A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Sziasztok! Olvastalak titeket tegnap, de nem tudtam írni, mert ezer dolgom volt.

Védőnőnél megint rossz volt a vizelet, de úgy döntöttem, hogy veszek,azaz vettem Tőzeg áfony kapszulát és megpróbálom, hátha javít a dolgokon. Ha nem akkor jövőhéten úgy is megyek uh-ra a dokihoz és akkor mondom neki. Hál isten nem fáj a pisilés,ezért is nem rohanok egyből a dokihoz.És azt mondta védőnő is meg a doki is múltkor,hogy a babának nem okoz problémát ez, mert a méhszáj zárt és nem kaphat el semmilyen bacit. Aztán lehet , hogy urológiára ad majd beutalót.

Haskörfogatom nekem most az elmúlt 1 hónapban 2 cm-nőtt most 116 cm. Szerintem az, hogy kinek mekkora az alkat függő is. Nyilván egy 160 cm-es 65 kg-os kismamának a 30. héten nem 114 a körfogata. :shock: Ja és aki második ,harmadik babával várandós,annak tényleg nagyobb.

Cicus! Hát azt hiszem én is beparáznék, ha a dokim ilyent mondana. Az biztos , hogy aki először szül,annak biztos császároznak , ha faros a baba. Olyant halottam már, hogy megfordítja az orvos,de nem hiszem, hogy manapság is alkalmazza ezt valaki. :shock: :? Ne aggódj!!!! Az biztos, hogy még van ideje megfordulni azt hiszem a 36. hétig,mert utána már nem biztos hogy meg tud fordulni a hely szűke miatt. De tényleg azért ez a doki nem semmi..... :evil: Aztán lehet csak rossz napja volt. Ha eddig kedves volt, biztos csak egy pillanatnyi " elmezavara lehetett"

Bogi! Édes a kiscsaj!!!!!!!!!! :D

Geréb Ágnessel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy erről nem csak ő tehet. Persze elítélem én is, de erről a szülő is tehet, sőt igazából ő tehet róla, hiszen nem kötelező ilyen helyen szülni. Mindenki tudja, ha véletlen komplikáció lép föl,akkor ott nem tudják császározni azonnal. Tehát én olyan törvényt hoznék, hogy minden ilyen születés házba vonuló kismamával aláiratnék egy papírt, hogy saját felelőségére vállalja ott a szülést. Hogy lehet sok szülő ilyen felelőtlen????? :roll: Fel sem tudom fogni. Most aztán okolhatják magukat is, hogy mért nem kórházba szült.

Kép
bei

Menion és Kriszta: jajj de tündériek vagytok!!! Most aztán jól meghatódtam! :oops: Bár nem tudom,ennyi idő után vállalna-e bármelyik doki is,de nagyon megköszönném,ha utánaérdeklődnétek!
Alapban úgy gondoltam,még kénytelen vagyok ehhez a dokihoz járni,hiszen a terhesgondozás kell és nincs más,de a szülést nála már semmiképp,mert mondta,h. ha fejvégű is lenne Zsófi,ő nem ad EDÁ-t és semmiféle fájdalomcsillapítást,mert: "minek az"? :shock: Szóval már csak ezért sem! A legközelebbi kórház hozzánk Kistarcsa,Flór Ferenc. (16.ker.-ben lakunk) De szutykos egy kórház, mikor Regivel beindult 4 éve a szülés,inkább saját felelősségemre jöttem el onnan vajúdás közben,de a kényszer most rávinne,h. oda menjek... :( Az orvosok is... no comment!
Szóval ennyi,de tényleg köszönöm Nektek!!! Hátha vállalna még vki! Mert így nem tudhatom,mi vár rám.

Bei: örülök,h. jelentkeztél Te is,remélem megoldódik teljesen ez a vizeletproblémád már végre!!!

Cicus

Kép
cicus78

bei biztosra veszem hogy aláiratják ezt most is velük....nekem az a bajom az egésszel hogy mikor megvan a baj akkor már okolnak mindenkit csak magukat nem....igazából az igazi vesztes itt a baba...
szerintem azt kéne velük aláiratni hogy ha gond van akkor se szaladnak máshoz segítségül...mert akkor már elég nehéz megoldani a problémát és akkor jön az okoskodás hogy azok jól dolgoztak-e és mindent megtettek-e...
nehéz egy adott esetben másodikként bekapcsolódni és megoldani azt amit más elötte elcseszett...és kénytelenek kockáztatni a diplomájukat mert az ilyen felelőtlen barmok kész helyzet elé állítják őket....nem lennék se a mentő se az ügyeletes kórházi orvos helyében...
szóval úgy gondolom hogy menjenek ilyen helyre szülni de aztán ha baj van akkor ne integessenek le se mentőt se mást...akkor vállalják be hogy meghal a babájuk vagy esetleg egész életére nyomorék marad...és akkor kinlódjanak vele életük végéig hogy pelenkázni kell 20 évesen... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Bogi: nagyon szép a kislányod!

Cicus: Nem akartalak befolyásolni, de valószínűleg én sem mennék ahhoz az orvoshoz többet! Szerintem a faros szüléssel veszélyezteti vagy kockáztatja Zsófi és a te egészségedet is! Teljesen feleslegesen!!!!

Menion: Ki az orvosod??? Én is a SOTE I-n fogok szülni!

Bei: A tőzegáfonya kapszula nagyon hatásos hugyúti fertőzések megelőzésére is, és terhesek is szedhetik!

Kép
eper74

cicus sajnálom! megkérdeztem de sajnos nem vállal 32 hetesen...de azt mondta hogy még nem szabad megrémülni mert "ilyenkor 80-90% esély van rá hogy befordul"...mondtam neki hogy de ettől függetlenül te nem akarsz nála szülni ezek után...megértette de azt mondta hogy ő már 32 hetesen nem meri vállalni....sajnálooom!!!

Kép
menion
Budapest

eper igazán??? én Fekete tibort választottam...te mikor szülsz?hátha pont egyszerre leszünk bent

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: a párom anyukája azt mondta, hogy ő megvenné a légzésfigyelőt az ő egészségpénztári számlájára. Lehetséges-e, illetve mi ennek az adminisztrációs menete (bejelentés kedvezményezettnek, számla, stb.???). ?

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

menion: Elvileg dec. 21-re vagyok kiírva és dr. Somos Péterhez járok.

Ja! Lemért a kolléganőm, jelenleg 90 cm a haskörfogatom (66 centiről indultam), 62 kiló vagyok (52-ről!!!!) és 164 cm magas.

Kép
eper74

Bogi!
Nagyon jók a képek, nagyon szép a kislányod! :)
Remélem jövő pénteken én is tudok egy pár hasonló minőségűvel szolgálni. :)

A pocak-méret téma nálam csak érdekesség, nem a védőnő méri. És persze ez mindenkinél alkat kérdése.

Én kaptam egy chicco kézi mellszívót, remélem jó hasznát veszem, ha ne akkor majd szerzünk más fajtát.

Nálunk is alakul már minden egyébként. A szoba szinte teljesen készen van, cuccok nagy része beszerezve (főleg a családnak köszönhetően, akiket nem lehet leállítani :D :D ). Mondjuk a múltkori para óta egy kicsit máshogy látom a dolgokat és le is álltam a vásárolgatásokkal.
Egyébként ilyen lett a Zsófi szoba :
Kép

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Menion drága: sebaj,számítottam rá már ebben a terhességi korban,meg is értem! Azért nagyon köszönöm Neked!!!!!!!!!!!!! :)

Eper: nem befolyásoltál,dehogy! Hiszen én sem értek egyet ezekkel a régimódi módszerekkel,ha lehet már ebben a mai világban kockázatmentesen és fájdalom nélkül is! Én haskörfogatot nem tudok mérni,majd megkeresem a centit :wink: ,mert 4.gyereknél tényleg nagyobb a pocóm! :D Viszont a méreteink szinte megegyeznek teljesen: én 165 cm vagyok,53 kg-ról indult ez a terhesség és most 61kg vagyok! :lol:

Katinkababa: asszem lehet ilyen számlára venni,sőt biztos,de hogy mi a menete? :shock: Mi Teszveszről szerzünk Angelcare-t,10-15 e körül vannak használtan...

Cicus

Kép
cicus78

Béenn: nagyon-nagyon cép Zsófi szoba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Katinkababa előrre is megvehetitek aztán a pénztár küld papirt azt ki kell tölteni ráirni a kedvezményezzetek nevét a kismamakönyvedet is le kell fénymásolni meg az adataidat.

Bogi aranyos a kiscsajt és hogy mutogatta kis pofiját :) Gratulálok. :!:

Béenn szép a babaszoba.

Bei hátha segitene a tőzegáfonya.

Annus én is csak novemberbe kezdem el kimosni a Kincső dolgait.

Nálunk a védőnő mindig lemér körfogatot meg fundust is.

Cicus remélem már nyugodtabb vagy. :wink:

t katinka

juj de szép szoba!!!! nagyon ügyik vagytok

eper én 25-re vagyok kiírva de ha úgy lesz ahogy a doki mondja akkor idő elött császár lesz...ez csak attól függ hogy a baba szívritmusa milyen lesz az utolsó szakaszban...
jaj olyan izgatott lettem hogy végre valaki aki ott fog szülni ahol én...ma akarok menni szülésfelkészítőre...4-kor lesz és a honlap szerint az én dokim is tart előadást...majd meglátjuk mit mondanak és mit tudok meg...
te voltál már ott? én csak 2x voltam a klinikán de akkor is csak az ambulancián kepeszkedtem...se szülőszobát se mást nem láttam(kivéve a műtőt mert azt is sajnos egy vetélés miatt ki kellett próbálnom)de szülés ügyben abszolút tudatlan vagyok...

Kép
menion
Budapest

ejj lányok mennyire tudatlan vagyok :oops: ...elkezdtem csinálni egy táblázatot hogy ki mikor hol szül stb...és utána derült ki hogy már rég van ilyen....nem értek ehez a gamilhez sajnos és bénáskodok! de szuper hogy megvannak az adatok! :D

Kép
menion
Budapest

menion: Én terhesgondozásra is a klinikára járok, egyébként itt dolgozom mellette, csak átsétálok. Szülésügyben nincs tapasztalatom, de a tesómtól bármit megtudok kérdezni amire kiváncsi vagy, már kétszer szűlt itt!
Szülés után, három ágyas szobákban vannak az Anyukák, babával együtt (lehet, hogy vannak egyágyas szobák is), két szoba között van egy zuhanyzó.
Kérdezz nyugodtan!

Kép
eper74

Köszi a "szoba-bókokat". :oops:

A mosással kapcsolatban szerintem is ráér még de, Ti milyen mosószerrel fogjátok mosni a babacuccokat?

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Menion! Majd gyere és mesélj mi volt a szülés felkészítőn!!! :)

Kata! Én eddig még csak gyógyszertárban vásároltam egészségpénztári kártyával. Egyébként nem tudom hol akartok venni,de Tesz- veszen meg ilyen helyeken nem lehet vele fizetni. Van egy magyar termék légzésfigyelő,ÁLOMVIRÁG LÉGZÉSFIGYELŐ,amit gyógyszertárban is lehet kapni 20-22 ezer az ára , de nekünk a szülés felkészítőn nagyon dícsérték, és a pécsi klinikán is ezt használják és fölöslegesen soha nem riasztott be. Szóval ezt biztos lehet venni gyógyszertárban( Egészségkártyára) vagy orvosi segédeszközös boltban, de szerintem másmilyen márkákat is.Nem kell semmit csinálni , a lényeg, hogy legyen rajta annyi pénz, és már fizethetsz is vele(gondolom, ha számlája van,akkor kapott hozzá egy kártyát is, olyan mint a bank kártya.). Nálunk anyunak van ilyen kártyája. Havonta 10 ezret tesz rá és ezzel veszünk majdnem minden gyógyszert,mert van amit nem lehet ezzel se. Sőt anyuék most voltak 3 napra egy hotelba,ahol ezzel fizették a szállást és a maszírozást.

Kép
bei

béenn! Nagyon jó lett a baba szoba! :D
Én folyékony mosószerrel mosok,mert nem bízok benne, hoyg teljesen elolvad-e a por. Jártam úgy párszor, hogy foltos lett a ruha és ott maradt a redőkben a por........ :shock: Szerintem , hogy ariel,vagy tomi, vagy milyen márka tök mindegy. Öblítőböl a Silán senzitiv a nyerő.

Kép
bei

cicus: privi ment!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Jajj,írtam egy csomót és elszállt! :( Tehát:

Katinka: Hát...nem nyugodtam meg sajnos!!! :oops:

Most pakoltam át Gyurka ruháit az új szekrényébe,amit Anyutól kapott. Az ő volt szekrényébe pedig Zsófi ruhái lesznek. Nálunk a pelenkázó a fürdőszobában lesz,az holnap lesz betéve. Kényelmesebb így. A fürdetést úgy gondoltam,h. a kiskádat betesszük a nagykádba és úgy,de most mondta tesóm,h. kapok tőlük kádat is állvánnyal... Ezért jó a nagy család! :lol: A kiságy pedig a mi hálónkban lesz,arra is már megszereztem a baldachint,ágyneműket,mindent. Regi ágya volt,még férjem lecsiszolja,lefesti és jöhet is a szobába.
A mosás is hátravan,de a héten szeretném az összes 56-62-es méretet kimosni,én veszek babáknak való mosóport és öblítőt.
És jövő hét elejéig bezárólag bepakolni a kórházi cuccomat,biztos ami biztos. Úgyhogy van teendő bőven! :shock:

Ja,a szekrényátpakolást azért is írtam,mert megtaláltam a centit közben! Jelentem,pocikörméret: 102cm! :D

Cicus

Kép
cicus78

Ok Kriszta,köszi,olvasom is!

Cicus

Kép
cicus78

Köszi Bei!
Az a babamosószer és öblítő hülyeség? Gondolom újabb marketing fogás és behúzza az olyan tapasztalatlan anyukákat , mint én. :roll:

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Béenn: sztem jó az ilyen Ariel,Persil,stb. is,de én pl. az elején még nem azt használok neki... (hiszen nagyon érzékeny még az ő kis bőrük.) Öblítőből tényleg tökéletesen jó a sensitive!

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Beén:Nagyon szép lett a babalak!A miénk még el van dugva.Most szólt a fűtés szerelő és még két hét mire beszereli.Majd utána rendezkedünk be,de már rég kész lenne ha rajtam múlna,de nem akarok kétszer pakolni.Úgyhogy türelmetlenül várok inkább.

Hát a Geréb Ágnesen még mindíg kii vagyok akadva.Azt mondják az okos ember más kárán tanul,de még mindíg tudnak kockáztatni szülők.Pedig elég rossz híre van már ennek az egész otthonszülésnek.Régebben volt a Reality tv-n egy műsor a születések.Mindig néztem de soha meg nem fordult a fejemben hogy bulit csináljak egy szülésnél.Jobban félek a kockázatoktól.

Hát én meg úgy jártam tegnap hogy már délután gyanúsan kicsinek éreztem a melltartót.Szúrt meg viszkettem mint a fene.Na gondoltam megnézem már mi nem stimmel.Mire bementem a fürdőbe és levettem teljesen át ázott a tejtől.Tisztára kiakadtam.Úgyhogy ma reggel a rosssmannba inítottam a napot és vettem a melltartóba betétet mert szó szerint csöpögök.És nőtt vagy két méretet.Remélem ettől nem megyünk hamarabb szülni de elég fura.Most szoptatós melltartó van rajtam betéttel.
Úgyhogy mostmár tuti veszek mellszívót is.Meg egy csomó tejes zacsit.A Dominál is tele volt a fagyasztó.
De szerintem ez akkor is korai.

hadedit82

Sziasztok!

Megjártuk a doktorbácsit, kicsi fiammal minden rendben, tartja a két hét előnyt korához képest, 1,8 kg kb, egyelőre faros Ő is, ha nem fordul be, akkor a 39. héten császár.
Sajnos a vizeletem tele volt bacikkal, a doki szerint van egy kis vesemedence gyulladásom is, ezért kaptam antibiotikumot, mondjuk én annyira nem vettem észre, mert még sosem volt, csak kérdezte a doki, hogy szokott-e fájni valahol, mondtam, hogy a derekam körül.... erre mondta, hogy nem csodálja és írta is a bogyót. A kenetem teljesen rendben van, a méhszáj továbbra is zárt kívül-belül.

Mellszívóból én Tommee T.-t veszek, ebből vettünk cumisüveget, cumikat is az aventes mellé, nagyon tetszik a kialakítása a cuminak, remélem kisfiamnak is fog.

Bogi: szép kislányka!!!!!!!!

Annus: mosással én is így vagyok ráér még, én majd november vége felé tervezem......

J: jobbulást a kezednek.

Béenn: mosószert dreft baby vagy tide sensitive, öblítőből gabi vagy Coccolino sensitive nálunk a megoldás.
Szép a szobácska!!!!

Geréb Ágnesen én is ki vagyok akadva, de valóban a szülők a legnagyobb vétkesek ebben, ha ennyi rosszat hallani erről, akkor miért merik bevállalni :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nem értem, fel sem fogom ezt a fajta szülői felfogást.

Menion: mesélj majd milyen volt a felkészítő!
Vendég

Köszi a válaszokat!
:)

Béen!
Nagyon édes lesz a babaszoba!Mi még nem vagyunk ilyen előrehaladott állapotban... (épp a szekrény darabjai vannak szanaszét a lakásban :)):

Mosószer: folyékony Ariel picit hígítva, öblítő helyett pedig pici ecet. Barátnőmnek nagyon bejött, semmi baja nem volt egyik babó bőrének sem. :)

Előtej: Már nekem is megjelent - esti zuhanyzáskor van néhány gombostűfejnyi. De vicces, mert az egyik mellemből sárgás, a másikból teljesen átlátszó jön... :)

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Jöttem a cukros eredményekkel!
Éhgyomri: 4,5
Terhelés utáni: 4,3

Tök vicces még alacsonyabb is lett a 2 órával későbbi.
Megengedték a korpás zsömlés, kefíres megoldást! :D
Azért legalább most már tuti, hogy a Medrol miatt volt 10,3 ,és most már nem fogom beszedni soha. Tehát nem vagyok cukros. KÖSZÖNÖM SZÉPEN A DRUKKOKAT LÁNYOK!

Tegnap voltam dokibácsinál uh-n, mert már 7 hete nem láttam babót.
Szépen befordult, fejvégi fekvésű, kb: 1,45 kg- ra számolta a súlyát. BPD(fejkörfogat): 75mm, THQ(mellkas): 78mm, FL(combika): 55mm. Nagy baba, nagy kukival :)
Mikuláskor be kell feküdnöm a kórházba, ha nem szól hamarabb közbe az élet.
Úgy mondta a doki, hogy 18-20- a környékén szeretne császározni, de én majd rábeszélem, hogy 10-e környékén legyen, mert így már tuti otthon ünnepelünk.

Puszi mindenkinek és még egyszer köszi a drukkokat!

Kép
Kép
zsanimanó

Zsani:
Tök jó eredmények!Szép nagy baba!És már be is fordult!Tök jó!Az én Dorotim is nagyon lent és nagyon fönt bökdös.Remélem már ő is beállt!

hadedit82

lányok nagyon gyorsan csak pár sort írok és rohanok mert a MÁV-ba el kell mennem UH-ra az sztk-s doki oda küldött...
a szülésfelkészítőre lógó nyelvel 10 perc késéssel estem be mert totál máshova mentem mint kellett volna...hát szőke vagyok hiába...a klinikák metró megállóban köröztem és mindenki ide-oda küldözött
na de nem én voltam így se az otolsó....
nagyon szuper volt de kiderült hogy összesen 10 alkalmas az előadás és amire tegnap mentem az volt a sorozat 9.-je...
de a portás néni elmondta hogy nem maradtam le semmiről mert ha vége akkor következő csütörtökön kezdik előlről....
nagyon izgatott lettem....klicsit be is rezeltem mert mostmár kezd valóságossá válni minden....nem olyan távoli....
láttam a szülőszobákat és elmesélték mikor hova kerülünk és mi történik...majd írok ha hazajöttem az uh-ról

Kép
menion
Budapest

Szép jó reggelt!

Zsani!
Gratula a jó eredményekhez. :) Az első terhelés alkalmával nekem is 4,3 volt előtte, s 4,1 utána. :) Ugyancsak a zsömle+kiflis módszerrel. És annak is örülök, hogy szépen elhelyezkedett a babóca.

Menion!
Jó lehetett a felkészítő. Mi október végén megyünk majd, igaz itt csak 5 alkalmas. Plusz ehhez jön a választott kórházamban a szülőszoba-látogatás.
Kíváncsian várom az uh eredményét. :)

Cicus!
Képzeld, kisBogár megint megfordult. :) Most épp a helyes irányba. Szóval semmi nincs veszve. :) Viszont most olyan pici a pocakom - ilyenkor sokkal kevésbé húzza lefelé.

És alakul a babaszobánk. :) Már majdnem kész a szekrény is.

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok lányok!

Én is régen jelentkeztem, mondjuk ez már megszokott tőlem... :D

Hát az elmúlt hetek gyomorgörccsel is teltek nálam is. Nem volt annyira fényes, boldog babavárási időszakom. És ezt is az "ügyfeleimnek" köszönhetem. Először is tárgyaltam két prostit, akik rühatkások és lapos tetvesek voltak... Majd jött egy elfogatós TBC-vel... De a legdurvább csak ezután következett. Volt egy rablásom 4 sértettel, akik össze-vissza beszéltek. Ilyen bűncselekménynél nem mindegy, hogy ki-mit lát, mit csinál, hiszen 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel jutalmazható. Azaz tuti letöltendő. Próbáltuk eljátszani, szimuláltuk a tárgyaló teremben, hogy ki lökött, ki vert, hová ütött stb. Amikor már két órája ezzel bajlódtunk az egyik sértett benyögte, hogy hagyjuk őt békén. Ő azért jött ma ide, mert zarándokolni indul két hét múlva, és meg akart bocsátani a vádlottaknak. Egyébként is idegbeteg, pszichiátriai kezelése is volt, amelyről van papírja. Én elvettem a papírját, végig néztem, és az egyiken ott volt, hogy a fiatalember szifiliszes... Mondanom sem kell, hogy kivert a víz, hiszen ha nem is létesítettem vele nemi kapcsolatot, mégis a közvetlen környezetemben, fogdostam a papírjait, eljátszottuk az esetet, teleköpködte a tárgyalót stb., és én terhes vagyok!!! Hívtam az ÁNTSZ-s embert, hogy mi lehet ilyen esetben. És sajnos ő sem nyugtatott meg 100%-osra, mert azt mondta, hogy egy kis seb a kezemen, és bár nagyon kicsi a valószínűsége a dolognak, de elkaphatom. Főleg miután terhes vagyok, ezzel nem szabad játszani. Menjek be egy szűrésre. A gyomrom görcsbe rándult. Természetesen az internet világa most is "jótékony" hatással volt rám. Majd elmentem vérvételre. Senkinek nem kívánom azt a 2-3 óra hosszát, amit ki kell várni ilyenkor. Hiába tudod épp ésszel, hogy nem lehet baj, akkor is ott van a mi van, ha mégis???! Megkaptam az eredményt. Kétféle tesztet csináltak, mindkettő negatív lett. És megint jött az agypörgés. Rájöttem, hogy a negatív tesztet is fel kell tudni dolgozni. Jöttek a kérdések. Biztos, hogy kimutatta már? Miért 0,1 lett az egyiknél az eredmény? Akkor most megnyugodhatok? Szerencsétlen ÁNTSZ-s nő nem is tudott minden kérdésemre válaszolni. Azt mondta, hogy a teszt 2 hetes fertőzést már kimutat. Ez ok, mert túl voltam a két héten. A 0,1 érték az IgG és IgM tesztnél viszont sok fejtörést okozott. Nos csajok, kiműveltem magam szifiliszből és azok antitestjeiből. Szerintem egy bakteriológus sem tud már többet nálam a szifilisz tesztekről, eredmények értékeléséről. Az Elisa teszt (amit említettem az előbb) a legösszetettebb teszt, ami azt is megmutatja, ha valaha volt szifilisze az embernek. Ennek a negativitása 0,0-0,9 jó. 1,0-tól pozitív. Nos nekem 0,1 lett. Először azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy valami elkezdődött bennem, csak még korai fázisban van. Az ÁNTSZ-s is - laboros volt csak, nem orvos - csak annyit tudott, hogy tökéletes negatív, de nem tudta a választ megadni, hogy miért van tól-ig határ. Azt mondta, hogy ő annyit tud, hogy amennyiben bajt jelzett volna a doktornő, akkor ők még egy vérvételre visszahívják az embert 2-3 hét múlva. Nálam azonban nincs ilyen. Sajnos azonban a férjem mellett mérnökké váltam egy kicsit én is, és csak nem hagyott nyugodni, hogy miért van 0,1 és miért nem 0,0. Felhívtam a SOTE bőr- és nemibeteg gondozóját, ahol egy rendkívül pokróc nő vette fel a telefont. Elmondtam a kérdésem, mire a válasza az volt, hogy ő bár nem tudja, hogy milyen tesztet végeztek el, és azt sem, hogy miért adják meg tizedesben az értékeket, hiszen náluk csak az van, hogy valami negatív vagy pozitív, de biztos, ami biztos, szedjem össze az összes papíromat, és ő bizony az én helyemben bejönne hozzájuk egy vérvételre. Csak 3.000 forint, és megmondják, hogy van-e baj. Ő nem tud engem megnyugtatni, mert az a biztos, ha ők is megnézik. Hiába mondtam, hogy az ÁNTSZ-es nő megnyugtatott valamelyest, csak a teszt működésének elvére lennék kíváncsi, azt szajkózta, hogy itt lehet gond, és azonnal menjek be hozzájuk. Mondanom sem kell, hogy a gyomrom összerándult, és ezzel a lendülettel hívtam a László Kórházat. Ott sem voltak segítőkészebbek, de legalább az kiderült, hogy ahány ház, annyiféle módszerrel nézik meg. Ő azért nem tud válaszolni nekem, mert nem náluk csináltattam, és nem tudja, hogy pontosan milyen tesztet használtak az ÁNTSZ-nél. Ekkor kicsit nyugodtabb lettem, hiszen ez azt jelentette, hogy a SOTE-s asszonynak sincs fogalma, hogy mi is történik, de sajnos válaszom még mindig nem volt. Ezután felhívtam egy nagyon kedves háziorvos ismerősömet, aki elmondta, hogy mi is a lényeg. Minden ember termel alapból antitesteket. Ez természetes immunrendszer része. A Szifilisz ellen is termelünk valamennyit, amelyek a betegség elkapása után megsokszorozódnak, hogy védekezzenek. Azért nem nulla az értékem, mert nekem a 0,9-ig jó értékhatárhoz képest 0,1-es védekezési szintem azért van. Ezt az elméletet erősítette meg a nőgyógyászom asszisztense, aki védőnő egyben - tegnapelőtt voltam a 32. hetes UH-n - úgyhogy megnyugodtam. Viszont elszomorító, hogy így állnak az emberhez a magyar egészségügyben. Nos és az, hogy nem lehet találni szakmán belül! egy olyan embert, aki ért ahhoz, amit csinál... Most megnyugodtam valamelyest, bár lehet, hogy 3 hét múlva elmegyek még egy szűrésre. Biztos, ami biztos :).

A 32. hetes UH-n minden rendben volt. Babó szépen fejlődik. Napra pontosan akkora, amekkorának a nagykönyv megírja. Kb. 2 kg körül van már. És megbeszéltem vele, hogy november 18-án fog kijönni. Kíváncsi vagyok, hogy sikerült-e hatnom rá ;)! Fejfekvésű lett már, és remélem így is marad!

Cicus: Nekem a dokim azt mondta, hogy a farfekvésű gyereket - ha normál súlyban van - akkor ugyanolyan egyszerű megszülni hüvelyi úton. Az én szomszéd asszonyom a 2. és 3. gyerekét farosan szülte meg, és semmi komplikáció nem volt! Nyugi! Nem lesz semmi gond, és szorítok, hogy beforduljon. Még a szülés napján is pöröghet egyet.

Orsi: Neked is nyugi! Biztos, hogy észrevették volna már az ajakhasadékot. Egyébként is a 4D-n sokkal kevésbé lehet látni ezt, mint a 2D-n. Nekem amikor a 26. héten megijesztett a szonográfus, hogy több a magzatvíz, akkor a genetikai UH-s doki 2D-n nézte meg, hogy van-e ajakhasadás. Nyugi! Biztos, hogy a lepény vagy valaminek az árnyéka vetült oda, vagy csak benézte a doki. Ezért utálom a mai egészségügyet. 28 ezerszer kell menni szűrésre, 4D,5D már mindent kitalálnak, folyamatos vérvétel, és csak a paráztatás van. Senki nem mer konkrét véleményt alkotni. Menj még egy másik dokihoz, meg még másikhoz. Fizess ki egy csomó pénzt, és akkor talán valamikor megnyugszol. Felejtsd el a problémát, és koncentrálj a babára! Tudom nem könnyű, mert nekem sem a babával teltek a napjaim, hanem a rühatkáimmal, szifiliszemmel stb. de meg is bántam, hogy így elhanyagoltam a nyugalmas órákat!

Katinka: Tessék pihenni is! Semmi baj nem lesz. De jobban odafigyelni magatokra!

Zsani: Gratula az eredményhez! Tényleg mókás, hogy kevesebb lett :)

Annus: Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a talira. Nagyon szerettem volna, de sajna mindig akkor jön köze valami, amikor az ember lánya tervez.... Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Menion: Bizony-bizony mindjárt itt a mi időnk! Nekem lassan már csak 6 hetem van hátra, ha akkor jön, amikor a fiam jött :)

Puszi Mindenkinek!

titokbaba

Helló Mindenkinek!

Tegnap nem jelentkeztem, mert letargiába estem :cry: :oops: . Barni kissé kevesebbet mozog mint eddig. Mozog ő, meg is van bőven a napi 10 - azt hiszem, de ... nagyon hiányzik amikor nagyokat hullámzik a pocim vagy kapok egy-egy nagyobb rugást, amitől még a szemem is keresztbeáll :wink: Szóval aggódósba mentem át!

Zsani: nekem is kétszer néztek cukrot, mert sajnos anyukám szúrja magát napi 4szer már vagy 6 éve, meg szegény nagyikám is inzulinus volt vagy 20 évig. Nekem is mindkétszer a terhelt vér alacsonyabb értéket adott. Örülök, hogy csak medrol okozott galibát. De alegjobb hír tőled az, hogy a nagy kukis kisfiad milyen szép nagy - sokat izgultunk ám mi is érte, és látod ő akar jönni hozzátok és minden nehézséget kibírt.

Titokbaba: nem semmi amit végigcsináltál, valószínűleg ugyanezt tettem volna. Totál jogos a felháborodásod! De most már tényleg nyugodj meg, nem kaptál el semmit. Nem éretm , hogy nálatok miért kell fertőző betegségenk kitenni egy kismamát vagy bárkit. annyi az iylen, miért nem lehet azt előre leszűrni, hogy van-e ezekneka szerencsétleneknek valami bajuk, és ha igen akkor biztosítani nektek a megfelelő körülményeket! Na jó tudom, ez sci-fi, ilyen téten még nem tartozunk Európához.

Béen: szép a babalak, irigy vagyok, hogy ennyire előre tartasz már te is. Nálunk még csak dobozokban és zsákokban állnak a babacuccok a gyerekszobában. Bútorunk hónap végén lesz, úgy hogy addig esélyem sincs pakolni, mosni vagy bármit csinálni - és még beszerzedő dolgok is vannak. Még IKEA-ba is kell menni, talán a jövő hétvégén már belefér.

J: jobbulást a kezednek
Bei: neked is, remélem használ majd a kapszula.

Bogi: kicsit irigy vagyok a sok fotó miatt :oops: nagyon rendi a kiscsaj, hogy így mutogatta magát.

Menion: én kedden megyek az uram szüléfelkészítőre a Jánosba. Remélem jó lesz.

Ma délután ha minden igaz elmegyünk megvenni a még hiáynzó babadolgokat és a nekem szükséges cuccokat. A jövő hét végén már én is szeretném összerakni a holmim.

cicóka

Sziasztok! Titokbaba! Te mért is nem vagy még táppénzen? Már múltkor is kérdeztem, hogy mért dolgozol ilyen veszélyes munkahelyen. :? De nem emlékszem, hogy mit írtál. :shock: Én tuti kiiratnám magam,mert azért nem nem lenen jó ilyen szép betegségeket elkapni terhesen.

Zsani! Örülök a cukor eredményednek! :)

Edit! Mi újság otthon? Férjeddel sikerült megbeszélni a dogokat?

Kép
bei

[quote="cicóka"]H írta:cicókaelló Mindenkinek!

Tegnap nem jelentkeztem, mert letargiába estem :cry: :oops: . Barni kissé kevesebbet mozog mint eddig. Mozog ő, meg is van bőven a napi 10 - azt hiszem, de ... nagyon hiányzik amikor nagyokat hullámzik a pocim vagy kapok egy-egy nagyobb rugást, amitől még a szemem is keresztbeáll :wink: Szóval aggódósba mentem át!

Ne aggódj! Olvastam, hogy ilyenkor - mivel csökken a helyük - már inkább finomabb mozgásokat, nyújtózásokat lehet érezni. :) Nekem sem rúgkapál olyan hevesen. :)

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Bei:igen leültem vele és megmondtam,hogy addig nem szólalhat meg amíg be nem fejezem.
Hatásos volt mert tegnap már meló után csak velünk volt és a Domival még építettek is meg együtt fürödtek.Még a Domi is megjegyezte neki,hogy már elég nagyra nőtt az apa mert "régen"mikor együtt fürödtek akkor jobban elfért.
Azt mondta hogy eléggé szét van csúszva mert úgy érzi sosem lesz olyan az életünk amilyennek szeretné.De nem értem mert tényleg mindenünk megvan és még a házasságunk is jó.Saját magát hajtja halálra,de mondtam neki,hogy letojom ha hiányzik is valamink csak legyen többet velünk mert előbb utóbb kibukik valamelyikünk.
Nem tudom meddig fog tartani.

Titokbaba:Tényleg szabira kellene már menned!Élvezd a terhességet.Már nem sok van hátra.

Cicóka: a babák sem mozognak mindíg ugyanannyit.Lehet hogy egy nyugisabb napja volt és csak pihizett.
Nekem múltkor mikor jött a fron egész délután mozgott de már sokszor fájt is.6 percenként keményedtem is mint a fene.
bevettem 2 magne b 6-ot is és úgy is,aztán egyszer csak elfáradt és elmúlt.

hadedit82

Teljesen igazatok van Lányok! Csak vannak időpontok, amiket muszáj betartanom. Ugye ez a baba nem annyira tervezett gyerek volt, bár nyilván tisztában van azzal az ember, ha nem védekezik becsúszhat :). Optimálisan júniusban kellett volna teherbe esnem a munkahely szempontjából. Nos, 18 hónapot le kell dolgozni ahhoz, hogy véglegesítsenek, és ez most fog lejárni. Minél kevesebbet kell azonban ez idő alatt betegállományban lennem lehetőleg. Ha nem véglegesítenek, akkor igaz, hogy hosszabbítanak, de az nem túl jó. Még hétfőn tárgyalok egyet, és 18-án dolgozom utoljára. Onnantól szabi nov. 1-ig, majd amíg meg nem szülök táppénz. Meg egyébként egy ideig jót is tett, hogy dolgoztam, mert nem pörgött az agyam azon, hogy minden rendben van-e a babával. A szabadságom alatt sokkal többet aggódtam ezen :D.

Azt pedig sokszor maga az előttem álló sem tudja, hogy milyen nyavajái vannak... Jobb esetben van róla papírja, de ezek is általában akkor kerülnek napvilágra, amikor már a tárgyalás vége felé járunk. Hiába kérdezek én rá a betegségére, még arra sem tud válaszolni sok ember, hogy mi a családi állapota, nemhogy a betegségét elmondani... Huhh, sokat tudnék mesélni :D!

Cicóka: Ne aggódj! A szakirodalom is azt mondja, hogy a 30. hét környékétől már sokkal kevésbé lehet érezni a mozgásokat. Az addigi hullámzás, lajcsúr elmúlik, mert már nincs akkora helye. És az is szerepet játszik, hogy mikor milyen napja van a babának is!

Edit: Ez sajnos nálunk is téma. Apjuk este 7-8 körül ér haza. Hétvégén is csinál valamit, szereli a hálózatot, szervereket rehabilitál stb. Még én sem jöttem rá a megoldásra, és azt sem akarom, hogy csesztetésnek vegye, ha minden nap felhozom, hogy kevesebbet kellene dolgoznia, de nekem is hiányom van belőle. Remélem javulni fog nálatok is a helyzet!

titokbaba

Sziasztok!

Menion!
Jót röhögtem a táblázatos sztorin :lol: :lol: De akkor már megtaláltad,örülök neki!
És mit kerestél a klinikák metrónál???Hirtelen nem értettem,hiszen itt a sote2 van :wink:

Cicóka!
Oh,ne aggódj!Minden oké odabenn!!!Én örülnék ha picit visszább venne Niki,tegnap este se tudtam elaludni,annyira rugdosott :?

Edit!
Szupi h beszéltetek!Remélem h megértete mire gondoltál!Teljesen igazad van!!!

Bei!
Persze,egyéni h kinek mekkora a hasa!De én 153cmel 113as pocakot növesztetem(bár mondom,a védőnő mást mré mint én...)Amúgy meg mindegy,majd utna visszamegy! :wink:

Zsani!
Jaj de jó lett a cukrod!Jobb mint az enyém :wink: Ügyi vagy!

Béenn!
Gyönyörű a babaszoba!Öröm lesz ide beköltözni!!!Mehetek én is? :lol: :lol:

Egészségpénztár:nem tom ki kérdezte,Kata ha jól tudom.A lényeg h nézzétek meg h az adott pénztárnál mit lehet megvenni,a neten elméletileg fenn van a pénztár oldalán,az is h melyik boltban fogadják el a kártyát,vagy hol lehet úgy vásárolni h számlát kértek és utána ha bekülditek visszautalják a pénzt stbstb.Nem baj ha nem a ti neveteken van,anyós is vehet légzésfigyelőt!De amúgy be tud jelenteni tagnak,vagyis a fiát.És még társkárytát is igényelhet!

Nálunk azuramnak van,és a nagymamája meg én,illetve a gyerkőcök vagyunk a kedvezményezettek.Izának matracot vettünk pl most,aztán az összes gyógyszert,tápszert erre fizetem!És pl pelusra ha kértek számlát azt is lehet fizetni belőle!!!!

annus11

Titokbaba!
Na a 18 az nincs is messze!Elhiszem h szar így h muszáj menni,de most már nincs sok hátra!Le a kalappal h eddig ezt bírtad! :wink:

annus11

Sziasztok!

Titokbaba nem semmi hogy min keresztül kellett menned de már tényleg nincs messze a 18-a.Élvezd még ami hátra van a babavárásból. :wink:

Zsani de jó hogy neked is jó lett az eredményed nagyon jó :)

Edit örülök hogy meg tudtad beszélni a dolgokat a férjeddel.

Cicóka a mozgás miatt ne aggódj már kissebb a helye az én Kincsőm is egyik nap pörög másnap meg alig mozdul meg.

t katinka

Titokbaba!
Abszolút megértelek. Kicsit hasonló cipőben járok. Többek közt azért sem akarok túl hamar eljönni, mert alig egy éve dolgozom itt. Ezidő alatt csináltam meg a három szakvizsgát és kineveztek titkárrá, úgy hogy előtte nem sokkal szóltam, hogy babát várok. Szóval úgy érzem, hogy nagyon korrektek voltak velem, így én is szeretnék az lenni (természetesen addig a határig, amíg ez a baba, vagy a saját egészségem nem veszélyezteti).
Akkor kb. 6 hetet leszel otthon?

Annus!
Igen, én kérdeztem. :) Köszi a választ - meg fogom nézni, hogy pontosan melyik pénztárnál van.

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Cicóka: szerintem se aggódj, hogy Barni kevesebbet mozog. Ha megvan a napi 10-15 ilyenkor már szerintem elég.
Kamilla a kezdetektől úgy mozog, hogy két napig intenzíven, aztán két nap pianóban, úgy kell bökdösni, hogy 3-at négyet rúgjon, hogy tudjam minden ok, de a doki szerint ez teljesen normális így. Mi sem vagyunk egyformán aktívak minden nap.

Zsani: szuper ez a vércukor eredmény, örülök neki!

Titokbaba: hát ez rémségesen hangzik, amit leírtál, de a lényeg, hogy semmi baj. 18.-a meg már mindjárt itt van.

Hadedit: jó, hogy sikerült beszélned a pároddal.

Ma vettem egy kis csomagos pelust, nem bírtam ellenállni, fel is bontottam, Balázzsal itt nézegettük, milyen aranyos! :D

Holnap vagy holnap után végre megvesszük a kókuszmatracot is, így már csak a kiságyat kell a helyére rakni, a dekorációkat feltenni, és minden készen is áll a kisasszony fogadására. Ha minden jól megy, akkor a jövő hét végén feljön a kiságy.
Ja és még a babakocsi és a hordozó huzatát akarom kimosni, de ez még ráér.

Bei: használ a tőzegáfonya, hogy érzed?

Kép
cedis

Sziasztok!
Kedves Babócák és Anyukák!

Elnézést hogy igy ismeretlenül közbeszólok.

Kép

Kellemes babavárást mindenkinek :)

Kép
freyja

Sziasztok,

Rég voltam, csak gyorsan írok Cicusnak, te keresel dokit, ugye? Dr. Atalay Katalin a dokim, MÁV-os, magánrendelője az Örsnél van, szerintem hívd föl, ő tuti elvállal.

Most olvasok.....

Kép

Kép
leo50

Sajna nem tudok teljesen visszaolvasni, mert az napokba telne.

Beén - Nagyon szép a babszoba!

Faros baba - azért manapság már nem hagyják szerintem csak úgy simán megszülni, ezen kívül mindenkinek más a szülés. Én farosan születtem, anyukám csillagokat látott....de még tényleg simán befordulhat. Lea a szülést megelőzően kb 4x forgott 2 héten belül.

Titokbaba - ez a sztori, jesszus, örülök, h minden OK veletek!

Cicus - keress rá a nevére a nődokimnak, neten rajta a száma, H-CS délután van magánrendelése a Zalán utcában

Mi ma megyünk ágyat venni az IKEÁ-ba :D, egyébként minden OK, Ábel rugdos állandóan, tesóm 19-én szül, úgyhogy egyelőre vele van elfoglalva a család :D

Mosószer/öblítő - én ugyanazzal mosok mindent, szerintem nincs értelme másikat venni...eddig nem volt semmi gond. Az öblítőt amúgy is hígítom.

Kép

Kép
leo50

eper pár dolgot már tudok de majd így minden csütörtökön ha tudok elmegyek...szobák 1-2-4ágyasak első babásnak nem ajánlották az 1 ágyast de ha van hely lehet menni oda is nem fizetős! itt nincs olyan...a 2 ágyas értelemszerüen a legjobb verzió nem vagy egyedül és sokan se...
béen mosószerre (az volt épp az előadás része) azt mondták hogy nem kell a marketingnek bedőlni mindegy milyen mosószer (persze ne a legolcsóbb nyilván )de az fontos hogy mindig ua.legyen mert megszokja a baba és anyu és a saját ruhája illatát megismeri...lényeg hogy ne variáljuk se a mosószert se az öblítőt...én már megvettem és ki is mostam a Gabi öblítővel ezért majd első hónapokban ezzel csinálom...
zsanimanó garatulálok a cuki eredményhez!akkor nem kell diéta se hál'isten
titokbaba hát mikor először mesélted akkor is szörnyű volt de hogy ennyi turtúrát jártál mag miatta az szörnyű...próbálj sokat kezetmosni és vegyél fertőtlenítőt amit a tatyódban tudsz hordani mert 18.-a bár közel van de jobb vigyázni! én az ügyeletet azzal kezdem hogy mindent fertőtlenítek amihez nyúlnom kell a nap folyamán....telefon billentyűzet főleg betegek széke stb...
leo-cicus nem akarok megsérteni senkit de én nem ajánlom az Atalay drnőt....személyes tapasztalataim is vannak illetve ha rákerestek találtok elég sok véleményt is róla....nem akarok személyeskedni!

Kép
menion
Budapest

na hogy mondjam mi volt tegnap....Lacival elmentünk a pelenkadiszkontba mielött a klinikára mentem volna úgyhogy megvan a pelus is!a textil is meg az eldobható...a kezdőből csak kicsi csomagot vettünk mert ki tudja jó lesz-e...majd meglátjuk...a 4-?kilós-ból meg 100db-osat...
aztán elmentem a klinikákig mert azt mondta az okos Laci...ott aztán másztam ide-oda...sebészeten kötöttem ki ahol elmondták hogy teljesen rossz helyen vagyok :? és akkor volt majdnem 16h
mondtam ha már eljöttem eddig akkor nem megyek haza és bevágtam magam egy taxiba így estem be 16.10-kor az előadásra ami ugye 10 perce kezdődött....így aztán hely csak a legmagasabb karzaton volt...na majd le ájultam onnan hisz így is alig kaptam levegőt úgy siettem s a sorok szerintem 2 méterenként voltak...hát onnan az 5. sorból már nem mindig hallottam mindent még mikor már nem ziháltam mint egy állat akkor se :oops:
a szoptatás-köldökcsonk-fürdetés-oltások voltak a téma...elmeséltek pár vicces sztoryt ezekkel kapcsolatban...elmondták hogy mit érdemes használni...nagyon korrektek voltak mert direkt semmi féle márkát nem preferáltak...elmesélték a helyi szokásokat ezzel kapcsolatban...kb 1 órás volt az előadás és utána mentünk megnézni a szobákat...
ja és légzésfigyelőről annyit mondtak hogy nincs különbség a márkák közt mert ua-on az elven működik mind ezért nem érdemes a legdrágábbat venni de viszont egy éves korig ajánlott!

Kép
menion
Budapest

a szobák meg elég kicsik de a lényeg hogy vajúdásnál legalább megad vagy illetve pároddal...van tusoló hozzá minden kultúrált...egész otthonos...na ott kicsit má berezeltem...rájöttem hogy ennek fele se tréfa mossmá nincs visszaút :P
aztán ha ott eltölti az ember azt a "pár"órát akkor ott megszül és onnan kiviszik a babát ellátják megmérik stb.és kap egy kkorházi ruhát...aztán apa is nyomorgathatja kicsit és utána viszik a csecsemő osztályra ahol az első fürdetésig van rajta ez a pólya aztán már sajátba öltöztetik...én meg szülés után 2 órával "leugrok" majd az ágyról és "elgaloppozok" a szobámba...ahol alhatok egy napig addig hagynak de aztán odateszik a babát és "nem szeretik"ha visszaviszik a fürdetésen kívül a csecsemős részlegbe a picurt...
na így azért elég ilyesztő volt hogy láttam is hol mi lesz...illetve ennek a császáros verziója az hogy befekvés-másnap reggel előkészítés-be a műtőbe-apa is beoson-ki a gyerek-ellátják apa addig örzi és persze neki jut a babanyomizás-addig anyut varrják és összeszerelik-babó a csecsemő osztályra kerül én meg fekszek mint egy bot a spinál miatt....
háááát....nem tudom melyik a jobb...annyit mondott a szülésznő hogy a legrosszabb verzió az amikor hüvelyi szülésre készülnek majd valamiért császár lesz belőle...azt mondta az a legrosszabb a fájdalom csillapítás szempontjából és az baba-mama oldalról is.... :(

Kép
menion
Budapest

na elég sok olvasnivalót csináltam....majd még írok ha valaikt érdekel....most megyek mert tesómmal este szinházba megyünk...

jaaaa és a mai napot nem is mondtam...ma reggel fél 9-től rohadtunk a Máv-ban uh miatt...fél 1 kor kerültünk be :roll:
élmény volt....lehet hogy el is töltöttem a szonográfussal 3 percet is ezek után :wink:
de a lényeg hogy rendben minden....BPD:78 THQ:74 FL:44mm
lepény még mindig hátul :D és átlag magzatvíz...de se súly se egyéb más adat!
de láttam legalább a kicsi pofiját és szerintem most az egyszer átaludta az uh-ot mert nem mozdult meg és nem tiltakozott
a kis keze ökölben a szája elött teljes nyugalomban :D

Kép
menion
Budapest

Menionnak és mindenkinek köszi a mosószeres tanácsokat. Azt hiszem, akkor marad a szokásos folyékony Persil és lesz valami sensitiv öblítő.
És továbbra is köszi a szoba-bókokat!
Annus! Persze, gyere ill. gyertek.. :D
(Egyébként szép is lenne, ha nem tudnám szépen megcsinálni a szobácskát dekoratőr létemre... :) )

Cicóka!
Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez, ilyenkor már tényleg kisebbeket mocorognak. Az én Zsófim is inkább helyezkedik, meg kitolja egy-két "alkatrészét" jobbra-balra, fel-le. :) :)

Zsani!
Tök jó, hogy ilyen jó lett az eredményed. És az is ,hogy ilyen szép nagy méretekkel rendelkezik a fiatal Úr! :D

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Nem tudom, hogy mindenkinél így van-e és az is lehet, hogy hülyeség, de nekem vannak olyan napjaim, amikor érzem, hogy most nő a babóca odabent, mert széttolja a bordáimat, úgy érzem leszakad a hasam alja, a derekam és minden sokkal nehezebb mint máskor. Ez a mai is egy ilyen nap. pihenek tényleg sokat, de mára már egy nagy halom ruha összegyűlt vasalásra várakozva, muszáj volt megcsinálni, igaz ülve ment csak. Zsolti le is fotózott, biztos jól nézhettem ki...:)
És ma elmerészkedtem Vele vásárolni is, az is eléggé lefárasztott. A tempóm gyök2. :) De ez van. Néha ki kell mozdulnom a lakásból.
Nagyon várom a jövő heti 4d-t, régen láttuk Manócskát és nagyon kíváncsiak vagyunk. És persze elmesélem a dokimnak, hogy "mit művelt" az előző vizsgálatnál. Kíváncsi vagyok mit fog mondani...
Hétfőn pedig védőnő-látogatás, 4 hét alatt híztam 2,5kg-ot, le fog szidni, de nem érdekel, még így is 11 kg-nál járok. Úgyhogy a jövő hét izgibb lesz, azt pedig szeretem... :) :) :)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: