél, most voltam Levivel is az orvosnál, azt mondta, hogy Lilinek az, hogy egy kicsit el is kapta, felért egy emlékeztető oltással, most már tuti védett.
Levire meg azt mondta, hogy ő is kb. annyira bárányhimlős, mintha oltva lenne, és bár az, hogy mennyire lesz valaki pöttyös, az az egyéni immunválaszától függ, de az is biztos, hogy Lili valószínű nem tudott olyan erős vírust, és főleg olyan sokáig szórni, mert már kész ellenanyagai voltak, így nem fertőződött annyira Levi sem.

Megvan a cukoreredményem is, kajától tökéletes :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Addisz: én szerettem a régi vonalzóidat :) lehet azért, mert imádom a lilát. :)

Pesterzsébetre járok terhestornára, 5en vagyunk, és nem is fér el több ember. Néztem a Kálvin térit, tök jó, meg a kolléganőm mondott róla nagyon jó véleményt, de messze lenne a munkahelyemtől.

Kálvin téri: http://www.tornastudio.hu/

holnap reggel megyek AFP-re.

hopihe79
Budapest

Pihe
Én is imádom a lilát :) De ezek a vonalzók valahogy olyan életvidámabbak! Ez a turbékoló madárpárocska kifejezetten tetszik ;)
Néha kell egy kis változatosság!
Kaptam még egy tippet ekcéma ügyben: Halicar homeopátiás kenőcs! Gyerkőcnek ajánlották ekcémára, akkor szerintem ezt várandósan is lehet alkalmazni. Egy próbát megér.
Hogyhogy már holnap mész AFP-re?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Halicart én használtam Áronnál, nekünk nem ért semmit. :( Egy próbát persze mindenkinél megér.

Linácska, köszi a választ. Valószínűleg Áron is megkapja majd. A bölcsiben is mondták, hogy minden évben van járvány.

Brunhild, nem érné meg, inkább a 20. hét után menni? Én is nagyon szeretnék már biztos lenni benne, de ahogy néztem a képeket akkor már tényleg egyértelmű!

KépKép
KépKép
kfnoémi

sziasztok!
Én tegnap voltam AFP-n. nálunk is éhgyomora kellett menni.

Hópihe!
Hova jársz Pesterzsébeten tornára? Mikor vannak az órák? Milyen?Arra is laksz valahol?
Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Na akkor kiderül hogy csak nekem nem kell éhgyomorra menni. :shock: :lol:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

anaibique, igen, kb kezdősúly+1 kiló van így rajtam, csak ez hirtelen ugrott fel :)

brunhild, ma mész a Pólusba? Én is odamegyek majd 18-án. Drukkdrukk!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Noemi,
koszi hogy bemasoltad a gondozasi tervet. En semmi ilyesmit nem kaptam az AEK-be a dokimtol es hianyoltam is.....Penteken atmentem egy masik dokihoz es mostmar maganba csinaltatom a vizsgalatokat (bar be kell vallanom hogy tole sem kaptam tul sok infot)
Az AFP is ugy derult ki hogy bementem az AEK-ba az elso vervetel eredmenyeiert es ott mondta a noverke hogy az AFP aktualis (persze en meg mondtam hogy most volt Integralt Tesztunk, de mondta hogy ez teljesen mas)

Terheleses cukrot nem irtak ki pedig a parom apukaja kemenyen cukros volt, vajon menjek vissza es kerjek olyat is?

A maganorvosomhoz pedig csak 20. heten kell mennem ugyhogy igy elso terhessegnel az osszes infot innen toletek szedem ossze es probalom ugy intezni hogy meglegyen minden viszgalat.
Koszi a segitseget!

Pelenka ugyben en is a textil pelust szeretnem valasztani, nem vagyok hive az eldobhatonak a kornyezetszennyezes miatt. Inkabb dolgozom egy kicsit tobbet a jo ugy erdekeben.
En az itthoni markakat nem ismerem, de Angliaba 2 nagyon jo bolt (Mothercare es a Mamas and Papas) van, az o termekeik nagyon jok es ha akcio van (marpedig legtobbszor van) akkor nem is dragak. En valoszinuleg onnan fogom majd hozatattni mert vannak olyan szallitok akik meg is veszik es el is hozzak olcson.

Kép

Kép
ica79

Ica ez a szállítósdi alkalom adtán engem is érdekelne!

Nem könnyű kiigazodni a vizsgálatok útvesztőjében, de szerintem ez a Margitos gondozási terv jó.
Mondjuk nekem Áronnal az AEK-ban jóval több teljes labor volt, de azt gondolom nem volt indokolt, mert a terhességem problémamentes volt.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noemi,
Estere megkerdem a paromat a szallitok elerhetosegerol.....elmennek megveszik es hazhozszallitjak.
Nekunk ismerosok szoktak neha csomagot bekesziteni es egy 20 kg-os borondert fizetunk 20 fontot (kevesebb mint 6.500 Ft)
Minnel tobb cuccok hoznak, annal olcsobb az ar (de a vasarlasert kulon kell fizetni, az nem tudom mennyit mert ilyet meg nem kertunk de van ra lehetoseg)

Nekem ezek a vervetelek/vizsgalatok total kaosz! :oops:
Eddig az AEK-es nogyogyaszom egy rakszurest csinalt meg egy vervetelt, mindkettot meg tavaly. CMV, Toxoplazma es Szifilisz.....a CMV IgG pozitivnak jott vissza, de errol sem szolt csak most derult ki amikor mentem a leletekert (de a maganorvos mondta hogy amiatt ne aggodjak, jo hogy terhesseg elott tulestem rajta :?

A lenyeg hogy a haziorvosom elkuldott ver es vizelet vetelre, az egesz jo lett a kalcium hianyt leszamitva, de a vedono allandoan olyan verveteli eredmenyt ker tolem amin irja a vercsoportomat.
Van egy olyan sejtesem hogy ez a AFP sem az lesz, vagy igen?
Ugy erzem magam mintha egy masik bolygorol csoppentem volna ide, pedig csak 7 evig voltam tavol az orszagbol! :oops:

Kép

Kép
ica79

Sziasztok!

Ki vagyok akadva, úgy kirügyezett az arcom, mint egy tininek. Voltam a védőnőnél és összeraktuk, hogy kb a tegnapi főtt tojás lehet a ludas a dologban. Szerinte valamivel tartósítják a tojást és azt nem bírhatom. És pont ma este megyek dokihoz, ki fogok kapni már látom. Szerintem el sem hiszi, hogy zöldbab főzeléket ettem tegnap tojással.
Azt fogja hinni kamuzok.
Én is éhgyomorra mentem AFP-re, de nekem 5 ampulla vért vettek le, mást is néztek.
Bárányhimlő ellen a fiamat már beoltattam, a lányomnak most lenne aktuális februárban. Ő is meg fogja kapni.
Én a rota ellenit is beadattam mindkét gyerkőcnek. Nem bántam meg, sose volt gond hányás-hasmenéssel. Én gyanítom most valami rota-féle vírus döntötte le a családot. A fiam kezdte 1 db hányással, semmi több. Rá egy hétre a lányom 1db hányás. Rá 2 napra én egész napos hasmenés + úgy fájt, görcsölt a hasam azt hittem beindultak a fájások. Hétvégén meg a férjem nyomta az ágyat hasmenéssel. Nagyon durva volt.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Ica a rákszűrés és a vérvétel az jó.
Elméletileg le kellett, hogy vegyenek vért vércsoport meghatározáshoz, és ekkor szűrtek ellenanyagra is. (nekem pl. ez elmaradt, ezért vették le most - külön szóltam!)

A 12 hetes uh-n már túl vagy, úgyhogy nyugi nem késtél le semmiről sem!

Ha mész az AFP-re kérd meg, hogy vegyék le a vércsoport/ellenanyagot is. Ha akkor csinálnak teljes vérképet, az jó de ha nem (mint nálam), nincs gond majd lesz!
(egyébként ha mész a védőnőhöz kérd meg, hogy írja le pontosan, hogy mit hiányol, és azzal a papírral meg tudod kérni a laborost hogy úgy vegye le a vért)

Utána a 18-20 hét között lesz a genetikai uh., erre kérj időpontot. Ezek után pár hétig nyugi lesz.

Legközelebb majd a 24-26. hét között lesz majd vérvétel és cukorterhelés.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ica nekem most a 16 hetes vérvételre 5 db beutalót adtak.
1. teljes vérkép + vizelet
2. AFP
3. Toxoplazma
4. Vércsoport
5. Hepatitis B
Mindet a védőnő intézte a körzeti nőgyógyásszal.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Mi is beoltattuk Áront rota ellen, de én megbántam. Emmát nem fogom.
Baromi drága, és csak a rota bizonyos típusai ellen véd - igaz a többit is gyengíti.
De van egy csomó más fosós hányós vírus, az ellen meg nincs semmi. Ráadásul a rota baromi drága.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ica,
nálunk a 12. hetes vérvétellel együtt néztek vércsoportot, ellenanyagot. Azért fontos, mert ha negatív vagy, akkor máskor vannak a kötelező vérvételek, mint ha pozitív, mert többször néznek ellenanyagot. És az AFP-nek ehhez semmi köze, az más.
Szerintem attól, hogy a párod apja cukorbeteg volt, ahhoz neked genetikailag semmi közöd, ezért nem kell korábban cukros vérvételt kérned. Majd a 26. héten úgyis csinálnak.
Gondozási tervet én a védőnőmtől kaptam.járs
Úgy látom nálad is az lehet a baj, hogy annyi helyre kell járnod, egyik orvos, másik orvos, magánorvos, védőnő, hogy már nem tudják ki mit mondott. Nekem összesen egy védőnőm és egy magánorvosom van, sehova máshova nem kell mennem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ica
A Margitos gondozási tervben minden fontos infó benne van. Az első vérvételre elvileg úgy írják meg a beutalót, hogy vércsoport meghatározás és ellenanyag-szűrés is legyen benne, ezért hiányolja a védőnőd.
Az AFP-ről röviden:
"Az AFP rövidítés az alfa-fötoprotein kifejezés kezdőbetűiből összeállított mozaikszó. Az alfa-fötoprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel. Jelentősége a magzati életben pontosan nem ismert, azonban termelődése, az anyai keringésbe történő átjutása sok további fontos következtetésre ad lehetőséget. Az AFP a magzat keringésében jelentős mennyiségben kimutatható, az anyai vérbe azonban csak igen kis menynyiségben, szinte nyomokban kerül át élettani esetben. A lepény gyakorlatilag teljes mértékben gátját szabja ezen fehérje átjutásának az anyai keringésbe."
Tehát ez sem a vércsoport meghatározásra szolgál.

A 16. heti vérvételnél akkor indokolt a terheléses cukor, ha a Te családodban, azon belül is szülői vagy testvéri szinten van cukorbeteg, illetve neked volt ilyen jellegű problémád.

Egyébként pedig nyugodtan kérdezz, az első babánál mindenkinek zavaros a rendszer és sokszor tényleg nagyon kevés felvilágosítást kapunk!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Csajok, nagyon koszonom a felvilagositast, igy mar mindjart tisztabb minden :lol:

Kép

Kép
ica79

Noemi,
Az altalunk hasznalt szallito weblapja www.pexmax.com
Masokat is kiprobaltunk az iwiw-rol, de a maganemberekkel vigyazz mert nekunk mar tunt el csomagunk.
Ez egy ceg, szamlat adnak es fuvarlevelet. Tobbszor szallitattunk veluk es mindig kifogasolatlan volt a szolgaltatasuk.

Kép

Kép
ica79

Panndi, nem ma :) , csak szombaton megyek uh-ra.

Tudom, hogy a 20. héten már jól látszik, akkor megyek is genetikaira (AFP utáni uh) a Bajcsíba. De az csak február 28-án van..én pedig most akarom tudni! :oops: Illetve tudom, hogy ez sem lesz 100 %, de ha most is kislányt lát egy másik szonográfus, és majd a 20.héten a korházban is azt mondják, akkor elhiszem :lol: Ha pedig mégis fütyije van, remélem 45 perc alatt megtalálják szombaton.... :)

Vércsoportot (most nem találom, kinek nincs meg ) hiába kérsz, kell egy külön beutaló a nőgyógyásztol, A4-es lap, aminek az a"címe", hogy Vércsoport és ellenanyag meghatározás ...(vagy ilyesmi)
20140901114303

Nekem akkor szerencsém volt.
Szóltam a terhesgondozóban, és a laboros nő azt mondta akkor pótoljuk.

KépKép
KépKép
kfnoémi

AFP-t nem befolyásolja, hogy előtte eszel.
Igazából csak a cukor és vérzsír-vizsgálat az, aminél számít, hogy ettél-e vérvétel előtt!

Ica
Most szaladok úszni, de ha hazajöttem, beírom a rendes protokollt! :wink:
Rendesen, hogy mikor, milyen vizsgálat kell!

Kép
mrsleo
Debrecen

bkrisztike: küldtem privit!

hopihe79
Budapest

Noémi,
mi rotát is adattunk Levinek, miután Lilivel 5 napot volt apa kórházban. Én már 20 hetes terhes voltam, be sem engedtek a fertőző osztályra. Szegénynek először 8. szúrásra tudtak vénát biztosítani, az reggelig bírta, utána 3-ra. Az már kibírta az 5 napot. És mindezt úgy, hogy délben még semmi baja nem volt, este nyolckor meg már kiszáradt majdnem.
Mi még a Prevenárt is vettük, akkor fizetős volt még, 16000/db, de én valahogy így voltam/vagyok nyugodt.
Ma megbeszéltem a gyerekorvossal, hogy ha már a bárányhimlő aktualitását vesztette, akkor kapja most a Menjugate-t.

Brunhild,
nyugi, lány lesz :lol: Én is felbuzdultam, hogy akkor még lehet, hogy nekem is lányom lesz, ha ennyire félre lehet nézni, de azon az UH-n nekünk annyira egyértelmű kuki van, hogy csak na :lol:

Ma megyünk színházba, már itt vagyok Pesten, várom apát a munkahelyén, ő meg el van tűnve...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

hópihe!
Válaszoltam is a prividre!
kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!
Meló miatt nem tudtam jönni megint... Annyit írtatok, hogy kavarog a fejemben, tuti mindent elfelejtek.

Jó ez az AFP mizéria, múltkor én is kérdeztelek Titeket, ugyanez volt. Nálunk kifejezetten nem éhgyomorra kell menni. A vérvételes nő is ezt mondta, és a védőnő is. Úgyhogy Csöppke, nem vagy begyedül! :)

Egyébként ma jött meg az eredményem: 0,99.
Panndi írta, hogy mindegyiknél 1,5 körüli volt neki? Az én leletemen a tartomány 0,5-2,5.

Azért az röhej, hogy ma kaptam meg a dec. 21.-i vércsoport, ellenanyag eredményt, és három hete voltam "sürgősségi" vizelettenyésztésen, aminek még mindig nem jött eredménye, vagy a védőnő szerint lehet, hogy elkeveredett.... majd utánanéz...

Lina
Jobbulást Nektek!!!! Szegénykém, mindig van valami, bárányhimlő, fül, tejallergia.... mi jöhet még?
Jó szórakozást!!!

Brunhild
Drukk szombatra!! De tuti láááááááány! :)

Bruni, Jucus, Netty
Sajnálom, hogy a szülők, rokonok így állnak hozzá :( :( De az jó, hogy mindannyian felülkerekedtek ezen.

Addisz
Még nem is válaszoltam, hogy pont elkerültük akkor egymást a suliban, mert öregebb vagyok :) 95-2000/2002 között jártam oda. elhúztam a másik szakomat, azért írtam így. Akkor még a régi épületben volt a magyar.

Pihe
Még múltkor kérdezted, hogy hogy márc.tól itthon leszek. November óta itthon lehetnék, mert veszélyeztetettnek számítok az előzmények miatt, de szerencsére minden ok, úgyhogy kerestem a helyemre valakit, és márc.-tól már szabin vagyok, aztán táppénzen. Egyébként baromi sok ember vesz körül a munkahelyemen, és félek attól is, hogy elkapok valamit tőlük...
Le a kalappal, hogy tornázni voltál!! Milyen volt? Mennyire megerőltető?

Luca
Két hete én is tiszta ragya voltam, de szerintem én a hormonok miatt. Ha Neked kajától van., csak elmúlik hamar, ha kiürül a szervezetből.

Panndi
Te aggódsz a 19. héten a +1 kilóddal????? Na, neeeee! Nekem mostanra jön fel a negyedik kiló.... pedig egy héttel "fiatalabb" vagyok :) És én is most kezdtem el éhesebb lenni....

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

Halihó!

Reggel méricskéltem, kerek 18 hetest: +4,5 kg :cry: :cry: :cry: :cry: Ezek szerint van látványa az örökös: Mit is ennék dolognak. A kalkulátor normálisnak mondja, de nekem nem az :-(

Brunhild: Megértem h kíváncsi vagy és kételkedsz. 3 fiú után lehet is :-) De majd most!!!!!!! Meglátod, most majd tutira megmutatja, beszéld meg vele előtte. :wink:

Pelus: Én le vagyok maradva mosható pelus ügyileg. A környezetbarátságon túl miért is jobb, mint az eldobható? Milyen előnye van még? Én lehet lusta vagyok, de inkább bevágom a kukába, és el van felejtve. Persze meggyőzhető vagyok, csak keveset tudok róla.

Vérvétel: Én negatív vagyok, volt vérvétel a 10 héten, majd lesz a 28 32 és 36 on is. Ez utóbbiak csak ellenanyagra és toxoplazmára. Ehhez jön még a 26 hetes terhelésse cukor, illetve a 16 hetes afp.

Kérdés: Már többször is éreztem éjjel, h majdnem görcsbe állt a vádlim. Ez piszkosul tud fájni, nagyon utálom, de ha időben megérzem, és a lábfejemet elmozdítom, nem áll be. Legalább is most még bírom kontrollálni. Kell erre emelni a magne b6ot? Mennyit szedtek belőle?
Kell esetleg a fogak miatt kalciumot enni?

Oltások: Zéti mindent megkapott, még a kullancs ellenit is. Igaz több volt mint 130.000.- de apa ragaszkodott hozzá. Én feltétlenül nem osztom az agyonvédekezést, de apa igen....Szerintem most is így lesz.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Ja, és elfelejtettem elújságolni, hogy megvettem életem első (és második) kismamanacijá/jait!!!! Annyira jóóó, hogy végre vehetek ilyeneket! A C&A-t ajánlom, mert leértékelés van az Allée-ban, és 4900-ért, féláron sikerült vennem.

Leo, Jucus
Bocs, de megint "vizeletes" kérdésem van, a 16. hetin a nitrit megint poz., de most az van odaírva, hogy +2, a proteinhez 15, a leukocita +1, de nincsenek mértékegységek, és nincs értékhatár sem.... akkor ez most mennyire rossz??? Ja, és üledék 5-6 fvs. (gondolom, fehérvérsejt). Ez a protein dolog mitől van? És akkor a nitrittel kell foglalkozni, vagy nem lényeges???

Köszi!!!!

Leo
De jó, hogy úszni jársz!! A terhesség melyik szakaszában jó, vagy mikor kevésbé ajánlott??? Mire kell jobban odafigyelni?
Még nem érek rá, meg a méhszáj melletti méhlepény is aggaszt kicsit, de majd szeretnék járni.

gil

Netty
Akkor kb. egy ütemben hízunk. Nem nyugodhatok meg a kalkulátortól? Ez tényleg olyan sok???? Nem is eszem annyival többet, mint amennyire én is hízni kezdtem a mérleg szerint. Azt vettem észre, hogy ha hétvégén sétálunk 1,5 órát, az kicsit rendbe szedi a többletet.
Nekem az elején 4x2 MagneB6-ot mondott a doki, na, nem sokáig szedtem ennyit. De ha görcsölsz, mindenképp szedj többet, mint eddig.

gil

Gil: görcsök hála égnek nagyon ritkán vannak. Alapból egyet szoktam enni reggel, mert mégis csak magnézium is kell, +1 folsavat bekapok mellé. Ennyi. Amióta érzem a vádlim, kettő magnét szedek.
Hát nem csak terhességi korban, hanem kilókban is hasonlítunk :-)
Nem bánom, csak a gyerek neme ne legyen azonos :-) Már ha érted mire gondolok :-) :oops: :wink: :oops: :wink:
Pénteken uh, már visszaszámolom a perceket. De ha hoppon maradok, én nem is tudom, mi lesz. A munkahelyen már fogadásokat kötnek, meg kell oldanom a nagy talányt :-)
Farost vettél? Ennyiért nagyon olcsó volt. Ügyi vagy. Már csak egy pocakos fotó hiányzik az új naciban. :oops: :wink:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Sziasztok lányok!

Visszaolvasva láttam, hogy itt sokan 17-18. hétben vagytok már, én meg a 13. elején - szóval inkább az augusztusi topikban lenne a helyem, és emiatt inkább átmegyek
de jó volt titeket olvasni, jó látni, hogy ilyen sok nagycsaládos van :)

Boldog babavárást mindenkinek!

Kép
Kép
gmeli
Budapest

Netty
Nagyon drukkolok, hogy lány legyen!!! :) Már csak három éjszaka, és kiderül :)

Szakszavakat még nem ismerek, milyen a "faros" naci? :oops:
Két farmert vettem, az egyik vékonyabb, kék, a másik vastagabb és fekete, a feketének a pociján nagy gumis rész van, mint egy bandázs hozzávarrva, a farmernek csak mindkét oldalon gumis betétje van, meg belül gombokkal állítható gumis rész. Na, nem tudom, mennyire érthető :oops:

gil

gil: egyáltalán nem megerőltető, pici kar, pici láb, de inkább a légzésre koncentrálunk, van intim-torna, meg relaxáció. Ez nem a megerőltető torna, hanem a nyugtató, ellazító :)
annyira mozogtam volna már valamit, az uszoda itt van nagyon közel, de állandóan fel vagyok fázva, így nem merek lemenni.

linácska: mit néztek meg?

jjuccuss: jól vagy? ma még nem jelentkeztél!

pihe

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Sokat írtatok. A vizsgálatokhoz nem szeretnék nagyon hozzászólni, mert szerintem mindenhol más a szokás. Pl. nálunk benne van a protokollban a kombinált és az integrált teszt is. Toxoplazmát, CMV-t stb. nem néznek senkinek. Van orvos aki csinál a 36. héten hüvelyváladék vizsgálatot, van aki nem stb.stb.

Ami szerintem mindenhol kötelező: 12.,18., 32 hetes UH, vércsoport, VDRL (szifilisz), Hepatitis B, cukorterhelés (24. és 32. hét), vérkép, AFP.

Ma voltam a védőnőnél: vérnyomás, pisi, szívhang rendben. Nem híztam semmit. Rákszűrés negatív.
:D

Gil: vizelettenyésztés kell a fehérvérsejt és a tisztálkodás után is jelenlévő nitrit miatt. Kismamákban a tünetmentes baktériumürítést, vizeletfertőzést is kezelni szokták. A fehérjéről ki kellene deríteni, hogy az adott labor mit fogad el még normális mennyiségnek, mert ha felette van a labor által megadott értéknek, akkor gyakran kell ellenőrizni a vizeletet is és a vérnyomást is a terhességi toxaemia lehetősége miatt. Menj el a nőgyógyászodhoz, ő tudni fogja, hogy mi a teendő.
jjucuss
Eger

ja én a waiting for youban voltam, ami szuper, akciósak a farmer kismamanacik 6ezer környékén lehet most kapni, csak sajna ki vannak fogyva a méretekből. Szóval, ha valakinek 34es kismamanadrág kell, akkor több féle fazonban és színben talál! :)

hopihe79
Budapest

Pihe! Köszi az érdeklődést. Ma teljesen jól vagyok,köszönöm.
jjucuss
Eger

Egy kis csemege: ELŐD 4x Kép a csóró...

Kép a kőgazdag...

Kép a komoly...

Kép a bohóc...
jjucuss
Eger

jucus, de jó képek:)) "kőgazdag" :lol: :lol: Csúcs kishapsi!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="hopihe79"]j írta:hopihe79a én a waiting for youban voltam, ami szuper, akciósak a farmer kismamanacik 6ezer környékén lehet most kapni, csak sajna ki vannak fogyva a méretekből. Szóval, ha valakinek 34es kismamanadrág kell, akkor több féle fazonban és színben talál! :)

Még mindig akciós? Tökjó. Mi január legelején voltunk, és akkor mondták hogy már nem sokáig lesz az... de akkor csak kapmányduma volt :lol: Én is ottt vettem 2 naciit egy áráért, de lehet, hogy még belesek... bár én már 16 hetesen + 4 kiló körül járok,, khmm 8) :lol: :oops: , szóval már nem biztos hogy lesz méret...

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jucus, jók a képek :)

Jó sokat írtatok, nem is nagyon bírtam követni, agyilag készen vagyok ma :oops:

Viszont beírattuk a lányokat oviba, olyan fura, hogy már Fruzsit is be kellett :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Megyek: fürcsi, fekvés. Holnap Miskolc, bőr-gyakorlat, okosodás (rám is fér, mert bőrből ritka gyenge vagyok). Utána barátnőzés. Este jövök. Puszi mindenkinek.
jjucuss
Eger

Netty
Én úgy tudom, hogy 3x2 Magne B6-ot lehet szedni, szóval este még bekaphatsz egyet. Egyébként pont ma olvastam, hogy lassan bejön a tünetek közé az izomgörcs, főleg éjjel, szóval normális jelenség. És a kalciumot most nagyon fontos pótolni - írták ezt is a cikkben - , mert rengeteg épül be a baba csontjaiba.

Gil
Még én is a régi épületben kezdtem, nagyon imádtam annak a hangulatát, nem örültem, mikor átköltözött a Múzeum körtútra. Milyen szakokra jártál?

Jjucuss
Eszméletelen jó képek :) Nálam is a kőgazdag a nyerő ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jucus! Nagyon sokoldalu a kisfiad!

Nagyon szarul vagyok!Egész éjjel nem aludtam, mert állandóan felköhögtem magam. Reggel átmentem a védőnőhöz, hogy nézze meg legyenszíves, hogy van-e szívhang, vagy már kiköhögtem szegény gyereket,! Szerencsére megtalálta, de azonnal hívni akarta a háziorvost, mivel alapból ott kellett volna lennie tanácsadáson, de persze nem ért rá. mostmár fáj a melkasom, a derekam leszakad és a fejem szét megy a fuldoklástól. JA! és már kétszer kihánytam mindent annyira erőltet. Most stadal szirupot vettem be.

Voltam az új dokinál! HÁÁT! A szülést elvállalta. Mondta, hogy 3. császárnál a 38. héten programozott császár lesz. Ebben a rendelőben viszont nagyon gagyi uh-van. Éppen a fejét mérte meg,meg a szívhangot nézte, de azt mondta, hogy a 30.-hétig járhatok a régi dokimhoz!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: