A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Emese - igen, mi rendeljük kb. három éve. Akkoriban több helyszínen dolgoztam, heti párszor hajnalban jártam át Nyíregyre, éjszaka meg írtam a disszertációmat, és hát nem sok időm lett főzőcskézni. És Gábor sem nagyon ért rá, mert mi korábban felváltva főztünk-mosogattunk.

Elkezdtük hordani a kaját, találtunk egy olcsó helyet, és egyelőre nem is szándékozunk újra főzni :roll:

Babakaját sem főztem, hat hónapig Rugó csak szopott, aztán bébiételeztünk, most meg már eszi a mi kajánkat plusz szopik.

Kép
vindolanda

Az a k.rv. 15 hós oltás! Zsozsi lázas, nyűgös, sírdogál, most tettem le harmadjára aludni.
Nem is értem, hogy tehetnek 3 vírust egy oltásba. És akkor majd várhatom 28 napon keresztül a tüneteket. A punciján a vírusos pöttyök is visszajöttek, kezelem folyamatosan.
Anyu holnap hoz C-vitamin ampullát, azt beleöntöm az iszijébe.

Heni! Te is csak C- és B-vitamint adj Péterkének (és akinek még beteg a babája), mert a vas, a K, D ... stb. vitaminok ilyenkor a kórokozókat erősítik.

Kép
Kép
Kép
gremese

Most már adtam Nurofen kúpot, jobban érzi magát. :)
Letöltöttem a gépre a képeket, és megkérdeztem, (amelyiken én vagyok), hogy Ő ki? És azt mondta: jaj.
Szóval mondja az anyát, ami a JAJ! :D :D :D Én ennek úgy örülök! :oops:

Átnéztem a januári topikba, és ott már megszült egy kismama november végén (toxémia miatt).

Ja, és Zsozsi eteti a játékait, babáit. :) Meg minket. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Egy mai kép:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Félek a 15hós oltástól... Lehet én is halasztatom,nem szeretném,ha karira lebetegednénk.. Tök jó Emese,hogy anyud tud vinni C,meg D ampullát.Én is kértem a múltkor a dokitól ,hogy írjon fel még egyszer,de nem adott receptet. Soha nem lehet tudni,hogy mikor lesz szükség rá..

Betegeknek jobbulást!!!!! Puszi-puszi nekik.. :)
varga tünde

Halihó!

Apa fürdet, így van némi időm. :lol: Hú, én annyira kiütődtem, du-n megkértem a fiú részleget, hogy foglalkozzanak a kicsivel, én meg pihiztem kicsit, de nem volt elég. Alig látok ki a fejemből.
De elég a panaszból.

Zebibaba! Jó lett. :lol:

Niki! Gyönyörű ez a leányzó. Meg kell, hogy mondjam, fiús anyukaként nem nagyon tudnék választani az itteni szépségek közül. Szerencsére nem is nekem kell. :wink: :lol: Milyen lett a hajad?

Kaqk! Emmának jobbulást. Imádom, ahogyan tudnak kommunikálni.

Emese! Jaj!!!! Na, már én is előre parázok ettől az oltástól. Én is csak januárban adatom be, majd ráér az ünnepek után.
Nagyon szépek vagytok. :lol: :lol: Remélem valami finomat kaptatok a babákkal együtt. :lol: Januáriakat én is meg akartam kukkantani, de már nem volt rá módom, Bercó felébredt. Úgy szeretem a kis újszülöttek képeit nézegetni. :oops: :oops: :oops:
Köszi a vitaminos tanácsot, elraktároztam. Tök jókat tudsz, igyekszem mindent megfogadni.

Na, jönnek, így én megyek.
dmaggie

Dmaggie! Orvos családban nem nehéz okosnak lenni. :wink:
Én meg úgy irigyeltelek ( :oops: :wink: ), hogy Bercó mondja Neked: Anya, de így, hogy én Jaj vagyok ( :lol: ), már nem irigykedem. :lol:

Azért voltam most erre az oltás utáni lázra kiakadva, mert Zsozsi két hete folyamatosan beteg volt, és megint elesettnek látni...
De ez a Nurofen kúp szuper, kicsit levitte a lázát, már rosszalkodott is. :D

Én meg nézem a novemberieket, meg a decemberieket is (mindig az aktuális topikot) és csodálom a babákat. :)

Közben Zsozsi felsírt, Dentinox-oztam, visszaaludt.

Egyébként Maggie én úgy drukkolok, hogy legyenek végre átaludt éjszakáid! Szörnyű, ha az ember nem tudja kialudni magát. És ha ez halmozódik. Én 9 hónapja nem aludtam át egyetlen éjszakát sem, de nem vészes az esetemben, mert ezek rövidke kis ébredések. Egy kis cumi, egy kis iszi, és már vissza is alszunk.

De most azért rosszabb a helyzet, mert a hajnali pisilés után csak szenvedek, mert fáj mindenem, és nehezebben alszom vissza.

Tünde! Igen, szerencsém van, anyu sok mindent felír. De D-vitamint nem kérek tőle, azt a gyerekdokival iratom fel, hogy tudjon róla, mennyit kap Zsozsi.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, vagy írjam inkább, hogy Jaj! :wink: :lol: Én is annyira örültem, amikor először hallottam. Apának már olyan régen mondja, hogy apa, sőt papa. Ezeket felváltva, a fiúkat is megnevezi már régen. Én eddig cici voltam. :oops: :oops:
Már megint tanulok, veszek is majd Nurofen kúpot. A Germicidből talán egy van itthon, a múltkor meg elfelejtettem felíratni. Jól gondolom, hogy nem vényköteles a Nurofen. A kúpot én is jobban szeretem, szerintem is gyorsabban hat, mint a szájon át adhatók. Bár, ha Bercót kérdezném, szerintem ő nem osztaná a véleményemet. :wink:

Ó, Te Drága! Teljesen megértelek. Az utolsó időben, sőt már hamarabb is alig tudtam aludni. Sokszor hajnalig forgolódtam, alig találtam valamilyen kényelmes pozitúrát, a pisijáratokról meg ne is beszéljünk. Az utolsó hetekben meg éjszakánként rendszeresen olyan jófajta kis jóslóim voltak, mindig figyeltem, hátha indulhatunk, aztán jöttek is a fájások: 10- 10- 8- 7 percenként, majd 30 perc után, aztán meg abba is maradt az egész. Még a szülés napján is, csak véletelenül nézett meg a dokibá, mert akkor nst-re mentem, nem amnioszkópiára. Mondtam neki, hogy fájdogál, mint mindig, de nem rendszeres, nem elég erős. Akkor már hetek óta egy ujjnyi volt a méhszáj, sokadik amnioszkópia, stb. Képzelheted, majdnem leugrottam örömömben, hogy indulhatok a szülőszobába, mert folyik a magzatvíz. :lol:

Bár én januárra tippeltem, de azért szeretném megkönnyíteni Neked! Sipirc!!!!! :lol: Meg már nagyon várom, hogy láthassam az első képet a kicsi Gegiről is. Nagyon fog majd hasonlítani a nővérére.

Éjszakákhoz még csak annyit, hogy igazából nem hosszú időre ébredek fel, csak sokszor hamarabb felébredek, mint ahogyan Bercó jelez. Most is már teljesen éber vagyok, szerintem nem fogok tudni elaludni az első ébredéséig. De tényleg nem olyan vészes. Néha nehezebb, de jól bírom ám. A barátaink mindig azon szórakoztak, hogy milyen keveset alszok, legalább most hasznát veszem. Pontosabban, hogy nehezen alszom el, aztán meg korán kelek. Majd megjavul Bercó alvókája is, ha már nem szenved a fogacskáktól vagy egyszerűen csak jön majd egy kattanás. Akkor majd pihenek. Most ennek van itt az ideje.

De olyan Tündérkék vagytok, hogy ennyire szurkoltok Nekem, pedig hát többen is küzdenek ezzel a problémával.
dmaggie

Na, még egy dolog. Már olyan régen le akartam írni, hogy mit olvastam a RD-ben. Az allergiáról és a táplálkozásról volt szó. Ugye mi azt olvastuk, hallottuk mindenhol, hogy bizonyos ideig ne adjunk olyan dolgokat a gyerekeknek, amelyek allergizálhatnak. Az olvastam erről, hogy tudósok semmilyen bizonyítékot nem találtak erre. Tehát mindegy, hogy hathónaposan kap-e a gyerek mézet vagy sem, stb. Ha allergiás eredendően, nem az fogja eldönteni, hogy melyik életkorban kóstolja meg az adott dolgot. Nem lehet az allergiát ilyen módon kivédeni.
A decemberiben meg azt olvastam, hogy arra sem találtak bizonyítékot, hogy a tejtermékek fokoznák a nyáktermelődést. Pedig erről is hallottam már, hogy a náthás gyereknek nem érdemes tejterméket adni, mert az fokozza a nyálkatermelődést. Táplálkozáskutatók nem találtak erre sem bizonyítékot.

Aztán, hogy ez hogyan is van???? Nem tudom.
dmaggie

Dmaggie! Cici! :lol:
A Nurofen nem vényköteles, de majd mondd, mennyi idős babának kell, mert többféle van. És a kúpok tényleg nagyon gyorsan hatnak.

A Germicidnél meg azért kell vigyázni, hogy nehogy véletlenül a "C"-t írják fel, mert abban nyugtató van. Anyunak kellett már kórházba küldenie babát, mert Germicid C-t adtak neki, és teljesen kiütötték ezzel.

A Nurofen meg humánusabb, fele akkora, mint a Germicid. :)

Már én is szülnék. Bekészítettem szőlőcukrot, hogy töb energiám legyen, mert nekem az agyam csak részlegesen kapott oxigént, ezéltal ugye sok mindenre nem emlékszem.
Amilyen rövid volt a szülés, olyan intenzív.
A mai napig szoktam Apát kérdezgetni, hogy mi hogy volt.
Erre a napokban mondja tök komolyan, hogy mikor a hasamra tették Zsozsit, én leejtettem. :shock:
Mondom MI VAAAAAN? :shock:
Nem emlékszel? Leejtetted, a doki szedte össze.
:shock:
És én marha, egy pillanatra elhittem.
Na utána már szidtam, mint a bokrot, Ő meg csak röhögött. :lol:

Szóval szeretném tudatosabban megélni a szülést, és mindenre emlékezni. De majd meglátjuk.
A héten eléri Gegi Zsozsi születési súlyát....

Na igen, Meg ezek a fogak. A szájfertőzés óta elég nehéz Zsozsi szájába belenézni, de azt láttam, hogy egy szemfog áttört, így 13-nál tartunk. De még annyi van.....
Mondom én! Akkor mit szóljon Ágica? :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dmaggie! Az orvostudomány a mai napig nem tud arra választ adni, mitől van az allergia!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok

Mesi: Fogacska :lol: Ne is mondd az előbb sírva kelt annyira fáj neki most próbálkozik áttörni a 4.fogacska :lol: éljen :lol: de adtam neki nurofent éjjelre legalább aludni tudjon szegénykém.
A szüléssel kapcsoltban úgyanez volt nekem is és én is a mai napig kérdezgetem apát hogy hogy is volt :D Én arra nem emlékszem hogy mikor a hasamra tették egyáltalán mit csináltam :D Mire apa azt mondta köszöntem neki hogy "szia".És a dokinőt 3x kérdeztem meg hány kiló és hány cm mire felfogtam :D

Már most parázok a 15 hós oltástól mert mi a 2.prevenaral egybe kapjuk :roll: és január elején kell mennünk :roll:

Kép

Kép
agica1126

Jó későig fent vagytok csajok! Látom nem csak én nem tudok aludni de éjfélnél hamarabb soha :(

Kép

Kép
agica1126

De egyre nagyon emlékszem a szüléssel kapcsolatba, mikor azt mondták a tolófájásnál még ne nyomjon tartsa vissza :shock: Mire én összepróbáltam tenni lábam hogy visszatartsam valahogy akkor meg azt mondták ne tartsa :shock: igen nehéz volt igy eldönteni mit csinájak :roll: :lol:

Kép

Kép
agica1126

Ágica, de legalább megpróbáltad visszatartani :wink:

Szőlőcukrot meg vizet én is vittem szülni, de valahogyan nem kellett. Én azt hittem, sokkal sz...b lesz.

Emese, Te a családból tényleg sok hasznos dolgot megtudsz, mi meg csak itt figyelünk.

Megyek aludni, sziasztok.

Kép
vindolanda

Szép jó reggelt :)

Niki!
én akkorát Röhögtem :) :lol: Rania aranyos nagyon :)

Kaqk!
azért tanult meg fotozni,mert seftelt vmit és neki egy képet kellett adni egy Jaguárról(kocsi) s nem sikerültek a képek,fotosboltba dolgozott már akkor,idős kollegája aki fényképész volt mindenre megtanította :)

Ágica!
szoktam Rád gondolni :) sűrűn megyek mostanában a 14es vilivel :)
látom Petra is kezd fogas kiscsaj lenni :)

Zebibaba,Berni!
üdv körunkben :) írjatok ám :) mindenkit szívesen látunk :)

Bálint elméletikeg januárban kapja aPrevenárt és a 15 hós oltást,dokinéni nem akarja előbb beadni :) Bár a prevenárt kíváncsi vok megkapja e :roll:

Mesi!
tetszik az új avatarod :)

pusza

KépKép
viranka

Szép Reggelt!

Viranka: És akkor miért nem hívsz? Hátha tudunk találkozni is :lol:

Petra is januárba kap mindent de ezt írtam ha jól tudom :lol:

Vindo: Igen, próbálkozni lehet :lol:

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok, mi is felkeltünk. Igaz, az ételhordó emberre, mert kilenckor még családilag aludtunk 8) Gábor kirohant pizsamában, és átvette a mai adagokat.

Viranka - legalább levegőztök Bálinttal :wink: Amúgy :evil:

Ma gondoljatok ránk, pontosabban Gáborra, mert elhatározta, hogy galériázzuk a garázst, és akkor ki tudnánk pakolni a lakásból. A spájzot, ha kinyitjuk, ránk esik több m3 cucc :? De kellene hozzá négy méteres deszka is, ebből két darab. A fatelep kb. egy km-re van tőlünk, bicikliút vezet oda, és biciklivel is fogja eltolni ezeket. A kocsiba csak a két méteresek fértek be, azokat már elhozta. Na, kíváncsi vagyok, hogy oldja meg...

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Mai menü: csirkehúsleves (ezt már tegnap megfőztem), milánói (vagy inkább bolognai gombával, spagettivel... :roll:).
Apát nagyon várjuk! 4 óra felé érkezik talán!!! :)

Niki! Csúcs a zacskó!!! :lol:
Rania olyan különleges, szép kislány! :)

Szeli álmos volt, lefeküdtem mellé, de 5 perc múlva ki kellett jönnöm (ennyi idő alatt nem alszik el), mert felforrt a víz a tésztához, és képzeljétek, kicsit sírt, de nem jött ki (rács nincs fent most), talán alszik! :) Így tudok főzni! :)

Zebibaba! Jó lett az avatar meg a vonalzó! :)

Mesi! Miután tegnap 2,5 órát aludt Szeli délelőtt 10-től, délután már nem is volt álmos... :shock: Csodálkoztam, de elég volt neki! :)
Igen, nekem is jó, amikor beteg vagyok, ha alszom napközben! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Lányok!

Tegnap már hulla voltam, nem tudtam írni. Szóval megjártuk a dokinénit, a torkára kapott Ospamox-ot, mert kicsit piros. A hasmenésre azt mondta, hogy ha napi egyszer van, akkor szinte biztos, hogy a fogától van. De ha többször lenne, akkor adjak neki Smecta-port. Ha többször hányik, akkor Daedalonetta kúp, vettünk még Normaflore-t ezenkívül. Este kaja után még hányt egyszer, az éjszakát végigaludta. Most anyuéknál van, mert férjemmel együtt mindketten hánytunk az éjszaka :evil: Iszonyat gyengeség van rajtunk, úgyhogy ma fekvés van. Lehet ott is alszik Dávidka. Már most hiányzik, de jobb lesz így.

Megyek pihizni, mert meg kell gyógyulni!!! :wink:

Kép
aniko15

Hörcsög! :)
Mi se veszünk egymásnak kariajándékot, elég nekünk most a házacska! :) Meg megelőlegeztem egy hónapja egy dvd felvevőt magunknak! :) Bár azóta se vettem fel, de legalább ez divixes, így simán tudom nézni a „megszerzett” ;) filmjeimet! :) (már ha van rá időm... :roll:)

Vindo! Felváltva? Ez igen! :)
Apa mindig mondogatja, hogy szeretne megtanulni főzni... de szerintem sose fog odáig eljutni... :roll: :lol:

Szegény Zsozsika... most betett ez az oltás... még alig gyógyult meg... :cry:

Szeli is már mond 1-2 dolgot: detty = tessék, adda = add ide, gye =gyere. Egyelőre ennyi! :) És persze minden állat ugat! :lol:
Szeli is itatja a babáit, és közben: tyüp-tyüp-tyüp... :)

Nagyon csini vagy, Mesi! :) Zsozsi meg édes hajasbaba! :) (kár, hogy az arcod nem látszik jól...)

Maggie! Ezt az allergiás dolgok logikusnak tartom.

Mesi! Na, ezt se tudtam, hogy a Germicid-C-ben nyugtató van... :roll: Bár rá volt írva, hogy nyugtató hatású, Szeli ehhez képest kúpozás után rosszalkodott, mert jobban lett! ;)
Amikor elfogyott, Mexalen kúpot hozott Anyu, ez vény nélküli, de ettől meg fosott szegény... :(
Gegi papa nagy poéngyáros! :lol:
Én se sokmindenre emlékszem, a vajúdás szinte teljesen kiesett, a többi szerencsére nem.

Ágica! Gratula! :)

Nálunk se vizet, se szőlőcukrot nem lehetett vinni szüléshez... Utána, mikor kitoltak a tolószékben, egyből mondtam Anyunak, hogy hozzon valami kaját, mert nagyon éhes vagyok! :) Reggel az oxytocin miatt nem is ehettem, és Szeli épp ebédidő előtt bújt ki (11.40-kor)! :)

Kész az ebéd! :)

Vindo! Nem semmi, mire vállalkozik Gábor... :shock: Mondanám, hogy kölcsönadjuk az utánfutónkat... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Anikó! Jobbulást Nektek!!!!!!!!!!!! ++++++++++++++3

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi: germicid C...miért nem jó? a nurofenben nincs nyugtató? Mikor emma kicsi volt mindig azt írta fel..az csak lázra jó?
nurofen kúpot használjunk inkább ( na nem mintha használnánk súrún csak h tudjam)
nurofen szirupot használunk ha fáj a foga....lázra inkább kúp? vagy az már mindegy? vagy panadol? hát én nem is tudom......segítség!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Niki: köszi, dentinox nincs itt sajna..bonjela-t vettem. 2 órát segített de aztán csak sírás volt..jött a nurofen..azzal megnyugodott.....

mindig akkor köhög amikor vízszintesben van.....sok nyál lefolyik ami a fogzástól termelődi???..
tegnap ezért nem tudott du-án aludni....

este a nurofennel tudott aludni!

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi nem D akartam írni :oops: ,hanem B vitamint.A D nekünk is a gyerekdoki írja,no meg a többit is. :lol:

Vajúdáskor nekünk sem lehetett bevinni semmit.Annyira szomjas voltam,Beninél apa vizezet cuccossal törölgette a szám,ennyi volt a szomjoltás :? . Dominál már nem kellett,nem volt idő rá,hogy szomjazzak. :roll:

Anikó jobbulást! B vitamin hányásra,nagyon jót tesz.Én is ezt kapkodtam ennél a vírinél,persze volt,hogy visszajött idő előtt.

Kaqk nem lehet,hogy sok sava termelődik Emmának,és az jön fel,nyeli vissza,és ez a gond.Ez csak tipp ám. Pl. Dominak akkor volt ilyen mikor a párom citromos teát adott neki,és jött fel pici sav,meg nyál és kucizott tőle.De lehet,hogy a sok nyálat termel és az a gond.Próbáld megemelni a matracot egyik oldalt,ahol a feje van,hátha bejön.

Regi arról lemaradtam,hogy már az új házban laktok :?: :oops: Ha jól gondolom akkor már igen,bocsi hülye kérdés volt..

Niki nagyon jók a képek.. :)
varga tünde

Mi is etetjük az állatokat babá..és leginkább minket. amikor ő végez akkor nekünk ad
és imádja..olyna édes elégedett mosolyt csap
na :arrow: hozza a szak :arrow: álkát etetőszéket és cuppog

KépKép
kaqk
Debrecen

nem hiszem el.
letettem aludni éskezd köhögni!

KépKép
kaqk
Debrecen

5 percet aludt és köhög.
:-(
de csak lefekvéskor. annyi nyála lenne..aztán ha alszik akkor már nem termelődik annyi.....???????

4x visszapilledt és 2 perc után köhögve ébredt.

talán most elaludt......jaja nagyon imádkozok....

erre a köhögésre meg nem is lehet semmit adni.....kapott homeos bogyót....meg gelt az innyére......de nurofent nem akartam mert ugye nem sír h fáj.....csak ez a köhögés......:-( :-( :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Látom magamban beszélek...:-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! A Nurofen és a Panadol is nagyon jó. Mi azért tértünk át a kúpra, mert kisebb, mint a Germicid (ami itthon volt), és hamarabb felszívódik. A szájon át adható Nurofent már nem fogadta el.
Egy lázas gyereket meg felesleges nyugtatózni (Germicid-C).

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaqk: Dávidka is a köhögés miatt nem tudott aludni, mi vettünk neki Ambroxol szirupot, a gyógyszertárban ajánlották, de tegnap az orvos is ezt mondta.

Kép
aniko15

Még nem lakunk a házunkban.

Szeli is köhögött tegnap, mikor aludt, de nála szerintem az orrából folyt hátrafelé a cucc, és attól, de őt nem nagyon zavarta, aludt tovább... :)

Gyorsan sütöttem egy meggyes-barackos piskótát! :)
Nagyon várjuk Apát! :)

(közben meg elkezdtem mensizni... :evil:)

Kép

Kép
regcsiken14

köszi csajok....hát mivel fogzásból..sok nyálból eredő köhögésre gondolok ezért szirupot nem adnék....ha el tud aludni..menyugszik...akkor már nincs köhögés...

Regi: édes vagy hogy így várod ....:-) mensi :evil:

KépKép
kaqk
Debrecen

Itt vagyok megint!

Regina - igen, felváltva csináltuk :wink: Akkor a harmadik emeleten laktunk, szóval kinti munka nem nagyon volt, dolgozni mind a ketten dolgoztunk, szóval nem láttam okát, hogy miért csak nekem kelljen a konyhában tüsténkednem. Persze tudom, hogy ehhez azért Gábor is kellett.
Mert például szeret húst sütni, meg a kenyérsütővel is szívesen kísérletezik, szóval panaszom nem lehet rá.
De - rendszeresen mosogatni meg főzni mind a ketten utáltunk.

Most mondjuk más a helyzet, mert az udvar (ami még kész sincs teljesen), az nagyrészt ráhárul, én meg benn nyomulok.

Kaqk - jaj, nagyon sajnálom Emmát... :?

Anikó - Ti meg gyógyulgassatok akkor :? Tényleg végigment akkor mindenkin. Smectát én akkor szedtem, mikor terhesen ment a hasam.

Ha egyszer betegek leszünk, akkor már sok információm lesz a gyógyszerekről. Jó, hogy ezeket leírjátok. Néha úgy érzem, több mindent össze lehet innen szedni, mint a védőnőtől :roll:

Gábor sikeresen hazahozta a négyméteres deszkákat a Skorpió márkájú kerékpárjával, aztán meg elmentünk csavart venni meg támasztó elemeket. Az itteni Tüzépen nem volt megfelelő, úgyhogy beugrottunk Db-be is. Este lehet, megint megyünk, nézegetjük a Burger Kinges kupont már egy ideje :D

Nekem most angoloznom kéne tulajdonképpen, de hetek óta ez az első altatásom, hogy nem kell rögtön valamibe belevágnom. Ja, és persze hetek óta nem vasaltam, és minden le van strapálva... De jövő héten már el is indítják a kifizetést, szóval megérte.

Most ennyi jutott eszembe, szép napot mindenkinek, V.

Kép
vindolanda

Meggyes-barackos piskóta :D :D

Kép
vindolanda

regi: recept???!!! a kipróbál, bevált recepteket szeretem
:-)
[/b]

KépKép
kaqk
Debrecen

Zsozsit eléggé megviseli az oltás. :(
Éjjel állandóan felsírt, 1 órakor adtam neki egy kúpot (38,6). Most is lázas, és már másodszorra tettem le aludni. Étvágya nem igen van.

Most 38,2-őt mértem, 38,5 alatt nem adok semmilyen lázcsillapítót, hiszen a szervezetének is dolgoznia kell, küzdenie a vírusokkal.

Estére, ha feljebb megy, kapja a kúpot.

Regi! Hogy Te miket nem tudsz sütni-főzni... :shock: Én is rendelnék kaját! Tőled! 8)

Sense!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok,
jaj ma voltunk vásárolni, már szinte semmi nem volt itthon :(
Dm 7000 ft, Tesco 12000 :evil: :evil: :evil: nem hiszem el, hogy ennyi pénz kell a napi szükségletekhez.

Éjszaka Péterkével aludtam a szobájában, nem értem miért jobb neki valakivel aludni :roll: de gondoltam szegény apa had aludja már ki magát 1x, hátha este hasznát veszem 8) :oops:

Regi megjött apa???? Finiket főzöl!!!! nálunk vacsira kirántott sajt lesz, úgy megkivántam :D oroszok meg kapják be :evil:

Vindo hát ti sem unatkoztok :wink: bár kertes házban szerintem nem is lehet.

Kaqk köhögésre nem próbáltátok a stodal szirupot?

Heni
KépKép
heni81

Helló Lányok!

Annyira el vagyok keseredve, Dávidka alig evett ma, reggel 2 dl tápszer, napközben egy Dörmi, más semmi. Inni hál Istennek iszik.
Tegnap megmondtam ezt is doktornőnek, azt mondta nem csodálja, hogy nincs étvágya. Egyszerre nátha, fogzás, hányás néha, rossz lehet. Úgy szeretném, megint annyit enne, mint előtte.

Én is megjártam az ügyeletet, hőemelkedés, gyengeség, stb. Nem hiszitek el mit adott az orvos lázcsillapításra?Nurofen szuszpenziót :shock: Ja és Smectát, mikor nem is megy a hasam. :roll:
A gyógyszertáros kérdezi, mennyi idős gyereknek lesz?Az adagolás miatt kérdezte. Mondom 24 évesnek :lol: Nézett egy nagyot.

Regi: én is kíváncsi lennék arra a piskóta receptre :wink:

Puszi mindenkinek

Kép
aniko15

Anikó, ne keseredj el, visszajön majd Dávidka étvágya, de ez az időszak sajnos ezzel jár.
Nálunk csak fogzás volt, de azt is észre lehetett venni, nálatok meg együtt van egy csomó probléma.

Voltunk benn Db-ben megint, Burger King, Interspar, meg Gábor munkahelyéről hoztunk haza filmeket. MOst jöttünk csak, úgyhogy Rugó épp most fürdik.

Eredmény - Rugó meglátott egy blokkot az intersparban a földön, és elindult magától (írtam már, hogy benn csak járva közlekedik, máshol kézen fogva), hogy megszerezze. Aztán a Gábor munkahelyén megint csak elkezdett járni.

A garázs "galériája" félig kész, így ki tudunk majd pakolni holnap több köbméter cuccot a házból... El sem hiszem (bébi autósülés, felfújható medencék, emlék-kövek, üvegek, stb.

Hát, nem fognak hiányozni.

Szép estét, V.

Kép
vindolanda

Anikó! Vindolanda jól mondja, ez a betegség ezzel jár. Zsozsi sem evett, csak jelképesen. Ha iszik, az már nagyon jó. Kínálgasd mindennel. És türelem, szerintem holnap már jelentősen többet fog enni.

Zsozsinak ma estére már csak 37,5 volt a hőemelkedése. Délután már kacagott is, ma összesen kétszer aludt napközben.
Abban bízom, hogy 1-2 nap és a hőemelkedés is elmúlik, és nem jönnek ki semmilyen mumpsz-rubeola-kanyaró tünetek. :shock:

Heni! Ne is mondd! Ma a DM-ben 14e-ret költöttem el (már a 15%-ot levonva), apának beugrottam parenyicáért, és 2200 ft lett a vége, és a gyogyótárban is otthagytam vagy 4e-ret...
És még nem is adtam fel csekket. :?
Ha ki tudom használni a 15%-omat (mármint ha összegyűlik), akkor pelenka Geginek, pelenka Zsozsinak, plusz ugye most ilyen meg olyan betét nekem....

Kép
Kép
Kép
gremese

Ááá, a DM szerintem eszi a pénzt :shock:

Niki, akartam kérdezni, Rania etetőszékét kinn vettétek? Anyósomékhoz ilyet szeretnék, Fisher Price székre tehető, ha jól láttam, de itthon 11 ezer Ft körül van, ahol meg 6900, ott nincs készleten :roll: Jaa, kislányod tündéri, zacskós kép nagyon ott van :lol:
Vendég

Sziasztok!

Apa megérkezett tegnap délután, már vártuk Szelivel az előszobában (kaputelefonon hallottuk, hogy jön), Apa benyitott, eldobta a táskáját, Szeli a nyakába ugrott, és úgy ölelkeztek percekig. Még most is könnyes a szemem! :) Olyan édesek voltak! :) (persze közben én is csatlakoztam)

Mensi szerencsére még csak készülődik! ;)

Vindo! Nálunk is ez lesz a munkamegosztás. Apáé a kert, enyém a ház belül. Bár én szeretek főzni, takarítani... stb. csak vasalni nem, de azzal is csak az a bajom, hogy sokáig tart, és unalmas... :? A hétköznapi főzéssel meg csak a bevásárlás része a bajom, sok időt elvesz, macerás a harmadikra felcipelni, ezért döntöttem úgy, hogy inkább rendelünk. :) Így több időm van Szelire is, meg a lakásra is, meg így tudunk csavarogni minden kötelezettség nélkül! :)

Szerintem is több infó jön itt, mint akár a védőnőktől, akár a dokiktól... :D

Kaqk! Hát a piskótát csak összedobtam, lesz, ami lesz alapon (semmi recept)... :lol: 9 tojás, 9 ek liszt, 9 ek kristálycukor. Beledobáltam a meggyeket meg a barackokat, amiket a fagyóban találtam, aztán 30 perc alatt megsült... :) Nagyon hamar elfogyott. Ha ezt tudom, máskor is sütök! :) Szeli is falta! :lol:

Mesi! Szegény Zsozsika, annyira sajnálom, hogy ez a sokminden jön neki egymás után... :cry: +++++++++++++++++++++++
Most már 1000%, hogy nem megyünk 23-án oltásra. Hétfőn fel is hívom a dokit!
:D Imádok sütni-főzni! Apa mellett tanultam meg igazán, mert ő nem válogatós és jó étvágya van! :) (na én se, meg Szeli se panaszkodhatunk étvágyilag ;))

Dávidkának is mennek a gyógypuszik!!! +++++++++++++ Ne aggódj Anikó, visszatér majd az étvágya, ha jobban lesz, az a lényeg, hogy iszik!!!!

Képzeljétek, Szeli meg mutogat a porszívóra, mikor már nagyon tele van az orra! :lol: Ettől függetlenül utálja, és ordít közben... :?
Nasivin este nem dugította ki az orrát, de megint addig fujtatott a kiságyban, míg szelelt az orra! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok, a pénz nagyon úszik, és ezt azóta érzem igazán, mióta Szeli megvan (persze nem bánom :)), pelenka, popsitörlő, tejpépek... stb. Még jó, hogy a ruhákat olcsón megúszom a teszveszen!!! Nem győzöm dicsőíteni, aki kitalálta!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

2in1 :D

Kép
Kép
Kép
gremese

A farncba Mesi :lol: :lol: lecsúsztam a csokiról :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Heni nálunk is úszik a pénz. Pedig igyekszem visszafogni magam a kiadások terén.
Röpködnek az ezrek sőt a tízezrek :twisted:

Regi de édes lehetett az a jelenet :lol: :lol: :lol:

folyt köv.

Cicus bújni szeretne :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na újra itt. Elaludt.

A péntek esténk katasztrófális volt. A nagy vásárlásban valahol kirántottam a CUMIT a táskámból és nem vettem észre.
Este fürdés előtt elő akartam venni csak nem volt mit :(
Ekkor már sejtettem, hogy baj lesz belőle.
Fürdés után szopi majd kérte kicsikém az alvós cumit.
Másikat adtam neki, nem értette mi van. Magyarázott és visszaadta.
Én adtam egy másikat. Ekkor már begurult :(
Mondtam neki, hogy a másikat sajnos elhagytuk, nem tudom odaadni.
Ő meg csak sírt és sírt és panaszkodott :(
Álomba sírta magát de többször ébredt a cumit keresve.
A többi cumit kidobálta az ágyból, sírt, dobálta magát.
Alig aludtunk valamit :(
Vettem tegnap ugyanolyan cumit mint a régi volt.
Először csak játszott vele, majd pár óra ismerkedés után a szájába vette.
De nem az igazi számára. De legalább ezt nem dobta a falhoz.
Fürdés után már elfogadta.
Gondoltam végre alszunk de nem.
A szomszéd fiú most tartotta a szülinapi buliját és reggel 7-ig tomboltak :shock: :evil: (hogy bírták addig :shock: )
Alvás megint alig.
Most lehetne de nem tudok :(
Du. meg kimegyünk a házhoz, meg fát is meg kéne venni, meg Cicusnak megígértünk egy közös, családi sétát a belvárosban.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Betegeinknek jobbulást.

Mesi jó, hogy Zsozsinak már csak hőemelkedése van.
Biztos nem lesz több gond a szuri miatt.

Anikó Ti, hogy vagytok?

Kaqk nem lehet, hogy túl száraz Emmának a levegő?
Tegyél be egy tálban vizet a radiátorra.
Hátha........................

Meryke, K.Timi, Sense, Marica, Timi merre vagytok???

Sense jelentkezz már légyszi.
Érted nagyon sokan aggódunk!!!!!

Regi nekem is kéne egy sütit összedobni csak nincs hozzá erőm.
Ügyi vagy :lol: :lol:

Vindolanda a te párod is extra sebességgel dolgozik :lol:
tök jó, hogy lesz hová pakolnotok :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, ezt hülyén fogalmaztam.
A többiekért is aggódunk de Sense babát vár és azért :oops: :roll:

Na elköszönök mielőtt, több hülyeséget írok és azzal lesz tele az oldal.

puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: