A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Kocska sztem nagyon jó és nagyon megéri az a szett. Érdemes áru :) Nekünk ez csak azért esne ki,mert nem alakítható ágy juniorrá,ami kritérium volt. De amúgy nem hagynám ki.

Kikocska: hát mi is szenvedünk a kutyi miatt. Mindíg megsimogatom,megölelgetem,amikor kis akciói vannak,h azért érezze nem az Ő hibája.
Remélem szerencsénk lesz,mert féltékenynek nem mondható kutya,Neki mindíg a játék meg a séta meg a rosszaság a fontos :D Úgyhogy amikor a picivel hazajövünk bemutatom kutya úrnak és nem hiszem,h gond lesz :)

dharma

Sziasztok Lányok!

Hogy tellik a hétvége?

A péntek esti céges kari bulink tűrhető volt, bár egy kicsit rányomta a hangulatra a bélyegét a gazdasági válság. Nem is értem, hogy miért kellett erről beszélnie a vezérnek a nyitóbeszéd során.
Kaptam egy nagyon aranyos bókot az egyik férfi kollégámtól, aki azt mondta, hogy mióta kismama vagyok, állandóan sugárzik az arcom, láthatóan a boldogságtól, és hogy jól áll nekem ez az állapot.
Jól esett, gondolhatjátok.

Szombaton anyummal voltunk vásárolgatni. Elmentünk a Brendonba is, ahol vettünk nekem egy kismama pizsit és egy tréningnacit. Anyu bevállalta az egyiket, mondván az lesz tőle a kari ajándék.
Még a magas árak ellenére is tele volt az áruház.

Ma pihizünk Lucával míg apa dolgozik, délután pedig elmegyünk valahova kajálni.

Kedden Düsszeldorfba kellene utaznom. Nem tudom mi lesz ezzel a reptér sztrájkkal, de egy biztos: nem fogok órákat várni a reptéren. Ha azt mondja előzetesen a Lufthansa, hogy az én járatom is kérdőjeles, akkor lemondom az utam. Eszembe sincs közel 6 hónapos terhesen ott tülekedni és várakozni a tömegben. Természetesen, a kedves főnökömnek erre is volt egy ötlete: menjek el Bécsbe autóval, és onnan repüljek Düsszeldorfba, majd vissza ugyanígy. Válaszom csak annyi volt: Te ugyanezt a feleségedtől is elvárnád kismamaként? Na, akkor magához tért nyomban. Sőt, még elnézést is kért, mondván olyan jól viselem a terhességet, hogy ő mindig megfeletkezik az állapotomról.

Kellemes pihenést mindenkinek a vasárnap hátralévő részére!

Kép
gesztenye74

sziasztok.

kocska:

ha amúgy is szerettél volna külön komódot akkor jó vétel lenne.ha viszont vamn elég helyed a pici ruháinak akkor szerintem felesleges a külön komód.

én pont ma pakoltam ki a nem használatos ruháinkat az eggyik szekrényből és pakoltam be a kisrucikat.meglepően sok van.
kb. 50 body,35 rugi,15 naci,20 puli,ezek vegyesen 50-62 es méretig.
meg is lepődtem.tudtam hogy van ruhánk de hogy ennyi azt nem is sejtettem.

képzeljétek ma reggel leküldtem apát a boltba hogy hozzon hagymát,sárga ill. fehér répát.jön haza mondja hogy sárgarépa meg hagyma volt de fehér az nem.és hogy nézte hogy a leveszöldséges csomagban petrezselyem gyökér volt és azt vett,ugye jó lessz az is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Szép kis esős idő mondhatom! eddig aludtam,mert még az ágyból felkelni se volt kedvem. apa 24órázik, holnap reggel hétkor jön. igy majd takaritok egy kicsit. bár ahhoz sincs kedvem.

Gesztenye örülök, hogy a céges buli is jól telt, és a főnököd is megértő (miután persze helyreteszed :D ). És anyud is aranyos hogy kismamis ajándékot kapsz! a düsseldorfi út miatt nem irigyellek, engem már nem is küldenek, csak az utódot, igy ezeket megúszom. azért tényleg ne várakozz ott a kigyózó sorban, mert múltkor a hirekben mutatták, hát nem semmi mennyi idő lehet átvergődni a sok soron!

Dharma lehet hogy kezdetben féltékeny lesz a kutyus, de szerintem ha jól kezelitek, pár nap múlva semmi gond nem lesz (már ha egyáltalán lesz valami), és a pár év múlva a legjobb pajtása lesz a picinek! unokatesómék is hiába szoktatják le a kutyust az ágyra ugrálástól, éjszaka közepén lopózik oda, és felugrik az ágy sarkára, utána meg úgy csinál egyből, mintha aludna :lol:

Kikocska a ruhaméretekben tényleg kicsik az L-esek is, főleg a kabátok! ezért nem is találtunk rámvalót! de ami van, sokkal jobb, és nem egy vagyonba került (ott a kenguruban az espirit kabát 39ezer volt!apa azt hitte rosszul lát :lol: apa mondta is, hogy próbáljam fel, 'lakjak jól' és menjünk) (a west endben, mikor éhesek vagyunk és nem tudjuk mit is együnk, végigmegyünk a sok kajálda előtt, és a drágább helyeken mondjuk, hogy most jól megnézzük a sokmindent, jóllakunk, és veszünk valamit normál áron :D )

Kocska mi lett az ággyal? sikerült végül?

na lehet nem lesz a takaritásból semmi, mert mocorog a gyomrom, és az előbb azt se tudtam, hogy üljek a wcn vagy álljak előtte, egyszerre jött egy hasmars a hányingerrel. :oops: :roll: szerintem nem virus, csak most ittam egy multivitamin gyümölcslevet, reggel 9kor meg ettem két szelet vajkrémes kenyeret, és lehet hogy nem egyeztek. igy most le is fekszem, délután meg hazaszalad apa hogy bevigye a laptopot mert unatkoznak, és dvdzni akarnak.

nektek további szebb vasárnapot!

Kép
tünemény

Etti jó hogy ennyi ruci megmaradt nektek! apa is aranyos, hogy igy bevásárolt! :D :D pár hónapja még én is mentem a listámmal és a kofákat kérdeztem, hogy ha zöldbablevest akarok csinálni, mi kell hozzá? :lol:

Kép
tünemény

csak egy gyors kérdés.

szerintetek ma este még ehetek tejbepapit?(tejbedara)
nem kavar bele a holnapi eredménybe?

Kép
Kép
ettike

Még nem jutottam semmire az ággyal.Vagyis a hazahozatallal.Nem rég mentek el a vendégek.Minden jól sikerült.
Sőt anyuval még voltunk egy kombiágy nézőben is.Régi és padláson van egy ismerősnél (kb20éves)Sötétebb,mint ami tetszik és nem is ajtós a komód,hanem csak polcos,ahol én nemtudok rendet tartani:)

Johogy mondod dharma én nem is gondoltam,hogy nem átalakitható.

kocska

a tejbegriz tuti nem számit,de este már ne nagyon egyél édeset.

kocska

kocska:

én édesen eszem rengeteg kakaóval.
asszem a biztonság kedvéért kihagyom és majd holnap mikor végeztem eszem egy jó nagy adagot.
ha nem tud apa citromot venni citromlével lehet helyetesíteni ugye?az sem kavar bele az eredménybe nem?

Kép
Kép
ettike

Van ahol csak a cirtom levet engedik és a citromot nem,van ahol meg azt mondják nincs idő ilyen bohockodásra.
Akkor neked legalább megvan az ebéded holnapra.
Mi csak 26hetesen megyünk vérvételre,azaz jövöre csuszik

kocska

Sziasztok!

Jó rég voltam csak elkaptam valami gyomor bajt. hasmenés+gyomorgörcs és alig éltem.Már jól vagyok. Lehet valami vírus, mert Kolinak is ment a hasa.... :-(

No!
Borotválkozás. Nekem Kolival nagyon nehezn ment és a 20 héttől tükörrel+apa segítségével ment :-) A végén már sehogy, de tudtam szülésznő annyiraúgy is megborotvál, hogy megtalálják baby :-) :-)
Most viszont kop kop még jó vagyok. nem azt mondom, hogy gyorsan , de még megy.
Cipő!
Nekem most cipzáras, de arengeteg folyadék hozza hatását és nem dagadok. hál égnek.
Szorulás!
Magneb6 okoz ilyen gondot és ha jól olvastam szedtek megnéziumot. én iszok mellé actimelt vagy aktiviát és így egyensúlyban van.

Tünemény!
Jó hogy jl sikerült a bemutató. Hallottm én is hogy nagy a kenguru, de én is kezdek csalódni a minőségükben :-(

Kocska!
Gls futár szolháltattal el tudnát vitettni. De azért szerintem
nézhetnél még. egyrészt szerintem fölösleges két komod másrészt én se vagyok egybe párti. koli 20 hós és most kapott szekrényt. eddig a pici ruhák bevasalva bőven elfértek a két polcos komodban...

Dharma.!
Ne félj én se hiszem hogy lujzitól van bajom. bár anno én mikor kolival terhes lőettemrögtön kitiltottam az ágyból....nekem nem fért össze a kettő. Ő s nagyon játékos aranyos kutyi és mi is azt terveztük hazza hozzuk bemutatjuk és minden rendben lesz. sajnos nem így lett. bár mennyit sétáltattuk féltékeny volt. viszont pár hónap után megimádta, de annyira, hogy most már elválaszthattalanok. sőt! egyszer a teraszon altattam kolit és rosszul lett. a hányásában vergödöt és a kutya beszaladta lakásba és elém állt ugatott és futott a gyerek fel. tudtam nagy a baj.... és végig kétségbe esetten nézte, hogy mi van.... :-) Nagyon megható így utolag de hálás vagyok neki lehet nagyobb baj lett volna ha nincs. szóval ha nem is elsőre de idővel bizti megszereti a kutyus.

Kikocska!
kicsit be vagyok carva azért. lujzi kutyi minden oltását megkapta kicsinek meg most is. akkor mit kaphattam volna tőle el???? Annyira izgulok, de remélem szerdára megjön a lelet.

CAt!
HOgy vagy? Merre vagy?

Ettike!
Nekem azt mondták jó a citromlé is. bár azt mondták azért jobba citrom, mert nem mű..... Kolinál csak levet vittem és jó volt.
no megyek.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

csajok nekem kell vinne a cukor vizsgálatra a hozzá valókat? :shock: :shock:
Na már erre sem telik a kórházaknak?
:shock:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Vagyok én is, néha olvasok is. Csak most már annyi mindent kell csinálni karácsonyra, hogy szinte alig van időm.

Csütörötökön mgtudtam a diabétesz rendelésen, hogy a citrom sem jó a cukros lötyibe, mert az is befolyásolja az eredményt.
Az a legpontosabb, ha csak a cukor és a víz van. Egyszer-kétszer ki lehet bírni a baba egészsége miatt.

Ettike!

Jól tetted, hogy este már nem ettél ilyen cukrosat. Jó lesz az ma délben is.
Vendég

Mindenkinek szép jó reggelt!

Sziasztok Lányok, előkerültem, de szerintem megint csak rövid időre.

Rengeteget írtatok mióta nem voltam, de azért megpróbáltam időnként bele-belekukkantani a csacsogásba. Nem garantálom, hogy mindet végig tudom olvasni, így valószínű nem is tudok mindenre reagálni - ezért bocsi mindenkitől.

Azt észrevettem, hogy a Kiscsapat rendben van, hál istennek semmik egetrengető nem történt - az egy két puklikat leszámítva a kobakokon. :D

Remélem Mindenki nagyon szépen gömbölyödik és szuper energiákkal rendelkezik így az ünnepek előtt! :D

Engem elkapott valami kórság másfél hete. Igazából csak náthás voltam jó alaposan, meg köhögcséltem, de ez nem volt vészes. Csak sokáig tartott és már nagyon untam. Még most is van a végébőll. :( Aztán múlt hét végére a drága Férjecském is jó alaposan lebetegedett. :( Elkapta tőlem, mert (szerencsére) örökké a zsebemben volt és alig lehetett levakarni. Mondtam is hogy nem lesz jó vége, el fogja kapni a betegséget. Áááááá, dehogy. Hétfőn már ki is iratta magát az orvossal... Ez jó volt, mert rendesen tudott gyógyulgatni és együtt voltunk egész héten. Ma már ment dolgozni :? . Ez a fránya kötelességtudat, de szerencsére már csak 4 napot. És végre együtt megint egészen január 12-ig! Húúúúú, de várom már! :D
Hát részben ezért tüntem el. Nem akartam itt nyüszögni Nektek. De legalább letudtuk az ünnepek előtt. :lol:

Mindenkinek gyors jobbulást, aki gyengélkedik! Sok gyógypuszi! :D

Kép
Kép
tisa

3,3 dl kommersz whisky
3,2 dl habtejszín
2 tubus sűrített tej
1,5 dl finom feketekávé
1 evőkanál instant kakaó
1 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 ampulla vaníliaaroma

A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük.
Kb. 1 l lesz belőle.

kikocska

sziasztok.

hát nem sokat ért a citromlé.kb egy teáskanálnyit tehettem bele.az egyenlő volt a 0-val.de eddig benn maradt.9:20 ra kell visszamennem.csak előtte még a védőnőhöz mert nem adott ellenanyagszűrésre papírt és mivel én RH- vagyok így nekem 3 szor csinálják.pedig legszivesebben feküdnék még picit.

na megyek is mert elkések.

Kép
Kép
ettike

Múlt hét szerdán nekem is megvolt a terheléses vérvétel. Felejthetős. A cukrot meg kellett vennem a patikában, utólag. Megelőlegeztek egy zacskó glukózt... Én tehettem bele citromlevet. Lement... Másnap meglett az eremény: éhgyomri 5, terheléssel 6,6. Nekem is volt ellenanyag, én is negatívos vagyok.

Védőnéninél pénteken délután voltam, minden rendben van! A hepatitis eredményem is megjött végre, az is negatív lett. Híztam egy csöppet, de még így is csak 7 kg-nál járok. Asszem ez nem vészes. De még van 3 hónapom :D És még jön a Karácsony is! Még lehetek bármekkora! :lol: :lol:
Meghallgattuk a kicsi szívhangját, kalapált rendesen!

A múlt hét elején elmentünk egy 4D-s mozizásra is. Már több mint 600 g és 35 cm volt a Nagylányunk! Ugyanis befordult már - talán ígyis marad - a kis fejecskéjét teljesen belefurta a placentámba és jókat szunyókált. Nagy nehezen egy profilos képet összehozott a doktornő. Az orrát tuti, hogy tőlem fogja örökölni :D . Na de aztán nem szégyenlősködött megmutatta teljesen tisztán, hogy csajból van. Mint egy kávészem! Vigyorogtunk is, hogy más mit nem adna, hogy ilyen jól láthassa a nemét, de az arcocskája még zsákbamacska lesz! Gyönyörűen fejlődik.
Ha lesz több időm majd teszek fel képeket.

Jaj! A leendő Lucáknak utólag is előre sok boldog névnapot! :D

Remélem senki nem varrt 13-án?! Mert bevarrjátok a tyúk fenekét és nem lesz tojás. Azaz nem lesz jólét jövőre!
Bár ebben a gazdasági helyzetben lehet, hogy már tyúk sincs meg cérna sincs???? :?

Kép
Kép
tisa

Ettike
ÉN NEM IS HALLOTAM HOYG A 0-ÁSOKAT 3-SZOR SZÚRJÁK JAJJ!!!
Én 0- vagyok.... :(

remélem jó lesz az eredményed!
Jó hoyg már túl leszel rajta!

Tisa a kg-k sajnos gyűlnek az elmúlt 2 hétben nekem feljött vagy 2 kg! Pedig nem eszem többet vagy másképp mint előtte de valahogy mégis beindult a hízás.... félek is a karácsonytól!

Hétvégén szépen megcsináltuk a lakást, de azthiszem túlzásba vittem mert tegnap este nagyon fájt a hasam... kicsit meg is ilyedtem...
Olyan rossz volt minha kövek lennének benne, és mége gy tál alámát sem tudtam megemelni!
Most nem érzek különösebbet de nagyon fiygelek, mert félek hoyg rosszat csináltam.... :oops:
valakinek volt már hasonló élménye?
csak hoyg mennyire essek kétségbe!? :roll: :oops:
Köszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ettike a negatívosakra gondoltam a 3-szori szűrássnál csak előrébb jár az agyam mert én 0 negatív vagyok!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Na, nekem is sikerült kicsit lebetegedni (torokfájás, orrcsavarás, kóma). Egyelőre csak hőemelkedésem van, remélem nem is fajul tovább a dolog. Fújom a torkomba ezt a tantum verdét, remélem nem árt a babának!

Ha minden igaz mára meglesz a terhelés eredménye (kezdek kissé aggódni, mert előtte való este ettem egy kis sütőtököt, jó édes volt, remélem nem kavar be).

Délre jön a védőnő, a kelengyéről beszélgetni. Hát nem sok kedvem van hozzá, igazából kérdésem se nagyon van, rengeteg dolgot beszereztünk már, meg nem is vagyok túl jól.

Ááá, egy kérdés: Mi az ideális szobahőmérséklet egy kisbabának?

Tegnap este voltunk a leendő lakásunkban megbeszélni ezt-azt. Van egy egy éves tündéri kislányuk és olyan aranyosak voltak, kaptunk egy pár babarucit is :)

Mi szerdán megyünk uh-ra, remélem még mindig kislány lesz :) No meg hogy nem rövidült a méhnyak...Elég gyakran érzem a hasam keménynek, csak az a baj, hogy nem mindig tudom, hogy a babó dudorintja ki magát, vagy valóban keményedésről van szó, mert a védőnő is mondta, hogy szinte a bőröm alatt van a kicsi. Minden esetre olyan kifejezetten puhának sosem érzem, bár fogalmam sincs mennyire kéne elpuhulnia.

Kép

Kép
sildi83

Bogi! Vigyázz magadra! Nincs értelme szépítgetni a lakást, ha nem tudod élvezni, mert hulla fáradt vagy és fáj a pocakod! Pihenj, amennyit csak tudsz!

Nem a 0ás vércsoportra vonatkozik az ellenanyag szűrés, hanem a negatív Rh faktorra! Teljesen mindegy hogy az A, B, 0 vagy AB! Én például AB- vércsoportú vagyok, így már nekem is harmadjára nézik az ellenagyagot.

Gabka! Hogy van a szorulásod?? Ha jól emlékszem Te szeded a vasat. Na attól lehet például jó nagy szorulásod. Ha nem szükséges különösképpen, akkor ne szedd! Ha jó a vérképed, akkor minek? Ezt vmi okos internet oldalon találtam, hátha használ:
"A székrekedés legjobb ellenszere a magas rosttartalmú ételek fogyasztása - természetesen rengeteg folyadékkal. A kedvelt gyümölcs, amely egyesíti a két elvárást, és ezen felül igen alacsony kalóriatartalmú, a görögdinnye, de nem mindenki lehet olyan szerencsés, hogy terhességének második felébe beleesik a nyár utolsó két hónapja. Már 3 darab szárított fügében is 10 gramm rost található, de ugyanennyi mennyiség van egy csésze főtt babban, két csésze mazsolában, három csésze barna rizsben vagy három csésze pattogatott kukoricában. Jótékony hatással bír a korpa is: magában fogyasztva nem túl izgalmas, de hozzá lehet keverni egy kanállal a reggeli joghurthoz."

Én a 4 hónaptól nem szedek vitaminokat (időnként azért C vitamint és halolajat bekapkodok) csak sok-sok folyadék és gyümölcs, meg változatos étrend (sok főzelék, leves, husi, tejföl stb.) és szerencsére semmi probléma a Wc-zéssel. :lol:

Tünemény! A vizesedésre. Ne koplalj! Eszedbe se jusson. Sok-sok folyadék és felpocolt lábbal pihenés. És kényelmes cipő.
Nagyon jót tesz és rettentően egészséges a csipkebogyó húsából készült tea. Kellően vízhajtó hatású, de nem úgy hogy ártson. Próbáld ki, nekem nagyon bejött. :D
És szuperek az újabb képek a bemutatóról és a régebbi videót is megnéztem. Te nem tévesztettél véletlenül szakmát? Mint a profik!
Szép voltál! :D

Kép
Kép
tisa

Sziasztok csajok!
Látom sok mindenkit elkapott már ez a fránya nátha.Én most ott tartok, hogy (ambruxol??) asszem ezt szedem mert nem akar felszakadni a slájmom.Este meg reggel hajnalban akarok megfulladni úgy köhögök és már fáj a pocim is a köhögéstől.
Én majd csütörtökön megyek a védőnőhöz. Jövőhét kedden meg a nőgyógyászhoz.

Képzeljétek az én huncut kisfiam olyan sokat rugdos már, hogy az csak na.És érzem a kezemmel is mikor odarakom.A kisebbik húgomnak is produkálta magát tegnap. :D :D
Csak apának nem akaródzik még mindig odadugni a lábát. :wink: :wink: :wink:

Na most megyek hajat mosni utána meg uzsgyi a bolt.

Kép

Kép
gabka7926

Helló Csajok!

Tisa! Örülök hogy előkerültél, de gyógyuljatok meg!! ma tele van az iroda teával, igy én is főzök majd, és iszogatom. van kamilla és csipkebogyós is, akkor kipróbálom! most már a csizmát használom, ami nem szoros, mégis olyan völgyek voltak a lábamon, hogy vissza se mentek. mindegy, majd jövö héten a dokitól megkérdezem, hátha megnézet valamit. (apa mindig nyugtat, hogy ne idegeskedjek miatta, a baba miatt, és biztos jól fejlődik, utána meg úgyis lemegy. szóval azért jól esik hogy még mindig szépnek lát :D ) ja, és kaptatok 4Ds fotókat a kis Lénáról?? gmailre tehetsz fel!!!

Luca baba olyan jókat tud mocorogni most már! ma reggel is jól oldalba rugdosott, szegény apa meg a 24órázás után ledőlt az ágyra, a hasamra tettem a kezét, de nem érezte, mert már el is aludt! :lol:

Ildi nem lehet lemondani a védőnőt? lehet, jobb lenne, ha csak kúrálnád magad. bár az is lehet, hogy mond valami hasznosat, ilyen nyavalyákra :?

Bogi lehet, neked is azért fájt a hasad, mint Ettikének hogy túl sokat bevállaltál, és sok volt az a lakásrendbetétel! inkább dirigálj apának hogy mit hogy csináljon! :wink:

Etti remélem bent marad a lötty, és nem olyan nagyon szörnyű! utána megjutalmazod magad egy jó nagy adag kakaós tejbegrizzel!!! :wink:

Cat te nem 11-én voltál még egy vizsgálaton?? ugye az jó eredményt hozott?

Chicco kocsi, apának most ez a kedvence. a kenguruban megnéztük, tologattuk, tényleg könnyű, viszont hátul ennek csak egy-egy kereke volt...én meg mondtam, hogy akkor lehet, nem lesz ez olyan stabil, és hosszúéletű :? :? nem értek hozzá, ezért kérdezem, hogy jobb-e ha két-két kerék van? az eladó a kenguruban azt mondta, jobb ha később vesszük meg, mert most ami 160ba kerül, lemegy 140re is jövöre.

Kép
tünemény

Tünemény!

A Chicco babakocsi ami most a Kenguruban 160 az máshol csak 140. És jövőre valóban megy majd le az ára szerintem. Bár erre nem esküdnék meg.

11-én valóban voltunk UH-on. Már szinte semmi felritkulás nem látható Marci fejében. Azt mondta a doki, hogy ha kötözködni akarna, akkor azt mosnanás, hogy talán van 1-2mm-es, de nem lényeges, látszik, hogy el tog tűnni teljesen. :D
Vendég

Cat! tök jó hír! Erős kisfiú lesz Marci, és igy a karácsony is nyugodtabban fog telni nálatok is!

basszus hogy ezek a nagyobb üzletek hogy ráteszik a maguk extra hasznát! :twisted: ezért is várunk még a vásárlásokkal, addig meg még kiüritjük a gyerekszobát, hogy legyen hova pakolni! (ilyenkor meg olyan nehezen megy a selejtezés, mert hát ugye ez is jó lesz majd egyszer, meg az is jó lehet valamire...valamikor... :roll: :roll: és igy jó sok cuccunk van :lol: )

Kép
tünemény

Sikerült időpontot kapnom mára a Vermes dokihoz! úgyhogy kivettem a délutánt, és legalább ez is le lesz tudva... meg még mindig vizes a lábam, hátha mond valamit ő is. (meg talán kukucskálhatunk is egy kicsit)

Kép
tünemény

Sziasztok!

Beszereztük végre az ajándékok nagy részét, a maradékot meg megveszzük holnap, mert Apa szabin van! Megvettük a fenyőfát is, már alig várom, h feldíszíthessem!!! :)

Jobbulást mindnekinek! Náthás, influenzás tünetekre jó az oscillococcinum (lehet, h nem teljesen jól írom :oops: :roll: )nevű homeos szer, lehet szedni nyugodtan. Megelőzésre is jó!

Kocska, jó a kiságy, nagyon tetszik! Sztem a plusz szekrény is jól jön, ha van hova tenni. A hordozó ügyében már írtam a véleményemet egyszer, én a „neves” biztonsági gyereküléseket pártolom, szóval másikra szavaznék. :roll:

Cat, ez szuper hír, gratulálok!!!! :lol:

Tünemény, melyik chiccot néztétek?

Ildi, most már nagyon közeledik a költözés!!!! Karácsony után elkezdtek dobozolni? Aranyosak az eladók, h adtak ruhákat!!

Csodálom, hogy cukorterhelésnél a 2 vérvétel között hazaendegnek vagy sétálni engednek néhányatokat :shock: . A mozgás ugyanis segíti az inzulintermelést vagy mit :oops:, és jó irányba befolyásolja a végeredményt!
Nekem vissza kéne fognom magam édességevészet terén, de nagyon nem megy. :oops: :? Van is miatta lelkifurdim rendesen!
Etti, most már jöhet az a tejbegríz!

Látom, mindenhol nagyüzemben megy a rugdosás. Nálunk már Apának is sikerült elcsípnie a kis kukist!!! 8)

Zsu
svs

Tünemény, egy ismerős csajszi hozzá jár és ő nagyon meg volt vele elégedve!!!!! Mikor mész? Majd mesélj!

Zsu
svs

Szia Zsu! ügyesek vagytok a vásárlással! Kép

ez volt az a chicco, de hát egy-egy kereke van hátul, ezért nem tudom, hogy mint Ettike is irta, hogy látta, hogy imolyognak a kerekei a kocsinak, hogy ez tartós lehet-e, vagy jobb ha dupla mint a peregoé

Kép
tünemény

Tünemény!

Én is ezt a babakocsit néztem ki.
Bár mi még mindig nem döntöttünk, hogy veszünk-e vagy visszakérjük a húgoméktól.

Zsu!

Nekünk a fa még nincs meg, de már szinte minden ajádékot megvettünk.

Kíváncsi vagyok anyósom mit szól az övéhez. Kap egy DVD lejátszót. Én találtam ki, a párom csak könyvet akart neki is. De ha megtudja, hogy az én ötletem volt, lehet, hogy nem is tetszik majd neki.
Vendég

Tünemény, ez ua, mint Cat-é, tényleg! Én élőben nem láttam ilyet, de képen tetszik! De ugye nem kéket vesztek Lucusnak?????

Cat, hát ne mondjátok meg neki, h a Te ötleted volt! Várjátok ki, mit szól hozzá és ha örül, na akkor mondd meg..... Fú, de szenya vagyok! :oops:

Zsu
svs

Na, elment a védőnő. Fogalmam nincs, miért kell házhoz jönnie és miért nem mondhatja el ezeket amikor nála vagyok. Tudom, hogy majd meg kell néznie, hogy hol lakik a baba, de egyrészt nemsokára költözünk, másrészt januártól másik védőnőhöz fogok tartozni, amit sajnálok, bár állítólag ő is aranyos. Tulajdonképpen semmi érdemleges nem történt.

Zsu: Igen, lassan dobozolunk, bár a kipakolást jobban várom.

Cat: örülök a jó uh eredményeknek :)

Kép

Kép
sildi83

Szép jó napot mindenkinek!

Lemondtam a holnapi düsszeldorfi utam. Szerencsém volt, mert a repjegyet és a hotelt is le lehetett még sztornírozni.
A fene sem kívánkozik ilyen állapotban abba a reptéri tömegbe. Még az kell, hogy meglökjeneki vagy valamit összeszedjek.

Így legalább van egy kis plusz időm a kari ajándékok beszerzésére. Azért azt sajnálom, hogy így kismama fehérneműt sem tudok kinn nézni. Marad az itthoni kínálat. Mindenképp kell egy-két új melltartó, mert már mindegyikből kiesik a cicim. Amúgy is nagy keblekkel rendelkezem, hát még most! Balázsom nem győz dicsérni. :oops:

Este megyünk a szokásos havi nődoki vizsgálatra. Én is remélem, hogy még mindig Lucánk lesz. Ja! Vasárnap elmentünk a Vadaspark étterembe, és jól megünnepeltük a kis drágánk névnapját. Szinte mintha érezte volna, hogy róla van szó, folyamatosan mocorgott.

Kép
gesztenye74

sildi83:képzeld hozzám is jött ma a védőnő csak úgy.Nem is szólt előre se semmi.De úgy is felakartam hívni, hogy csütörtökön elmegyek hozzá, mert ugye csak csüt. van védőnő rendelés és az ünnepek miatt a héten lesz az uccsó!

Elmentem egy kicsit körbe nézni a boltokba és vettem egy olyan szép asztaldíszt.Én válogattam össze.

Nem akar bejönni a képfeltöltés. hu ezért a az albumomba teszem a képet!Megy egy vasárnapi pocis kép is!

Kép

Kép
gabka7926

nem tudja valaki, hogy lehet képet tuningolni?Tudjátok öregíteni, hajat hosszabbítani, hátteret módosítani stb.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok Lányok!

Most jöttünk vissza a dokitól, és nagyon szimpi volt! jövö héten kell mennem cukros lötyire, jan.12-én meg vissza hozzá az eredménnyel. mondta hogy a köldököm felett 1ujjal van a méhem teteje, és hogy ez pont jó, és a méretem minden megfelelő. viszont ő is azt mondta hogy só és fűszeres tilalom van. meg hogy a lábdagadás normális, csak estére tegyem fel őket, és igyak kb 3liter vizet naponta. szóval megnyugodtam, hogy rendes volt, és rá tudom bizni magam :D :D :D
méhszáj zárt, mondta hogy semmi probléma nincsen

Gesztenye örülök, hogy sikerült lemondanod, még nem kismamiknak is megterhelő ott rostokolni és lépésenként haladni előre (már ha halad a sor egyáltalán). kolleganőmnek tegnap kellett kiutaznia, de ő kivárta a sort. a főnököm meg csütörtökön megy Dusseldorfba, mondtam is neki, keljen jó korán! :lol:

Gabka jó az asztaldisz meg a pocakkép is!

én most küldöm haza apát, hogy menjen a családjához karácsony előtt,arra nincs, hogy ketten menjünk, vagy hogy én is hazamenjek szegedre. ez egy ilyen karácsony lesz. de jövöre már könnyebb lesz, (bár Luca napján gobelineztem...no akkor lehet hogy bevarrtam a tyúk s.ggét is!!! :roll: tudtam volna... :roll: viszont lesz egy Luca babánk, és kit érdekel a pénz? :D )

most lepihenek, mert a hasam is kemény, és nem tudok itt hajolni.

ja, Cat, Zsu, akkor ha ti is ezt a kocsit néztétek, (meg a peregot) akkor az hogy csak egy kereke van hátul (mármint oldalanként) attól még lehet stabil és tartós kocsi??

Kép
tünemény

Tünemény, örülök, h szimpi a doki. Ez azt jelenti, h el is vállalja a szülést meg a további terhesgondozást?
Én csak neten nézegettem ezt a kocsit, nincs róla tapasztalatom!
Miért nem tudtok vidékre utazni együtt?

Gesztenye, jó hogy lemondtad az utat, nem való ez ilyenkor kismamának!!!
Mi volt a dokinál?

Délután úgy ugrabugrált a kölök, hogy csak úgy repkedett a pocakom!!!!! :lol: Emmáról csináltunk ilyen "Ufo"-s videót, majd most is megpróbáljuk pár hét múlva!!!
Jaj, képzeljétek el, ma szembenézett velem egy kisegér a konyhaszekrényben! Olyan ciki, pedig egy kertes házban ez nem ritkaság....de akkor is! :oops: :?
Remélem eltűnik magától vagy sikerül hamarosan kinyiffantani!!!!

Zsu
svs

Zsu mondtam hogy nála szeretnék szülni, mondta, hogy most megjegyez magának, és legközelebb már lesz mivel összehasonlitania :D kérdeztem tervez-e áprilisra szabadságot, de mondta, hogy ma jött haza, (jól le volt barnulva) és kiutazta magát, mondta hogy a névjegyén rajta van a mobilja, bármikor hivhatom. szóval elvállalt :lol:

és nekünk két kispatkányunk van, de egy sima kerti egértől én is megijednék :lol: csak elkapjátok! nem tudtok kérni egy kölcsöncicát? :D az enyém még londonban kapkodott el egeret, békát, még verebet is.. :roll: vagy majd apa elintézi :wink:

a vidéki út meg nem jön össze, sőt szerintem szinte semmi nem jut karácsonyra, megint a január15öt kell várni, a fizetésnapot, mert addig valahogy ki kell húznunk. az én nagyimék megértik ha nem tudunk hazamenni karácsonyra, mondták, januárban is ugyanúgy várnak. persze párom anyjának az lenne a tragédia, ha a kicsi fia nem lenne ott vele. :roll: igy inkább menjen ő haza, én maradok, legalább nem kell zötykölődnöm vonatokon-buszokon, és amúgy se érzem náluk valami kényelmesen magam. (főleg hogy esténként még mindig wcre kell mennem párszor :roll: ) hát nem egyszerű...

Kép
tünemény

Sziasztok!

Megjöttem a genetikáról, MINDEN OKÉ!!!
606g, milyen nagy. . . .
Ja és rákérdeztem, mert most egy másik csaj volt és tök normális, hogy meg van e még a kukacunk. . . .
ééééééééésssss
MEG VAN :( :)))))

BPD:60mm
Ac:178mm
FL:37mm
HC:209mm
OFD:70mm
Hum:35mm
Suly:606g

Ja, és ma ennek örömére, meg vettem a hordozót és kiságyat a pelenkázókkal,már csak el kell majd hozni.(na meg kifizetni) Köszi a véleményeket mindenkitől, jól estek.

Nekem semmi szekrényem nincs, és szeretem a komódokat, és ha akarom,majd azon is pelenkázhatom. Meg egyenlőre kapunk egy bölcső méretű kiságyat ,amit szeretnék a hálószobában,így lehet a plusz komód is átköltözhet. Aztán meg később majd arra kerül a gyermek TV-je.
Ja és mire a bartánőm férjét megkérdeztem(neki van vonohorogja,párom mamájának meg utánfutója) elmenne érte,akkor azt mondta párom, a másik golfos,azaz a haverja jön haza hétvégén és majd ők elmennek érte. Tök jóóóó!

A betegeknek jobbulást!

A babarugdosással én is igy vagyok,már mindenkit megrugdosott szinte a páromon kívül..

Gesztenye mindenhol sztrájkolnak,lehet csak bosszankodás lett volna az egészből.

Zsu de jó neked,saját kisegered is van! Ha van mit enni,akkor nem áll odébb.

Na most már lepihenek.puxx

kocska

Kocska tök jó hir! :D Szóval maradt Olivér, és mindent rendben találtak nála! Ráadásul a bútorok is összejöttek, szép karácsonyi ajándék a kicsifiúnak! :wink:

képzeljétek, ma este, vagyis most csöpög a tej...vagyis valami olyasmi..mondjuk szine nincs :? de ennek most úgy örülök :D ez mind tiszta új dolog! :D :D

Kép
tünemény

Kocska gratulálok, hoyg minden rendben! :)
Tök jó hoyg láthattad...
Én már csak jövőre látom újra :(
De nem baj mert érezni nagyon jól lehet és nálunk végre megtört a jég és a pármnak is odarúgott néhányat! :D

Tünemény ne bánd hoyg nem tudsz menni, a sztrájk miatt nemnagy élmény most semmien utazás!

Gabka, sildi.... számomra érdekes hoyg hozzátok már ki is ment a védőnő... képzeljétek én még minidg nem találkoztam az enyémmel.... hiába beszélek meg vele időpontot, sosem találkoztunk még... viszont a másik védőnő nagyon kedves és minidg mindent megcsinál.... nem is értem miért kell hoyg a másikhoz tartozzak aki ennyire nme törődik velünk!

na hirtelen ennyire emlékszem!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Szerencsére jó lett a cukorterhelés eredménye (részleteket nem tudok, mert csak annyit írt az orvos az sms-ben, hogy jó lett).

Tegnap valami iszonyat aktív napja volt Jankának és ahogy érzem, ma sem lesz sokkal lustább. Már lassan tengeribeteg leszek, ha nézem a hasam :lol: Érzem, hogy teljesen kitölti, most már nőhetne hozzá egy kicsit a "házikója" is, mert egy szép nap arra ébredek, hogy kinyomta a lábát a hasfalamon :)

Nekem is folyik továbbra is az a sárgás izé, de most már foltot hagy a fehérneműn is. A védőnő megnyugtatott, hogy az valóban az előtej.

Kocska: hú mekkora már a kislegény :)

Zsu: nem olyan rég előttem is keresztül szaladt az előszobában egy egér :shock: Először azt hittem, hogy valamelyik degu szabadult ki, de miután mindkettő a forgácsban szuszogott, csak egérre tudok gyanakodni.

Kép

Kép
sildi83

Ééés egy ma reggeli pocak kép, csak Nektek :)

Kép

Kép

Kép
sildi83

Jó reggelt!

Boglárka:
ez azért tényleg furcsa a (jövendőbeli)védőnődtől egy kicsit.Reménykedjünk, hogy mikor odaköltöztök másképp lesz a helyzet.Szerintem tök fontos egy védőnő munkája is.Én szeretem az enyémet mindig lehet rá számítani.Én egy kicsit előbbről,ismerem is.Ott ahol laktam mielőtt összeköltöztem volna a párommal a polgármester felesége volt.Még most is az :).

Ha meg jön időben a futár ami apa cipőjét hozza akkor elmegyek karácsonyfa nézőbe.
Úgy várom már.Ez lesz az első külön karácsonyunk! :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Sildi: nagyon szép a pocid!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Bogi! Szerintem jó lenne, ha erőltetnéd a területileg illetékes védőnővel a találkozásokat. Egyrészt a vizsgálatok miatt nem árt, másodszor viszont, ha nem voltál legalább 4 alkalommal nála, akkor nem jár az egyszeri támogatás szülés után. Én legalábbis így tudom, nálunk így működik a dolog. Bár az én védőnőm ettől függetlenül is teljesen lelkiismeretes.

Ildi! Már nagyon szépen gömbölyösz, most már le sem tagadhatod Jankát! Csak így tovább. Kenegesd szépen, hogy ha esetleg hirtelen elkezdene nőni nehogy szétrepedjen a pocid!

Kocska! Gratula a NAGYFIÚHOZ! Szépen növekszik. Teljesen jók az eredmények.
Olvastam, hogy TV-t tervezel (lehet,h később) a gyerekszobába... Biztos,hogy jó öltet ez??? Én nem támogatom. :oops: Bocsi.

Kép
Kép
tisa

kocska, éljenek a jó hírek! lány meg majd a következő lesz :) fiúknak is nagyon vagány cuccokat lehet kapni. keress rá a vaterán/teszveszen a next márkára :) drága, de nagyon jópofa, eredeti darabok vannak! és nagyon jó minőségű...

ildi, szupi, hogy jó a cukor eredmény! én ma nem mentem el. rájöttem, hogy nem szivatom magam meg, mert vasutassztrájk van, be kellene sétálni pestre, ami nem lenne még vészes, csak délben meg a gyerekekkel is meg kell tenni ezt az utat, nándit viszem a heim pálba bőrgyógyászatra, este meg dokinénihez,mondjuk oda már legalább autóval, és azt már nem tudom, hogy hogy bírnám. 23-án megyek helyette...

elfelejtettem vezetni. teljesen.ÍTünemény szokta írni a feledékenyésgeit, nekem nincs rá energiám, de sokkal rosszabb vagyok... elkezdem a mondatot, és elfelejtem, mit akartam mondani. ez naponta 5-10-szer is. na, és most vezetni. Mentem auchanba, és parkolni akartam, és megálltam az üres hely előtt, hogy hogy is kell oda beállni? aztán felidéztem a tanultakat, de végül csak beipszilonozni sikerült kb 3-adszorra. Ezt úgy, hogy múlt héten még simán ment a betolatás is, kb 200ezer km-t vezettem már, anyukámék cégénél árubeszereztem, és többször metnettem már meg az életünket szar helyzetekben, amibe mások sodortak. és most már teljesen vége. tegnap már a garázsból sem tudtam kiállni elsőre. azt már észrevettem, hgoy rosszul mérem fel a távolságokat, szerencsére óvatos vagyok, így ez inkább dudálásokat von maga után, hogy miért nem megyek már, de ez arculcsapás volt az agyam részéről. röhögve hívtam fel aztán a férjemet, de bajban leszünk, mert muszáj valamennyit vezetnem, főleg, ha réka végre állami oviba fog járni, mert az 4km-re van.

végre eldöntöttem, én miket fogok karácsonyra csinálni idén:
Fűszeres, karamellás cukorszirup

Fűszeres cukorszirupot készíteni annyira egyszerű, hogy nem is merem receptnek hívni, legyen mondjuk csak leírás. Mivel viszont kérték néhányan, így nem szégyenkezem miatta

Fűszeres cukorszirupot készíteni jó dolog. Először is mesebeli illat lengi be a lakást, ami nem utolsó hangulatot áraszt. Másodszor végtelenül egyszerű, mégis profi trükknek látszik, így jó szakácsnőnek tűnhet az ember, holott, hát, hümm. Harmadszor pedig nagyon finom! Menten leírom a felhasználási lehetőségeket is.

Egy kilónyi kristálycukrot tegyünk fel a tűzhelyre, vastag falú lábosban, lassú tűzre. Ez szépen, lassan elkezd melegedni, majd olvadni, aztán karamellizálódni. Legyünk résen, nehogy leégjen - kavargassuk gondosan. Amikor úgy a harmada, fele olvadozik és rózsaszín, akkor ne olvadjunk el mi magunk a gyönyörűségtől, hanem dobáljuk bele a fűszereket. Három fahéjrúd, hat-nyolc szegfűszeg, egy teáskanálnyi őrölt gyömbér és egy citrom reszelt héja kerüljön bele, és csavarjuk bele a citrom levét is. Én egy liternyi vízzel szoktam felönteni.

Ekkor a karamellizálódott részek sértődötten megdermednek, de mi ettől ne zavartassuk magnkat. A szép, lassú tűz felett át fog olvadni az egész. Főzzük addig, lassan, halk gyöngyözésben, amíg sűrű, majdnem krémes sziruppá nem válik. Két hétdecis üveget szokott megtölteni, ha leszűrtem.

Ez a szirup tea, kávé ízesítésére kiváló, főleg a téli időszakban. Fagylaltra is lehet önteni, aztán pirított dióval, mogyoróval vagy mandulával, esetleg pisztáciával megszórni. A likőröket is lehet ezzel édesíteni, ha mi magunk készítjük el a gyümölcslikőröket. Puncsba, forralt borba is tehetjük. És persze kimagozott, félbevágott gyümölcsöket (almát, körtét, barackot) lehet benne párolni, és mondjuk vaníliafagylalttal enni. Megéri a próbát.

Ja, és gyors utóirat: mézből is elkészíthető ám, ha épp egészségesen szeretnénk elhízni!

Bazsalikomos - fokhagymás pácolt sajt
undefined

Aki még nem szagolt bele egy csokor friss bazsalikomba, kihagyott egy olyan élményt ami nélkül lehet, de nem érdemes élni!...Újra elolvasva Aubergine felhívását a VKF! V. fordulójára rájöttem, hogy ezzel a recepttel mégsem pályázhatok, mert az egyik kedvencem, a bazsalikom zöldfűszer és ez kizáró ok…Így nincs más hátra, pályamű következik holnap, amikor is malachúst fogunk grillezni.

Hozzávalók:
semleges ízű sajt (én leggyakrabban mini mozarella golyókat, vagy fetát pácolok)
fokhagyma
egész bors
extra szűz olivaolaj
és friss BAZSALIKOM, a nagy kedvenc

Egy (csatos) üveg alját kibélelem friss bazsalikom levelekkel, rászóróm a kockákra vágott sajtot, pár gerezd fokhagymát, szemes fekete borsot. Következik újabb sor bazsalikom levél, sajt kocka, fokhagyma, bors, mindaddig, míg az üveg meg nem telik. Ekkor felöntöm a legjobb, saját magánimportból származó házi, extra szűz dalmát oliva olajammal, lezárom az üveget, beteszem a hűtőbe és úgy 3 napig rá sem nézek. A negyedik napon meg általában el is szokott fogyni némi olivabogyó, friss baguette és vörösbor társaságában.
A visszamaradt olaj újrahasznosítható egy újabb adag elkészítéséhez, vagy saláta öntethez.Ha sikerül olyan helyre pakolnom a hűtőben, hogy 2-3 hétre is "megfeledkezzek" róla, na akkor a legjobb! Bár 3-4 hétnél tovább még sosem bírta :-)
(saját megjegyzésem: én bébiételes üvegben és kis befőttesekben csináltam, és mirelit bazsalikommal. szuperjól néznek ki!!!)

Aszaltszilva-likőr

Hozzávalók:
40 deka magozott aszalt szilva
20 + 20 deka méz
4 darabka fahéj
1 vaníliarúd
kb. 5 dl vodka

Elkészítés:
1. Alaposan kimosunk, majd megszárítunk egy csavaros tetejű 1 literes befőttesüveget. Beledobunk néhány szem aszalt szilvát, aztán rácsorgatunk egy kis mézet, majd megint szilva jön és újra méz.
2. Félúton, hogy a fűszerezéssel is törődjünk, beletesszük az üvegbe a fahéjdarabkákat és vaníliarudat, amelyet előtte keresztbe és hosszában is félbevágtunk. Most megint belekerül az üvegbe némi aszalt szilva, rá egy kevés méz, és így haladunk, amíg el nem fogy a gyümölcs, valamint a fele mennyiségű, azaz 20 dkg méz.
3. A mézes, fűszeres aszalt szilvát felöntjük annyi vodkával, amennyi ellepi majd lezárjuk, és 3-4 napig hűvös, sötét helyre állítjuk. Amikor eszünkbe jut, összerázzuk, mindössze ennyi a teendőnk vele.
4. Pár nap múlva, miután a szilvaszemek már megduzzadtaka mézes, vaníliás alkoholban, és már jól átadták az ízüket neki, a maradék 2o deka mézet kavargatva összefőzzük 2 dl vízzel. Ezután megvárjuk, hogy a mézes víz langyosra hűljön, aztán ráöntjük a szilvára.
5. Az egészet jól összekeverjük, és néhány gyógyszertári gézlapon keresztül átszűrve csinos, tiszta kicsi üvegekbe töltjük. Kézügyességünk függvényében szépen kidekoráljuk őket cimkével és masnival, majd hűtőbe tesszük, ahol több hétig is elállnak.
Megjegyzés: A vodkás szilvát a későbbiekben ugyanúgy használhatjuk sütikhez, fagyikhoz, vagy gyümölcssalátákhoz, ahogy például a rumos meggyet szokás.
7 dl lesz belőle.

és még tejkaramell szirupot, egy liter tej, egy kiló cukor, és óóóóóórákig a legkisebb lángon főzni főzni főzni...

meg ezen kívül mindenki kap még valami személyeset is. meg a nagyszülőknek a naptárak és képkeretek a gyerekektől.

hosszú hozzászólás.
szép napot.

kikocska

tisa, összesen- védőnő és doki- kell minimum 4 terhesgondozásra menni...

tv-t én sem támogatom gyrekszobába :) nekünk tv-nk sincs. egyrész legaláb családi program a tv-zés, ha csak egy van, másrészt ellenőrizhető, mit néz, ami olyan 10-12 éves korig azért szerintem fontos... mi számítógépezünk :D meg vannak mesék, amiket nézhetnek.

kikocska

Szép jó reggelt mindenkinek!

Ildi szép a pocid, kis formás! :D :D az enyém még nem hullámzik, pedig néha sasoltam, hátha, de a zsir biztos 'letompitja' őket :lol: akkor ha nektek is van degutok, arra szólt a védőnő valamit, mert ugye nekünk két kispatkányunk van, párom takaritja állandóan a helyüket, de akkor ők maradhatnak ugye?

Bogi ez az, hogy ezek a hülyék pont most sztrájkolnak, mikor apa holnap haza tudott volna ugrani, igy csak 20-án mehetne, ha a napját el tudja cserélni valakivel. :roll: csak annyira nem szeretek/akarok egyedül lenni. a védőnővel kapcsolatosan, nem tudnál inkább azzal találkozni, amelyik foglalkozik is veled?? azért már a félidőn túl vagy, ilyenkor tényleg időszerű lenne megnéznie! :? védőnőket nem lehet választani egyébként? ezt nem tudom én se

tegnap nagyon rosszul aludtam. valahogy mindig átfordultam a hátamra, és mikor felébredtem folyóügyek miatt, nagyon fájt a hasam, mintha a belsőimet jól lenyomtam volna, utána meg már oldalt fekve se volt jó. de reggel viszont megint háton fekve ébredtem :roll: pedig mondtam apának hogy feküdjön közelebb hozzám, hogy kitámasszon és ne tudjak forogni.

Gabka biztos jó lesz végre kettesben karácsonyozni! Ráadásul ez lesz az első, és jó sokáig az utolsó is! :D :D :D :D úgyhogy jó emlékezetesre csináljátok! :D :D :D

Kép
tünemény

Kikocska: megint de jó receptekkel leptél meg minket :)

Tisa: kenem szorgosan, minden este fürdés után, még a vizes hasra kenem a johnson olaj gélt, meg napközben is testápolózok, ha úgy érzem, hogy húzódik, remélem megúszom a csíkokat. Már így is bálna hasam van ahhoz képest, ami baba nélkül volt (tettem fel képet a "régi" hasamról a fényképeim közé :) )

A tévét én sem támogatom, sőt, egyenesen ellene vagyok, amilyen bárgyú műsorok vannak...Az értelmesebbeket, vagy egy-egy értékesebb mesét pedig tényleg jó együtt nézni inkább.

Anyósoméknak én is saját képekből készült naptárat készítettem, épp ma viszem lefűzetni őket. Jövőre is kapnak már, de akkor egyértelműen az unoka képeivel lesz tele :D

Ha kicsit kigyógyultam ebből a dáthából, bemegyek a hobbiboltba. Remélem lehet kapni plasztik dekort (vagy mit), mert azt olvastam, hogy abból tök jó dekorációkat lehet készíteni a gyerekszoba falára.

Kép

Kép
sildi83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: