A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Nem, Dominak nincs se szundikendője,se cumija,ő csak úgy simán alszik,ujjszopizva :)

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
irjam hogy milyen vagy?!?!?! 8) de szerintem tudod... azok a kalácskák...

tök jó szundikendő. nagyon cuki. nekünk is van olyan aminek középen van a feje, meg olyan is amink az egyik végén. nekünk a közepes nem jött be. zavarja szegényemet hogy belebotlik a fejébe, igy mi csak a másikat használjuk (meg ez puhább is, és van 4 csücsökje kötve amit jobban meg tud fogni)

jah egyébként hogy nekünk milyen nyűgös délutánunk volt! alig aludt. most se nagyon akar. pancsi, most apával esznek, de nem tudom bealszik-e. most vagy megint jön valami időjárás változás vagy nem tudom... lehet megint valami növekedési szakasz van rajta.

jaj egyébként tartozom fotókkal a rucikról... pedig ma már a kabát rajta is volt, le tudtam volna fotózni... elfelejtettem... mindegy... legközelebb. egyébként a kabi tök haláli rajta. ha vele egy idős csajszi lennék tök belezugnék ;) habár igy is bele vagyok :D 8)

megyek én is pancsizni 8)

Kép

Kép
timi1982

kike!
a kakaóscsigusz recept fent van a receptesben? ha nincs kérem feltenni. köszike.

Kép

Kép
timi1982

Timi:okés,holnap felrakom :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Na én elkocogok aludni, szép kakaóscsiguszos álmokat!!

Wera! Ami! Azé holnap jelentkezzetek! Elég ha az orrotokat dugjátok ide, vagy a kislábujjatokat!
(Fogadjuk Nonó és Áron baba sutyiban összejárnak, ott valami készülhet...anyukák meg elfoglaltak az esküvő szervezése miatt...Valami ilyen dolog lehet...)
Vagy szegénykéket a gyerkőcök nem hagyják pihizni!!

Na abbahagyom4 Ez már a fáradtság jele. Vikigörl alszik, megyek én is!

Jóccakát!

sz.andi

Andi - hogy találtad ki?!?? 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hát igen... sorry h csak úgy felszívódtam, napok óta nem volt időm gép közelébe se jönni. :roll: Betegség elmúlt, én durva méz-citrom kúrával (evőkanállal nyomtam :P ) leküzdöttem a kórt, Nonó meg szerencsére nem kapta el nagyon. 2 napig kellett szívogatni az orrát, de ma már nem volt taknyi.

Tegnap egész sokat aludt (már önmagához képest) 30-50-40-40 perceket, erre ma megint csak 3x15-öt. :( Pedig főznöm, mosnom és vasalnom is kellett, úgyhogy kemény menet volt.

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, csak bekukkantottam 1-2 oldalra így vacsi közben.

Én is hallottam már h szoptatás alatt nem lehet teherbe esni, de azt is mondják h ez nagy kamu. Nah, így legyen okos az ember! Szóval jobb az óvatosság. Nah, nem mintha mi olyan hyperóvatosak lennénk! :oops:

Képzeljétek, pont ma egy éve fogant Nóri 8) :lol: Repül az idő!! :wink:

Csipcsab - nemtom olvasod-e még. Én melegítek vizet a tűzhelyen olyan forróra h már majdnem forr és abban szoktam kiolvasztani a fagyós tejcsit. Időnként meglötyögtetem az edénykét h egyenletesebben melegedjen. Kb 10 perc alatt meg is van! Mikrózni semmiképp nem szabad.

Súlykérdés - Nóri már legalább 7 kiló (már nincs mérlegünk, de 1.5 hete volt 6,8). Bazinehéz! Nem bánnám ha kicsit lassítana a tempón, mert estére mindig úgy érzem leszakad a hátam, pedig már egész keveset tartom ölben. Mondtam neki h marhagyorsan tanuljon meg járni, mert lassan már nem bírom el! :twisted: :lol:
Vendég

:D
Kép

Apával
Kép

Egyik kedvenc szerkóm
Kép

Mondtam neki vágjon bamba fejet és lám, sikerült!!! :twisted: :lol: :lol:
Kép
Vendég

na tegnap éjjel végre felkerült a gépre a képszerkesztő, úgyhogy hoztam képeket. :) vidokata, azért nem küldtem át őket, mert ahhoz is le kellett volna kicsinyíteni (12 megapixeles képek...) de már itt is vannak. :)

Kép találkozó

Kép találkozó 2

Kép patr zsoltija

Kép vidokata dórija

Kép szkagi nándija

KépKép
muffin

Kép andkata adélja

Kép bogolya borókája

Kép tita levije

Kép szkagi

Kép katák

KépKép
muffin

Kép andkata és bogolya

Kép titanilla
ja, és azon a képen, amin szkagi van, a háttérben patr épp fényképez :)

hát ennyi képem van. :)

KépKép
muffin

hahó, reggel van :D
csak engem keltett a csemete ilyen korán? Bár éjféltől 6.45-ig aludt :D

Dodó,
nagyon szép kis szundikendőt vettetek Laurának! Lehet h érdemes rögtön kettőt venni, ha ez lesz a kedvenc alvóstársa :roll:

Wera,
Nórinak olyan aranyos kis gödröcskéje van! És nagy kópé, látszik rajta!
Bambacsek - Nándi ilyen képpel szokott bekakilni, aztán vigyorogva körülnéz...

Képzeljétek, lányok,
olyan a fűtésünk - illetve olyan idióta helyen van a termosztát - hogy ha alacsonyabbra van véve, akkor a gyerekszobában 19 és 22 fok között ingadozik a hőmérséklet... ha meg fél fokkal magasabbra veszem a fűtést, akkor meg 21 és 24 fok között ingadozik :shock: hát inkább meleget csináltam nekik!
Már a téli hálózsákot adtam a gyerekekre, nehogy megfázzanak még jobban, de így meg melegük van, ha beindul a fűtés, hallom is, hogy felébrednek :x
de a 19 meg olyan hideg, hogy arra is felébrdenek és valamelyik tuti elkezd reklamálni :shock:
mi lesz itt télen :shock: :shock: :shock:

Lehet, hogy át kellene rakatni a termosztátot a gyerekszobába :roll: csak az pont a ház másik oldalán van, és egy emelettel feljebb :shock:
biztos egy vagyonba kerül
de ha itt akarunk lakni még néhány évtizedet, akkor talán megérné :wink:

jól meggyőztem magam, mi? :wink: Már csak a Zolit kell ugyanígy meggyőzni, és aztán valami pénzforrást felkutatni 8)

KépKép
szkagi

Muffin, köszi a képeket! :D
Nagyon jók :D
Magamról nem beszélek, hát... Mától inkább megint nem eszem csokit :D
Lányok, én tavasszal már akarom vinni Nándit biciklizni gyerekülésben! Ti mit gondoltok?

KépKép
szkagi

Jó reggelt!
Pocsék éjszakánk volt ismét. :cry:
Egész éjjel cicizni akart. Pedig úgyis olyan alultáplált.

Wera átérzem a hét kilós problémádat! Ne reménykedj, hogy hamar fog járni, állítólag (és így logikus is) a nagyobb babák nehezebben emelik meg saját magukat. Mondjuk Nóri azért idősebb Zsoltinál, nála kevésbé gáz a hét kiló! Nagyon csini Nóri a kedvenc szerkójában!

Ági,nálunk pont ilyen hülye helye van a termosztát! Vagy hideg van, vagy dögmeleg!

Muffin, köszi a képeket!

Kata, nekem jó a péntek is, akkor beszéljük meg azt?

Sz. Andi, igyekszem ma elküldeni a ruhákról a képeket!

Kép
Kép
patr

Muffin :D
miért nem szóltál, hogy fényképezel, legalább a seggemen felhúztam volna a gatyát :D ez ugyan terhesnadrág, és nincs dereka, de nekem sincs mostanában derekam :lol:
nincs mese, be kell szereznem néhány hosszú pulóvert, kardigánt :roll:
és nekiállni tornázni :roll:

ah, kora reggel ekkora sokkot :wink:
most akkor ne is reggelizzek? :roll:

KépKép
szkagi

Ági :lol:
Látom jobban vagy :lol:

Kép
Kép
patr

Patr,
szia :D
Mi van ezzel a Zsoltival, hogy ennyit - illetve ennyiszer - akar enni? Nincs növekedési verseny, mondd meg neki, úgyhogy lassíthat :D

Te adsz neki cumit, ugye? És mégis folyton csak cicizni akar? Ezek szerint ÉHES? :shock: :wink:

KépKép
szkagi

Jobban vagyok-e??? Most lettem rosszul magamtól :D

KépKép
szkagi

Ági, csak adNÉK neki cumi! Amikor rájön, hogy abból nem jön semmi, akkor olyan messzire köpi, ahogy csak tudja. De most éjjel egyébként tényleg éhes volt, mert amikor azt a cicimet adtam neki, ami aránylag üreg volt, órákig szopta, amikor cseréltem, hogy hátha tényleg éhes, akkor jóllakott és pikk-pakk elaludt. Nem gondoltam, hogy éhes, mert azért mostanában már éjjel ugyan többször ébred, de keveset eszik.
Szerintem azért volt ilyen szar éjszakánk, mert rettentő fáradt voltam, és nem tértem teljesen magamhoz, amikor ébresztett!

Kép
Kép
patr

Na és akkor én is legyek rosszul? Attól jobb lesz? :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára patr 2008.09.21 07:14-kor.

Kép
Kép
patr

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 12:56-kor.
20150601134430

[quote="desviki"]
írta:
desviki

Kike!

Mi a pontos címed? Mennénk a kalácsért ;)

:lol: :lol: :lol:

Jövünk mi is!

Kép
Kép
patr

Sziasztok:)

Bocsi, hogy távol maradtam ismét, de 7-e óta kész vagyok nemtudom miért nemenged be a babanet...mindíg kilép és olvasni se írni se tudok :x :evil: most ismerősnél vagyok mert gondoltam a tábliba mi is szeretnénk bekerülni :) :.:

voltam 60cm-er 4840 gr Kép

lettem 72 cm-er 7440gr:
Kép

Kép

Kép

Szly kérlek 3-om közül válasszál a tábliba. Sajna nincs ugyanolyan képünk :oops: .
Viszont ha nem baj teszek fel még nemvetős képet:

Kép

Kép

hát így vigyorgunk mikor jó a kedvünk :).

amúgy voltunk oltáson, nagyon ügyi volt picuri+kapott rota elleni oltóanyagot,mondtam neki ilyen drága reggelid kicsim még sose volt :lol: minden cseppje aranyat ér :P .Jó fej volt mert azon aggódtam bukni fog de hál istennek nem.
Láza se volt kicsit még mindíg náthás de ez van. Imádni való...na nem áradozok mindenki így érez saját törpje iránt.
Amúgy kialakult a napirendünk így fel se tünik, hogy 3-om van simán megy a munka ami rendrakás takarítás, főzés, sütés,+ cégdolgok.Hála égnek rugalmas a kincsem a lényeg 50 cm-nél ne legyek távolabb , de ezt is megoldom.

Jók a képek a taliról sajnálom,hogy nem lehettünk ott, bizti jól érezték magukat a résztvevők de remélem nyáron mikor jó idő lesz össze jöhet mégegyser a csapat és akkor mi is részt vehetünk.

Alvás északa nálunk jól megy 20.30-kor fekszik 03-kor kel enni és a következő 6.15-kor van amikor visszük a srácokat oviba.
Na mennem kell mert a gyerkőcök felkeltek és kell a kajcsi nekik.

Puszika mindenkinek sziasztok
tappancs28

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 12:56-kor.
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 12:57-kor.
20150601134430

AKata!
Adélnak még mindig szépségesen szép kék szeme van!
20150601134430

Sziasztok!
Muffin:nagyon jók a képek :D

Dávid,és Lackó is nagyon édesek :D

Ma sajna nem hiszem hogy lesz időm jönni,ezer dolgom lenne,és Babóm -hát nem éppen a legjobban aludt-bár ahhoz képest,nem panaszkodok.Fél nyolctól aludt háromig,aztán szóltam Apának hogy ki kell szívni az orrát mert alig kap levegőt,mondjuk féltem hogy felébrednek a nagyok,de szerencsére nem,aztán evett,leraktam,de rá tíz percre felsírt,fel kellett vennem,kicsit dencöltem,aztán leraktam,nem mondom hogy makulátlan volt az orra :(
Aztán nyolcig aludt,ekkor már orrsprés,orrszívást alkalmaztam,és most sem alszik,megyek is :(

Kép
Kép
Kép
kike

Jó reggelt!

Kike! Ez a beszámoló az éjszakátokról olyan volt, mint egy műtéti leírás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne haragudj, nem szemétkedni akarok! De olyan jó :lol: :lol:

Tappancs! Örülök, hogy jelentkeztél! Leloptam a képet Dávidról :oops: :oops:

Viki!
Azt a pólót nekünk is adhatnád! Az én picikémre is igaz!!! :D :D

Muffin! Köszi a képeket! Tök jó volt nézni! Köszi!

sz.andi

Sziasztok!

Andi! Köszi a hiányolást,megvagyunk.
Tegnap este sikerült megint kiakadnom!
Áron du. aludt egyhuza,ban 4 órát :shock: ,este viszont 23:30-ig fenntvolt és csak nyűglődőtt,bömbölt,nemtudott elaludni!
És ugye így én sem! :twisted:
Nagyon fáradt vagyok és nagyon elegem van,hogy mindig altatni kell ringatva és még úgy is sír sokáig! :twisted:
Ha még egyszer szülök és valaki sétálni mer vele kézben és ringatni,mert álmos eltöröm kezét lábát az tuti! :twisted:
Én is hibás vagyok nagyon is,de most egyedül szívok vele minden áldott nap,minden altatásnál,kivétel éjszaka!
Eddig ha éjjel kelt csak nyöszörgött,újabban megint sír! :twisted:
Tisztára kivagyok már!
Úgy irigylem azokat akik beteszik a kiságyba és alszik!

De hogy ne csak panaszkodjak szegénykémre,mostmár szereti a tápszert,nem hiányolja annyira a cicit(remélem nem kiabáltam el) és egyre több időt elvan egyedül,de ha álmos akkor bizony rázendít és nincs kegyelem! :cry:
Remélem ezt is kinövi!
Tegnap én is adtam megint barackot,de neki nem jön be! :cry:

Wera! Nagyon édi bugri Nóri!
Örülök,hogy meggyógyultál és Nóri is megúszta!
Hyperóvatos????????????????
Ezt nem értem,illetve 2 féle képpen is értelmeztem!
Nem gyakoroljátok vagy Nórinak lehet kistesó készül?
Mi csak 1X voltunk úgy de állandóan olyan hányingerem van,néha úgy beparázok,azért még nem szeretném megismételni azt a 9 hónapot!
Az utóbbi 3-at meg pláne nem!
:)

Muffin! Köszönjük a fotókat,biztos jó volt a tali!
Rólatok nem kapunk?

Agi! Nálunk meg beszart a termosztát,nem kapcsol,nekünk kell!
Úgyhogy időnként bekapcsolom akkor befűt mint az állat,aztán le kell tenni és mikr érzem,hogy hül újra felnyomatom!
Tegnap akartunk venni újat,de nme kaptunk!
Így az éjszaka elég gáz,dehát még mindig jobb mintha nem lenne!

Ma lehet lepasszolom babyt és elhúzok venni egy edzőcipőt!

Mondtam Apának is tegnap,hogy annyira elegem van,már tápszert eszik mégsem tudom itthagyni senkinek. :cry:

Na most lépek,mert felkelt!

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok Kép

Kép

Kép
ibm

Marcsika! Hol vagy? Apa-gondok? Alakul?

sz.andi

Amika! Nagyon szar Neked! Húú, pedig Viki nálunk is ölben volt mindig. Nem cumizik? Leírom, hogy mi hogy alszunk, hátha segít. Bár sztem már írtam.)
Szóval: leteszem, mert látom, hogy álmos. Ekkor vagy elkezd sírni vagy nem. Ha sír is, akkor is ott hagyom, szájába a cumi, egyik oldalra a szundikendő, másik oldalra pelus. Így akár merre fordul, bele tudja fúrni az arcát. Ha még mindig nyűgös, akkor elkezdem az ágyban fekve ringatni. Ekkor elhallgat.
Ha mégsem jó, akkor egy kicsit felveszem, mert akkor annyira fáradt, hogy nem tud elaludni, aztán pár perc múlva megpróbálom megint. És sikerül.
Nem is emlékszem mikor altattam kézben...

Bár az éjszakáink nem jók, visszafele fejlődünk. Ugyanis volt egy idő, elég hosszú idő, amíg csak enni ébredt és aludt is tovább. Na most min. 1 óra, de inkább 2 a jellemző, hogy tekeredik, görcsöl, nem alszik. Még a görcsoldó sem használ. Aztán mikor kitekeredte magát elalszik.

Valami módszert csak ki kéne Áronbébinek találni. Azért nem pehelysúlyú Ő!!

sz.andi

Jajajaj! Majdnem elfelejtettem! Gratula a 3. hónaphoz!! Nagyon szép az a kép Áronról!!!!

Kép

sz.andi

Ágica, megint hangos röhögéssel kezdtem a reggelt...:) Szerintem ne pánikolj, teljesen jól nézel ki, de tényleg, nagyobb baj, hogy egy-két képen az én fenekem is látszik :)

Muffin, köszi a képeket! Hogy van kicsi Eliot?

Viki, köszi! Igen gyönyörűséges kék és nagyon reménykedünk hogy így marad. Kike által küldött, szemszínkalkulátoron megnéztem, 7% az esélye a kéknek és 23% a zöldnek...olyan jó lenne bármelyik, apukájának szépséges zöld van :)
Lackó nagyon édes és egyre kiskrapekosabb.

Ami
, sajnálom, hidd el meg fog tanulni elaludni...Egyre jobb lesz. Takaróba csavarod módszer nem jött be? Kendő?
Adél is most tanul elaludni az ágyában és nem akarom elkiabálni, de most először talán sikerült neki egyedül és már fél órája húzza egyfolytában. És csak picit nyüglődött előtte. Mondjuk ha nagyon szenved én be szoktam rakni a kendőbe, az mindig bejön.
Nincs már tejed egyáltalán vagy Áron nem hajlandó szopizni?

Andi, olyan édes vagy képekkel. Csak néztem, néztem. olyan megható... :) Honnan indultunk és hol tartunk most...:)

Tappancs, Dávid nagyon aranyos és ő is milyen súlyban vagy. Nem csoda, hogy odavagy érte...

Wera
, örülök, hogy már jól vagy! Nóri nem az a hiperalvó még mindig...Estére nem zakkan ki teljesen?

Emlékeztek még Nicikére? Mi lehet vele. Már rég meg kellett szüljön...

Adél nagyon jól barta a tegnapi vendégséget és napközben összesen 4 órát aludt. Kop-kop-kop talán kezdünk alvásilag alakulni? Este 9-től meg 5.30-ig húzta és még ráhúzott reggel a cicin kicsit...Meg én is...:)
Este meg a fürdetés utáni masszázsnál olyan édes volt, folyamatosan gagyarászott az apjának. Én elsírtam magam- bevallom őszintén- ( de az apja is :oops: ) annyira édes volt.

Kép
andkata

Jajj, mielőtt elfelejtem!
Nagyon köszönöm mindenkinek aki szavazott!!! :) :)

Kép
Kép
patr

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 18:53-kor.
Vendég

Ha pénteken taliztok lemegyek én is...mert nagyon messze van ám...:)

Kép
andkata

sziasztok!

ibm!
sajnálom hogy nem alakulnak a dolgok áronnal. reméljük lesz sokkal jobb is. +++++ drukkolok nektek.
de viszont nyugtasson a tudat hogy gyönyörűséges kiskrapekod van!
azon ott a képen!!! hát nem semmi. csodaszép pofija van! olyan kis megnyugtató, tüncis :D
jah egyébként gratu a 3 hónaphoz. már kész úriember !

kike!
nem is tudtam hogy a te domid is tud néha megleptést okozni. kicsit örülök hogy a te fiacskádból sem maradt ki a nyűgösködős funkció :D azt hittem ti a nélkül kértétek... eddig azt hittem ;)

viki!
jó az a póló... hol szereztétek?

egyébként nekünk nagyon jó éjszakánk volt. este volt egy kis nyűglődés8-9 között(de már lassan kezelni tudjuk mert kezd állandósodni). elaludt 10-re, aztán kelt 4-kor. (4-5 között szokott), aztán meg 10-kor.
és ugy néz ki mostmár tényleg beállunk erre a rendre.
aminek nagyon örülök.
igaz már talpon voltam fél9-kor. fejtem :D de nem baj, mert nekem ez a rendszer nagyon tetszik.
habár nem tudom mi lesz ha mennünk kell valahova reggel. kelteni kell, etetni, öltöztetni... és ugy hogy ő közben nem akarja...
remélem ilyen nem lesz egy jó darabig.
majd mindenhová későbbre kérek időpontot :D :D :D
jah és megint durmol. már sirt hogy ő aludni akar, nem érdekelte se a nünükék a forgóján, sem a karban levés, sem a dumcsi semmi.
szóval jó hogy ő ennyire aludni akar :D
letettem a kiságyba, hasra fordítotam, cumit be és otthagytam. 1 perc mulva mentem vissza és már aludt is :D
bocsi aki szenved... de én olyan büszke vagyok rá, meg kell hogy osszam veletek :oops: :oops:

Kép

Kép
timi1982

jah egyébként éjszaka 150 + 100 (a 150 után ordított és még ennyit melegítettem neki) tejcsit nyomott be.
reggel meg 200-at. 8) 8) 8)

Kép

Kép
timi1982

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 18:53-kor.
Vendég

akkor most van elég Timi? Fejsz ezerrel?

Kép
andkata

Kata, Tantum verde...
Nekünk bejött, Zoló is azt szopogatja :)
Szülőknél vagytok még?

Kép
andkata

Leányom ma immáron harmadjára csuklik...

Kép
andkata

kata!
egy nap általában egyszer tápizunk. és amit akkor nem eszünk meg tejcsi (150-160) az elég arra hogy pótoljam a többi evésünket.
reggel meg ugyebár lejön olyan 230-240 körül, tehát még abból is marad egy kevéske :D
egyébként fejek ezerrel. van mikor 2 óránként :) ;)

Kép

Kép
timi1982

És nem próbálod majd újra szopiztatni? annyira bukik?
Nem tanácsot akarok adni, csak kérdezem...

Kép
andkata

Timi:Domika csak azért nyűgösebb,mert náthás,egyébként egy tündér 8)

Kép
Kép
Kép
kike

Mosás,mosogatás,főzés kész-közben kétszer Domi orr szívás volt,plussz etetés. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Most ébren van,játszik a kiságyban,mi meg eszünk :)

Kép
Kép
Kép
kike

este ciciztünk egy kicsit, de ugy hogy előtte 1 órával fejtem.
igy elvolt. igaz inkább csak nyammogott a cicin és nasizott.
ha az egészet ugy adnám neki akkor jön vissza. meg ugyebár cicizésnél a sűrítőt nem tudjuk használni és az viszont nagyon sokat számít ha beleteszem a cumisüvegbe a tejhez.

Kép

Kép
timi1982

Kike: hiába harmadik gyerek tudja mi a dolga )

Kép
andkata

:)

Kép
andkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: