Együtt
2010.01.06 00:09
2010.01.06 00:23
[quote="floranan"]H írta:florananahó!
Kriszti! Változatlanul bombasztikusan nézel ki!! (Kocsi azóta még nem volt itthon.)
Rita, jövő hét nem bizti, h jó… lehet, h elutazunk! De még infózok!
Nitácska, ez gááááááááázzzz(((( Amint lehet, messze el!! Párod melletted áll?
Süti, a legjobb anyósom nekem van, kb 10.000 kilométerre![]()
![]()
![]()
Kata, az nem a fém dobozos!
Kriszti, mi nem keresztelünk…
Nekem azt mondta a doki, Babe előtt is kell olaj.
Andi, én lemaradtam, kimaradtam… mi az az Osanit??????????? Mindenki rendel, csak valami tutijó lehetAham, már látom közben, Linának hála… és így olcsóbb? Vagy miért van mindenki bezsongva?
Barni zabálnivalóan szundít!!! Megdögönyözném!!! Tesóskép nagyon tetszik!!
Azta, Viki, 6x hátközépig!
Kata, boldog szülit!
Hajra, körömre Biovanne nagyon jó, de nem tudom, szopinál lehet-e.
Digihőmérőnél hogyan is kell értelmezni? Valamit le kell vonni, ugye?
Babcika, szánom-bánom, kimaradt, hogy mi a baj, de drukkolok, h minden rendben legyen!!!!!!!!!!!
Erika! Lotti nagyon ügyes!!! Ebano nem tartja magát még, de lelkesen kapaszkodik kétoldalt! És kilábtempózza az összes vizet, mert üldözi a gumikacsát
Tengdi, de régen olvastam szüléstörténetet, hüppppp
2010.01.06 00:34
[quote="frocli"]K írta:frocliriszti, Tengedi, biztos igazatok van, ti jobban tudjátok. De bennem mindig felmerül, hogy egy anyafüggő babának nem lenne-e jobb, ha járna közösségbe és megtanulna egyedül játszani, meg a többiekkel, de főleg anya nélkül.
egyedül játszani tud, nem úgy anyafüggő, hogy nem tudja magát egyedül feltalálni , meg szerintem KisAti sem, ill. ő megint más, mert írta Kriszti, hogy Ő inkább apás.
Valamiért szerintem bizonyos gyerekeknek tovább szükségük van a család adta biztonságra, félénkebbek idegen környezteben, míg mások kevésbé.
Nekik olyan lehet ha bekerülnek közösségbe azelőtt, hogy érzelmileg éretté válnának erre, mint akit úgy akarnak megtanítani úszni, hogy belökik a mélyvízbe. Megtanulhat.....DE
Nálunk amíg hetedik, inkább nyolcadik hónapba nem léptem, addig Mátéval együtt főztem, mellettem egy kis adagban csinálta, amit én, napi két séta, játszótér, Normafa, baba-mama klub, kirándulások, s ezek mellett hosszan eljátszott egyedül is, de szerette, ha egy helyiségben vagyunk. Olvashattam, netezhettem, de legyek a látóterében.
Aztán a végén már nem jól bírtam magam, s volt 46 fok itt a tizediken ( nem túlzás ) szinte depis voltam, mikor szülök meg, sehova nem mentünk, mert nem tudtam utolérni, ő, aki amúgy nem mozog, akkor futkározott, volt, hogy más hozta vissza, és majd infarktust kaptam. Na meg a pisilések!!!!!!!! Szóval akkor kedzett bomlani a jól felépített kis világa, ráadásul hátrányára, s azóta osztozni kell, és ezt ő így viseli....jajj még annyit tudnék, de lassan mennem kéne lefeküdni.
Több olyan kisgyereket látok akik nem tudnak egyedül elleni egyáltalán. a
Én erre kifejezetten ügyeltem, már a lányomnál is, hogy tudjon egyedül játszani. Valamennyire nevelés kérdése, de sztem nem 100%-ban.
És gondolom ez részben nevelés kérdése, de a bölcsiben megtanulnák, hogyan kell egyedül játszani... vagyx rosszul gondolom?
Nekem még előbb munkát kell találni, nem lesz könnyű, 32 évesen "friss diplomásként". De bízom benne, hogy valamit csak találok, elég sok mindent csináltam már életemben.... Szóval egyelőre én várom már, hogy mikor lesz dolgozó, meg kíváncsi vagyok mi lesz az. De én már 3,5 éve nem dolgozom főállásban. Persze csurran-cseppen 1-2 alkalmi munka, szóval sosem unatkoztam otthon.
Osanit-et én úgy oldottam meg, hogy megkértem Bécsi barátnőmet hogy vegye meg, és majd beadja a vonatra, mikor megállunk ott szombaton.
Ma voltam szoptatási tanácsadáson, holnap majd írok róla, hátha 1-2 info/tanács nektek is hasznos lesz. Én úgy érzem azért segített a tanácsadás, de persze majd ha be is vállnak a tippek, akkor leszek teljesen elégedett.
Most viszont megyek aludni. Jó éjt mindenkinek!
2010.01.06 00:46
2010.01.06 00:53
[quote="frocli"]K írta:frocliriszti, Tengedi, biztos igazatok van, ti jobban tudjátok. De bennem mindig felmerül, hogy egy anyafüggő babának nem lenne-e jobb, ha járna közösségbe és megtanulna egyedül játszani, meg a többiekkel, de főleg anya nélkül.Több olyan kisgyereket látok akik nem tudnak egyedül elleni egyáltalán. És gondolom ez részben nevelés kérdése, de a bölcsiben megtanulnák, hogyan kell egyedül játszani... vagyx rosszul gondolom?
2010.01.06 00:58
2010.01.06 01:00
2010.01.06 01:00
2010.01.06 01:01
[quote="tengdi"] írta:tengdin is el tudnám képzelni itthon, nem tudom meddig, lehet még 3 év és sok lenne, nem tudom. Most úgy érzem, hogy amíg alegkisebb mondjuk 10 éves nem lesz, addig ezt tartanám optimálisnak.
Napközi helyett itthoon, menza helyett itthoni kaja...és nyugi!!!!!!!!!!!!
Mert nem tudom eélképzelni, hogyan tudom megtartani egy Béke szigetének az otthont, ha hajnalban hurcolok két kicsit oviba, bölcsibe, este beesem a lakásba, vacsora, fürdés, alvás, mert korán kell kelni....hétvégén kell azt a házimunkát, amit hétközben nem lehet.....
nem egészséges. Az én értékrendem nek nem az.
ÚÚÚÚÚÚÚtálom ezt a rohanást, ami megy a világban, frusztrál, - mint gondolom mindenkit - nincs idő nincs odafigyelés, nincs empátia, ...ugyanakkor mitől is lenne, megértek sokakat, csak a gyerekeimet szeretném megkímélni ettől.
Szeretném megtartani azokat a pillanatokat, amik olyan hamar elmúlnak, egy-egy mondat tőlük, egy egy gesztus, egy egy puszi, az első szavak, első csínyek....
mert egyszercsak azt látom, hogy kijárta az ovit, aztán seperc és kijárta az általánost, seperc és 18 lett. És én közben dolgoztam, hogy pénz legyen, s a mindennapi megélhetésért folyó küzdelem nagyon fontos pillanatokat el
felkelt Máté mennem kell
2010.01.06 07:35
2010.01.06 07:35

2010.01.06 07:52
2010.01.06 07:57
[quote="vicger"]R írta:vicgereggelt
Kata![]()
Andi, milyen éjszakátok volt? Majd, ha megérkezik a bogyó, én is kérem a számlaszámod
Azt gondoltam, hogy nem hagyom abba a 90 napost 90 napnál, hanem majd álomsúlynál...
ma töltött padlizsánt kreálok ebédre..
Babcika, Viki, ti mit ügyködtök?
Scoop, remélem jobban lettél tegnap !

2010.01.06 08:05

2010.01.06 08:07

2010.01.06 08:10
2010.01.06 08:13

2010.01.06 08:13
2010.01.06 08:14
[quote="frocli"]K írta:frocliriszti, Tengedi, Babcika. Köszönöm a véleményeteket a bölcsiről, olyan szépen írtok. Szóval: aha. Igazatok van, és abban is, hogy én ezt még anyai oldalról nem láttam. De nálunk szerencsére jól működött a bölcsi dolog mindenhol. Remélem Bencénél is így lesz. Én mindenesetre úgy fogok hozzáállni, hogy neki ez jó dolog.Választásom úgysincs sok, csak abban az esetben nem kerül bölcsibe, ha nem találok munkát, vagy ha nem veszik fel. Egyik eset sem szerencsés hosszú távon. De ez még arrébb van, egyelőre nem agyaklok rajta.

2010.01.06 08:16
[quote="vicger"][ írta:vicgerb]átszerveződtekmég én is a gyedet kapom Atiról, a tgyás sehol sincs...
most feladatonként vannak felosztva a MÁKok, nem pedig területileg![]()
![]()

2010.01.06 08:46

2010.01.06 08:50
2010.01.06 08:56
2010.01.06 09:04

2010.01.06 09:17
2010.01.06 09:24
2010.01.06 09:41
2010.01.06 09:49
2010.01.06 09:55
[quote="vicger"] írta:vicger[quote="scooper"] írta:scooper[quote="vicger"]I írta:vicgergyál teát. Vagy van otthon paradicsom leved? Tudod, télire elrakva. Sózd, borsozd egy kicsit, oszt tessék inni! Isteni jól esik a gyümölcs után és eltelít!!!!! Apjuk meg leckét vehetne empátiából
nincs...és egyre szarabbul vagyok, a savam is megindult...komolyan, ha nem múlik el éjfélig, én eszek valamit, mert nagyon gázosan érzem magam.....
apika empátiából egyes, még meg is kérdezte, hogy nekem is kenjen-e![]()
Scoop, dió, mogyoró? De ha szarul vagy, akkor egy kekszet rágcsálj el!
Zsuajánlom neki
mer' aztán ha találkozunk, lesz miről beszélgetnünk
:D:D