A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Na jó, befejezem, megyek Viki mellé, ha úgysincs itt senki!

sz.andi

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 18:48-kor.
Vendég

Andi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
én vagyogatok,csak mivel Domika is beteg,alig alszik szegényem-tegnap ő is sokat aludt-sejtettem én hogy gond lesz-közben kel a kakaóscsiga alapanyagom :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!
Hát jó sokat írtatok! :lol: Reggel már egyszer akartam írni, de pont akkor akart a gyerek enni.

Anyjuk!
Itt is nagy gratula az esküvőhöz. Remélem legalább olyan szép időtök van, mint amilyen itt van ma.

Laura nagyon jól aludt, én is kialudtam magam. Ő fél 9-től fél 6-ig aludt, és én is fél 11-kor már mentem aludni. Fél 6-kor evett, aztán ottmaradt velünk a nagyágyban, és el is aludt. 8-kor ujra evett ugy fekve. Aztán csak fél 10-kor keltünk fel. :oops:
Akkor megint evett, és utána indultunk sétálni. Gyönyörű idő van ma. Sosem gondoltam volna, hogy szeptemberben egy szél pólóban fogok itt Svédben sétálni. És elmentünk az ajándékboltba (már eddig is nézegettem, a kirakatban hogy van bent szundikendő, de egyszer sem mentem be). Teljesen ugy nézett ki, mint a legelőkelőbb legdrágább boltok. De most gondoltam bemegyek. Előtte gyorsan felmértem a terepet a játékboltban is tájékozódás képpen. És itt ebben a drágának hitt boltban sokkal olcsóbb volt a szundikendő, és minőségibb is, és szebb is. Majd teszek róla képet! És minden kérdés nélkül be is csomagolta rózsaszín csomagolópapírba, szalaggal.... mondtam is hogy ez egy nagyon jó bolt, ide máskor is megyek.... és felnőtteknek való ajándék is van itt.
Igaz, hogy hazafele már kendőben kellett hozni a leányzót, de be is aludt.... és itthon is mikor kivettem még mindig aludt, aztán mikor felkelt (1-kor) azt hittem hogy majd jön a bömbölés, mert fél 10-kor evett utoljára. De nem...megkapta az ajándékot, és eljátszogatott vele, elvigyorgott neki még egy fél órát. Olyan aranyos volt. Addig mi meg tudtunk ebédelni, szóval nagyon ügyesen bírta fél 2-ig. Aztán evett, és most alszik az új szerzeménnyel. :lol:

Viszont egész nap annyira nyálzik, hihetetlen..szabályosan folyik a nyála, és a nyelvével egyfolytában piszkálja az alsó inyét... szerintem jön a foga!

Hú bocsi, kicsit sok lettem! :oops:

d.dodó

sz.andi!
Köszi a hiányolást.... hát én nem mentem. Most nem tudtam volna csak emiatt hazamenni...meg pénz sem lett volna rá....mert már megvettük decemberre a repjegyet. Azért nem nagyon voltam, mert keddtől csütörtökig itt volt apu! :lol: Tegnap meg ma meg a jó időt kihasználva csavarogtunk!

d.dodó

Domi is állandóan eregeti a nyálát.Már mondtam is neki hogy kötök elé partedlit :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Dodó:ide is küldjél jó időt!Nagyon kellene. :roll:
Laura két nyelvű lesz-gondolom megtanítod magyarul is-így is,meg úgy is beszéltek hozzá??Csak kíváncsi vagyok :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

szél=szál

d.dodó

Te egyébként hány nyelven beszélsz?Kíváncsi kiskacsa vagyok-és miért mentetek ki?

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
Hát remélem beszéli majd mind a két nyelvet....de mi itthon csak és kizárólag sédül beszélünk hozzá. Ugyis 16 hónapos kortól oviköteles, az oviban meg ugyis csak svédet fog hallani majd ott megtanulja (párom ugysem tud svédül, és én sem teljesen helyesen, szóval nem kell hogy rosszul tanulja meg). Van is egy magyar ismerős, akinek már ovis a gyereke, és őt az ovónők kérték, hogy ne is beszéljenek vele svédül....mert az oviban ugyis megtanul a gyerek, és igy viszont külön tudja választani, hogy a szüleivel csak magyarul beszéljen, és rá fog jönni, hogy milyen közegben kell majd a másik nyelvet használénia. Mert ha mi is beszélünk vele svédül (azaz mondom csak én tudnék, és én sem biztos hogy helyesen) akkor lehet hogy magyarul nem fog tudni helyesen.

d.dodó

kike!
Beszélek magyarul, németül, angolul, és svédül.....tanultam még spanyolt is, csak pont most a napokban gondoltam, hogy a szabadidőmben kéne vele foglalkoznom ujra itthon önszorgalomból, hogy beszélni is tudjam.....ja, és nagy álmom egyszer megtanulni franciául is.

d.dodó

Kép Kép
magdolnam

Dodó-köszi a válaszokat :wink:

Nagyon cuki Lizácska! :D

Kép
Kép
Kép
kike

megjavították a liftet :D
ennek örömére 11-kor megkajált törpe és 12-kor elindultunk sétálni. egy órát sétiztünk, aztán elmentünk nyusziapu elé.
vele elmentünk kajálni egyik ismerősünk kajcsizójába :D ott elaludt a törpi :D
mi meg benyomtunk egy kis hammát. én egy fél kenyérlángost (ugy van megcsinálva mint a pizza, lehet rá sok-sok feltétet kérni) nyusziap meg egy bagettot. de jó mert mindent ott sütnek helyben :D
közben a törpi aludt, nézelődött.
aztán a végére már nyűgi lett mert hát kajaidő volt neki is bőven!
hazaértünk be is nyomott 150 tápit mert ugyebár ami volt tejcsi azzal kiröhögött volna.
most meg aludni kéne neki, de egyfolytában jár a szája...
hogy dvd maratonozok igy??? kis vuk, skorpiókirály2, múmia3

de a lényeg hogy végre kiszellőzött a burám :D olyan jol esett.

Kép

Kép
timi1982

andi!
micsoda kreáció :D csak nem minden csöppenetet tudtam beazonosítani :oops: (nevet is tehettél volna...)
de egyébként milyen rendes vagy, hogy még ilyenre is szakítasz az idődből!!!! gratu +++++
és az ötlet... tök szupi!!!!

Kép

és a töbi babakép is isteni! csuda jópofák!

dodó!
hát itt akkor ezek szerint hidegebb van mint nálatok... gördi-mördi :evil: ;)

Kép

Kép
timi1982

Timi! Viki aludt, volt időm rá. Most takarítani nincs kedvem, amúgy sincs nagy rendetlenség. Köszi azt a csokrot! :oops:

Jaj, én adtam Vikinek egy fél barackot :oops: :oops: Már kóstolta hamarabb is, nem volt tőle baja, de most annyira ízlett neki, hogy egy felet odaadtam. Amúgy is régen volt széklete. Pontosan tegnap előtt reggel, azt is hőmérővel és kő kemény volt!!
Remélem nem lesz baja, azé még nincs 4 hónapos...
De olyan jó volt látni, ahogy eszik és ízlik neki!!! Tápszerrel kevertem össze, így cumisüvegből ette. A kanálhoz még hozá kell szoknia. De olyan aranyosan "rágott" :lol: :lol:
Na megyek, mert azért vasalni csak kell. Találtam magamnak munkát... :lol: :lol:

sz.andi

Kike!!
Kakaós csigusz???? Az up date hányas? 14?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon édesség ehetnékem van. Én nem tudom mi van velem!!!

sz.andi

Biza,kész a kakaós csigusz,és most nekiálltam a pudingos csigusznak is-nyissátok az ablakot,röpül aki kér-mármint nem az aki kér,hanem oda röpülnek a csigák,aki kér belőle :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Gonosz leszek:íme csigabiga úr :lol: kakaós-kettő ekkorával lett,majd hozom a pudingosat is :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Hú, de gonosz vagy Kike!! Na fogyókúrázz paraszt!! :lol: :lol: :lol: (Az én vagyok... :lol: )

sz.andi

:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

legalább a szemed nem marad éhes :wink: vagy nyithatod az ablakot,és akkor a gyomid sem :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Na inkább kinyitom az ablakot, de még az ajtót is!
Ha a pudingosat is meglátom, akko rmeg sztem lebontatom a ház oldalát! :lol: :lol: :lol: :lol:

sz.andi

:lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok

Kike! Ez nagyon guszti!!! Nyami :D
Viki! Nagyon tetszett! :D
Babák egyre szebbek!

Kép
dittke

akkor küldöm :D :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

annyira szörcsög szegényem,de nem jön ki neki orrszívóval sem már :(

Kép
Kép
Kép
kike

Kike :D
ide is jöhet egy kakaóscsiga :D
jók a képek a vonalzóid előtt!

Magdi,
Liza nagyon édes, főleg az, ahol te elbújtál a fényképező mögé, és neki meg görbül le a szája... jaj, egy nagy puszit küldök neki!

Andi
Viki már barackot eszik - milyen nagylány már, hogy megy az idő!
Hamarosan tényleg átnevezhetnénk a fórumunkat! Hol van már az a kismama-korszak :roll:

Dodó,
de jó nektek, hogy ott jó idő van, hú de irigy vagyok! Itt novemberi zimankó van, fűtünk ezerrel (fizetünk tízezerrel :shock: )

KépKép
szkagi

Ági! Igen eszik, mert a hülye anyukája ad neki. Nem tudom lehet-e, sokan adnak, sokan nem. Mi ilyen idős korban már húslevesben főtt témákat ettünk. Na azt nem adok még neki, elég a barack. Remélem nem lesz baja tőle! :?

sz.andi

Kike,
Sterimarral próbáltad lazítani Domi orrában a cuccot? Hátha segít.

Nándika alszik, Szonja az apjával építőkockázik. Én ruhákat válogattam, kaptunk egy nagy adag téli ruhát Nándinak!

Patr,
tényleg, köszi, de 68-74-es ruhákból most kaptunk egy kocsirakományt, úgyhogy nem kérünk további ruhákat egyelőre, köszi!!! De ha megírjátok, mikor találkoztok, hátha én is el tudok menni - ja, Nándika előtte kap oltást, akkor nem hiszem hogy elmegyünk :(

Néha mintha sütne a nap... Anyjuk, látod? Neked süt :D

KépKép
szkagi

Izának is folyik az orra, és köhécsel. :( Vettünk neki ma orrcseppet.

Kép
dittke

Patr! Átküldenéd nekem is a képeket? Megnézném a rucikat! Köszi!

sz.andi

Andi
hát már próbáltátok, és nem lett tőle baja! :wink:

KépKép
szkagi

Dittke,
milyen orrcseppet vettél?

KépKép
szkagi

nasivin sanft 0.01% a gyógyszertáros adta. újszülött-1 év közöttieknek van.

Kép
dittke

De akkor csak kicsit kapott :lol: :lol: Vagyis kevesebbet.
Na mindegy, mindenesetre ízlett neki!
Megyek, felébredt!

sz.andi

Nekünk is olyan orrcsepp van, még a kórházban szóltak, hogy hozzunk be, mert szörcsögött a születés után...Jó egyébként! Használ!

sz.andi

Hangosan nevet a bátyjának! :D

Kép
dittke

Ennek örülök. Féltem, hogy nem lesz jó.

Kép
dittke

vanília pudingos csigusz:
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Kike! No comment! :lol: :lol: Nem vagy a barátom :lol: :lol: :lol: :lol:

sz.andi

Csak vicceltem! Ügyi vagy!!

sz.andi

Andi: :D :D Ebből is küldhetek :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!
Közben délután felmentünk szomszédolni azért nem irogattam.

kike!
Ez tényleg gonosz dolog felrakni ilyen képet!

Én is hoztam képet a szundikendőről amit ma vettünk.

Kép szundikendő

Kép szundikendő kiterítve

d.dodó

És a maci fejébe be tudom dugni az ujjam belülről, és lehet bábozni is vele.

d.dodó

de jó,ez a szundikendő :D :D :D
Tudom-gonosz vagyok 8) 8) :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

tök jó hogy még bábozni is lehet vele-nem semmi-biztosan már most bele szeretett Laura! :D

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
Nekem is egyből megtetszett...és mondom, vicces, mert a másik boltban a gagyibb (és kisebb is volt) az drágább volt.
Igen, nagyon szereti Laura. Már mikor megkapta egy fél órát játszott vele, me ma ezzel is aludt már. Volt kékben is, annak meg asszem hosszukás hálósapkája volt.

d.dodó

Hát,csak gratulálni tudok hozzá-a jó vételhez is,meg úgy egyébként is,nagyon tetszik!! :D

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
Dominak is van szundikendője? Vagy ő nem úgy alszik?

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: