A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Frocli: lehet, hogy nem olvastad, mert jó néhány oldallal ezelőtt kérdeztem, de hol és mit dolgoztál külföldön, ha nem titok? Olyan kis kíváncsi vagyok.

Andi: De édes Barni, megzabálom! És a két tesó együtt, hát nem is találom a szavakat…

Spickey: Nagyon ügyi lánykád van! Látod, megéri kivárni a dolgokat, idővel szépen csinál majd mindent.

Erika: Azta, Lotti is nagyon ügyes!

Viki: Szerintem is az a lényeg, hogy a gyerek idomuljon a mi életritmusunkhoz. Nálunk már 8kor ágyban kell, hogy legyen mindkét gyerkőc, mert 6kor indul a nap. Szerencsére Andris mindig is korán fekvős-korán kelő volt, Máté is kidől 6 fele, így nekünk valószínű nem lesz gondunk majd az ovi idejében sem. Ja, és gratula a főzőcskéhez, ügyi vagy!

Kata: Sajnálom a napotokat! Máté is ma extra nyűgi volt napközben, sokat sírt és vízszintesben sem akart lenni.

Tengdi: Andris régi Dévényes gyógytornásza a Bosnyák térnél van, nagyon megbízható, profi szakember. Ha kell az elérhetőség, megadom. És kineziológus is a csaj, így biztos szimpi lesz.

Forgás nálunk sem megy még. Egyszer-egyszer megcsinálta oda-vissza még decemberben, azóta semmi. De nem izgulok rajta (annyira), mert tudja, csak még nincs itt az ideje.

Babcika: Drukkolok, hogy minden rendben legyen, bár megértem az aggódásod és türelmetlenséged.

Kép

Kép
hgrita

lehet nincs igazam, de én a két végletet látom rossz anyósnak
Vagy eltávolodik a saját fiától, netán nem is szereti, és akkor hogy szeretné a menyét?
Vagy csüng a fián, nem tudja elengedni, s szinte riválisként éli meg a menyét.

Vagy pedig egyszerűen nem tud mit kezdeni az új szereppel. Egész életében, vagyis évtizedekig anyaként feleségként a családnak élt, volt kiről/kikről gondoskodni...és mikor ennek vége, nem találja meg a helyét. Hogy jöhet az az időszak, mikor nem kell időre menni sehova, lehet utazgatni, anniyt olvas, amenniyt akar, VAN EGY CSOMÓ FELSZABADULT IDEJE ami addig nem volt, és ezzel nem tud mit kezdeni.

Kép
Kép
tengdi

[quote="babcika"] írta:babcikajszülött illat, vagy pszichésen éreztétek,mert emlékszem Atesz érezte nem te, vagy szivárgott a magzatvized kicsit és annak illata :wink: de ahogy ismerlek inkább az elsőre tippelek :D

én is éreztem :)

vicger

Rita

Lehet majd elkérem, bár ma anyu megnyugtaott, ő eü-s, bár nem ilyen típusú, de elég aggodalmaskodó ebből kifolyólag, így ha már ő nem lát gondot, akkor lehet ott nincs is. Mert ahol lát általában ott sincs. :lol:

Nincs is messze a Bosnyák, de oda Ábelt nem kellene vinni, és ezt mire összehozom!!!
Ma kaptam egy Árkád mellett levőt is, az ahölgy még közelebb van, pénteken viszi az ismerősóm hozzá a kislányát, majd beszámol róla. Bár nem kineziológus, így ez a tied mellett szól. :lol: :lol: :lol: ez aranyos volt nagyon!!!

Kép
Kép
tengdi

Tengdi, csak szólj ha mégis kell...

Kép

Kép
hgrita

Isten látja lelkem, nem akarom rátok tukmálni, de elküldjem a szüléstörténetem? Ha már ennél a témánál tartunk? Elég hosszú, így aki nem akarja látja mit kell átugrani, végülis elférni meg elfér.... :oops:

na de 3 igen szavazatot legalább várok, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tengdi

[quote="tengdi"]I írta:tengdisten látja lelkem, nem akarom rátok tukmálni, de elküldjem a szüléstörténetem? Ha már ennél a témánál tartunk? Elég hosszú, így aki nem akarja látja mit kell átugrani, végülis elférni meg elfér.... :oops:

igen

Kép
v.andi

Tengdi!

Igen :wink:

Kép
arvaerika

Tengdi, vagy pedig szimplán folyamatos szerepzavarban van... én anyósom pl nem anyós, hanem egy jó fej csaj... de nem is nagymama... hanem egy jó fej csaj... amivel nem lenne gond, ha a barátnői lennénk... én és Vica...

bakker... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: micsoda hülye pi..a van a viasaton :shock: :shock: :shock: :shock:

teljesen megszűnt a média hajdan volt színvonala...

vicger

[quote="tengdi"]I írta:tengdisten látja lelkem, nem akarom rátok tukmálni, de elküldjem a szüléstörténetem? Ha már ennél a témánál tartunk? Elég hosszú, így aki nem akarja látja mit kell átugrani, végülis elférni meg elfér.... :oops:

igen!!!!!!!!!!!!!!

vicger

Babcika, vacsi helyett most egyél gyümit! vettél mérleget? köv. gyüminapra tuti a -2-3 kiló!!! :)

vicger

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oké, előkeresem :lol: :lol:

Kép
Kép
tengdi

annyira jók ezek a vetítések :) Erika, akartam kérdezni, hogy mizu a fürdéssel? írtad, h Lotti max 3mp-ig fürdik. Nem szereti? s tényleg naggggyon ügyesen ül :) Luca is szeretne, amennyire tudok, még ellenállok :)

vicger

IGEN!!!

Mérleg, nem, most dilemma van, vagy mérleget kapok, vagy végre két ágytakarót amivel lefedhetem ezt az ódivatú bútorzatot, hát nemtom :roll: Ja és már vacsiztam, kb. 1.5 sült tojglit, egy pici sonkával benne :?

Kép
babcika

szüléstörténet ameddig eljutok.

Vasárnap szeptember 6-án reggel ötkor arra ébredtem, hogy kellemtlen, de nem fájdalmas húzó nyomó érzés van a hasamban. Valami más jellegű, mint eddig, ráadásul elég hamar rájöttem, hogy rendszer is van benne, cirka öt percenként jöttek.
Na gyors ellenőrzés, vajon jóslóról van-e szó, visszafeküdtem aludni, de nem tudtam. Nem múlt el , ugyanúgy jöttek, sőt még rosszabb volt fekve.
Már alig akartam elhinni, hogy ez valóban AZ lenne????? hiszen azt gondoltam én leszek az első akiben bent marad a gyermek. Very Happy

Mondanom sem kell teljesen felpörögtem, azután végképp, miután utánanéztem, s kiderült igen, ez már az az előzetes érzés, ( már akinél van ilyen, hiszen nem törvényszerű ) ami majd pár óra múlva átvált fájdalomba.

Hát azt gondoltam délutánra a karomban tartom a kis drágámat.

Valójában nagyon jól jtt ez az előzetes jelzés, mert ugyan kellemetlen volt nagyon, de fájdalomnak olyannyira nem nevezhető, hogy mindent tudtam mellette csinálni, alaposan átnézni a csomagot, mindent eltettem-e, lényegében időt kaptam rá, hogy felkészüljek lelkileg is a szülésre.

Adomány lett volna a sorstól a fentiektől, ha képes vagyok élni vele, csakhogy én nem voltam képes Evil or Very Mad Crying or Very sad a szokásos túlagyalásommal elrontottam mindent.

Nem tudtam lazítani, azon bosszankodtam már x órája tart, azon gondolkoztam biztos jól érzékelem-e mi van, és mi van, ha ez mégsem az....mikor lesz már változás.... kinek szóljak, mit csináljak....

és délutánra, mikor még mindig semmi változás nem volt, teljesen reményvesztetté váltam.

Voltunk sétálni, lazítani próbáltam, de egyre elkeseredettebb lettem, mert már az órák az bőven letelt, már dél volt, már délután, már este...és semmi változás....de szabályos öt percenként megmaradt az a húzó kellemtlen érzés.

Végül nagyon elkeseredve feküdtem le.

Kép
Kép
tengdi

igen :D

Kép

Kép
zsu9

szüléstörténet folytatása

Elkeseredve feküdtem le, mire aztán hajnali 3-kor egyerősebb fájásra ébredtem. Na ez már tényleg az volt! De ez sem őrülten erős, csak a húzó érzéshez képest erősebb. Ne tudtam visszaaludni, s bár 7-10 percenként jöttek az enyhe fájások, eljátszottam ugyanazt, mint a másik két gyermekemnél, mert a vajúdás kezdetéhez képest is valahogy gyengének éreztem. Nem bírom túl jól a fájdalmat, s nem voltam benne totál biztos, hogy most ez már tényleg az. Aztán 5-7 percesek lettek, s elment a nyákdugó. Na ez volt az apont, ahol rá kellett jönnöm, igen, ez a vajúdásom már, és ezek a gyengécske fájások is tágítanak, különben maradt volna anyákdugó a helyén. Ennél sokkal erősebb fájásaim voltak már hetek óta….

Aztán férjem ébredt 5-kor, meg telefonáltunk anyunak, hogy jöhet Mátéhoz, de rohanni azért nem kell.

Végül 7 előtt 4-5 percesekkel mentünk be, előtte már telefonáltunk Kardos dokinak, mikor 5 perceseim lettek, mert ugye lehetett rá számítani, hogy nálam onnatól kezdve nem lesz nagy idő.

Még nem ért be, mikor mi igen, az Ildikó nevű szülésznő volt, aki neked volt a második Nikilány. Feltett nst-re, és úgy higgyétek el, szinte teljesen leálltak a fájásaim. Két nyomoronc kis érzés volt és slussz. Nem tehetek róla, de egyszerűen GYŰLÖLÖM az nst-t, és lám tessék, ilyen hatása volt!!!!
És akkor még nem is tudtam a következő órákat!

Aztán megjött a doki, a szülésznő mondta, hogy akkor készíti a burokrepesztészhez a dolgokat, mire mondta Kardos, hogy nem, nekem vannak külön kívánságaim, az egyik, hogy nem szeretnék burokrepesztést.
Beöntés, bortoválás…de nekem a szülésznő elég jellegtelen volt, úgy értem semmi kedvesség, szimplén végezte a munkáját, humor semmi…úgyhogy azt már láttam, hogy nem fogtam ki azokat akikről annyi jót írtatok…vagy lehet ő is olyan, de nekem nem jött be, s szerintem én sem neki.

Na innnetől bár tágultam egy óra alatt egy ujjnyit, szinte alig fájt. De mégis működött a dolog…Azt kértem a dokitól, hogy várjunk 9-ig, meglátjuk hogy tágulok, és akkor megint átgondolom a burokrepesztést.
Valami miatt én ettől irtóztam…nekem az elsőző két gyermeknél nem volt, sőt még azt sem lehett tudni mikor repedt meg a burok, mert miután megszülettek, azután ömlött ki a magzatvíz.

Az egyik vélemény ugye a burokrepesztés mellett szól, amásik pedig ami ellene, az azzal indokolja, hogy a babának – bár valóban kissé lassabb lehet a szülés folyamata- de annyiban jobb, ha nem repesztenek ( persze ha magától reped, az megint más ) mert a burok és a víz képez egy pici tompítást…nem olyan élesen ütközik a hüvelynek, ahogy jön keresztül, hanem a hüvely csontos fala és a pici feje között van egy kis puhább rész, ami tompítja számára a fájdalmat. Megjegyzem első kettőnél semmi nem volt rajtuk, egyetlen pötty sem, semmi véraláfutás…semmi, most Ábelnek a kis szeme mindkettő nagyon be volt vérezve…picit még most is lástzik. Ez igazolni látszik a fentieket. A másik meg, hogy minden babának meg van a maga tempója ugye, s ha mesterségesen repesztemek, ezzel az ő tempóját felgyorsítják…ami be is jöhet, de van, hogy nem, és a baba nem jön lefele olyan tempóban, mint kellene, meg az egész szülés nem gyorsul fel annyira, ún fájásgyengeség lép fel…és az egyik mesterséges bevatakozás, mint a burokrepesztés, maga után vonja az oxitocynt.

Végül beleegyeztem a burokrepesztésbe, fél tíz fele meg volt, de sem sűrűbb sem erősebb nem nagyon lett a fájás, és így idővel valóban bejött az oxy.
De igazán ehhez nem tudok mit szólni, akkor lenne jó, ha az ember kipróbálná így is úgy is…akkor tudná meg mi a helyzet. Mindenstre utólag hallgatnék amegérzésemre, ami annyira tiltakozott a repesztés ellen…csak szerettem volna gyorsabban kézben tartani Ábelt.

De a bajom nem ez volt.
Az nst. Komolyan mondom, és erről maga az atyaúristen sem győzne meg, hogy nem így van, szerintem az egész szülésemben az kavart be. A szülésznő rám tette, na legalább aztán azt sikerült elérni, hogy mozogjak vele….aztán jött a doki, hogy már megint rajtam van ez a szar??? Miért nem szólok, megbeszéltük, hogy nem kell végig rajtam lennie…ő levette, jött a szülésznő, azt mondta megint szeretne egy kis hallgatózást, volt, mikor épp csak rám tette, nem is kötötte be, de aztán nem bírta ki, megint jött…mondván seperc alatt itt lesz és leveszi….hát b@…tt jönni seperc múlva…nekem egyik kezemmel fognom kellett volna el ne csússzon, persze közben üljek a labdán…vajúdjak, de közben figyeljem, hogy ne csússzon el...ordítani tudtam volna, mert persze elcsúszott, a papír az ki volt kapcsolva, s miután elcsúszott a szívhangból sem hallatszott semmi, ellenben mikor fájásom volt és görnyedtem, akkor az az iszonyú torzult hangos zaj áradt belőle, mint amikor a rádión keresei az ember a jó hullámhosszt, és még nem tiszta.
Ráadásul olyan erősen volt rám kötve, hogy 1-2 centit bemélyedt a hasamon, és nem tudtam normálisan érzékelni a fájást tőle…na hát komolyan mondom, ez nagyon durva volt.

Ráadásul ez nem tudom mitől lehetett, de két fájás közöütt nem tudtam pihenni, valójában kicsit mindig fájt, amit első két alkalommal nem érzékeltem, akkor még poénkodtunk is közben...de most valójában nem volt szünet a két fájás között, csak enyhültek valamelyest, de folyamatosan fájt.

Nem baj, ha időnként belehallgatnak a baba szívhangjába, na de ha oké, akkor teljesen felesleges az anyát is a kicsit kínozni vele tovább és nálam nem volt semmi indok, de ismétlem, el is volt csúszva, a papír le volt állítva, úgyhpogy TOTÁLISAN ÉRTELMETLEN VOLT!!!!!!!! Csak annyi eredménye volt, hogy olyan ideges lettem tőle, hogy ez nekem lelassította az egész szülésem, és Ábel sem akart lejjebb jönni. Hát miért akart volna még jobban közeledni ahhoz a torz hangú baromsághoz???? Rémálmomban ne jöjjön elő az nst vajúdás közben!!!

És milyen érdekes!!! A végén, mikor dühömben leszedtem magamról azt mondtam ebből elegem van, itt mostmár én diktálok, nem tűröm tovább ( ekkkor már nagyon erős fájásiam voltak az oxytól, igencsak kiabáltam, amit az első két gyereknél egyszer sem tettem ) na akkor tökjól felgyorsult. Amint eldöntöttem, hogy nem hagyom magam, már nem is volt idő összeveszni a szülésznővel ( akkor már erre is kész voltam ) mert jött a kitolás.
Félreértés ne essék, tisztában vagyok vele mi az nst szerepe, csak hát mindennek van egy megfelelő mértéke, nem beszélve arról, hogy a szülés a kisbabámról és aztán rólam szól, nem a szülésznő kényelméről…de ilyen alapon lehetne óránként uh-zni, nem csavarodott-e a köldökzsinór a pici nyakára vagy testére…meg mit tudom én…tehát így nem lehet hozzáálni szerintem.
De mondom és ha romlott volna a szívhang észre sem veszi senki, sem látni sem hallani nem lehett, tehát ez csak a kényelmetlenség és dühítés szerepét töltötte be, a valódi funkcióját nem. Ha meg mégis valami baj van, akkor a szülésznő fedve van, mert fent volt az nst, arról nem tehet, hogy elcsúszott és én nem fogtam rendesen.

Erről volt itt szó.

Na a kitolás az gyors volt, még kaptam azért közben egy lecseszést mert én hülye nem tudtam alábam jobban szétnyitni, a jobb csípőm nagyon kötött, ez jógánál is komoly gond nekem, ( most meg mióta nem jógáztam!!! ) és le lettem csezsve, amiért nem hajlott jobban.
Ó én ügyetlen! Merthogy akkor még az pici 1 centis repedés sem lett volna a gátamon.
Abban viszont ügyes volt, azért hálás vagyok neki, hogy a gátmetszést sikerült elkerülni.

Nem tudom hanyadik fájásra, de egy tolásból kint volt a drága pici fiam, akit már anniyra de annyira vártam!!!! Onnantól kedzve nem is érdekelt semmi.

Szerencsére sikerült egyágyasba mennünk, én erre nagyon vágytam, mert tudtam, hogy amint itthon leszünk, Máté mellett már nem tudom megadni Ábelnek azt afigyelmet, amit ott abban a 3-4 napban igen.

Kardos dokival nagyon de nagyon elégedett voltam, ami az ő szerepe volt, az treljesen rendben volt, köszönöm mindenkinek, aki ajánlotta nekem!
Most azt mondom összekaparnám azt a pénzt és fogadnék szülésznőt...dehát msotmár veszett fejsze nyele...
az nem is érdekel nekem mi hogy volt, de tudom, hogy Ábel is érzékelt ebből sokmindent, s miatta most még bánt, hogy neki is nehezítve volt a helyzete. Eleinte tudtam rá figyelni, együttműködni vele, de később már túl ideges voltam ehhez.

Emiatt is akartam, hogy végig velem legyen ( meg ezer más okból ) bár első két éjjel meginogtam. mikor hajnali 3-tól voltam fenn, s már fél kettő volt éjjel, vagyis lassan 24 órája nem alaudtam, közben meg még szültem is, és óránként felsírt Ábel, na akkor azt hittem megyek és leadom... Very Happy de olyan durva csecsemős volt ügyeletes, hogy csak álltam akiságy mellett és nem vitt rá a lélek. Nem volt barátságtalan, de ez ahogy bánt a picikkel nem rutin volt, annál kicsit durvább...de mintha megérezte volna, egyhuzamban aludt 3-4 órát. Másnap meg egy olyan morc, hogy annak sem voltam képes, ott toporogtam mit tegyek, és megint aludt ugyanenniyt.
Na ha itthon nem alszik, majd meg fenyegetem ezzel a két nővérrel.

Aki nagyon tünemény volt, az a Gellért Kata nevű csecsemős, aki még ezután fog bemenni, hozzá nyugodtam fordulhat, neki szerettem volna pénzt is adni, de mire behoizta a férjem nem találtam. Meg egy fiatal molett rövid nagyon göndör hajú, ő is nagyon aranyos.

Kép
Kép
tengdi

Kriszti!

3 percig tart..vagy mp-t írtam, már nem emlékszem, akkor javítok.

Lényeg, hogy én nem vagyok híve a lubickolásnak, nagyon kiszárítja abőrt. Pláne a fehérvári víz, nagyon kemény. Vagy esetleg tegyek a fürdővízbe CALGON-t :lol: ?Pedig jó móka a fürcsi, tudom. Balázs és Fanni is inkább zuhanyzik, de azért fürödni is szoktak. Párom viszont csak fürdik, de én képtelen lennék. Úgysem vagyok annyira koszos :lol: nekem inkább felfrissülés a zuhi egy jó illatú tusfürdővel. Persze más lenn, ha a bányából jönnék haza, vagy a mezőről meló után. :wink:

Kép
arvaerika

Jók a vetítések csajok,mindenkié!!!!!

Csunyeszka babái is milyen nagyok már!

Piciibo-val mi lehet???Régen volt már itt.

Kép
arvaerika

[quote="babcika"]I írta:babcikaGEN!!!

Mérleg, nem, most dilemma van, vagy mérleget kapok, vagy végre két ágytakarót amivel lefedhetem ezt az ódivatú bútorzatot, hát nemtom :roll: Ja és már vacsiztam, kb. 1.5 sült tojglit, egy pici sonkával benne :?

ágytakaró :) s majd centivel méred a változást, na meg fotókkal :)

vaaaagy, most mérleg, s majd a hót szerelmetes Urad vesz a bombázó feleségének ajándékba ágytakarót 90 nap múlva ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2010.01.05 21:58-kor.

vicger

[quote="tengdi"]K írta:tengdiriszti pü megjött, tegnap elolvastam...még Erikának is lógok egy válasszal...mert mire itt mindent elolvasok, főként, ha még írok is, akkor arra már nem marad idő. Nem tudok ugyanis röviden írni....

De most megyek, mert közben jött apa telefonja, mit hogyan vontak meg, anettó 30 ezres fizuemelésből pedig nettó 5 ezer lett, étkezési nuku..... :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kérlek írjátok le nekem a másik oldalt, hogy ha 1 évesen bölcsibe kell adnom Ábelt, akkor azért nem omlik össze a világ, túl fogja élni...mert én csak azt az oladlt ismerem, és hiszem, hogy itthon miért jó nekik.
B :cry: asszus még ki se tudom magam sírni, mert Máté olyan szinten esik kétségbe, ha sírni lát, s úgy rákezdi ő is, hogy alig bírom megvigasztalni

Tengedi! Tudom, ez sok mindenkit megoszt. De mi is felírattuk Bencét várólistára. Egyrészt nekem is vissza kell mennem dolgozni, ha majd a ketteske után is akarok juttatást kapni. :) Másrészt szerintem 1-1,5 évesen már simán jó neki a bölcsi. Mi mind akörül mentünk (3-an) és a nővérem gyerekei is. És más ismerőseim is vannak. Akkor még nagyon könnyű a beszoktatás, nem hiányzik nagyon neki anyu, ha játszhat, hamar megszokja. Nincs még dackorszak, mert akkor sokkal nehezebb beszoktatni. Játszhat saját korú gyerekekkel, megtanítják napirendre, amit esetleg otthon nem annyira könnyű bevezetni. Nem egy inger éri őt, hogy egész nap csak anyuka. És te mindig megmaradsz neki, mint az otthon, akivel szeret játszani, de nem éjjel-nappal kell csak neked foglalkozni.... Remélem találtál ezekben pozitív dolgokat. Tudom, hogy sokan másképp gondolkodnak és teljesen elfogadom azt is, ha valaki 3 évig otthon akar lenni a gyerekkel. De én szerintem 1-1,5 éves korától már jobb neki, ha bölcsibe jár.

Kép
frocli

Tengdi,én is erre gondoltam.Ha majd kicsit több dologgal le tudja magát foglalni,és napi szinten órákat lehet majd a kertben,biztos aludni fog.Addig meg...kitartok :wink: :wink: :)

Babcika,természetesen ha megnyerte,Tied a huszadik.Még szerencse,hogy ennyit rendeltem.

Lina,tök jó volt a meglepid.Épp a pic.en nézelődtem,olyan jók a pocakfotóink.Úgy szeretném megint :) :)

Anyós,hát én nagyon igyekszem.Kamaszom mellett már jó fejnek kell lennem.Eddig nem érkezett rám panasz.Én is fiús anyuka vagyok,így nem nyilatkozom az anyósaimról :lol: Nem tudom,én milyen leszek.

Kép
v.andi

[quote="zsu9"][ írta:zsu9b]Viki: 6 kaki huha :shock: :shock: :shock: :shock: akkor van puceva rendesen

Frocli: lehet tudni, hogy milyen kutatásban vesztek részt?

Hát, megfigyelték Bencét, hogy milyen reakciói voltak, ha különböző emberek beszéltek hozzá különböző arckifejezéssel és hangsúllyal (videon játszották le és felvették videora az ő reakcióit). Ari votl nagyon. :)

Kép
frocli

Tengdi.. teljesen megértem az nst-hez fűződő érzelmeidet. Jaj de jó volt megint szüléstörténetet olvasni.... Köszönöm!!!!

Frocli, ezt , hogy "1-1,5 éves korától már jobb neki, ha bölcsibe jár". nem lehet ilyen kategorikusan kijelenteni, mint ahogy azt sem, h minden gyereknek az anyjával maradni a legjobb 3 éves korig.
Ugyanis ez semmi mástól nem függ, csak a gyerek személyiségétől.

Én legkisebb fiam nem tudna beszokni most sem a bölcsibe 2 évesen, de oviba sem íratjuk, csak max 4 évesen. Vicának viszont valóban szüksége volt a gyerektársaságra. De Ati nem ilyen. Ő idegenekkel egyáltalán nem áll szóba, sőt, még a családból sem mindenkivel. Ő ilyen. Őt szadizmus lenne most elszakítani itthonról.

Viszont Dia, Te tudod a legjobban, hogy minden úgy fog történni, ahogy Nektek, mindannyiótoknak a legjobb lesz! Csak bízz a Nagyfőnökben ;)

vicger

[quote="vicger"]A írta:vicgerndi, azért olajoz/tam/om, mert nagyon száraz neki, h ne száradjon tovább, urambocsá! valamit javuljon. de azt nem akarom, h a babé ne tudjon kiteljesedni ;)

Nekünk Babé után is maradt a kosmo egyelőre... És szárazabb is lett a fejbőre. de haja végre nem olajos, hanem tök szép. :)

Kép
frocli

[quote="vicger"]T írta:vicgerengdi.. teljesen megértem az nst-hez fűződő érzelmeidet. Jaj de jó volt megint szüléstörténetet olvasni.... Köszönöm!!!!

Nekem is jó, ha szóba kerül, mert már tompult a csalódottságom, viszont egyedül Ábelnek volt abban része, hogy egyetlen percre sem vitték el tőlem. Mármint persze a mérést kivéve szülés után. Ő ezzel lett kárpótolva.

Frocli, ezt , hogy "1-1,5 éves korától már jobb neki, ha bölcsibe jár". nem lehet ilyen kategorikusan kijelenteni, mint ahogy azt sem, h minden gyereknek az anyjával maradni a legjobb 3 éves korig.
Ugyanis ez semmi mástól nem függ, csak a gyerek személyiségétől.

ismét egyet kell, hogy értsek. :)

Én legkisebb fiam nem tudna beszokni most sem a bölcsibe 2 évesen, de oviba sem íratjuk, csak max 4 évesen. Vicának viszont valóban szüksége volt a gyerektársaságra. De Ati nem ilyen. Ő idegenekkel egyáltalán nem áll szóba, sőt, még a családból sem mindenkivel. Ő ilyen. Őt szadizmus lenne most elszakítani itthonról.

én is épp ma írtam, most este, hogy Máté elképesztően anyás, már néha nagyon sok az az igazság, pl ma is, mikor a focipályán hallottam az ordítását két panel között, mi a 10-en lakunk....mert lementem a másik lépcsőház boltjába virsliért. Utána pedig másfél óra volt megnyugtatni, addig fel kellett venni, csimpaszkodott a lábamba.....hát nem tudom milyen előző életbeli okai lehetnek ennek....a mostani vele való terhességem és semmi egyéb nem igazolja, hogy ilyen őrületesen anyás legyen.
Igen ez nagyon találó, őt is szadizmus lett volna beadni, de májusban lesz 3, szeptemberben megy. Nyer még 4 hónapot.

Viszont Dia, Te tudod a legjobban, hogy minden úgy fog történni, ahogy Nektek, mindannyiótoknak a legjobb lesz! Csak bízz a Nagyfőnökben ;)
:lol: :lol:

persze tudom, csak tudod kell idő, míg az ember megemészti. És még nem tudom a 12 hónapos Ábelt elképzelni, csak a mostani kis 4 hónaposra nézek rá....és ő még oly kis csöpp, persze az lesz 12 hónaposan is. De igazatok van, nem szabad nekem így érezni, ha így is lesz, ne vegye át tőlem ő is.
Ha így kell lennie, el kell fogadni az égiek döntését, bár eladok könyveimet, albumokat, s pár dolgot még, amikkel talán plusz két hónapot nyerek.
Ha mennie kell, akkor valamiért neki szüksége lesz arra a tapasztalásra, lehet olyan típus lesz, aki ajég hátán is megél, és ezt az edzést korán el kell kezdeni, s nála ez ilyen formában kezdődik....vagy valami hasonló

Kép
Kép
tengdi

Erika!
Eszméletlenül erős Lotti!!!!!!!!!
Szerintem ebben viszi a prímet a babák között! :shock:

miért nem tudom utólag berakni a smile-t ( jól írtam? ) a felkiáltójelek után???????? utólag már miért nem enegdi????

Kép
Kép
tengdi

lina meglepetés szupi, nagyon teccik, csak én 2 napja ezen ügyködök, csak én a babókról készült első fotót is bemásoltam.... :cry: akkor törlöm.... mindegy, attól még nagyon örülök, hogy nem csak nekem jutott egy ilyen az eszembe...gratula és köszi neked :wink: :lol:

KépKép
Kép
scooper

Hahó!

Kriszti! Változatlanul bombasztikusan nézel ki!! (Kocsi azóta még nem volt itthon.)

Rita, jövő hét nem bizti, h jó… lehet, h elutazunk! De még infózok!

Nitácska, ez gááááááááázzzz :((((( Amint lehet, messze el!! Párod melletted áll?

Süti, a legjobb anyósom nekem van, kb 10.000 kilométerre :lol: :lol: :lol: :wink:

Kata, az nem a fém dobozos!

Kriszti, mi nem keresztelünk…
Nekem azt mondta a doki, Babe előtt is kell olaj.

Andi, én lemaradtam, kimaradtam… mi az az Osanit??????????? Mindenki rendel, csak valami tutijó lehet :D Aham, már látom közben, Linának hála… és így olcsóbb? Vagy miért van mindenki bezsongva?
Barni zabálnivalóan szundít!!! Megdögönyözném!!! Tesóskép nagyon tetszik!!

Azta, Viki, 6x hátközépig!

Kata, boldog szülit!

Hajra, körömre Biovanne nagyon jó, de nem tudom, szopinál lehet-e.

Digihőmérőnél hogyan is kell értelmezni? Valamit le kell vonni, ugye?

Babcika, szánom-bánom, kimaradt, hogy mi a baj :oops: , de drukkolok, h minden rendben legyen!!!!!!!!!!!

Erika! Lotti nagyon ügyes!!! Ebano nem tartja magát még, de lelkesen kapaszkodik kétoldalt! És kilábtempózza az összes vizet, mert üldözi a gumikacsát :D

Tengdi, de régen olvastam szüléstörténetet, hüppppp

floranan

Frocli!

Mindentől függetlenül köszi a véleményed, és igen, van benne pozitív, bár, mint írtam egyetértek Krisztivel, hogy gyerekfüggő.
Lányom is olyan volt, akinek igénye van aközösségre, bár ő is velem volt 3 éves koráig.

Az biztos, hogy a legfontosabb hogy érezze a pici az otthon biztonságát, a hétvégék szépségét, és arra ell ügyelni, hogy a hétköznapokban ne egy rohanás és idegeskedés legyen az este, hanem igazi családi idill.
De hogy a reggeleket két kicsivel egyiket oviba, másikat bölcsibe vonni, s időre beérni amunkahelyre...szóval, hogy ezeket a reggeleket lehet-e idillien csinálni :shock: :shock: abban nem igazán hiszek. Ettől előre fázom.
Dupla Bika Mátém tempója :shock: még fel fogja adni a leckét nekem, mint pörgős adj uram Isten de azonnal alkatú anyukának. :lol: és ezen csak most röhögök

Kép
Kép
tengdi

Flora,nem olcsóbb,de itthon nem lehet kapni,ezért rendelünk.

No,nem akarom elkiabálni,de kitoltam Barnival.Remélem ez a megoldás.Felvettem az ő ritmusát.8 kor megfürödtünk,de meg sem próbáltam lefektetni,mert minek.Cicizett,játszott,dumcsiztunk,most kicsit olvastunk,és jelzett,hogy álmos.Cicre tettem,10 perc után aludt,és az ágyába varázsoltam.Hátha így talán működik.

Kép
v.andi

Tengdi, ennyire biztos, hogy vissza kell menned ? Addig még annyi minden történhet!!
Igen, olvastam is, csak ma valahogy az önzőségem nyert teret... 8) :? :wink: Nem lehet egyszerű... nálunk nem is ilyen anyafüggőség van, hanem egyszerűen nem bír elviselni arcokat. pl anyóst sem. pedig a nagymamája ugye. De anyámat minden gond nélkül elfogadja, mikor a kórházban voltunk, akkor is ő volt vele. Vagy tesómat is.. pedig aztán évente egyszer látja. De akit nem bír, attól szó szerint visít és menekül.... egészen elképesztő....

naa, már megint csak magamról ontom a szót :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

vicger

kriszti, köszi, jól bírom, megettem másfél kiló mandarint, meg 2 almát....alig várom, holnap gulyás leves kizárólag húsival...meg se fordult a fejemben, hogy bűnözzek, pedig, kilukad a gyomrom.....és kipróbáltam a fahéjas almádat kizárólag méz nélkül, így is fini volt, mézet nem akartam tenni rá.......
és 4 napja még 76 kiló voltam, ma 74 :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

Scoop,ez szuper,hajrááá Kép

Kép
v.andi

Kriszti,én bírom,ha ontod magatokat!!! Kép

Kép
v.andi

egyébként még odébb van persze, de ti hogy vagytok a munkába visszamenetellel? Én nem várom, még úgy sem, hogy az jelent élményt, hogy átmegyek anyuhoz :shock: , meg elszaladok egyedül a dm-be. S kicsit nézelődöm, de azt se nyugisan.

Na a tavsz már könnyebb lesz.

De azt sem tudom hova merre megyek majd melózni, hétvége kell, mert pici gyerekeim vannak, legyen közel, hogy én viszem, de valszeg apa hozza őket, s minél közelebb a munkahelyem annál tovább alhatnak ezeken a sötét téli reggeleken.

Nagyon nem várom, hogy visszamenjek.

Kép
Kép
tengdi

Tengdi,én sem szívesen csinálnám azt,amit eddig.Pont elég volt a közel 7 év.Már lehetőségem lenne,de még nem szívesen hagyom Barnit senkire,de szerintem ha kitavaszodik,és nem lesz ennyire cicifüggő,elvállalok majd néhány munkát

Kép
v.andi

kár volt elkiabálnom, mert ahogy kiszálltam a kádból, elkezdtem szédülni, annyira éhes vagyok :evil: és megettem az összes gyümit ami volt...apa meg sültzsíros kenyeret zabál!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

KépKép
Kép
scooper

[quote="scooper"]k írta:scooperriszti, köszi, jól bírom, megettem másfél kiló mandarint, meg 2 almát....alig várom, holnap gulyás leves kizárólag húsival...meg se fordult a fejemben, hogy bűnözzek, pedig, kilukad a gyomrom.....és kipróbáltam a fahéjas almádat kizárólag méz nélkül, így is fini volt, mézet nem akartam tenni rá.......
és 4 napja még 76 kiló voltam, ma 74 :lol: :lol: :lol: :lol:

ügyes vaaaaaaaaaaagy!!!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

vicger

Igyál teát. Vagy van otthon paradicsom leved? Tudod, télire elrakva. Sózd, borsozd egy kicsit, oszt tessék inni! Isteni jól esik a gyümölcs után és eltelít!!!!! Apjuk meg leckét vehetne empátiából :evil:

vicger

[quote="v.andi"]K írta:v.andiriszti,én bírom,ha ontod magatokat!!! Kép

:oops: :oops: :oops: :oops: :D :D :D

vicger

Tengdi, épp ma reggel csapott belém ez a gondolat. Szabályosan fájt....
Megmondom őszintén, én Atesszel való megismerkedésem előtt, vagyis 4 éve, olyan emancipunci voltam, hogy iszonyat. S imádtam a munkámat, pörgős volt, állandóan mentem, osztottam az eszet sötöbö. Most pedig a teljes ellentéte az, ami jó nekem. A nyugi, a csend, a harmónia ami körül vesz, még úgy is, hogy 4 gyerek rohangál körülöttünk. S én legszívesebben itthon maradnék, mint főállású anya. Ebben Atesz is a legjobb partner, igazából az Ő szájából hangzott el először. Tehát, ha megengedhetjük magunknak anyagilag, hogy maradjak, akkor maradok. Elvileg rendben lesz, még 2 év van a hitelből, ha az lejár, felszabadul 60-70ezer forint, plusz a zsebpénz, amit a főállású anya kap, az a 28ezer ft. kábé ennyit kapnék kézhez akkor is, ha dolgoznék. Nekem tökéletesen megfelel a hagyományos, már már avitt, sőt teljesen idejét múlt szerepfelosztás, hogy a férfi családot tart el, a feleség pedig otthont teremt, étellel, terített asztallal, vasalt lepedővel és puha szőnyeggel....
Bízom benne, hogy ez valóra is válik....
Hallod, Főnök? ;);)

vicger

Tengdi: az nst-t és a szülésznőt leszámítva :evil: :evil: jó volt olvasni a szüléstörténeted :D

Kriszti: remélem segít a főnök :wink: az emancipunci meg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Munkába visszamenetelt én sem várom, váltani szeretnék és mivel a cégnél egy másik beosztást visszautasítottam így nem is biztos hogy sokáig maradhatnék. :evil:

Kép

Kép
zsu9

[quote="vicger"]I írta:vicgergyál teát. Vagy van otthon paradicsom leved? Tudod, télire elrakva. Sózd, borsozd egy kicsit, oszt tessék inni! Isteni jól esik a gyümölcs után és eltelít!!!!! Apjuk meg leckét vehetne empátiából :evil:

nincs...és egyre szarabbul vagyok, a savam is megindult... :cry: komolyan, ha nem múlik el éjfélig, én eszek valamit, mert nagyon gázosan érzem magam.....

apika empátiából egyes, még meg is kérdezte, hogy nekem is kenjen-e :evil: :evil:

KépKép
Kép
scooper

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Frocli: lehet, hogy nem olvastad, mert jó néhány oldallal ezelőtt kérdeztem, de hol és mit dolgoztál külföldön, ha nem titok? Olyan kis kíváncsi vagyok.

Tényleg nem olvastam, bocsi.... Néha nekem is kimaradnak hozzászólások, csak akkor látom, amikor valaki beidézi. :(

Szóóóóval, az úúúúgy volt... (na most 1 percben elmesélem az életemet :P)

Gödöllőn születtem, 5 évesen kiköltöztünk Moszkvába, ahol apukám a követségen dolgozott. 12 éves koromban jöttünk vissza Mo-ra. 20 évesen kimentem Amerikába dolgozni 1,5 évre egy szállodába (szakmai gyakorlat címen). 23 évesen 1 évet voltam Németországban, Erasmus ösztöndíjjal. 28 évesen kimentem Bécsbe egyetemre tanulni (2 éves közgazdász mester képzés). Na, amellett dolgoztam az egyetemen asszisztensként/kutatóként. Mikor lediplomáztam hazajöttem, összeköltöztem párommal 2008 október végén, és hát hamar összejött a babaprojekt. 8) Így sajna viszont nem volt időm itthon munkát találni, főleg, hogy pont akkor ütött be a válság és épp senkinek sem kellett gazdasági informatikus...... Így szép az élet. :D

Kép
frocli

[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="vicger"]I írta:vicgergyál teát. Vagy van otthon paradicsom leved? Tudod, télire elrakva. Sózd, borsozd egy kicsit, oszt tessék inni! Isteni jól esik a gyümölcs után és eltelít!!!!! Apjuk meg leckét vehetne empátiából :evil:

nincs...és egyre szarabbul vagyok, a savam is megindult... :cry: komolyan, ha nem múlik el éjfélig, én eszek valamit, mert nagyon gázosan érzem magam.....

apika empátiából egyes, még meg is kérdezte, hogy nekem is kenjen-e :evil: :evil:

Scoop, dió, mogyoró? De ha szarul vagy, akkor egy kekszet rágcsálj el!

Zsu :) ajánlom neki :) mer' aztán ha találkozunk, lesz miről beszélgetnünk :D:D:D

vicger

Szép jó estét!

A 90 naposhoz nem tudok hozzászólni, én nem azt csinálom. De kitartást minden 90 napozónak+++++++++++++++ :wink:

Babcika, lehet, hogy már írtad, de mi volt a dokinál?
Ha lesz időm még visszaolvasok (bár mostanában mindig elmarad...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.28 14:54-kor.
Vendég

Laptető basszus, gyermekem mostanában szépen aludt éjszaka, remélem ez a hüle laptatű nem töri meg a hagyományt... :roll: :roll: :roll:
Vendég

Kriszti, Tengedi, biztos igazatok van, ti jobban tudjátok. De bennem mindig felmerül, hogy egy anyafüggő babának nem lenne-e jobb, ha járna közösségbe és megtanulna egyedül játszani, meg a többiekkel, de főleg anya nélkül.Több olyan kisgyereket látok akik nem tudnak egyedül elleni egyáltalán. És gondolom ez részben nevelés kérdése, de a bölcsiben megtanulnák, hogyan kell egyedül játszani... vagyx rosszul gondolom?

Nekem még előbb munkát kell találni, nem lesz könnyű, 32 évesen "friss diplomásként". De bízom benne, hogy valamit csak találok, elég sok mindent csináltam már életemben.... Szóval egyelőre én várom már, hogy mikor lesz dolgozó, meg kíváncsi vagyok mi lesz az. De én már 3,5 éve nem dolgozom főállásban. Persze csurran-cseppen 1-2 alkalmi munka, szóval sosem unatkoztam otthon.

Osanit-et én úgy oldottam meg, hogy megkértem Bécsi barátnőmet hogy vegye meg, és majd beadja a vonatra, mikor megállunk ott szombaton. :)

Ma voltam szoptatási tanácsadáson, holnap majd írok róla, hátha 1-2 info/tanács nektek is hasznos lesz. Én úgy érzem azért segített a tanácsadás, de persze majd ha be is vállnak a tippek, akkor leszek teljesen elégedett.

Most viszont megyek aludni. Jó éjt mindenkinek!

Kép
frocli

Kép
Apa és a kicsik :):)

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: