Üdv!
Lányok, köszi az együttérzést, nem kívánom senkinek az elmúlt heteket.
Ma voltam tanácsadáson, dokinő (még a régi) felírt néhány receptet, aztán ment is. Mondtam a
védőnőnek, h le akarom cserélni a dokit, először nem értette, aztán felhomályosítottam, h alig hízás+hosszú szopiidő esetén jó lett volna, ha vki megnézi a gyereket. Kezdte kapisgálni, majd kérdezte, h védőnőt is akarok-e váltani. Majd mondta, h azt nem lehet. (Nagyon macerásan lehet.)
Ti mit vártok el a gyerekorvostól? Én vmi olyasmit, h ha bármikor felkeresem (nemcsak akkor, amikor beteg a gyerek), vizsgálja meg a babát, vetkőztesse le, ne csak annyit mondjon, h jaj de édes. Ha vmi szokatlant fedez fel, próbáljon utánajárni vagy orvosolni. A gyereket ne ruhában méricskéljék.
Nálatok hogy van ez a gyakorlatban? Hogy néz ki egy orvosi látogatás?
Tegnap voltunk
rehabon is, kicsi asszimetriát fedeztek fel, Ádámnál, illetve a felső végtagjai gyengébbek. Tornáztatni kell, 30-án kontroll. Van a hátán a gerincoszlop alján egy kis szőrös folt (alig észrevehető), azt mondta a doki, h az utalhat gerincproblémákra, mondtam, h az nekem is van. Adott beutalót röntgenre
. Röntgenezték már valamelyikőtök babáját? Jah, amúgy 10-re volt beutalónk, elvették a papírokat, a kitöltött kérdőívet, fél 11-kor még nem hívtak be. Bekopogtattam, mondtam, h akkor minek van időpont, ha nem hívnak be, vagy akkor írják ki, h van várakozási idő (a neonaton kiírják). Érdekes módon 2 perc múlva mehettünk be, mondta a dokinő, h vmi elromlott a gépén, és amúgy is a papírjainkat nézegett. Csak pár perc múlva olyan kérdéseket tett fel, melyek sorra rajta voltak a papírjainkon.

Jah, és amikor mondta, h inkább beküldi röntgenre Ádámot azt mondta, h biztos, ami biztos, mert mi lennénk az elsők, akik ügyvédhez mennének, ha vmi baj lenne, és nem vették volna észre.
Na, az ilyen esetek miatt lehetne reform az eü-ben. (A párom szerint amúgy jól megvizsgálta a gyereket, csak sztem velünk volt kissé picsa. De nem csodálkozom, a tesója kolléganőm...)
Visszaolvasok.